Kies data

Stockholm Voor groepen

Stockholm Geschikt voor groepen: Onze meest aanbevolen

Stockholm: toegangsbewijs Paradox Museum

1. Stockholm: toegangsbewijs Paradox Museum

Ervaar 's werelds grootste collectie op paradoxen gebaseerde tentoonstellingen met een toegangsticket voor het Paradox Museum Stockholm. Dompel jezelf onder in experimentele moderne kunst die meer dan levensgroot is en leg interessante foto's vast van de verbijsterende optische effecten. Volg de borden door een doolhof van exposities die zijn ontworpen om te worden ervaren in eenrichtingsverkeer. Krijg ongelooflijke foto's van paradoxen met gemarkeerde fotopunten die u de beste opnamehoek geven. Geniet van tentoonstellingsbeschrijvingen die uitleggen 'wat te doen' en 'wat er aan de hand is'. Scan de QR-codes voor nog meer informatie en stel gerust vragen aan het personeel. Ze kunnen zelfs enkele van uw groepsfoto's voor u maken. Bezoek voordat je terugkeert naar de realiteit de Paradox Boutique, die een verscheidenheid aan games, kledingstukken, souvenirs, memorabilia en gadgets verkoopt.

Stockholm: Archipel Winter Kajakken en Fika Experience

2. Stockholm: Archipel Winter Kajakken en Fika Experience

Je avontuur begint bij Skärgårdens Kanotcenter, waar je je gids ontmoet en deelneemt aan een veiligheidsbriefing. Uw gids zal u helpen om indien nodig enkele aanpassingen aan de kajak aan te brengen en zal ook de route bespreken. Als je eenmaal bekend bent met de basis peddel- en veiligheidstechnieken, is het tijd om je zeekajak in te springen om de winterarchipel te verkennen vanuit het perspectief van het water. Volg je gids terwijl je de schoonheid van Vaxholm verkent en de typisch Zweedse architectuur bewondert. Met zijn beroemde fort dat werd gebruikt om Stockholm te verdedigen en traditionele vissershuisjes in de haven, is het de perfecte plek om de volledige archipel-ervaring te krijgen. Aan de andere kant vind je een van de grootste natuurreservaten van Stockholm. Luister tijdens het kajakken en het verkennen van de eilanden vanaf het water naar lokale verhalen over het gebied, dat ooit meer dan 1000 jaar geleden de thuisbasis was van Vikingen. Geniet van het schilderachtige uitzicht op de winter en voel je ondergedompeld in de rust, ondanks dat het slechts 30 minuten van Stockholm ligt. Aan het einde van een onvergetelijke ervaring, is het tijd om de reis terug naar het startpunt te beginnen en de laatste uitzichten onderweg te bewonderen voordat je opwarmt met een kopje koffie.

Stockholm: tentoonstelling en vikingrit Viking Museum

3. Stockholm: tentoonstelling en vikingrit Viking Museum

Spring terug naar de 10e eeuw en ervaar het legendarische Viking-tijdperk alsof je er echt was. Tijdens de rondleidingen (elk uur), uitgevoerd in het Engels of Zweeds, krijg je een echt beeld van hoe het leven was voor de Vikingen - van bloedige veldslagen en wreed plunderen, tot idyllisch boerenleven en een complex systeem van religieus geloof.  Je komt zelfs oog in oog te staan met een model van levensgrote Viking, gemaakt met behulp van DNA uit eeuwenoude overblijfselen, samen met talloze andere artefacten en indrukwekkende reconstructies. Beleeff een spannende rit, Ragfrid's Saga, om een echt voorproefje te krijgen van het dagelijkse leven van een Viking, verteld vanuit het perspectief van de vrouw van een Viking-krijger. Neem een hapje in Glöd, het moderne Scandinavische restaurant van het museum, met prachtig uitzicht op de haven van Stockholm.

