Stephansplatz

Stephansplatz: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: geleide fietstour van 3 uur

1. Wenen: geleide fietstour van 3 uur

Deze tour neemt je mee naar de mooiste bezienswaardigheden van Wenen, van het stadscentrum tot aan het Donaukanaal. Je fietst op fietspaden en minder drukke wegen voor de ideale ervaring in de prachtige hoofdstad van Oostenrijk, met veel fotomomentjes onderweg! Je rijdt over de ringweg en ziet beroemde bezienswaardigheden zoals de Staatsopera, het parlement, het Burgtheater en het stadhuis. Dan ga je de eerste wijk in, waar de Stephansdom zich statig verheft boven de drukte op de Stephansplatz. Ga verder naar het Donaukanaal, langs de Urania en door het stadspark, uiteindelijk over Karlsplatz met zijn prachtige Karlskirche. Vanaf daar rijd je terug naar het startpunt.

Wenen: stadstour per fiets

2. Wenen: stadstour per fiets

Ervaar de levendige straten van Wenen en de oever van de Donau met de fiets. Zie de belangrijkste bezienswaardigheden van dichtbij en ga op (fiets)pad met je goed geïnformeerde gids. Fiets over de Ringstrasse om een gevoel van de keizerlijke geschiedenis van de stad te krijgen. Ontdek het voormalige centrum van het machtige Habsburgse rijk via de indrukwekkende architectuur van de boulevards van Wenen. Pauzeer bij een aantal historische locaties om de verhalen er achter te horen. Neem onbelemmerd foto's van het operagebouw, het stadhuis, het parlement, de Hofburg en het kleurrijke Hundertwasserhaus.

Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

3. Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

Reis terug in de tijd en wees getuige van de gebeurtenissen die Wenen hebben gemaakt tot de kosmopolitische stad die het nu is. Geniet van zes scènes met adembenemende virtual reality-technologie die je het verleden laten herbeleven tijdens een unieke tour van twee uur met een audiogids. Neem deel aan een processie op Witte Zondag in 1483, een van de weinige gelegenheden waarop de ornamenten naar buiten werden gebracht en aan het publiek werden getoond. Zoek dekking terwijl het Ottomaanse rijk een nieuwe belegering uitvoert tijdens de tweede belegering in 1683. Ervaar de duisternis tijdens de pest die half Europa doodde en leer over Augustin, een zanger die liet zien dat Wenen zulke verschrikkelijke tijden kon overleven met humor en muziek. Wandel op een zonnige dag rond de Hofburg en zie keizerin Sisi en keizer Franz Joseph II op jacht. Gelukkig sta je heel dicht bij de weg, dus vergeet niet te knipogen. Bij de Opera beleef je Wenen in de gouden jaren 20 en zie je hoe mensen zich voorbereiden op een operavoorstelling. In de laatste scène op het St. Stephens-plein zie je de kathedraal branden in de laatste maand van de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog en zie je hoe het Sovjetleger de laatste Duitse soldaten verdrijft.

