Datums kiezen

Ontdek het beste van
Stirling

Onze aanbevelingen voor Stirling

Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

1. Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

Maak een 3-daagse tour door de Schotse Highlands en bezoek de hoogtepunten, waaronder Loch Ness en het eiland Skye. Leer over de geschiedenis van deze weelderige regio van je gids en breng twee nachten door in Inverness. Dag 1: Vanuit Edinburgh maak je een eerste korte rit naar het noorden en stop je bij de mysterieuze Kelpies. Het is het grootste openluchtkunstwerk van Schotland met mythische wezens uit de Schotse folklore waarover jouw chauffeur je alles zal vertellen. Dan vervolg je je reis en passeer je Stirling Castle. Raak geïnspireerd door de verhalen die jouw gids je vertelt over William Wallace en Robert I van Schotland. Je reist verder noordwaarts, het nationaal park van Loch Lomond en de Trossachs in. Onderweg kun je het landschap bewonderen terwijl jouw gids je vertelt over de geschiedenis van de clans van de Schotse Highlands. Ontdek het schitterende Glencoe, de beroemdste vallei in Schotland en kom meer te weten over haar tragische geschiedenis. Reis verder noordwaarts en stop bij de zuidelijke oevers van Loch Ness om foto's te maken van het beruchte monster van Loch Ness! Pauzeer ook om foto's te nemen van Urquhart Castle voor je in Inverness aankomt, de hoofdstad van de Schotse Highlands, waar je 2 nachten zult doorbrengen. Je kunt kiezen tussen een pension, hostel of hotel. Dag 2: Na het onbijt verlaat je Inverness en rij je over de Kessock Bridge naar Black Isle en bewondert daar het spectaculaire landschap van Achnasheen en Loch Carron. Eenmaal op het eiland Skye zul je noordwaarts gaan om de hoogtepunten van het eiland te verkennen, waaronder de Cuillin Hills, Trotternish Peninsula, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock en het beroemde Quiraing. In de namiddag stop je voor foto's van het mooiste kasteel van Schotland, Eilean Donan Castle. Dit kasteel speelde een rol in vele beroemde films, zoals "Highlander" en "Made of Honor". Het is een echte must see!Een rit door een het schilderachtige Glen Shiel volgt, waarna je weer aankomt in Inverness voor je laatste nacht. 's Avonds bezoek je een lokale Schotse pub om wat Scotch whisky of bier te drinken en van een traditionele Schotse maaltijd te genieten, terwijl je luistert naar een optreden van een aantal lokale muzikanten. Dag 3: Bezoek de plek waar de slag om Culloden en de laatste Jakobitische Opstand plaatsvond. Reis vervolgens zuidwaarts en stop bij het Highland Folk Museum. Hier kun je het leven van de 17e eeuw meemaken. Zie de gebouwen, kleding, wapens en levensstijl van mensen die daar 300 jaar geleden leefden. Vervolgens rijd je door het indrukwekkende Cairngorm National Park. Je krijgt de kans om Schotse whisky te proeven voordat je het historische dorp Dunkeld aan de oevers van de machtige rivier de Tay bezoekt. Jouw reis terug naar Edinburgh voert je over de beroemde Forth Bridges. De verwachte aankomsttijd in Edinburgh is rond 18:30 uur.

Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

2. Edinburgh: Loch Ness & Schotse Hooglanden Tour met Lunch

Begin op een begeleide dagexcursie naar Loch Ness vanuit Edinburgh en verken de Schotse Hooglanden. Bekijk de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis, houd Nessie in de gaten tijdens een boottocht en geniet van een picknicklunch. Rijd vanuit Edinburgh naar het noorden en passeer de imposante wallen van Stirling Castle. Omzeil het Trossachs Rob Roy-land en steek de wildernis van Rannoch Moor over voordat je stopt bij de dramatische Glen Coe; het toneel van het beruchte bloedbad van 1692. Je reis voert je door Fort William. Passeer Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, voordat je de Great Glen binnengaat. Aankomst in het mooie Highland-dorp Fort Augustus aan de oevers van Loch Ness en geniet van een heerlijke picknick met vers gemaakte sandwiches, zandkoekjes en chips. Als u zin heeft in iets substantiëlers, zal uw gids u graag een aantal geweldige lokale cafés aanbevelen. Maak een optionele boottocht op het meer, maak een mooie wandeling of ontspan gewoon aan het Caledonisch Kanaal. Als u ervoor kiest om langs de wateren van Loch Ness te varen, is het echt een onvergetelijke ervaring. Uw boot is uitgerust met het nieuwste hi-tech kleuren-, sonar- en onderwaterbeeldvormingssysteem, waardoor u een fascinerend beeld krijgt van het onderwaterterrein en het leven. Misschien zie je Nessie zelfs! U kunt ook ontspannen met een kopje koffie of een biertje in de bar aan boord. Nadat je het beste van de Schotse Hooglanden hebt gezien, is het tijd om terug te gaan naar Edinburgh via het glinsterende Loch Laggan en de wilde en eenzame Drumochter Pass. Rijd zuidwaarts en kom Perthshire binnen, een land van bossen, rivieren en bergen. Bekijk de spectaculaire Forth Bridge voordat je rond 20:00 uur terugkeert in Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: Dagtocht naar Loch Ness, Glencoe en de Highlands

