Stirling Castle

Stirling Castle

Stirling Castle: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

1. Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

Begin op een begeleide dagexcursie naar Loch Ness vanuit Edinburgh en verken de Schotse Hooglanden. Bekijk de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis, houd Nessie in de gaten tijdens een boottocht en geniet van een picknicklunch. Rijd vanuit Edinburgh naar het noorden en passeer de imposante wallen van Stirling Castle. Omzeil het Trossachs Rob Roy-land en steek de wildernis van Rannoch Moor over voordat je stopt bij de dramatische Glen Coe; het toneel van het beruchte bloedbad van 1692. Je reis voert je door Fort William. Passeer Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, voordat je de Great Glen binnengaat. Aankomst in het mooie Highland-dorp Fort Augustus aan de oevers van Loch Ness en geniet van een heerlijke picknick met vers gemaakte sandwiches, zandkoekjes en chips. Als u zin heeft in iets substantiëlers, zal uw gids u graag een aantal geweldige lokale cafés aanbevelen. Maak een optionele boottocht op het meer, maak een mooie wandeling of ontspan gewoon aan het Caledonisch Kanaal. Als u ervoor kiest om langs de wateren van Loch Ness te varen, is het echt een onvergetelijke ervaring. Uw boot is uitgerust met het nieuwste hi-tech kleuren-, sonar- en onderwaterbeeldvormingssysteem, waardoor u een fascinerend beeld krijgt van het onderwaterterrein en het leven. Misschien zie je Nessie zelfs! U kunt ook ontspannen met een kopje koffie of een biertje in de bar aan boord. Nadat je het beste van de Schotse Hooglanden hebt gezien, is het tijd om terug te gaan naar Edinburgh via het glinsterende Loch Laggan en de wilde en eenzame Drumochter Pass. Rijd zuidwaarts en kom Perthshire binnen, een land van bossen, rivieren en bergen. Bekijk de spectaculaire Forth Bridge voordat je rond 20:00 uur terugkeert in Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

2. Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

Ga op een 3-daagse rondleiding met gids door de Schotse Hooglanden en bezoek de hoogtepunten, waaronder Loch Ness en het Isle of Skye. Leer de geschiedenis van deze weelderige regio van je gids en breng twee nachten door in Inverness. Dag 1: Vanuit Edinburgh rijden we eerst een stukje naar het noorden en stoppen we bij de mysterieuze Kelpies. Het grootste openluchtkunstwerk van Schotland met mythische wezens uit de Schotse folklore waar je chauffeur je alles over zal vertellen. We vervolgen onze reis en komen langs Stirling Castle. Laat je inspireren door verhalen van je gids over William Wallace en Robert the Bruce. Verder noordwaarts, naar het Loch Lomond and the Trossachs National Park, bewonder je het landschap terwijl je gids uitleg geeft over de opmerkelijke stammengeschiedenis van de Highlands. Ontdek het prachtige Glencoe, de beroemdste vallei van Schotland, en hoor over de tragische geschiedenis ervan. Bewonder het spectaculaire Glenfinnan Viaduct, ga dan naar het noorden en kom aan op de zuidelijke oever van Loch Ness om foto's te maken van het beruchte monster Nessie! Stop voor foto's van Urquhart Castle voordat je aankomt in Inverness, de hoofdstad van de Highlands, waar je 2 nachten verblijft en kunt kiezen uit een plaatselijk pension, hostel of hotel. Dag 2: Na het ontbijt vertrek je uit Inverness en rijd je over de Kessock Bridge naar het Black Isle en bewonder je het spectaculaire landschap van Achnasheen en Loch Carron. Als je op het Isle of Skye aankomt, ga je naar het noorden om de hoogtepunten van het eiland te verkennen, zoals de Cuillin Mountains, het Trotternish Peninsula, Portree, de Old Man Storr, Kilt Rock en de beroemde Quiraing. In de late namiddag stop je voor foto's van het mooiste kasteel van Schotland, "Eilean Donan Castle". Als achtergrond voor veel beroemde films, zoals 'Highlander' en 'Made of Honor', is dit kasteel nog zo'n iconische bezienswaardigheid die je gezien moet hebben! Er volgt een mooie rit door het prachtige Glen Shiel, waarna je terugkeert naar Inverness voor je laatste overnachting. De avond is vrij om te doen wat je wilt. Dag 3: Bezoek het slagveld van Culloden, de plaats van de laatste Jakobitische opstand, en vervolgens de 'Clava Cairns', ongelooflijke 4.000 jaar oude staande stenen uit het bronzen tijdperk. Op weg naar het zuiden stop je bij het Highland Folk Museum. Hier ervaar je het leven op de hoogvlakten in de 17e eeuw. Bekijk de gebouwen, de kleding en wapens en hoe de mensen 300 jaar geleden leefden. Rijd vervolgens door het dramatische Cairngorm National Park. Je krijgt de kans om Scotch Whiskey te proeven voordat je het historische dorp Pitlochry bezoekt. Je reis terug naar Edinburgh voert je over de beroemde Forth Bridges. De verwachte aankomsttijd in Edinburgh is rond 18:30 uur.

