Kies data

Stephansdom, Wenen

Stephansdom, Wenen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: klassiek concert in de Stephansdom

1. Wenen: klassiek concert in de Stephansdom

Bezoek de Stephansdom, een van de mooiste gebouwen in de Oostenrijkse hoofdstad. Of je nu een muziekliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig, je zult zeker genieten van de geweldige akoestiek binnen de muren van de kathedraal. Kies uit beroemde klassieke of kerstshows voor een elegant concert in Wenen. Bewonder de juwelen van klassieke muziek in de Stephansdom, waar ooit WA Mozart en J. Haydn speelden. Luister naar de geweldige werken van Europese componisten zoals Mozart, Beethoven en Bach, zelfs tijdens de kerstperiode (indien optie geselecteerd). Vier Schuberts 225ste verjaardag met een passend optreden in zijn prachtige woonplaats. Herdenk de 175e verjaardag van de dood van Felix Mendelssohn met een uitvoering van zijn oratorium over het verhaal van de bijbelse profeet Elia, een van de bekendste werken van de componist. Luister naar een concert op het nieuwe Giant Organ (als de orgelconcertoptie is geselecteerd) met machtige klanken uit meer dan 12.000 pijpen, een van de grootste orgeleenheden van Europa. Hoor organisten van wereldklasse een uitgebreid programma met meesterlijke virtuositeit spelen in het middenschip van de kerk.

Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

2. Wenen: geesten en legenden, 2-uur durende avondwandeltocht

Maak een avondwandeling door Wenen wanneer het rustig is op straat en ontdek de mysterieuze verhalen die overal verborgen liggen. Volg de voetsporen van oude legendes en moderne mythen en leer de stad vanuit een ander perspectief kennen. Leer meer over verschillende mythen maar onthoud dat achter elk verhaal een kern van waarheid schuilt. Onderweg vind je wellicht zelfs een verklaring voor de vragen die tijdens de rondleiding naar boven komen. Kom te weten of heksen en vampieren echt onheil hebben gesticht in deze stad, leer over de rol die Wenen speelde aan het begin van de roman "Dracula" en ontdek de lokale spookhuizen. De rondleiding voert je langs de muren van de Hofburg en de Augustijnenkerk. Je bezoekt daarna de Neuer Markt, waar je vele enge en vreemde verhalen te horen krijgt. Je gaat verder naar de Blutgasse-wijk, een van de oudste delen van het stadscentrum. Aan het einde van de rondleiding zie je de legendarische Stephansdom.

Wenen: 2 uur durende sightseeingtour door Hotrod

3. Wenen: 2 uur durende sightseeingtour door Hotrod

Kruip achter het stuur van een miniatuur hotrod en rijd in konvooi langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen. Ontvang bij aankomst een coole helm, frisse muts en mooie walkietalkie en leer je voertuig kennen in de garage voordat je de motor start. Houd er rekening mee dat de besturing vrij direct is; maar daarom is het super leuk om te rijden! Ga door de oude Joodse wijk en over de Reichsbrücke (keizerlijke brug) naar de moderne ontwikkelingen van UNO-City. Passeer het Urania-gebouw in art-nouveaustijl en het Oostenrijkse museum voor toegepaste kunst (MAK-museum) om bij het Stadtpark en de concertzaal Kursalon Hübner te komen. Ga verder naar Schwarzenbergplatz en bekijk het elegante Hotel Sacher, de Staatsopera en het Albertina-museum in de Innere Stadt. Ontdek de site van de beroemde Spaanse Rijschool, bewonder de indrukwekkende façade van het Hofburgpaleis en bekijk de Stephansdom op de terugweg naar het startpunt.

Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

4. Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

Reis terug in de tijd en wees getuige van de gebeurtenissen die Wenen hebben gemaakt tot de kosmopolitische stad die het nu is. Geniet van zes scènes met adembenemende virtual reality-technologie die je het verleden laten herbeleven tijdens een unieke tour van twee uur met een audiogids. Neem deel aan een processie op Witte Zondag in 1483, een van de weinige gelegenheden waarop de ornamenten naar buiten werden gebracht en aan het publiek werden getoond. Zoek dekking terwijl het Ottomaanse rijk een nieuwe belegering uitvoert tijdens de tweede belegering in 1683. Ervaar de duisternis tijdens de pest die half Europa doodde en leer over Augustin, een zanger die liet zien dat Wenen zulke verschrikkelijke tijden kon overleven met humor en muziek. Wandel op een zonnige dag rond de Hofburg en zie keizerin Sisi en keizer Franz Joseph II op jacht. Gelukkig sta je heel dicht bij de weg, dus vergeet niet te knipogen. Bij de Opera beleef je Wenen in de gouden jaren 20 en zie je hoe mensen zich voorbereiden op een operavoorstelling. In de laatste scène op het St. Stephens-plein zie je de kathedraal branden in de laatste maand van de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog en zie je hoe het Sovjetleger de laatste Duitse soldaten verdrijft.

Wenen: fietstocht van 3 uur over het Donau-fietspad en bezienswaardigheden

5. Wenen: fietstocht van 3 uur over het Donau-fietspad en bezienswaardigheden

Ervaar de hoofdstad van Oostenrijk op twee wielen, begeleid door een deskundige gids. Verken de beroemdste bezienswaardigheden en rijd ertussen op een goed onderhouden fietspad. Ontmoet je lokale gids op het ontmoetingspunt, maak je fiets vast en begin je avontuur met een informatieve introductie over Wenen. Fiets door de Prater, bewonder het reuzenrad en luister naar vermakelijke verhalen over het voormalige koningshuis. Fiets over het Donau-fietspad naar de buitengewone architectonische creaties van Hundertwasser. Ontdek de Ringboulvard om een glimp op te vangen van de keizerlijke geschiedenis van de stad. Geniet van een stop voor verschillende fascinerende historische locaties om de vermakelijke verhalen erachter te leren. Maak foto's om uw onvergetelijke herinneringen vast te leggen aan de bezienswaardigheden van Wenen, zoals het operagebouw, het stadhuis, het Hofburg-paleis en de Stephansdom. Fiets terug door de multiculturele, gastronomische en artistiek uitstekende Leopoldstadt en krijg meer lokale hits, tips en ideeën van het personeel voor de rest van je verblijf

Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

6. Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Doe mee aan een educatieve rondleiding door de oude binnenstad van Wenen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten en dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Oostenrijkse hoofdstad. Ontdek het culturele erfgoed van het Hofburg-rijk en word verliefd op spectaculaire bezienswaardigheden. Ontmoet je gids en ontdek de hoogtepunten en verborgen juweeltjes van het historische centrum van Wenen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het monumentale paleiscomplex Hofburg met tuinen en talrijke monumenten. Ga naar het stadhuis, een monolithisch neogotisch gemeentelijk gebouw. Passeer het Burgtheater met zijn karakteristieke beelden en trappen geschilderd door Gustav Klimt. Verscholen tussen de elegante herenhuizen en winkels vindt u de 18e-eeuwse Sint-Pieterskerk (Peterskirche). Wandel naar een Stephansplatz om de Stephansdom te bezoeken. Stap binnen om prachtige glas-in-loodramen, hoge pilaren, barokke hoogaltaar, indrukwekkende gewelven, kleurrijk pannendak en andere schatten te zien. Kies voor de 3-uur durende touroptie om de katholieke Sint-Pieterskerk te bezoeken, waarvan de architectuur zijn beroemde naamgenoot in Rome nabootst. Binnen wordt u verblind door een caleidoscoop van ornamenten met prachtige muurschilderingen, schilderijen en een koepelvormig dak met vergulding. Leer meer over de architecturale en artistieke kwaliteiten en ontdek de geschiedenis die teruggaat tot het begin van de stad. Bekijk bovendien tijdens de uitgebreide route bezienswaardigheden, zoals de Zuil van de Drie-eenheid en de Universiteit van Wenen. Kies de 4-uur durende touroptie om ook de keizerlijke schatkamer van Wenen te bezoeken, gehuisvest in een deel van het Hofburg-paleiscomplex. In het museum vind je seculiere en religieuze schatten zoals de keizerskroon, de heilige lans en de Orde van het Gulden Vlies. Selecteer de 6-uur durende touroptie voor een volledige ervaring van de oude binnenstad van Wenen met een bezoek aan het Hofburg-paleis. In de voormalige residentie van de Habsburgse keizers, verken je de schatten van het Sisi-museum, de keizerlijke appartementen en de zilvercollectie. Bewonder het sierlijke decor in rococo-stijl en antieke meubels van de 24 privé- en officiële kamers van keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Bekijk persoonlijke spullen van Sisi, de keizerin, en een collectie servies van zilver, porselein en kristal uit Bohemen.

