Kies data

Stephansdom, Wenen

Stephansdom, Wenen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

1. Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

Maak een avondwandeling door Wenen wanneer het rustig is op straat en ontdek de mysterieuze verhalen die overal verborgen liggen. Volg de voetsporen van oude legendes en moderne mythen en leer de stad vanuit een ander perspectief kennen. Leer meer over verschillende mythen maar onthoud dat achter elk verhaal een kern van waarheid schuilt. Onderweg vind je wellicht zelfs een verklaring voor de vragen die tijdens de rondleiding naar boven komen. Kom te weten of heksen en vampieren echt onheil hebben gesticht in deze stad, leer over de rol die Wenen speelde aan het begin van de roman "Dracula" en ontdek de lokale spookhuizen. De rondleiding voert je langs de muren van de Hofburg en de Augustijnenkerk. Je bezoekt daarna de Neuer Markt, waar je vele enge en vreemde verhalen te horen krijgt. Je gaat verder naar de Blutgasse-wijk, een van de oudste delen van het stadscentrum. Aan het einde van de rondleiding zie je de legendarische Stephansdom.

Wenen: geleide wandeling hoogtepunten centrum

2. Wenen: geleide wandeling hoogtepunten centrum

Je ontdekt de oude binnenstad van Wenen tijdens deze begeleide wandeling. Je begint bij het Sacher Hotel en komt alles te weten over de hoofdstad van Oostenrijk. Geniet van deze tour van 1,5 tot 2 uur en bewonder de buitenkant van het Hofburgcomplex. Je bezichtigt de prachtige gebouwen en de paarden van de Spaanse Rijschool. Je gaat daarna verder naar de beroemdste koffiehuizen van Wenen, gaat van de gebaande paden af naar de wijk Blutgasse en eindigt met uitzicht op de Stephansdom. Je profiteert van een compacte rondleiding door het centrum van Wenen en bezichtigt de hoogtepunten van de stad.

Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

3. Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Doe mee aan een educatieve rondleiding door de oude binnenstad van Wenen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten en dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Oostenrijkse hoofdstad. Ontdek het culturele erfgoed van het Hofburg-rijk en word verliefd op spectaculaire bezienswaardigheden. Ontmoet je gids en ontdek de hoogtepunten en verborgen juweeltjes van het historische centrum van Wenen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het monumentale paleiscomplex Hofburg met tuinen en talrijke monumenten. Ga naar het stadhuis, een monolithisch neogotisch gemeentelijk gebouw. Passeer het Burgtheater met zijn karakteristieke beelden en trappen geschilderd door Gustav Klimt. Verscholen tussen de elegante herenhuizen en winkels vindt u de 18e-eeuwse Sint-Pieterskerk (Peterskirche). Wandel naar een Stephansplatz om de Stephansdom te bezoeken. Stap binnen om prachtige glas-in-loodramen, hoge pilaren, barokke hoogaltaar, indrukwekkende gewelven, kleurrijk pannendak en andere schatten te zien. Kies voor de 3-uur durende touroptie om de katholieke Sint-Pieterskerk te bezoeken, waarvan de architectuur zijn beroemde naamgenoot in Rome nabootst. Binnen wordt u verblind door een caleidoscoop van ornamenten met prachtige muurschilderingen, schilderijen en een koepelvormig dak met vergulding. Leer meer over de architecturale en artistieke kwaliteiten en ontdek de geschiedenis die teruggaat tot het begin van de stad. Bekijk bovendien tijdens de uitgebreide route bezienswaardigheden, zoals de Zuil van de Drie-eenheid en de Universiteit van Wenen. Kies de 4-uur durende touroptie om ook de keizerlijke schatkamer van Wenen te bezoeken, gehuisvest in een deel van het Hofburg-paleiscomplex. In het museum vind je seculiere en religieuze schatten zoals de keizerskroon, de heilige lans en de Orde van het Gulden Vlies. Selecteer de 6-uur durende touroptie voor een volledige ervaring van de oude binnenstad van Wenen met een bezoek aan het Hofburg-paleis. In de voormalige residentie van de Habsburgse keizers, verken je de schatten van het Sisi-museum, de keizerlijke appartementen en de zilvercollectie. Bewonder het sierlijke decor in rococo-stijl en antieke meubels van de 24 privé- en officiële kamers van keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Bekijk persoonlijke spullen van Sisi, de keizerin, en een collectie servies van zilver, porselein en kristal uit Bohemen.

Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

4. Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

Reis terug in de tijd en wees getuige van de gebeurtenissen die Wenen hebben gemaakt tot de kosmopolitische stad die het nu is. Geniet van zes scènes met adembenemende virtual reality-technologie die je het verleden laten herbeleven tijdens een unieke tour van twee uur met een audiogids. Neem deel aan een processie op Witte Zondag in 1483, een van de weinige gelegenheden waarop de ornamenten naar buiten werden gebracht en aan het publiek werden getoond. Zoek dekking terwijl het Ottomaanse rijk een nieuwe belegering uitvoert tijdens de tweede belegering in 1683. Ervaar de duisternis tijdens de pest die half Europa doodde en leer over Augustin, een zanger die liet zien dat Wenen zulke verschrikkelijke tijden kon overleven met humor en muziek. Wandel op een zonnige dag rond de Hofburg en zie keizerin Sisi en keizer Franz Joseph II op jacht. Gelukkig sta je heel dicht bij de weg, dus vergeet niet te knipogen. Bij de Opera beleef je Wenen in de gouden jaren 20 en zie je hoe mensen zich voorbereiden op een operavoorstelling. In de laatste scène op het St. Stephens-plein zie je de kathedraal branden in de laatste maand van de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog en zie je hoe het Sovjetleger de laatste Duitse soldaten verdrijft.

Wenen: Geheimen van de Stephansdom

5. Wenen: Geheimen van de Stephansdom

De beroemde Stephansdom is een must-do voor iedereen die in Wenen is en het is waarschijnlijk het meest iconische herkenningspunt in deze prachtige stad. Maar dit betekent dat iedereen de kerk van binnen wil bezoeken. Tijdens deze tour kun je een alternatieve kant van de beroemdste bezienswaardigheid van Wenen ontdekken. Tijdens deze rondleiding bezoekt u de delen van de kerk, die meestal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Ontmoet je gids voor de kerk en ga, na wat algemene informatie over dit ongelooflijke gebouw, op pad om de geheime delen van het gebouw te ontdekken. Ontdek enkele geheime feiten over de kerk zelf en bezoek de catacomben voordat je naar de zolder gaat — die normaal gesproken niet openbaar is toegankelijk - en het unieke dakterras. Op het dak en binnen op de zolder heb je de kans om fantastische foto's te maken in alle richtingen, zowel van binnen als van buiten. Bovendien loop je om op de zolder te komen door een verborgen tunnel en trap. Natuurlijk staat de gids aan je zijde om je de weg te wijzen en je de mooiste verhalen en mythes over de St. Stephanskathedraal te vertellen.

Wenen: begeleide wandeltocht van 2 uur door historische misdaden

6. Wenen: begeleide wandeltocht van 2 uur door historische misdaden

Verken de donkere kant van Wenen en ontdek de verborgen geschiedenissen die achter elke hoek op de loer liggen. Hoor de beruchte legendes van je professionele gids terwijl je historische monumenten met griezelige geheimen passeert. Bezoek het Palais Bathory, de thuisbasis van de beruchte Elizabeth Bathory. Kom meer te weten over haar vele daden en hoe ze baadde in het bloed van maagden, waardoor ze de naam 'Bloody Countess' kreeg. Sla een hoek om en arriveer bij de prachtige Stephansdom, beroemd om zijn middeleeuwse crypten en graven die een sinister verleden verbergen. Ga verder naar de Himmelpfortgasse in het eerste district, bekend om zijn bloedige geschiedenis. Ontdek de duistere geschiedenis achter meer dan tien locaties in Wenen en hoor de bloedstollende misdaden, waarvan vele werden gepleegd door historische Weense edelen.