Wenen: ontdekkingstocht voor eten, koffie en markt

4. Wenen: ontdekkingstocht voor eten, koffie en markt

Je begint je tour door Wenen in een van de beroemdste en aantrekkelijkste winkelstraten van de stad: The Graben. De thuisbasis van de hofjuwelier Heldwein en de beroemde porseleinfabriek van Augarten, het gebied is bezaaid met keizerlijke architectuur, weelderige coffeeshops en eersteklas eetgelegenheden. Het zou onbeleefd zijn om je geen koffie aan te bieden voordat je goed begonnen bent, dus na je korte wandeling stop je voor een snelle koffie en een snack. Dit zal echter niet bij een van de bekende cafés zijn, want daar komen alleen toeristen. In plaats daarvan ga je naar een van de weinige cafés die de lokale bevolking nog steeds bezoekt - een goed en nog steeds functionerend Kulturcafe . Naar Nasch betekent "knabbelen" en dat is precies wat je kunt doen op de Naschmarkt, gemakkelijk een van Europa's beste openluchtmarkten. Het is anderhalve kilometer lang en toont meer dan 120 eetstalletjes en een aantal verrukkelijke restaurants die een aantal van de beste gerechten in de stad bereiden. Hier vindt u het meest uiteenlopende aanbod aan fruit, groenten en delicatessen die in Wenen van over de hele wereld verkrijgbaar zijn. Hoewel de Naschmarkt een must-see is, zal elke local je vertellen dat ze er zelden een bezoek brengen, tenzij ze zin hebben om met toeristen te vechten om de aandacht van de verkoper. In plaats daarvan heeft elke local zijn eigen markt die ze graag bezoeken. Deze zijn misschien niet zo groot als de Naschmarkt, maar ze zijn zeker levendiger en minder toeristisch. Daartoe wordt u van de Naschmarkt weggevoerd naar een echt functionerende Weense markt. Of dat nu de trendy Brunnenmarkt in het 16e arrondissement met zijn cafés en creativiteit is, de levendige Viktor-Adler-Markt in het traditionele arbeidersklasse 10e arrondissement of zelfs de rustige boerenmarkt op de Karmeliterplatz in het 2e arrondissement, het hangt van de dag af en de gids. Maar wees niet bang om de anderen de weg te vragen: er is nooit genoeg tijd in een dag, laat staan in een rondleiding om alles te bezoeken. Ongeacht de markt, een ding dat kan worden gegarandeerd, is dat er voedsel zal zijn. Je gidsen zullen je kennis laten maken met enkele Weense schuldige genoegens, zoet en hartig, en het leven op straat dat geen enkele gids ooit zou noemen. Even pauzeren om het Wurstelstand- leven in je op te nemen, biedt je de kans om het favoriete gerecht van Oostenrijk te proeven (hint: het is geen schnitzel), terwijl je een brutaal biertje of spritzer pakt (frisdranken zijn beschikbaar) die je zullen helpen bij het rehydrateren na het geroezemoes van de markten. Onderweg zak je weg in de beroemde Weense koffiecultuur. Koffiehuizen hebben door de eeuwen heen een zeer belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van de cultuur van de stad, waarbij het eerste kopje al in 1683 werd gebrouwen. De Oostenrijkse inventaris van cultureel erfgoed beschrijft de koffiehuizen als plaatsen "waar tijd en ruimte worden verbruikt, maar alleen de koffie staat op de rekening".

Wenen: Fiaker-rit van 30 minuten door de oude stad

5. Wenen: Fiaker-rit van 30 minuten door de oude stad

Begin je Fiaker-rit in de buurt van de wereldberoemde Stephansdom. Vanaf Stephansplatz rijd je naar de Hofburg, de oude regeringszetel onder de Habsburgse monarchie. Vandaag de dag hebben de president en de kanselier van de Republiek Oostenrijk hun kantoren in dit indrukwekkende gebouw. Rijd over de prachtige boulevard genaamd "Ringstrasse" en bekijk het Naturhistorische en Kunsthistorisches Museum. Op het plein tussen de twee gebouwen staat het standbeeld van Maria Theresa, de enige vrouwelijke heerser uit de familie Habsburg. Passeer het Oostenrijkse parlement, dat in Griekse stijl is gebouwd en waarvoor een standbeeld van Pallas Athena staat. Direct na het parlement zie je het stadhuis van Wenen met zijn indrukwekkende plein. De Rathausplatz is erg populair bij de Weners en vele evenementen zoals het filmfestival en de kerstmarkt vinden hier elk jaar plaats. Je eindigt de rit weer terug bij de Stephansdom, waar je ook bent begonnen.

Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

6. Wenen: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Doe mee aan een educatieve rondleiding door de oude binnenstad van Wenen. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden en monumenten en dompel jezelf onder in de geschiedenis van de Oostenrijkse hoofdstad. Ontdek het culturele erfgoed van het Hofburg-rijk en word verliefd op spectaculaire bezienswaardigheden. Ontmoet je gids en ontdek de hoogtepunten en verborgen juweeltjes van het historische centrum van Wenen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk het monumentale paleiscomplex Hofburg met tuinen en talrijke monumenten. Ga naar het stadhuis, een monolithisch neogotisch gemeentelijk gebouw. Passeer het Burgtheater met zijn karakteristieke beelden en trappen geschilderd door Gustav Klimt. Verscholen tussen de elegante herenhuizen en winkels vindt u de 18e-eeuwse Sint-Pieterskerk (Peterskirche). Wandel naar een Stephansplatz om de Stephansdom te bezoeken. Stap binnen om prachtige glas-in-loodramen, hoge pilaren, barokke hoogaltaar, indrukwekkende gewelven, kleurrijk pannendak en andere schatten te zien. Kies voor de 3-uur durende touroptie om de katholieke Sint-Pieterskerk te bezoeken, waarvan de architectuur zijn beroemde naamgenoot in Rome nabootst. Binnen wordt u verblind door een caleidoscoop van ornamenten met prachtige muurschilderingen, schilderijen en een koepelvormig dak met vergulding. Leer meer over de architecturale en artistieke kwaliteiten en ontdek de geschiedenis die teruggaat tot het begin van de stad. Bekijk bovendien tijdens de uitgebreide route bezienswaardigheden, zoals de Zuil van de Drie-eenheid en de Universiteit van Wenen. Kies de 4-uur durende touroptie om ook de keizerlijke schatkamer van Wenen te bezoeken, gehuisvest in een deel van het Hofburg-paleiscomplex. In het museum vind je seculiere en religieuze schatten zoals de keizerskroon, de heilige lans en de Orde van het Gulden Vlies. Selecteer de 6-uur durende touroptie voor een volledige ervaring van de oude binnenstad van Wenen met een bezoek aan het Hofburg-paleis. In de voormalige residentie van de Habsburgse keizers, verken je de schatten van het Sisi-museum, de keizerlijke appartementen en de zilvercollectie. Bewonder het sierlijke decor in rococo-stijl en antieke meubels van de 24 privé- en officiële kamers van keizer Franz Joseph en zijn vrouw Elisabeth. Bekijk persoonlijke spullen van Sisi, de keizerin, en een collectie servies van zilver, porselein en kristal uit Bohemen.

Wenen: e-bike-rondleiding met gids van 60 minuten

7. Wenen: e-bike-rondleiding met gids van 60 minuten

Met een e-bike fiets je snel van het ene Weense hoogtepunt naar het andere. De rondleiding begint op Karlsplatz en passeert dan het Musikvereinshaus, de Opera Hall, Hotel Sacher en de Albertina. Je gaat dan verder van de Hofburg naar Heldenplatz waar je de geest van het goede oude Wenen kunt snuiven, compleet met het zicht op de musea. Je pad leidt je vervolgens naar het Parlementsgebouw en Rathaus, voordat je aankomt bij het Burgtheater en langs de Stock Exchange rijdt. De Stephansplatz mag niet worden gemist en daarna fiets je verder naar het stadspark op de Schwarzenbergplatz naar het Belvedere. Je rondleiding eindigt weer bij Karlsplatz. Als je in de stemming bent om eens iets anders te doen, kun je navraag doen naar e-bike-huur voor de hele dag. Binnen 20 minuten bereik je de nabijgelegen recreatiegebieden Donauinsel, Prater of de nabijgelegen wijngaarden rond Wenen. Aan het einde van je dag kun je je e-bike afgeven op Karlsplatz of ons hoofdkantoor in de buurt van Schönbrunn. We halen ook fietsen op bij hotels.

