Stephansdom, Wenen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Stephansdom, Wenen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

1. Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

Maak een avondwandeling door Wenen wanneer het rustig is op straat en ontdek de mysterieuze verhalen die overal verborgen liggen. Volg de voetsporen van oude legendes en moderne mythen en leer de stad vanuit een ander perspectief kennen. Leer meer over verschillende mythen maar onthoud dat achter elk verhaal een kern van waarheid schuilt. Onderweg vind je wellicht zelfs een verklaring voor de vragen die tijdens de rondleiding naar boven komen. Kom te weten of heksen en vampieren echt onheil hebben gesticht in deze stad, leer over de rol die Wenen speelde aan het begin van de roman "Dracula" en ontdek de lokale spookhuizen. De rondleiding voert je langs de muren van de Hofburg en de Augustijnenkerk. Je bezoekt daarna de Neuer Markt, waar je vele enge en vreemde verhalen te horen krijgt. Je gaat verder naar de Blutgasse-wijk, een van de oudste delen van het stadscentrum. Aan het einde van de rondleiding zie je de legendarische Stephansdom.

...
Wenen: stadswandeling langs de highlights

2. Wenen: stadswandeling langs de highlights

Kom alles te weten over de Oostenrijkse hoofdstad en ontdek haar verborgen verhalen. Dwaal samen met je gids over grote verkeersassen en door smalle steegjes tijdens een informatieve wandeling door het verleden van de stad. Luister naar verhalen over het leven van de beroemde figuren die de loop van de geschiedenis van Wenen hebben gevormd. Zie de invloed van de Habsburgers door de grote gebouwen en woningen. Bewonder de ingewikkelde architectuur van de Weense kerken en merk de details van hun unieke architectuur op. Passeer enkele van de oudste bouwwerken van de stad.

...
Wenen: privéwandeltour langs highlights met ophaalservice

3. Wenen: privéwandeltour langs highlights met ophaalservice

Begin je tour door voor je accommodatie kennis te maken met je privégids. Start het verkennen van de oude binnenstad van Wenen en doe onderweg lokale tips op. Duik in de geschiedenis van de stad en maak kennis met de mustsee-bezienswaardigheden. Wandel over de Ringstrasse en bewonder de rijkdom van de Staatsopera en de Hofburg. Kijk omhoog naar de indrukwekkende spits en het schitterende dak van de Stephansdom. Kom meer te weten over de cultuur van de Oostenrijkse hoofdstad en haar wereldwijde invloed. Passeer de beroemde koffiehuizen. Zie waar beroemde historische figuren leefden, van de Habsburgers tot aan Mozart.

...
Wenen: stadsspel middeleeuwse legendes en mysteries

4. Wenen: stadsspel middeleeuwse legendes en mysteries

Verken het middeleeuwse Wenen met een speurtocht op een mobiele telefoon-app. Ontdek de geschiedenis van Wenen op een unieke manier door raadsels op te lossen en aanwijzigingen te volgen om jezelf uit te dagen. Download de gratis Questo-app op je smartphone en begin bij het startpunt aan je zelfgeleide tocht. Ga op ontdekking tussen de tavernes en smalle middeleeuwse straten van Wenen. Ontdek sporen van de grootste tragedie in de geschiedenis van Wenen, de pest, terwijl je wordt geleid door het bizarre verhaal van de beroemdste balladeer van de stad, Marx Augustin. Kom meer te weten over de man die bekend staat als Lieber Augustin (Lieve Augustin), vanwege zijn charmante humor in bittere tijden. Ontgrendel geheime verhalen van de plaatsen die je bezoekt iedere keer wanneer je een aanwijzing of een raadsel oplost. Na de succesvolle oplossing van een aanwijzing ontvang je de exacte routebeschrijving naar de volgende locatie, waardoor je geen kaart, GPS of gids nodig hebt voor je stadsverkenningsavontuur. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde van de activiteit weer ontmoeten.

