Kies data

Staatsvertrekken, Kasteel Wawel

Staatsvertrekken, Kasteel Wawel: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

1. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel met toegangskaarten

Kasteel Wawel was tot 1795 de residentie van de koninklijke familie van Polen. Het is een bron van grote Poolse trots en staat als een van de meest spectaculaire gebouwen op de top van de Wawel-heuvel. Tijdens uw rondleiding door het kasteel krijgt u de kans om getuige te zijn van de grootsheid van het verleden van Polen terwijl u door de prachtige zalen van het kasteel loopt. Momenteel herbergt het kasteel ook een museum met prachtige kunstvoorwerpen die bewaard zijn gebleven uit de historische tijd toen koningen en koninginnen het land regeerden. Tijdens uw rondleiding kunt u ook een bezoek brengen aan de koninklijke privé-appartementen die zijn versierd met prachtige wandtapijten, schilderijen en kroonluchters. Het kasteel dient als een vooraanstaand kunstmuseum en bevat ook een sectie Oosterse kunst met de grootste collectie Ottomaanse tenten op het Europese continent. Dit 14e-eeuwse kasteel, gebouwd door koning Casimir II de Grote, was op de top van zijn weelde in de 16e eeuw toen koning Sigismund de Oude opdracht gaf om het kasteel uit te breiden en te bouwen tot hoe het er nu uitziet. Als je eenmaal in het kasteel bent, word je meegenomen naar het tijdperk van koningen en koninginnen terwijl je gids informatie deelt over de koninklijke familie die ooit in het kasteel woonde en de mythen rond deze prachtige plek. U kunt ook de Wawel-tentoonstelling zien, die voorwerpen toont die tijdens archeologische opgravingen in de regio zijn ontdekt. Het bevat ook schaalmodellen van gebouwen en andere architecturale elementen. Kasteel Wawel wordt erkend als Unesco-werelderfgoed en staat bekend om zijn enorme culturele en historische betekenis in Polen.

Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

2. Krakau: rondleiding op de koninklijke heuvel van Wawel

Sluit je aan bij een rondleiding over de koninklijke Wawelheuvel, een van de belangrijkste heuvels in Polen. Dit was de plek vanwaar de Poolse koningen en koninginnen het land regeerden. Je gids vertelt je alle geheimen over de royals en laat je de belangrijkste plekken van de Wawelheuvel zien.  Nadat je kennis hebt gemaakt met je gids passeer je het duurste hotel van Krakau, waar onder meer Prins Charles en president Bush logeerden. Daarna stop je bij het huis van Jan Długosz, de legendarische Poolse historicus, vanwaar je een prachtig uitzicht over de heuvel hebt. Dan ga je door de poort de heuvel op en stop je bij het monument van Tadeusz Kościuszko, een van de belangrijkste Poolse helden. Loop langs de ingang naar de Wawelkathedraal. Ga verder in de richting van de crypte van de zilveren bellen, waar president Lech Kaczynski en zijn echtgenote begraven liggen. Vervolgens ga je naar het Oostenrijkse ziekenhuis, waar je een schitterend uitzicht over Krakau hebt. Je komt dan langs de toren van Sandomierz en gaat naar beneden door de Bernardyńskapoort, die naar de Drakengrot van de Wawel leidt. 

Krakau: rondleiding Wawel & oude stad met voorrangstoegang

3. Krakau: rondleiding Wawel & oude stad met voorrangstoegang

Ontdek de hoogtepunten van Krakaus geschiedenis tijdens deze wandeltocht. Je begint met de topattractie van de stad, het geweldige Kasteel van Wawel. Eerst ga je dit fascinerende kasteel van de buitenkant verkennen om belangrijke plekken zoals de verdedigingsmuren, de draak van Wawel, de Wawelkathedraal en nog veel meer te zien. Buiten krijg je van je gids meer informatie over deze plek en zijn geschiedenis. Na deze introductie ga je het kasteel van Wawel binnen, waar het nog indrukwekkender is dan buiten. Verken de belangrijkste delen van het kasteel, inclusief de koninklijke staatsiezalen. Het kasteel staat vol met talloze waardevolle monumenten, oude schilderijen en indrukwekkende wandtapijten, die zijn overgebleven van het originele interieur. Je treedt in de voetsporen van de koningen van Polen terwijl je de beroemde Koninklijke Route verkent van de Wawelheuvel naar de oude stad. Je komt aan bij de markt waar je de gotische façade van de Mariakerk kunt bewonderen. Bewonder de prachtige ornamenten van de historische Lakenhal. Dit is de plek waar reizende kooplieden elkaar ontmoetten om zaken te bespreken en hun waren te verhandelen. Je komt langs de Jagiellonische Universiteit, een van 's werelds oudste universiteiten, en gaat naar de groene oase van Planty, een park dat gebouwd is waar vroeger de middeleeuwse stadsmuren stonden.

