Stonehenge
Tickets

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Stonehenge Tickets: Onze meest aanbevolen

Stonehenge: toegangsbewijs

1. Stonehenge: toegangsbewijs

Stonehenge is misschien wel het beroemdste prehistorische monument ter wereld. Het werd in verschillende fases gebouwd en begon als een simpele cirkelvormige aarden verhoging. De unieke stenencirkel met lateien werd gebouwd rond 2500 v.Chr., aan het einde van het neolithicum. Je entreeticket voor een bepaalde tijd biedt toegang tot een plek die al eeuwenlang interesse wekt. Vandaag de dag vormen Stonehenge, Avebury en andere bijbehorende plaatsen samen een UNESCO Werelderfgoedinschrijving, omdat er sprake is van een unieke en dichte concentratie van prehistorische monumenten. Stonehenge is al sinds in ieder geval de vroege middeleeuwen een fascinerend onderwerp waar veel over gespeculeerd wordt. Hoe hebben de neolithische mensen dit bouwtechnische meesterwerk met hun simpele werktuigen en technieken gemaakt? Bij het bezoekerscentrum worden honderden prehistorische voorwerpen die bij Stonehenge zijn gevonden tentoongesteld. Een van de nieuwste toevoegingen aan Stonehenge is een buitengalerij waar onder andere verschillende nagebouwde neolithische huisjes te zien zijn. De gebouwen zijn ontworpen op basis van archeologisch bewijs en authentieke materialen, en werpen licht op de levensstijl van de neolithische mensen die Stonehenge gebouwd hebben. Stonehenge heeft vandaag de dag allerlei verschillende betekenissen voor mensen. Het is een symbool voor Groot-Brittannië, een wereldwonder, een spirituele plek en een bron van inspiratie.

...
Windsor Castle, Stonehenge en Roman Baths: dagtrip

2. Windsor Castle, Stonehenge en Roman Baths: dagtrip

Windsor Castle Gelegen ten noorden van de rivier de Theems, net buiten Londen, wachten 900 jaar geschiedenis je op bij Windsor Castle. Dit kasteel was de verblijfplaats van vele monarchen, van Willem de Veroveraar tot aan de huidige Koningin. Het kasteel is het langst continu bewoonde kasteel ter wereld. Ga Windsor Castle binnen om de pracht van St. George's Chapel en de luxueuze staatsappartementen te zien. Windsor zelf is een mooi stadje vol historische pubs en traditionele winkels. Shakespeare zou in één van de pubs zijn toneelstuk 'The Merry Wives of Windsor' hebben geschreven!     Bath Bath, een werelderfgoed, is een prachtige Georgiaanse stad met bijzondere gebouwen die in halvemaanvormige cirkels zijn gebouwd, terrassen, en indrukwekkende architectuur. Na een panoramische tour van de stad bezoek je Bath Abbey en Pulteney Bridge, waar de rivier Avon over de dam valt. Je kunt ook winkelen, het gebied verkennen, of afternoon tea halen in de Pump Rooms, onder begeleiding van het strijkerskwartet. Bij je ticket is toegang tot de Roman Baths inbegrepen. De baden, al 2000 jaar oud, zijn gebouwd op de enige natuurlijke warmwaterbron van Groot-Brittanië. Bewonder de eeuwenoude Romeinse beelden en architectuur rond het stomende bad.  Stonehenge Stonehenge is het beroemdste prehistorische monument ter wereld, en tegenwoordig Werelderfgoed. Het is zo'n 5000 jaar oud en is het enige bouwwerk op een uitgestrekt gebied van de vlakte van Salisbury. Het is een symbool van heidendom en spirituele verering geworden, en nog altijd zijn de meningen erover verdeeld. Ga zelf op onderzoek uit en probeer het mysterie van Stonehenge te kraken. Selecteer de optie met entree inbegrepen om toegang tot de plek te krijgen.

