Belevingen in
Stavanger

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Stavanger: De beste dingen die je niet wil missen

Stavanger: begeleide wandeling naar Kjerag Kjeragbolten

1. Stavanger: begeleide wandeling naar Kjerag Kjeragbolten

Uw tour begint wanneer u om 07.15 uur wordt opgehaald van de locatie die u tijdens het boeken heeft gekozen. Houd er rekening mee dat uw inleverlocatie bij terugkomst dezelfde is als de ophaallocatie. Je begint met een rit van Stavanger naar Eagle's Nest, het startpunt voor deze wandeling. De reis duurt bijna 2,5 uur en is zeker niet zonder charme. Eenmaal aangekomen voert het pad u door prachtig bergachtig terrein met een veranderend landschap en een indrukwekkend uitzicht op de omgeving. Na het bereiken van het Kjerag-plateau na 2 tot 3 uur, zult u tijd doorbrengen met genieten van het uitzicht op de nabijgelegen natuur en zult u voldoende tijd hebben om foto's te maken. Sommige zijn misschien moedig genoeg om op de grendel te klimmen, en als je geluk hebt, kun je misschien BASE-jumpers zien die vanaf kliffen naar Lysefjorden duiken. Dit is ook de ideale locatie om te genieten van de lunch, voor degenen die hun eigen verpakte eten hebben meegenomen. Je dag wordt later afgesloten met je verwachte aankomst in Stavanger rond 18:00 uur.

...
Stavanger: boottocht watervallen, rotsen en grotten

2. Stavanger: boottocht watervallen, rotsen en grotten

Ervaar de Noorse fjords tijdens een schilderachtige sightseeing-boottocht. Het Lysefjord en de rots Preikestolen (preekstoel) zijn enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je tijdens deze tocht kunt bewonderen, terwijl je geniet van de natuur op haar best, vanuit een handige boot. Een van de eerste memorabele attracties is de mysterieuze Fantahålå (vagebond-grot), een prachtige kleine grot waar indrukwekkende kliffen een turquoise poel omringen. Volgens de legende werd de grot vernoemd naar een groep vagebonden die zich in de grot maanden lang voor de politie verborgen hielden. Dan bezoek je de beroemde rots Preikestolen (preekstoel), een natuurlijke rotsformatie bestaande uit een steile klif die meer dan 600 meter boven de Lysefjord uitsteekt, tegenover het Kjerag-plateau. Het heeft ook een bijna platte top, ongeveer 80 meter breed. Tijdens deze stimulerende tocht door de memorabele Lysefjord met torenhoge watervallen, idyllische eilanden, en adembenemende landschappen, bezoek je ook wilde geiten in een zomer-weide, en proef je helder bergwater van de Hengjane-watervallen.

...
Uit Stavanger: Preikestolen (preekstoel) begeleide wandeling

3. Uit Stavanger: Preikestolen (preekstoel) begeleide wandeling

Wandel over één van de spectaculairste wandelpaden van Noorwegen op slechts een paar uur afstand van Stavanger en krijg een prachtig uitzicht op de Lysefjord vanaf de top van Preikestolen (preekstoelrots). Bereik de rand van de bijna vertikale klif en test of je stalen zenuwen hebt, wanneer je zo dicht bij de afgrond boven het kristalheldere water staat of zit. Nuttig een versnapering terwijl je geniet van het vrije uitzicht op een fjord gevormd door gletsjers tijdens de recentste ijstijd. Herenig je met de wildernis op de 4 tot 6 uur durende wandeltocht, waarbij je gebruik maakt van goedgemarkeerde en eenvoudig te volgen paden. Ga de uitdaging aan met rotsen die glibberig kunnen worden in mindertoegankelijke gebieden, voordat je een ongeëvenaard uitzicht bereikt.

