Station Kioto

Station Kioto: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kyoto: hop on, hop off-busticket voor sightseeing

1. Kyoto: hop on, hop off-busticket voor sightseeing

Ontdek de hoogtepunten van Kyoto met een ticket voor dezelfde dag of 2 dagen op deze handige hop on, hop off-sightseeingbus. Bewonder het panoramische uitzicht aan boord van de dubbeldekkerbus met open dak en stap in of uit bij één van de haltes langs de route. Luister naar informatief audiocommentaar in de bus, beschikbaar in 7 talen. Kies deze efficiënte manier om de onmisbare plaatsen en attracties in Kyoto te verkennen. De bus neemt je mee langs veel van de topattracties van de stad, waaronder UNESCO-werelderfgoedlocaties zoals kasteel Nijo, Kinkakuji en tempel Kiyomizu-Dera. Bussen rijden elke 30 minuten en je kunt onbeperkt van ritten gebruik maken zolang je ticket geldig is.  Bushaltes langs de route:  • Station Kyoto •  Nishihonganji (Kyoto Tokyu Hotel) • Shijo Karasuma / markt Nishiki-ichiba • Kasteel Nijo-jo • Kitano-tenmangu-schrijn / Kamishichiken • Kinkakuji-tempel (Golden Pavilion) • Daitokuji-tempel • Kyoto Imperial Palace (Doshisha University) • Ginkakuji-tempel (zilveren paviljoen) • Heian-jingu-schrijn / Okazaki Park • Gion (Kotowa- Kyoto Yasaka) • Gojozaka (Kiyomizu-dera tempel / Gion) • Sanjusangendo / Kyoto nationaal Museum (Hyatt Regency Kyoto )

Kyoto: Top Hoogtepunten Volledige dagtrip

2. Kyoto: Top Hoogtepunten Volledige dagtrip

Bezoek enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Kyoto tijdens deze op cultuur gerichte dagtocht. Stap aan boord van een comfortabele bus en rijd door de oude hoofdstad van Japan om de schitterende Torii-poorten van de Fushimi Inari-schrijn, de Kiyomizu-Dera-tempel die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het gouden paviljoen van Kinkaku-Ji te zien. Begin de tour door enkele van de oude historische bezienswaardigheden van Kyoto te ontdekken die dateren uit de 6e eeuw. Laat je afzetten bij de Fushimi Inari-schrijn, een Shinto-schrijn die beroemd is om zijn duizenden vermiljoen torii-poorten. Breng tijd door met dwalen over de schitterende paden voordat u naar een restaurant gaat voor de lunch. Geniet hier van de kans om een traditioneel Tofu-menu met vaste gangen te proeven met Japanse thee. Na de lunch ga je naar Kiyomizu-Dera, een van de meest iconische tempels in Japan. Breng voldoende tijd door met een wandeling door de tempel. Loop over het indrukwekkende houten podium, dat uit de heuvel steekt en is gebouwd zonder het gebruik van een enkele spijker. Maak vervolgens een laatste stop bij Kinkaku-Ji, ook bekend als het Gouden Paviljoen vanwege het feit dat het bedekt is met bladgoud. Dwaal door de smetteloze tuinen rondom de tempel en bewonder de originele Japanse ontwerpen die bewaard zijn gebleven sinds de tijd van Ashikaga. Laat in de middag wordt u afgezet bij het station van Kyoto, waar uw tour eindigt. Het ontmoetingspunt bevindt zich in de buurt van JR Ticket office 1F, JR centrale uitgang.

Kioto: fietstocht van 3,5 uur met kleine groep

3. Kioto: fietstocht van 3,5 uur met kleine groep

Ontdek het ware Kioto al fietsend door de straten van de culturele hoofdstad van Japan op deze halfdaagse fietstocht. Met een bestaan van ruim 1200 jaar ligt de geschiedenis op straat voor het oprapen, dus doe net als de locals en spring op de fiets om het allemaal te ontdekken. Begin de dag met een fietstocht langs de rivier de Kamo, terwijl je geniet van het uitzicht op de binnenstad en voorbijrijdt aan de weelde van traditionele restaurants aan de oever. Houd halt bij de tempel Heian Jingu, in 1894 gebouwd om het 1100-jarige bestaan van de stad te vieren. Vervolgens volg je al fietsend de ouderwetse kanaaltjes om bij de indrukwekkende Nanzenjitempel uit te komen. Bewonder het uitgestrekte terrein van de tempel waarbij één bouwwerk in het oog springt: een prachtige aquaduct tegen de achtergrond van de Higashiyama-bergen. Dit is een van de voornaamste Zentempels in heel Japan, dus vorm je een beeld van de omgeving voordat je weer op je fiets springt en het Filosofenpad afgaat. Dit pad, zonder twijfel het populairste wandelpad van Kioto, wordt geflankeerd door honderden kersenbomen elk jaar in april die bol staan van de bloesem. Rond die tijd is het helemaal een spektakel, maar in de rest van het jaar is het ook heel mooi. Het is een geweldige plek om de rust en schoonheid van het gebied op je in te laten werken en dat is precies wat Nishida Kitaro deed, één van de grootste filosofen van Japan, die met zijn dagelijkse gang naar de universiteit van Kioto dit pad van een naam voorzag. Fiets terug naar het station van Kioto langs een mooi kanaal met oude theehuizen en traditionele badhuizen, tussen kersenbomen en ouderwetse smalle weggetjes. We eindigen deze stadstocht door Kioto weer bij het drukke station.

