Kies data
Stonehenge

Tours

Populaire Tours in Stonehenge

Stonehenge Tours: Onze meest aanbevolen

Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

1. Londen: dagtocht per bus naar Stonehenge, Windsor & Bath

Verlaat Londen in een comfortabele touringcar en ontdek de charmes van het Engelse platteland tijdens een tour van een hele dag die je langs beroemde, historische plaatsen brengt. Bekijk de charmante straten van Windsor, de iconische Romeinse baden van Bath en de indrukwekkende stenen structuur van Stonehenge met je gids. Na het vertrek in de ochtend rijd je direct naar Windsor. Ontdek de 17e-eeuwse historische monumenten, verbonden door geplaveide straatjes. Je kunt ook het huis van koningin Elizabeth II bezoeken en een kijkje nemen in het oudste en grootste kasteel ter wereld. Ga vervolgens naar Stonehenge. Ontdek de gigantische stenen op Salisbury Hill. Vervolgens rij je verder naar Bath op de hellingen rondom de rivier Avon. Ontdek de eerste stad in Engeland die aan het Unesco Werelderfgoed werd toegevoegd.Bezoek de 15e-eeuwse Bath Abbey en de romantische Pulteney Bridge, geïnspireerd door de Ponte Vecchio in Florence.

Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

2. Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Geniet van een volledige dag vol Engels erfgoed en bezoek het prachtige Windsor Castle, het fascinerende Stonehenge en de bijzondere universiteitsstad Oxford. Tijdens deze 11 uur durende dagtrip vanuit Londen verken je in snel tempo deze unieke locaties met onderweg interessante toelichting van je gids. Begin je dag op Windsor Castle, een van de officiële residenties van HM Koningin Elizabeth II. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Neem de tijd om het kasteelterrein en de 14e-eeuwse St. George's Chapel te verkennen, waar je één van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland kunt bewonderen. Je gaat vervolgens naar de staande stenen van Stonehenge, nog steeds een mysterie wanneer het gaat om verbazingwekkende menselijke technieken. Verken de prehistorische stenen cirkel en kom meer te weten over de theorieën rond de constructie ervan. Je gaat verder naar de universiteitsstad Oxford, bekend als "de stad der dromerige spitsen". Deze stad is al een leerplaats sinds 1249, en tevens een fijne locatie om te ontdekken tijdens een wandeling.

Vanuit Londen: dagtrip Windsor, Oxford & Stonehenge

3. Vanuit Londen: dagtrip Windsor, Oxford & Stonehenge

Bij deze activiteit ga je eerst naar Windsor Castle. Het is niet moeilijk om te zien waarom dit kasteel met zijn prachtige landschapstuinen en ronde toren het favoriete weekendverblijf van de Britse koningin is. Geniet van een fascinerend kijkje in de weelderige Staatsappartementen, waar kostbare kunstwerken van Rembrandt en Leonardo da Vinci hangen. Je kunt ook het Queen Mary’s Dolls’ House en de St George’s Chapel bezoeken, de laatste rustplaats van vroegere vorsten, zoals Hendrik VIII. Je gaat dan door naar het spectaculaire Stonehenge. Je vergeet nooit de eerste aanblik van deze monolithische rotsformatie die oprijst tegen de horizon van het Salisbury Plain. Er zijn talloze theorieën over de mysterieuze oorsprong van Stonehenge. Was het bedoeld als een religieuze tempel? Een astronomische klok? Een begraafplaats uit het Bronzen Tijdperk? Beslis zelf tijdens je verkenning van deze unieke plek. De laatste bestemming van de dag is het charmante universiteitsstadje Oxford. Hier maak je een wandeltocht en krijg je vrije tijd. Wandel door de prachtige hofjes van de universiteit en over de geplaveide lanen van deze historische universiteitsstad. De uitstap eindigt rond 19:15 uur in Londen.

