Kies data

Stadhuis van Reykjavik

Stadhuis van Reykjavik: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

1. Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

Reykjavik is een moderne, hippe en progressieve stad die tegelijkertijd dicht bij de natuur staat. Daardoor combineert deze het beste van beide werelden. Het is een magische plek om te bezoeken. Je ticket voor 24 of 48 uur geeft je toegang tot de stad door middel van een hop on, hop off-tour met meertalig commentaar aan boord. De berg Esja kijkt uit over de noordelijkste hoofdstad. Op zonnige dagen verschijnt de mystieke gletsjer Snaefellsjokull kristalhelder en lichtblauw aan de westelijke horizon. Bekijk plekken zoals de haven van Reykjavik, het stadhuis, de National Gallery of Iceland, de Hallgrímskirkja en de thermale baden en spa van Laugardalur. De tour komt langs de volgende haltes:  1- Concert- en Congrescentrum Harpa  2 - De oude haven 3 - Viking Maritiem museum 4 - Walvissen van IJsland 5 - Nationaal Museum 6 - Lækjargata 7 - Laugavegur winkelstraat 8 - Reykjavik Kunstmuseum 9 - Hallgrímskirkja 10 - Busstation BSÍ 11 - Perlan 12 - Winkelcentrum Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Vallei van Laugardalur 15 - Skarfabakki-haven (alleen in de zomer) 16 - Hofdi-huis

Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

2. Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

Deze wandeling is uw inleiding tot Reykjavik. Het zal je helpen je te oriënteren en het meeste uit je verblijf in IJsland te halen. Je gids zal je vriend in de stad zijn met als doel je ervan te verzekeren dat je de beste tijd hebt in Reykjavik. Deze familievriendelijke tour brengt de geschiedenis van IJsland tot leven met interessante verhalen en de IJslandse mythologie. Je bezoekt alle beroemde bezienswaardigheden in het stadscentrum, zoals het Harpa-concertgebouw, de Hallgrímskirkja-kerk (je gids leert je hoe je dat uitspreekt) en de Reykjavik-vijver. Je gids deelt ook verborgen, lokale plekken met je; dingen die je zou missen als je niet wist waar je op moest letten. Je gids zal je hun favoriete plekken laten zien om te eten, drinken en te bezoeken, plus insider info over de beste happy hour deals, mocht je interesse hebben. De tour duurt ongeveer twee uur en je loopt ongeveer 4 kilometer. Dit is een tour met kleine groepen, wat betekent dat er nooit meer dan 12 mensen tegelijkertijd op tournee zullen zijn, zodat uw gids al uw vragen kan beantwoorden en u elkaar een beetje beter kunt leren kennen. Het doel van deze tour is om de unieke, vriendelijke sfeer van Reykjavik te ervaren, niet alleen om de populairste toeristische attracties te zien. Je krijgt zelfs een kleine les over de IJslandse taal van je gids, zodat je niet alleen als een viking kunt lopen, maar ook kunt praten.

Zuidkust, gletsjerwandeling en noorderlicht wintertour

3. Zuidkust, gletsjerwandeling en noorderlicht wintertour

Je tour begint met een ochtendophaalservice in Reykjavik op geautoriseerde ophaallocaties. Je wordt dan vanuit de hoofdstad naar de Seljalandsfoss-waterval gereden, waar je de kans krijgt om een pad te volgen dat je achter de waterval leidt. U reist door een sensationeel landschap en komt aan bij de Sólheimajökull-gletsjer voor een gletsjerwandeling. Uw gecertificeerde gletsjergids zal u gletsjeruitrusting verstrekken. Leer meer over de gletsjer, zijn bewegingen, kloven en zijn vorming. Je zult zelfs het oude ijs horen kraken als het beweegt. De volgende is het beroemde zwarte zandstrand van Reynisfjara om de basaltkolommen en -grotten, de prachtige kliffen van Reynisdrangar en de indrukwekkende basaltrotsen die boven de Atlantische golven uitstijgen te zien. Ten slotte kom je bij de spetterende Skógafoss-waterval, een pad met 527 treden leidt naar de zijkant van de waterval, waar je uitzicht hebt op de watervallen en de regenbogen die op heldere dagen verschijnen. IJsland is een vulkaanland en op een heldere dag heb je uitzicht op Eyjafjallajökull, Hekla en zelfs de vulkanen rond de Westman-eilanden, net voor de kust. Je wordt rond 19:00 uur afgezet op je oorspronkelijke ophaallocatie in Reykjavík. Je hebt tijd om wat te eten en dan weer opgehaald te worden van je oorspronkelijke punt voor de noorderlichttour. Vanuit de hoofdstad ga je op jacht naar de juweelheldere kleuren van het noorderlicht op het platteland - meestal zie je groen, geel, wit en soms paars noorderlicht. Noorderlicht kan nooit worden beloofd, maar je gids zal zijn best doen.

