Stadhuis van Stockholm

Stadhuis van Stockholm: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Stockholm: hop on, hop off-bustour

1. Stockholm: hop on, hop off-bustour

Verken de Zweedse hoofdstad met een open bus. Met regelmatige vertrekken bij alle haltes, kies je hoeveel tijd je wilt doorbrengen, ondergedompeld in de geschiedenis en cultuur van elke fascinerende locatie. Stockholm heeft een 700-jaar oude geschiedenis en is het epicentrum van de Zweedse cultuur, bezaaid met grootse openbare gebouwen en paleizen. De 24-uurspas geeft toegang tot bussen die je naar de hoogtepunten van de pittoreske stad brengen. Bezoek het enorme paleis van Stockholm, de officiële residentie van de Zweedse koninklijke familie, en het stadhuis waar het jaarlijkse Nobelprijs-banket wordt gehouden. Ontdek prachtige gotische kerken en verken de belangrijkste musea van de stad, waaronder het Vasamuseum, de thuishaven van het tragische oorlogsschip uit de 17e eeuw en de dierentuin van Skansen. Bussen rijden naar de oude binnenstad en de trendy wijk SoFo in Södermalm, met zijn vele bars en boetieks. Kunst- en literatuurexposities in overvloed, met lezingen en concerten op het controversieel modern ogende Kulturhuset. Deelnemers kunnen ook losgaan in het winkelgebied NK/Hamngatan. Strändvagen biedt toonaangevende restaurants om de verdiende eetlust van de onverschrokken toerist te onderdrukken, met regelmatige boottochten op de schilderachtige archipel. Haltes van de bustour: 1. Strömgatan 2. Het koninklijk paleis/oude stad 3. SoFo 4. Viking Line/Stadsgården Cruise Terminal 5. Fjällgatan 6. Medborgarplatsen 7. Het Koninklijk Paleis / Slottet 8. Kungsträdgården / Winkelgebied 9. Strandvägen 10. Het Vasamuseum 11. ABBA Het Museum / Gröna Lund 12. Skansen 13. ABBA Het Museum / Gröna Lund 14. Het Vasamuseum 15. Museum Park 16. Historiska Museet / Karlaplan 17. Stureplan entertainmentgebied 18. Kungsgatan/ Hötorget Marktplein 19. ICE Bar 20. Centraal Station / Cityterminalen 21. Rådhuset / Gerechtsgebouw 22. Stadhuis

Stockholm: Kajaktour door de winter

2. Stockholm: Kajaktour door de winter

Er gaat niets boven het hebben van de waterwegen van Stockholm voor jezelf. Tijdens de herfst en winter, wanneer het water koud is maar niet bevroren en druk is met schaatsers, zijn de waterwegen rustig en vredig, wat perfect is voor een verkwikkende peddeltocht. De kajakdok ligt in het hart van de stad, op slechts een paar slagen verwijderd van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Uw kajakgids is een local die gekwalificeerd en ervaren is als het gaat om de waterwegen van Stockholm. Aan het begin van de tour stap je over in een droogpak. Vervolgens zal je instructeur enkele basis peddeltechnieken en veiligheidsinformatie doornemen voordat je aan je winterse avontuur begint. Geniet van een ontspannen sightseeing-peddel die een uniek perspectief biedt terwijl je de bezienswaardigheden van de hoofdstad vanuit je kajak ziet. Om ervoor te zorgen dat u warm blijft, wordt tijdens de tour een stevige lunch of fika geserveerd, evenals warme dranken. Je gids deelt inzichten over de geschiedenis van Stockholm en laat je de beste plekken zien.

Stockholm: zelfgeleide speurtocht en stadstour met hoogtepunten

3. Stockholm: zelfgeleide speurtocht en stadstour met hoogtepunten

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens een zelfgeleide speurtocht door Stockholm. Download de smartphone-app op je telefoon en verken Stockholm tijdens deze zelfgeleide tour. Geniet van de flexibiliteit om sites in uw eigen tempo te verkennen. Loop naar de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes en los uitdagingen op. Werk samen met je team of neem het op tegen ze terwijl je spannende feiten leert en herinneringen creëert die je niet snel zult vergeten. Ontdek een andere kant van Stockholm tijdens deze leuke tour. Loop rond en verken deze iconische stad. Speurtochten zijn geweldig als dagelijkse activiteit, voor vrijgezellen- of vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeestjes of teambuildingevenementen. Leer interessante feiten over de stad en attracties. Begin je tour bij het veel gefotografeerde stadhuis van Stockholm! Bezoek een ongewone plaats Normalhöjdpunkten, met veel geschiedenis omdat het nodig was voor het maken van kaarten, terwijl de Riddarholmen-kerk je zal boeien omdat alle Zweedse koningen erin zijn begraven. Maak een foto in het gebouw van het Nobelprijsmuseum, dat u zal verbazen met zijn baanbrekende tentoonstellingen voor elk tijdperk, en laat u verdwalen in de schoonheid van de Obelisk in Slottsbacken, een koninklijk geschenk aan de inwoners van Stockholm. Bezoek het onvergelijkbaar mooie Koninklijk Paleis, met zijn blauwbloedige uitstraling. Je passeert ook het Gustav II Adolf-plein met het enorme standbeeld van de grote Zweedse koning. Bewonder de iconische St James Kyrka, een van de oudste kerken in de stad. Het Nationalmuseum zal u en uw camera betoveren! De kers op de taart van deze unieke ervaring wordt de Skeppsholmsbron-brug, met zijn karakteristieke kronen en zijn unieke uitzicht!