Londen: dagexcursie Windsor Castle, Stonehenge en Bath

4. Londen: dagexcursie Windsor Castle, Stonehenge en Bath

Deze tour is een excursie die alle bezoekers van Londen gedaan moeten hebben. Maak kennis met het beroemde Windsor Castle, de mysterieuze steencirkel van Stonehenge en de prachtige Georgiaanse stad Bath. Vervoer per bus en rondleidingen op alle locaties zijn inbegrepen. Begin bij Windsor Castle, al 900 jaar de thuisbasis van de Koninklijke familie. Het is nog steeds een officiële residentie van de Koningin. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Verken de landerijen van het kasteel en zie de St. George's Chapel uit de 14e eeuw, een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland en de begraafplaats van veel koningen en koninginnen, waaronder Hendrik VIII en zijn vrouw Jane Seymour. Ga door naar Stonehenge over het platteland van Wiltshire. De oeroude stenenkring Stonehenge wordt omringd door mysteries, is een geweldig staaltje bouwkunst en is het belangrijkste prehistorische monument van Engeland. Ga in westelijke richting verder naar Bath, een mooie georgiaanse stad met prachtige honingkleurige architectuur en de beroemde Romeinse baden. Geniet van een panoramische rondleiding langs enkele van de mooiste architectonische bezienswaardigheden van Europa, waaronder Bath Abbey, de Royal Crescent, het Circus, de Assembly Rooms en Pulteney Bridge. Kies de optie met de Romeinse baden, die rondom thermale bronnen gebouwd zijn die al meer dan 2000 jaar voor water zorgen.

Londen: dagtrip naar Windsor, Stonehenge, Bath en Romeinse baden

5. Londen: dagtrip naar Windsor, Stonehenge, Bath en Romeinse baden

Verken verschillende tophoogtepunten in Londen tijdens deze dagtrip met de bus vanuit Londen. Ervaar de elegantie van Windsor Castle, ontsluit de mysteries van Stonehenge en bewonder de Georgische architectuur in de stad Bath. Bezoek een goed bewaard gebleven Romeins badhuis. Windsor kasteel Fans van de koninklijke familie zullen in hun element zijn. Doordrenkt van geschiedenis, bezoek het huis van koningin Elizabeth II en geniet van een door-de-sleutelgat-ervaring van 's werelds grootste en oudste kasteel. Geniet op uw gemak van de spectaculaire State Apartments en bewonder de weelderig ingerichte omgeving. Tot op de dag van vandaag gebruikt voor staatsgelegenheden, maak deel uit van waar deze koninklijke tradities plaatsvinden terwijl u wereldberoemde kunstwerken bewondert. Bezoek de St. George's kapel, waar de graven van talloze koningen en koninginnen verblijven, met name Henry VIII en zijn derde vrouw Jane Seymour. Bekijk het poppenhuis van Queen Mary en sta versteld van de omvang en het ingewikkelde ontwerp van 's werelds beroemdste poppenhuis. Mysterieus Stonehenge Dwaal rond op het werelderfgoed en laat je betoveren door de unieke rotsformatie. Gelegen op Salisbury Plain, staan rotsen van 40 ton alleen sinds hun aankomst 5000 jaar geleden. Een overvloed aan theorieën omringen Stonehenge; van een religieuze tempel tot een astronomische klok en zelfs een begraafplaats uit de Bronstijd. Beslis zelf terwijl u de geschiedenis van dit mysterieuze monument ontdekt. Bad Bath, trots op de hellingen van de rivier de Avon, was de eerste stad in Engeland die op de werelderfgoedlijst van UNESCO stond. Bewonder de prachtige 15e-eeuwse Bath Abbey, de prachtige Georgische architectuur en de romantische Pulteney Bridge. Romeinse baden Beroemd om zijn Romeinse baden, herbergt Bath de best bewaarde Romeinse spa uit de oudheid. Op wonderbaarlijke wijze aan het zicht onttrokken tot de jaren 1870, duik in de geschiedenis van dit magische monument en bewonder de architectonische pracht. Aankomsttijd terug in Londen is om ongeveer 19:45 uur.

