Kies data

Stoa van Attalus

Stoa van Attalus: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Athene: rondleiding door het oude Agora en Agora Museum

1. Athene: rondleiding door het oude Agora en Agora Museum

Bezoek de wieg van de democratie en ontdek een van de belangrijkste vindplaatsen van de oudheid, de bakermat van de filosofie. De oude agora was het commerciële, politieke en financiële hart van het oude Athene en is de plek waar Socrates, Plato en vele wereldberoemde filosofen hun denken hebben gelopen en geleerd. Je bezoekt de Hephaestustempel, de best bewaarde Griekse tempel uit de 5e eeuw voor Christus en je ziet de prachtige kerk van de 12 apostelen, de tempel van Apollo Patroos, de Stoa van Zeus, het altaar van Zeus. Met de inbreng van uw deskundige gids, zullen de oude stenen tot leven komen. Vervolgens brengt uw gelicentieerde gids u naar het Attalos Museum, dat de moeite waard is om te bezoeken omdat het artefacten van grote historische waarde herbergt.

Athene: privétour van een hele dag

2. Athene: privétour van een hele dag

Je privétour begint met de Acropolis, een complex van gebouwen met het Parthenon (hoofdtempel), het beste voorbeeld van klassieke architectuur uit de 5e eeuw voor Christus, Erectheion (de tempel met 6 vrouwelijke figuranten, Caryatides), de tempel van Athena Nike (Wingless Godess), Propylaia (de monumentale Poort), Odeon van Herodus Atticus, Dionysus-theater en ten slotte, de Marsheuvel of Areios Pagos (het eerste oude hof en de plaats waar St. Paulus het christendom predikte voor de eerste keer in Athene ). De volgende halte is de Tempel van de Olympische Zeus (de grootste tempel in de Helleense en Romeinse tijd), het Panathenian Stadium (het stadion van de eerste Olympische Spelen in 1896), de Memorial van de onbekende soldaat en de wisseling van de wacht ( Euzones) voor het Griekse parlement, tegenover het Syntagma of het Constitutionele Plein. Hierna ziet u de Trilogie van Athene (de Academie, de Eerste Universiteit van Athene en de Nationale Griekse Bibliotheek) en tot slot de Lycabettus-heuvel (het hoogste punt van Athene) en vergeet niet om wat foto's en een herinnering te maken in je geest en hart van de hele stad. Rijd door Plaka (de oudste wijk van Athene), een pittoresk deel van de stad, waar kleine winkeltjes zijn met handgemaakte kunstnijverheid en geschenken die je kunt kopen en Monastiraki (vlooienmarkt), waar je een aangename wandeling kunt maken en winkelen met je vrienden en familie. Als de tijd het toelaat, is uw volgende stop de oude Griekse Agora of de Romeinse Agora (oude markten), waar u de tempel van Hephaestus (de best bewaarde tempel in Griekenland), de Stoa van Attalos en de prachtige St. Catherine Orthodox Church. Als je honger hebt, bereid je voor op een aantal beroemde Griekse gerechten en neem je een onvergetelijke lunch. De tour zal je naar een traditioneel restaurant of taverne in Athene leiden. Het is aan jou om te kiezen uit een verscheidenheid aan smaken van de meest bekende Griekse gerechten. Na de lunch kunt u genieten van een bezoek aan het nieuwe Akropolismuseum, waar u de knikkers van het Parthenon kunt zien en een prachtige verzameling voorwerpen en overblijfselen die te vinden zijn op de opgravingen van de Akropolis of het Nationaal Archeologisch Museum van Athene, bijna twee keer zo groot als de vorige die enkele van de belangrijkste artefacten uit verschillende archeologische locaties herbergt, niet alleen Griekenland, maar ook het Midden-Oosten en de Balkan, en ook van de prehistorie tot de late oudheid.

Athene: stadstour met privéchauffeur

3. Athene: stadstour met privéchauffeur

De tour begint met een bezoek aan de zogenaamde "heilige rots", de Akropolis. Hier ziet u het Parthenon dat was gewijd aan de godin Athena (Parthenos), Propylea, de monumentale ingang van het heilige gebied, de tempel van Athena Nike die was gewijd aan Athena-Nike (Overwinning) het Erechtheion met zijn beroemde vrouwelijke figuren-beelden de Kariatiden of Maagden gewijd aan zowel de godin Athena als de god Poseidon. Het Odeum van Herodus Atticus en de ruïnes van het eerste theater ter wereld, het Theater van Dionysus en tenslotte de Areopagus (Marsheuvel). Vervolgens gaat u naar de Tempel van de Olympische Zeus (bezoek) en vervolgens naar het Panathenaic of Kallimarmaro Stadion waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden (kort bezoek). We rijden langs de residentie van de premier (Maximou-huis), het voormalige Koninklijk Paleis, vandaag het presidentieel herenhuis en het parlementsgebouw met het graf van de onbekende soldaat (korte stop om de wisseling van de wacht te zien). We vervolgen onze tour door naar het hoogste punt van Athene te rijden, de Lycabettus-heuvel (het beste 360 graden panoramische uitzicht over Athene). Vanaf de Lycabettus-heuvel gaan we naar de oudste en meest pittoreske wijk van Athene, Plaka (met stenen geplaveide smalle straatjes, traditionele Griekse taverna's -beste gyros- antiek- en souvenirwinkels) en de Tower of the Winds. Na de lunch (optioneel) rijdt u door het stadscentrum naar het gebied van de vlooienmarkt (straatbazaar, antiekwinkels) waar u de oude Agora (het politieke, financiële en commerciële centrum van het oude Athene) zult bezoeken. Daar zie je de Tempel van Hephaistos, ook bekend als Theseum (best bewaarde oude tempel in Griekenland) en de Stoa van Attalos (een oud winkelcentrum) die in de jaren vijftig werd gerestaureerd door de Amerikaanse Archeologische School. Het is een rustige en inspirerende plek en vooral in de lente, wanneer alles in volle bloei staat, wordt je geest opgewekt! De rondleiding wordt afgesloten met een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum, het grootste museum in Griekenland met een van de meest uitgebreide en belangrijke archeologische collecties ter wereld. Het herbergt, naast andere belangrijke tentoonstellingen, de fresco's van het eiland Santorini en de prehistorische gouden collectie van Mycene met het beroemde masker van Agamemnon OF met een bezoek aan het nieuwe Akropolismuseum, "Huis" van het Parthenon-marmer en belangrijke en indrukwekkende archeologische vondsten van de heilige rots van de Akropolis.

Athene: Sightseeing Tour door het oude Athene

4. Athene: Sightseeing Tour door het oude Athene

Reis terug in de tijd om de cultuur en het erfgoed van Athene te verkennen met een bezoek aan de Akropolis en zijn monumenten. Bewonder een fantastisch uitzicht over de stad en ontdek de oude tempels die zijn opgedragen aan Griekse goden en godinnen. Ontmoet uw deskundige gids buiten het Akropolismuseum om uw fantastische tour van een halve dag te beginnen. Bezoek het Akropolismuseum en het Nationaal Archeologisch Museum om sculpturen, vazen, sieraden en meer uit het oude Griekenland te bekijken. Bekijk iconische bezienswaardigheden, waaronder de bibliotheek van Hadrianus, het Parthenon, de Stoa van Attalos en de oude Agora. Sluit uw tour af met een sightseeingwandeling door de wijk Plaka.

  • Rondleidingen
  • Privétours

Sitemap Stoa van Attalus

Wil je alle activiteiten in Stoa van Attalus ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.