Stockholm-syndroom: wandeltocht van 3 uur

4. Stockholm-syndroom: wandeltocht van 3 uur

Ben je klaar om verliefd te worden? Ervaar Stockholm te voet. U vindt er alle belangrijke bezienswaardigheden plus een aantal geheime pareltjes te zien! Stockholm Our Way nodigt u uit om een wandeling te maken op de Stockholm wildere kant - er is veel meer te Stockholm dan alleen water en bruggen! Met 750 jaar geschiedenis, de stad is nooit een tekort aan een verhaal te vertellen. De 14 eilanden waarop Stockholm is gegrondvest hebben elk iets anders te bieden en elk van de vier seizoenen provider bezoekers met mogelijkheden om de stad vanuit verschillende perspectieven te ervaren. Nemen in bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Dramatisch Theater, het Opera House, het Koninklijk Paleis, het parlementsgebouw, Riddarholmen, het stadhuis, de oude stad, St George en de Draak, Slussen en Södermalm, deze tour geeft u een grote en milieuvriendelijke vriendelijke overzicht van de bezienswaardigheden van de stad - zowel oud als nieuw!

Stockholm: hop on, hop off per bus

5. Stockholm: hop on, hop off per bus

Stap aan boord bij de comfortabele hop on, hop off-bussen en verken Stockholm en haar bezienswaardigheden op je eigen gemak voor 24 of 72 uur. De bus stopt bij beroemde attracties zoals Gröna Lund, Skansen, Fjällgatan, Stadhuis, IJs Bar, het Koninklijk Paleis, Oude Centrum en meerdere populaire winkelgebieden. Je kunt je busticket ook combineren met een hop on, hop off-boottocht voor een goede sightseeingervaring. Bij de tickets zijn ook een tal van kortingen inbegrepen. De bus stopt bij de volgende attracties: 1 Strömgatan / The Royal Opera 2 Riddarholms Kerk 3* Oude stad ( West) / Kornhamns Torg 4 Stadsgården cruise ligplaats / Viking Line Terminal 5 Fjällgatan 6 Medborgarplatsen 7 Oude Stad (Oost) / Räntmästartrappan 8 Het Koninklijk Paleis 9 Kungsträdgården 10 Strandvägen 11 Vasamuseet 12 ABBA het museum / Gröna Lund Tivoli 13 Skansen 14 Historiska Museet 14b Frihamnen cruisehaven / Silja Line terminal - alleen op cruisedagen 15 Stureplan 16 Kungsgatan 17 Ice bar 18* Centraal Station / Vasagatan 19 Stadhuis *Vanwege bouwwerkzaamheden zijn de bushaltes 3, 7 en 18 opgeheven tot nader bericht.

Stockholm: zelfgeleide kajakavontuur

6. Stockholm: zelfgeleide kajakavontuur

De kajakdok bevindt zich in het hart van de stad, op slechts 400 m van het Adventure Café, dus u begint uw zelfgeleide tour op een toplocatie. Geniet van een ontspannen sightseeing-peddel waarmee je een fantastisch uitkijkpunt hebt terwijl je vanuit je kajak de stad inkijkt. Stockholm staat liefdevol bekend als "Het Venetië van het Noorden" omdat het over 14 eilanden ligt en verbonden is door 57 bruggen, dus het verkennen per kajak is een geweldige manier om de stad te zien. Nog beter, peddel in je eigen tempo tijdens een zelfgeleide tour. Je krijgt een korte introductie over kajakken en alle uitrusting die nodig is voor je avontuur, waarna je op avontuur kunt gaan.

