Stavanger
Tours

Onze aanbevelingen voor Stavanger

Vanuit Stavanger: Lysefjord Sightseeing RIB Boot Tour

Vanuit Stavanger: Lysefjord Sightseeing RIB Boot Tour

Ga op een safaritocht met een RIB-boot en aanschouw het adembenemende landschap van de Lysefjord in Noorwegen vanuit Stavanger. Glijd over het ongerepte water en kom dicht bij de torenhoge kliffen, trapsgewijze watervallen en bloeiende fauna. Bekijk de beroemde Preekstoelrots, een 600 meter hoog plateau dat uit de omringende bergwand steekt. Ga verder naar de Vagabond Cave en leer meer over deze oude schuilplaats voor belastingontduikers. Kijk omhoog naar de prachtige Whisky Falls en bewonder deze 75 meter hoge waterval onder een oude moonshine distilleerderij, en nog veel meer. Ontdek de prehistorische oorsprong van de fjord en ontdek hoe de laatste ijstijd de majestueuze kliffen en diepe wateren heeft gevormd. Luister naar verhalen over de kleurrijke personages die hun stempel op de regio hebben gedrukt en kijk uit naar de plaatselijke wilde dieren, zoals zeehonden, bruinvissen, zeearenden en nog veel meer.

Van Stavanger: RIB-tour naar Lysefjord

Van Stavanger: RIB-tour naar Lysefjord

Versnel tot snelheden tot 35 knopen tijdens deze begeleide RIB-speedboottocht naar Lysefjord. Blijf onderweg veilig met de meegeleverde reddingsvesten, drijfpakken en veiligheidsbrillen. Passeer eilanden, watervallen, grotten en prachtige rotsformaties terwijl je over het water glijdt. Ontmoet uw schipper op de pier in de haven in het hart van Stavanger. Bereid je voor met je goed onderhouden uitrusting en begin aan je RIB-avontuur. Ga langzaam de stadshaven uit om het uitzicht op Stavanger vanaf het water te bewonderen. Vaar onder de stadsbrug door en ga vol gas op weg naar de fjorden. Geniet van de wind door je haren terwijl de boot over het water vliegt. Vang een glimp op van stadseilanden, viskwekerijen en gezellige, traditionele huisjes aan het water. Houd je ogen open voor zeehonden en bruinvissen van onderaf en woeste adelaars van bovenaf. Zodra u aankomt in Lysefjord, maakt u verschillende stops om foto's te maken bij bezienswaardigheden zoals de Vagabond-grot, Preikestolen (Preekstoelrots) en enkele watervallen. Ontspan tijdens de reis terug naar Stavanger en stap uit bij de pier waar u uw reis begon.

Stavanger: hop on, hop off-buspas voor 24 uur

Stavanger: hop on, hop off-buspas voor 24 uur

Bezoek de iconische bezienswaardigheden van Stavanger met een hop-on-hop-off-bustour in je eigen tempo. Stap in, leun achterover en geniet terwijl je langs iconische plekken rijdt zoals de kathedraal van Stavanger, het Petroleum Museum, het Archeologisch Museum en nog veel meer. Leer meer over de spannende geschiedenis van de stad met onze onderhoudende audiogids die beschikbaar is in 7 verschillende talen (Engels, Duits, Spaans, Frans, Nederlands en Noors). Je kunt in 24 uur zo vaak als je wilt uitstappen bij een van de haltes langs de route en bekende bezienswaardigheden bezoeken, zoals het Victoria hotel, Ledaal, Strandkaien Cruise Terminal, Gamle Stavanger en nog veel meer. Een gemakkelijke en leuke manier om het prachtige Stavanger te verkennen.