Vanuit Edinburgh: Loch Lomond, Stirling Castle & Kelpies Tour

3. Vanuit Edinburgh: Loch Lomond, Stirling Castle & Kelpies Tour

Breng een dag door in de natuurlijke schoonheid van Loch Lomond and Nationaal park The Trossachs vanuit Edinburgh.De tour begint met een gedenkwaardig bezoek aan Stirling Castle, je verkent de mooie dorpen Aberfoyle en Loch Lomond Shores, en je sluit de tour af met een spectaculaire boottocht over Loch Lomond. Je bereikt dan de 'bonnie banks' (mooie oevers) van Loch Lomond, een van de mooiste en grootste meren van heel Schotland. Hier kun je genieten van een boottocht van een uur met een spectaculair uitzicht op de vele eilanden in het meer en de omliggende bergen. Of kies als alternatief voor een wandeling door het pittoreske en beschermde dorp Loch Lomond, direct aan het meer, met zijn antieke huizen, cafés en een prachtig uitzicht over de westelijke kust van het loch.  Bezoek Nationaal park Trossachs en ervaar de overvloed aan lochs, bergen en bossen. Rijd vervolgens verder langs het middeleeuwse Doune Castle naar het mooie stadje Aberfoyle, gelegen aan de oevers van de rivier de Teith in Stirlingshire, waar je stopt voor de lunch.  Vertrekkend uit Edinburgh reis je naar het noordwesten voor de eerste stop van de dag bij het prachtige Stirling Castle, een van Schotlands historisch belangrijkste kastelen, hoog op een vulkanische rots met een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Bezoek het kasteel en kom meer te weten over de heldendaden van belangrijke historische figuren, zoals William Wallace, Robert the Bruce en Mary Queen of Scots. Aan het einde van de tour keer je weer terug naar Edinburgh.

Vanuit Glasgow: Loch Lomond, Trossachs & Stirling Castle

4. Vanuit Glasgow: Loch Lomond, Trossachs & Stirling Castle

Vertrek vanuit Glasgow voor een rondleiding per bus door Loch Lomond, de Trossachs en Stirling Castle. Geniet van het uitzicht op het weelderige Schotse platteland en leer van je chauffeur over William Wallace en Rob Roy. Stop na het verlaten van Glasgow bij de 'bonnie banks' van Loch Lomond, een van de mooiste en grootste lochs in heel Schotland. Maak een boottocht en geniet van het spectaculaire uitzicht op de vele eilanden van het loch en de omringende bergen. Je kunt ook een wandeling maken door het pittoreske, aan het loch gelegen dorpje Luss, met zijn schilderachtige huizen, cafés en prachtige uitzichten over de westelijke oever van het loch. Eet je lunch in het dorpje Aberfoyle, gelegen in het hart van het Trossachs National Park. Rijd verder door de Trossachs, het eerste nationale park van Schotland, bekend als 'de Highlands in het klein' vanwege de overvloed aan lochs, bergen en bossen, en het thuisland van de legendarische vogelvrijverklaarde Rob Roy MacGregor. Je laatste stop is Stirling Castle, dat hoog op vulkanisch gesteente ligt en een prachtig uitzicht biedt op het omringende landschap. Neem de tijd om het kasteel te bezoeken en leer over de heldendaden van belangrijke historische figuren zoals William Wallace, Robert the Bruce en Mary Queen of Scots. Na je bezoek aan Stirling Castle keer je terug naar Glasgow.

