Datums kiezen

Station Rotterdam Centraal

Station Rotterdam Centraal: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

1. Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

Beleef Rotterdam zoals de lokale bewoner, namelijk al fietsend door deze fietsvriendelijke stad. Ga met een enthousiaste gids op pad en verken de historische en nieuwe bezienswaardigheden van Rotterdam, kom alles te weten over de stad en ontdek waarom ze zo uniek is. Deze tour is beschikbaar als groepstour en als privétour. Alle fietstochten starten vanaf het bijzondere nieuwe Rotterdam Centraal Station dat opgeleverd werd in 2014 na een renovatie van 10 jaar. Je bekijkt het indrukwekkende Stadhuis en de verrassende nieuwe Markthal. Ga naar het gebied Kop van Zuid aan de zuidoever van de Nieuwe Maas. Bekijk de nieuwe ontwikkelingen in het gebied van de oude poort en zie de bezienswaardigheden zoals het Hotel New York in het voormalige hoofdkwartier van Holland America. Je bewondert de Erasmusbrug die het noordelijke en zuidelijke deel van de stad met elkaar verbindt en fietst door 2 mooie parken. Neem een pauze bij één van de belangrijke musea van de stad. Pauzeer voor een koffie bij een unieke locatie. Kom meer te weten over de stad beter terwijl je een aangename fietstocht maakt.

Den Haag: Treintransfer Den Haag van/naar Rotterdam

2. Den Haag: Treintransfer Den Haag van/naar Rotterdam

Ervaar de vlotte en probleemloze verbinding die de NS-treinen bieden tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal met NS-treinen. Zeg maar dag tegen dure taxitarieven, die doorgaans rond de 50 euro kunnen kosten, en het ongemak van bussen of privétransfers. Als u uiteindelijk terugkeert naar uw oorspronkelijke bestemming, kunt u een retourticket kopen, waarmee u geld en tijd bespaart. Stap aan boord van een moderne trein om je zorgen achter je te laten en op tijd op je bestemming aan te komen. Blijf in contact met je vrienden met gratis wifi. Al onze treinen zijn rolstoel- en fietstoegankelijk en hebben een toilet aan boord. De trein is de snelste verbinding tussen Den Haag en Rotterdam. Het vertrekt elke 10-15 minuten van 05:10 tot 00:24 (het kan verschillen voor vroege en late reizen) en de reistijd is ongeveer 29 minuten.

Amsterdam: Treintransfer Amsterdam van/naar Rotterdam

3. Amsterdam: Treintransfer Amsterdam van/naar Rotterdam

Ervaar de vlotte en probleemloze verbinding die de NS-treinen bieden tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal met NS-treinen. Zeg maar dag tegen dure taxitarieven, die doorgaans rond de 150 euro kunnen kosten, en het ongemak van bussen of privétransfers. Als u uiteindelijk terugkeert naar uw oorspronkelijke bestemming, kunt u een retourticket kopen, waarmee u geld en tijd bespaart. Stap aan boord van een moderne trein om je zorgen achter je te laten en op tijd op je bestemming aan te komen. Blijf in contact met je vrienden met gratis wifi. Al onze treinen zijn rolstoel- en fietstoegankelijk en hebben een toilet aan boord. De trein is de snelste verbinding tussen Amsterdam en Rotterdam. Het vertrekt elke 6-10 minuten van 05:15 tot 00:11 (het kan verschillen voor vroege en late reizen) en de reistijd is ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Rotterdam: begeleide wandeling van 2 uur

