Datums kiezen

Stadhuis van Gent

Stadhuis van Gent: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Brussel: dagtocht naar Gent en Brugge

1. Vanuit Brussel: dagtocht naar Gent en Brugge

Ontdek 2 van de meest betoverende steden van Vlaanderen en volg je gids op een dagexcursie naar het verleden. Kies tussen een privé- en een gedeelde optie. Wandel door beide steden en bekijk enkele van hun beroemdste bezienswaardigheden, zoals de Sint-Baafskathedraal van Gent, de oude binnenstad van Brugge en het Meer van de Liefde. De middeleeuwse architectuur en de levendige sfeer van Gent zullen indruk op je maken tijdens je bezoek aan de Sint-Baafskathedraal, de thuisbasis van het beroemde Lam Gods schilderij (optioneel), het Gravensteen van Vlaanderen, de pittoreske middeleeuwse Graslei en meer. In Brugge kun je genieten van het rustige Minnewater en het oude Begijnhof. Ontdek de stad en haar geplaveide straatjes te voet met je gids, en je hebt ook de mogelijkheid om een ontspannen boottocht te maken over de smalle grachten.

Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag met gids

2. Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag met gids

Ontmoet je gids in het centrum van Brussel en ontspan tijdens de 100 kilometer lange busreis naar Brugge. Bij aankomst ontdek je de charmes van "het Venetië van het Noorden" en zie je waarom het hele historische centrum is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Bewonder hoogtepunten zoals het Minnewatermeer en het 13e-eeuwse Begijnhof complex, gesticht in 1245 om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Ga naar het Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek zijn om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plek van de voormalige Wallen en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal. Bekijk de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthuse Paleis of het Dijverkanaal. Ga naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad op de Rozenhoedkaai en bewonder het Belfort op het Kasteelplein. Bezoek de Grote Markt om de Klokkentoren (Belfort) te zien. Geniet daarna van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om wat van de heerlijke chocolade van de stad te proeven. Rijd vervolgens naar Gent, waar de inwoners al sinds de tijd van Karel V bekend staan als "stropdragers". Volg een rondleiding langs de historische gebouwen van de stad, zoals het Kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je meer te weten komt over het schilderij "De aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissancestijl. Bekijk een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het Gildehuis van de metselaars. Reis langs de kades van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdek andere hoogtepunten zoals het majestueuze Gravensteen, de Grote Slagerszaal, de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Geniet van wat vrije tijd in deze magische stad voordat je terugkeert naar Brussel. Ons avontuur is voorbij! Wacht niet en geniet samen met ons van deze dag!

Gent: Rondleiding met gids

3. Gent: Rondleiding met gids

Ontdek de schoonheid van Gent en haar middeleeuwse monumenten tijdens een wandeling met een Spaanstalige gids, en leer meer over haar historische vroegere bewoners, waaronder de beroemde gebroeders Van Eyck. Leer waarom de inwoners bekend staan als "stropdragers" sinds de tijd van Karel V, een Gentenaar die later keizer van het Heilige Roomse Rijk en koning van Spanje werd. Bezoek het 13e-eeuwse kasteel van Gerald de Duivel en bekijk de gotische gevel van de Sint-Baafskathedraal, waar je meer te weten komt over het bekende schilderij "De aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Bekijk de klokkentoren van Belfort en het bijzondere gotische en renaissance stadhuis. Bewonder de Sint-Niklaaskerk en het nabijgelegen Vrijmetselaarsgildehuis. Ga naar de Grasleidijk en bekijk de majestueuze kantelen van het Gravensteen. Wandel door de wijk Patershol en bekijk het open houten gebintdak van de Grote Vleeshal. Ervaar de levendige sfeer van de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Stel onderweg vragen aan je gids. Krijg aanbevelingen over plekken om te lunchen buiten het toeristische gebied, advies over Belgisch bier en welke monumenten en musea je misschien op eigen houtje wilt bekijken.

Vanuit Brussel: Gent hele dag met gids in het Engels

4. Vanuit Brussel: Gent hele dag met gids in het Engels

Ontmoet je Engelssprekende gids om 8:30 in het centrum van Brussel en ontspan tijdens de 60 kilometer lange reis naar Gent. Verken Gent en leer de geschiedenis kennen bij bezienswaardigheden zoals het 13e-eeuwse Kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je meer te weten komt over "De aanbidding van het Lam Gods" door de gebroeders Van Eyck. Hoor waarom de inwoners van Gent bekend staan als stropdragers als je het Belfort van Gent en het Stadhuis bezoekt. Bezoek de Sint-Niklaaskerk en de Gildezaal van de metselaars en bekijk de kadegebouwen van de Graslei. Bezoek het middeleeuwse kasteel Gravensteen en ga de mooie wijk Patershol in. Verken de handelsgeschiedenis van Gent in de Grote Slagerszaal, de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Je krijgt 4 uur vrije tijd voor de lunch en om op eigen gelegenheid te wandelen.

