Datums kiezen

Standbeeld van Molly Malone

Standbeeld van Molly Malone

Standbeeld van Molly Malone: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Dublin: halve dagtrip naar Glendalough en Wicklow

1. Vanuit Dublin: halve dagtrip naar Glendalough en Wicklow

Ontsnap aan de drukte van Dublin en geniet van de sereniteit van de Wicklow Mountains en Glendalough tijdens een dagtocht per bus. Bekijk bezienswaardigheden zoals Sugar Loaf Mountain en het dorp Roundwood. De tour begint halverwege de middag, zodat je tijd hebt voor een lunch of een pint Guinness voordat de ervaring begint. Nadat je bent opgehaald bij het door jou gekozen ophaalpunt in het centrum van Dublin, geniet je van een korte sightseeingtour door de hoofdstad terwijl je naar Glendalough reist. Geniet van het panoramische uitzicht op de toepasselijk genaamde Sugar Loaf-berg en passeer het schilderachtige dorpje Roundwood op je reis door de Wicklow Mountains. Bij aankomst in Glendalough kunt u genieten van het adembenemende Ierse landschap, de geschiedenis en de wilde dieren in de "Valley of Two Lakes". Geniet van minstens 90 minuten vrije tijd om de Keltische christelijke kloosterruïnes te verkennen die vele eeuwen geleden door Saint Kevin aan de oever van het meer werden gebouwd. Ontdek ingewikkeld gesneden stenen Keltische kruisen en ronde torens waar monniken gouden kelken en andere kostbaarheden verborgen van de vele Viking-invallen die plaatsvonden in de regio. Ga aan de waterkant staan en scan de eiken om te zien of je de met uitsterven bedreigde inheemse rode eekhoorn kunt zien spelen. Probeer tijdens je verkenning de locatie te vinden waar de Braveheart-huwelijksscène werd gefilmd en waar Gerard Butler van PS I Love You op beroemde wijze Hilary Swank tegen het lijf liep. Keer terug naar Dublin na een geweldige middag in de frisse lucht van de Wicklow Mountains met foto's en herinneringen aan je Ierse avontuur.

Dublin: Fast-Track Book of Kells-ticket & Dublin Castle Tour

2. Dublin: Fast-Track Book of Kells-ticket & Dublin Castle Tour

Ontdek het 'kostbaarste object in de westerse wereld', volgens de 1007 Chronicles of Ulster, tijdens een culturele rondleiding met gemakkelijke toegang door het Book of Kells aan Trinity College Dublin. Ontmoet je lokale Dublin-gids bij de hoofdingang van Trinity College en bewonder de rijke versieringen en dichte symboliek van het 8e-eeuwse Book of Kes. Dit is een verlucht manuscript van de 4 evangeliën van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Kom dichterbij en bewonder een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse verlichting. Tijdens het tweede deel van deze fascinerende tour bezoekt u het 12e-eeuwse Dublin Castle, gebouwd door King John, waar uw professionele lokale Engelssprekende gids u alle hoogtepunten van het exterieur laat zien, inclusief de kasteeltuinen, waardoor u een van de beste tourervaringen in Ierland krijgt. Vanaf herfst/herfst 2023 is de bibliotheek van Trinity College wegens renovatie gesloten. Het 9e-eeuwse Book of Kells zal nog steeds te zien zijn.

Dublin: Dagtrip Kliffen van Moher, Doolin, Burren en Galway

3. Dublin: Dagtrip Kliffen van Moher, Doolin, Burren en Galway

Aanschouw de dramatische kenmerken van de Cliffs of Moher en The Burren tijdens een dagvullende tour vanuit Dublin langs de westkust van Ierland. Verken de levendige stad Galway en geniet van een publunch in Doolin. Kom aan bij de Cliffs of Moher en volg het klifpad naar de rand voor een adembenemend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Adem de oceaanwind in en hoor de golven onder je neerstorten. Bekijk de kliffen vanuit vogelperspectief en zie de onderwatergrotten op een groot multimediascherm in het interactieve bezoekerscentrum. Ga verder naar het charmante dorpje Doolin voor de lunch in een plaatselijke pub en bekijk onderweg de Aran Islands in de verte. Stop bij The Burren en maak foto's van het buitenaardse landschap. Verken vervolgens de dynamische cultuur van Galway, die bekend staat om zijn traditionele Ierse dansen, muziek en taal. Sluit je dag af met de schilderachtige terugreis naar Dublin. Verwacht vrolijk commentaar, anekdotes en zelfs wat Ierse muziek om je te vermaken op de weg terug naar de hoofdstad.

