Datums kiezen

Staatsvertrekken, Kasteel Wawel

Staatsvertrekken, Kasteel Wawel: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

1. Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

Stap de geschiedenis in met een rondleiding door de voormalige residentie van Poolse koningen en een symbool van soevereiniteit, Wawel Castle. Ontdek het kasteel, dat in 1930 een museum werd en een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels herbergt. Kijk binnen in de kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en de prachtige Italiaanse renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Ontdek de Wawel-collecties van oosterse kunst, een van de grootste en belangrijkste tentencollecties in Europa. Leer alles over hoe het kasteel ook een belangrijk centrum is voor het behoud van kunst. Voel je alsof je terug in de tijd wandelt terwijl je de permanente tentoonstellingen ontdekt die versierden zoals ze zouden zijn geweest tijdens de renaissance- en barokperiodes.

Krakau: Rondleiding Wawel Kasteel met toegangsbewijs

2. Krakau: Rondleiding Wawel Kasteel met toegangsbewijs

Kasteel Wawel was tot 1795 de residentie van de koninklijke familie van Polen. Het is een bron van grote Poolse trots en staat als een van de meest spectaculaire gebouwen op de top van de Wawelheuvel. Tijdens je rondleiding door het kasteel krijg je de kans om getuige te zijn van de grootsheid van het verleden van Polen terwijl je door de prachtige zalen van het kasteel loopt. Tegenwoordig herbergt het kasteel ook een museum met prachtige voorwerpen die bewaard zijn gebleven uit de historische tijden toen koningen en koninginnen het land regeerden. Tijdens je rondleiding kun je ook de koninklijke privéappartementen bezoeken, versierd met prachtige wandtapijten, schilderijen en kroonluchters. Het kasteel doet dienst als een vooraanstaand kunstmuseum en heeft ook een afdeling Oriëntaalse Kunst met de grootste collectie Ottomaanse tenten op het Europese continent. Dit 14e-eeuwse kasteel, gebouwd door koning Casimir II de Grote, was op het hoogtepunt van zijn weelde in de 16e eeuw, toen koning Sigismund de Oude opdracht gaf om het kasteel uit te breiden en te bouwen tot hoe het er nu uitziet. Als je eenmaal in het kasteel bent, word je meegevoerd naar het tijdperk van koningen en koninginnen terwijl je gids informatie deelt over de royals die ooit in het kasteel woonden en de mythen rond deze prachtige plek. Je kunt ook de Wawel tentoonstelling zien, waar voorwerpen worden tentoongesteld die zijn gevonden tijdens archeologische opgravingen in de regio. Het bevat ook schaalmodellen van gebouwen en andere architecturale elementen. Kasteel Wawel is erkend als Unesco-werelderfgoedlocatie en staat bekend om zijn immense culturele en historische betekenis in Polen.

Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

3. Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

Volg een rondleiding over de koninklijke Wawel-heuvel, een van de belangrijkste heuvels van Polen. Dit was de plek vanwaar de Poolse koningen en koninginnen het land regeerden. De gids vertelt je alle geheimen over de royals en laat je de belangrijkste plekken van de Wawel-heuvel zien.  Nadat je kennis hebt gemaakt met de gids, passeer je het duurste hotel van Krakau, waar onder meer Prins Charles en president Bush hebben gelogeerd. Daarna stop je bij het huis van Jan Długosz, de legendarische Poolse historicus, vanaf waar je een prachtig uitzicht over de heuvel hebt. Dan ga je door de poort de heuvel op en stop je bij het monument van Tadeusz Kościuszko, een van de belangrijkste Poolse helden. Loop langs de ingang naar de Wawel-kathedraal. Ga verder in de richting van het centrum van de Wawel-heuvel en de middeleeuwse binnenplaats, en ga naar het Oostenrijkse ziekenhuis, vanwaar je een prachtig panorama van Krakau kunt zien. Vervolgens kom je langs de toren van Sandomierz en ga je naar beneden door de Bernardyńskapoort, die naar de Drakengrot van de Wawel leidt. 

Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

4. Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

Bekijk de prachtige bezienswaardigheden van Krakau met een deskundige lokale gids. Bezoek de Wawel-kathedraal en het koninklijke Wawel-kasteel. Kom meer te weten over Poolse koningen en koninginnen tijdens een bezoek aan de Koninklijke Kamers. Verken de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel, dat sinds 1930 een van de belangrijkste musea in Polen is geworden. Bekijk een uitgebreide collectie schilderijen, grafische afbeeldingen, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels, die het uiterlijk van de kamers uit de renaissance- en barokperiode nabootsen. Bezoek de koninklijke kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Zie de Wawel-collecties van Oosterse kunst bevatten de grootste collectie tenten in Europa. Krijg toegang tot de Wawel-kathedraal en bewonder de gotische structuur die ooit een heiligdom was waar Poolse monarchen werden gekroond.

Krakau: Wawel Castle Crown Treasury Tour met gids

5. Krakau: Wawel Castle Crown Treasury Tour met gids

Ontdek het rijke erfgoed van Poolse koningen en koninginnen tijdens deze rondleiding door de Crown Treasury in het Wawel-kasteel in Krakau. Ontdek de mysterieuze wereld van geschiedenis en pracht op Wawel! Wij nodigen u uit voor een onvergetelijke reis door de tijd naar het hart van het Poolse koninklijke verleden - de Schatkamer op Wawel! Ontdek de buitengewone schatten die eeuwenlang schitterden in de kronen van koningen en koninginnen, stralend van kracht en schoonheid. Deze magnifieke tentoonstelling stelt u juwelen voor die de eeuwen hebben overleefd om hun verhaal van glorie en macht te vertellen. Prikkel de verbeelding met de sprankeling van diamanten, edelstenen en goud die nog steeds deel uitmaken van ons erfgoed. Bereid je voor op een spannende reis door de geschiedenis, waar je meesterwerken van vakmanschap en schoonheid tegenkomt die blijven verbazen. Mis de kans niet om jezelf in een oogwenk onder te dompelen in het tijdperk van koningen en koninginnen, in de feestelijke omgeving van Wawel - een van de belangrijkste en mooiste Poolse forten. De schatkamer van Wawel wacht op je Ontmoet uw gediplomeerde gids buiten het kasteel en de omleidingslijn om de Crown Treasury te bezoeken. Ontdek prachtige kunstwerken, kroonjuwelen, lichtbollen en meer. Bewonder koninklijke eretekens, waaronder de mantel van de Ridder van de Orde van de Heilige Geest, en zeldzame sieradencollecties. Kies uit een tour met of zonder kaartje voor de Royal Armory. Bespaar tijd met skip-the-line toegang tot de Schatkist. Bezoek vervolgens de Royal Armory tijdens een self-guided tour (als je die optie hebt gekozen). Ontdek de collectie rijkelijk versierde wapens, geschonken aan Poolse koningen door middeleeuwse heersers uit heel Europa. Bekijk de originele bepantsering en wapens van de beroemde gevleugelde Poolse huzaren. Bewonder de voortreffelijke wapenexposities van geweren, haakbussen, patrinalen en pistolen uit middeleeuwse Europese fabrieken. Bekijk de meest waardevolle verzameling vaten in het land met de wapenschilden van Poolse koningen, hetmans en edelen.

Krakau: Rondleiding Wawel Kasteel & Kathedraal

6. Krakau: Rondleiding Wawel Kasteel & Kathedraal

Ontdek de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel en bezoek de Wawel-kathedraal tijdens een rondleiding in Krakau. Laat je gids je leren over de koninklijke geschiedenis van Polen. Ga naar het kasteel nadat je je gids hebt ontmoet op het St. Maria Magdalena-plein. Verken Wawel Castle met je gids terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de Poolse monarchie. Bekijk de uitgebreide collectie schilderijen, beeldhouwwerken, stoffen, meubels en andere schatten van het kasteel. Bezoek de koninklijke vertrekken van de koning en zie hoe de koningen van Polen ooit leefden. Bekijk de beroemde wandtapijten van koning Zygmunt August en de prachtige renaissanceschilderijen van de Lanckoronski-collectie. Ga daarna de statige Wawel-kathedraal binnen voor een rondleiding. Bewonder de gotische architectuur en zie de plaats waar de koningen van Polen werden gekroond.

Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal en ondergrondse tour van Rynek

7. Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal en ondergrondse tour van Rynek

Ontdek de geschiedenis en iconische architectuur van Krakau tijdens deze begeleide wandeling door het Wawel-kasteel, de Wawel-kathedraal en het Rynek Underground Museum. Volg je gids naar het centrale plein van de stad en vind de meest interessante sporen van het verleden van Krakau. Ga naar de gedenkwaardige Wawel-heuvel om het Wawel-kasteel te zien, een van de allereerste UNESCO-werelderfgoedlocaties ter wereld, en de Wawel-kathedraal. Verken de staatskamers van het kasteel en leer meer over de Poolse koningen en koninginnen die hier verbleven. Bewonder de collecties schilderijen, grafiek, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels. Blijf je gids volgen naar een van de mooiste pleinen van Europa, de Grote Markt. Slenter over het plein, vind de meest interessante artefacten uit de oudheid en leer hun verhaal kennen. Ontdek welke evenementen hier hebben plaatsgevonden en welke legendarische mensen hier zijn geweest. Ga vervolgens vier meter onder de grond om het Rynek Underground Museum te bereiken. Vind jezelf op hetzelfde niveau als de geplaveide wegen van Krakau uit de 12e en 13e eeuw. Ontdek de geheimen van het oude Krakau in dit moderne interactieve museum. Neem tussen je tour door een pauze om te genieten van de inbegrepen lunch.

Vanuit Warschau: Sightseeingtour door Krakau met de sneltrein

8. Vanuit Warschau: Sightseeingtour door Krakau met de sneltrein

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel en reis vervolgens naar het treinstation om aan boord te gaan van de sneltrein naar Krakau. Een lokale gids zal u bij aankomst ontmoeten. Ervaar de sfeer van de stad van de koningen van Polen bij de monumentale monumenten van de middeleeuwse oude binnenstad. Bezoek Wawel Castle en bekijk enkele van zijn ceremoniële kamers, en bewonder de schoonheid van de Sigismund-kapel in de koninklijke kathedraal. Leer meer over de Piast-, Jagiellonian- en Vasa-dynastieën en bewonder wandtapijten die ooit toebehoorden aan koning Sigismund August. Kijk naar de monumentale Lakenhal op de Grote Markt. Ontdek de overblijfselen van de oude stadsmuur en leer over de ceremoniële St. Florian's Gate. Bekijk de oudste synagoge in Polen in de Joodse wijk Kazimierz en krijg onderweg de kans om souvenirs van barnsteen en zilveren sieraden te kopen.

Krakauer oude stad tour

9. Krakauer oude stad tour

Welkom in het hart van Krakau, waar geschiedenis, cultuur en schoonheid samenkomen. De oude stad, die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd, ademt de sfeer van de tijd dat het de hoofdstad van het grootste Europese land was. Ga met ons mee op een rondleiding door een stad die sinds de Middeleeuwen nauwelijks is veranderd en ontdek waarom deze werd opgenomen in de allereerste Unesco-werelderfgoedlocatie! Verken de koninklijke route: Als je de koninklijke route volgt, kom je langs adembenemende bezienswaardigheden, waaronder de prachtige Wawel sluis, de indrukwekkende St. Marien-Basiliek en de drukke hoofdmarkt. Elke plek bevat een deel van de geschiedenis van de stad en onze deskundige gidsen geven deze verhalen aan het leven en voegen waardevolle informatie toe over de geschiedenis en cultuur van Polen. Cultureel centrum: De oude stad Krakau is lange tijd een cultureel centrum geweest waar kunstenaars, geleerden en vooraanstaande persoonlijkheden uit heel Europa woonden. We laten je zien waar je de sporen kunt vinden van de stad in haar hoogtijdagen in de 15e en 16e eeuw, toen Copernicus zelf door deze straten liep. Een juweel van de Unesco-werelderfgoedlocatie: De oude stad en het Wawel Kasteel maken niet voor niets deel uit van de Unesco-werelderfgoedlocatie. De charmante straatjes, de indrukwekkende architectuur en de rijke geschiedenis maken ze tot een van de best bewaarde en populairste reisbestemmingen in Europa. Een unieke ervaring: Wat onze rondleiding door de oude stad echt bijzonder maakt, is de diepgang van het inzicht dat je zult krijgen. We laten je niet alleen de bezienswaardigheden zien, maar geven je ook verbanden, verhalen en een echt begrip van deze bijzondere plek. Op deze 2u 30 minuten durende Pay What You Wish Walkative! tour zie je: - de middeleeuwse stadsmuren en het Barbican - de grote markt met de Tuchhalle - De Mariakerk met zijn beroemde trompetter Collegium Maius, het oudste gebouw van de oudste universiteit in Middenoost-Europa - Het aartsbisschoppelijk paleis en het "pauselijke raam" van Johannes Paulus II. - De Wawelhügel met de kathedraal en de binnenplaats van het kasteel - De draak van Wawel - en nog veel meer...!