...
Stavanger: Geleide winterwandeling Preekstoel Preikestolen

4. Stavanger: Geleide winterwandeling Preekstoel Preikestolen

Nadat je om 07.15 uur uit je accommodatie bent opgehaald, ga je naar het veerstation van Stavanger of Lauvvik en neem je de veerboot over het fjord. Van de andere kant is het een korte rit naar Preikestolen Lodge, het startpunt voor de wandeling. De wandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Eenmaal op Pulpit Rock kunt u wat tijd doorbrengen met genieten van het uitzicht op de prachtige natuur en enkele foto's maken. Geniet hier van uw verpakte lunch, drankjes en wat snacks. De wandeling terug duurt waarschijnlijk ook 2 tot 3 uur en je kunt verwachten rond kwart voor 3 terug te komen in Stavanger. De afgelegde afstand is ongeveer 4 km per enkele reis en het niveau is gemakkelijk te matigen. Afhankelijk van de weers-, sneeuw- en ijsomstandigheden kan het pad glad worden in sommige van de meer veeleisende gebieden. De leverancier levert stijgijzers als de omstandigheden dit vereisen. Sommige wandelervaring is wenselijk, maar niet verplicht. Wandelaars moeten worden voorbereid met kleding en schoenen voor koud weer. Wandelschoenen zijn verplicht op deze wandeling en kunnen tijdens het boeken worden gehuurd. Andere suggesties zijn warme, winddichte en waterdichte kleding. Neem wat water mee om gehydrateerd te blijven, bij voorkeur in een container die je kunt bijvullen op het parcours. Noorse bergen zijn vol met kristalheldere, schone en zeer smakelijke waterbronnen. Er wordt geen lunch geserveerd, maar neem wel een snack mee. Elke wandelaar is verantwoordelijk voor het dragen van zijn / haar eigen uitrusting, dus een geschikte rugzak wordt aanbevolen.

...
Stavanger: privétour op maat met een lokaal

5. Stavanger: privétour op maat met een lokaal

Sla in deze aangepaste reis de alledaagse historische rondleidingen over en ontdek de stad door de ogen van een local. Ervaar een tour die de manier waarop je reist, transformeert om het net zo te maken over de mensen die je tegenkomt, want het zijn de plaatsen die je ziet. De lokale gidsen zijn gepassioneerd over hun stad en willen graag hun kennis en perspectief delen. Omdat het geen professionele gidsen en rondleidingen zijn, bieden ze een ervaring die authentiek en persoonlijk is, zoals een vriend die je rondleidt in hun stad. Maak kennis met je accommodatie om bekend te raken met de buurt, ontdek de beste plaatsen om te eten, de gemakkelijkste manieren om je te verplaatsen en de verborgen pareltjes die je misschien hebt gemist. Tegen het einde van de tour voel je je comfortabel door de stad en ben je ervan overtuigd dat je over alle informatie beschikt die je nodig hebt om het maximale uit je verblijf te halen. Door middel van gesprekken met je gids, leer je over culturele verschillen, lokale evenementen en hoe het is om een echte local te zijn. Hoe meer opmerken, hoe beter, omdat deze tours op aanvraag worden georganiseerd en volledig persoonlijk zijn. Met deze ervaring zul je niet alleen door de stad gaan, je zult er deel van uitmaken.

...
Stavanger: Guided Sunrise Hike naar Preekstoelrots

6. Stavanger: Guided Sunrise Hike naar Preekstoelrots

Je rondleiding begint wanneer je wordt opgehaald op de locatie die je tijdens het boeken hebt opgegeven. Houd er rekening mee dat de afleverlocatie bij terugkomst hetzelfde is als de afhaallocatie. Je geschatte ophaaltijd is om 05:00 uur vanuit je accommodatie. Wees 5 minuten voor de geplande ophaal klaar voor de hoofdingang. U begint met een bezoek aan de veerhaven van Stavanger of de veerhaven van Lauvvik, vanwaar u de veerboot over de fjord neemt. Van de andere kant is een korte rit naar Preikestolen Lodge, uw startpunt voor de wandeling. De wandeling duurt ongeveer 2-3 uur, met een afstand van 4 kilometer per enkele reis. Eenmaal op Pulpit Rock brengt u wat tijd door met genieten van de zonsopgang en de prachtige natuur, met voldoende tijd om foto's te nemen. Je zult hier ook genieten van je verpakte lunch, drankjes en wat hapjes. De wandeling terug duurt waarschijnlijk ook 2 tot 3 uur, en je kunt later verwachten dat je in Stavanger aankomt rond 8:00 AM-10:00 AM.