Kyoto hoogtepunten 7-uur durende privérondleiding

4. Kyoto hoogtepunten 7-uur durende privérondleiding

Tijdens deze 7-uur durende tour zal je privégids je rondleiden in de stad Kyoto tijdens een bezoek aan 4 belangrijke must-see attracties. Er zijn 2 verschillende routes beschikbaar: een noordwestelijke route en een zuidoostelijke route. Als je ervoor kiest om beide tours te doen, kun je in een ontspannen tempo 8 verschillende locaties bezoeken. De tour begint om 09:00 uur vanuit Hotel Granvia Kyoto in het JR Kyoto Station-gebouw. Bij het boeken wordt u gevraagd om ofwel de noordwestelijke of de zuidoostelijke route te selecteren. Op de noordwestelijke tour bezoekt u de Bamboo Grove, de Rock Garden (Ryoanji Temple), het Golden Pavilion en Nijo Castle of de Nishiki Market. De zuidoostelijke tour bezoekt de Sake-brouwerij, de Fushimi Inari Taisha, de Sanjusangendo-tempel, de Kiyomizudera-tempel en de Ninenzaka- of Sannenzaka-helling. De tour eindigt om 16:00 uur in de buurt van het Gion-gebied, het geisha-district van Kyoto.

Kyoto: privéwandeltocht met een local

5. Kyoto: privéwandeltocht met een local

Verander je manier van reizen en laat je trip niet alleen om de bestemmingen draaien maar ook om de mensen die je ontmoet. Laat je welkom heten in Kyoto door een lokale gids die graag deelt wat voor een leuke en bijzondere dingen je kan zien en doen. Zo heb je een onvergetelijke reis! Je ontmoet je gids bij je hotel of accommodatie, zodat je tijdens de wandeling de buurt leert kennen. Ontdek de beste eettentjes en supermarkten en de makkelijkste manier om je door de stad te verplaatsen. Als je wilt, kun je uiteraard ook op een centrale plek in de stad afspreken om een bepaalde wijk te zien die je aanspreekt. Ervaar wat voor geweldige dingen je in Kyoto kunt doen tijdens deze rondleiding die op jouw interesses is aangepast. Na de stadswandeling kun jij zelfverzekerd door de stad navigeren en heb je alle informatie die nodig is om een geweldige tijd te hebben.

Van Kyoto: One-Way Thunderbird-treinkaartje naar Kanazawa

6. Van Kyoto: One-Way Thunderbird-treinkaartje naar Kanazawa

Neem de snelle route naar Kanazawa vanaf het station van Kyoto met een reis met de Thunderbird Express. Boek van tevoren een enkele reis en geniet van een zorgeloze rit naar de goed bewaard gebleven wijk uit het Edo-tijdperk. Wissel eenvoudig uw ticket in bij JR Kyoto Station en geniet vervolgens van de comfortabele sneltrein. Bewonder onderweg een schilderachtig uitzicht op het platteland van Kyoto voordat je aankomt in de hoofdstad van de prefectuur Ishikawa.

Van Kanazawa: One-Way Thunderbird-treinkaartje naar Kyoto

7. Van Kanazawa: One-Way Thunderbird-treinkaartje naar Kyoto

Neem de snelle route naar Kyoto vanuit Kanazawa met een reis met de Thunderbird Express. Boek van tevoren een enkele reis en geniet van een zorgeloze rit naar de prachtige stad Kyoto. Wissel eenvoudig uw ticket in bij JR Kanazawa Station en geniet vervolgens van de comfortabele sneltrein. Bewonder onderweg een schilderachtig uitzicht op de prefectuur Fukui en het platteland van Ishikawa voordat je aankomt in de oude hoofdstad van Japan.

Sitemap Station Kioto

Wil je alle activiteiten in Station Kioto ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Station Kioto

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 288 beoordelingen

Het was een leuke tour, maar ik heb mijn telefoon in de bus achtergelaten. Ik was bang dat het verloren zou gaan, maar gelukkig deed het geweldige personeel er alles aan om het voor mij te vinden. Dank aan alle betrokkenen.

Erg handig om te boeken en de tour maakte het gemakkelijk om naar de toeristische plekken van Kyoto te gaan. Sterk aanbevolen speciaal voor reizigers die voor het eerst naar Kyoto gaan?

Dit is een geweldige optie als je net als wij beperkte tijd in Kyoto hebt. We zijn erin geslaagd om veel bezienswaardigheden te zien en hebben echt genoten van onze ervaring.

Uitstekende optie om de stad in een paar uur te ontdekken. Top kwaliteit! Uitstekende optie om de stad in een paar uur te zien.

Super lieve en goede guide. Sprak goed Engels en veel gezien in een korte tijd