Kies data

St. Michael's Cave

St. Michael's Cave: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Gibraltar

1. Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Gibraltar

Ervaar een onvergetelijke reis waarbij spannende geschiedenis en een multiculturele sfeer worden gecombineerd met belastingvrij winkelen, indrukwekkende grotten en de beroemde aapjes van Gibraltar! Vertrek vanuit Sevilla en reis naar de grens om de oversteek te maken naar het Britse overzeese gebied Gibraltar en bezoek Punta de Europa: het zuidelijkste puntje van het Europese vasteland. Je kunt aan de andere kant van de Straat van Gibraltar het vasteland van het continent Afrika zien. Vergeet niet een paar adembenemende foto's te maken van de Spaanse en Marokkaanse kust vanaf de beroemde Rots van Gibraltar. Bezoek vervolgens de indrukwekkende kalksteengrotten van St. Michael (Cueva de San Miguel) en bewonder de talrijke stalactieten en stalagmieten. Daarna is het tijd voor een ontmoeting met de Berberapen van Gibraltar. Dit zijn de enige apen die in het wild leven in Europa en volgens een legende zullen de Britten niet vertrekken zolang de apen nog steeds op de rots zitten! Geniet tot slot van je vrije en tijd en ga lekker belastingvrij winkelen in de Main Street (hoofdstraat). De straat staat bekend om zijn betaalbare sieraden, horloges, elektronische apparaten, alcohol, cosmetica en parfum. Ook vind je er talloze pubs en cafés, met heerlijke hapjes en drankjes voor de liefhebbers van het goede leven.

Van Málaga: Gibraltar-rotstour van een hele dag met bus

2. Van Málaga: Gibraltar-rotstour van een hele dag met bus

Bekijk het beste van Gibraltar tijdens een dagexcursie die vertrekt vanuit Málaga en bezoek de belangrijkste hoogtepunten van het natuurreservaat Gibraltar met de bus. Leer meer over lokale gebruiken en geschiedenis van je deskundige gids terwijl je je weg baant naar je eerste stop: het uitkijkpunt van de Zuilen van Hercules. Bewonder het prachtige panoramische uitzicht op de hele Straat van Gibraltar, met ononderbroken uitzicht op het Afrikaanse continent. Ga vervolgens naar Saint Michael's Cave, een ongelooflijk netwerk van natuurlijke kalksteengrotten in het hart van Gibraltar met machtige stalactieten en stalagmieten. Ga verder naar de Rots om de beroemde apen van Gibraltar te zien, de enige apen die in het wild leven op het hele Europese continent. Geniet ten slotte van wat vrije tijd om te lunchen, een wandeling te maken of boodschappen te doen, voordat u achterover leunt en ontspant op uw rit terug naar Málaga.

Gibraltar: rondleiding per bus inclusief tickets

3. Gibraltar: rondleiding per bus inclusief tickets

Verken het stadscentrum per minibus en het natuurreservaat Rots van Gibraltar om bezienswaardigheden te zien zoals de vuurtoren van Europa Point, de Sint-Michielsgrot en de enige wilde apenpopulatie op het Europese continent. Ontmoet je gids en begeef je per minibus door het stadscentrum, inclusief de grote kloof en de synagoge. Stop bij de vuurtoren Europa Point voor een fantastisch uitzicht over Afrika, Spanje, de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Ga verder door naar het natuurreservaat Rock of Gibraltar te reizen. Hier vindt u St Michael's Cave, een natuurlijke grot in het hart van het natuurpark. Ontdek in de grot al zijn geologische formaties, zoals indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Ontdek de beroemde inwoners van Gibraltar, de brutale apen. Nadat je wat leuke foto's van deze primaten hebt gemaakt, ga je naar het stadscentrum om een ontspannen wandeling te maken langs de beroemde Main Street, die vol staat met winkels en merkwaardige gebouwen.

Costa del Sol: sightseeingtour in Gibraltar

4. Costa del Sol: sightseeingtour in Gibraltar

Jouw minibus haalt je op in Torremolinos, Marbella, Fuengirola, Malaga of Estepona en brengt je naar Gibraltar. Eenmaal aangekomen op je bestemming, brengt de minibus je langs alle belangrijke bezienswaardigheden, inclusief Punta Europa en Las Cuevas de San Miguel. Punta Europa, op de rand van de rots, heeft een vuurtoren en biedt een prachtig uitzicht over de Afrikaanse bergen aan de overkant van het water. Cuevas de San Miguel heeft een verhaal. Het is nu een belangrijke toeristische attractie, maar eens was het een toevluchtsoord voor soldaten in de oorlog en een geheime doorgang voor hen die wilden ontsnappen. Na deze tour krijg je de tijd om het winkelgebied van Calle Real te bekijken en de omgeving te verkennen.

