Vrijheidsbeeld

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Het beste uitzicht op het Vrijheidsbeeld

De eerste keer dat je het Vrijheidsbeeld - met haar bijzondere kroon en in 1885 aan Amerika geschonken door Frankrijk - in de New York Harbor spot, maakt je hart een sprongetje, of je haar nu te land ziet, vanaf een rondvaart of van dichtbij op Liberty Island. Geniet ervan!

 • Vanaf de Staten Island Ferry

  1. Vanaf de Staten Island Ferry

  De ferry is niet te missen naast Battery Park. Deze vaart van 25 minuten is gratis, vertrekt elke 30 minuten en biedt perfect zicht op het Vrijheidsbeeld.

 • Vaar naar Liberty Island

  2. Vaar naar Liberty Island

  Ga op bezoek bij de dame zelf. Boottours brengen je naar Liberty Island, waar je in het Vrijheidsbeeld kunt klimmen. Op dezelfde tour is er ook de mogelijkheid om bij Ellis Island te stoppen.

 • Sightseeing rondvaarten rond New York Harbor

  3. Sightseeing rondvaarten rond New York Harbor

  Rondvaarten door de New York Harbor bieden geweldige uitzichten op de omgeving. Een chique dinerrondvaart is de beste manier om het Vrijheidsbeeld 's avonds te zien.

 • Red Hook, Brooklyn

  4. Red Hook, Brooklyn

  Wil je aan land blijven, ga dan naar Red Hook, een leuke buurt met geweldig zicht op het Vrijheidsbeeld aan het eind van Van Brunt Street of Louis Valentino Jr. Pier en Park.

 • Battery Park en Lower Manhattan

  5. Battery Park en Lower Manhattan

  Wil je aan land blijven én in Manhattan, maak dan een wandeling door Battery Park in het zuidelijkste puntje van Manhattan. Lopend langs de haven heb je het Vrijheidsbeeld mooi in het vizier.

Plan je bezoek

 • De beste tijd om het Vrijheidsbeeld te bezoeken

  De beste tijd om het Vrijheidsbeeld te zien is op een zonnige dag. Een regenachtige, grijze dag in de haven is niet ideaal, maar gelukkig schijnt de zon in New York alle vier seizoenen even fel. Een frisse, zonnige winterdag is net zo typisch New Yorks als een hete zomeravond.

 • Waar vertrekt de ferry?

  Als je direct naar Liberty Island wil varen, kun je de ferry pakken bij de terminals in Battery Park. Wil je liever om het Vrijheidsbeeld heen varen, dan kun je langs de Hudson River in Midtown, Downtown en Battery Park opstapplaatsen vinden voor rondvaarten.

 • Hoe lang duurt de tour?

  Rondvaarten kunnen binnen een uurtje voorbij zijn, maar je kunt ook een avondrondvaart van 3 uur boeken, compleet met diner - het avondlicht van New York met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond is magisch. Als je naast het Vrijheidsbeeld ook Ellis Island wil zien, kun je een combinatie boeken van 3 uur.

 • Waar koop je tickets?

  Koop je kaartjes online om het gedoe van rijen te ontwijken. Denk er wel aan dat je slechts een kleine tas naar Liberty Island mee kan nemen. Bij de toegang ga je door een beveiligingscontrole, en rugtassen en andere grote objecten worden niet toegestaan. Neem ook een snack mee!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Vertrektijden van de ferry verschillen door het jaar heen. Check de website voor meer details en openingstijden.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen liggen rond $25
 • Heb ik een gids nodig?
  Nee
 • Hoe kom ik er?
  Ferry's vertrekken vanaf Battery Park of Brooklyn.
 • Extra tips

  • Neem snacks mee.

  • Put on sunscreen in the summer.

Sitemap Vrijheidsbeeld

Wil je alle activiteiten in Vrijheidsbeeld ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Vrijheidsbeeld

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 10.759 beoordelingen

Superhandig. Ik heb lang getwijfeld om een pass te gebruiken gezien enkele commentaren maar ik ben zeer blij dat ik die uiteindelijk heb aangeschaft. Ik gebruikte de pass voor 7 attracties (Top of the Rock, Museum Natural History, Guggenheim, Hornblower Cruise, Radio City Music Hall tour, MoMa en One World Observatory). De voucher kan je direct gebruiken en alles ging zeer vlot.

De pass is zeer praktisch in gebruik en voordelig. We moesten nergens lang aanschuiven en de gekozen attracties waren geweldig. 9/11 museum is zeker niet te missen tussen de aangeboden attracties en toegang was zeer vlot.

Wat een fijn systeem om van te voren je activiteiten te plannen en eenmaal op de plaats van bestemming makkelijk toegang tot de verschillende activiteiten te krijgen!

Leuke trip over het water, kort en bondig, duidelijke informatie omtrent de oprichting van Ellisland en Liberty Island.

konden direct naar de fast lane om tickets op te halen, weinig in de rij gestaan.