Stad Rodos
Tours

Onze aanbevelingen voor Stad Rodos

Rhodos: Speedboottocht naar Symi met vrije tijd om te verkennen

Rhodos: Speedboottocht naar Symi met vrije tijd om te verkennen

Bewonder de steden Rhodos en Symi vanaf het water met deze speedboottocht tussen deze twee punten. Geniet van genoeg tijd in Symi om te winkelen, de plaatselijke keuken te proeven en foto's te maken van de kleurrijke huizen, voordat je per speedboot terugkeert naar Rhodos. Stap aan boord van een nieuwe speedboot in de haven van Kolona. Geniet van de zon op het buitendek, of koel af op het gesloten dek met airconditioning, terwijl je geniet van het uitzicht op de kasteelmuren van Rhodos, de minaretten van de oude stad, de middeleeuwse klok en de zeepoort. Ga Rhodos uit en vang aan je linkerhand een glimp op van de 46-meter hoge Nageltoren, de windmolens van Rhodos, het Sint Nicolaasfort en het Aquarium van Rhodos.  Arriveer in de baai van Symi, waar je de stad Symi kunt zien die amfitheatrisch is gebouwd. Bekijk de kleurrijke neoklassieke huizen die op mosseldagen weerspiegelen in de zee. Ga van boord en neem ruim drie uur de tijd om de charme van dit eiland in je op te nemen, voordat je terugkeert naar Rhodos. 

Rhodos: Hogesnelheidsboot naar het eiland Symi en de Sint-Jorisbaai

Rhodos: Hogesnelheidsboot naar het eiland Symi en de Sint-Jorisbaai

Vaar met een speedboot naar Simi, een van de mooiste eilanden van de Dodekanesos omringd door een helderblauwe zee. Met deze speedbootservice ben je er sneller en heb je dus nog meer tijd om het eiland te verkennen. Onderweg is er een zwempauze in de baai van Saint George. De speedboot vaart vanuit de haven van Mandraki naar Simi. Als je komt aanvaren, glinstert het turquoise water van de vissershaven je tegemoet. De baai wordt omzoomd door pastelkleurige neoklassieke gebouwen en in de verte zie je de kleurrijke kerkkoepels. Op Simi heb je ongeveer 3 uur de tijd om het vissersstadje op eigen houtje te verkennen. Strijk voor de lunch neer bij een van de vele tavernes (op eigen kosten) of neem een duik in het glinsterende water. Op de weg terug vaar je door de baai van Saint George met een prachtig uitzicht op de kust. Onderweg naar Rhodos-stad ga je nog voor anker om een duik te nemen in het kristalheldere water. Of geniet van de zon op het dek.

Van Rhodos: Cruise naar het eiland Symi en de baai van Sint Joris

Van Rhodos: Cruise naar het eiland Symi en de baai van Sint Joris

De excursies van SP Cruises naar Symi starten elke dag om 10.00 uur 's ochtends vanuit de Mandraki-haven van Rhodos. Na ongeveer twee uur komen we aan bij het strand van Agios Georgios, waar we een uurtje blijven om te duiken en zwemmen in het helderblauwe water. Vanaf daar vertrekken we om 13:00 uur naar Gialos, de belangrijkste haven van Symi, waar je genoeg tijd hebt om het schilderachtige stadje te verkennen en te genieten van je lunch in een van de prachtige restaurants (lunch is niet inbegrepen in je cruisetarief) . We vertrekken om 16:20 vanuit de haven van Symi om om 18:30 terug te keren naar de haven van Mandraki, na een prachtige dag met SP Cruises!

Rhodos: All-Inclusive Catamaran Cruise met Lunch en Drankjes

Rhodos: All-Inclusive Catamaran Cruise met Lunch en Drankjes

Scheep in op een catamarancruise naar de kuststranden van Rhodos op een zeil- of motorcatamaran naar keuze. Stop bij idyllische stranden en baaien om te zwemmen, snorkelen of ontspannen. Geniet van onbeperkt drankjes aan boord met een mediterrane lunch. Bord aan boord van de zeil- of motorcatamaran en vertrek op je reis rond het prachtige eiland Rhodos. Vaar naar de eerste stop van de dag bij Anthony Quinn's Bay, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht en kunt zwemmen en snorkelen. Ga naar je tweede stop bij Afandou Beach, waar je 60 minuten de tijd hebt om te zwemmen en snorkelen in een rustige baai. Daar gooit de bemanning brood in zee en verzamelen kleurrijke vissen zich om je heen terwijl je het onderwaterleven van Rhodos verkent. Geniet daarna van een mediterrane lunch die aan boord wordt bereid en geserveerd. Als je voor de catamaran optie kiest, maak je een extra stop bij de prachtige Ladiko Baai. De laatste stop is dan bij Kalithea Springs, waar je 45-60 minuten de tijd hebt om te zwemmen en snorkelen, voordat je terugkeert naar de haven.