4. Rotterdam: begeleide wandeling van 2 uur

Deze begeleide wandeling van 2 uur neemt je mee van het nieuw gebouwde Centraal Station, langs architectonisch iconische locaties en gebouwen als Het Timmerhuis, ontworpen door de wereldberoemde architecten van OMA, en de Markthal, Europa's meest unieke en mooiste overdekte markt. Je gids zal je kennis laten maken met het dagelijkse leven en de geschiedenis van de stad. Ontmoet je gids op het centraal station van Rotterdam en leer over het stadhuis, de Sint-Laurentiuskerk en Europa's eerste hoogbouw. Hoor wat er gebeurde tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog en waarom de rijkdom aan moderne architectuur zo overvloedig aanwezig is in Rotterdam. Vervolgens neemt je gids je mee naar de moderne structuren van de stad. Bewonder de indrukwekkende nieuwe Markthal, de beroemde Kubuswoningen en de Erasmusbrug. Blijf wandelen door mooie winkelstraten en ervaar het moderne Rotterdamse leven. Aarzel niet om uw gids onderweg vragen te stellen over de stad die u heeft.

Eindhoven: Treintransfer Eindhoven van/naar Rotterdam

5. Eindhoven: Treintransfer Eindhoven van/naar Rotterdam

Ervaar de vlotte en probleemloze verbinding die de NS-treinen bieden tussen Eindhoven Centrum en Rotterdam Centrum met NS-treinen. Zeg maar dag tegen dure taxitarieven, die doorgaans rond de 150 euro kunnen kosten, en het ongemak van bussen of privétransfers. Als u uiteindelijk terugkeert naar uw oorspronkelijke bestemming, kunt u een retourticket kopen, waarmee u geld en tijd bespaart. Stap aan boord van een moderne trein om je zorgen achter je te laten en op tijd op je bestemming aan te komen. Blijf in contact met je vrienden met gratis wifi. Al onze treinen zijn rolstoel- en fietstoegankelijk en hebben een toilet aan boord. De trein is de snelste verbinding tussen Eindhoven en Rotterdam. Het vertrekt elke 30 minuten van 05:44 tot 23:44 (het kan verschillen voor vroege en late reizen) en de reistijd is ongeveer 1 uur en 02 minuten.

Rotterdam: wandeltocht langs hoogtepunten kunst en architectuur

6. Rotterdam: wandeltocht langs hoogtepunten kunst en architectuur

De tour volgt architectuuriconen zoals het Centraal Station, het Calypso gebouw en het Theaterplein. We presenteren het Museumkwartier: De Kunsthal en Het Nieuwe Instituut en met het nieuwe opkomende icoon - Het Boijmans Depot, het eerste toegankelijke museumdepot ter wereld. Op de route is een reeks kunst gewijd aan het drama van de gebombardeerde stad, een frisse mix van straatkunst, een verspreiding van kunst meesterwerken waarvan de namen van de kunstenaars voor zich spreken: Henry Moore, Roden, Picasso, Van Lieshout. Onze gids brengt je naar de populairste kunstlocatie - de jonge, avant-gardistische Witte de Witstraat. De rondleiding gaat onder andere door het gebied van de futuristische Kubuswoningen en eindigt in de Markthal waar kunst en architectuur op spectaculaire wijze samengaan!

Rotterdam Architectuur: Centrum en Zuidoever met watertaxi

7. Rotterdam Architectuur: Centrum en Zuidoever met watertaxi

Ontdek Rotterdam door de ogen van een architect tijdens deze wandeltocht onder leiding van een lokale architect. Je ontmoet je bevlogen gids voor het nieuw gebouwde Centraal Station en dan gaat je reis door de stad beginnen. Je volgt een beroemde architectonische route langs hoogtepunten zoals de Lijnbaan, het naoorlogse moderne winkelgebied, het Timmerhuis – ontworpen door de wereldberoemde architecten van het architectenbureau OMA, de Sint-Laurenskerk, de unieke inpandige markthal – De Markthal en natuurlijk de Kubuswoningen. Eenmaal bij het water aangekomen, stap je aan boord van de watertaxi en geniet je van een spannende speedbootrit naar de zuidoever. Uiteraard vaar je onder de beroemdste bezienswaardigheid van de stad door – de Erasmusburg. Kom meer te weten over de geschiedenis en toekomstplannen van het voormalige havengebied, dat nu een bruisend semi-eiland is met moderne architectuur en enkele van de beste cafés en restaurants van de stad. Ook bewonder je het Rotterdam OMA gebouw, het historische Hotel New York, de Fenixloods en de Fenix Food Factory.

