Datums kiezen

St Michael's Bridge

St Michael's Bridge: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Gent: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

1. Gent: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Ontdek de highlights van Gent met een interactieve smartphone-app. Wandel door de stad en los locatiegebonden raadsels op tijdens een wandeltocht. Bewonder de gotische Sint-Michielskerk en het middeleeuwse kasteel Gravensteen.  Al wandelend ontdek je de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Bij elke attractie zijn er weer nieuwe aanwijzingen die je naar je volgende bestemming leiden. Stel je logica, verbeelding, observatievermogen en teamgeest op de proef om het spel tot een goed einde te brengen. Je mag zelf bepalen wanneer je het spel begint of pauzeert. Verken de stad in je eigen tempo en blijf wat langer staan op plekken waar je foto's wil nemen. Los een spannende puzzel op bij elke attractie (je hoeft daarvoor niet naar binnen) en verzamel onderweg leuke weetjes over de stad. Het startpunt is de Sint-Michielskerk, in het centrum van Gent. Ontdek de unieke architectuur van de Sint-Michielsbrug en de indrukwekkende Sint-Niklaaskerk. Vergeet niet het Belfort van Gent eens goed op de foto te zetten. Deze toren lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. In de Sint-Baafskathedraal met haar unieke interieur en imposante façade kun je eindeloos dwalen. Kom meer te weten over de rijk versierde gotische gevel van het stadhuis van Gent en bezoek de Korenmarkt in het hart van de stad. Bewonder het imposante standbeeld op Place de Neuve en laat je betoveren door de Sint-Jacobskerk. Je loopt ook de Vrijdagmarkt over met haar levensechte standbeeld en rijke geschiedenis. De indrukwekkende middeleeuwse burcht Gravensteen is de perfecte plek om naar verhalen uit het verleden te luisteren. Waan je even in de wereld van ridders en prinsessen.

Van Brugge: Dagtocht naar Gent

2. Van Brugge: Dagtocht naar Gent

Volg een begeleide bus- en wandeltocht van Brugge naar de middeleeuwse stad Gent. Bekijk de iconische bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Sint-Niklaaskerk, de gemeentelijke klokkentoren en het kasteel van de graven van Vlaanderen. Vertrek vanuit Brugge met een bus en loop na een korte rit al door de straten van Gent. Maak een reis terug naar de middeleeuwen terwijl je slentert tussen grachten en monumenten. Steek de Sint-Michielsbrug over om bij de prachtige gevels langs de Grasleipier te komen. Bezoek de Sint-Nicolaaskerk, de 14e-eeuwse gemeentelijke klokkentoren en de Sint-Baafskathedraal. Bewonder de kostbare kunstwerken in de kathedraal. Ga verder vanaf de kathedraal en langs het stadhuis, dat zich onderscheidt door zijn mix van verschillende bouwstijlen. Kom aan bij het Gravensteen van Vlaanderen, waar u meer te weten komt over de geschiedenis en het belang ervan tijdens de middeleeuwen. Ontdek vervolgens de Vrijdagmarkt en geniet van de magie van Gent terwijl je door de grachten loopt. Geniet van wat vrije tijd om zelf te verkennen na je rondleiding. Daarna wordt u teruggebracht naar Brugge.

Gent: privéwandeling langs historische hoogtepunten

3. Gent: privéwandeling langs historische hoogtepunten

Reis terug in de tijd naar de gouden dagen van het middeleeuwse Gent tijdens deze privéwandeling die je de historische hoogtepunten van de stad laat zien. Luister naar verhalen over liefde, glorie en fortuin, maar ook naar verhalen over intriges, oorlog en conflicten. Nadat je je gids hebt ontmoet bij de Sint-Michielsbrug, loop je door het middeleeuwse hart van de stad via een route langs alle must-visit-plekken. Je bezoekt de Sint-Michielsbrug, de Sint-Niklaaskerk, Graskade & Korenkade, de Sint-Baafskathedraal, het Belfort, het Stadhuis, de Gildehuizen, Kasteel Gravensteen, Vrijdagmarkt, Duivelsteen en nog veel meer . Terwijl je hoogtepunten en verborgen juweeltjes verkent, krijg je de perfecte mix van geschiedenis, grappige verhalen, legendes en feiten - alles wat je nodig hebt om je ervaring van Gent authentiek en spannend te maken. Aan het einde van de tour weet je meer dan een local en heb je een beter idee van waar je heen moet en wat je moet doen tijdens je verblijf in Gent. Als extraatje bieden we je een boekje met kortingen en cadeaus bij lokale restaurants, musea en winkels.