Reykjavik: stadswandeling

4. Reykjavik: stadswandeling

Begin je Reykjavik-wandeltocht met een kijkje in de opvallende kerk  Hallgrímskirkja  in het stadscentrum. Stijg op naar de top van de klokkentoren als de omstandigheden het toelaten, voor een ongelooflijk uitzicht over de veelkleurige  daken van de stad, Faxaflói  Bay en de eilanden en de omliggende  bergen  en  vulkanen. Ga dan naar de prachtige  beeldentuin van het Einar Jónsson Museum en kom alles te weten over  Noorse  mythologie  voordat je door de schilderachtige straten van de buurt  Þingholt  wandelt. Ga verder naar de stadsvijver van de Tjörnin-vijver om de ganzen en zwanen te bezoeken.  Bekijk het stadhuis  en bekijk de supergrote topografische kaart van IJsland, waar je gids uitleg geeft over de fascinerende  geologie  en  vulkanische geschiedenis van het land. Wind je een weg naar het hart van de stad om het  parlementsgebouw, de bescheiden maar mooie  kathedraal  en de site van de eerste  Viking -woningen te bekijken. Bezoek vervolgens de  oude  haven en ontdek het indrukwekkende  Harpa-concertgebouw met uitzicht op de indrukwekkende sculptuur van Sólfa r met uitzicht op de baai en de  berg Esja.

Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

5. Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op en vind aanwijzingen over deze zelfgeleide speurtocht en wandeltocht door Reykjavik. Leer feiten over de locaties die u bezoekt, waaronder bezienswaardigheden zoals de Nationale Galerij van IJsland, Holavallagardur, Christus de Koning-kathedraal en meer. Om te beginnen, download je gewoon de tour-app op je telefoon en begin je Reykjavik in je eigen tempo te verkennen (downloadinstructies die je na het boeken via e-mail ontvangt). Geniet van de vrijheid en flexibiliteit om uw tour te beginnen waar u maar wilt. Gebruik de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in de stad. Los tijdens het verkennen een locatiegebaseerd raadsel op bij elke attractie en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. Werk als een team of voeg wat extra plezier toe door in groepen te voltooien. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossende vaardigheden om je een weg door de stad te banen. Onderweg kunt u ervoor kiezen om op elk gewenst moment te stoppen voor een kopje koffie, een lunch of een pauze te nemen. Begin je rondleiding bij het imposante beeld 'Solfar'! Kom meer te weten over Harpa, een attractie met veel bezoekers per jaar. Kom meer te weten over Ingólfur Arnarson, de oprichter van Reykjavík bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal je sprakeloos achterlaten met zijn serene schoonheid. Bezoek Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal uw volgende stap zijn, met zijn unieke exposities. Smile at rainbow street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour is Hallgrímskirkja, het ultieme symbool van heel Reykjavík !!!

Reykjavik: stadsintroductie Zelfgeleide stadstour

6. Reykjavik: stadsintroductie Zelfgeleide stadstour

Wil je interessante informatie leren over 10 van de belangrijkste attracties in de stad, verborgen locaties ontdekken, ongelooflijke legendes lezen (dit is geen audiotour) en een magische en ontspannende route lopen? Wil je een toegankelijke, gemakkelijke en interactieve manier om Reykjavik te verkennen? Deze zelfgeleide mobiele wandeltocht is misschien perfect voor jou. Grijp de kans om Reykjavik te verkennen op minstens 10 locaties die iedereen in zijn geheugen zou willen hebben. Er is geen schema, je kunt de tour bijwonen elke dag die je wilt, wanneer je maar wilt, je kunt het in fragmenten doen, een pauze nemen om te eten, winkelen of iets anders dat je maar kunt bedenken, je kunt zelfs de app sluiten en doorgaan een andere dag staat de tour daar op je te wachten. Het belangrijkste? Het is een volledig privé-activiteit, omdat de app je de uniciteit en privacy van je mobiele telefoon biedt. Bovendien leer je over verhalen en stedelijke legendes die verband houden met de stad of monumenten die je bezoekt. De paden die u volgt zijn uniek en zullen u niet vervelen, maar zullen u op zichzelf de weg wijzen om andere "schatten" te ontdekken, zoals kleine schilderachtige paden of betoverende maar onbekende pleinen. Geniet van de rondleiding in uw taal. De integratie met google maps zorgt ervoor dat je nooit verdwaalt! Je kunt meedoen met vrienden, alleen, met je familie of met je partners en leren over de stad terwijl je ronddwaalt. Begin je rondleiding bij het imposante beeld 'Solfar'! Kom meer te weten over Harpa, een attractie met veel bezoekers per jaar. Kom meer te weten over Ingólfur Arnarson, de oprichter van Reykjavík bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal je sprakeloos achterlaten met zijn serene schoonheid. Bezoek Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal uw volgende stap zijn, met zijn unieke exposities. Smile at rainbow street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour is Hallgrímskirkja, het ultieme symbool van heel Reykjavík !!! Download de app ''World City Trail'' uit de winkel. U ontvangt een seriële sleutel via sms, app en e-mail om in te loggen. Start dan je tour en geniet!