Stockholm: entreebewijs voor Fotografiska

4. Stockholm: entreebewijs voor Fotografiska

Fotografiska is een populair ontmoetingspunt, niet alleen vanwege de tentoonstellingen met het werk van wereldberoemde fotografen, maar ook vanwege het fantastische uitzicht en het heerlijke eten. Vorige tentoonstellingen toonden werk van Annie Leibovitz, Robert Mapplethorpe, Sarah Moon, Sally Mann, Anton Corbijn,  en Albert Watson. Fotografiska biedt ook workshops, cursussen fotografie, live optredens, en nog veel meer aan. Geniet van eersteklas fototentoonstellingen en proef de koffie of een lunch in de bistro en het prijswinnende restaurant. Bewonder het geweldige uitzicht over de stad en geniet tot laat in de avond van de Studio Live muzieksessies met drankjes van de bar.

Van Stockholm: Vikingcultuurtour met hele dag door kleine groepen

5. Van Stockholm: Vikingcultuurtour met hele dag door kleine groepen

Krijg een goed beeld van Viking-historische locaties en een overzicht van de Vikinggeschiedenis in Zweden en de effecten ervan op de moderne Scandinavische cultuur. Deze 8-uur durende tour begint vanuit Stockholm met een comfortabele ophaalservice van het hotel. Bezoek de belangrijkste Viking-locaties in de buurt van Stockholm, waaronder Sigtuna en Old Uppsala, inclusief vervoer vanuit het centrum van Stockholm. Tijdens deze tour bezoek je onderweg verschillende Viking-locaties, zoals Broby bro - een van de beroemdste begraafplaatsen van Zweden. Leer meer over en bezoek enkele machtige Vikingbegraafplaatsen, zowel een heidense als een vroegchristelijke uit de overgangsperiode tussen het christendom en de oud-Noorse religie. Kom meer te weten over Estrid, een machtige Viking-vrouw. Bekijk de brug van Jarlabanki, een gedeeltelijk gereconstrueerde Vikingbrug. Stop bij de Arkil Assembly-site - een Viking-parlement. Leer meer over Vikingwetten, de constructie van verwante groepen en het gebruik daarvan als basis in de Viking-samenleving. Hoor hoe de geschillen in de geschiedenis van Zweden kunnen worden opgelost. Verken Sigtuna, de oudste stad van Zweden tijdens een begeleide wandeling. Bezoek de prachtige houten stad Sigtuna, bekend als een plek voor Zweden om weekendvakanties te houden en bekend als de oudste stad van Zweden. Wandel tussen verschillende middeleeuwse kerkruïnes en bezoek het plaatselijke museum. Bezoek de grafheuvels van de koning in Old Uppsala die 1500 jaar oud zijn. Dit is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Zweden. Bezoek ook de voormalige middeleeuwse kathedraal op de site en loop rond de 11 meter hoge grafheuvels. De gids vertelt je alles over zijn rijke en lange geschiedenis. Maak een wandeling rond de grootste kerk van alle Scandinavische landen: de kathedraal van Uppsala. Sluip een tijdje in Museum Gustavianum voordat je terugkeert naar Stockholm.

