Datums kiezen

Stephansdom, Wenen

Stephansdom, Wenen

Stephansdom, Wenen: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: klassiek concert in de Stephansdom

1. Wenen: klassiek concert in de Stephansdom

Bezoek de Stephansdom, een van de mooiste gebouwen in de Oostenrijkse hoofdstad. Of u nu een muziekliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig, u zult zeker genieten van de geweldige akoestiek binnen de kathedraalmuren. Kies uit beroemde klassieke of kerstshows voor een elegant concert in Wenen. Bewonder de juwelen van de klassieke muziek in de Stephansdom, waar W.A. Mozart en J. Haydn ooit speelden. Luister naar de grote werken van Europese componisten als Mozart, Beethoven en Bach, zelfs tijdens de kerstperiode (indien optie geselecteerd). Geniet op 7 december 2023 van het adventsconcert met het wereldberoemde Weense Symfonieorkest, een seizoenshoogtepunt. Vier de 225ste verjaardag van de compositie van Haydns The Creation met een passende uitvoering. Luister naar het beroemde Requiem van Mozart tijdens het Allerheiligenweekend en om middernacht op 4 december, het uur van Mozarts dood. Luister naar een concert op het nieuwe Giant Organ (als de orgelconcertoptie is geselecteerd) met machtige klanken uit meer dan 12.000 pijpen, een van de grootste orgeleenheden van Europa. Hoor organisten van wereldklasse een uitgebreid programma spelen met meesterlijke virtuositeit in het middenschip van de kerk. Hieronder vindt u een overzicht van het programma van de volgende orgelconcerten: - 19 oktober: Bach | Dupré | Guilmant | Hakim - 26 oktober: Bach | Bruckner | Liszt | Elgar

Wenen: Stadsrondleiding met gids door de hoogtepunten van het stadscentrum

2. Wenen: Stadsrondleiding met gids door de hoogtepunten van het stadscentrum

Verken het centrum van Wenen tijdens een begeleide wandeling. Ontdek verborgen juweeltjes en bewonder iconische bezienswaardigheden zoals het voormalige belangrijkste keizerlijke paleis van de Habsburgse dynastie en de Spaanse Rijschool waar Lippizaner-paarden worden getraind. Ontdek de oude binnenstad van Wenen tijdens deze begeleide wandeling. Begin bij het Sacher Hotel en leer alles over de hoofdstad van Oostenrijk. Geniet van een rondleiding van 1,5 tot 2 uur en bewonder de buitenkant van het Hofburg-complex. Bekijk de prachtige gebouwen en de paarden van de Spaanse Rijschool. Ga dan verder naar de beroemdste koffiehuizen van Wenen. Ga buiten de gebaande paden naar de wijk Blutgasse en eindig met uitzicht op de Stephansdom.

Wenen: geleide fietstour van 3 uur

3. Wenen: geleide fietstour van 3 uur

Deze tour neemt je mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Wenen, van het stadscentrum tot aan het Donaukanaal. Je fietst op fietspaden en minder drukke wegen voor de ideale ervaring in de prachtige hoofdstad van Oostenrijk, met veel fotomomentjes onderweg! Je rijdt over de ringweg en ziet beroemde bezienswaardigheden zoals de Staatsopera, het parlement, het Burgtheater en het stadhuis. Dan ga je de eerste wijk in, waar de Stephansdom zich statig verheft boven de drukte op de Stephansplatz. Ga verder naar het Donaukanaal, langs de Urania en door het stadspark, uiteindelijk over Karlsplatz met zijn prachtige Karlskirche. Vanaf daar rijd je terug naar het startpunt.

Wenen: Stephansdom & Dom Museum Wien Tickets

4. Wenen: Stephansdom & Dom Museum Wien Tickets

Verken de stad Wenen door de meest historische plekken te bezoeken met dit toegangsticket voor twee locaties. Ga naar het Dom Museu Wien en de Stephansdom en ontdek de schoonheid en geschiedenis van de stad. Begin uw reis bij Dom Museum Wien, waar u uw voucher inwisselt voor een ticket. Met dit enkele ticket heb je toegang tot het prachtige museum, de Stephansdom en de catacomben. Bekijk verschillende kunstwerken van opmerkelijke kunstenaars en ervaar de culturele omhelzing van het Dom Museum Wien voordat je het architectonische wonder en de ontzagwekkende hoogten van de Stephansdom bewondert. Geniet van de schoonheid van de meest gekoesterde bezienswaardigheden van Wenen en dwaal vervolgens door de tijd terwijl je onder de ingewikkelde architectuur van de kathedraal staat en afdaalt in de raadselachtige catacomben. Luister naar boeiende verhalen van je gids terwijl je de catacomben verkent.

