Kies data

Staatsvertrekken, Kasteel Wawel

Staatsvertrekken, Kasteel Wawel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

1. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

Kasteel Wawel was tot 1795 de residentie van de koninklijke familie van Polen. Het is een bron van grote Poolse trots en staat als een van de meest spectaculaire gebouwen op de top van de Wawel-heuvel. Tijdens uw rondleiding door het kasteel krijgt u de kans om getuige te zijn van de grootsheid van het verleden van Polen terwijl u door de prachtige zalen van het kasteel loopt. Momenteel herbergt het kasteel ook een museum met prachtige kunstvoorwerpen die bewaard zijn gebleven uit de historische tijd toen koningen en koninginnen het land regeerden. Tijdens uw rondleiding kunt u ook een bezoek brengen aan de koninklijke privé-appartementen die zijn versierd met prachtige wandtapijten, schilderijen en kroonluchters. Het kasteel dient als een vooraanstaand kunstmuseum en bevat ook een sectie Oosterse kunst met de grootste collectie Ottomaanse tenten op het Europese continent. Dit 14e-eeuwse kasteel, gebouwd door koning Casimir II de Grote, was op de top van zijn weelde in de 16e eeuw toen koning Sigismund de Oude opdracht gaf om het kasteel uit te breiden en te bouwen tot hoe het er nu uitziet. Als je eenmaal in het kasteel bent, word je meegenomen naar het tijdperk van koningen en koninginnen terwijl je gids informatie deelt over de koninklijke familie die ooit in het kasteel woonde en de mythen rond deze prachtige plek. U kunt ook de Wawel-tentoonstelling zien, die voorwerpen toont die tijdens archeologische opgravingen in de regio zijn ontdekt. Het bevat ook schaalmodellen van gebouwen en andere architecturale elementen. Kasteel Wawel wordt erkend als Unesco-werelderfgoed en staat bekend om zijn enorme culturele en historische betekenis in Polen.

Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

2. Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

Stap de geschiedenis in met een rondleiding door de voormalige residentie van Poolse koningen en een symbool van soevereiniteit, Wawel Castle. Ontdek het kasteel, dat in 1930 een museum werd en een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels herbergt. Kijk binnen in de kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en de prachtige Italiaanse renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Ontdek de Wawel-collecties van oosterse kunst, een van de grootste en belangrijkste tentencollecties in Europa. Leer alles over hoe het kasteel ook een belangrijk centrum is voor het behoud van kunst. Voel je alsof je terug in de tijd wandelt terwijl je de permanente tentoonstellingen ontdekt die versierden zoals ze zouden zijn geweest tijdens de renaissance- en barokperiodes.

Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

3. Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

Volg een rondleiding over de koninklijke Wawel-heuvel, een van de belangrijkste heuvels van Polen. Dit was de plek vanwaar de Poolse koningen en koninginnen het land regeerden. De gids vertelt je alle geheimen over de royals en laat je de belangrijkste plekken van de Wawel-heuvel zien.  Nadat je kennis hebt gemaakt met de gids, passeer je het duurste hotel van Krakau, waar onder meer Prins Charles en president Bush hebben gelogeerd. Daarna stop je bij het huis van Jan Długosz, de legendarische Poolse historicus, vanaf waar je een prachtig uitzicht over de heuvel hebt. Dan ga je door de poort de heuvel op en stop je bij het monument van Tadeusz Kościuszko, een van de belangrijkste Poolse helden. Loop langs de ingang naar de Wawel-kathedraal. Ga verder in de richting van het centrum van de Wawel-heuvel en de middeleeuwse binnenplaats, en ga naar het Oostenrijkse ziekenhuis, vanwaar je een prachtig panorama van Krakau kunt zien. Vervolgens kom je langs de toren van Sandomierz en ga je naar beneden door de Bernardyńskapoort, die naar de Drakengrot van de Wawel leidt. 