3. Vanuit Edinburgh: Dagtocht naar Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Schotland op deze dagtour die je meeneemt naar alle belangrijke plekken in Schotland. Bezoek de Highlands, het Cairngorms National Park, Loch Ness en nog veel meer. Je dag begint op de Royal Mile in Edinburgh, waar je wordt opgehaald om je dag vol avontuur te beginnen. Terwijl je op weg bent naar de Highlands, zie je de fantastische Forth Bridges. Je kunt heerlijke zelfgebakken gerechten proeven als je stopt in het mooie Highland stadje Pitlochry. Van daaruit rijd je verder door het Cairngorms National Park, waar je kunt genieten van prachtige landschappen te midden van de unieke wildernis van het National Park. Las een pauze in bij Loch Ness, dat over de hele wereld beroemd is om zijn schoonheid en mysterie. Vanaf hier heb je de kans om een 'monster spotting' cruise te maken, Urquhart Castle te bezoeken en zelf op zoek te gaan naar het beroemde monster. Bezoek vervolgens Glen Coe, een wondermooie plek vol geschiedenis. Als je bij de monding van de glen staat, voel je het verleden tot leven komen terwijl je gids je vertelt over het verschrikkelijke bloedbad van de Clan. Op weg naar huis kom je langs de prachtige stad Stirling, waar je het prachtige kasteel van een afstandje kunt bekijken en meer te weten kunt komen over de heldendaden van William Wallace, die zijn vastgelegd in de film Braveheart.

Vanuit Edinburgh: 1-daagse Outlander Experience

4. Vanuit Edinburgh: 1-daagse Outlander Experience

Als je vanuit het centrum van Edinburgh vertrekt, stap je aan boord van een bus met airconditioning en ga je naar je eerste locatie van de dag, Midhope Castle, een must voor Outlander-fans. Het Midhope Castle is de externe locatie van het huis van de familie Fraser, bekend als Lallybroch. Breng tijd door in het kasteel voor foto's en beleef uw Outlander-fantasie voordat u naar de volgende halte gaat, Blackness Castle. Ontdek de rijke geschiedenis binnen de kasteelmuren en leer over de multifunctionele geschiedenis ervan als vorstelijke residentie, garnizoensfort en staatsgevangenis. Fans van Outlander herkennen misschien ook dat de buitenkant zich voordeed als Fort William, het onheilspellende hoofdkwartier van Black Jack Randall. De tour gaat verder naar de stad Linlithgow, beroemd om zijn paleis, de geboorteplaats van Mary Queen of Scots. Hier hebben outlander-fans de mogelijkheid om Linlithgow Palace te zien, dat werd gebruikt als decor voor de beruchte Wentworth Prison in Outlander. In Linlithgow Palace werd Jamie van Outlander gevangen gehouden en gemarteld door Black Jack Randall, een van de meest intense scènes gefilmd tijdens de tv-serie. Geniet van wat tijd voor een drankje en verkenning voor de volgende stop. Bezoek vervolgens Culross. Verschillende delen van Culross worden gebruikt om het dorp Cranesmuir af te beelden, voornamelijk voor seizoen 1 van Outlander. Tijdens je verblijf hier zul je merken dat veel van de scènes tot leven komen als je de daadwerkelijke opnamelocatie van de show betreedt. Volg in de voetsporen van Jamie en Claire en stop bij het prachtige dorp Falkland, gelegen tussen de twee Lomond Hills in de Howe of Fife. Fans van Outlander zullen Falkland herkennen als de vervanger van Inverness, waar Claire en Frank op huwelijksreis zijn. De laatste stop van de dag is bij het uitkijkpunt van South Queensferry. Bewonder de Firth of Forth en de drie prachtige bruggen die Edinburgh met Fife verbinden. Strek je benen en maak een paar laatste foto's. Wanneer je terugkeert naar Edinburgh, kun je ervoor kiezen om afgezet te worden bij Bakehouse Close, een locatie uit de derde serie Outlander als Jamie's drukkerij. *Midhope Castle is alleen beschikbaar van april tot en met december