Rotterdam: Grote Wandelgroepstour

8. Rotterdam: Grote Wandelgroepstour

Je ontmoet je gids bij de spectaculaire nieuwe poort van Rotterdam, het recent gebouwde Centraal Station. Tijdens deze privéwandeling van 2 uur maak je kennis met de geschiedenis en het karakter van deze havenstad, evenals de chronologie van de naoorlogse wederopbouw. U maakt eerst een wandeling door de binnenstad waar u kennis kunt maken met de architectonische iconen en rijksmonumenten zoals het Groothandelsgebouw, winkelgebied de Lijnbaan, het neoklassieke Stadhuis en het eigentijdse Timmerhuis. In de prachtige nieuwe Markthal, de nieuwe overdekte markt van Rotterdam, stop je voor een pauze van 10 minuten. Daarna gaat uw wandeling verder langs de Maas met prachtige uitzichten op de Kop van Zuid, een nieuwe ontwikkeling op de Zuidoever. Je tour eindigt dan aan de rivier.

Rotterdam: avondwandeling Architectuur

9. Rotterdam: avondwandeling Architectuur

Ontdek de architectuur van Rotterdam vanuit een ander perspectief tijdens een begeleide avondwandeling. Bewonder met uw architectengids de moderne en hedendaagse architectuur van de stad die 's avonds prachtig verlicht is. Ontmoet je gids op het imposante Centraal Station. Struin door de stad en ontdek bijzondere bezienswaardigheden als de Vuurgrens, het gloeiende buitenpodium, het Theaterplein en het spectaculaire Depotgebouw Boijmans. Ga naar het dak van het depot om het uitzicht op de adembenemende skyline van de stad te bewonderen. Nadat u de trendy Witte de Wit-straat bent overgestoken, ziet u oudere gebouwen, waaronder de Bijenkorf, de Koopgoot en de Sint-Laurenskerk. Treed de indrukwekkende Markthal binnen en stop voor de unieke Kubuswoning, waar de rondleiding eindigt. Terwijl je verkent, leer je meer over de ontwikkeling van de levendige mix van architectuur van de stad met je deskundige gids.

Utrecht: Treintransfer Utrecht van/naar Rotterdam

10. Utrecht: Treintransfer Utrecht van/naar Rotterdam

Ervaar de vlotte en probleemloze verbinding die de NS-treinen bieden tussen Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal met NS-treinen. Zeg maar dag tegen dure taxitarieven, die doorgaans rond de 100 euro kunnen kosten, en het ongemak van bussen of privétransfers. Als u uiteindelijk terugkeert naar uw oorspronkelijke bestemming, kunt u een retourticket kopen, waarmee u geld en tijd bespaart. Stap aan boord van een moderne trein om je zorgen achter je te laten en op tijd op je bestemming aan te komen. Blijf in contact met je vrienden met gratis wifi. Al onze treinen zijn rolstoel- en fietstoegankelijk en hebben een toilet aan boord. De trein is de snelste verbinding tussen Utrecht en Rotterdam. Het vertrekt elke 10-20 minuten van 01:10 tot 00:18 en de reistijd is ongeveer 37 minuten (het kan verschillen voor vroege en late reizen).

Andere activiteiten in Station Rotterdam Centraal

Wil je alle activiteiten in Station Rotterdam Centraal bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Station Rotterdam Centraal

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 306 beoordelingen

Hele leuke fietstocht met een zeer enthousiaste gids (Tamara) die echt ontzettend veel weet van de stad en je leuke tips geeft. Echt een aanrader!!

Leuke gids, relaxed, met behoorlijke kennis van de stad Rotterdam. Zeker een aanrader

Topochtendje! Lekker fietsen door een bijzondere stad met een goede gids; aanrader!

Wij hebben er van genoten om met een klein groepje door Rotterdam te fietsen.

Hele goede gids die veel te vertellen had over de stad