Krakau: tickets Wawel Castle Crown Treasury & Royal Armoury

4. Krakau: tickets Wawel Castle Crown Treasury & Royal Armoury

Ontdek het rijke erfgoed van Poolse koningen en koninginnen tijdens deze rondleiding door de Crown Treasury in het Wawel-kasteel in Krakau. Kies uit een tour met of zonder ticket naar de Royal Armory. Bespaar tijd met skip-the-line toegang tot de Schatkist. Ontmoet je gelicentieerde gids buiten het kasteel en omzeil de lijn om de Crown Treasury te bezoeken. Ontdek prachtige kunstwerken, kroonjuwelen, lichtbollen en meer. Bewonder koninklijke ereversieringen, waaronder de mantel van de Ridder van de Orde van de Heilige Geest, en zeldzame sieradencollecties. Bezoek vervolgens de Royal Armory tijdens een zelfgeleide tour (als je die optie hebt gekozen). Verken de collectie rijkelijk versierde wapens, geschonken aan Poolse koningen door middeleeuwse heersers uit heel Europa. Bekijk de originele bepantsering en wapens van de beroemde gevleugelde Poolse Huzaren. Geniet van de prachtige wapenexposities van geweren, haakbussen, patriotten en pistolen uit middeleeuwse Europese fabrieken. Bekijk de meest waardevolle verzameling vaten in het land met de wapenschilden van Poolse koningen, hetmans en edelen.

Krakau: Segwaytour van 2 uur door de oude stad

5. Krakau: Segwaytour van 2 uur door de oude stad

Maximaal genieten van de idyllische stad Krakau, terwijl je de prachtige architectuur ontdekt terwijl je de opwinding van een Segway-tour ervaart. Beleef gedenkwaardig plezier met familie en vrienden terwijl je de vele charmante bezienswaardigheden bewondert die de stad te bieden heeft, van de marktpleinen van de oude stad tot de Joodse wijk. Bekijk de hoogtepunten op snelheid terwijl je over de Koninklijke Route vaart en bewonder het Wawel-kasteel. Geniet van de rit terwijl je een wervelende tour maakt langs 4 kerken. Bezoek de beroemde Wawel Dragon Cave en de schilderachtige Vistula-dijk en leer boeiende verhalen over de oude stad. Krijg fascinerende inzichten in de geschiedenis en cultuur van deze stad met UNESCO-werelderfgoedlocaties van een deskundige gids.

Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal en Rynek-tour met lunch

6. Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal en Rynek-tour met lunch

Bezoek enkele van de belangrijkste attracties van het historische Krakau tijdens deze begeleide dagtour. Begin bij Rynek, het centrale marktplein van de oude stad. Bezoek de ondergrondse Dungeon Market Historisch en Archeologisch Museum. Na een volledige lunch met Poolse delicatessen, verken je het Wawel-kasteel en de kathedraal. Je tour begint op het centrale plein van Royal Krakow. Wandel over een van de mooiste pleinen van Europa en leer over het verleden van je gids. Ga vervolgens vier meter onder de grond naar het Dungeon Market Museum, om op hetzelfde niveau te lopen als de geplaveide wegen van het 12-13e-eeuwse Krakau. Verken vervolgens de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel. Bekijk de kunstcollecties, weelderige stoffen, militaire artikelen en kostbare meubels van dichtbij. Bewonder de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie in de koninklijke kamers. Ten slotte stap je de indrukwekkende gotische Wawel-kathedraal binnen, waar Poolse monarchen door de geschiedenis heen zijn gekroond.

Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

7. Krakau: rondleiding kasteel Wawel en kathedraal

Bekijk de prachtige bezienswaardigheden van Krakau met een deskundige lokale gids. Bezoek de Wawel-kathedraal en het koninklijke Wawel-kasteel. Kom meer te weten over Poolse koningen en koninginnen tijdens een bezoek aan de Koninklijke Kamers. Verken de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel, dat sinds 1930 een van de belangrijkste musea in Polen is geworden. Bekijk een uitgebreide collectie schilderijen, grafische afbeeldingen, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels, die het uiterlijk van de kamers uit de renaissance- en barokperiode nabootsen. Bezoek de koninklijke kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse renaissanceschilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Zie de Wawel-collecties van Oosterse kunst bevatten de grootste collectie tenten in Europa. Krijg toegang tot de Wawel-kathedraal en bewonder de gotische structuur die ooit een heiligdom was waar Poolse monarchen werden gekroond.