Vanuit Stockholm: halve dag in de voetsporen van de Vikingen

6. Vanuit Stockholm: halve dag in de voetsporen van de Vikingen

Nadat je ben opgepikt in het centrum van Stockholm of bij het Centraal Station kan je 5-6 uur durende excursie van start. In een minibusje reis je af naar het Zweedse platteland. Er gaan nooit meer dan 16 personen mee op deze excursie. Omdat je in een kleine groep reist, maak je tijdens de mooie rit makkelijk kennis met je medereizigers.  Je eerste bestemming is Broby Bro, een begraafplaats uit de IJzertijd, waar de Vikingen meer dan 1000 jaar lang hun doden begroeven. Wandel samen met je gids rond over dit heidense grafveld en ontrafel de begrafenistradities en -mythes van de Vikingen. Je komt te weten hoe de Vikingen hun doden begroeven. De gids vertelt je ook het verhaal van Estrid, een Vikingvrouw. In 1995 werd een skelet gevonden op het christelijke deel van de begraafplaats: een 60 jaar oude vrouw die geïdentificeerd werd als Estrid. Ontdek hoe het regionale museum van Stockholm, het Stockholms läns museum, haar identiteit en levensloop kon achterhalen.  Je reis gaat verder, naar de brug van Jarlabanke, gebouwd in de 11e eeuw door de gelijknamige graaf. Deze pocherige Viking liet maar al te graag zien hoe machtig hij was. Kijk uit over de 150 meter lange stenen weg en kom meer te weten over de infrastructuur en communicatie van die tijd. Je vervolgt je weg naar een Vikingenraad, 1000 jaar lang bewaard gebleven op de oorspronkelijke locatie. Je gids legt je aan de hand van dit parlement meer uit over de cultuur, samenleving en mentaliteit van de Vikingen. Kom bijvoorbeeld te weten hoe de Vikingengemeenschap werd bestuurd. Je reis gaat verder naar de middeleeuwse Vallentuna-kerk, die dateert uit de 12e eeuw. Hier bevond zich ooit de Kalender van Vallentuna, hoogstwaarschijnlijk het oudste boek van Zweden. Voordat je verder reist naar Sigtuna, is het tijd voor de lunch. Doe je te goed aan een vers buffet met Zweeds en internationaal eten voor een typisch Zweedse lunchprijs (ongeveer 10 EUR).  De belangrijkste attractie van je excursie is toch wel Sigtuna. Dit stadje met 8000 inwoners is de oudste, nog bestaande stad van Zweden en herbergt talloze historische parels, in de stad zelf en in het museum van Sigtuna (als je zin hebt, kun je het museum bezoeken). Je maakt eerst een stadswandeling met je gids en kunt daarna 45 minuten lang zelf op verkenning uit gaan. In dit stadje heb je een mooi uitzicht op de baai van Sigtuna. Bekijk de 18e-eeuwse houten huizen en de 12e-eeuwse romantische kerkruïnes. Na je bezoek aan Sigtuna reis je weer terug naar je hotel in Stockholm. Je gids kan je overal in het centrum van Stockholm afzetten.  

Stockholm: privétransfer Arlanda Airport (ARN).

7. Stockholm: privétransfer Arlanda Airport (ARN).

Haal de stress uit het woon-werkverkeer van de luchthaven door vooraf uw eigen privéluchthaventransfer van of naar Arlanda Airport te boeken. Rust lekker uit in de wetenschap dat u gemakkelijk, veilig en comfortabel overal tussen Stockholm en Arlanda Airport wordt afgezet. Voel je veilig wetende dat de klantenservicelijn 24/7 beschikbaar is om je te ondersteunen bij alles wat je nodig hebt. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op Stockholm. Of u nu met een grotere groep reist of met extra bagage, stem uw privétransfer af op uw behoeften door aan te geven wat u nodig heeft wanneer u boekt. Om een ontspannen transferervaring te garanderen, ontvang je kort voor je geplande ophaalmoment een sms met je boekingsreferentie, het nummer van de klantenservice en de naam en contactgegevens van je chauffeur. Vergeet niet om uw vluchtgegevens te vermelden wanneer u uw privétransfer boekt. Uw chauffeur volgt uw vlucht, zodat het niet uitmaakt of uw vlucht vroeg, laat of op tijd aankomt, uw chauffeur zal er zijn om u bij aankomst te begroeten. Uw chauffeur haalt u op bij de aankomsthal of het afgesproken ontmoetingspunt in Stockholm en helpt u met uw bagage naar het voertuig.