Vanuit Londen: dagtrip Stonehenge & Romeinse baden

6. Vanuit Londen: dagtrip Stonehenge & Romeinse baden

Stonehenge, het beroemdste prehistorische monument ter werled en door de UNESCO aangeduid als Werelderfgoedlocatie - staat statig en alleen op de open vlakte Salisbury Plain. Stonehenge bestaat al 5.000 jaar en het is nog altijd niet bekend waar dit monument voor diende. Er zijn de laatste decennia al vele discussies gevoerd over de functie van deze constructie: was het een observatorium voor de maan, een tempel voor de zon, of een grote begraafplaats? Tijdens deze dagtour heb je de mogelijkheid om deze plek te verkennen en zelf haar geheimen te ontrafelen terwijl je vol verwondering deze uitmuntende en mysterieuze bouwkundige prestatie in je opneemt. Daarna ga je naar Bath voor de lunch (niet bij de prijs inbegrepen). Met geweldige restaurants, theehuizen, sandwichshops en klassieke Engelse pubs, is er meer dan genoeg om uit te kiezen! Bath is een prachtige Georgiaanse stad met bijzondere gebouwen die in halvemaanvormige cirkels zijn gebouwd, terrassen, en indrukwekkende architectuur. Maak een schilderachtige rit naar het centrum van de stad, waar je meer dan voldoende tijd hebt om de stad op eigen tempo te verkennen. Bezoek de Romeinse baden die bijna 2.000 jaar geleden gebouwd zijn. De magnifieke openbare Romeinse baden en Romeinse tempel zijn gebouwd op de locatie van de enige natuurlijk warmwaterbron in Engeland. Bij dit Werelderfgoed kun je rond het stomende bad - op de Romeinse paden - lopen en zo de oude Romeinse beelden en architectuur bewonderen. Bezoek de Abdij van Bath en de veel gefotografeerde Pulteney Bridge, gebaseerd op de beroemde Ponte Vecchio in Florence. Bovendien kun je het Jane Austen Centrum en de elegante Assembly Rooms uit 1771 zien. Winkel, verken en geniet van een afternoon tea in de Pump Rooms terwijl je naar live klassieke muziek luistert.

Stonehenge Special Access - Avondtour vanuit Londen

7. Stonehenge Special Access - Avondtour vanuit Londen

Nadat je bent opgehaald in het centrum van Londen, vertrek je naar Avebury, waar je een korte wandeling maakt door de stenen cirkel die het kleine dorp omringt. Hierna heb je vrije tijd om het dorp te verkennen - lunch in de beruchte, spookachtige Red Lion Pub wordt aanbevolen, hoewel het tijdens de piekuren druk kan zijn. Na een korte rit langs de weg, stop je bij Silbury Hill en maak je een wandeling de heuvel op naar West Kennet Long Barrow, een van de grootste neolithische graftombes in Groot-Brittannië en meer dan 5000 jaar oud. Je gids neemt je mee naar de grafkamers en brengt de fascinerende geschiedenis tot leven. Daarna gaat het naar Stonehenge voor speciale toegang wanneer de site normaal gesproken gesloten is voor het publiek. Je tijd in de inner circle duurt maximaal een uur en wordt volledig begeleid. Na toegang tot de stenen cirkel, vertrek je naar Londen. Let op: de tijd kan per dag verschillen, afhankelijk van het verkeer en de plaatselijke omstandigheden. Uw tourmanager bevestigt de inleverlocaties gedurende de dag.

Vanuit Londen: dagtrip naar Stonehenge en Bath

8. Vanuit Londen: dagtrip naar Stonehenge en Bath

Geniet van een dagtour door 2 van de beroemdste attracties van West Country van Engeland tijdens een busreis van Londen naar de staande stenen cirkel van Stonehenge en de Romeinse en Georgische stad Bath. Na je transfer vanuit het centrum van Londen, begin je met het verkennen van de mysteries van Stonehenge, 's werelds beroemdste prehistorische monument. De steencirkel, die zo'n 5000 jaar oud is, bevindt zich op de vlakte van Salisbury en is al eeuwenlang de thuisbasis van heidense religies en spirituele aanbidding. Probeer enkele van zijn geheimen te ontgrendelen in het nieuwe bezoekerscentrum. Ga dan op tijd verder naar Bath voor een vrije lunch. Er is een ongelooflijke selectie aan restaurants in de stad, waaronder traditionele pubs voor een klassieke publunch, schilderachtige theehuizen en coole broodjeszaken voor een snelle snack. Geniet van voldoende vrije tijd om door de prachtige halve manen en terrassen van de stad te dwalen om mooie voorbeelden van Georgische architectuur te zien. Als je wilt, kun je de Romeinse baden bezoeken, die ongeveer 2000 jaar geleden zijn gebouwd (entreeticket op eigen kosten). Bewonder de grote Bath Abbey of ga naar de romantische Pulteney Bridge over de rivier de Avon. Ontdek waarom Bath zo geliefd was bij Jane Austen in het Jane Austen Centre en bezoek de elegante 18e-eeuwse vergaderruimten. Er is voldoende tijd om te winkelen of om te genieten van afternoontea in de Pump Rooms, waar de typisch Engelse ervaring wordt begeleid door live klassieke muziek.