Reykjavik: oude stad, nationaal museum en Laugavegur-tour

7. Reykjavik: oude stad, nationaal museum en Laugavegur-tour

Bekijk enkele van de topattracties in Reykjavik tijdens een begeleide wandeling door de historische oude binnenstad, het Nationaal Museum van IJsland en het winkelgebied Laugavegur. Leer meer over de bezienswaardigheden en hoe ze een rol spelen in de geschiedenis van IJsland. Volg een rondleiding door het Nationaal Museum en maak kennis met de lokale geschiedenis en cultuur. Verken Laugavegur, een van de oudste straten van IJsland. Slenter langs kleurrijke restaurants, winkels en bars op deze charmante doorgaande weg.

Reykjavik: privéwandeling voor de Europese toerist

8. Reykjavik: privéwandeling voor de Europese toerist

Bezoek je vanuit Europa, plan je een reis naar Reykjavik en ben je op zoek naar de beste bezienswaardigheden in Reykjavik? De koninklijke stad Reykjavik biedt een lange verzameling musea, gebouwen, markten en topattracties die je een keer in je leven moet bezoeken. Verken de oude binnenstad, die nog maar het begin is van de charmes van de stad. De levendige en kosmopolitische stad biedt u de kans om enkele van de rijkste voorbeelden van de Scandinavische geschiedenis te ontdekken. Sta versteld van de straten vol geschiedenis en de prachtige architectonische voorbeelden. Maak je klaar om IJsland vanuit een ander perspectief te ervaren. Een lokale charismatische gids onthult de geheimen en interessante feiten over een van de belangrijkste steden van Europa.

Reykjavik: stadswandeling van 3 uur voor Amerikaanse toeristen

9. Reykjavik: stadswandeling van 3 uur voor Amerikaanse toeristen

Bekijk het beste van de IJslandse hoofdstad tijdens deze begeleide stadswandeling van 3 uur. Bezoek de belangrijkste attracties en verborgen juweeltjes en duik in de geschiedenis in het Nationaal Museum van IJsland. Begin je wandelavontuur voor de ongelooflijke kathedraal van Reykjavík en maak prachtige foto's van de kathedraal die boven je uittorent. Verken vervolgens de kleurrijke straten van de oude binnenstad van Reykjavik en bewonder de kenmerkende architectuur. Tijdens uw wandeling vertelt uw gids u anekdotes en interessante weetjes over de historische monumenten langs de route. Bekijk beroemde gebouwen in de stad zoals het Harpa-concertgebouw en Domkirkjan. Geniet van het uitzicht over de zee in de haven voordat je naar een overdekte markt gaat. Ga verder naar het Nationaal Museum van IJsland en dompel jezelf onder in de geschiedenis van dit ongelooflijke eiland. Rond je tour af op het prachtige Austurvollur-plein.

Reykjavik: privéwandeling van 3 uur voor senioren

10. Reykjavik: privéwandeling van 3 uur voor senioren

Deze privétour door Reykjavik is ontworpen met de hulp van experts om senioren te ontvangen. Bekijk tijdens deze 3 uur durende wandeling de topattracties van de stad en leer wat Reykjavik zo'n populaire bestemming maakte. Verken Reykjavik en bezoek de charmante oude stad. De levendige en kosmopolitische stad biedt u de kans om enkele van de rijkste voorbeelden van de Scandinavische geschiedenis te ontdekken. Sta versteld van straten vol geschiedenis en prachtige architectonische voorbeelden. Ervaar IJsland vanuit een ander perspectief. Volg je gids terwijl ze geheimen en interessante feiten over Reykjavik onthullen.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevingen
  • Avonturen
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Stadhuis van Reykjavik

Wil je alle activiteiten in Stadhuis van Reykjavik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stadhuis van Reykjavik

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 391 beoordelingen

We hadden zo'n geweldige tijd tijdens de wandeltocht door Reykjavik. Hoewel het regende en we net uit het vliegtuig waren gekomen, werden we gestimuleerd toen we onze gids ontmoetten. Hij was zo extravert en bubbels dat we het niet konden helpen, maar een goede tijd hebben. We kregen niet alleen een rondleiding door de stad, we kregen ook enkele tips en trucs om geld te besparen in IJsland. Over het algemeen waren we super onder de indruk van de grondigheid van de tour, de tijd en aandacht die we kregen, het vertellen van de geschiedenis van IJsland en de oude mythologie en de energie van onze gids. We konden niet gelukkiger zijn geweest. We hadden een leuke tijd en ik zou de wandeltocht aanbevelen aan iedereen die naar Reykjavik komt.

Mensen waren erg vriendelijk en het was geweldig om de stad te zien en dan te kunnen uitstappen en lopen naar de dingen die je wilde zien, wachtend tot de bus weer instapte. Het enige dat ruw was, was de wind en dat is niet de schuld van iemand, dus wees voorbereid op serieuze winden hier!!

Geweldige ervaring. Zeker de moeite waard om te doen, geeft je de kans om eerst de stad te zien en dan weer rond te gaan en te beslissen waar je naar wilt kijken. Ophalen / afzetten bij de haltes om de 30 minuten of zo.

Excursie en combi para pocas personas excelente. Lugares excepcionales y guia (Jonas) excepcional también. De alt profesionalismo

Super fun and interesting guide. There was a lot if wind but that didn’t take the beauty and fun out of it.