Kies data

Stadhuis van Valencia

Stadhuis van Valencia: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Alicante: Valencia-dagtour met gids

1. Van Alicante: Valencia-dagtour met gids

We zullen het werk ontdekken van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava, die verschillende gebouwen heeft die iconen van de stad zijn geworden. Het is een wetenschappelijk en cultureel recreatiecomplex dat beter bekend staat als de Stad van Kunsten en Wetenschappen. We zullen de zeer heilige kelk in de kathedraal ontdekken, de emotie voelen in de basiliek van de Maagd van de Verlaten en de Centrale Markt leren kennen met al zijn kraampjes vol vers voedsel van topkwaliteit. Rust uit en geniet van wat tapas in de zon op een van de terrassen en ga verder met de Lonja de la Seda, een juweel van burgerlijke gotiek. En als u nog kracht over heeft, mag u de zogenaamde Valenciaanse Sixtijnse Kapel niet missen: de kerk van San Nicolás. We eindigen het tourcentrum in "La Albufera de Valencia", dat in 1986 werd uitgeroepen tot natuurpark; de geschiedenis gaat echter veel verder terug in de tijd. Voordat we terugkeren naar Alicante, maken we een stop om onszelf te boeien met zijn pracht en zijn charme die een ongekende fauna en flora aantrekt. We zullen meer weten over de geschiedenis en natuurlijke waarde voor het ecosysteem van de regio.

Valencia: privéwandeling van 4 uur en de kathedraal van Valencia

2. Valencia: privéwandeling van 4 uur en de kathedraal van Valencia

Verken het architecturale erfgoed van Valencia, van de oude overblijfselen van het Romeinse rijk tot de meest opvallende hedendaagse gebouwen van de stad tijdens deze begeleide wandeling. Krijg de kans om de Serranos-torens, de levendige Caballeros-straat en andere bezienswaardigheden in de stad te zien. Bezoek vervolgens een onmiskenbaar icoon van de hoofdstad, de Stad van Kunsten en Wetenschappen, een gebouwencomplex ontworpen door de architect Santiago Calatrava. Loop door de ongelooflijke gevel waar u de gebouwen van het Oceanogràfic, het Museu de les Ciències, Palau de les Arts Reina Sofía en de Hemisfèric zult vinden. Ga verder met een wandeling over de Plaza de la Virgen, waar de stad voor het eerst werd gebouwd en de thuisbasis van het UNESCO-festival Las Fallas. Stop bij de Centrale Markt van Valencia en blader door meer dan 1000 kraampjes met verse groenten en fruit, vleeswaren, kazen, kruiden en zeevruchten. Bezoek vanaf hier de kathedraal van Valencia met de klokkentoren "El Miguelete". Bekijk de ingewikkelde heilige kelk in de kathedraal, een van de belangrijkste kunstwerken uit de eerste Spaanse Renaissance . Bewonder hier de grote kunstcollectie en verschillende religieuze schatten. Ontdek ten slotte de geheimen van de fresco's die de plafonds van de kerk van St. Nicolaas van Bari sieren, die werden geschilderd door de in Valencia geboren barokkunstenaar Dionís Vidal. Zie de sterke gotische invloed die moeiteloos versmelt met de barokke kunst.

Valencia: privétour met lokale bevolking - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

3. Valencia: privétour met lokale bevolking - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Zie Valencia op zijn best vanuit de ogen van een local in slechts 3 uur. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals het Stadhuisplein, Torres de Serrano, het paleis Marques de Dos Aguas en hoor unieke inzichten die alleen een local zou weten. Ontdek onderweg verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die je een authentieke kant van de stad laten zien met de hulp van een deskundige lokale gids. Ervaar de lokale flair volledig met een inbegrepen lokale traktatie om van je stadstour een complete ervaring te maken.