...
Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

5. Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Doe mee aan een zeer persoonlijke en leerzame rondleiding door de oude binnenstad van Wenen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten en dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Oostenrijkse hoofdstad. Ontdek het culturele erfgoed van het Hofburg-rijk en word verliefd op de spectaculaire bezienswaardigheden! Tijdens deze 3 uur durende tour zie je de best geselecteerde hoogtepunten en verborgen juweeltjes van het historische centrum van Wenen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het monumentale Hofburg-paleiscomplex met tuinen en talrijke monumenten. Ga vervolgens naar het stadhuis Rathaus, een monolithisch neogotisch gemeentelijk gebouw gebouwd met zo'n 30 miljoen stenen. Je ziet ook het Burgtheater met zijn karakteristieke beelden en trappen geschilderd door Gustav Klimt. Verscholen tussen de elegante herenhuizen en luxe winkels van de spectaculaire oude binnenstad, vindt u de prachtige 18e-eeuwse katholieke Sint-Pieterskerk (Peterskirche). Vervolgens bezoekt u op Stephansplatz het meest prominente nationale symbool van Oostenrijk - de Stephansdom. Stap binnen om prachtige glas-in-loodramen, hoge pilaren, barokke hoogaltaar, indrukwekkende gewelven, kleurrijk pannendak en andere schatten te zien. Dit wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Kies een optie van 3 uur om de katholieke Sint-Pieterskerk te bezoeken, waarvan de architectuur zijn beroemde naamgenoot in Rome nabootst. Binnen word je verblind door een caleidoscoop van ornamenten met prachtige muurschilderingen, schilderijen en een koepelvormig dak met vergulding. Leer meer over de architecturale en artistieke kwaliteiten en ontdek de geschiedenis die teruggaat tot het begin van de stad. Bovendien zie je tijdens de uitgebreide route nog meer geweldige bezienswaardigheden, zoals de Zuil van de Drie-eenheid en de Universiteit van Wenen. Kies de optie van 4 uur om ook de keizerlijke schatkamer van Wenen te bezoeken, gehuisvest in een deel van het Hofburg-paleiscomplex. In het museum vindt u wereldlijke en religieuze schatten die de afgelopen 1000 jaar door Oostenrijkse keizers zijn verzameld. Tot zijn schatten behoren de keizerlijke kroon, de heilige lans en de orde van het Gulden Vlies. Uw privégids deelt fascinerende verhalen over het Oostenrijkse rijk en zijn rijkdom. De 6-uur durende tour geeft je een volledige ervaring van de oude binnenstad van Wenen met een bezoek aan het mekka van de Oostenrijkse geschiedenis en cultuur - Paleis Hofburg. In de voormalige residentie en het regeringscentrum van de Habsburgse keizers, ontdekt u de schatten van het Sisi Museum, Imperial Apartments en de Silver Collection. Bewonder het sierlijke decor in rococo-stijl en antieke meubels van de 24 privé- en officiële kamers van keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Bekijk persoonlijke items van Sisi, de keizerin, en een collectie extravagant servies van zilver, porselein en kristalglas uit Bohemen. Dompel jezelf onder in de keizerlijke rijkdom!

...
Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

6. Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

Ontdek de verborgen delen van het historische centrum van Wenen en meer informatie over de binnenplaatsen van de stad en hun legendes. Luister naar de vele verhalen van Wenen als u een wandeling door de smalle straatjes naar minder bekende plekken in de stad. Ontdek vele beroemde hoogtepunten van Wenen dat u zult zien tijdens de tour. Zie Stephansplatz, laatste woonplaats van Mozart, Ballgasse, en de Franciscaanse kerk en klooster. Bewonder Palais Neupauer-Breuner en de Deutsche Haus, en een wandeling langs Blutgasse en Domgasse. Meer informatie over de Stephansdom, traditionele Weense gerechten, en het huis "Waar de koe speelt op het bord" voor het verkennen van de oude universiteitsstad wijk, de Jezuïetenkerk, en de oude stadsmuur. Deze tour gaat verder uit deel 1 door dezelfde touroperator. Het is echter geen probleem als je deel niet van tevoren hebben in de eerste tour.

...
Wenen: begeleide wandeltocht van 2 uur door historische misdaden

7. Wenen: begeleide wandeltocht van 2 uur door historische misdaden

Verken de onderkant van Wenen en ontdek de verborgen geschiedenissen die achter elke hoek op de loer liggen. Hoor de beruchte legendes van je professionele gids terwijl je historische monumenten met griezelige geheimen passeert. Bezoek het Palais Bathory, de thuisbasis van de beruchte Elizabeth Bathory. Kom meer te weten over haar vele daden en hoe ze baadde in het bloed van maagden, waardoor ze de naam 'Bloody Countess' kreeg. Sla een hoek om en arriveer bij de prachtige Stephansdom, beroemd om zijn middeleeuwse crypten en graven die een sinister verleden verbergen. Ga verder naar de Himmelpfortgasse in het eerste district, bekend om zijn bloedige geschiedenis. Ontdek de duistere geschiedenis achter meer dan tien locaties in Wenen en hoor de bloedstollende misdaden, waarvan vele werden gepleegd door historische Weense edelen.

...
Wenen: zelfgeleide audiowandeling op je telefoon

8. Wenen: zelfgeleide audiowandeling op je telefoon

Ontdek de levendige hoofdstad en een van de meest opwindende steden van Oostenrijk tijdens deze zelfgeleide audiotour op je telefoon, ontworpen door een expert. Maak een reis te voet door de iconische bezienswaardigheden van de stad terwijl je luistert naar de fascinerende verhalen en geschiedenis van de stad. Na het downloaden van uw tour op uw telefoon (downloadinstructies te vinden op uw bevestigingsvoucher), begint de route bij het Palais Schwarzenberg. Bewonder dit barokke paleis voordat je verder gaat naar de Karlskirche, de Weense Staatsopera en de prachtige Maria-Theresien-Platz. Loop verder om meer bezienswaardigheden te zien, waaronder het Hofburgpaleis en de Stephansdom, de moederkerk van het rooms-katholieke aartsbisdom Wenen. Geniet tijdens de hele tour van online content, waaronder tekst, gesproken tekst en kaarten om je tourervaring te verrijken en roamingkosten te vermijden.

