Datums kiezen

Ontdek het beste van
Stavanger

Onze aanbevelingen voor Stavanger

Stavanger: Fjordrondvaart naar Lysefjord en Preikestolen

1. Stavanger: Fjordrondvaart naar Lysefjord en Preikestolen

Dompel jezelf onder in de schoonheid van het Noorse fjordenlandschap aan boord van een stille en elektrische boot. Zeil van het centrum van Stavanger langs de Lysefjord naar Preikestolen, de zogenaamde Preekstoelrots. Zie waar de "zwervers" zich vroeger verstopten voor de sheriff als de boot halt houdt bij Fantahålå (de grot van de zwerver). Kijk dan omhoog naar de beroemde en majestueuze rotsformatie Preikestolen, die 604 meter boven de zeespiegel uittorent. De volgende stop is de Hengjanefossen waterval, waar de bemanning de boeg zo dicht bij de waterval brengt dat je de verfrissende spray kunt voelen! Pak een snack van de kiosk aan boord en ontspan op een van de zonnedekken of in de ruime en comfortabele hut. Kijk uit naar een zeehond die af en toe op een rots ligt te zonnebaden. Geniet van het idyllische landschap voordat je terugkeert naar de haven in Stavanger.

Van Stavanger: RIB-tour naar Lysefjord

2. Van Stavanger: RIB-tour naar Lysefjord

Versnel tot snelheden tot 35 knopen tijdens deze begeleide RIB-speedboottocht naar Lysefjord. Blijf onderweg veilig met de meegeleverde reddingsvesten, drijfpakken en veiligheidsbrillen. Passeer eilanden, watervallen, grotten en prachtige rotsformaties terwijl je over het water glijdt. Ontmoet uw schipper op de pier in de haven in het hart van Stavanger. Bereid je voor met je goed onderhouden uitrusting en begin aan je RIB-avontuur. Ga langzaam de stadshaven uit om het uitzicht op Stavanger vanaf het water te bewonderen. Vaar onder de stadsbrug door en ga vol gas op weg naar de fjorden. Geniet van de wind door je haren terwijl de boot over het water vliegt. Vang een glimp op van stadseilanden, viskwekerijen en gezellige, traditionele huisjes aan het water. Houd je ogen open voor zeehonden en bruinvissen van onderaf en woeste adelaars van bovenaf. Zodra u aankomt in Lysefjord, maakt u verschillende stops om foto's te maken bij bezienswaardigheden zoals de Vagabond-grot, Preikestolen (Preekstoelrots) en enkele watervallen. Ontspan tijdens de reis terug naar Stavanger en stap uit bij de pier waar u uw reis begon.