Vanuit Stavanger: Pulpit Rock begeleide wandeling met ophaalservice

Vanuit Stavanger: Pulpit Rock begeleide wandeling met ophaalservice

Ga op reis in de natuur met een begeleide wandeling naar de Preikestolen/Pulpit Rock, een van de boeiendste wandeltochten van Noorwegen. - Begin je avontuur direct vanaf je accommodatie in Stavanger door opgehaald te worden door je gids die een commercieel rijbewijs heeft en gebruik maakt van een voertuig met commerciële vergunning voor het gidsen. (Wees je ervan bewust dat andere bedrijven deze licenties niet hebben, wat wettelijk verplicht is). - Een rit van 40 minuten door de langste en diepste onderwatertunnel ter wereld en schilderachtige uitzichten op Jørpeland geven je een prachtig begin van de dag. - In het basiskamp deelt je gids inzichten over het pad, de verwachte omstandigheden en tips voor een geweldige verkenningsdag voordat je op weg gaat naar een onvergetelijke dag vol avontuur. - Na ongeveer 2,5 uur wandelen bereik je de majestueuze Preikestolen/Pulpit Rock, die 604 meter boven de zee uitsteekt. Adem de frisse lucht in en geniet van een lunchpauze met het majestueuze uitzicht op Lysefjorden. - Het ontspannen wandeltempo zorgt ervoor dat je genoeg tijd hebt om je uitrusting aan te passen, ontspannen te pauzeren, van snacks te genieten en onderweg prachtige foto's te maken. - Als de omstandigheden het toelaten, kun je op de terugweg naar het basiskamp een verborgen pad bewandelen voor een nog uniekere ervaring. - Stap weer in het busje voor de terugreis naar Stavanger en ontspan tot je veilig terug bent bij je accommodatie. Neem de herinneringen die je onderweg hebt gemaakt mee naar huis terwijl je je geïnspireerd voelt door de natuur!

Stavanger: Preikestolen Klassieke wandeling en zijpad

Stavanger: Preikestolen Klassieke wandeling en zijpad

Omarm de natuur met een begeleide wandeling naar de Preikestolen: een van de meest iconische wandelingen van Noorwegen. Volg je gids op het minder bewandelde pad, zodat je het meeste uit de natuur kunt halen, weg van de drukte. Sart met een pick-up van een van de verschillende aangewezen locaties in Stavanger. Na een ontspannende rit van 40 minuten arriveert u bij de trailhead. Lees hier meer over het parcours, de verwachte omstandigheden en handige tips voor een leuke dag wandelen. Als iedereen klaar is, begin je aan je wandeling. Als de omstandigheden het toelaten, volg je je gids onderweg op een zijpad. Het tempo biedt tijd om kleding en uitrusting aan te passen, tijd om uit te rusten en te genieten van snacks, en om onderweg foto's te maken. Na ongeveer 2,5 uur wandelen arriveert u bij de majestueuze Preikestolen - 604 meter boven de legendarische Lysefjorden. De steile rotswand kijkt uit over de fjord en het panoramische uitzicht voor je zorgt voor een fantastische beloning na al je harde fysieke werk. Nadat je van het landschap hebt genoten en je benen hebt ontspannen, ga je terug de berg af. Uitgeput maar tevreden stapt u weer in de auto en rijdt u terug naar Stavanger terwijl u uw ervaring van een goed bestede dag verwerkt.

Stavanger: Kajakken met gids in Lysefjord

Stavanger: Kajakken met gids in Lysefjord

Ontmoet je gids en ervaar kajakken in Noorwegen. Leer de basisprincipes van peddelen en verken de Fjord. Bekijk zeehonden van dichtbij en bewonder het vredige water. Peddel langs de steile bergen en de Vagabonds Cave in. Passeer het Refsa-dok en zie een mooie waterval voordat u terugkeert.

