Kies data
Stockholm

Wandeltours

Stockholm Sightseeing te voet: Onze meest aanbevolen

Stockholm: 1,5 uur historische rondleiding & spookwandeling

1. Stockholm: 1,5 uur historische rondleiding & spookwandeling

Laat je 1,5 uur lang alles over spoken vertellen. Je rondleiding begint in Gamla en eindigt in het hart van de oude stad. Onderweg hoor je hoe Stockholm is ontstaan en zich later heeft ontwikkeld. Je wandelt langs de historische locaties van de stad en hoort op elke plek welke bepalende gebeurtenis er plaatsvond. En je blijft niet alleen op de hoofdstraat, je verkent ook de vergeten hofjes. Streel oude muren en laat de geschiedenis tot leven komen. Bij het licht van de lantaarn komt ook de duistere kant van de stad tot leven. Luister naar bloedstollende verhalen over klopgeesten, plagen, openbare terechtstellingen en moorden. Ruik, proef en zie middeleeuws Stockholm tot leven komen.

Stockholm: wandeltocht door de oude stad

2. Stockholm: wandeltocht door de oude stad

Treed in de voetsporen van de stichters van Stockholm tijdens een boeiende gedeelde of privéwandeltour door het oude centrum. Deze veelbewogen wandeling onthult kleurrijke verhalen en legendes uit het vroege leven in de stad terwijl je door goed bewaarde geplaveide steegjes slentert.  Bewonder de grootsheid van de Riddarholmen-kerk, het standbeeld van de oprichter van Stockholm, Birger Jarl, en de 16e-eeuwse koninklijke paleizen. Je gids zal verhalen en legendes vertellen over de stad en de mensen die hier hebben gewoond. Profiteer van een panoramisch uitzicht op het pittoreske Mälarmeer en het omliggende platteland. Dit is een perfecte introductie tot Stockholm en de oude binnenstad.

Stockholm Archipel: halve dag kajakken en Fika Tour

3. Stockholm Archipel: halve dag kajakken en Fika Tour

Het avontuur begint bij Skärgårdens Kanotcenter, waar je je kajakgids ontmoet en deelneemt aan een korte veiligheidsbriefing. Uw gids zal u helpen om indien nodig enkele aanpassingen aan de kajak aan te brengen en zal de route bespreken. Als je eenmaal bekend bent met de basis peddel- en veiligheidstechnieken, is het tijd om je zeekajak in te duiken en de archipel te verkennen vanuit het perspectief van het water. Volg je gids terwijl je de schoonheid van Vaxholm verkent en de typisch Zweedse architectuur bewondert. Met zijn beroemde fort dat werd gebruikt om Stockholm te verdedigen en traditionele vissershuisjes in de haven, is het de perfecte plek om de volledige archipelervaring te krijgen. Aan de andere kant is er een van de grootste natuurreservaten van Stockholm. Luister tijdens het kajakken en het verkennen van de eilanden vanaf het water naar lokale verhalen over het gebied, dat ooit meer dan 1000 jaar geleden de thuisbasis was van Vikingen. Geniet van het schilderachtige uitzicht en voel je ondergedompeld in de rustige sfeer van het reservaat, waardoor je het gevoel hebt alsof je een miljoen mijl verwijderd bent van de stress van de stad, ondanks dat je slechts 30 minuten van Stockholm bent. Als je eenmaal een beetje trek hebt gekregen, zoek je de perfecte plek om uit te rusten en geniet je van een typisch Zweedse 'fika', ook wel koffiepauze genoemd. Je bent ook meer dan welkom om een badpak mee te nemen voor een Baltische duik als je dat wilt. Na de pauze ga je terug het water op en kijk je uit naar de vele inheemse dieren in het reservaat, waaronder bevers en kustvogels. Aan het einde van een onvergetelijke ervaring, is het tijd om de reis terug naar het startpunt te beginnen en de laatste uitzichten onderweg te bewonderen.

Stockholm: culinaire wandeltocht van 4 uur

4. Stockholm: culinaire wandeltocht van 4 uur

Begin in de gezellige, schilderachtige klassieke Östermalmshallen, de oude markthal van Stockholm en proef lokale kazen en vleeswaren - je eerste proeverij van de tour. Vanaf hier begint de 4-uur durende ervaring. Je loopt met een gids door de meest moderne wijken van de stad en proeft de beste gezonde en klassieke gerechten waar een eigen draai aan gegeven is. Ga zitten bij de voedselmarkt van Stockholm en geniet van een lunch van heerlijke Zweedse zeevruchten. Een bezoek aan Stockholm is niet compleet zonder deze lokale specialiteit te proberen! Na de lunch is het tijd voor iets zoets! In het hart van de stad bezoek je een lokale chocoladewinkel, waar de romantische verhalen van de eigenaren een nog zoetere wending geven aan de lokaal gemaakte chocolade. Hötorgshallen, nog een van de voedselmarkten van de stad, ligt ook op de route. Pauzeer om meer te weten te komen over het historische belang van de markt en de winkels - en om snel nog wat lekkernijen te proeven. Ga verder met je gids naar Gamla Stan, de oude stad, waar je enkele van de oorspronkelijke huizen van Stockholm zult bewonderen. Je bezoekt een kleine fabriek die polkagris maakt, het meest traditionele Zweedse snoepje. De laatste halte is voor een kopje koffie in een romantische binnenplaats, waar je kunt genieten van de beste kaneelbroodjes in de stad.