Wenen: begeleide wandeltocht van 2 uur door historische misdaden

7. Wenen: begeleide wandeltocht van 2 uur door historische misdaden

Verken de donkere kant van Wenen en ontdek de verborgen geschiedenissen die achter elke hoek op de loer liggen. Hoor de beruchte legendes van je professionele gids terwijl je historische monumenten met griezelige geheimen passeert. Bezoek het Palais Bathory, de thuisbasis van de beruchte Elizabeth Bathory. Kom meer te weten over haar vele daden en hoe ze baadde in het bloed van maagden, waardoor ze de naam 'Bloody Countess' kreeg. Sla een hoek om en arriveer bij de prachtige Stephansdom, beroemd om zijn middeleeuwse crypten en graven die een sinister verleden verbergen. Ga verder naar de Himmelpfortgasse in het eerste district, bekend om zijn bloedige geschiedenis. Ontdek de duistere geschiedenis achter meer dan tien locaties in Wenen en hoor de bloedstollende misdaden, waarvan vele werden gepleegd door historische Weense edelen.

Wenen: stadsspel middeleeuwse legendes en mysteries

8. Wenen: stadsspel middeleeuwse legendes en mysteries

Verken het middeleeuwse Wenen met een speurtocht op een mobiele telefoon-app. Ontdek de geschiedenis van Wenen op een unieke manier door raadsels op te lossen en aanwijzigingen te volgen om jezelf uit te dagen. Download de gratis Questo-app op je smartphone en begin bij het startpunt aan je zelfgeleide tocht. Ga op ontdekking tussen de tavernes en smalle middeleeuwse straten van Wenen. Ontdek sporen van de grootste tragedie in de geschiedenis van Wenen, de pest, terwijl je wordt geleid door het bizarre verhaal van de beroemdste balladeer van de stad, Marx Augustin. Kom meer te weten over de man die bekend staat als Lieber Augustin (Lieve Augustin), vanwege zijn charmante humor in bittere tijden. Ontgrendel geheime verhalen van de plaatsen die je bezoekt iedere keer wanneer je een aanwijzing of een raadsel oplost. Na de succesvolle oplossing van een aanwijzing ontvang je de exacte routebeschrijving naar de volgende locatie, waardoor je geen kaart, GPS of gids nodig hebt voor je stadsverkenningsavontuur. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde van de activiteit weer ontmoeten.

Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

9. Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

Ontdek de verborgen delen van het historische centrum van Wenen en meer informatie over de binnenplaatsen van de stad en hun legendes. Luister naar de vele verhalen van Wenen als u een wandeling door de smalle straatjes naar minder bekende plekken in de stad. Ontdek vele beroemde hoogtepunten van Wenen dat u zult zien tijdens de tour. Zie Stephansplatz, laatste woonplaats van Mozart, Ballgasse, en de Franciscaanse kerk en klooster. Bewonder Palais Neupauer-Breuner en de Deutsche Haus, en een wandeling langs Blutgasse en Domgasse. Meer informatie over de Stephansdom, traditionele Weense gerechten, en het huis "Waar de koe speelt op het bord" voor het verkennen van de oude universiteitsstad wijk, de Jezuïetenkerk, en de oude stadsmuur. Deze tour gaat verder uit deel 1 door dezelfde touroperator. Het is echter geen probleem als je deel niet van tevoren hebben in de eerste tour.

Wenen: Digital City Card met 24-uurs hop on, hop off-bus

10. Wenen: Digital City Card met 24-uurs hop on, hop off-bus

Ontdek de hoofdstad van Oostenrijk en profiteer van vele kortingen met de Vienna City Card. Met de City Card maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer en ontvang je bovendien toegang tot de hop on, hop off-bus voor 1 dag. Ontvang korting bij musea, tentoonstellingen, theaters, concerten, winkelcentra, cafés en restaurants of bij Heuriger. Met deze unieke combinatie maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer gedurende 24, 48 of 72 uur. Je kaartje voor de hop on, hop off-bus kun je op elk moment gebruiken tijdens je verblijf in Wenen. Je ontvangt een gratis rondleiding door de stad en met behulp van de rode of de blauwe route reis je makkelijk door heel Wenen. Je bekijkt de beroemde hoogtepunten van de stad zoals de opera, de Votiefkerk, de Prater of de Donautoren. De bus brengt je langs Schloss Schönbrunn, het Arsenaal en de Hofburg. Ontdek de stad in je eigen tempo, bezoek het Wenen uit keizerlijke tijden en maak kennis met het leven van de Habsburgers. Rij langs de indrukwekkende Hofburg, de Spaanse Rijschool, de Heldenplatz en de Kapuzinergruft (keizerlijke grafkelder). Kom meer te weten over het belang van muziek voor Wenen en over de beroemde musici van de stad.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
  • Combi-aanbiedingen
47 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 47

Sitemap Stephansdom, Wenen

Wil je alle activiteiten in Stephansdom, Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stephansdom, Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.775 beoordelingen

De game is goed onderzocht en de verhaallijn is interessant. We krijgen echt het gevoel van de middeleeuwse periode te midden van de zeer moderne stad. Het beste deel is om deze zeer oude en populaire sites te ontdekken die tijd nodig hadden om het alleen te doen en meer genoten omdat ik naar deze plaatsen reisde zonder Google Maps te gebruiken. Naast het verzamelen van weetjes hebben we uiteindelijk ook koffie gedronken bij Café Frauenhuber.

Schöne kurze en kinderfreundliche Tour. Abseits der Route kann man in den einen of anderen Hof reinschauen, so sieht man Plätze die man sonst nicht sieht. Die Texte sind nicht zu lang, auch kleinere Kinder schaffen es zu folgen. Baustellen in der Stadt sind natürlich ein Hindernis, die Beschreibung der Route erlaubt es aber, die Baustellen zu umgehen. Unsere Bewertung: klare Weiterempfehlung.

Het was een leuk, gemakkelijk vermaak. Puzzels zijn eenvoudig/gemiddeld moeilijk en houden je op het goede spoor zonder je te vervelen. Er staat dat het 51 minuten duurt op het ticket, maar het kostte ons bijna 2 uur om het te voltooien. Het hangt allemaal af van hoeveel je over de plaatsen wilt lezen en rondkijken.

Een mooie speurtocht door het centrum van Wenen. Erg leuk gedaan met veel informatie erbij. Neem er goed de tijd voor. Er staat 5 -6 uur voor, neem die tijd ook of reken zelfs met lunch erbij op iets langer. Ik denk zelfs dat het leuk is met jonge tieners, spreidt het dan over 2 dagen.

De bustour zelf was geweldig. Het was gewoon moeilijk om online een stop te vinden met behulp van de kaart.