Kies data

Storting

Storting: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Oslo Bier Tour met hapjes

1. Oslo Bier Tour met hapjes

Geniet van de unieke sfeer van 's avonds Oslo in combinatie met traditionele Noorse 'tapas' en (alcoholische) drankjes, 'proef' de echte Noorse cultuur en maak plezier met medereizigers. Je begint de tour met een begeleide proeverij van 30 minuten van enkele van de beste traditionele Noorse voedselproducten. Daarna verhuis je om enkele van de mooiste hoogtepunten van Oslo te verkennen, zoals het Akershus-fort, het stadhuis, het Nobel Peace Centre en de havenpromenade, waar je twee verschillende soorten traditionele Noorse akevitt kunt proeven. Daarna ga je verder met meer sightseeing en bezoek je het Noorse parlement, Karl Johan Street en het Koninklijk Paleis. De tour wordt afgesloten met een bierproeverij in een van de beste bierbars in Oslo, waar je meer te weten komt over de Noorse biercultuur.

Oslo: wandeltocht langs het beste van Oslo

2. Oslo: wandeltocht langs het beste van Oslo

Ontdek de hoogtepunten van de hoofdstad van Noorwegen tijdens een begeleide wandeling en krijg een ongeëvenaard inzicht in wat deze Scandinavische stad zo bijzonder maakt. Dwaal door Sentrum, het gevarieerde stadscentrum van Oslo aan de Straat van het Skagerrak, om de beste bezienswaardigheden, musea, restaurants en bars te ontdekken. Bekijk tijdens de rondleiding het Noorse parlement, het Grand Hotel en de hoofdstraat Karl Johan. Ontdek hoe Oslo zijn bijnaam "Tijgerstad" kreeg en wandel langs het symbolische Noorse operagebouw dat opvalt als een parel in de oceaan. Vervolgens bezoek je Christiania, het historische centrum van Oslo, en ontdek je waarom de Noorse hoofdstad de afgelopen 300 jaar verschillende keren van naam is veranderd. Download na de tour de app van de activiteitenaanbieder (inbegrepen bij je tour) om meer van Oslo en zijn ongelooflijke geschiedenis te ontdekken met samengestelde audiogeleide routes door de belangrijkste wijken. Het beste van Oslo omvat: • Stadhuis van Oslo • Nationaal Theater • Universiteit van Oslo • Noors parlement • Stortorvet Gjestgiveri • Glasmagazine • Kvadraturen • Kathedraal van Oslo • Karl Johanstraat • Brandtoren • Tijgersculptuur • Tweede stadhuis van Oslo • Gamle rådhus • Ceremoniepier De belangrijkste bezienswaardigheden van de zelfgeleide route: • Frogner-stadion • Noors operagebouw • Drievuldigheidskerk • Het monument van Karl Johan • Vestkanttorvet • Grensen • Verlost • 7 juni-plein • Monument van koningin Maud • Sorenga-brug • Damstredet ... en nog veel meer

Oslo: hop on, hop off-bustour

3. Oslo: hop on, hop off-bustour

Breng een dag door met het bekijken van de bezienswaardigheden van Oslo, de oudste van de Scandinavische hoofdsteden, vanuit een dubbeldekkerbus met open dak. Je pas is 24 uur geldig en je kunt op je gemak in- en uitstappen. Geniet van een 360-graden uitzicht en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad dankzij een handige audiogids. Stap uit bij het Ibsen Museum, gewijd aan het leven en werk van de 19e-eeuwse Noorse toneelschrijver en dichter, of stap uit bij het Koninklijk Paleis, de voormalige residentie van de Noorse en Zweedse koning Karel III, en de officiële residentie van de huidige Noorse monarch. Andere topattracties zijn het Vikingen Scheepvaartmuseum, het Fram Museum, het Noors Maritiem Museum, beeldenpark Vigeland en de opera van Oslo. Bushaltes: 1. Nationaltheatret / Koninklijk Paleis / Karl Johans gate 2. Majorstuen (vervoer naar Holmenkollen) 3. Frognerpark & Vigelandinstallatie 4. Noors volksmuseum 5. Vikingskipshuset 6. Kon-Tiki Museum / Frammuseum / Noors Maritiem Museum 7. Vikingskipshuset 8. Norwegian Museum of Cultural History 9. Terminal voor cruiseschepen in Oslo 10. Operagebouw 11. Jernbanetorget / Busterminal / Centraal Station

Wandelen door de geschiedenis: een rondleiding langs de iconische bezienswaardigheden van Oslo