Vanuit Sevilla: uitstap van een dag naar Gibraltar

5. Vanuit Sevilla: uitstap van een dag naar Gibraltar

Vertrek 's ochtends vanuit Sevilla voor een tocht naar de grens van Spanje en Gibraltar, waar je voor de middag aankomt. Bekijk vervolgens de bekendste bezienswaardigheden in het stadscentrum met een lokale gids. Bezoek het natuurreservaat om de legendarische zuilen van Hercules op de flanken van de toegang tot de Straat van Gibraltar te zien. Ga daarna naar de grot van St. Michael in het natuurreservaat Upper Rock en bewonder de stalactieten en stalagmieten van de rotsformaties. Ontmoet de beroemde berberapen die zich op de rots vermaken.  Keer terug naar het centrum om wat tijd door te brengen in Main Street, die bekend staat om de vele winkels en tweedehandsmarkten. Maak gebruik van wat vrije tijd voor jezelf om souvenirs te kopen en aanbiedingen in de winkels te vinden, voordat je weer terugkeert naar Sevilla.

Dagtocht naar Gibraltar: apen, tunnels en meer

6. Dagtocht naar Gibraltar: apen, tunnels en meer

Ontdek Gibraltar, al meer dan 200 jaar de Britse enclave op het Iberische schiereiland. Rijd als eerste naar het meest zuidelijke punt van Gibraltar, Europa Point. Bezoek de Trinity House vuurtoren die een indrukwekkend uitzicht biedt over de Straat van Gibraltar richting de noordelijke kust van Afrika, die je op een heldere dag ook kan zien. De volgende halte is de prachtige St. Michael's Cave, die tijdens de Tweede Wereldoorlog tot militair hospitaal werd omgebouwd. Het heeft een rijke geschiedenis, die duizenden jaren teruggaat. Vandaag de dag wordt het als concertzaal gebruikt, en het is één van de beste natuurlijke auditoria, met een fantastische akoestiek en zitplaatsen voor 400 personen. Reis dan af naar de Apes' Den waar je de beroemde Berberapen in hun natuurlijk habitat kan zien – de enige plek in Europa waar apen in het wild voorkomen. De tocht van de Rots van Gibraltar neemt je nu mee naar de tunnels van de Grote Belegering, die door de Engelse koopvaardijvloot werden uitgehouwen tijdens de Grote Belegering van 1779 tot 1783. Loop de goed verlichte tunnels af en passeer vele oude kanonnen die de Spaanse grens verdedigden door gaten in de muren. Aan het einde van de tunnel is St. George's Hall, een grote grot waarin kanonnen staan die ook de Rots aan de kant van de Middellandse Zee verdedigde. Deze georganiseerde dagtocht eindigt op het hoofdplein Casemates, waar je daarna kunt winkelen, een hapje eten en ontspannen.

Vanuit Malaga: begeleide dagtocht naar Gibraltar

7. Vanuit Malaga: begeleide dagtocht naar Gibraltar

Je ontmoet je gids en stapt aan boord van een bus, waarna je richting Gibraltar vertrekt. Onderweg kun je ontspannen en genieten van het uitzicht, terwijl je bus een aantal stops maakt om andere gasten op te halen. Tijdens je reis naar Gibraltar luister je naar je gidsen terwijl deze het dagprogramma uitleggen, interessante bezienswaardigheden aanwijzen en vertellen  welke beperkingen de douane oplegt bij het meenemen van gekochte producten. Ook leer je een beetje over dit overzeese Britse territorium en zijn connectie met de Griekse mythologie.  Bij het oversteken van de grens zie je hoe de stad aan de voet van een enorme kalksteenberg ligt, vanwaar je een  fantastisch uitzicht hebt over de baai, soms zelfs tot de noordelijke kust van Afrika, als het weer het toelaat. Wanneer je aangekomen bent in Gibraltar en de bus is geparkeerd heb je 5 uur aan vrije tijd en kun je deelnemen aan een rondleiding.  Met je gids kun je mee op een sightseeingtour met stops bij  Europa Point, de ingang van Saint Michael's Cave en heb je de mogelijkheid om de beroemde berberapen, de enige vrij levende, wilde apen in Europa, van dichtbij te zien. De tour duurt ongeveer 1,5 uur, waarna je tijd hebt om te lunchen, te winkelen en de stad op eigen houtje te verkennen.

