Kies data
Dingen om te doen

Stavanger

Stavanger: De beste dingen die je niet wil missen

Stavanger: boottocht watervallen, rotsen en grotten

1. Stavanger: boottocht watervallen, rotsen en grotten

Ervaar de Noorse fjords tijdens een schilderachtige sightseeing-boottocht. Het Lysefjord en de rots Preikestolen (preekstoel) zijn enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je tijdens deze tocht kunt bewonderen, terwijl je geniet van de natuur op haar best, vanuit een handige boot. Een van de eerste memorabele attracties is de mysterieuze Fantahålå (vagebond-grot), een prachtige kleine grot waar indrukwekkende kliffen een turquoise poel omringen. Volgens de legende werd de grot vernoemd naar een groep vagebonden die zich in de grot maanden lang voor de politie verborgen hielden. Dan bezoek je de beroemde rots Preikestolen (preekstoel), een natuurlijke rotsformatie bestaande uit een steile klif die meer dan 600 meter boven de Lysefjord uitsteekt, tegenover het Kjerag-plateau. Het heeft ook een bijna platte top, ongeveer 80 meter breed. Tijdens deze stimulerende tocht door de memorabele Lysefjord met torenhoge watervallen, idyllische eilanden, en adembenemende landschappen, bezoek je ook wilde geiten in een zomer-weide, en proef je helder bergwater van de Hengjane-watervallen.

Van Stavanger: RIB Safari Cruise naar Lysefjord

2. Van Stavanger: RIB Safari Cruise naar Lysefjord

De tour begint in de bodem van de haven in het centrum van Stavanger. Iedereen is gekleed in drijfpakken, reddingsvesten en bril (allemaal inbegrepen) voordat ze aan boord gaan van de RIB. Het eerste deel van de rit gaat langzaam de stadshaven uit. Hier krijg je veel van Stavanger te zien vanaf de zeezijde. Zodra de boten onder de stadsbrug zijn gepasseerd, begint het echte plezier! De boten versnellen tot 35 knopen en varen richting de fjorden. Het gevoel is absoluut geweldig! Geniet van de wind door je haren terwijl de boot op het water "vliegt". Op weg naar de fjorden passeert u de stadseilanden, viskwekerijen en veel traditionele hutten aan het water. Als je geluk hebt, zie je onderweg wat dieren in het wild! Kijk in het water naar zeehonden en bruinvissen en kijk naar de lucht voor adelaars! Als je eenmaal in Lysefjord bent aangekomen, zijn er verschillende stops die je kunt vastleggen met je camera of gewoon kunt genieten van het geweldige landschap. De haltes zijn onder meer de Vagabond-grot, Preikestolen (preekstoelrots) en watervallen! Na ongeveer een uur keert de boot om en vaart terug naar Stavanger. U wordt van boord gegaan op hetzelfde dok als waar u bent ingescheept.

Van Stavanger: Preekstoelrots en Lysefjord Scenic Cruise

3. Van Stavanger: Preekstoelrots en Lysefjord Scenic Cruise

De imposante Preekstoel (Preikestolen) is enorm populair. De opwindende Lysefjord behoort tot de mooiste fjorden ter wereld. Een groot avontuur – het hele jaar door! Feest je ogen op de majestueuze Preekstoelrots die de lucht lijkt te reiken boven de ongelooflijke Lysefjord. Deze spannende Lysefjord-cruise creëert herinneringen voor het leven. We nemen je ook mee naar Vagabond's Cave en vertellen je de legende van deze mysterieuze opening in de berg. We duwen voorzichtig de boeg van de boot de Hengjane-watervallen op, waar je de nevel van het bergwater kunt voelen. Geniet van het opvallende landschap vanuit het comfort van de beschutte cabine van onze boot, met panoramische ramen rondom, of waag je op het ruime zonnedek. De kiosk aan boord biedt een verscheidenheid aan versnaperingen, waaronder bier en wijn.

Stavanger: Lysefjord RIB-boottocht naar Preekstoel

4. Stavanger: Lysefjord RIB-boottocht naar Preekstoel

Geniet van een RIB-bootexcursie van Stavanger naar de weelderige en groene fjord van Lysefjord . Vaar met hoge snelheid per RIB-boot door de spectaculaire omgeving van de fjord naar de beroemde Priekestolen (Preekstoel). Vertrek vanuit Stavanger en vaar langs het water naar Lysefjord. Bewonder het uitzicht op de torenhoge vallei die de 42 kilometer lange fjord omringt . Blijf uitkijken naar adelaars die vaak majestueus door de kloof kunnen zweven, evenals andere inheemse vogels. Dan zul je getuige zijn van de imposante plek van Pulpit Rock die steeds dichter bij je komt. Bewonder de adembenemende aanblik van het bergplateau dat 604 meter boven het water uitsteekt en het omringende landschap domineert. Deze enorme klif is een belangrijke toeristische bestemming voor de regio.