Van Brugge: Dagtocht naar Gent

5. Van Brugge: Dagtocht naar Gent

Volg een begeleide bus- en wandeltocht van Brugge naar de middeleeuwse stad Gent. Bekijk de iconische bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Sint-Niklaaskerk, de gemeentelijke klokkentoren en het kasteel van de graven van Vlaanderen. Vertrek vanuit Brugge met een bus en loop na een korte rit al door de straten van Gent. Maak een reis terug naar de middeleeuwen terwijl je slentert tussen grachten en monumenten. Steek de Sint-Michielsbrug over om bij de prachtige gevels langs de Grasleipier te komen. Bezoek de Sint-Nicolaaskerk, de 14e-eeuwse gemeentelijke klokkentoren en de Sint-Baafskathedraal. Bewonder de kostbare kunstwerken in de kathedraal. Ga verder vanaf de kathedraal en langs het stadhuis, dat zich onderscheidt door zijn mix van verschillende bouwstijlen. Kom aan bij het Gravensteen van Vlaanderen, waar u meer te weten komt over de geschiedenis en het belang ervan tijdens de middeleeuwen. Ontdek vervolgens de Vrijdagmarkt en geniet van de magie van Gent terwijl je door de grachten loopt. Geniet van wat vrije tijd om zelf te verkennen na je rondleiding. Daarna wordt u teruggebracht naar Brugge.

Gent: privéwandeltocht van 2 uur

6. Gent: privéwandeltocht van 2 uur

Je wordt opgehaald bij je hotel of een andere afgesproken locatie. Vervolgens loop je langs de mooie Graslei en Korenlei om de gevels van de gildehuizen te bewonderen. Geniet van het panoramische uitzicht op de Sint-Nicolaaskerk en de middeleeuwse Sint-Baafsabdij, waar je de 'Aanbidding van het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck kunt bekijken (op eigen kosten). Ga vervolgens naar de Vrijdagsmarkt en bewonder de gevel van het stadhuis. Bekijk de 15e-eeuwse kanon de Dulle Griet en steek vervolgens de Leie over om naar de binnenplaats van het Huis van Alijn te gaan. Ga verder naar Kasteel Gravensteen om het Kasteel van de Graven te bekijken en sluit af met een bezoek aan de Oude Vismarkt.  

Gent: Rondleiding met gids en rondvaart

7. Gent: Rondleiding met gids en rondvaart

Een lokale Gentse gids zal ervoor zorgen dat je je rondleiding afsluit met het gevoel dat de stad geen geheimen meer voor je heeft. Tijdens onze rondleiding bezoeken we de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal, die naast haar architectonische waarde opvalt door haar huisvesting van een van de meest opmerkelijke schilderijen uit de geschiedenis: 'De aanbidding van het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck. Het interpreteren ervan wordt een fluitje van een cent met de uitleg die we je geven over de symbolen. Vlakbij zie je het stadhuis en het Belfort van Gent, een klokkentoren die dienst doet als uitkijkpost en een van de hoogste torens is. Maar als het hart van de stad je verrast, ben je nog maar net begonnen. Vervolgens duiken we het 16e-eeuwse Gent in met een bezoek aan de Kruiden- en Graankade, destijds een belangrijke handelspost in de stad. Hier leren we ook over de oude gildehandel. Van hieruit ontdekken we ook de Vlees- en Vismarkten, de supermarkt van die tijd, waar we te weten komen waarom ze zo'n belangrijke rol speelden in de ontwikkeling van de stad. We vervolgen onze tour door het Patershol (of weverswijk) naar het Kasteel van de Graven van Vlaanderen. De geschiedenis zit vol legendes en curiosa en we zullen je er alles over vertellen. Bovendien geven we je aanbevelingen en tips om je verblijf in Gent onvergetelijk te maken, zodat je op eigen houtje andere bezienswaardigheden in Gent kunt bezoeken. In het tweede deel van onze tour maken we een boottocht langs de belangrijkste grachten van Gent. Varend over de rivier de Leie en het Lieve kanaal zullen we een weids uitzicht hebben op de twee oevers en hun levendige leven. Ondertussen hebben we een audiogids met geïllustreerde vertalingen die onze tocht veel leuker en interessanter zal maken.