Vanuit Edinburgh: Dagtocht Loch Ness, Glenoce & The Highlands

5. Vanuit Edinburgh: Dagtocht Loch Ness, Glenoce & The Highlands

Nadat je in het centrum van Edinburgh bent opgehaald, ga je richting Stirling, waar je glimpen opvangt van Stirling Castle en het Wallace Monument. Je bezoekt Callander en stop foor een koffie in deze bruisende stad die bekend staat als de poort naar de Highlands. Ga vervolgens noordwaarts via Rannoch Moor en bereik de duistere Pass of Glencoe. Stop voor de lunch vlakbij Fort William en volg het the Caledonian Canal de Great Glen op richting Loch Ness. Hier heb je wat vrije tijd voor een optionele cruise op het Loch, of om te ontspannen in een van de bars of restaurants in het rustige dorp, of op de pier.  Na Loch Ness ga je in zuidoostelijke richting en geniet je van geweldige uitzichten op Loch Laggan. Onderweg naar huis maak je nog een stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans kuuroord. Vervolgens ga je zuidwaarts door Fife en steek je de Forth naast de geweldige Forth Bridge over, waarna je weer naar Edinburgh terugkeert.

Vanuit Edinburgh: Loch Lomond, Stirling Castle & Kelpies Tour

6. Vanuit Edinburgh: Loch Lomond, Stirling Castle & Kelpies Tour

Breng een dag door in de natuurlijke schoonheid van Loch Lomond and Nationaal park The Trossachs vanuit Edinburgh.De tour begint met een gedenkwaardig bezoek aan Stirling Castle, je verkent de mooie dorpen Aberfoyle en Loch Lomond Shores, en je sluit de tour af met een spectaculaire boottocht over Loch Lomond. Je bereikt dan de 'bonnie banks' (mooie oevers) van Loch Lomond, een van de mooiste en grootste meren van heel Schotland. Hier kun je genieten van een boottocht van een uur met een spectaculair uitzicht op de vele eilanden in het meer en de omliggende bergen. Of kies als alternatief voor een wandeling door het pittoreske en beschermde dorp Loch Lomond, direct aan het meer, met zijn antieke huizen, cafés en een prachtig uitzicht over de westelijke kust van het loch.  Bezoek Nationaal park Trossachs en ervaar de overvloed aan lochs, bergen en bossen. Rijd vervolgens verder langs het middeleeuwse Doune Castle naar het mooie stadje Aberfoyle, gelegen aan de oevers van de rivier de Teith in Stirlingshire, waar je stopt voor de lunch.  Vertrekkend uit Edinburgh reis je naar het noordwesten voor de eerste stop van de dag bij het prachtige Stirling Castle, een van Schotlands historisch belangrijkste kastelen, hoog op een vulkanische rots met een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Bezoek het kasteel en kom meer te weten over de heldendaden van belangrijke historische figuren, zoals William Wallace, Robert the Bruce en Mary Queen of Scots. Aan het einde van de tour keer je weer terug naar Edinburgh.

Vanuit Glasgow: Loch Lomond, Trossachs & Stirling Castle

7. Vanuit Glasgow: Loch Lomond, Trossachs & Stirling Castle

Ga mee met een bustour vanuit Glasgow met gids naar Loch Lomond, de Trossachs en Stirling Castle. Geniet van het uitzicht op het weelderige Schotse platteland en luister als de chauffeur vertelt over William Wallace en Rob Roy. Bezoek na vertrek uit Glasgow eerst de 'bonnie banks’ (mooie oevers) van Loch Lomond, een van de fraaiste en grootste meren van heel Schotland. Maak een rondvaart en geniet van een spectaculair uitzicht op de vele eilanden van het loch en de omringende bergen. Of kies voor een wandeling door het pittoreske en beschermde dorp Loch Lomond, direct aan het loch, met zijn antieke huizen, cafés en een prachtig uitzicht over de westelijke kust van het loch. Geniet van een lunch in het dorp Aberfoyle, genesteld in het hart van het schitterende Nationaal park de Trossachs. Vervolg de reis door de Trossachs, het eerste nationale park van Schotland, dat bekendstaat als ‘de Highlands in miniatuur’ vanwege zijn overvloed aan lochs, bergen en bossen, en het thuisland van de legendarische vogelvrijverklaarde Rob Roy MacGregor. De laatste stop is bij Stirling Castle, dat hoog op vulkanische rotsen ligt en een prachtig uitzicht biedt op het omringende landschap. Neem de tijd om het kasteel te bezoeken en kom meer te weten over de heldendaden van belangrijke historische figuren als William Wallace, Robert the Bruce en Mary Queen of Scots. Na je bezoek aan Stirling Castle ga je weer terug naar Glasgow.