Stockholm: begeleide sightseeingtour van een hele dag met lunch

7. Stockholm: begeleide sightseeingtour van een hele dag met lunch

Ontdek Stockholm's must-see schatten en topattracties tijdens een rondleiding van een hele dag. Geniet van een all-inclusive sightseeing-ervaring, compleet met hotelovername, alle toegangskaarten, lunch en een professionele blauwe badge-gids. Sluit je aan bij je gids terwijl je de meest iconische attracties van Stockholm gaat verkennen. Bezoek de oude stad tijdens een wandeltocht, geniet van een rondleiding door het Koninklijk Paleis en bezoek Riddarholmen Island. Bekijk de oudste kerk in Stockholm, Storkyrkan, vorm buiten, en bezoek het Vasamuseum om 's werelds best bewaarde 17e-eeuwse schip te ontdekken. Pauzeer voor de lunch in het Vasa Museum-restaurant om bij te tanken voordat je naar je volgende bestemming gaat, het stadhuis van Stockholm. Bezoek vervolgens het Drottningholm-paleis voor een rondleiding. Bewonder Drottingholm's Park, een UNESCO-werelderfgoed, en zie Drottningholm's Slottsteater. Andere hoogtepunten van je daglange sightseeing-avontuur zijn het Swedish History Museum en een bezoek aan een panoramalocatie met een adembenemend uitzicht over de stad. Luister naar je gids terwijl ze interessante verhalen vertellen over elk van de bezochte plaatsen en ontdek verborgen juweeltjes terwijl je je een weg baant door de stad.

Stockholm: stadsintroductie in-app gids en audio

8. Stockholm: stadsintroductie in-app gids en audio

Loop door een prachtige route van de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app 'World City Trail' uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van het exterieur en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling op elk moment, zonder een schema. Pauzeer het voor de lunch, drink een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour bij het veel gefotografeerde stadhuis van Stockholm! Bezoek een ongewone plaats Normalhöjdpunkten, met veel geschiedenis omdat het nodig was voor het maken van kaarten, terwijl de Riddarholmen-kerk je zal boeien omdat alle Zweedse koningen erin zijn begraven. Maak een foto in het gebouw van het Nobelprijsmuseum, dat u zal verbazen met zijn baanbrekende tentoonstellingen voor elk tijdperk, en laat u verdwalen in de schoonheid van de Obelisk in Slottsbacken, een koninklijk geschenk aan de inwoners van Stockholm. Bezoek het onvergelijkbaar mooie Koninklijk Paleis, met zijn blauwbloedige uitstraling. Je passeert ook het Gustav II Adolf-plein met het enorme standbeeld van de grote Zweedse koning. Bewonder de iconische St James Kyrka, een van de oudste kerken in de stad. Het Nationalmuseum zal u en uw camera betoveren! De kers op de taart van deze unieke ervaring wordt de Skeppsholmsbron-brug, met zijn karakteristieke kronen en zijn unieke uitzicht! (waar de tour eindigt)

Stockholm: zelfgeleide audiotour

9. Stockholm: zelfgeleide audiotour

Download een levendige zelfgeleide audiotour en een gedetailleerde plattegrond van het gebied van de rondleiding en ga op een wandeltocht door de Zweedse hoofdstad. Tijdens deze zelfgeleide audiotour leer je over de rijke geschiedenis van de stad die begint in de middeleeuwen. Je hoort over de 13e-eeuwse opstand en zelfs over de wereldberoemde band ABBA. Wandel over de geplaveide straten van de stad en bekijk de belangrijkste attracties zoals het Koninklijk Paleis met zijn 600 kamers en de indrukwekkende kathedraal van Stockholm. Bekijk het Gustav Adolfs-plein, het Parlement van Zweden, de Beurs, het Nobelmuseum, het Stadsmuseum en het Stadhuis. De rondleidingen zijn zo ontworpen dat je de attracties in je eigen tempo kunt bezoeken. De gemiddelde duur is 3 uur.

Stockholm 3-Hour Private Guided Bike Tour

10. Stockholm 3-Hour Private Guided Bike Tour

Verlaat de gebaande paden en bekijk het residentiële Stockholm en historische monumenten tijdens deze begeleide fietstocht van 3 uur. De energieke tour is geschikt voor actieve types en gaat door de eilanden Kungsholmen, Långholmen en Södermalm, evenals door de oude stad, met bezienswaardigheden zoals het stadhuis, een van de huizen en fabrieken van Alfred Nobel en de voormalige stadsgevangenis. Er zijn een paar heuvels die je onderweg tegenkomt (het is niet Denemarken of Zuid-Zweden), en je bent meer dan welkom om van je fiets af te stappen als dat nodig is. Je hebt voldoende mogelijkheden om te stoppen en foto's te maken terwijl je meer leert over Stockholm en zijn verschillende eilanden. Geniet onderweg van een warme of koude drank, afhankelijk van het weer (niet inbegrepen).

  • Wateractiviteiten
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevingen
  • Dagtochten
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Stadhuis van Stockholm

Wil je alle activiteiten in Stadhuis van Stockholm ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stadhuis van Stockholm

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 898 beoordelingen

Handig en overzichtelijk voor wie het zelf wil regelen en de kosten laag wil houden

De vertrektijden op elk punt zouden goed zijn, anders ️

Een beetje kort maar praktisch om de stad te verkennen