Wenen: begeleide nachtelijke wandeltocht door spoken en legendes

5. Wenen: begeleide nachtelijke wandeltocht door spoken en legendes

Ga 's avonds op een begeleide stadswandeling door Wenen en ontdek de duistere legendes die achter elke hoek op de loer liggen. Bekijk de hoogtepunten van de stad, waaronder Paleis Hofburg en de Stephansdom. Loop met je gids langs de muren van het Hofburgpaleis langs de Augustijnerkerk en treed in de voetsporen van oude legendes en verdachte personages die eerder kwamen. Ga verder naar de Neuer Markt en hoor zenuwslopende verhalen over vreemde gebeurtenissen. Verken de wijk Blutgasse, een van de oudste delen van het stadscentrum, en verken spookachtige gebouwen. Kom meer te weten over de Weense geschiedenis van vampiers en heksen en hoe deze een rol speelde in het begin van de roman 'Dracula'. Rond uw nachttour af in de legendarische Stephansdom.

Wenen: Stadscentrum Highlights Wandeltour in kleine groep

6. Wenen: Stadscentrum Highlights Wandeltour in kleine groep

Ervaar de charme en geschiedenis van het centrum van Wenen en verken de oude historische stad met zijn prachtige bezienswaardigheden in een kleine groep. Dit is een geweldige introductie tot Wenen, met persoonlijke aandacht voor de kleine groep. Doe mee aan een stadsrondleiding met gids en neem op onderhoudende wijze een diepe duik in het verleden van de stad en het leven van vandaag in Wenen. Je begint op het Maria Theresienplein. Maria Theresia was een sterke vrouwelijke heerser in de 18e eeuw en haar gedenkteken is het meest indrukwekkende van de Ringstraße. Ontdek het keizerlijk paleis (Hofburg), dat oorspronkelijk een vesting was die in de dertiende eeuw werd gebouwd en werd uitgebreid tot een prachtige residentie in overeenstemming met de toenemende macht van de Habsburgers en de uitbreiding van hun rijk. Bekijk een van de beroemdste en meest fascinerende operagebouwen ter wereld en het prachtige gebouw van de Oostenrijkse Nationale Bibliotheek. Bewonder de witte sterren, de Lipizzans van de Spanische Rijschool. Ervaar keizerlijke gevels, paardenkoetsen en leer over beroemde klassieke composities zoals Mozart of Beethoven en luister naar verhalen over Johann Strauss. Kom meer te weten over het leven van prominenten, zoals Gustav Klimt en natuurlijk over de koffiehuizen en zoetigheden van Wenen. Het einde van de tour is rond de Stephansdom in het hart van de stad. Alleen bezichtigingen van de buitenkant en geen bezoek aan het interieur.

Wenen: Virtual Reality wandeltocht door de tijd

7. Wenen: Virtual Reality wandeltocht door de tijd

Reis terug in de tijd en wees getuige van de gebeurtenissen die Wenen tot de kosmopolitische stad hebben gemaakt die het nu is. Geniet van zes scènes met adembenemende virtual reality-technologie waarmee je het verleden opnieuw kunt beleven tijdens een unieke tour van twee uur met een audiogids. Neem deel aan een processie op Witte Zondag in 1483, een van de weinige gelegenheden waarbij de ornamenten tevoorschijn werden gehaald en aan het publiek werden getoond. Zoek dekking terwijl het Ottomaanse rijk opnieuw belegert tijdens de tweede belegering in 1683. Ervaar de duisternis tijdens de pest die half Europa doodde en leer over Augustin, een zanger die met humor en muziek liet zien dat Wenen zulke verschrikkelijke tijden kon overleven. Loop op een zonnige dag rond de Hofburg en zie keizerin Sisi en keizer Franz Joseph II tijdens een jachttocht. Gelukkig sta je heel dicht bij de weg, dus vergeet niet te knipogen. Bij de Opera beleef je Wenen in de gouden jaren 20 en zie je hoe mensen zich voorbereiden op een operavoorstelling. Zie in de laatste scène op het St. Stephens-plein de kathedraal afbranden in de laatste maand van de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog en zie hoe het Sovjetleger de laatste Duitse soldaten verdrijft.

Wenen: Hoogtepunten zelf speurtocht en rondleiding

8. Wenen: Hoogtepunten zelf speurtocht en rondleiding

Leer Wenen in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeltocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je rondleiding door de Universiteit van Wenen, een van de oudste van Europa! Bezoek de Ankeruhr, deze zeer vreemde klok, en leer meer over het symbool van Wenen, de Stephansdom. Maak foto's van de Peterskirche en bewonder de Hofburg in zijn uitgestrektheid. Dan neemt het Natuurhistorisch Museum u met zijn vondsten mee naar een andere wereld. Leer meer over de wereldberoemde Mozart. Bewonder de Weense Staatsopera met zijn uitstekende akoestiek! De Albertina heeft unieke kunstexposities terwijl de Johann Strauß Denkmal met zijn imposante monument de kers op de taart zal zijn van deze unieke tour. Terwijl je verkent met je gedownloade app, los je bij elke attractie een locatiegebaseerd raadsel op en ontgrendel je de volgende locatie die je moet bezoeken. De app bevat feiten en informatie over elke locatie waar u stopt. Werk als een team en gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossing om je een weg te banen door de stad. Maak het extra leuk door in groepjes de strijd aan te gaan en naar de laatste attractie te racen. Onderweg kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze.

