Stadhuis Rotterdam

Stadhuis Rotterdam: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Rotterdam: ontdekkingsspel & tour oude gedeelte en haven

1. Rotterdam: ontdekkingsspel & tour oude gedeelte en haven

Verken de stad door de rol te spelen van een WO II-spion die de stad probeert te redden van een apocalyptische bombardement. Tijdens je missie ontdek je ongelooflijke plekken en los je aanwijzingen op je telefoon op die je met verhalen over eer, liefde en oorlog leiden terwijl je Rotterdam in zijn oude glorie verkent. De activiteit duurt 1,5 tot 2 uur. Er is echter geen tijdslimiet en je kunt er zo lang over doen als je wilt. De totale lengte van deze route is ongeveer 3 kilometer Begin aan een zelfgeleide zoektocht door alleen de app te downloaden en naar het vertrekpunt te gaan. Bereid je voor op een uniek en spannend stadsontdekkingsavontuur. Terwijl je de aanwijzingen oplost, ontdek je talloze nieuwe locaties en verhalen. Dit spel is een van de meest opwindende en unieke manieren om de geweldige stad Rotterdam te leren kennen, en het is nog leuk ook! Doe mee aan een fantastisch spel voor families en vriendengroepen. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen, door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elk persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Rotterdam: stadsintroductie in-app gids & audio

2. Rotterdam: stadsintroductie in-app gids & audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour vanuit het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek het enige middeleeuwse gebouw van de St. Laurenskerk Rotterdam, nog steeds wachten de vreemde Kubuswoningen op je. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en laat je verdwalen in het Scheepvaartmuseum Rotterdam met zijn unieke exposities. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Je passeert ook het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische exposities zal u en uw camera boeien! Zie, wandel en ontspan rond het Caland-monument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn!

Nederland: WO II privédagtour

3. Nederland: WO II privédagtour

Laat je ophalen door een professionele gids bij je hotel, die je rondrijdt en je alles leert over het verloop van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Ontdek eerst de belangrijkste plaatsen met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam. Deze historische en toch moderne stad heeft veel relevante monumenten en gebouwen die de bombardementen hebben overleefd, waaronder het Witte Huis Rotterdam, het stadhuis, de Laurenskerk en Delfshaven – een charmante historische wijk met behoud van haar 17e-eeuwse gebouwen. Ga dan richting Arnhem, waar de beroemde Slag om Arnhem plaatsvond. Bezoek de begraafplaats Arnhem Oosterbeek, de John Frostbrug en omgeving, en leer alles over de Operatie Market Garden en waarom de strijd anders is verlopen dan gepland. Historici blijven het falen van de Market Gardens bediscussiëren, maar de moed van de soldaten is nooit in twijfel getrokken. In Arnhem kun je ook een pauze nemen om ergens te eten of te drinken (op eigen kosten). Aangezien dit een privétour is, is alles zeer flexibel. Na de tour brengt de gids je terug naar je hotel.

  • Andere belevingen
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Stadhuis Rotterdam

Wil je alle activiteiten in Stadhuis Rotterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stadhuis Rotterdam

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 80 beoordelingen

Erg leuk om zo de stad te verkennen. Wel zo stom geweest om 2 tickets te kopen. Dat is onnodig. Op een moment werd er gevraagd of ik een foto wilde nemen van de tocht. Nadat ik dit deed kon ik niet meer bij de wandeling komen. Inmiddels doet deze het weer. Ik moet hem dus later nog eens afmaken.

Deze game was erg leuk en een geweldige manier om de stad te verkennen en coole nieuwe plekken te zien. Het is ook erg informatief, want na het vinden en oplossen van elke aanwijzing krijg je een aantal interessante feiten over Rotterdam tijdens WO2. Zou aanraden!

Leuke rondgang door een stukje Rotterdam waar je wellicht anders niet direct zelf heen zou lopen.

Leuk om te doen en je loopt een route die je anders niet zou lopen

Wij hebben genoten van het leerzame spionage spel!