Van Rhodos: Lindos retourtransfer per bus met vrije tijd

Van Rhodos: Lindos retourtransfer per bus met vrije tijd

Ben je uitgekeken op standaard tours en wil je comfortabel vervoerd worden naar een prachtige bestemming terwijl je de vrijheid behoudt om zelf het schilderachtige landschap te verkennen? Dan heb je nu de ideale excursie gevonden om het beroemde dorp Lindos te ontdekken! Lindos Village relaxing is een directe, comfortabele, plezierige en zorgeloze excursie naar de meest bezochte plaats op Rhodos! Het hoogtepunt: je hebt 5 UUR GRATIS TIJD voor je INDIVIDUELE ontdekkingstocht op maat. Na een directe rit van 1 uur komen we aan in Lindos. Het ophaalpunt in Lindos is bij het Krana hoofdplein. De chauffeur zal je alle informatie geven over hoe je te voet of met de shuttlebus het dorpscentrum kunt bereiken en je informeren over de exacte vertrektijd. Lindos is een pittoresk dorpje aan de oostkust van Rhodos. Het staat bekend om zijn adembenemende schoonheid en historische betekenis. Lindos ligt op een heuvel en kijkt uit over de Egeïsche Zee. Het heeft smalle, kronkelende straatjes geplaveid met kiezels, witgekalkte huizen en traditionele architectuur. De oude Akropolis van Lindos is het juweel van het dorp en dateert uit de 4e eeuw voor Christus en biedt een panoramisch uitzicht over de omgeving. Ontdek de prachtige souvenirwinkels, de kleine bars en restaurants met prachtige terrassen en daktuinen met uitzicht op de Egeïsche Zee. Ezelrijden is een populaire manier om door de steegjes en straatjes van Lindos te zwerven of om helemaal naar de Akropolis te gaan. Als je van relaxen op het strand houdt, zul je verwend worden op de prachtige zandkust die in de zomer veel bezoekers trekt. Saint Paul's Bay, iets verderop aan de hoofdweg, is een populair strand om te verkennen, terwijl er altijd de optie is om het belangrijkste zandstrand van Lindos te bezoeken (op loopafstand van het dorp) dat een scala aan diensten biedt, zoals ligbedden en restaurants. Voor geschiedenisliefhebbers is het een must om de belangrijkste archeologische vindplaats van het eiland te bezoeken, de ACROPOLIS van Lindos, gelegen op de top van de heuvel (de toegangsprijs is 12,00 euro). Dit oude monument trekt dagelijks talloze reizigers; iedereen is nog steeds geïnspireerd door de bijzondere tempel die in de 4e eeuw voor Christus werd gebouwd ter ere van de godin Athena. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend! Als je in Lindos bent, mag je de kans niet missen om de kerk van Panagia te bezoeken, een kleine maar goed bewerkte kapel in het dorpscentrum, met een typisch Rhodische campanile toren en een ingewikkeld kiezelmozaïek. Mis de kans niet om prachtige foto's te maken op de Amfitheaterheuvel, en sluit zo je fantastische dag in Lindos af. Dompel jezelf onder in de mix van geschiedenis en strandgeluk die Lindos biedt en creëer onvergetelijke herinneringen! #LindosDorp #RhodosVerkenning #HistorischMarvel #BeachsideBliss

Van Rhodos naar Marmaris: dagtocht per boot

Van Rhodos naar Marmaris: dagtocht per boot

Stap aan boord van de boot in de toeristische haven van Rhodos en steek de Egeïsche Zee over naar de magische badplaats Marmaris. Ontdek hoe Marmaris zich heeft ontwikkeld van een piepklein vissersdorpje tot een populaire toeristenplaats met talloze restaurants, bars, winkels en een bruisende jachthaven. Verken de stad in je eigen tempo en gebruik die tijd om het middeleeuwse kasteel op de heuvel te bezoeken. Of loop rond in het oude centrum en bekijk de traditionele huizen en het museum met archeologische vondsten uit Knidos, Datça, en bezoek verschillende scheepswrakken. Proef de lokale keuken of ga naar de bazaar om specerijen, traditionele kunst en heerlijke zoetigheden te kopen. Je kunt ook meegaan met een optionele winkeltour per bus door Marmaris. Geniet van een wandeling langs de boulevard en zwem in de verkoelende lagune langs het 10 kilometer lange strand, waarna je je opmaakt voor de terugreis per boot naar Rhodos.

Rhodos: All Inclusive Dagtocht met BBQ & Onbeperkt Drinken

Rhodos: All Inclusive Dagtocht met BBQ & Onbeperkt Drinken

Ervaar de schoonheid van het eiland Rhodos tijdens de Aphrodite Duchess-dagcruise. Geniet van een ruime boot met ligbedden, zwemmen en snorkelen, plus een open bar met onbeperkte drankjes. Begin je dag met zoete donuts en ijskoude frappe-koffie.  Geniet van een hotdog-uurtje voor de brunch, gevolgd door een traditioneel Grieks BBQ-buffet voor de lunch. Jouw stops zijn onder meer Kallithea Springs en Traganou Caves. Bezoek ten slotte Anthony Quinn Bay voor een rijk onderwaterleven.  Creëer onvergetelijke herinneringen en geniet van een dag vol ontspanning en plezier. Geniet van een open bar met onbeperkte iced frappe-koffie, bier, witte wijn en frisdrank. Keer om 16:00 uur terug naar de haven van Mandraki. 