Dublin: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour met live gids

4. Dublin: Big Bus Hop-on-hop-off-bustour met live gids

Ontdek de magie van Dublin met onze hop-on-hop-off-bustour! Met een ticket voor 24 of 48 uur kun je in je eigen tempo de topbezienswaardigheden van de stad verkennen, zoals St. Patrick's Cathedral, Dublin Castle en St. Stephen's Green. De Red Line begint bij Upper O'Connell Street en heeft 25 haltes vol Iers plezier. Je kunt zo vaak in- en uitstappen als je wilt binnen de geldigheid van je ticket, en omdat de bussen elke 30 minuten langskomen, kun je weer instappen als je klaar bent. Verken de schoonheid van Nassau Street en plan een bezoek aan de National Art Gallery. Ontdek Merrion Square en wandel door de tuinen in Georgische stijl voordat je een hapje gaat eten in Temple Bar. Vergeet niet om twee van de bekendste kathedralen van Ierland te bezoeken - de Christ Church Cathedral en St. Patrick's. En als je de levensstijl van Dublin echt wilt ervaren, les dan je dorst met een lekkere, koude pint Guinness, vers gemaakt in het Guinness Storehouse. Maar dat is nog niet alles! Ga mee met de optionele Yellow Umbrella Walking Tour om je te verdiepen in de mysteries van Dublin, bezoek Trinity College en verken het levendige centrum met onze charmante en geestige gidsen. Voor een leuk avondje uit neem je onze Panoramic Night Tour waar onze live gids de fascinerende verhalen van de stad vertelt terwijl je door de verlichte straten cruist. Hoor de verborgen verhalen en spannende geschiedenis met een kijkje van de plaatselijke bevolking in de tradities, architectuur en meest gedenkwaardige personages van Dublin. Wil je even weg uit de drukte van de stad voor een tochtje naar het Ierse platteland? Onze halfdaagse tour langs de kust is perfect! Bezoek het schilderachtige Howth Summit en het vissersdorpje om de kliffen te verkennen tijdens een rondleiding met gids en wandel op eigen gelegenheid door het pittoreske dorp. Probeer een heerlijk zeevruchtendiner, vers gevangen vanaf de kust, voordat je naar huis terugkeert. Ervaar Dublin als nooit tevoren, met de vrijheid om te ontdekken waar je wilt, wanneer je wilt!