Vanuit Londen: dagtrip naar Stonehenge en Bath

9. Vanuit Londen: dagtrip naar Stonehenge en Bath

Bezoek de iconische site Stonehenge en ontdek de mysteries met behulp van een informatieve rondleiding met audiogids en verken in je eigen tempo de prachtige stad Bath tijdens deze daguitstap vanuit Londen.  Vertrek uit Londen en rijd naar het UNESCO-Werelderfgoed Stonehenge. Leun achterover en ontspan tijdens de reis van ongeveer 2 uur (afhankelijk van het verkeer) en bewonder het prachtige uitzicht op het platteland vanuit een comfortabele bus. Bij aankomst in de mythische staande stenen cirkel op de vlakte van Salisbury, heb je ongeveer 90 minuten om het megalithische gebied zelf te verkennen.  Ga vervolgens door naar de stad Bath, beroemd om zijn georgiaanse architectuur en Romeinse baden. Profiteer van een bezoek aan het centrum van de stad en verken de historische stad ongeveer 2,5 uur lang in je eigen tempo. Bewonder de honingkleurige architectuur en zie bezienswaardigheden als Bath Abbey en de Royal Crescent.

Vanuit Londen: Stonehenge Inner Circle en Windsor Day Trip

10. Vanuit Londen: Stonehenge Inner Circle en Windsor Day Trip

Vertrek vroeg in de ochtend vanuit het centrum van Londen en ga naar Stonehenge voor een privétour door de oude site. De meeste vaste bezoekers van Stonehenge hebben geen directe toegang tot de stenen. Ga de stenen cirkel zelf binnen en ga naast de prachtige stenen boven je staan. Geniet van de rust en stilte, weg van de drukte, terwijl je Stonehenge op zijn best beleeft. Volg na het bezoek aan Stonehenge uw weg naar de prachtige stad Windsor, waar u kunt genieten van een wandeltocht. Bewonder de prachtige Georgische en Victoriaanse architectuur en Queen Charlotte Street - de kortste straat in Groot-Brittannië. Zie Windsor Castle, waar bijna 1000 jaar Britse koningen en koninginnen wonen. Verbonden door de prachtige rivier de Theems, biedt deze Royal Borough een rijke mix van geschiedenis, cultuur en erfgoed, waardoor het een must-see is voor elk bezoek aan Groot-Brittannië.

Sitemap Stonehenge

Wil je alle activiteiten in Stonehenge ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stonehenge

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 283 beoordelingen

We hebben de dagtrip naar Windsor / Stonehenge / Oxford gedaan met onze gids Richard. Het programma is strak, maar de organisatie was geweldig. We kregen veel achtergrondinformatie en er werd ingespeeld op onze individuele behoeften. Het is raadzaam om iets te eten mee te nemen. Er zijn aanbiedingen ter plaatse, maar natuurlijk is de tijd beperkt en wil je ze gebruiken voor het bezoek. De rondleiding zal in het Engels zijn, maar Richard kon ook Duits spreken. We konden Windsor en Stonehenge alleen bezoeken met een audiogids. We kregen vooraf gedetailleerde informatie en werden ter plaatse geïnformeerd over het proces. Richard nam ons mee door Oxford en toen hadden we wat vrije tijd. We raden deze tour zeker aan iedereen aan.

La puntualidad y el manejo del tiempo excelente. El guía Philip is maravilloso y muy paciente, te hace muy ameno el traslado en comparte información muy valiosa para sacar mas provencho a las visitas. El sr del transporte es muy atento también y muy buen conducteur. Recomiendo mucho el paseo.

Het is het 100% waard, je zult genieten van je tour. Een speciale dank aan onze gids Pablo die geweldig is geweest in het uitleggen van de geschiedenis, het geven van begeleiding bij de bezoeken en het volgen van het schema, ook de chauffeur Amrish die zeer professioneel is geweest.

Leuke excursie om je kennis van deze drie belangrijke bezienswaardigheden rond Londen te verbreden. De timing van het bezoek was goed, zelfs als Windsor een beetje gehaast was, maar de oorzaak was de sluiting van het kasteel vanwege de wisseling van de wacht.

Voorbereide en vriendelijke gids, goed georganiseerde etappes