Vanuit Stavanger: Lysefjord Sightseeing RIB Boot Tour

3. Vanuit Stavanger: Lysefjord Sightseeing RIB Boot Tour

Met onze Lysefjord RIB-safari zit je op de eerste rij bij een van de mooiste landschappen van Noorwegen. Je ervaart het hart van de fjord vanuit het meest ontzagwekkende perspectief als je over het ongerepte water glijdt, dicht bij de torenhoge kliffen, trapsgewijze watervallen en bloeiende fauna. Onze ervaren kapiteins nemen je mee naar een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden die de Fjord te bieden heeft en vertellen onderweg verhalen. Je krijgt de beroemde Pulpit Rock te zien: een 600 meter hoog plateau dat recht uit de omringende bergwand steekt, Vagabond Cave: een oude schuilplaats voor belastingontduikers, Whisky Falls: een 75 meter hoge waterval recht onder een oude moonshine distilleerderij, en nog veel meer. We nemen je mee op een diepe duik in de fascinerende geschiedenis van de fjord, leggen uit hoe de laatste ijstijd de adembenemende kliffen en diepe wateren heeft gevormd en vertellen over een aantal van de kleurrijke personages die in de fjord hebben rondgedarteld. Tijdens de reis zul je ook op zoek zijn naar de vele wilde dieren die de regio bewonen. Op een goede dag kun je zeehonden, bruinvissen, zeearenden en nog veel meer zien. De tocht begint en eindigt in het hart van de stad Stavanger, instappen duurt ongeveer 15 minuten en de tocht zelf duurt 1 uur en 45 minuten. Alle benodigde uitrusting wordt door ons geleverd, het enige wat je absoluut mee moet nemen is een camera. De boot zal stops maken voor veel mooie fotomomenten tijdens je reis. Onze vloot bestaat uitsluitend uit gloednieuwe top-of-the-line RIB boten, waardoor je verzekerd bent van een tocht die de hoogste mate van comfort, veiligheid en plezier biedt. Onze ervaring is geschikt voor passagiers vanaf zes jaar. Met een RIB over het water varen is opwindend, maar op geen enkele manier extreem. De oudste gasten die we hebben gehad zijn al ver over hun 90e verjaardag heen. We houden voortdurend toezicht en zorgen er altijd voor dat iedereen aan boord het naar zijn zin heeft. Van torenhoge kliffen en trapsgewijze watervallen tot verborgen grotten en afgelegen stranden, er is geen betere manier om de dramatische schoonheid van de Lysefjord te ervaren dan vanuit een van onze boten. Dus boek je avontuur vandaag nog en laat ons je iets geven om te antwoorden als je vrienden en familie vragen of je iets leuks hebt gedaan in Noorwegen.

Stavanger: hop on, hop off-buspas voor 24 uur

4. Stavanger: hop on, hop off-buspas voor 24 uur

Bezoek de iconische bezienswaardigheden van Stavanger met een hop-on, hop-off-bustour in je eigen tempo. Stap in, leun achterover en geniet van iconische plaatsen zoals de kathedraal van Stavanger, het petroleummuseum, het archeologisch museum en meer. Leer meer over de spannende geschiedenis van de stad met onze vermakelijke audiogids die beschikbaar is in 7 verschillende talen (Engels, Duits, Spaans, Frans, Nederlands en Noors). U kunt binnen 24 uur zo vaak als u wilt uitstappen bij een van de haltes langs de route en beroemde bezienswaardigheden verkennen, zoals het Victoria hotel, Ledaal, Strandkaien Cruise Terminal, Gamle Stavanger en nog veel meer. Vraag ons personeel naar alle kortingen en voordelen die u krijgt in de musea en verschillende attracties op vertoon van uw 24-uurs hop-on-ticket. Een gemakkelijke en plezierige manier om het prachtige Stavanger te verkennen. Welkom aan boord en veel plezier!

Stavanger: Kajakken met gids in Lysefjord

5. Stavanger: Kajakken met gids in Lysefjord

Ontmoet je gids en ervaar kajakken in Noorwegen. Leer de basisprincipes van peddelen en verken de Fjord. Bekijk zeehonden van dichtbij en bewonder het vredige water. Peddel langs de steile bergen en de Vagabonds Cave in. Passeer het Refsa-dok en zie een mooie waterval voordat u terugkeert.

Stavanger: Preikestolen Klassieke wandeling en zijpad

6. Stavanger: Preikestolen Klassieke wandeling en zijpad

Omarm de natuur met een begeleide wandeling naar de Preikestolen: een van de meest iconische wandelingen van Noorwegen. Volg je gids op het minder bewandelde pad, zodat je het meeste uit de natuur kunt halen, weg van de drukte. Sart met een pick-up van een van de verschillende aangewezen locaties in Stavanger. Na een ontspannende rit van 40 minuten arriveert u bij de trailhead. Lees hier meer over het parcours, de verwachte omstandigheden en handige tips voor een leuke dag wandelen. Als iedereen klaar is, begin je aan je wandeling. Als de omstandigheden het toelaten, volg je je gids onderweg op een zijpad. Het tempo biedt tijd om kleding en uitrusting aan te passen, tijd om uit te rusten en te genieten van snacks, en om onderweg foto's te maken. Na ongeveer 2,5 uur wandelen arriveert u bij de majestueuze Preikestolen - 604 meter boven de legendarische Lysefjorden. De steile rotswand kijkt uit over de fjord en het panoramische uitzicht voor je zorgt voor een fantastische beloning na al je harde fysieke werk. Nadat je van het landschap hebt genoten en je benen hebt ontspannen, ga je terug de berg af. Uitgeput maar tevreden stapt u weer in de auto en rijdt u terug naar Stavanger terwijl u uw ervaring van een goed bestede dag verwerkt.