Stavanger: privétour op maat met een lokaal

5. Stavanger: privétour op maat met een lokaal

Sla in deze aangepaste reis de alledaagse historische rondleidingen over en ontdek de stad door de ogen van een local. Ervaar een tour die de manier waarop je reist, transformeert om het net zo te maken over de mensen die je tegenkomt, want het zijn de plaatsen die je ziet. De lokale gidsen zijn gepassioneerd over hun stad en willen graag hun kennis en perspectief delen. Omdat het geen professionele gidsen en rondleidingen zijn, bieden ze een ervaring die authentiek en persoonlijk is, zoals een vriend die je rondleidt in hun stad. Maak kennis met je accommodatie om bekend te raken met de buurt, ontdek de beste plaatsen om te eten, de gemakkelijkste manieren om je te verplaatsen en de verborgen pareltjes die je misschien hebt gemist. Tegen het einde van de tour voel je je comfortabel door de stad en ben je ervan overtuigd dat je over alle informatie beschikt die je nodig hebt om het maximale uit je verblijf te halen. Door middel van gesprekken met je gids, leer je over culturele verschillen, lokale evenementen en hoe het is om een echte local te zijn. Hoe meer opmerken, hoe beter, omdat deze tours op aanvraag worden georganiseerd en volledig persoonlijk zijn. Met deze ervaring zul je niet alleen door de stad gaan, je zult er deel van uitmaken.

Stavanger: begeleide wandeling naar Kjerag Kjeragbolten

6. Stavanger: begeleide wandeling naar Kjerag Kjeragbolten

Uw tour begint wanneer u om 07.15 uur wordt opgehaald van de locatie die u tijdens het boeken heeft gekozen. Houd er rekening mee dat uw inleverlocatie bij terugkomst dezelfde is als de ophaallocatie. Je begint met een rit van Stavanger naar Eagle's Nest, het startpunt voor deze wandeling. De reis duurt bijna 2,5 uur en is zeker niet zonder charme. Eenmaal aangekomen voert het pad u door prachtig bergachtig terrein met een veranderend landschap en een indrukwekkend uitzicht op de omgeving. Na het bereiken van het Kjerag-plateau na 2 tot 3 uur, zult u tijd doorbrengen met genieten van het uitzicht op de nabijgelegen natuur en zult u voldoende tijd hebben om foto's te maken. Sommige zijn misschien moedig genoeg om op de grendel te klimmen, en als je geluk hebt, kun je misschien BASE-jumpers zien die vanaf kliffen naar Lysefjorden duiken. Dit is ook de ideale locatie om te genieten van de lunch, voor degenen die hun eigen verpakte eten hebben meegenomen. Je dag wordt later afgesloten met je verwachte aankomst in Stavanger rond 18:00 uur.

Uit Stavanger: Preikestolen (preekstoel) begeleide wandeling

7. Uit Stavanger: Preikestolen (preekstoel) begeleide wandeling

Wandel over één van de spectaculairste wandelpaden van Noorwegen op slechts een paar uur afstand van Stavanger en krijg een prachtig uitzicht op de Lysefjord vanaf de top van Preikestolen (preekstoelrots). Bereik de rand van de bijna vertikale klif en test of je stalen zenuwen hebt, wanneer je zo dicht bij de afgrond boven het kristalheldere water staat of zit. Nuttig een versnapering terwijl je geniet van het vrije uitzicht op een fjord gevormd door gletsjers tijdens de recentste ijstijd. Herenig je met de wildernis op de 4 tot 6 uur durende wandeltocht, waarbij je gebruik maakt van goedgemarkeerde en eenvoudig te volgen paden. Ga de uitdaging aan met rotsen die glibberig kunnen worden in mindertoegankelijke gebieden, voordat je een ongeëvenaard uitzicht bereikt.