Wenen: historische bezienswaardighedentour van 2 uur

9. Wenen: historische bezienswaardighedentour van 2 uur

Kom meer te weten over een van de mooiste steden ter wereld tijdens deze stadswandeling door Wenen. De tour begint met het Romeinse verleden van Wenen en de vraag waarom juist hier een kasteel gebouwd werd. Bezoek de Sint-Michaëlkerk, de op twee na oudste kerk van Wenen, waarin 3 verschillende bouwstijlen samenkomen. Kom vanalles te weten over de Hofburg en de enorme bijbehorende landerijen, die meer dan 555.000 m² beslaan. Je hoort ook feiten over de belangrijkste heersers van de stad. Sta versteld van de afmetingen van de Heldenplatz en van wat er achter de façades ligt. Ontdek waarom elk bezoek aan Wenen een bezoek aan de Keizerlijke Schatkamer moet bevatten en wat er in de stad te zien is, en zie dingen die je waarschijnlijk over het hoofd gezien zou hebben zonder je gids. Terwijl je langs de Nationale Bibliotheek met de staatszaal loopt ontdek je wat het symbool op het dak betekent en waarom het plein vernoemd is naar keizer Jozef II. Bezoek de kerk waar veel van de Habsburgse bruiloften plaatsvonden (gesloten op zon- en feestdagen) en ontdek waarom de bruidegom bij sommige bruiloften niet eens aanwezig was. Er zijn ook donkere periodes in de geschiedenis van de stad. Terwijl je langs het Albertina en het Monument Tegen Oorlog en Fascisme loopt word je geconfronteerd met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Je pauzeert ook bij de Staatsopera om te ontdekken waarom Hotel Sacher nu op de plek van het Kärntnertortheater staat. Laat je verrassen door anekdotes over de Providentiabrunnen op de Neuer Markt en over het Habsburgse begrafenisritueel in de Keizerlijke Crypte. De stadswandeling eindigt bij de Stephansdom, het bekendste monument van Wenen. Kom meer te weten over de gedeeltelijke verwoesting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog en ontdek waarom niet alles wat je op school leert klopt.

Ontsnappingsspel voor buiten in Wenen: De Pest

10. Ontsnappingsspel voor buiten in Wenen: De Pest

Verken het middeleeuwse Wenen met een speurtocht op een mobiele telefoon-app. Ontdek de geschiedenis van Wenen op een unieke manier door raadsels op te lossen en aanwijzigingen te volgen om jezelf uit te dagen. Download de gratis Questo-app op je smartphone en begin bij het startpunt aan je zelfgeleide tocht. Ga op ontdekking tussen de tavernes en smalle middeleeuwse straten van Wenen. Ontdek sporen van de grootste tragedie in de geschiedenis van Wenen, de pest, terwijl je wordt geleid door het bizarre verhaal van de beroemdste balladeer van de stad, Marx Augustin. Kom meer te weten over de man die bekend staat als Lieber Augustin (Lieve Augustin), vanwege zijn charmante humor in bittere tijden. Ontgrendel geheime verhalen van de plaatsen die je bezoekt iedere keer wanneer je een aanwijzing of een raadsel oplost. Na de succesvolle oplossing van een aanwijzing ontvang je de exacte routebeschrijving naar de volgende locatie, waardoor je geen kaart, GPS of gids nodig hebt voor je stadsverkenningsavontuur. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde van de activiteit weer ontmoeten.

125 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Stephansdom, Wenen: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Stephansdom, Wenen

Wil je alle activiteiten in Stephansdom, Wenen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stephansdom, Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.6
(4.136 beoordelingen)

Het was een zeer informatieve en vermakelijke tour met talloze anekdotes. Dankzij zijn uitgebreide kennis gaf onze gids ons een duidelijk, levendig en vermakelijk inzicht in het Wenen van het verleden.

Zelfs als oorspronkelijk Weense mensen hebben we tijdens deze interessante tour veel nieuwe dingen kunnen leren! Tolletgids en geweldig leiderschap!

Super leuk en informatief , vergeleken met de andere tours in de stad een bescheiden groep. Erg fijn!

Hartelijk dank aan de gids. Hij was perfect en zijn kennis was ongelooflijk. 5 sterren voor hem

uitstekende akoestiek Origineel orgel prachtige plek enige minpunt we misten een toegift