Stavanger: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

7. Stavanger: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Bezoek Stavanger en laat je verrassen door de prachtige landschappen met fjorden, bergen en witte stranden. De stad heeft ook een uitgebreide historische achtergrond die in beeld wordt gebracht door het grote aantal musea dat de stad rijk is. Stavanger is ook de olie- en energiehoofdstad van Europa. Begin je rondvaart bij de eerste halte, de Strandkaien Cruise Terminal, voor de volledige ervaring. De tour gaat verder naar het Tourist Information Station, waar passagiers kunnen uitstappen en een korte wandeling kunnen maken naar de kathedraal van Stavanger. De kathedraal is een van de mooiste bouwwerken van de stad en het interieur is net zo mooi. Een van de meest opmerkelijke plekken van de tour is het Petroleum Museum, dat een van de meest gedenkwaardige bezienswaardigheden van de kust is geworden. Het ligt aan de haven van Stavanger en door de unieke architectuur valt het op tussen de massa en de geschiedenis binnenin is net zo intrigerend. Als je de voorkeur geeft aan een museum dat meer gericht is op natuurlijke en culturele geschiedenis, stap dan uit bij de 9e halte en bezoek het Stavanger Museum. Er is ook een museum voor kunstliefhebbers bij halte 10. Het museum heeft een buitengewoon aantal kunstwerken, nu in totaal meer dan 2600. Een andere aanbevolen halte is halte 11 - de koninklijke residentie Ledaal. Dit prachtige gebouw is de officiële residentie van de koning van Noorwegen. Vanaf het bovendek van de tourbussen kun je schitterende foto's maken van dit beroemde gebouw. Terwijl de tour je meeneemt naar deze iconische locaties, kun je ook genieten van een informatief boordcommentaar dat beschikbaar is in 8 verschillende talen. Je kunt ook genieten van gratis WiFi aan boord. Tour Stops: 1) Stavanger Concert Hall (Tijdelijke Stop) 2) Breiavannet / Kathedraal van Stavanger 3) Kathedraal van Stavanger 4) Aardoliemuseum 5) Skansekaien 6) Aardoliemuseum 7) St. Petri Kerk 8) Archeologisch Museum 9) Stavanger Museum 10) Mosvatnet Park 10) Kunstmuseum 11) Koninklijke residentie Ledaal

Vanuit Stavanger: Pulpit Rock begeleide wandeling met ophaalservice

8. Vanuit Stavanger: Pulpit Rock begeleide wandeling met ophaalservice

Ga op reis in de natuur met een begeleide wandeling naar de Preekstoelrots, een van de boeiendste wandeltochten van Noorwegen. Begin je avontuur met een ophaalservice bij je accommodatie in Stavanger. Na een rit van 40 minuten door 's werelds langste en diepste onderwatertunnel en schilderachtige uitzichten op Jørpeland kom je aan bij het basiskamp. Hier luister je naar je lokale gids die je alles vertelt over het pad, de verwachte omstandigheden en tips voor een geweldige dag vol ontdekkingen. Het ontspannen wandeltempo zorgt ervoor dat je genoeg tijd hebt om je uitrusting aan te passen, ontspannen pauzes te nemen, van snacks te genieten en onderweg prachtige foto's te maken. Na ongeveer 2,5 uur wandelen bereik je de majestueuze Pulpit Rock klif, die 604 meter boven de zee uitsteekt. Adem hier het majestueuze uitzicht op Lysefjorden ver onder je in. Dompel jezelf onder in de schoonheid van de natuur en laad je zintuigen weer op. Als de omstandigheden het toelaten, kun je op de terugweg naar de auto een verborgen pad bewandelen voor een nog uniekere ervaring. Als je weer in de auto stapt voor de terugreis naar Stavanger, ontspan je totdat je weer wordt afgezet bij je accommodatie.