Dublin: Boyne Valley met toegang Newgrange en Bru Na Boinne

5. Dublin: Boyne Valley met toegang Newgrange en Bru Na Boinne

De Boyne Valley en de Boyne River strekken zich uit door de graafschappen Meath en Louth in het oosten van Ierland tot aan de zee bij Drogheda. Verken dit historisch belangrijke en prachtig schilderachtige gebied tijdens een rondleiding vanuit Dublin. Deze tour is inclusief toegangsprijs en slaat de wachtrij bij Newgrange Monument en Bru Na Boinne over. Ontdek de bezienswaardigheden en monumenten in dit gebied die meer dan 5000 jaar oud zijn. OPMERKING: Tussen 1 november en 1 maart is Knowth niet toegankelijk, dus de tour bij Bru Na Boinne is iets korter. Leer meer over het verhaal van Ierland en het Ierse volk dat in deze vallei teruggaat tot de eerste neolithische kolonisten en hun megalithische graven en tot de Kelten en hun heidense overtuigingen. Ga ongeveer 1,5 uur verder naar het Battle of the Boyne Visitor Centre. De Slag om de Boyne in 1690 was de beslissende strijd, niet alleen voor de heersende klasse in Ierland, maar ook in Groot-Brittannië en Europa. Het verklaart de problemen van Noord-Ierland en waarom het elk jaar op 12 juli wordt gevierd door de loyalistische gemeenschap. Ontdek het verhaal van de strijd die uiteindelijk zou leiden tot de verplaatsing van Ierse Kelten en hun cultuur over het hele eiland Ierland. Het was ook een strijd om de troon van Engeland tussen de katholieke koning James II en de protestantse koning van Holland (Willem van Oranje). Uiteindelijk bereik je Monasterboice voor een stop van een half uur. Ga naar het 'klooster van Buithe', een kloostercomplex uit de 5e eeuw gesticht door St. Buithe, met twee kerken uit de 14e eeuw en een ronde toren uit de 10e eeuw, maar het is vooral bekend om zijn Keltische hoge kruisen. Bewonder de ronde toren die ongeveer 28 meter hoog is en in zeer goede staat verkeert. Het werd waarschijnlijk kort na 968 gebouwd en in 1098 bij een brand beschadigd. De drie hoge kruisen dateren uit de 10e eeuw en maken deel uit van de schriftuurlijke groep (met bijbelse taferelen). Bewonder het 5,5 meter hoge Muiredach's High Cross, dat wordt beschouwd als het mooiste hoge kruis van heel Ierland. Het bevat bijbelse gravures uit het Oude en Nieuwe Testament van de Bijbel. Het is vernoemd naar een abt, Muiredach mac Domhnaill, die stierf in 923. Ontspan op de rit terug naar Dublin en arriveer rond 17:00 uur.

Dublin: panoramische nachttour met grote bus met live gids

6. Dublin: panoramische nachttour met grote bus met live gids

Zie 's nachts de lichten van Dublin fonkelen aan boord van een dubbeldekkerbustour met open dak. De panoramische tour die een uur duurt, voert u langs enkele van de beroemdste bezienswaardigheden en attracties van de stad, waaronder Dublin Castle, de Christ Church Cathedral en St. Stephen's Green. Terwijl je langs de unieke route van de Night Tour reist, hoor je historische verhalen over de topattracties van de stad en prominente figuren, waaronder Temple Bar, de Docklands en de oudste pub in Dublin, The Brazen Head met de verhalen na James Joyce, Oscar Wild of Bono. Het is de perfecte manier om de avond door te brengen in Dublin, of je nu alleen reist, met familie of met een speciaal iemand.

Hoogtepunten van Dublin: 2,45 uur durende wandeltocht in het Italiaans

7. Hoogtepunten van Dublin: 2,45 uur durende wandeltocht in het Italiaans

Leer de geschiedenis van Dublin en zijn historische monumenten met een Italiaanssprekende gids. Verken de vroege dagen toen St. Patrick arriveerde om te evangeliseren aan de heidenen, tot het leven in de stad in het heden. Begin bij Trinity College en leer de legende van Molly Malone kennen voordat je naar Dublin Castle loopt, waar de Britten Ierland bestuurden tot de ondertekening van het Anglo-Ierse Verdrag in 1921. Bewonder de indrukwekkende gevels van St. Patrick's Cathedral en Christ Church Cathedral voordat naar de populaire uitgaanswijk Temple Bar gaan. Steek de Liffey Bridge over - plaatselijk bekend als de Ha'penny Bridge - om enkele van de belangrijkste plekken uit de geschiedenis van Ierland aan de noordkant van de rivier te ontdekken, waaronder het General Post Office, een van de laatste Georgische gebouwen die in de kapitaal. Krijg insidertips, zoals waar je een smakelijke Ierse stoofpot kunt eten, naar livemuziek kunt luisteren of onderweg de beste pubs kunt vinden. Eindig bij het monument Spire of Dublin in O'Connell Street.