Excursie naar Gante vanuit Bruselas

8. Excursie naar Gante vanuit Bruselas

Verken Gent met een Spaanstalige gids en leer de geschiedenis kennen bij bezienswaardigheden zoals het 13e-eeuwse kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar u 'Het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck kunt zien. Hoor waarom de Gentenaars bekend staan als "stropdragers" terwijl je het Belfort van Gent en het stadhuis bezoekt. Ga naar de Sint-Niklaaskerk en het metselaarsgildehuis en bekijk de gebouwen aan de kade van de Graslei. Bezoek het middeleeuwse Gravensteen kasteel en betreed de mooie wijk Patershol. Ontdek de handelsgeschiedenis van Gent in het Groot Vleeshuis, de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Krijg 4 uur vrije tijd voor de lunch en om zelf te wandelen.

Gent: ontdek de Belgische bierwereld met een jonge local

9. Gent: ontdek de Belgische bierwereld met een jonge local

Je ontmoet je gids in het centrum van Gent, het startpunt van jouw kennismaking met de wereld van het Belgische bier. België heeft een trotse bierbrouwtraditie. Al wandelend naar je eerste locatie onthult je enthousiaste gids alvast wat van de geheimen achter z'n brede scala aan bieren. Onderweg naar de eerste bar ga je langs de favoriete chocoladewinkel van je gids om wat zoete lekkernijen te proeven. Leer hoe je chocolade aan bier kunt koppelen voor verrassende smaakcombinaties.  Je eerste stop is een van de populairste bars van de stad. Hier proef je je eerste biertje. Bespreek de aroma's en noten met elkaar in een gemoedelijke amicale sfeer.  Je volgende bestemming is nog zo'n levendige bierspot, onder locals zeer geliefd. De bars die je bezoekt gaan van trendy en modern tot middeleeuws en traditioneel, dus er is voor elk wat wils. Verschillende merken komen voorbij, de grotere bekende en de kleinere ambachtelijke. Verwen je smaakpapillen met moutige, hoppige, fruitige, rode en kruidige bieren, maar ook met zure en tripel-varianten. Ook je laatste café is bijzonder. Hier proef je een paar heerlijke trappisten en Lambiek-biertjes, die perfect samengaan met Belgische chocola en andere lokale lekkernijen. Je bierrondleiding wordt afgesloten in het centrum van Gent, waar je gids je nog een paar laatste aanbevelingen meegeeft zodat je gewoon door kunt gaan met barhoppen.

Beschikbare activiteiten

11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Stadhuis van Gent

Wil je alle activiteiten in Stadhuis van Gent bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stadhuis van Gent

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.127 beoordelingen

Hoewel de dag erg regenachtig begon in Brussel, verpestte het de stemming om deze reis te ondernemen niet. EEN MASSIEF dankzij de gids Alvarro. Jonge kerel, super vrolijk en zorgde ervoor dat we allemaal, inclusief ikzelf, onze glimlach ophielden met veel geweldige informatie, fantastische begeleiding en veel grappen onderweg. Ik had hem graag persoonlijk bedankt en uitgenodigd voor een drankje na afloop in Brussel, maar mijn timing was ver weg en ik moest rennen zodra we terugkwamen. Schaamte. Ik hoop echt ooit nog een keer door Alvarro te worden begeleid, hoewel ik niet van plan ben om snel terug te keren naar België. Goed bezig alvarro! Muy bien! Gracias veel.

Het was goed, Brugge is de moeite waard om te bezoeken, ik wou dat we daar langer hadden kunnen blijven. Markeer dat onze gids erg goed is in wat hij doet. Ik hoop dat iedereen goed leest dat zegt. Breng Ur-headset mee, hoewel u deze in 1 euro kunt kopen voor de chauffeur. Genoten van het terugbrengen van de 1488-geschiedenis van de plaats. Stel voor om de boottocht te proberen.

Uitstekende tour, zeer punctueel in al zijn vertrekken. Isa onze gids, erg slim, vriendelijk en hoogopgeleid in de materie, een persoon met passie voor haar werk, het is altijd een plezier om zulke mensen te ontmoeten. Ik raad het ten zeerste aan als je een basis- of algemeen idee van beide steden wilt hebben, het is natuurlijk gewoon een "smaak" van de stad.

Geweldige dag met de reisgroep. Onze schuilplaats Alvaro was grappig en ervaren! We zouden op tijd vertrekken maar 3 mensen waren te laat. Let goed op de tijd zodat anderen niet hoeven te wachten!! Heel onverantwoord van ze. Zonder Alvaro zouden we niet zoveel leren over de 2 mooiste steden van België. Sterk aanbevelen!

De gids, Gamaal, was uitstekend. Een schat aan kennis over zowel steden als België. Hij was buitengewoon vriendelijk en beleefd tegen alle klanten. Hij stelde zich beschikbaar om ieders vragen te beantwoorden. Hij hielp ons online tickets te boeken om het Mystic Lamb te zien.