...
Londen: halve dagtour Stonehenge met optionele Fish & Chips

3. Londen: halve dagtour Stonehenge met optionele Fish & Chips

Bezoek een van de meest beroemde prehistorische monumenten ter wereld tijdens een ochtend- of middagbezoek aan Stonehenge vanuit Londen. Bij aankomst bij het monument, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, krijg je een audiogids om meer over de mysteries rondom dit ongelooflijke, megalitische bouwwerk te leren. Kom meer te weten over de ruim 5000 jaar oude geschiedenis en luister naar het deskundige commentaar van je audiogids, beschikbaar in meerdere talen. Stonehenge zorgt nog altijd voor verwondering onder geschiedkundigen en er bestaat ook nog altijd onenigheid over het precieze doel van dit bouwwerk, dus gebruik de extra tijd om deze indrukwekkende constructie van de antieke wereld op je gemak te bekijken en vorm je eigen beeld.

...
Vanuit Londen: exprestour halve dag naar Stonehenge

4. Vanuit Londen: exprestour halve dag naar Stonehenge

Ontdek de oude stenen cirkel van Stonehenge, een van de grootste wonderen van de wereld en uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Je stap in een luxe touringcar voor een rechtstreekse expresdienst vanuit het centrum van Londen. Bij aankomst neemt je chauffeur je mee naar de mysterieuze en magische site, waar je ongeveer 2 uur vrij hebt om de stenen te bewonderen. Je profiteert van een fascinerende audiogids-rondleiding, met commentaar in 10 talen. Waarom Stonehenge werd gebouwd blijft een mysterie. Het was een heidense gebedsplaats, een astronomische klok en een begraafplaats uit de Bronstijd. De oorsprong ervan dateert al bijna 5000 jaar en het blijft zonnewindenaanbidders aantrekken. Bepaal zelf wat het allemaal betekent terwijl je het unieke monument verkent. Je stapt vervolgens terug op de luxe touringcar voor de snelle reis terug naar Londen, waar je wordt afgezet op het centraal gelegen Victoria Station, handig voor verbindingen met het openbaar vervoer naar je hotel of accommodatie.

...

Sitemap Stonehenge

Wil je alle activiteiten in Stonehenge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stonehenge

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 3.725 beoordelingen

Ik bezocht Londen voor mijn verjaardag en het bezoeken van Stonehenge stond # 1 op mijn lijst. Over het algemeen was het een uitstekende ervaring. Ik heb mijn reservering verzonnen en ik kon WhatsApp gebruiken om contact op te nemen met de klantenservice om het tijdig te repareren. Vanaf het moment dat ik aankwam bij de gate @ was het Victoria Coach Station tot het einde van de reis buitengewoon positief. De buschauffeur, Conroy, was zeer behulpzaam, hij wees onderweg op een paar beroemde sites en stopte voor een comfortabele vakantie bij de terugkeer naar Londen. Hij was een veilige bestuurder, grondig en beknopt. Het toegangsproces verliep naadloos en ik waardeerde de beschikbaarheid van de audiosprekers die inzichtelijke weetjes over de pre-historische site delen.

Een heel mooie ervaring

Vanaf het bezoekerscentrum tot aan de stenen van Stonehenge zelf kan je de bus nemen of te voet gaan. Wij hebben er een mooie wandeling van ongeveer 25 min van gemaakt. Stonehenge is uniek en waardevol. In het bezoekerscentrum krijg je extra achtergrond informatie.

Goed georganiseerd. Om 10.45 vertrek, 13.30 bij stonehenge, tot 16.10 kunnen rondkijken en dat is ruim voldoende. Om 18.30 waren we weer terug. Stonehenge is echt indrukwekkend!

Was echt de moeite waard

Perfecte tijdspanne, buschauffeur kwam op sommige momenten wel wat bruut over maar hij heeft wel goed gereden en gaf goede info tijdens de rit.

Echt mooie bezichtiging, iets wat we graag wilde zien.

Erg leuke trip naar de Stonehenge, hou wel rekening met de duur van de bus reis. 2 uur en er is geen toilet. Verder erg goed geregeld.