Dublin: historische rondleiding met gids & Dublin Castle Ticket

8. Dublin: historische rondleiding met gids & Dublin Castle Ticket

Ontdek Dublin tijdens een begeleide wandeltocht en leer meer over de geschiedenis en het moderne leven. Kom dicht bij de belangrijkste monumenten zoals Trinity College, Dublin Castle en Christchurch, terwijl je meer leert over de turbulente geschiedenis van de stad. Tickets voor Dublin Castle zijn inbegrepen. Begin bij het standbeeld van Molly Malone om verhalen te horen over piraten en vissers en de legende die draait om de beroemdste visboer van Ierland uit de 17e eeuw. Ze wordt herinnerd door alle Dubliners en heeft haar eigen lied, dat niet onopgemerkt zal blijven tijdens je bezoek aan de stad. Ga verder naar Trinity College, waar intellectuelen als Samuel Beckett en Oscar Wilde hebben gestudeerd, en modernere persoonlijkheden als Courtney Love. Opgericht door koningin Elizabeth I van Engeland in 1592 heeft het zich onderscheiden door haar ongelooflijke reputatie op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie. Ga na je studie en verantwoordelijkheden naar het veel informelere Dublin, de beroemde wijk Temple Bar. Hier genieten zowel Dubliners als bezoekers van een biertje terwijl ze naar livemuziek luisteren. Geen enkele pub kan ontsnappen aan de charmes van traditionele Ierse muziek. Je volgende halte is Christ Church Cathedral, een van de twee middeleeuwse kathedralen van Dublin. Ontdek daarnaast St. Patrick's Cathedral, nieuwer en groter dan de vorige. In de tuinen kun je meer te weten komen over de geschiedenis en de meest representatieve legendes. Je begeleide wandeltocht door Dublin eindigt bij een van de belangrijkste monumenten van de stad - Dublin Castle. Sinds de 12e eeuw zijn er Vikingen, soldaten en koningen doorheen gekomen en met je gids ontdek je de reden voor de gekleurde blokken. Je tour is inclusief toegangskaartjes voor Dublin Castle, dat je op je gemak kunt bezoeken nadat je afscheid hebt genomen van je gids.

Dublin: Rondleiding met audiogids en 26 bezoeken aan attracties

9. Dublin: Rondleiding met audiogids en 26 bezoeken aan attracties

Ga op een meeslepende reis door de legendarische straten van Dublin met een audiogids, een gids die in je eigen tempo de geheimen van de stad ontsluit. Dublin is een fascinerende mix van ouderwetse charme en moderne vitaliteit. Van de middeleeuwse straten van Temple Bar tot de majestueuze uitgestrektheid van Phoenix Park, deze audiotour is je paspoort om de verborgen juweeltjes van de stad te ontdekken, de iconische bezienswaardigheden en de onvertelde verhalen die in elke kassei blijven hangen. Doorkruis de kronkelende paden van Dublin en reis door de tijd, met verhalen over invasies van Vikingen, literaire legendes en de geboorte van een natie. Dompel jezelf onder in het melodieuze ritme van de plaatselijke bevolking, de echo's van eeuwenoud gelach en de fluisteringen van historische intriges die in de lucht hangen. Leer meer over de top 26 toeristische attracties in Dublin. De geschiedenis, cultuur, mythen, architectuur en andere belangrijke feiten vind je in dit audiocommentaar dat begint bij het centraal station van de stad, waarna de route zich geleidelijk één voor één verplaatst. 1. Station Heuston 2. Nationaal Museum van Ierland - Decoratieve Kunsten & Geschiedenis 3. Distilleerderij Bow St 4. St. Michan's Kerk 5. Dublinia 6. Christ Church Kathedraal 7. Kasteel van Dublin 8. Chester Beatty 9. St. Patrick's Kathedraal 10. Marsh's Bibliotheek 11. St. Stephen's groen 12. Het Kleine Museum 13. Nationaal Museum van Ierland - Archeologie 14. Nationaal Museum van Ierland - Natuurgeschiedenis 15. Nationale Galerij van Ierland 16. Trinity College en bibliotheek 17. Iers whiskeymuseum 18. Standbeeld van Molly Malone 19. GPO Museum 20. Beelden van de hongersnood 21. EPIC, het Ierse emigratiemuseum 22. Kilmainham Gaol Museum 23. Phoenix Park 24. Dierentuin Dublin 25. Glasnevin Museum 26. Nationale botanische tuinen