Stavanger: Lysefjord-kajaktocht met uitrusting en snacks

8. Stavanger: Lysefjord-kajaktocht met uitrusting en snacks

Verken het ongelooflijke fjordlandschap in Lysefjordon tijdens deze begeleide kajaktocht. Leer de basisprincipes van kajakken en ga vervolgens het water op om bergen, kloven, watervallen en dieren in het wild te zien. Neem pauzes om meer te weten te komen over de omgeving en volop te genieten van het landschap. Nadat je je gids hebt ontmoet, begin je met een korte briefing over de reis, veiligheidsgesprekken en ontheffingen. Trek de nodige peddeluitrusting aan voordat u (150 m) naar de kajaks bij de fjord loopt. Pas de stoelen en pedalen van uw kajak aan met de hulp van de gids en ga vervolgens het water op om de basispeddeltechnieken te leren, inclusief efficiënt voorwaarts peddelen en het besturen van de kajak. Als je de basis onder de knie hebt, volg je je gids over de fjord, waar je dicht langs de 300-400 meter hoge bergen peddelt, prachtige kloven en watervallen verkent en hopelijk enkele van de nieuwsgierige zeehonden van de fjord ontmoet. Geniet van meerdere korte pauzes op het water, waar u kunt genieten van een chocoladesnack en meer te weten kunt komen over de lokale geschiedenis, cultuur en wilde eetwaren in de fjord. Voordat je je omdraait om terug naar huis te gaan, peddel je vlak onder de Preekstoelrots.

Stavanger: begeleide kajakken in Lysefjord

9. Stavanger: begeleide kajakken in Lysefjord

Ontmoet je gids en ervaar kajakken in Noorwegen. Leer de basis van het peddelen en verken de fjord. Bekijk zeehonden van dichtbij en bewonder het vredige water. Peddel langs de steile bergen en de Vagabonds-grot in. Passeer het Refsa-dok en wees getuige van een prachtige waterval voordat je terugkeert.

Stavanger: Geleide winterwandeling Preekstoel Preikestolen

10. Stavanger: Geleide winterwandeling Preekstoel Preikestolen

Nadat je om 07.15 uur uit je accommodatie bent opgehaald, ga je naar het veerstation van Stavanger of Lauvvik en neem je de veerboot over het fjord. Van de andere kant is het een korte rit naar Preikestolen Lodge, het startpunt voor de wandeling. De wandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Eenmaal op Pulpit Rock kunt u wat tijd doorbrengen met genieten van het uitzicht op de prachtige natuur en enkele foto's maken. Geniet hier van uw verpakte lunch, drankjes en wat snacks. De wandeling terug duurt waarschijnlijk ook 2 tot 3 uur en je kunt verwachten rond kwart voor 3 terug te komen in Stavanger. De afgelegde afstand is ongeveer 4 km per enkele reis en het niveau is gemakkelijk te matigen. Afhankelijk van de weers-, sneeuw- en ijsomstandigheden kan het pad glad worden in sommige van de meer veeleisende gebieden. De leverancier levert stijgijzers als de omstandigheden dit vereisen. Sommige wandelervaring is wenselijk, maar niet verplicht. Wandelaars moeten worden voorbereid met kleding en schoenen voor koud weer. Wandelschoenen zijn verplicht op deze wandeling en kunnen tijdens het boeken worden gehuurd. Andere suggesties zijn warme, winddichte en waterdichte kleding. Neem wat water mee om gehydrateerd te blijven, bij voorkeur in een container die je kunt bijvullen op het parcours. Noorse bergen zijn vol met kristalheldere, schone en zeer smakelijke waterbronnen. Er wordt geen lunch geserveerd, maar neem wel een snack mee. Elke wandelaar is verantwoordelijk voor het dragen van zijn / haar eigen uitrusting, dus een geschikte rugzak wordt aanbevolen.

Topactiviteiten

Sitemap Stavanger

Wil je alle activiteiten in Stavanger ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stavanger

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 355 beoordelingen

Fantastisch mooie reis. Teleurgesteld met de prijs. Online tickets gekocht via Getyourguide voor meer dan SEK 1300/per persoon. Toen we daar aankwamen, verkocht het bootbedrijf in de haven dezelfde tour voor 600 SEK/per persoon. Hoe kan het zoveel verschil maken? Zal voortaan kaartjes kopen aan de zaal.

Ik heb een geweldige tijd gehad, de boot was groot, niet te groot en druk maar groot genoeg om ruimte te hebben om te bewegen. De organisatie was briljant en alles liep op rolletjes en ze deden aankondigingen van bezienswaardigheden.

Vanaf het water voel je je nietig tussen deze rotspartijen. Mooie landschappen, prachtige rotspartijen. De Preikestolen vanaf de boot gezien viel een beetje tegen, was kleiner dan ik verwacht had.

Zeer vermoeiende excursie, 8 km heen en terug en 5 uur wandelen, het kan zelfs als je niet getraind bent, maar op de top van Preikestolen een adembenemend uitzicht!

Prachtige boottocht! Hele luxe boot. Mooie sondvaart, langs prachtige plekken! Lysefjord en preikestolen bekeken. Duur, maar zeker de moeite waard.