...
Introductie Wenen Deel 1: De Hoofdstad van de Habsburgers

9. Introductie Wenen Deel 1: De Hoofdstad van de Habsburgers

Ervaar het Wenen van het verleden en het heden tijdens deze ontspannen wandeling met een professionele bevoegde gids. Leer alles dat van belang is over de oude hoofdstad van de Habsburgse monarchen en het Heilige Roomse Rijk. Loop door mooie steegjes, over deftige boulevards en verwonder je over de beroemde gebouwen en monumenten. Bekijk de Michaelerplatz, een stervormig plein in het midden van de stad, of de Hofburg, dat constant uitgebouwd en opnieuw opgebouwd is. Wandel over de Josefplatz, slenter langs het Albertina, waar een van de belangrijkste collecties prenten ter wereld te zien is. Neem de schitterende Staatsoper in je op, bekijk het huis waar Sisi's diamanten sterren werden gemaakt en bewonder de indrukwekkende Stephansdom.

...
Wenen: wandeltocht door de Joodse wijk

10. Wenen: wandeltocht door de Joodse wijk

Ontmoet je gids bij de North Tower in de Stephansdom en begin de tour met een bezoek aan het Joods Museum. Verken vanaf hier de oude joodse wijk en leer over de geschiedenis, ontberingen en cultuur van de joodse gemeenschap in Wenen. Terwijl je de charmante geplaveide straten van de buurt verkent, hoor je over het leven van beroemde voormalige bewoners, waaronder Sigmund Freud en Gustav Mahler. Hoogtepunten van de tour zijn ook de oudste synagoge van de stad en het Holocaust Memorial. Aan het einde van de tour heb je een beter begrip van de Joodse geschiedenis en cultuur van Wenen.

...

Plan je bezoek

 • Beklim Steffl

  Zuidertoren Steffl heeft lange tijd gediend als waakpost voor de stad. De wachttoren is sinds 1955 niet meer in gebruik, maar wel toegankelijk voor publiek. Het is even klimmen - 343 treden - maar je wordt dan ook beloond met spectaculair uitzicht over de hele stad.

 • Bezoek de catacomben

  De catacomben zijn niet te missen, maar denk er wel aan dat je een tour moet boeken om ze te kunnen te bezoeken.

 • Mis

  Er vinden regelmatig missen plaats in de Stephansdom die open zijn voor publiek. Check het programma op de website van de kathedraal.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Maandag t/m zaterdag van 6:00 tot 22:00 uur, zondag van 7:00 tot 22:00 uur. De tours vinden plaats maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 11:30/13:00 tot 16:30 en op zondag tussen 13:00 en 16:30 uur.
 • Toegangsprijzen
  Entree is gratis, maar een tour door de catacomben of de kathedraal zelf kost geld, evenals eventueel vervoer.
 • Heb ik een gids nodig?
  Je hebt 800 jaar geschiedenis te behandelen, dus een gids is geen slecht idee!
 • Hoe kom ik er?
  Neem de U1 of U3 naar Stephansplatz en loop naar de kathedraal.
 • Extra tips

  • Je kunt een eigen gids meenemen, maar zorg dat je dan tijdens de reguliere tourtijd komt zodat je niemand stoort in zijn religieuze verering.

Sitemap Stephansdom, Wenen

Wil je alle activiteiten in Stephansdom, Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stephansdom, Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.069 beoordelingen

De fietstour door Wenen was erg leuk. De gids was erg toegankelijk en vriendelijk, je kon haar alles vragen en om aanbevelingen vragen. De locatie van de ontmoetingsplek is goed te vinden en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Door middel van deze tour krijg je een andere kant van Wenen te zien (op de fiets) en leer je tegelijkertijd ook nog wat!

Een supergemotiveerde gids, die niet alleen heel veel feiten wist te vertellen, maar ook de nodige wetenswaardigheden wist en dat doorspekte metde nodige humor! We hebben enorm van deze wandeltocht doorhet prachtige Wenen genoten!!

Fantastische gids (Horst Harrer), interessante rondleiding en mooie fietstocht! Ideaal om deze op de dag van aankomst te doen, want je hebt onmiddellijk een goed beeld over de stad! Een absolute aanrader!!

Zeer leuke en interessante tour met sympathieke Nederlandstaligen Gids Fietsen waar ook in orde Toch een ruim beeld van de binnenstad gekregen

Prachtige rondleiding met ervaren gids! De moeite waard!