Valencia: privétour van een halve dag met de auto

4. Valencia: privétour van een halve dag met de auto

Ontdek elke hoek van de Valenciaanse hoofdstad en beleef een onvergetelijke privé-ervaring. U leert zowel de historische als de modernste gebieden kennen met het gemak van een luxe voertuig met chauffeur tot uw beschikking, en het gezelschap van een privégids die u de meest relevante informatie geeft over elke bezienswaardigheid die u bezoekt. Je zult het architecturale erfgoed van Valencia verkennen, waar je de oude overblijfselen van het Romeinse rijk zult waarderen. Ook ontdek je de hedendaagse werken en de meest opvallende gebouwen van de stad die bekend staat als de bakermat van de Spaanse paella. Je kunt met de gids het ontmoetingspunt op een centraal punt van de stad regelen, zodat je je tijdens de hele excursie zo comfortabel mogelijk voelt. Bezienswaardigheden Plaza de la Virgen Volgens historici is hier de bouw van de stad begonnen. Daaromheen bevinden zich enkele van de meest iconische gebouwen van de stad, zoals de kathedraal van Valencia, het paleis van de Generalitat en de kerk van de Virgen de los Desamparados. Op dit plein wordt een eeuwenoude traditie gevierd: het Tribunaal van de wateren. Bovendien is de Plaza de la Virgen elk jaar de locatie van het bekende festival van Las Fallas, dat door UNESCO is erkend als cultureel erfgoed van de mensheid. De kerk van St. Nicolaas van Bari Het meest opvallende kenmerk van deze kerk zijn de fresco's die de plafonds sieren, die werden geschilderd door de in Valencia geboren barokkunstenaar Dionís Vidal. Het gebouw heeft een sterke gotische invloed die heel goed samengaat met barokke kunst. De bouw begon door de Romeinen, maar de verschillende veroveringen door de geschiedenis heen gaven het veel islamitische en katholieke kenmerken. U zult dit imposante bouwwerk van dichtbij kunnen bewonderen. De kathedraal van Valencia Een must tijdens deze tour. U komt op de plaats van de "Heilige Kelk" en u zult ook de klokkentoren "Miguelete" ontdekken. Het herbergt een grote collectie kunstwerken en verschillende historische christelijke schatten die het bewonderen waard zijn. De Stad van Kunsten en Wetenschappen Ontworpen door de architect Santiago Calatrava, is het een gebouwencomplex dat een architectonisch werk van grote waarde vormt en een onmiskenbaar icoon van de hoofdstad is. U komt aan in een taxi (inbegrepen in de prijs). In zijn ongelooflijke gevel waar u de gebouwen van de Oceanogràfic, het Museu de les Ciències, Palau de les Arts Reina Sofía of de Hemisfèric vindt. Naast dit alles is uw officiële gids beschikbaar om u naar andere bezienswaardigheden te brengen, zoals: ● Malvarrosa-strand ● De haven van Valencia ● Serranos-torens ● La Lonja de la Seda (zijdeuitwisseling) Santa Catalina ● De Centrale Markt van Valencia ● Caballerostraat ● Stadhuisplein ● De Plaza Redonda en nog veel meer punten. Het worden 4 intense uren van grote opwinding voor de geschiedenis en ongelooflijke plaatsen van Valencia. Alles is ontworpen om ervoor te zorgen dat je geen enkele iconische plek in Valencia mist.

Valencia: privé stadstour op fiets, e-bike of e-step

5. Valencia: privé stadstour op fiets, e-bike of e-step

Ontdek de historische schatten en moderne wonderen van Valencia tijdens een fietstocht met een lokale gids. Fiets langs de meest iconische attracties van de stad, van een oud Romeins plein tot de Turia-tuinen, helemaal tot aan het futuristische City of Arts and Sciences-complex. Begin de tour vanuit de oude stad van Valencia, fietsend door de smalle kronkelende straatjes. Passeer bezienswaardigheden zoals Plaza de la Virgen, de Serranos-poort, de Mercado Central, de kathedraal van Valencia, de Plaza de la Reina, het stadhuis van Valencia of het paleis Marués de Dos Aguas. Nadat je hebt genoten van de drukte van de oude stad, ga je verder op je fiets door de Turia-rivier, de rivierbedding die is opgedroogd door de overheid en nu een park is. Volg het fietspad en zie de vele exotische bomen die groeien in dit 8 kilometer lange groene gebied. Ga ten slotte naar het einde van de Turia-tuinen, in de richting van het culturele en architecturale complex van de Stad van Kunsten en Wetenschappen. Bewonder 6 verschillende architecturale pareltjes op deze fietsroute. Bekijk het operagebouw en het centrum voor uitvoerende kunsten, het Koningin Sofia Palace of Arts, het Hemisfèric IMAX-theater, de Umbracle, een loopbrug en een tuin. Bewonder de futuristische buitenkanten van het Museu de les Ciènces Principe Felipe en het Oceanografic.