Stockholm: geleide wandeling oude centrum

5. Stockholm: geleide wandeling oude centrum

Het oude centrum, plaatselijk bekend als "Gamla stan" is verreweg de meest mythische en legendarische buurt van heel Stockholm. Het is het historische centrum van de stad, en hier kom je meer te weten over gebeurtenissen van lang geleden en hoor je fascinerende verhalen die je een leven lang bijblijven. Deze rondleiding geeft je het gevoel dat je in een tijdmachine bent gestapt, en terug bent gebracht naar de middeleeuwen, toen edelmannen, prinsessen en hertogen over straat liepen. Luister naar verhalen over het Stockholms bloedbad, de kanonskogel die in de gevel vast zit, en de legende van Sint Joris en de Draak.

Stockholm: Archipel Winter Kajakken en Fika Experience

6. Stockholm: Archipel Winter Kajakken en Fika Experience

Je avontuur begint bij Skärgårdens Kanotcenter, waar je je gids ontmoet en deelneemt aan een veiligheidsbriefing. Uw gids zal u helpen om indien nodig enkele aanpassingen aan de kajak aan te brengen en zal ook de route bespreken. Als je eenmaal bekend bent met de basis peddel- en veiligheidstechnieken, is het tijd om je zeekajak in te springen om de winterarchipel te verkennen vanuit het perspectief van het water. Volg je gids terwijl je de schoonheid van Vaxholm verkent en de typisch Zweedse architectuur bewondert. Met zijn beroemde fort dat werd gebruikt om Stockholm te verdedigen en traditionele vissershuisjes in de haven, is het de perfecte plek om de volledige archipel-ervaring te krijgen. Aan de andere kant vind je een van de grootste natuurreservaten van Stockholm. Luister tijdens het kajakken en het verkennen van de eilanden vanaf het water naar lokale verhalen over het gebied, dat ooit meer dan 1000 jaar geleden de thuisbasis was van Vikingen. Geniet van het schilderachtige uitzicht op de winter en voel je ondergedompeld in de rust, ondanks dat het slechts 30 minuten van Stockholm ligt. Aan het einde van een onvergetelijke ervaring, is het tijd om de reis terug naar het startpunt te beginnen en de laatste uitzichten onderweg te bewonderen voordat je opwarmt met een kopje koffie.

Stockholm: culinaire tour

7. Stockholm: culinaire tour

Begin in het Östermalm-gebied, dat wordt gepopulariseerd door de rijken en de beroemde mensen. Maak kennis met de tradities van Zweeds eten, van rijkelijk op smaak gebrachte voortreffelijke kazen tot wildvlees. Voorbeeldbier dat wordt gekroond tot The Gold of The North. Krijg een rode loper-achtige infusie in de wereld van Zweedse lekkernijen in de high-end Östermalms Markthal. Ga naar het hart van de stad en geniet van een traditionele Zweedse lunch. Onderweg ontdekt u het kroonjuweel van de Scandinavische keuken, de gehaktbal. Ontdek welke soorten aardappelen erbij worden geserveerd en waarom er specifieke problemen zijn. Volg je gids door de prachtige Kings Garden. Ga door het gebied dat door Vogue Magazine werd uitgeroepen tot het derde coolste district ter wereld. De tour eindigt in de oude stad, een gebied dat dateert uit de 13e eeuw en bestaat uit middeleeuwse steegjes en architectuur. Hier worden traditionele snoepjes en snoepjes behandeld.

Stockholm: City Sightseeing elektrische boottocht en kanalen

8. Stockholm: City Sightseeing elektrische boottocht en kanalen

Maak een elektrische boottocht door Stockholm en ontspan comfortabel terwijl je de stad vanaf het water leert kennen. Luister naar commentaar over elke locatie en reis van de havens naar iconische attracties. Bekijk de buitenkant van het Vasamuseum, Stockholm Palace en Skansen. Baan je een weg naar de voorkant van Stockholm Palace om je vriendelijke gids en groep voor de dag te ontmoeten. Klim aan boord van je boot en ga zitten terwijl je verder de stad in drijft. Vaar over het Djurgården Well Canal en bewonder het weelderige groen terwijl je onder lage bruggen door vaart. Geniet van je eigen eten en drinken terwijl je luistert naar live commentaar over elke locatie. Dompel jezelf onder in het verhaal van Stockholm en voel het wonder van het drijven langs de torenspitsen van het Nordic Museum. Speel een kleine scène na op de boot die langs het Royal Dramatic Theatre vaart en zing een lied buiten ABBA The Museum.