...
Stavanger: Lysefjord-kajaktocht met uitrusting en snacks

7. Stavanger: Lysefjord-kajaktocht met uitrusting en snacks

Verken het ongelooflijke fjordlandschap in Lysefjordon tijdens deze begeleide kajaktocht. Leer de basisprincipes van kajakken en ga vervolgens het water op om bergen, kloven, watervallen en dieren in het wild te zien. Neem pauzes om meer te weten te komen over de omgeving en volop te genieten van het landschap. Nadat je je gids hebt ontmoet, begin je met een korte briefing over de reis, veiligheidsgesprekken en ontheffingen. Trek de nodige peddeluitrusting aan voordat u (150 m) naar de kajaks bij de fjord loopt. Stel de stoelen en pedalen van uw kajak af met behulp van de gids en ga vervolgens het water op om de basispeddeltechnieken te leren, inclusief efficiënt voorwaarts peddelen en het besturen van de kajak. Als je de basis onder de knie hebt, volg je je gids over de fjord, waar je dicht langs de 300-400 meter hoge bergen peddelt, prachtige kloven en watervallen verkent en hopelijk enkele van de merkwaardige zeehonden van de fjord ontmoet. Geniet van meerdere korte pauzes op het water, waar u kunt genieten van een chocoladesnack en meer te weten kunt komen over de lokale geschiedenis, cultuur en wilde eetwaren in de fjord. Voordat je je omdraait om terug naar huis te gaan, peddel je vlak onder de Preekstoelrots.

...
Stavanger: self-guided audiotour

8. Stavanger: self-guided audiotour

Deze Noorse stad Stavanger is gebouwd rond een prachtige grote natuurlijke haven en staat bekend als de Europese oliehoofdstad. Leer meer over de interessante geschiedenis van de stad en bezoek enkele van de 23 sculpturen van de stad verspreid over Stavanger. Deze ontspannen en relaxte stad heeft een jonge uitstraling met veel restaurants en bars vanwege de grote populatie universitaire studenten. Deze audiotour laat je het adembenemende uitzicht op de haven van Vagen en de geweldige kathedraal van Stavanger zien. Bekijk de concertzaal, het Bjergsted Muziekpark, de Gamle Stavanger, het Breiavatnet-meer, het Cultuurhuis en het Petroleummuseum en het Geo Park. Profiteer van een volledig eigen tempo tour. Download eenvoudig uw audiobestanden en gebruik ze op uw gemak.

...

Sitemap Stavanger

Wil je alle activiteiten in Stavanger ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stavanger

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 144 beoordelingen

Wat kan ik zeggen!? De tour was buitengewoon perfect, alles was goed georganiseerd en alles ging goed, het weer was geweldig en de uitzichten en plaatsen waren gewoonweg verbluffend, ik heb genoten van elk moment van de tour met Lysefjorden Adventure Company en dat zorgde ervoor dat ik nog een tour met hen maakte om Kjerag de volgende dag en wat denk je! het was ook perfect als de andere, hoe dan ook, de tours met Lysefjorden Adventure zijn een must als je Stavanger bezoekt en ik zal dat altijd aanbevelen aan de mensen die van plan zijn daar te bezoeken. Ik wil ook van de kans gebruik maken om mijn gids Hege van beide tours te bedanken, deze vrouw is buitengewoon geweldig en professioneel, ze heeft alles perfect gepland en alles gemakkelijk voor ons gemaakt, ze nam ons zelfs mee naar verbazingwekkende geheime plaatsen die alleen de lokale bevolking kent, zij legde alles uit over de plaatsen en geschiedenis ervan, een van de beste gidsen die ik ooit in mijn leven heb ontmoet en als je d

Sterk aanbevolen, ongelooflijke uitzichten

Stiptheid in de collectie, Michael is een geweldige gids, hij sprak zelfs tot ons in het Spaans omdat we in het Engels niet alles begrepen, hij zich aanpast aan de groep die onderweg stopt, in afwachting is van alles en je een aantal zeer coole foto's maakt! De uitzichten zijn ongelooflijk , het is de moeite waard om deze excursie te doen

De dag van de excursie werd ik erg ziek wakker, net als mijn zus, het weer was slecht en we waren erg getroffen. Ik belde de verantwoordelijken voor de tour en ze begrepen de hele situatie, we konden de tour niet doen. De klantenservice was uitstekend en we konden de situatie oplossen. Ik ben erg dankbaar.

Ondanks dat we pech hadden met het weer, was de rit erg prettig. Een comfortabele boot, zeer geschikt voor toeristische navigatie, goede service aan boord. Ze namen ons mee langs prachtige plekken.

Echt een goede reis ondanks veel wind en een beetje regen. Heerlijke boot. Zeer mooie natuur. WE konden de reis gemakkelijk omboeken naar een later tijdstip van de dag.