Station Rotterdam Centraal

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Station Rotterdam Centraal: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

1. Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

Beleef Rotterdam zoals de lokale bewoner, namelijk al fietsend door deze fietsvriendelijke stad. Ga met een enthousiaste gids op pad en verken de historische en nieuwe bezienswaardigheden van Rotterdam, kom alles te weten over de stad en ontdek waarom ze zo uniek is. Deze tour is beschikbaar als groepstour en als privétour. Alle fietstochten starten vanaf het bijzondere nieuwe Rotterdam Centraal Station dat opgeleverd werd in 2014 na een renovatie van 10 jaar. Je bekijkt het indrukwekkende Stadhuis en de verrassende nieuwe Markthal. Ga naar het gebied Kop van Zuid aan de zuidoever van de Nieuwe Maas. Bekijk de nieuwe ontwikkelingen in het gebied van de oude poort en zie de bezienswaardigheden zoals het Hotel New York in het voormalige hoofdkwartier van Holland America. Je bewondert de Erasmusbrug die het noordelijke en zuidelijke deel van de stad met elkaar verbindt en fietst door 2 mooie parken. Neem een pauze bij één van de belangrijke musea van de stad. Pauzeer voor een koffie bij een unieke locatie. Kom meer te weten over de stad beter terwijl je een aangename fietstocht maakt.

Rotterdam: Kunst en Architectuur Hoogtepunten Wandeltocht

2. Rotterdam: Kunst en Architectuur Hoogtepunten Wandeltocht

De tour volgt architectuuriconen als het Centraal Station, het Calipso-gebouw en het Theaterplein. We presenteren Het Museumkwartier: De Kunsthal en het Nieuwe Instituut en met het nieuwe rijzende icoon – Het Depot van Museum Boijmans, het eerste toegankelijke museumdepot ter wereld. Op de route is er een reeks kunst gewijd aan het drama van de gebombardeerde stad, een frisse mix van straatkunst, een verspreiding van kunstmeesterwerken waarvan de artiestennamen voor zich spreken: Henry Moore, Roden, Picasso, Van Lieshout. Onze gids brengt je naar de meest populaire kunstlocatie: de jonge, avant-garde Witte de Witstraat. De tour gaat door het gebied van de futuristische Kubuswoningen en eindigt in de Markthal waar kunst en architectuur op spectaculaire wijze samenkomen!

Rotterdam: wandeltour van 2 uur met gids

3. Rotterdam: wandeltour van 2 uur met gids

Deze begeleide wandeling van 2 uur neemt je mee vanaf het nieuw gebouwde Centraal Station, langs architectonisch iconische locaties en gebouwen zoals het Timmerhuis, ontworpen door de wereldberoemde architecten van OMA en de Markthal, de meest unieke en mooiste overdekte markt van Europa. Je gids laat je kennismaken met het dagelijks leven en de geschiedenis van de stad. Ontmoet je gids op het Centraal Station van Rotterdam en kom meer te weten over het stadhuis, de Sint-Laurentiuskerk en de eerste hoogbouw van Europa. Luister naar verhalen over wat er gebeurde tijdens de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog en waarom de rijkdom aan moderne architectuur zo overvloedig is in Rotterdam. Vervolgens neemt je gids je mee naar de moderne bouwwerken van de stad. Bewonder de indrukwekkende nieuwe Markthal, de befaamde Kubuswoningen en de Erasmusbrug. Blijf wandelen door mooie winkelstraten en ervaar de moderne Rotterdamse levensstijl. Terwijl je verder gaat, kun je je gids gerust vragen stellen over de stad.

Rotterdam: Wandeltocht door Centrum & Zuid met speedbootrit

4. Rotterdam: Wandeltocht door Centrum & Zuid met speedbootrit

Ontdek Rotterdam door de ogen van een architect tijdens deze wandeltocht onder leiding van een lokale architect. Je ontmoet je bevlogen gids voor het nieuw gebouwde Centraal Station en dan gaat je reis door de stad beginnen. Je volgt een beroemde architectonische route langs hoogtepunten zoals de Lijnbaan, het naoorlogse moderne winkelgebied, het Timmerhuis – ontworpen door de wereldberoemde architecten van het architectenbureau OMA, de Sint-Laurenskerk, de unieke inpandige markthal – De Markthal en natuurlijk de Kubuswoningen. Eenmaal bij het water aangekomen, stap je aan boord van de watertaxi en geniet je van een spannende speedbootrit naar de zuidoever. Uiteraard vaar je onder de beroemdste bezienswaardigheid van de stad door – de Erasmusburg. Kom meer te weten over de geschiedenis en toekomstplannen van het voormalige havengebied, dat nu een bruisend semi-eiland is met moderne architectuur en enkele van de beste cafés en restaurants van de stad. Ook bewonder je het Rotterdam OMA gebouw, het historische Hotel New York, de Fenixloods en de Fenix Food Factory.

Rotterdam: zelfgeleide foodtour

5. Rotterdam: zelfgeleide foodtour

Tijdens onze self-guided food tour door Rotterdam zie, proef en ervaar je de stad in al zijn glorie met je telefoon als gids. Een zorgvuldig samengestelde route voert je door het bruisende stadscentrum en onderweg kun je genieten van heerlijke Nederlandse en internationale hapjes. Je komt er ook veel interessante informatie te weten over de geschiedenis, architectuur, verborgen pareltjes en hotspots van Rotterdam. Om het helemaal af te maken kun je genieten van een 'borrel', Nederlands voor gezellig borrelen met vrienden. Na afloop voel je je een echte Rotterdammert! Routebeschrijving: Centraal Station Kruisplein voor een typisch Hollands hapje. West Kruiskade voor authentiek Chinees streetfood. Westersingel en Sculptuur Internationale buitenkunstroute Nieuwe Binnenweg voor de lekkerste chocolade van de stad Eendrachtsplein voor meer buitenkunst en een Surinaams broodje kipkerrie Laurenskerk en standbeeld van Erasmus, de peetvader van Rotterdam Markthal voor rauwe haring en kibbeling Botersloot en Pannenkoekstraat voor luxe bitterballen en een drankje naar keuze

Sitemap Station Rotterdam Centraal

Wil je alle activiteiten in Station Rotterdam Centraal ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Station Rotterdam Centraal

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 260 beoordelingen

Stephan is echt een goede gids! Zeer informatief en servicegericht. Weet veel van de stad en met name over wetenswaardigheden die je bij de standaard gids niet hoort. Wandeling duurde 3 uur i.p.v. 2 uur. Had voor ons nog wel een uurtje langer mogen duren zo leuk en informatief vonden we het. Geert Jan en Inge van Ark

Zeer mooie fietstocht door centrum van Rotterdam. Geeft je een goed beeld van de stad. Wij hadden een zeer goede gids, ben haar naam vergeten maar ze was van vlaamse afkomst. Ze heeft het zeer goed gedaan, TOP!

Was een super fietstocht. Veel over Rotterdam gehoord, verteld door een erg enthousiaste gids (Marijn). Wist veel en leuk te vertellen. Aanrader!

Superleuke, interessante en gezellige fietstocht om zo Rotterdam op een andere wijze te leren kennen. Leuke achtergrond informatie ook!!

Het was super !! Zo leuk en de gids Tamara deed het echt top wat een leuke mooie schone stad Rotterdam