Stockholm: privé rondleiding met een lokaal

9. Stockholm: privé rondleiding met een lokaal

Haal het meeste uit je tijd in Stockholm en maak een rondleiding op maat door de stad met een lokale gastheer. Als iemand die zijn huis van binnen en van buiten kent, kan je gastheer niet wachten om de essentie van Stockholm met je te delen. Breng de dag door zoals je zou doen met een vriend door te kletsen, te lachen en de sfeer van een werkelijk prachtige stad op te snuiven. De leverancier neemt binnen 24 uur na boeking contact met u op om meer te weten te komen over uw persoonlijkheid, smaak en interesses, zodat we een gelijkgestemde Local kunnen toewijzen die een op maat gemaakte ervaring voor u kan creëren. Je wordt gekoppeld aan gidsen die gepassioneerd zijn over de plek die ze thuis noemen en die ervoor kiezen om hun vrije tijd door te brengen met gelijkgestemde reizigers die op hen zijn afgestemd. Bezoek iconische locaties zoals het klassieke Koninklijk Paleis en de elegante Houses of Parliament. Dwaal door de mooie straten van de oude stad en de beroemde wijk Södermalm, waar u diep in het unieke karakter van de stad kunt graven. Een deel van de cultuur van een stad is natuurlijk de keuken. Misschien wil je het rustiger aan doen en fika hebben, het Zweedse ritueel van een pauze nemen en genieten van koffie en een hapje. Stop bij een schilderachtig café, restaurant of eetcafé dat wordt aanbevolen door je gastheer en ontspan met goed gezelschap en lekker eten. Als alternatief kunt u een nabijgelegen voedselmarkt bezoeken.

Van Stockholm: Vikingcultuurtour met hele dag door kleine groepen

10. Van Stockholm: Vikingcultuurtour met hele dag door kleine groepen

Krijg een goed beeld van Viking-historische locaties en een overzicht van de Vikinggeschiedenis in Zweden en de effecten ervan op de moderne Scandinavische cultuur. Deze 8-uur durende tour begint vanuit Stockholm met een comfortabele ophaalservice van het hotel. Bezoek de belangrijkste Viking-locaties in de buurt van Stockholm, waaronder Sigtuna en Old Uppsala, inclusief vervoer vanuit het centrum van Stockholm. Tijdens deze tour bezoek je onderweg verschillende Viking-locaties, zoals Broby bro - een van de beroemdste begraafplaatsen van Zweden. Leer meer over en bezoek enkele machtige Vikingbegraafplaatsen, zowel een heidense als een vroegchristelijke uit de overgangsperiode tussen het christendom en de oud-Noorse religie. Kom meer te weten over Estrid, een machtige Viking-vrouw. Bekijk de brug van Jarlabanki, een gedeeltelijk gereconstrueerde Vikingbrug. Stop bij de Arkil Assembly-site - een Viking-parlement. Leer meer over Vikingwetten, de constructie van verwante groepen en het gebruik daarvan als basis in de Viking-samenleving. Hoor hoe de geschillen in de geschiedenis van Zweden kunnen worden opgelost. Verken Sigtuna, de oudste stad van Zweden tijdens een begeleide wandeling. Bezoek de prachtige houten stad Sigtuna, bekend als een plek voor Zweden om weekendvakanties te houden en bekend als de oudste stad van Zweden. Wandel tussen verschillende middeleeuwse kerkruïnes en bezoek het plaatselijke museum. Bezoek de grafheuvels van de koning in Old Uppsala die 1500 jaar oud zijn. Dit is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Zweden. Bezoek ook de voormalige middeleeuwse kathedraal op de site en loop rond de 11 meter hoge grafheuvels. De gids vertelt je alles over zijn rijke en lange geschiedenis. Maak een wandeling rond de grootste kerk van alle Scandinavische landen: de kathedraal van Uppsala. Sluip een tijdje in Museum Gustavianum voordat je terugkeert naar Stockholm.

  • Rondleidingen
  • Privétours
27 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 27

Veelgestelde vragen over Sightseeing te voet in Stockholm

Welke andere activiteiten dan Sightseeing te voet zijn de moeite waard in Stockholm?

Andere onmisbare dingen om te doen in Stockholm:

Welke Sightseeing te voet in Stockholm nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Stockholm

Wil je alle activiteiten in Stockholm ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stockholm

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.544 beoordelingen

Absoluut fantastische tour, de gids had een ongelooflijke empathie, hij kreeg zowel oud als kinderen in het verhaal. Zowel ik als mijn kinderen van 6 en 9 jaar willen weer naar Stockholm om de spookwandeling op Södermalm te kunnen maken, ik denk dat het net zo goed is als die we in de oude stad gingen. We hebben zeker een geslaagde en leerzame avond gehad.

De gids gekleed in een geklede jas, een wandelstok en een hoed bracht ons meteen in de stemming. Hij vertelde ons veel verontrustende verhalen over Stockholm in de middeleeuwen, ver van IKEA en Abba. Al deze anekdotes zijn doorspekt met humor en een theatrale verteltoon die het bezoek spannend en opwindend maken!

Empathische gids met zeer interessante info. De gids die Peter zeker heeft afgeleverd! Adviseren!

Peter die ons begeleidde was ongelooflijk empathisch. Echte entertainer met spannende verhalen

Leuke rondleiding met donkere historische en humoristische verhalen.