Stockholm: zelfgeleide speurtocht en hoogtepunten van de stad Tour

8. Stockholm: zelfgeleide speurtocht en hoogtepunten van de stad Tour

Leer Stockholm in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon speelt. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Ontdek een andere kant van Stockholm tijdens deze leuke tour. Loop rond en verken deze iconische stad. Speurtochten zijn geweldig als dagelijkse bezigheid, voor vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeestjes of teambuildingevenementen. Leer interessante feiten over de stad en bezienswaardigheden. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je tour bij het veel gefotografeerde stadhuis van Stockholm. Bezoek een ongebruikelijke plaats Normalhöjdpunkten, met veel geschiedenis omdat het nodig was voor het maken van kaarten, terwijl de Riddarholmen-kerk je zal boeien omdat alle Zweedse koningen erin begraven liggen. Maak een foto in het gebouw van het Nobelprijsmuseum, dat je zal verbazen met zijn baanbrekende exposities voor elk tijdperk, en laat je verdwalen in de schoonheid van de Obelisk in Slottsbacken, een koninklijk geschenk aan de inwoners van Stockholm. Bezoek het onvergelijkbaar mooie Koninklijk Paleis, met zijn blauwbloedige uitstraling. Je passeert ook het Gustav II Adolf-plein met het enorme standbeeld van de grote Zweedse koning. Bewonder de iconische St. James Kyrka, een van de oudste kerken in de stad. Het Nationaal Museum zal u en uw camera betoveren. De kers op de taart van deze unieke ervaring wordt de Skeppsholmsbron-brug, met zijn karakteristieke kronen en zijn unieke uitzicht.

Stockholm: privéwandeling op maat met een lokale gids

9. Stockholm: privéwandeling op maat met een lokale gids

Haal het meeste uit je tijd in Stockholm en maak een rondleiding op maat door de stad met een lokale gastheer. Als iemand die zijn huis van binnen en van buiten kent, kan uw gastheer niet wachten om de essentie van Stockholm met u te delen. Breng de dag door zoals je zou doen met een vriend door te kletsen, te lachen en de sfeer van een werkelijk schitterende stad in je op te nemen. De aanbieder neemt binnen 24 uur na boeking contact met u op om meer te weten te komen over uw persoonlijkheid, smaak en interesses, zodat we een gelijkgestemde Local kunnen toewijzen die een op maat gemaakte ervaring voor u kan creëren. Je wordt gekoppeld aan gidsen die gepassioneerd zijn over de plek die ze thuis noemen en die ervoor kiezen om hun vrije tijd door te brengen met gelijkgestemde reizigers die bij hen passen. Bezoek iconische locaties zoals het klassieke Koninklijk Paleis en de elegante Houses of Parliament. Dwaal door de mooie straten van de oude stad en de beroemde wijk Södermalm, waar u diep kunt graven in het unieke karakter van de stad. Een deel van de cultuur van een stad is natuurlijk de keuken. Misschien wil je het wat rustiger aan doen en fika nemen, het Zweedse ritueel van een pauze nemen en genieten van koffie en een hapje eten. Stop bij een schilderachtig café, restaurant of eetcafé dat wordt aanbevolen door uw gastheer en ontspan met goed gezelschap en lekker eten. U kunt ook een bezoek brengen aan een levensmiddelenmarkt in de buurt.

Stockholm: kajaktocht in de winterarchipel met warme lunch

10. Stockholm: kajaktocht in de winterarchipel met warme lunch

Ontdek de schoonheid van de archipel van Stockholm in de winter tijdens deze begeleide kajaktocht vanuit de stad Stockholm. Heb de mogelijkheid om te kiezen tussen een groepsreis en een privétour. Ontmoet je gids op het kantoor van de touroperator in Stockholm. Luister naar een veiligheidsbriefing en trek je droogpak en kajakuitrusting aan. Leun achterover en geniet van de rit naar het startpunt van de tour. Breng de kajaks naar de kust en ga op avontuur in de archipel van Stockholm. Probeer lokale dieren in het wild te spotten, zoals nieuwsgierige winterrobben. Peddel over ijskoude zeeën terwijl de zon je gezicht verwarmt en het droogpak je warm houdt. Vaar langs een groot aantal eilanden. Stop voor een heerlijke warme lunch. Volg de lunch met fika, de Zweedse traditie van een warm drankje met een gebakje. Ga nog wat langer rond de eilanden kajakken voordat je terugkeert naar het startpunt van de tour in Stockholm.

21 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Stockholm

Welke topattracties zijn een must-see in Stockholm?

Overzicht activiteiten in Stockholm

Wil je alle activiteiten in Stockholm ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stockholm

Zeer leuk museumbezoek ! De “Viking” gids was geweldig en wist de info over te brengen met een kwinkslag maar wel interessant