4. Wandelen door de geschiedenis: een rondleiding langs de iconische bezienswaardigheden van Oslo

Doe met ons mee terwijl we de beste bezienswaardigheden die het centrum van Oslo te bieden heeft met u delen. We wandelen door het historische stadscentrum van Oslo, ontworpen om te voet ontdekt te worden, en leren over de Noorse cultuur, tradities en het dagelijks leven. Als we het emblematische operagebouw van Oslo bereiken (dat al snel het symbool van de stad is geworden), krijgen we de kans om enkele van de beste stukken 19e-eeuwse Noorse architectuur te bewonderen: het Nationale Theater, het Noorse parlement en het Grand Hotel. Het schilderachtige uitzicht op Oslo is adembenemend, met fjorden die voor een verfrissend briesje zorgen. Er is geen tekort aan fotomomenten in deze historische stad die al bestaat sinds 1100 na Christus! De wandeling eindigt bij het startpunt bij de Universiteit Aula.

Oslo Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

5. Oslo Hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Leer Oslo in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon speelt. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Loop naar de beste oriëntatiepunten en verborgen juweeltjes en los uitdagingen op. Werk samen met je team of neem het tegen ze op terwijl je interessante feiten leert en herinneringen creëert die je niet snel zult vergeten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je tour bij het veel gefotografeerde centraal station van Oslo. Bezoek de kathedraal van Oslo met zijn onbekende koninklijke functie, en Egertorget geeft je een voorproefje van een van de drukste straten van Oslo. Maak een foto bij het Noorse parlementsgebouw, dat staat voor democratie met zijn grootsheid, en laat je verdwalen in het stadhuis van Oslo, met zijn unieke architectuur. Bezoek het Nobel Peace Center, dat met zijn unieke exposities u de kans geeft om meer te weten te komen over de grootste geesten en ontdekkingen die de prijs in handen hebben. Je komt ook langs het Nationale Theater van Oslo met zijn uitstekende akoestiek en uniek programma. Bewonder het iconische Koninklijk Paleis. De Uranienborg-kerk met zijn unieke rode kleur zal u en uw camera betoveren! Kijk, loop en ontspan in Frogner Park met zijn talloze standbeelden. Speurtochten zijn geweldig als dagelijkse bezigheid of voor speciale evenementen zoals vrijgezellenfeesten, verjaardagsfeestjes of teambuildingevenementen.

Oslo: stadstour op e-scooter

6. Oslo: stadstour op e-scooter

E-scooters zijn helemaal hot. Ze zijn leuk, ecologisch en ze besparen u tijd en energie, zodat u meer kunt zien in een kortere tijd. Deze stadstour op een e-scooter is perfect voor iedereen die op een moderne, leuke manier het meeste uit Oslo's must-see attracties wil halen. Je zult hoogtepunten kunnen zien zoals het Noorse opera- en balletgebouw, de wijk Bjørvika, het fort Akershus en de levendige Oslofjord-gebieden, en het Koninklijk Paleis met zijn prachtige park vol prachtige beelden. Andere hoogtepunten zijn het parlementsgebouw en de straat Karl Johans, de belangrijkste boulevard van Oslo.

Oslo: stadsintroductie, gids en audio in de app

7. Oslo: stadsintroductie, gids en audio in de app

Loop door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste bezienswaardigheden en plekjes. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Luister of lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende checkpoint. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Start je wandeling op elk gewenst moment, zonder schema. Pauzeer voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie verdwaal je nooit. Begin je tour bij het veel gefotografeerde centraal station van Oslo! Bezoek de kathedraal van Oslo met zijn onbekende koninklijke functie, en Egertorget geeft je een voorproefje van een van de drukste straten van Oslo. Maak een foto bij het Noorse parlementsgebouw, dat staat voor democratie met zijn grootsheid, en laat je verdwalen in het stadhuis van Oslo, met zijn unieke architectuur. Bezoek het Nobel Peace Center, dat met zijn unieke exposities u de kans geeft om meer te weten te komen over de grootste geesten en ontdekkingen die de prijs in handen hebben. Je komt ook langs het Nationale Theater van Oslo met zijn uitstekende akoestiek en uniek programma. Bewonder het iconische Koninklijk Paleis. De Uranienborg-kerk met zijn unieke rode kleur zal u en uw camera betoveren! Kijk, loop en ontspan in Frogner Park met zijn talloze standbeelden! (waar de tour eindigt)