Valencia: hoogtepunten fietstocht met gids

6. Valencia: hoogtepunten fietstocht met gids

Verken de hoogtepunten van Valencia tijdens een fietstocht. Fiets door en langs historische bezienswaardigheden zoals de Centrale Markt, de Portal de la Valldigna en het paleis van de Marqués de dos Aguas. Blijf actief tijdens een bezoek aan deze charmante Spaanse stad, zonder al te veel moeite. Ga door de oude straten van de Ciutat Vella om te genieten van de prachtige architectuur van dit stedelijke centrum. Fiets vervolgens door de Turia-tuinen, een emblematisch lommerrijk park van 11 kilometer in de oude rivierbedding met dezelfde naam. Ga verder naar de Stad van Kunsten en Wetenschappen - een voorbeeld van de avant-garde en technologische ontwikkeling van Valencia. Bekijk langs je route het Noordstation, het stadhuis, House of the Cats en nog veel meer - allemaal vanuit het comfort van je zadel. Pauzeer op specifieke locaties om naar de inzichtelijke feiten en informatie van uw gids te luisteren.

Valencia: wandeltocht door werelderfgoedlocaties met toegangskaarten

7. Valencia: wandeltocht door werelderfgoedlocaties met toegangskaarten

Deze culturele wandeling gaat langs de meest essentiële bezienswaardigheden van Valencia. Je professionele gids zal de vele verhalen van de stad delen. De stad Valencia heeft meer dan 21 eeuwen geschiedenis, tientallen monumenten uit elk tijdperk en drie Werelderfgoederen. Ontdek de zijdebeurs (Lonja de la Seda), het watertribunaal (Tribunal de las Aguas) en de Fallas (een jaarlijks festival met kortstondige kunst, vuur en vuurwerk). Er zijn maar weinig bestemmingen in de wereld die kunnen bogen op drie verschillende culturele attracties op de prestigieuze UNESCO-lijst. Aan het einde van de tour kun je wat tapa + drankje eten op een speciale plek in het stadscentrum, vlakbij het einde van de tour (de gids zal je de plaats laten zien).

Valencia: geschiedeniswandeling in de wijk El Carmen

8. Valencia: geschiedeniswandeling in de wijk El Carmen

Volg de geschiedenis van Valencia tijdens deze privéwandeling met gids door de historische wijk El Carmen. Ontdek verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die alleen de lokale bevolking kent. Passeer bezienswaardigheden zoals het met standbeelden bezaaide Hof van de Wateren van Valencia en de ruimte waar het Fallas-festival wordt gehouden. Ontmoet je gids op de Plaza de la Virgen en ga terug in de tijd terwijl je gids uitlegt hoe de stad de afgelopen 2000 jaar is veranderd. Begin je reis op Plaza de la Virgen en bewonder de kathedraal van Valencia en de basiliek van de Virgen de los Desamparados. Verken de sfeervolle straten van de oude stad en loop langs het stadhuis en de centrale markt. Bewonder prominente bouwwerken, waaronder de rijkelijk versierde zijdebeurs en de 14e-eeuwse Serranos-poort die ooit deel uitmaakte van de oude stadsmuur. Bekijk de toren van San Bartolomé, het Generalitat-paleis, de oude stierenvechtring en het prachtige Plaza Redonda. Kom meer te weten over de Metropolitan Cathedral, die werd gebouwd in de 13e eeuw en werd gebruikt als moskee onder het bewind van de Moren. Keer terug naar de Plaza de la Virgen aan het einde van je tour.

Interactieve rondleiding - "Spoken en legendes van Valencia"

9. Interactieve rondleiding - "Spoken en legendes van Valencia"

Je ontdekt Valencia op de meest avontuurlijke en leuke manier! Samen met onze inlichtingengids leer je de fascinerende verhalen van de stad kennen. Hoe werkt het zelfgeleide tourspel? De virtuele AI-persoon leidt je langs de route met geheime binnenplaatsen en adembenemende uitzichten en vertelt daar verhalen over terwijl hij je uitdaagt met allerlei opdrachten en verschillende soorten interactie. De game bevat audiogidsen, videoclips, raadsels, quizzen en meer! Je speelt in augmented reality terwijl je door prachtige plekken in Valencia wandelt. Alle verhalen van het spel zijn verzameld van de lokale experts.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten

Overzicht activiteiten in Stadhuis van Valencia

Wil je alle activiteiten in Stadhuis van Valencia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.