Joods Wenen: wandeltocht door de binnenstad

8. Joods Wenen: wandeltocht door de binnenstad

We beginnen bij de Stadstempel 'Stadttempel', de belangrijkste synagoge van Wenen en de hotspot van het Joodse leven. De route voert ons door het 1e district, de Innere Stadt, en door de eeuwen heen: vanaf de eerste Joodse gemeenschap in de tijd van de Middeleeuwen tot de hoogtijdagen van het begin van de 20e eeuw tot het here en nu. Ga verder op Judenplatz "plein van de Joden", een van de belangrijkste bezienswaardigheden om te zien en de Joodse geschiedenis van Oostenrijk begrijpen. Duik dieper in de Joodse geschiedenis door een bezoek te brengen aan Graben, Kohlmarkt en meer te weten komen over beroemde leveranciers van de derde Joodse Gemeenschap. Op „Hoher Markt“ leer je over beroemde Joodse families zoals de Arnsteins, Rothschilds, Ephrussies en nog veel meer. Ontdek dingen die je anders nooit zou zien met onze authentieke en deskundige gidsen.

Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

9. Introductie van Wenen Deel 2: Hofjes & Mysterious Places

Ontdek de verborgen delen van het historische centrum van Wenen en meer informatie over de binnenplaatsen van de stad en hun legendes. Luister naar de vele verhalen van Wenen als u een wandeling door de smalle straatjes naar minder bekende plekken in de stad. Ontdek vele beroemde hoogtepunten van Wenen dat u zult zien tijdens de tour. Zie Stephansplatz, laatste woonplaats van Mozart, Ballgasse, en de Franciscaanse kerk en klooster. Bewonder Palais Neupauer-Breuner en de Deutsche Haus, en een wandeling langs Blutgasse en Domgasse. Meer informatie over de Stephansdom, traditionele Weense gerechten, en het huis "Waar de koe speelt op het bord" voor het verkennen van de oude universiteitsstad wijk, de Jezuïetenkerk, en de oude stadsmuur. Deze tour gaat verder uit deel 1 door dezelfde touroperator. Het is echter geen probleem als je deel niet van tevoren hebben in de eerste tour.

Wandeltocht kerstmarkten Wenen met geschiedenis en punch

10. Wandeltocht kerstmarkten Wenen met geschiedenis en punch

Ontdek Wenen tijdens de kerst tijdens een begeleide wandeling door de stad. Bezoek 6 prachtige stadspleinen en stop bij 4 kerstmarkten, geniet van wat vrije tijd om rond te dwalen. Leer meer over de rijke geschiedenis van de stad en de Weense kersttradities van je gids. Houd tijdens het verkennen je energie op peil en word feestelijk met een heerlijke snack van geroosterde kastanjes, zelfgemaakte kerstkoekjes en punch (met of zonder rum) van je gids. Begin je tour met een traditionele kerstmarkt in het hart van Wenen op de Stephansplatz. Deze levendige markt is opgezet rond de Stephansdom en biedt een uitnodigende sfeer met kraampjes met lebkuchen, punch en nog veel meer. Ga vervolgens naar de Oud-Weense kerstmarkt aan de Freyung voordat je naar het Maria Theresien-plein gaat en vervolgens is de jonge en hippe kerstmarkt in het Museumsquartier. Deze moderne markt, ook wel Winter at MQ genoemd, biedt in het weekend live-dj's en concerten. Je laatste stop is de kerstmarkt van Spittelberg. Hier eindigt je tour. Voel je vrij om te blijven en geniet van de feestelijke sfeer terwijl je door de smalle straatjes dwaalt met kraampjes waar eten, drinken, ambachtelijke ambachten en meer worden verkocht.

Sitemap Stephansplatz

Wil je alle activiteiten in Stephansplatz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stephansplatz

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.545 beoordelingen

Onze fiakerrit door de straten van de oude stad was magisch! We voelden ons als koningen! Onze chauffeur Herman was zeer professioneel, aardig, vriendelijk en deskundig.

Het was een fantastische en romantische ervaring om het oude Wenen vanuit een paardenkoets te zien.

Dit is heel leuk om te doen en een manier om snel wat high lights te zien in de binnen stad.

We hebben met z'n vieren echt genoten van de rit. Bestuurder was echt goed en grappig!

Onvergetelijke ervaring met de beste en fijnste koetsier/gids ter wereld :-)