Oslo: stadswandeling

8. Oslo: stadswandeling

Zie de afdruk achtergelaten door de oprichters van Oslo in zijn middeleeuwse architectuur, loop door 700 jaar geschiedenis ingekapseld in een fort dat de stad heeft beschermd tegen zowel ruiters als soldaten. Stap verder in de tijd naar de stad Christiania. Bekijk het eerste stadhuisgebouw uit de 17e eeuw en voel de sfeer van de vele caféterrassen en restaurants die dit deel van Oslo hebben overgenomen. Bezoek het stadhuis van Oslo en de grote zaal, internationaal bekend vanwege de jaarlijkse uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede. Betreed de 18e-eeuwse architectuur en bekijk het Noorse parlement, loop naar het Nationale Theater, sta voor het neoklassieke gebouw van de Universiteit van Oslo, wandel door naar het Koninklijk Paleis en zijn prachtige tuinen. Loop door de hoofdstraat van Oslo met zijn vele winkels en levendige sfeer. Stop bij het centraal station om de architectuur uit het begin van de 19e eeuw te waarderen en ontdek ten slotte moderne gebouwen. Stap op het dak van het bekroonde operagebouw van Oslo en geniet vanaf daar van het prachtige uitzicht op de fjord van Oslo.

Oslo Outdoor Escape Game: Vikings Tales

9. Oslo Outdoor Escape Game: Vikings Tales

Bezoek prachtige bezienswaardigheden in Oslo, waaronder het koninklijk paleis, het parlement en het fort Akershus, terwijl je stukjes van de puzzel oplost in dit meeslepende verkenningsspel. Speel de rol van de majestueuze Harald Hardrada, Vikingkoning en oprichter van Oslo. Speel het spel door elk stukje van de puzzel op je smartphone op te lossen, raad het antwoord om het verhaal van elke geheime plek te ontgrendelen. Ontgrendel verhalen en leer interessante feiten, zoals hoe Oslo de thuisbasis werd van de Nobelprijs voor de vrede. Verken de stad en ontvang exacte aanwijzingen, zodat u geen kaart, GPS of gids nodig heeft. Speel offline omdat je geen internetverbinding nodig hebt om het spel te spelen. Geniet als een groep en los de aanwijzingen samen op terwijl je loopt, of splits je op in kleinere teams en neem het tegen elkaar op. Ga in je eigen tempo, want er is geen tijdslimiet, het spel kan echter in iets meer dan 1 uur worden voltooid. Verken zonder gids, download gewoon de app, ga naar het startpunt en begin aan het avontuur.

Oslo: zelfgeleide mysterietour door het parlement

10. Oslo: zelfgeleide mysterietour door het parlement

Reis terug naar Oslo in het jaar 1899 met deze leuke, zelfgeleide mysterietour. Voor 'Stortinget', het Noorse parlement, open je je envelop en begin je het verhaal te lezen achter het mysterie dat je moet oplossen. Een beroemde zakenman is verdwenen. Je hebt een goede reputatie als rechercheur bij de politie en verschillende van je collega's denken dat je een speciaal zesde zintuig hebt. Naast de mysterieuze verdwijning is er ook een leren koffertje met bloed erop gevonden. Je moet uitzoeken of dit een raar toeval is of dat deze twee incidenten verband houden. De tijd tikt door en er staat veel op het spel! Je moet uitzoeken wie de dader is. Je wordt rondgeleid door de historische omgeving van de stad Oslo, terwijl je puzzels en taken oplost. Uiteindelijk bereik je de Karl Johans-poort of het Nationaltheatret, waar je alle aanwijzingen hebt om hopelijk de juiste persoon te beschuldigen die verantwoordelijk is voor de misdaad. Ontdek Oslo op een unieke en spannende manier met dit spel. Veel succes - je zult het nodig hebben.

10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Storting

Wil je alle activiteiten in Storting ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Storting

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 383 beoordelingen

Voor de zoveelste keer maakten we gebruik van de hop-on-hop-off bustocht om de stad te leren kennen, zodat we een keus konden maken uit de vele bezienswaardigheden. Het was wel jammer dat de de bus al om 16.00 u stopte met rondrijden; voor de zomerperiode zou wat later fijner zijn, want dan hoef je niet een bezienswaardigheid te laten schieten of de volgende dag alsnog te doen

Genoten van HOHOFF en vooral van de boottocht.

De koning van Frankrijk was in de stad, dus het verkeer was verschrikkelijk in het stadscentrum. Wachtte door 3 stoplichten om een voet vooruit te gaan. HOHOFF is de manier om de stad te zien. De vrouwelijke commentator op de boottocht sprak in drie talen. Ik was onder de indruk. Stap uit bij Nyven Canal en drink een hotdog en bier. Veel lol. Spring dan weer op en ga verder.

Zeer informatieve beschrijving van de verschillende gebouwen, pad zeer goed, aantal stations past, korte afstanden naar andere bezienswaardigheden

Geweldige stadstour - je kunt uitstappen waar je wilt en doorgaan wanneer je wilt - veel geweldige bezienswaardigheden - een echte aanrader

Het is veel beter dan ik had verwacht, het overtrof zeker mijn verwachtingen, een echte aanrader