Rhodos: boottocht naar Symi met zwemstop bij St. George Beach

Rhodos: boottocht naar Symi met zwemstop bij St. George Beach

Bewonder het uitzicht op de stad Rhodos, de stad Symi en de turquoise wateren van St.George met deze speedboottocht. Heb voldoende tijd in Symi om te winkelen, de lokale keuken te proberen, te zwemmen, te zonnebaden en foto's te maken van de kleurrijke huizen voordat je per speedboot terugkeert naar Rhodos  Stap aan boord van de nieuwe speedboot in de haven van Kolona. Geniet van de zon op het buitenterras of koel af op het gesloten terras met airconditioning terwijl u geniet van het uitzicht op de kasteelmuren van Rhodos, de minaretten van de oude stad, de middeleeuwse klok en de Marinepoort. p> Vertrek vanaf Rhodos en vang een glimp op van de aan uw linkerhand de 46 meter hoge Naillac-toren, de windmolens van Rhodos, het Sint-Nicolaasfort en het Aquarium van Rhodos. Kom aan in de baai van Symi waar je de stad Symi kunt bespieden die als een amfitheater is gebouwd. Bewonder de kleurrijke neoklassieke huizen die op schelpdierendagen in de zee weerspiegelen. Stap uit en heb meer dan drie uur de tijd om de charme van dit eiland in je op te nemen voordat je terugkeert naar Rhodos. Geniet van de boottocht van de stad Symi naar St. George Beach. Zwem in het turquoise water van een van de mooiste stranden van Griekenland. Je hebt 1 uur vrije tijd om te zwemmen en te zonnebaden.

Vanuit Rhodos: tocht per onderzeeër met onderwateruitzicht

Vanuit Rhodos: tocht per onderzeeër met onderwateruitzicht

Grijp de kans om vanuit de onderzeeër Poseidon de beroemdste en mooiste plekjes van de stad Rhodos te zien. Vertrek vanuit de haven van Mandraki, gelegen in het centrum van het eiland Rhodos, en ervaar de magie van Rhodos vanaf het water.  Zie een aantal van de bekendste bezienswaardigheden, zoals de plaats waar de Kolossus van Rhodos stond, de haven van Mandraki, Elli Beach, de toeristische haven en de muren van de oude stad.  Je zit in een comfortabele, van airconditioning voorziene passagiersruimte onder het wateroppervlak, en kijkt door de enorme ramen naar het 360-graden panoramische uitzicht op de prachtige ecosystemen van de Egeïsche Zee. Houd je camera in de aanslag zodra de duiker het water in gaat en de honderden bontgekleurde vissen begint te voeren, vlak voor het raam van de boot. Dit is een geweldige ervaring voor natuurliefhebbers van alle leeftijden, en de deskundige bemanning zal tijdens de boottocht voor alles zorgen.  Het schip blijft te allen tijde boven zeeniveau, terwijl de romp, het onderwater-observatorium, zich 2,5 meter onder de oppervlakte bevindt. Ontspan te midden van de onderwaterwereld, of verlaat de passagiersruimte voor een wandeling over het dek en geniet van de zeebries.

Rhodos: Hop-on Hop-off Sightseeing Bus Tour

Rhodos: Hop-on Hop-off Sightseeing Bus Tour

Ontdek de eeuwenoude stad Rhodos tijdens een hop on, hop off-bustour langs eeuwenoude locaties en topbezienswaardigheden. Bezoek 12 van de belangrijkste locaties van de stad en voel je vrij om uit of weer in de bus te stappen bij elk van de haltes. Tijdens deze tour kun je zo vaak als je wilt in en uit de bus stappen tijdens de 1 uur durende busreis. Verken locaties als het populaire Elli-strand en het Aquarium, waar je het mediterrane zeeleven, zoals dolfijnen, zeehonden, schildpadden en haaien, van dichtbij kunt bekijken. Stap uit bij de overheidsgebouwen of ga lekker shoppen in het winkelcentrum, en bezoek dan de oude stad en het gebied waar het standbeeld van Colossus stond. Bezoek het Paleis van de Grote Magister om de middeleeuwse architectuur te bewonderen voordat je naar het Archeologisch Museum gaat om artefacten van Rhodos en naburige eilanden te zien. Bewonder panoramische uitzichten vanaf de Monte Smith-heuvel en ontdek meer dan 2.000 jaar geschiedenis op de Akropolis, de Tempel van Apollo en het oude stadion en theater. Met je kaartje ben je vrij om uit te stappen bij de bezienswaardigheden die je het meest interesseren.

Alle activiteiten

179 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Stad Rodos

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Stad Rodos?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Stad Rodos op GetYourGuide

Topattracties in Stad Rodos

Activiteiten in Stad Rodos

Rondleidingen in Griekenland

Wat te doen in Griekenland

Andere activiteiten in Stad Rodos

Wil je alle activiteiten in Stad Rodos bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.