Vanuit Edinburgh: Stirling Castle, Kelpies en Loch Lomond

5. Vanuit Edinburgh: Stirling Castle, Kelpies en Loch Lomond

Tijdens deze bijzondere tocht verken je de prachtige Schotse Hooglanden en zie je kastelen, lochs en standbeelden, en misschien kom je onderweg ook wel wat 'Hairy Coos' (Schotse hooglanders) tegen. De tour vertrekt vanaf de historische Royal Mile in een bus met airconditioning (met 16 tot 34 zitplaatsen) naar de iconische Kelpies, waar je de prachtige beelden van dichtbij kunt bekijken. Dan ga je door naar Balloch, ten zuiden van de Bonnie Banks van Loch Lomond. Hier kun je het loch verkennen en een optionele boottocht van een uur op het loch maken. Vanuit Loch Lomond ga je verder naar het schilderachtige dorp Aberfoyle voordat je de pittoreske Duke's Pass verkent. Via Callander gaat de rit naar Stirling, waar je een wandeling door het stadscentrum kunt maken of het historische Stirling Castle kunt bezoeken. Op de terugweg is er een stop om een glimp op te vangen van de drie beroemde bruggen die de rivier de Forth overspannen, en daarna keer je weer terug naar Edinburgh * De kosten voor de boottocht en toegang tot Stirling Castle dien je op de dag zelf te betalen en zijn niet bij de prijs van de tour inbegrepen.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met lunch

6. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met lunch

Welkom avonturiers! Ga op reis door het hart van Schotland, waar elke bocht een verhaal van geschiedenis en mysterie onthult terwijl je geniet van het dramatische landschap. Vertrekkend vanuit de bruisende stad Edinburgh neemt onze tour je mee op een geweldig avontuur door enkele van de meest iconische landschappen van Schotland! Vang een glimp op van het machtige Stirling Castle terwijl we naar het noorden trekken, en cruise door de ongetemde schoonheid van Rannoch Moor voordat je aankomt bij het spookachtige en dramatische Glen Coe om meer te leren over de legende van The Three Sisters en het bloedbad van de clan dat de inspiratie vormde voor "The Red Wedding" uit Game of Thrones. De ontdekkingstocht gaat verder! Op weg naar het legendarische Loch Ness passeren we de torenhoge Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en reizen we door de ruige Great Glen, voordat we stoppen in het charmante Highland dorpje Fort Augustus. Hier heb je twee keuzes: 1) Maak een boottocht over het beruchte loch en ga op jacht naar het ongrijpbare monster! Sonars en onderwaterbeeldvormingssystemen onthullen de geheimen van het loch, terwijl de bemanning mystieke verhalen en legendes over het gebied en Nessie vertelt. Pak een koffie of een biertje van de bar aan boord om scherp te blijven! 2) Proef het leven in de Highlands terwijl je door de plaatselijke winkeltjes dwaalt, je eeuwen geleden waant en de historische bezienswaardigheden in je opneemt. Misschien vang je wel een glimp op van Nessie vanaf de schilderachtige kusten? Op de terugweg naar Edinburgh volgen we Loch Laggan, zien we meer van het ruige Schotse landschap en stoppen we bij kleine Highland dorpjes terwijl je epische gids verhalen over het land vertelt. Als de dag ten einde loopt, genieten we van een laatste glimp van de iconische Fort Bridges voordat we 's avonds terugkeren, gevuld met herinneringen voor het leven!

