St Paul's Cathedral

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 historische feiten over St Paul's Cathedral

Dit meesterwerk van architect Sir Christopher Wren is een Londens icoon, bekend om de bijzondere bouwstijl. Hier wat feiten en informatie om in je achterhoofd te houden bij het beklimmen van de trappen (528 treden) naar de koepel.

 • Niet de eerste kathedraal voor Paulus

  1. Niet de eerste kathedraal voor Paulus

  En ook niet de tweede! De huidige St Paul's is de vijfde kathedraal gewijd aan Paulus op deze locatie. Over de oudste twee is weinig bekend, maar de derde is bij een grote brand in 1087 gesneuveld.

 • Gebouwd na de Grote Brand van Londen in 1666

  2. Gebouwd na de Grote Brand van Londen in 1666

  Ook de vierde kathedraal werd door vlammen verwoest. Na de beroemdste brand uit de Londense geschiedenis kreeg Christopher Wren de opdracht om de huidige kathedraal te bouwen.

 • De oude St Paul's deed dienst als steiger

  3. De oude St Paul's deed dienst als steiger

  Vóór de grote brand was Wren bezig de oude kathedraal te renoveren. Hij gebruikte het uitgebrande skelet om zijn grootse plannen voor de nieuwe kathedraal te stabiliseren.

 • Goedkoop was het niet!

  4. Goedkoop was het niet!

  In 1716 waren de kosten voor het voltooide gebouw opgelopen tot £1,095,556 - dat zou vandaag de dag £143 miljoen zijn!

 • Duitse bombardementen in WOII overleefd

  5. Duitse bombardementen in WOII overleefd

  Winston Churchill had het behouden van St Paul's een prioriteit gemaakt, waardoor hij goed beschermd was en de Blitz geen zware schade kon aanrichten.

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  "Voor toeristen is St Paul's Cathedral van maandag tot zaterdag open tussen 8:30 en 16:30. Zondag is voor de religieuze diensten bedoeld.
  De galerijen - waaronder de Golden Gallery in de koepel - openen om 9:30. Bij toegangskaartjes zijn multimediagidsen en groepstours inbegrepen. Groepstours zijn afhankelijk van beschikbaarheid, boek dus vroeg om teleurstelling te voorkomen. "

 • Hoe lang duurt het?

  Op een ontspannen tempo duurt het ongeveer 2 uur om de kathedraal te bezoeken.

 • Hoe kom je er?

  Het dichtstbijzijnde metrostation heet ook St Paul's en ligt op de Central Line. Ook een bushalte met die naam ligt in de buurt, bussen 4, 11, 15, 17, 23, 26, 76 en 172 stoppen er.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  8:30 tot 16:30 van maandag tot zaterdag; zondag is voor kerkdiensten.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten £18.00.
 • Heb ik een gids nodig?
  Bij tickets zijn multimediagidsen en tours inbegrepen, maar check ook onze populaire tours in de omgeving.
 • Hoe kom ik er?
  Neem de Central Line naar St Paul's of pak bus 4, 11, 15, 17, 23, 26, 76 of 172 naar St Paul's.
 • Extra tips

  • Koop online tickets om geld te besparen en de rij over te slaan.

  • Het is niet toegestaan om in de kathedraal te filmen en fotograferen.

  • Bij speciale evenementen kan de kathedraal zijn gesloten, check het van tevoren online!

Other Sightseeing Options in St Paul's Cathedral

Want to discover all there is to do in St Paul's Cathedral? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over St Paul's Cathedral

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 15.329 beoordelingen

Had an amazing experience with our guide Eva! This young actrice did a really good job and knew exactly what to say at the right places :) As Harry Potter fans we learned so much and were amazed by the secret places in Londen that are linked to Harry Potter. We recommend this tour for Harry Potter fans, but also for people who want to know more about what Londen has to offer! And ofcourse, ask for Eva as your tourguide!

Zeer leuke en magische wandeltour door Londen. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen. Maar die toch gebruikt zijn in de films van Harry potter. We stoppen ook op de plekken waar er gefilmd is en krijgen nog woordje uitleg over. De gids heeft ook een tablet mee waar hij de scènes toont. Zeer aangename gids ook. Is zeker een aanrader.

Een echte aanrader. Gids Cate deed het fantastisch, ook met de drie kinderen onder de 12 in onze groep. Ze weet echt waar ze het over heeft, niet alleen over Harry Potter, maar ook over de stad in het algemeen. Ondersteuning door foto’s en filmpjes op tablet waren een meerwaarde. Stukken van Londen gezien die we anders zeker gemist hadden.

Zeer leuke bustour. Toch met de regenachtige dag boven gaan zitten in de bus, waar je het beste zicht hebt. Zeer goede en grappige gids. Nadien nog een tour op de Themes dat ook zeker de moeite waard is. Zeker een aanrader.

Wel handig als je de boeken hebt gelezen/ films hebt gezien. Leuk om Londen door een "Harry Potter" bril te zien/ ontdekken.