Dagtour Gibraltar shoppen vanuit Costa del Sol

8. Dagtour Gibraltar shoppen vanuit Costa del Sol

Shop een dag in Gibraltar vanuit Costa del Sol en krijg meer voor jouw geld. Het Britse grondgebied biedt vele shopmogelijkheden met belastingvrije prijzen en top Britse winkels op Main Street. Na een hotel pick-up in Torremolinos, Marbella en Estepona reis je langs het pittoreske Costa del Soll en langs de Contravallationlijn naar Gibraltar waar je vrije tijd hebt om de vele winkels te ontdekken. Jouw dag in Gibraltar start om 08:20 uur; dit biedt genoeg tijd voor een shoppingdag in Gibraltar. Ontdek de bekende rots en bekijk alle fantastische winkels en boetieks, inclusief het bekende Gibraltar Kristal waar je vele prachtige items vindt gemaakt van kristal. Ook heb je tijd om van het uitzicht te genieten voordat je teruggaat. Ga naar de grot van St. Michael en kijk uit naar de niet zo geliefde Barbary makaken. Er wordt gezegd dat de Britten Gibraltar niet verlaten voordat de laatste makaak vertrokken is! Je rijdt terug langs de Costa del Sol met tassen vol nieuwe leuke dingen. Een 11-uur durende tour met een perfect einde, genietend van de uitzichten over de Marrokaanse kustlijn.

Vanuit Gibraltar: historische tour naar Rots van Gibraltar

9. Vanuit Gibraltar: historische tour naar Rots van Gibraltar

Leer meer over de geschiedenis van Gibraltar tijdens deze rondleiding van 2,5 uur met een kleine minibus met airconditioning en 6-8 zitplaatsen. Je maakt een reis door de tijd en bezoekt Gibraltars beroemdste bezienswaardigheden, zoals de 100 Ton Gun, die gemaakt werd door Sir W G Armstrong in Newcastle-Upon-Tyne in 1870. Er zijn maar 12 van dit soort kanonnen gemaakt en dit is de enige die nog in goede toestand is. Deze 10 meter lange voorlader kon wel tot bijna 13 kilometer ver schieten. Je gaat door naar Europa Point, het zuidelijkste punt van Gibraltar met zijn vuurtoren Trinity House en indrukwekkend uitzicht over de Straat van Gibraltar richting de noordkust van Afrika. De volgende halte is de prachtige St. Michael's Cave, die tijdens de Tweede Wereldoorlog tot militair hospitaal werd omgebouwd. Het heeft een enorme historie die tienduizenden jaren teruggaat. Tegenwoordig wordt het gebruikt als concertgebouw, met een van de beste natuurlijke auditoria met geweldige akoestiek. Je gaat door naar de Apes Den waar je de beroemde berberapen kunt ontmoeten, de enige apen in Europa die nog in het wild in hun natuurlijke leefomgeving rondlopen. Daarna bezoek je de Great Siege Tunnels, die werden uitgehouwen door de Merchant Marines om Gibraltar te verdedigen tijdens de grote belegering van 1779 tot 1783. Daarna ga je naar het imposante Moorse kasteel, dat door de Moren gebouwd werd na hun verovering van Gibralter in de 8e eeuw. De rondleiding eindigt op het Casemates Square, ideaal als je lekker wilt gaan shoppen of ontspannen bij een lokaal restaurant.