Vanuit Edinburgh: Outlander Avontuur Dagtour met Entree

7. Vanuit Edinburgh: Outlander Avontuur Dagtour met Entree

Tijd voor je eigen Outlander-avontuur. Je verlaat Edinburgh en begint het spoor van de filmlocaties uit de Outlander TV-serie te volgen. Eerst reizen we naar de plek die geen introductie nodig heeft: Midhope Castle*, bekend als Jamie's mooie huis Lallybroch. En je zult een warmer welkom krijgen dan hij. Het gezellige interieur van het huis is nagebouwd in de filmstudio's. In werkelijkheid kunnen bezoekers de ruïnes van het kasteel niet verkennen, maar je kunt wel op de iconische trappen van Lallybroch gaan zitten en wachten tot Jamie of Claire door de prachtige boog op de binnenplaats lopen. Vervolgens reizen we door het charmante platteland naar Blackness Castle. Het is een indrukwekkend fort dat bekend staat als het 'schip dat nooit heeft gevaren' omdat het lijkt op een gigantische stenen boot. Je hebt de tijd om langs de wallen te lopen en het fictieve hoofdkwartier van Jack Randall te verkennen. Bid maar dat je hem niet tegenkomt... De volgende stop is Linlithgow Palace, ook wel bekend als Wentworth Prison. Het is ook de plek waar je luncht, dus probeer de plaatselijke specialiteiten of picknick bij het loch en maak een foto van de ruïnes van het geboortehuis van Mary Queen of Scots. Richting het noorden rijden we langs Stirling Castle en het Wallace Monument naar **Doune Castle, of zoals het in Outlander heet, Castle Leoch. Dit formidabele gebouw is de thuisbasis van Colum MacKenzie en zijn clan in de 18e-eeuwse afleveringen. Bij een bezoek kun je het echte verhaal ontdekken en inzicht krijgen in de leefomstandigheden van een Schotse graaf in de 14e eeuw. Er is ook een uitstekende audiogids die beschrijft hoe dit kasteel werd gebruikt als opnamelocatie voor Monty Python and the Holy Grail. Reis nog een keer terug in de tijd als je chauffeur-gids je meeneemt naar Culross. Dit vrijwel onveranderde 16e-eeuwse dorp kijkt uit over de zee en doet dienst als het fictieve stadje Cranesmuir. Je hebt de tijd om Claire's kruidentuin te bezoeken, het paleis te verkennen of door de oude straten te dwalen terwijl je je voorstelt hoe het leven er 400 jaar geleden moet hebben uitgezien. Van daaruit gaan we terug naar Edinburgh, waar we aan het eind van de middag aankomen.

Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

8. Vanuit Edinburgh: excursie Outlander, paleizen & Jakobieten

We beginnen onze dag in Edinburgh. We vertrekken vanaf de Royal Mile en nemen een aantal bezienswaardigheden van de Schotse hoofdstad in ons op weg naar onze eerste stop van de dag: Midhope Castle*. Dit 16e-eeuwse Tower House was het decor van Lallybroch, het familiehuis van Jamie Fraser. Neem hier de tijd om foto's te maken en de sfeer op te snuiven en houd Jamie in de gaten, voor het geval dat. Van daaruit gaan we verder naar Blackness, de thuisbasis van Blackness Castle. In Outlander wordt Blackness Castle gebruikt als decor voor Fort William, het hoofdkwartier van Black Jack Randall. Het komt ook voor in Hamlet en staat bekend als "het schip dat nooit heeft gevaren" vanwege de kenmerkende bootachtige vorm die uitsteekt in de Forth. Kijk de Forth af in de richting van Edinburgh en zie alle 3 Forth Bridges, die drie eeuwen Schotse techniek vertegenwoordigen en de Lothians verbinden met het koninkrijk Fife. Onze Outlander-tour gaat naar het westen, naar de Royal Burgh van Linlithgow, waar je de gelegenheid hebt om Linlithgow Palace, de Wentworth-gevangenis van Outlander, te bezoeken. Het paleis werd oorspronkelijk gebruikt als ontspanningsoord voor de koninklijke familie tijdens reizen tussen Edinburgh en Stirling Castle. De indrukwekkende torens kijken uit over een prachtig landschap. We zullen ook genoeg tijd in Linlithgow doorbrengen zodat je kunt lunchen en het stadje kunt verkennen. Na een korte reis verder naar het westen komen we aan bij Callendar House in de buurt van Falkirk, dat in seizoen 2 van de serie werd gebruikt als keuken in het huis van de hertog van Sandringham. Dit prachtige landhuis heeft traditionele Schotse architectuur met elementen die lijken op een Frans renaissancekasteel. Vervolgens reizen we noordwaarts naar de overkant van de Forth en bezoeken we de Royal Burgh of Culross. Het kleine dorp is misschien wel het beste voorbeeld van een 17e-eeuws dorp in Schotland. De tuinen hier komen voor als Claire's kruidentuin en het Mercat Cross in Outlanders' Cranesmuir Village. We keren dan terug naar de andere kant van de Forth en bezoeken Hopetoun House, dat in Outlander voorkomt als het huis van de hertog van Sandringham. Dit prachtige statige huis ligt op meer dan 100 hectare ontworpen landschap en weerspiegelt het briljante werk van de Schotse architecten Sir William Bruce en William Adam. Op de terugreis naar Edinburgh passeren we 's avonds de Forth Bridges. Deze drie bruggen verbinden de Lothians met het koninkrijk Fife en vertegenwoordigen drie eeuwen Schotse techniek. De nieuwste brug, de Queensferry Crossing, is pas in 2017 voltooid. Hierna keren we terug naar Edinburgh, waar onze Outlander-tour tot een einde komt.