Edinburgh: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met lunch

8. Edinburgh: Loch Ness, Glencoe en Highlands Tour met lunch

Welkom avonturiers! Ga op reis door het hart van Schotland, waar elke bocht een verhaal van geschiedenis en mysterie onthult terwijl je geniet van het dramatische landschap. Vertrekkend vanuit de bruisende stad Edinburgh neemt onze tour je mee op een geweldig avontuur door enkele van de meest iconische landschappen van Schotland! Vang een glimp op van het machtige Stirling Castle terwijl we naar het noorden trekken, en cruise door de ongetemde schoonheid van Rannoch Moor voordat je aankomt bij het spookachtige en dramatische Glen Coe om meer te leren over de legende van The Three Sisters en het bloedbad van de clan dat de inspiratie vormde voor "The Red Wedding" uit Game of Thrones. De ontdekkingstocht gaat verder! Op weg naar het legendarische Loch Ness passeren we de torenhoge Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië, en reizen we door de ruige Great Glen, voordat we stoppen in het charmante Highland dorpje Fort Augustus. Hier heb je twee keuzes: 1) Maak een boottocht over het beruchte loch en ga op jacht naar het ongrijpbare monster! Sonars en onderwaterbeeldvormingssystemen onthullen de geheimen van het loch, terwijl de bemanning mystieke verhalen en legendes over het gebied en Nessie vertelt. Pak een koffie of een biertje van de bar aan boord om scherp te blijven! 2) Proef het leven in de Highlands terwijl je door de plaatselijke winkeltjes dwaalt, je eeuwen geleden waant en de historische bezienswaardigheden in je opneemt. Misschien vang je wel een glimp op van Nessie vanaf de schilderachtige kusten? Op de terugweg naar Edinburgh volgen we Loch Laggan, zien we meer van het ruige Schotse landschap en stoppen we bij kleine Highland dorpjes terwijl je epische gids verhalen over het land vertelt. Als de dag ten einde loopt, genieten we van een laatste glimp van de iconische Fort Bridges voordat we 's avonds terugkeren, gevuld met herinneringen voor het leven!

Vanuit Edinburgh: "Outlander" filmlocaties verkenningstocht

9. Vanuit Edinburgh: "Outlander" filmlocaties verkenningstocht

Sluit je aan bij een lokale gids en ontdek enkele van de prachtige filmlocaties uit de populaire tv-serie 'Outlander'. Bewonder het uitzicht op Doune Castle, Blackness Castle, Midhope Castle en de schilderachtige dorpjes Culross en Falkand tijdens een tour die vertrekt vanuit Edinburgh. Vertrek vroeg in de ochtend vanuit Edinburgh voor een reis naar enkele van de beroemdste locaties uit de serie. Beleef enkele van je favoriete momenten uit de show opnieuw terwijl je via je lokale gids inzicht krijgt in de geschiedenis van elke locatie. Verlaat de hoofdstad en rijd eerst naar het direct herkenbare Midhope Castle. Betreed het terrein en ontdek het echte Lallybroch en het huis van Jamie Fraser. Reis vervolgens naar Doune Castle, of Castle Leoch, dat ook te zien was als Winterfell in "Game of Thrones" en als het kasteel in "Monty Python and the Holy Grail". Je hebt de mogelijkheid om het kasteel te betreden, maar je kunt het ook gewoon van buitenaf bewonderen. Reis vervolgens naar het oude koninkrijk Fife, een gebied van groot historisch belang. Maak een stop in Culross, waar Claire werd beschuldigd van hekserij in het dorp Cranesmuir. Bewonder een van de meest complete voorbeelden van een typische 17e- en 18e-eeuwse burgh die vandaag de dag nog steeds in Schotland ligt. Ga voor je voorlaatste stop naar het charmante dorpje Falkland, dat werd gebruikt als filmlocatie voor Inverness uit de jaren 40. Bewonder enkele van de 28 monumentale gebouwen, die hun nationale historische en architectonische betekenis aangeven. Bezoek ten slotte Blackness Castle, gelegen op een strategisch punt met uitzicht op Blackness Bay. Spring dan terug in de bus en ontspan op de terugreis naar Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: Outlander Avontuur Dagtour met Entree