Dublin: Trinity College, Kasteel, Guinness en Whiskey Tour

10. Dublin: Trinity College, Kasteel, Guinness en Whiskey Tour

Stap terug in de tijd en duik in de rijke geschiedenis van de stad, van Viking-invasies tot Georgische grootsheid. Je wordt meegesleept door de charme van de lokale bevolking, die ervoor zorgt dat je je meteen thuis voelt. Terwijl je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad verkent, ontdek je om elke hoek verrassingen - het is geen wonder dat zoveel mensen verliefd worden op Dublin! Geen reis naar Dublin zou compleet zijn zonder een bezoek aan Trinity College, een van 's werelds meest gerenommeerde universiteiten. Bewonder de duizelingwekkende bibliotheek en het magnifieke Book of Kells - een ware viering van nauwgezet vakmanschap. Met slechts één pagina die elke dag wordt weergegeven, is elk bezoek aan Trinity College een echt speciaal moment. Reis terug in de tijd naar de Normandische periode terwijl je Dublin Castle verkent, een historische plek die eeuwenlang een integrale rol speelde in de Ierse geschiedenis. Je krijgt ook de kans om de adembenemende bogen van Christchurch Cathedral te bewonderen en interessante verhalen over St. Patrick's Cathedral te horen tijdens je korte wandeling door Dublin. Klaar om te genieten van het beste van de Ierse cultuur? Ga naar The Liberties, de charmantste wijk van Dublin, voor een whiskyproeverij na een rondleiding. Proef de unieke smaken van ambachtelijke whisky en ontspan met een cocktail op basis van whisky - een echte smaak van Ierland! En natuurlijk is een reis naar Dublin niet compleet zonder een pint Guinness. Volg een zelfstandige rondleiding door de brouwerij die het brouwt en leer over het brouwproces, de Guinness-familie en de verbazingwekkende huurovereenkomst van 9.000 jaar. Ga dan naar de bar op het dak voor een uitzicht van 360 graden en laat een Guinness pro je de beste pint schenken die je ooit hebt gedronken. Dublin is een stad als geen ander, met een echt unieke mix van cultuur, geschiedenis en plezier. Ga met ons mee op een onvergetelijke tour die het beste van deze bruisende stad in slechts één dag laat zien!

45 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Standbeeld van Molly Malone: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Standbeeld van Molly Malone

Wil je alle activiteiten in Standbeeld van Molly Malone bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Standbeeld van Molly Malone

Gemiddelde beoordeling

4.5
(912 beoordelingen)

Zou het ten zeerste aanbevelen! Heerlijk uitje. Het enige nadeel is helemaal niet de tour, maar de plek zelf, de toiletten sluiten om 16.00 uur, maar de rondleidingen gaan door tot 16.30 uur, dus daar zou ik rekening mee houden. Maar ik zou graag de chauffeur willen bedanken voor het feit dat hij ons daarheen heeft gebracht en ons alles heeft geleerd

Ik vond de tour erg leuk. De gids blijft niet de hele tour bij de groep, wat me de kans geeft om enkele wandelroutes uit te proberen. Ik nam de oranje en die was heerlijk. Ik raad deze tour aan. Ik ben een vrouwelijke soloreiziger en het was voor mij een veilige en comfortabele reis.

Geweldige tour, Alex was geweldig, erg grappig en hield iedereen op de hoogte van hoe de dag zou verlopen. De tourbus was zeer comfortabel. Ik zou het ten zeerste aanbevelen 5 sterren van mij. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Best wel mooi! Het is de moeite waard om Dublin te verlaten om van deze ervaring te genieten! Onze gids was erg aardig en attent. Aanbevolen 10/10

De moeite waard. De reis was rustig en de gids was 5 sterren!