Vanuit Edinburgh: Loch Lomond, Kelpies & Stirling Castle Tour

9. Vanuit Edinburgh: Loch Lomond, Kelpies & Stirling Castle Tour

Verlaat Edinburgh en reis door de historische gratie van Linlithgowshire. Je gids zal je helpen het Linlithgow-paleis te ontdekken, de geboorteplaats van Mary Queen of Scots. Onderweg naar Loch Lomond stop je bij het Kelpies Monument. De hoofden van deze twee paarden zijn een bewijs van de paardenkracht die de industriële ontwikkeling van Midden-Schotland aandreef. Vanaf hier gaat u naar de oevers van Loch Lomond, het grootste meer van Schotland en beschermd als het eerste nationale park van Schotland. Dit is de perfecte plek om te genieten van een wandeling langs de ‘bonny banks’ en te genieten van een fantastisch uitzicht op de bergen. Dit rustige gebied was ooit de thuisbasis van de beroemde Schotse volksheld uit de hooglanden, Rob Roy MacGregor. Door tijd door te brengen op de paden langs het meer, treedt u in de voetsporen van een van de grootste legendes van Schotland. Vervolgens ga je naar de Trossachs of ‘The Highlands in Miniature’, waar de Laaglanden de Hooglanden ontmoeten. Steile bergen, glinsterende meren en dichte bossen: dit gebied is adembenemend. Je stopt voor de lunch in het hart van het Nationaal Park en gaat vervolgens verder naar de stad Stirling, waar je een van de mooiste kastelen van Schotland* kunt bezoeken. Je kunt ervoor kiezen om het uitzicht van binnenuit te bewonderen en te begrijpen waarom dit kasteel zo'n belangrijke rol speelde in de Schotse geschiedenis. Vanaf hier passeert onze korte reis terug naar Edinburgh opnieuw de Kelpies voordat we terugkeren in de hoofdstad.