Krakau: Wawel Hill-rondleiding met toegang tot de Wawel-kathedraal

10. Krakau: Wawel Hill-rondleiding met toegang tot de Wawel-kathedraal

Ontmoet je gids op het plein bij het koninklijk kasteel. Als u er door de middeleeuwse straten naar toe loopt, leert u de algemene historische schets van deze symbolische plaats kennen. Later zal je gids je kennis laten maken met de wereld van gekroonde hoofden en gebeurtenissen uit het verleden terwijl je op de prachtige binnenplaats van het kasteel staat. Er zijn ook een paar woorden over de kenmerken van bouwstijlen. Maar het allerbelangrijkste - wat is verborgen achter de dikke muren. Verken de residentie van Poolse koningen met je ervaren gids. Bekijk de rijke collectie schilderijen, prenten, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaria, porselein en meubels, die het uiterlijk van kamers uit de renaissance en barok nabootsen. Bezoek de koninklijke kamers, waar de beroemde wandtapijten van Sigismund Augustus en prachtige Italiaanse Renaissance-schilderijen te zien zijn. Betreed de Wawel-kathedraal en bewonder de gotische structuur die ooit het heiligdom was waar Poolse monarchen werden gekroond.

48 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Staatsvertrekken, Kasteel Wawel: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Staatsvertrekken, Kasteel Wawel

Wil je alle activiteiten in Staatsvertrekken, Kasteel Wawel bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Staatsvertrekken, Kasteel Wawel

Gemiddelde beoordeling

4.3
(1.279 beoordelingen)

Onze gids was echt goed geïnformeerd en vriendelijk, het was een heel kleine groep (slechts 4 van ons voor de appartementen, 2 van ons voor de wapenkamer) dus er was geen gevaar om niets te horen of iets te missen, het was veel beter dan gewoon zelf rondlopen en kijken terwijl je veel meer leert over de geschiedenis van het kasteel en de artefacten die je waarschijnlijk niet alleen van de informatietabbladen zou leren. Zeker een aanrader als je meer wilt leren over de geschiedenis van Krakau en over het koningshuis van Polen.

Fantastische reis Heel erg bedankt Ik heb mijn moeder (65 jaar oud) en dochter (7 jaar oud) bezocht; we luisterden allemaal met open mond naar de audiogids! Veel interessante feiten, niet alleen over Wawel, maar ook onderweg, vanaf het verzamelpunt. Ik raad het iedereen aan! De kosten voor ons drieën zijn slechts PLN 63!!!

de rondleiding is erg interessant. Helaas mochten we, nadat de gids was vertrokken, niet meer terugkeren naar de kamers waarin we meer geïnteresseerd waren. Er werd gezegd dat we dingen maar in één richting konden controleren en dat je niet individueel langer in de kamers kunt blijven zonder de gids

Perfect om in je eigen tempo te bezoeken. We konden ook de kathedraal en de necropolis bezoeken door kaartjes op de site te kopen (4€ per persoon). De drakengrot is gesloten van november tot april, maar we hebben het beeld toch kunnen zien.

de gids was interessant, we waren zeer tevreden. we hadden problemen om bij het ontmoetingspunt te komen, maar de organisator hielp ons en we sloten ons aan bij de groep!