Stavanger: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Stavanger: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Bezoek Stavanger en laat je verrassen door de prachtige landschappen met fjorden, bergen en witte stranden. De stad heeft ook een uitgebreide historische achtergrond die in beeld wordt gebracht door het grote aantal musea dat de stad rijk is. Stavanger is ook de olie- en energiehoofdstad van Europa. Begin je rondvaart bij de eerste halte, de Strandkaien Cruise Terminal, voor de volledige ervaring. De tour gaat verder naar het Tourist Information Station, waar passagiers kunnen uitstappen en een korte wandeling kunnen maken naar de kathedraal van Stavanger. De kathedraal is een van de mooiste bouwwerken van de stad en het interieur is net zo mooi. Een van de meest opmerkelijke plekken van de tour is het Petroleum Museum, dat een van de meest gedenkwaardige bezienswaardigheden van de kust is geworden. Het ligt aan de haven van Stavanger en door de unieke architectuur valt het op tussen de massa en de geschiedenis binnenin is net zo intrigerend. Als je de voorkeur geeft aan een museum dat meer gericht is op natuurlijke en culturele geschiedenis, stap dan uit bij de 9e halte en bezoek het Stavanger Museum. Er is ook een museum voor kunstliefhebbers bij halte 10. Het museum heeft een buitengewoon aantal kunstwerken, nu in totaal meer dan 2600. Een andere aanbevolen halte is halte 11 - de koninklijke residentie Ledaal. Dit prachtige gebouw is de officiële residentie van de koning van Noorwegen. Vanaf het bovendek van de tourbussen kun je schitterende foto's maken van dit beroemde gebouw. Terwijl de tour je meeneemt naar deze iconische locaties, kun je ook genieten van een informatief boordcommentaar dat beschikbaar is in 8 verschillende talen. Je kunt ook genieten van gratis WiFi aan boord. Tour Stops: 1) Stavanger Concert Hall (Tijdelijke Stop) 2) Breiavannet / Kathedraal van Stavanger 3) Kathedraal van Stavanger 4) Aardoliemuseum 5) Skansekaien 6) Aardoliemuseum 7) St. Petri Kerk 8) Archeologisch Museum 9) Stavanger Museum 10) Mosvatnet Park 10) Kunstmuseum 11) Koninklijke residentie Ledaal

Stavanger: Preikestolen Zonsopgang Wandeling met Ontbijtbuffet

Stavanger: Preikestolen Zonsopgang Wandeling met Ontbijtbuffet

Ga mee met een begeleide zonsopgangswandeling naar Preikestolen, overwin de drukte en beleef de zonsopgang boven de Lysefjorden. Geniet van handig vervoer heen en terug vanuit Stavanger. Vermijd de duizenden mensen die tijdens het hoogseizoen op het pad zijn en wandel in de rust van de dageraad. Begin het avontuur vroeg in de ochtend nadat je bent opgehaald van een van de aangewezen locaties in Stavanger. Na een rit van 40 minuten arriveer je bij het begin van het pad. Ontvang een briefing van je gids met informatie over het pad, de verwachte omstandigheden en handige tips om goed te wandelen. Als iedereen klaar is, doe je de hoofdlampen aan en begin je aan de wandeling terwijl het nog donker en stil is. Laat het maanlicht en de torenhoge bomen je fantasie de vrije loop. Luister onderweg naar allerlei spookachtige folklore van je gids, en stop voor snacks of om kleding en uitrusting aan te passen. Na ongeveer 2,5 uur wandelen bereik je Preikestolen, 604 meter recht boven de legendarische Lysefjorden. Word beloond met panoramische uitzichten over de fjord. Als je geluk hebt, laat de zon zich zien terwijl hij over de bergkammen klimt, zodat je kunt baden in haar warmte. Nadat je je ogen hebt uitgekeken en een tijdje hebt ontspannen, ga je terug naar het basiskamp. In het comfort van de berghut doe je nieuwe energie op met een eenvoudig, maar vers en smakelijk ontbijt. Stap dan weer in de auto voor een rit terug naar Stavanger. De totale wandeling is 4 km heen en terug, en in totaal ongeveer 500 m stijgen. Het pad heeft stenen treden die soms hoog kunnen zijn. Houd er ook rekening mee dat het weer kan veranderen, dus neem laagjes kleding mee en een rugzak om je kleding in te doen.