Krakau: rondwandeling met bezoek aan kasteel van Wawel

8. Krakau: rondwandeling met bezoek aan kasteel van Wawel

Begin je rondleiding met een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz en verken het gebied dat vroeger werd bewoond door één van de meest diverse Joodse gemeenschappen in Europa. Dan brengt een korte rit je naar de Wawel, de belichaming van de voormalige monarchale glorie van Polen. Op de top bevindt zich het koninklijk kasteel en een kathedraal uit de 14e eeuw, waar bijna alle kroningen en begrafenissen van de Poolse monarchen werden gehouden. Wandel, als je de heuvel weer af bent, via de straten Kanonicza en Grodzka naar Collegium Maius, het oudste gebouw van de Academia Cracoviensis. Bezoek het mooie gotische binnenhof en ga vervolgens naar de Grote Markt. Dit bruisende hart van de stad is de perfecte plek om souvenirs te kopen, vooral in de Lakenhalle, die al eeuwenlang de lokale marktplaats is. Rond je rondleiding af door een bezoek te brengen aan de St Mariakerk, waar het prachtige middeleeuwse altaar gebeeldhouwd door Veit Stoss zich bevindt en elk uur op het hele uur klinkt er een bugelklok naar de vier hoeken van de wereld.

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

9. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

Verken Krakau en de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel en de gotische Wawel-kathedraal met je deskundige gids. Bekijk een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels, en herschep het uiterlijk van de kamers uit de renaissance- en barokperiode. Bezoek de koninklijke kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse Renaissance-schilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Bekijk de Wawel-collecties van oosterse kunst, die de belangrijkste en grootste collectie tenten in Europa bevatten. Krijg toegang tot de Wawel-kathedraal en bewonder de gotische structuur die ooit een heiligdom was waar Poolse monarchen werden gekroond.

Vanuit Warschau: Sightseeingtour door Krakau met de sneltrein

10. Vanuit Warschau: Sightseeingtour door Krakau met de sneltrein

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel en reis vervolgens naar het treinstation om aan boord te gaan van de sneltrein naar Krakau. Een lokale gids zal u bij aankomst ontmoeten. Ervaar de sfeer van de stad van de koningen van Polen bij de monumentale monumenten van de middeleeuwse oude binnenstad. Bezoek Wawel Castle en bekijk enkele van zijn ceremoniële kamers, en bewonder de schoonheid van de Sigismund-kapel in de koninklijke kathedraal. Leer meer over de Piast-, Jagiellonian- en Vasa-dynastieën en bewonder wandtapijten die ooit toebehoorden aan koning Sigismund August. Kijk naar de monumentale Lakenhal op de Grote Markt. Ontdek de overblijfselen van de oude stadsmuur en leer over de ceremoniële St. Florian's Gate. Bekijk de oudste synagoge in Polen in de Joodse wijk Kazimierz en krijg onderweg de kans om souvenirs van barnsteen en zilveren sieraden te kopen.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
51 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Overzicht activiteiten in Staatsvertrekken, Kasteel Wawel

Wil je alle activiteiten in Staatsvertrekken, Kasteel Wawel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Staatsvertrekken, Kasteel Wawel

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.232 beoordelingen

We hebben de tour de dag ervoor geboekt. Samen met mijn vriend waren we de enige bedienden. Onze gids Eva was zeer goed geïnformeerd en vertelde de geschiedenis erg interessant. De tour omvat alleen een bezoek aan de heuvel, zonder de kerk of het kasteel zelf te betreden. Ik raad je echter aan om 1,5 uur vrije tijd aan deze tour te besteden

Onze gids liet ons op een zeer interessante manier de Wawel-heuvel zien. We hadden die dag geen kaartjes voor de koninklijke kamers, maar een interessant verhaal bevredigde onze nieuwsgierigheid. Ik raad het ten zeerste aan!

Ik beveel de heer Kamil Różański, de gids, ten zeerste aan. Een hele aardige meneer die ons heel goed rondleidde op Wawel. Enorme kennis en op een zeer toegankelijke manier verteld. ik raad aan

Een geweldige gids, enorme kennis, cultuur, energie, ze sprak met passie over Wawel en je wilde er nog langer naar luisteren.

Geweldige gids dame. Ze vertelde verhalen en legendes prachtig en was uiterst beleefd en hartelijk