Wenen: klassiek concert in de Stephansdom

7. Wenen: klassiek concert in de Stephansdom

Bezoek de Stephansdom, een van de mooiste gebouwen in de Oostenrijkse hoofdstad. Of je nu een muziekliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig, je zult zeker genieten van de geweldige akoestiek binnen de kathedraalmuren. Kies uit beroemde klassieke of kerstshows voor een elegant concert in Wenen. Bewonder de juwelen van de klassieke muziek in de Stephansdom, waar ooit W.A. Mozart en J. Haydn speelden. Luister naar de geweldige werken van Europese componisten zoals Mozart, Beethoven en Bach, zelfs tijdens de kerstperiode (indien optie geselecteerd). Vier Schuberts 225e verjaardag met een passend optreden in zijn prachtige geboortestad. Herdenk de 175e sterfdag van Felix Mendelssohn met een uitvoering van zijn oratorium over het verhaal van de bijbelse profeet Elia , een van de bekendste werken van de componist. Luister naar een concert op het nieuwe Giant Organ (als de orgelconcertoptie is geselecteerd) met machtige geluiden uit meer dan 12.000 pijpen, een van de grootste orgeleenheden van Europa. Hoor organisten van wereldklasse een breed programma met meesterlijke virtuositeit spelen in het middenschip van de kerk.

Wenen: geleide fietstour van 3 uur

8. Wenen: geleide fietstour van 3 uur

Deze tour neemt je mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Wenen, van het stadscentrum tot aan het Donaukanaal. Je fietst op fietspaden en minder drukke wegen voor de ideale ervaring in de prachtige hoofdstad van Oostenrijk, met veel fotomomentjes onderweg! Je rijdt over de ringweg en ziet beroemde bezienswaardigheden zoals de Staatsopera, het parlement, het Burgtheater en het stadhuis. Dan ga je de eerste wijk in, waar de Stephansdom zich statig verheft boven de drukte op de Stephansplatz. Ga verder naar het Donaukanaal, langs de Urania en door het stadspark, uiteindelijk over Karlsplatz met zijn prachtige Karlskirche. Vanaf daar rijd je terug naar het startpunt.

Wenen: begeleide wandeling door de Joodse wijk

9. Wenen: begeleide wandeling door de Joodse wijk

Ontmoet je gids voor de Stephansdom, begin de rondleiding in het hart van Wenen en passeer het Joods Museum. Verken vanaf hier de oude Joodse wijk en leer over de geschiedenis, ontberingen en cultuur van de Joodse gemeenschap in Wenen. Terwijl je de charmante geplaveide straten van de buurt verkent, hoor je over de levens van beroemde voormalige bewoners, waaronder Sigmund Freud en Gustav Mahler. Hoogtepunten van de tour zijn ook de Imperial Place en het Holocaust Memorial. De tour eindigt voor de synagoge. Aan het einde van de tour heb je een beter begrip van de Joodse geschiedenis en cultuur van Wenen.

Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

10. Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

Ontdek de verborgen delen van het historische centrum van Wenen en meer informatie over de binnenplaatsen van de stad en hun legendes. Luister naar de vele verhalen van Wenen als u een wandeling door de smalle straatjes naar minder bekende plekken in de stad. Ontdek vele beroemde hoogtepunten van Wenen dat u zult zien tijdens de tour. Zie Stephansplatz, laatste woonplaats van Mozart, Ballgasse, en de Franciscaanse kerk en klooster. Bewonder Palais Neupauer-Breuner en de Deutsche Haus, en een wandeling langs Blutgasse en Domgasse. Meer informatie over de Stephansdom, traditionele Weense gerechten, en het huis "Waar de koe speelt op het bord" voor het verkennen van de oude universiteitsstad wijk, de Jezuïetenkerk, en de oude stadsmuur. Deze tour gaat verder uit deel 1 door dezelfde touroperator. Het is echter geen probleem als je deel niet van tevoren hebben in de eerste tour.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Combi-aanbiedingen
55 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Overzicht activiteiten in Stephansdom, Wenen

Wil je alle activiteiten in Stephansdom, Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stephansdom, Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.136 beoordelingen

Zeer goede gids, met veel kennis en humor. Uitstekende fietsen. zeer veelzijdig traject. Helemaal niet moeilijk om te volgen voor zestigers....

Heeft ons geholpen om door een zeer drukke stad te reizen en alle attracties te bekijken, ook al waren we er maar voor een korte tijd?

Very interesting tour through Vienna with an excellent guide. Lots of interesting things to see.

Interessante informatie die op een boeiende manier door gds Herbert gebracht werd.

Zeer zeer goeie Nederlandstalige gids. Interessante activiteit