10. Vanuit Edinburgh: Outlander Avontuur Dagtour met Entree

Tijd voor je eigen Outlander-avontuur. Je verlaat Edinburgh en begint het spoor van de filmlocaties uit de Outlander TV-serie te volgen. Eerst reizen we naar de plek die geen introductie nodig heeft: Midhope Castle*, bekend als Jamie's mooie huis Lallybroch. En je zult een warmer welkom krijgen dan hij. Het gezellige interieur van het huis is nagebouwd in de filmstudio's. In werkelijkheid kunnen bezoekers de ruïnes van het kasteel niet verkennen, maar je kunt wel op de iconische trappen van Lallybroch gaan zitten en wachten tot Jamie of Claire door de prachtige boog op de binnenplaats lopen. Vervolgens reizen we door het charmante platteland naar Blackness Castle. Het is een indrukwekkend fort dat bekend staat als het 'schip dat nooit heeft gevaren' omdat het lijkt op een gigantische stenen boot. Je hebt de tijd om langs de wallen te lopen en het fictieve hoofdkwartier van Jack Randall te verkennen. Bid maar dat je hem niet tegenkomt... De volgende stop is Linlithgow Palace, ook wel bekend als Wentworth Prison. Het is ook de plek waar je luncht, dus probeer de plaatselijke specialiteiten of picknick bij het loch en maak een foto van de ruïnes van het geboortehuis van Mary Queen of Scots. Richting het noorden rijden we langs Stirling Castle en het Wallace Monument naar **Doune Castle, of zoals het in Outlander heet, Castle Leoch. Dit formidabele gebouw is de thuisbasis van Colum MacKenzie en zijn clan in de 18e-eeuwse afleveringen. Bij een bezoek kun je het echte verhaal ontdekken en inzicht krijgen in de leefomstandigheden van een Schotse graaf in de 14e eeuw. Er is ook een uitstekende audiogids die beschrijft hoe dit kasteel werd gebruikt als opnamelocatie voor Monty Python en de Heilige Graal. Reis nog een keer terug in de tijd als je chauffeur-gids je meeneemt naar Culross. Dit vrijwel onveranderde 16e-eeuwse dorp kijkt uit over de zee en doet dienst als het fictieve stadje Cranesmuir. Je hebt de tijd om Claire's kruidentuin te bezoeken, het paleis te verkennen of door de oude straten te dwalen terwijl je je voorstelt hoe het leven er 400 jaar geleden moet hebben uitgezien. Van daaruit gaan we terug naar Edinburgh, waar we aan het eind van de middag aankomen. *Let op: Midhope Castle is ook gesloten op de volgende data in november (2, 11, 15, 18, 22, 30) en december (5, 9, 11, 16, 19). Daarna sluit het voor ongeveer 12 weken vanaf vrijdag 22 december om 15.00 uur. **Let op: Doune Castle is gesloten van 8 januari tot 21 februari 2024. In plaats daarvan nemen we je mee naar Linlithgow Palace. Onze excuses voor het ongemak.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Stirling

Alle activiteiten

110 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Stirling

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Stirling?

Andere activiteiten in Stirling

Wil je alle activiteiten in Stirling bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stirling

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 11.345 beoordelingen

Cliff reed ons heen en weer en hij was zeer goed op de hoogte van de Schotse geschiedenis en kennis over lokale bezienswaardigheden. Hij vermeldde niet alleen de geschiedenis, maar gaf ons ook informatie die niet veel andere gidsen zouden geven. 10/10 zou het aanbevelen! Het IS veel rijden, maar wist vanaf het begin dat de stopplaatsen de rit zeker waard zijn. De lunch bestond uit een broodje, chips en whiskykoekjes, dus neem een lunchpakket mee als je meer wilt, maar er zijn kansen om onderweg eten te krijgen. Helaas was Loch Ness te ijskoud, dus we konden niet mee op de cruise. Pas op als je tijdens het winterseizoen gaat.

Ik hield van deze reis. Zoveel gezien op 1 dag. De cruise maken was zeker de moeite waard! Denk echter niet dat het £ 30 per stuk meer waard was voor de cruise. Van € 49,- naar € 81,- gesprongen. Per persoon. Afgezien van die schitterende dag. Gids Cara was geweldig. Ze had een aantal geweldige verhalen

Maak je klaar voor een echt Schots avontuur. Rod maakte de reis tot een onvergetelijke ervaring. Prachtige landschappen, mooie verhalen en een camera vol foto's. Zou het zeker aanbevelen.

Super leuke reis! En in 3 dagen krijg je een mooi beeld van Schotland. Busjes zijn keurig en wij hadden gids: Stephan!! Aanrader hij maakt de reis compleet. Bij twijfel, BOEKEN!

Sophie was een uitstekende gids. Prachtige plekken die nog lang in je geheugen blijven hangen.