Krakau: tickets Wawel Castle Crown Treasury & Royal Armoury

4. Krakau: tickets Wawel Castle Crown Treasury & Royal Armoury

Ontdek het rijke erfgoed van Poolse koningen en koninginnen tijdens deze rondleiding door de Crown Treasury in het Wawel-kasteel in Krakau. Kies uit een tour met of zonder ticket naar de Royal Armory. Bespaar tijd met skip-the-line toegang tot de Schatkist. Ontmoet je gelicentieerde gids buiten het kasteel en omzeil de lijn om de Crown Treasury te bezoeken. Ontdek prachtige kunstwerken, kroonjuwelen, lichtbollen en meer. Bewonder koninklijke ereversieringen, waaronder de mantel van de Ridder van de Orde van de Heilige Geest, en zeldzame sieradencollecties. Bezoek vervolgens de Royal Armory tijdens een zelfgeleide tour (als je die optie hebt gekozen). Verken de collectie rijkelijk versierde wapens, geschonken aan Poolse koningen door middeleeuwse heersers uit heel Europa. Bekijk de originele bepantsering en wapens van de beroemde gevleugelde Poolse Huzaren. Geniet van de prachtige wapenexposities van geweren, haakbussen, patriotten en pistolen uit middeleeuwse Europese fabrieken. Bekijk de meest waardevolle verzameling vaten in het land met de wapenschilden van Poolse koningen, hetmans en edelen.

Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

5. Krakau: rondleiding Wawel-kasteel en kathedraal

Bekijk de prachtige bezienswaardigheden van Krakau met een deskundige lokale gids. Bezoek de Wawel-kathedraal en het koninklijke Wawel-kasteel. Kom meer te weten over Poolse koningen en koninginnen tijdens een bezoek aan de koninklijke kamers. Verken de residentie van Poolse koningen in het koninklijke Wawel-kasteel, dat sinds 1930 een van de belangrijkste musea in Polen is geworden. Bekijk een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, beeldhouwwerken, stoffen, goudsmeden, militaire voorwerpen, porselein en meubels, en herschep het uiterlijk van de kamers uit de renaissance- en barokperiode. Bezoek de koninklijke kamers met de beroemde wandtapijten van Zygmunt August en prachtige Italiaanse Renaissance-schilderijen uit de Lanckoronski-collectie. Bekijk de Wawel-collecties van oosterse kunst met de grootste collectie tenten in Europa. Krijg toegang tot de Wawel-kathedraal en bewonder de gotische structuur die ooit een heiligdom was waar Poolse monarchen werden gekroond.

Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

6. Krakau: begeleide Wawel-tour, lunch en riviercruise over de Vistula

Verken enkele van de mooiste plekken in Krakau tijdens een rondleiding door de Wawel-heuvel, het Wawel-kasteel en de kathedraal. Spring op een cruise langs de rivier de Vistula om de bezienswaardigheden vanuit een uniek perspectief te bekijken. Betreed het kasteel met je gids en bewonder een uitgebreide collectie schilderijen, grafiek, sculpturen, stoffen, goudsmeden, militaria, porselein en meubels. Sta versteld terwijl de permanente tentoonstellingen in het kasteel het uiterlijk van de kamers uit de renaissance- en barokperiode nabootsen. Na het bekijken van de originele koninklijke kamers, ga je de majestueuze kathedraal binnen en leer je over historische feiten verweven met sprookjesverhalen. Word vervolgens uitgenodigd voor een diner in een nabijgelegen café en neem een moment om te ontspannen. Stap ten slotte aan boord van een moderne catamaran en maak een intieme cruise langs de Vistula om de Wawel, de kathedraal en een deel van Krakau te bewonderen, verspreid over de kusten.

Krakau: Skip-the-Line Wawel-kasteel en heuvelrondleiding

7. Krakau: Skip-the-Line Wawel-kasteel en heuvelrondleiding

Ontdek de essentie van het koninklijke erfgoed van Krakau tijdens een kleine groepsreis door het majestueuze koninklijke Wawel-kasteel. Deze tour garandeert snelle toegang met skip-the-line tickets, waardoor je veel tijd bespaart, zodat je je niet hoeft te haasten tijdens het verkennen. Bezoek de historische State Rooms met een Expert Guide en niet meer dan 15 deelnemers. Ontdek de geheimen van Wawel! Bewonder eerst de schoonheid van de Wawel-heuvel en de binnenplaats. Bekijk de verdedigingsmuren, gigantische poorten en torens die dienden als bescherming voor deze belangrijke plek. Bezoek in het kasteel de staatskamers met een verscheidenheid aan tentoonstellingen met historische artefacten die dateren uit de middeleeuwen. Verken de elegante kamers waar door de eeuwen heen vele belangrijke koninklijke en politieke figuren hebben verbleven, zoals koning Zygmunt III en Wladyslaw Lokietek. Ontdek oude schilderijen, verbazingwekkende meubels en prachtige wandtapijten terwijl je met je gids meer te weten komt over de geschiedenis van het kasteel. Een van de kamers heeft een buitengewoon plafond - vergeet niet om omhoog te kijken en zie 30 sculpturen van hoofden die in het dak zijn geplaatst. Luister naar interessante verhalen over evenementen die plaatsvonden in deze zalen, want je deskundige, gelicentieerde gids zal je alles vertellen!

Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal, zoutmijn en lunch

8. Krakau: Wawel-kasteel, kathedraal, zoutmijn en lunch

Ontmoet je gids in Krakau en ga vervolgens op avontuur van een hele dag. Ga eerst naar het historische Wawel-kasteel en bewonder de indrukwekkende architectuur terwijl je leert over de vele royals die daar woonden. Dwaal door de kamers van het kasteel en ontdek de geheimen van de Poolse koningen en koninginnen die deze zalen sierden. Stop vervolgens bij de Wawel-kathedraal en geniet vervolgens van een traditionele Poolse lunch om de lokale keuken te proeven. Na de lunch reis je naar Wieliczka, een klein stadje met een oude zoutmijn die meer dan 700 jaar oud is. Reis 340 meter onder de grond om de mijn te bereiken en verken vervolgens de vele zalen en grotten. Terwijl je ronddwaalt op deze door UNESCO beschermde locatie, kun je het fascinerende gebeeldhouwde interieur bewonderen en meer te weten komen over het verleden van de zoutmijn. Aan het einde van de dag heb je drie van de beroemdste bezienswaardigheden van Polen bezocht en heb je meer geleerd over de lokale geschiedenis, cultuur en manier van leven.

Krakau: Skip-the-Line Tour van het Wawel-kasteel

9. Krakau: Skip-the-Line Tour van het Wawel-kasteel

Stap binnen in de voormalige residentie van het Poolse koningshuis, Wawel Castle. Sla met je gids de wachtrijen over en bezoek de koninklijke residentie met een enorme collectie schilderijen, sculpturen, stoffen en onschatbare meubels. Verken de kamers binnen, die de beroemde wandtapijten van Sigismund Augustus en verschillende Italiaanse Renaissance-schilderijen herbergen. Reis terug in de tijd terwijl je de permanente tentoonstellingen bewondert die renaissance- en barokdecor tentoonstellen. Leer meer over de historische figuren die dit kasteel naar huis hebben geroepen en de Poolse geschiedenis hebben gevormd vanuit je gids. Ga verder naar de Wawel-kathedraal en daal af in de crypten.

Oude binnenstad van Krakau: begeleide wandeling van 2 uur

10. Oude binnenstad van Krakau: begeleide wandeling van 2 uur

Ontdek Krakau en leer over de verhalen, anekdotes en legendes van de stad vanuit je deskundige gids terwijl je bezienswaardigheden bezoekt zoals de Grodzka-straat en de elegante Wawel-kathedraal. Ga naar de Florianuspoort, een van de symbolen van de stad die bezoekers verwelkomt die aankomen in Krakau. Volg de weg richting Pijarska Street, een van de beroemdste straten in Krakau. Loop vanaf hier rechtstreeks naar het hart van de stad, de Grote Markt. Bewonder de charmante Lakenhal, het oudste commerciële centrum van Krakau met prachtige renaissance-architectuur. Bezoek de Sint-Adalbertkerk en de toren van het stadhuis op een indrukwekkende 70 meter hoogte. Bekijk het Mariacki-plein dat de Mariakerk omringt. Ontdek het hoofdaltaar van de basiliek van Veit Stossa en de met sterren bezaaide muurschilderingen van Jan Matejko, die het gewelf bedekken. Verken St. Andrew's Church, een van de oudste kerken in de stad. Loop langs de pittoreske Kanoniczna-straat die dateert uit de 14e eeuw. Blik op het Wawel-kasteel vanaf de top van de Wawel-heuvel en geniet van het uitzicht op het spectaculaire renaissancepaleis.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
38 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 38

Sitemap Staatsvertrekken, Kasteel Wawel

Wil je alle activiteiten in Staatsvertrekken, Kasteel Wawel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Staatsvertrekken, Kasteel Wawel

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 1.107 beoordelingen

We hebben de tour de dag ervoor geboekt. Samen met mijn vriend waren we de enige bedienden. Onze gids Eva was zeer goed geïnformeerd en vertelde de geschiedenis erg interessant. De tour omvat alleen een bezoek aan de heuvel, zonder de kerk of het kasteel zelf te betreden. Ik raad je echter aan om 1,5 uur vrije tijd aan deze tour te besteden

Onze gids liet ons op een zeer interessante manier de Wawel-heuvel zien. We hadden die dag geen kaartjes voor de koninklijke kamers, maar een interessant verhaal bevredigde onze nieuwsgierigheid. Ik raad het ten zeerste aan!

Ik beveel de heer Kamil Różański, de gids, ten zeerste aan. Een hele aardige meneer die ons heel goed rondleidde op Wawel. Enorme kennis en op een zeer toegankelijke manier verteld. ik raad aan

Een geweldige gids, enorme kennis, cultuur, energie, ze sprak met passie over Wawel en je wilde er nog langer naar luisteren.

Geweldige gids dame. Ze vertelde verhalen en legendes prachtig en was uiterst beleefd en hartelijk