Stavanger: Preikestolen wandeling met hotel/schip transfer

Stavanger: Preikestolen wandeling met hotel/schip transfer

Stap in de bus bij je hotel en rijd dan naar het platteland. Kom aan bij het startpunt van de wandeling, in het Ryfylke gebied, vlakbij de Lysefjord. Wandel over het wandelpad en geniet van het landschap. Na een tijdje kom je aan bij Preikestolen, een klif van 604 meter hoog. Leer hoe deze klif aan zijn naam is gekomen, die Preekstoelrots betekent. Hoor hoe het vroeger Hyvlatonnå werd genoemd, wat houtbewerker's schaaftand betekent. Bekijk de vlakke top van deze klif en bewonder het panoramische uitzicht over de fjord en de top van Kjerag, een andere populaire berg. Maak een paar foto's op de top van de klif en heb wat vrije tijd om rond te wandelen. Geniet van de heldere lucht op de top van deze piek. Wandel daarna terug naar beneden en stap dan weer op de bus om terug te keren naar de stad. Rijd naar je hotel om de activiteit af te sluiten.

Kjerag: Zomerwandeling

Kjerag: Zomerwandeling

Maak een zomerwandeling naar de beroemde Kjerag rots en geniet van de spectaculaire Lysefjord. Ontspan en geniet van de uitzichten onderweg. Wandel in kleine groepen over paden die zijn verbeterd door Nepalese Sherpa's en geniet van de opwinding om bovenop het rotsblok te staan voordat de menigte toeristen arriveert. Je lokale gidsen hebben kennis uit de eerste hand over de Ryfylke regio en delen met passie verhalen over de natuurlijke en culturele geschiedenis met hun gasten. Je gidsen laten je zien wat de beste uitkijkpunten zijn en hoe je onvergetelijke foto's kunt maken. Begin je reis in de vroege ochtend wanneer je professionele gids je ophaalt bij de ontmoetingsplaats van je voorkeur in Stavanger. Terwijl je naar het beginpunt van het pad wordt gebracht, kun je een glimp opvangen van enkele van de verbluffende landschappen van Noorwegen. Rijd ongeveer 3 uur naar het beginpunt van de Eagle's Nest trail. Voordat de toeristenmassa's beginnen aan te komen, ben je al een heel eind op weg naar de Kjerag rots. Tijdens de 2,5 uur durende wandeling naar het rotsblok kom je 3 periodes van steil klimmen tegen, afgewisseld met 2 ondiepe valleien. De wandeling voert je door landschappen die op sommige plaatsen een beetje technisch zijn. Daarom is dit misschien niet je eerste ervaring op een berg. Geniet van het uitzicht op het dorp Lysebotn, dat aan de kop van de Lysefjord ligt. De laatste 2 kilometer naar de Kjerag boulder zijn relatief vlak en stellen je in staat om je meer te concentreren op de spectaculaire natuur om je heen. Zodra je de rand van het plateau van de berg bereikt, terwijl je op een 1000 meter hoge klif staat, word je beloond met een panoramisch uitzicht over de 42 kilometer lange Lysefjord. Op de klif heb je genoeg tijd om uit te rusten en te genieten van je lunchpakket. Als je een van de dapperen bent, heb je de mogelijkheid om bovenop het rotsblok Kjerag te staan. Base-jumpen is legaal in Noorwegen, dus als je geluk hebt, kun je toekijken hoe waaghalzen zich van de klif af storten. Na de lunchpauze leidt je gids je terug naar het Adelaarsnest, wat ongeveer 3 uur duurt. Deze ervaring zal de moeite waard blijken met een fysiek veeleisende wandeling van 6 uur, een wandeling van 12 kilometer en een totale stijging van 800 meter.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Stavanger

Wat zijn de topattracties van Stavanger?

De topattracties van Stavanger zijn:

Bekijk alle topattracties van Stavanger

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Stavanger?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Stavanger op GetYourGuide

Topattracties in Stavanger

Activiteiten in Stavanger

Rondleidingen in Noorwegen

Wat te doen in Noorwegen

Andere activiteiten in Stavanger

Wil je alle activiteiten in Stavanger bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.