Stavanger: privétour op maat met een local

9. Stavanger: privétour op maat met een local

Sla tijdens deze op maat gemaakte reis de alledaagse historische rondleidingen over en ontdek de stad door de ogen van een local. Ervaar een tour die de manier waarop je reist zal veranderen, zodat het zowel gaat om de mensen die je ontmoet als om de plaatsen die je ziet. De lokale gidsen zijn gepassioneerd over hun stad en willen graag hun kennis en perspectief delen. Omdat ze geen professionele gidsen zijn en af en toe een rondleiding geven, bieden ze een ervaring die authentiek en persoonlijk is, zoals een vriend die je rondleidt in hun stad. Ontmoet elkaar bij je accommodatie om vertrouwd te raken met de buurt, ontdek de beste plekken om te eten, de gemakkelijkste manieren om je te verplaatsen en de verborgen juweeltjes die je misschien hebt gemist. Aan het einde van de tour voelt u zich op uw gemak bij het navigeren door de stad en kunt u erop vertrouwen dat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft om het meeste uit uw verblijf te halen. Leer door gesprekken met je gids over culturele verschillen, lokale evenementen en hoe het is om een echte local te zijn. Hoe meer tijd, hoe beter, want deze tours worden op aanvraag georganiseerd en zijn volledig gepersonaliseerd. Met deze ervaring reis je niet alleen door de stad, je maakt er deel van uit.

Stavanger: Preikestolen zonsopgangwandeling met ontbijtbuffet

10. Stavanger: Preikestolen zonsopgangwandeling met ontbijtbuffet

Neem deel aan een begeleide zonsopgangswandeling naar Preikestolen, versla de drukte en ervaar de zonsopgang boven de Lysefjorden. Geniet van handig retourvervoer vanuit Stavanger. Vermijd de duizenden mensen die tijdens het hoogseizoen op pad zullen zijn, en wandel in plaats daarvan in de rust en stilte van de dageraad. Begin het avontuur vroeg in de ochtend nadat je bent opgehaald op een van de verschillende aangewezen locaties in Stavanger. Na een rit van 40 minuten arriveert u bij het begin van de route. Ontvang een briefing van uw gids met informatie over het parcours, de verwachte omstandigheden en nuttige tips voor goed wandelen. Als iedereen klaar is, zet je je koplampen aan en begin je aan de wandeling terwijl het donker en stil is. Laat het maanlicht en de torenhoge bomen je fantasie de vrije loop laten. Luister onderweg naar allerlei griezelige folklore van je gids en stop voor snacks of om kleding en uitrusting aan te passen. Na ongeveer 2,5 uur wandelen bereik je Preikestolen, 604 meter boven de legendarische Lysefjorden. Word beloond met een panoramisch uitzicht op de fjord. Als je geluk hebt, laat de zon zich zien terwijl hij over de bergruggen klimt, zodat je kunt baden in de warmte. Nadat je het landschap hebt bewonderd en een tijdje hebt ontspannen, ga je terug naar Basecamp. In het comfort van de berghut kunt u nieuwe energie opdoen met een eenvoudig, maar vers en smakelijk ontbijt. Stap dan weer in de auto voor een rit terug naar Stavanger.

Alle activiteiten

37 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Stavanger

Wat zijn de topattracties van Stavanger?

De topattracties van Stavanger zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Stavanger?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Preikestolen

Andere activiteiten in Stavanger

Wil je alle activiteiten in Stavanger bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stavanger

Gemiddelde beoordeling

4.6
(307 beoordelingen)

In vergelijking met andere hop on hop off bussen is de bus niet meer de meest up-to-date. Als je boven zit en het dak is dicht. Door het plastic heen zie je niet veel. Anders alles geweldig. Ik hou ook van de mogelijkheid om via een website uit te zoeken waar de bus is.

Het was heel goed. Zeer duidelijk en goed georganiseerd