Gent: The Dark Side of Gent Private Walking Tour

4. Gent: The Dark Side of Gent Private Walking Tour

Verken de minder bekende kant van Gent met je professionele privégids tijdens deze 1,5 uur durende wandeling. Leer over de geschiedenis van de stad, ontdek interessante weetjes en leer de duistere kant van Gent kennen via oude legendes en mysterieverhalen. Sluit de tour af in de middeleeuwse wijk, zeer dicht bij het stadscentrum, met een beter begrip van Gent. Geniet van een perfecte mix van geschiedenis en duistere verhalen, mythen, oude legendes, interessante feiten en verborgen juweeltjes - alles om je tijd in Gent mysterieus en spannend te maken. Omdat het een privétour is, kan deze worden aangepast op basis van uw voorkeuren en indicaties. Haltes inbegrepen bij de tour: + Sint-Michielsbrug, + Sint-Baafskathedraal, + Graslei, + Appelbrugparkje, + Gravensteen, + Prinsenhof, + Rabot, + Brug van keizerlijke geneugten, + Augustijnenklooster, + Patershol, en nog veel meer!

Gent: privérondleiding in historisch centrum

5. Gent: privérondleiding in historisch centrum

Tussen de Leie en de Schelde ligt het zeer middeleeuwse hart van Gent. Daar is onze mooie stad ontstaan! Wandelen door de Kuip (onze Nederlandse naam voor het centrum) nodigt uit om de historische hoogtepunten te zien. Deze wandeling start op het Sint-Baafsplein met de Kathedraal, het Belfort en de Lakenhal die symbool staan voor ons rijke middeleeuwse erfgoed. Langs patriciërshuizen en het stadhuis bereiken we het Gravensteen. In het Grote Vleeshuis kunt u specialiteiten uit onze streek proeven. De oude haven, het kloppend hart van Gent, ligt op een steenworp afstand. Kijkend naar beide oevers (Graslei en Korenlei) van de Leie, zullen gildehuizen en graanpakhuizen je de adem benemen! Vanaf de Sint-Michielsbrug krijg je een uniek uitzicht op de drie torens, de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Even een selfie? Meer info op onze website www.walkingent.be

Pittoresk Gent - Romantische Tour voor Koppels

6. Pittoresk Gent - Romantische Tour voor Koppels

Geniet samen met je geliefde onbezorgd van een rustige wandeltocht van twee uur die als doel heeft de parels van Gent dicht bij je te brengen. Begin de reis vanaf de historische Sint-Baafskathedraal en bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad. Maak een band met een unieke sfeer terwijl je een UNESCO-werelderfgoedlocatie verovert van waaruit prachtige panoramische uitzichten ontstaan, waardoor het een perfecte plek is om prachtige foto's te maken met je geliefde. Tank energie bij de kenmerkende St-Michael's Bridge, gelegen in een ontspannen sfeer waar de natuur zorgt voor rustgevende landschappen en landschappen. Sluit je mooie reis af door het ontzagwekkende middeleeuwse kasteel uit de 11e eeuw te verkennen, waar je meer vertrouwd raakt met het eeuwenoude erfgoed van het charmante Gent.

Andere activiteiten in St Michael's Bridge

Wil je alle activiteiten in St Michael's Bridge bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over St Michael's Bridge

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 80 beoordelingen

We zijn net door de stad Gent gereisd met onze twee kleine meisjes van 13 en 14 jaar. Ze zagen de tijd niet verstrijken en bleven bijna de hele periode geconcentreerd Een ontspannen, speelse en open beleving op de monumenten van de stad. Ik raad het aan voor een wandeling met kinderen of kleinkinderen Om in een groep te testen misschien ook Gefeliciteerd en veel succes met je team

Een leuke manier om de stad te verkennen. Het is fijn dat het niet op tijd is, zodat je tussendoor gezellig kan borrelen als je een leuk café tegenkomt. Wat jammer is, is dat de vraag niet duidelijk in beeld komt waardoor het soms lastig is wat en hoe je het moet beantwoorden.

Was erg leuk om met z'n 2en te doen. Prima info over de geschiedenus van de stad Gent en leuke route.

enkel wat moeite gehad om de activiteit te openen maar anders een goede ervaring!

Het was leuk, met mijn vriend vonden we deze speelse ontdekking erg leuk.