Vanuit Edinburgh: Loch Ness en The Highlands Tour met rondvaart

10. Vanuit Edinburgh: Loch Ness en The Highlands Tour met rondvaart

Je verlaat de geplaveide straten van Edinburgh en reist langs Linlithgow Palace en Stirling Castle. Deze regio is doordrenkt van geschiedenis, dus leun achterover en ontspan terwijl uw chauffeur-gids u vermaakt met de verhalen van Mary Queen of Scots, William Wallace en de Schotse folklore. Als je goed uitkijkt, kun je een glimp opvangen van de Kelpies. Deze 30 meter hoge paardenhoofdsculpturen moet je zien om te geloven. Je chauffeur-gids neemt je mee naar hun favoriete stop in het Loch Lomond en Trossachs National Park, waar je koffie kunt drinken en van het uitzicht kunt genieten. Na deze stop is het tijd om je camera gereed te maken. Want als je noordwaarts de Hooglanden in reist, worden de landschappen plotseling provocerender. Glinsterende meren, ruige bergen, met bossen gevulde valleien: het is allemaal zo mooi dat je gemakkelijk vergeet dat dit ooit het slagveld was voor fel territoriale Highland-clans. Je stopt in Glencoe, een van de beroemdste natuurlijke bezienswaardigheden van heel Schotland. Dit prachtige gebied beschikt over steile hellingen en fotogenieke bergtoppen. Uw chauffeur-gids onthult u misschien het tragische verhaal dat deze vallei al meer dan 300 jaar achtervolgt. Vervolgens betreedt u de gletsjervallei die bekend staat als de Great Glen en passeert u onder de schaduw van Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. Na dit visuele feest van machtige hellingen arriveer je in Fort Augustus aan de oevers van Loch Ness. Met een lengte van 37 mijl en een diepte van meer dan 220 meter is Loch Ness qua volume het grootste meer van Schotland. Je hebt hier ongeveer anderhalf uur de tijd. Je kunt op een ontspannende boottocht* op zoek gaan naar het beruchte monster, in je eigen tempo langs de oevers van het meer wandelen en een hapje eten. Je reis naar het zuiden zit boordevol klassieke Highland-landschappen. Je reist door het bochtige Cairngorms National Park, langs Loch Laggan en langs Blair Castle. Tussen de hoge bomen van Perthshire heb je een laatste verfrissingspauze voordat je langs de UNESCO Forth Rail Bridge reist en terug naar Edinburgh. *De boottocht op Loch Ness is weersafhankelijk en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden geannuleerd. Deze route kan in sommige gevallen worden omgekeerd.

85 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Stirling Castle: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Stirling Castle

Wil je alle activiteiten in Stirling Castle bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stirling Castle

Gemiddelde beoordeling

4.6
(7.343 beoordelingen)

We hebben echt genoten van de rondleiding. We hebben veel plekken bezocht die we op eigen kracht niet binnen drie dagen hadden kunnen bezoeken. Onze gids was erg aardig en grappig, maar door zijn Schotse accent was hij moeilijk te verstaan voor niet-locals. Het zou leuk geweest zijn als er vooraf een ruwe schets van de drie dagen was gegeven, zodat je je kon voorbereiden op maaltijdpauzes, toiletpauzes, enz. Het was jammer dat we niet genoeg tijd hadden om Inverness nader te verkennen, aangezien we van rond 8.30 uur 's ochtends tot 20.00 uur op pad waren (varieerde van dag tot dag). Al met al zouden we de reis opnieuw boeken omdat het een geweldige manier is om Schotland in korte tijd te verkennen.

Geweldig!!!.. een hele ervaring om zo de Hooglanden te leren kennen. Maar we hadden ook echt een fantastische gids; Michael van The Hairy Coo. Niet alleen vertelde hij over alle gebeurtenissen van de verschillende omgevingen, maar daarnaast gaf hij ook met de muziek een sfeer weg. Ondanks de storm die over ons raasde, Michael, zorgde dat we keer op keer veilig bleven. Again thank you Michael for this amazing experience!!. trip 5-8 april'24 Ladies from Holland. We recommend Michel for the best tripadvisor. He knows oll te stories, about his home "Schotland". I can tell you, Schotland is al little bit my home now to.

Wij zijn toeristen uit Taiwan en we hebben deze keer heel goed weer gehad! ! De chauffeur en gids van Hairy Coo, Steven, heeft de reis nog beter gemaakt. Hoewel mijn Engels niet zo goed is en ik het soms niet versta, kan ik de bedoelingen van Steven zeker voelen. Hij zal de reisroute aanpassen aan de situatie en verhalen vertellen Er worden onderweg non-stop grappen gemaakt. Het is heel interessant, en de muziek in de auto is ook geweldig. Britse liedjes passen heel goed bij het landschap van Island in the Sky. Ik raad het echt aan! !

Leuke dagtrip. Onze gids Martin vertelde veel informatie tijdens het rijden. Het leven van William Walllace en Queen Mary werd leuk en duidelijk uitgelegd. Wanneer hij niet aan het woord was draaide hij muziek met een schots tintje.

toffe gids en heel mooie locaties. prachtig Stirling Castle!