Gibraltar: rondleiding, Skywalk, Moors kasteel en meer

10. Gibraltar: rondleiding, Skywalk, Moors kasteel en meer

100 Ton Gun Allereerst zullen we het 100 Ton Gun bezoeken. In de late jaren 1800 werden vier van deze reuzen gebouwd door de marine-autoriteiten van Groot-Brittannië, met het oog op het veiligstellen van hun bezit, twee werden gebouwd voor Gibraltar, terwijl nog eens twee werden gebouwd voor Malta. Europa Point Als we klaar zijn met de 100 Ton Gun rijden we naar Europa Point. Deze site is gelegen op het meest zuidelijke punt aan het einde van de Rots van Gibraltar. Op deze locatie ziet u een adembenemend uitzicht over de Straat van Gibraltar naar Noord-Afrika, Marokko, samen met de baai van Gibraltar en de Spaanse steden langs de kusten. Natuurreservaat & St Michael's Cave Na een bezoek aan de zuidelijke punt van Gibraltar rijden we omhoog richting het bovenste rots natuurreservaat. Onze eerste stop in het park is St Michael's Cave. Die duizenden bezoekers per jaar door zijn enorme grotten ziet dwalen met slechts een paar stappen en gemakkelijke toegang. Dit verbazingwekkende, natuurlijke fenomeen gecreëerd door regenwater dat langzaam door de kalksteenrots sijpelt en verandert in een zwak koolzuur dat de rots miljoenen jaren geleden geleidelijk oploste. Gibraltar Monkeys & Top of The Rock Vervolgens gaan we naar de top van de Rock, en daar zullen we 2 dingen doen: Het glazen uitkijkplatform genaamd The Skywalk, en de apen bezoeken. De Skywalk is een voormalig militair uitkijkpunt omgevormd tot een ultramodern glazen platform en loopbrug met een spectaculair uitzicht over de Middellandse Zee. Een ononderbroken 360º panoramisch uitzichtpunt. Betreed de 360º-omgeving en krijg een gevoel voor de vrijheid en opwinding die je zult ervaren bij The Skywalk. Vanaf de Skywalk, enkele minuten lopen en we zullen wat tijd doorbrengen met onze beroemde apen in Upper Apes Den (dezelfde hoogte als de kabel) De Barbary Macaque Apes zijn de enige die te vinden zijn op het Europese continent. Ze wonen in het bovenste rotsnatuurreservaat van Gibraltar. The Great Siege Tunnels Vanaf de top van de rots rijden we naar de noordkant van de Rock om de Great Siege Tunnels te bezoeken, iets wat je niet mag missen. Deze site verklaart veel van de geschiedenis van het belegerde Gibraltar. De tunnels werden met de hand uit de rots gehouwen tijdens het Grote Beleg dat plaatsvond tussen 1779-1783. Dit werd gedaan om Gibraltar te verdedigen tegen de Spaanse en Franse troepen die Gibraltar op de Britten probeerden te heroveren. Het Moorse kasteel van Gibraltar Terwijl we door het bovenste rotsnatuurreservaat rijden, bezoeken we het Moorse kasteel - Een middeleeuws fort in Gibraltar dat bestaat uit een aantal gebouwen. Het Moorse kasteel staat trots op de oostelijke hoogte van de rots, een trots symbool van de lange en kleurrijke geschiedenis van de Rots van Gibraltar, oorspronkelijk gebouwd in de 1160CE en vervolgens tussen 1309 - 1333 door de Spanjaarden geplunderd. Als we het natuurreservaatpark verlaten, rijden we door het oude centrum van Gibraltar.

  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
  • Meerdaagse tours
  • Transfers
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 19

Sitemap St. Michael's Cave

Wil je alle activiteiten in St. Michael's Cave ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over St. Michael's Cave

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 1.618 beoordelingen

Guiden fortalde om plassane vi køyrde forbi. Alle passasjerane ut av bussen ved grensa. Viste pass ved passkontroll- dei såg knapt på det. Eigen tid til shopping- Anbefaler Main Street. Volg de tijd tot de volgende dag voor de var guiden tur i små bussar . Lees meer naar Marokko, lees stijl aper og inn i den fantastiske grotta, St.Mickels cave en fortelling over historia til Gibraltar

Pauline vertelde over de geschiedenis van Gibraltar en precies wat ons te wachten stond bij de douane. Knap dat ze dat kon in Nederlands, Duits, Frans, Engels en Spaans. Ter plaatse hebben wij voor 40€ pp een rondrit door het nationale park gemaakt, entrees voor de grot, uitkijkpunten en bunkers inbegrepen. De apen waren bijzonder, maar kom niet te dichtbij! Leuke dagtrip!

Heel leuk bezoek. Beide gidsen waren erg vriendelijk. De grottour was geweldig. De apen waren niet erg talrijk maar goed... Het bezoek aan de stad in de vrije tijd was ook erg leuk.

Zeer karakteristiek centrum, dure valuta en daardoor hoge prijzen. Fantastische bergtocht!

Super toffe ervaring en rondleiding! Een aanrader!