Kies data

Stortorget

Stortorget: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

1. Lund & Malmö: begeleide tour door 2 landen in 1 dag

Begin je avontuur voor het Grand Hotel, waar je je vriendelijke en deskundige gids ontmoet. Na de ontmoeting stap je in een comfortabel voertuig en begint je reis.  Je bezoekt eerst het kasteel van Hamlet, een van de beroemdste bezienswaardigheden in de regio. Vervolgens maak je een mooie rit over de kustweg Strandvejen naar het charmante oude plaatsje Helsingør, ook bekend als Elseneur . In Helsingør heb je tijd om door de fascinerende straatjes van deze prachtige stad te wandelen, voordat je op de boot stapt richting Zweden.  Eenmaal aan boord van de boot, vaar je over de Sont naar de Zweedse kust. Wanneer je in Zweden bent aangekomen rijd je over pittoreske landweggetjes naar de oude stad Lund. Hier bezoek je de kathedraal, gebouwd in 1145. Achter de kathedraal bevinden zich kleine straatjes die je vervolgens kunt verkennen, met huizen die teruggaan tot de 18e eeuw. Hierop volgt een rit naar Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Hier heb je vrije tijd om te winkelen en te profiteren van de lage BTW in Zweden. Dit maakt het tot een ideale plek om spullen voor lagere prijzen te kopen dan je thuis kunt doen. Vervolgens begint je reis terug naar Kopenhagen. Onderweg rijd je over de indrukwekkende Sontbrug en kun je van het prachtige uitzicht genieten. 

Malmö: begeleide wandeltocht van 3 uur

2. Malmö: begeleide wandeltocht van 3 uur

Ontmoet je gids op het centraal station van Malmö. Vanaf daar bezoekt u het middeleeuwse deel van de stad en hoort u verhalen over het kasteel van Malmö en de twee belangrijke parken Kungsparken en Slottsparken. Ga daarna naar het strand van Ribersborg en leer hoe de lokale bevolking van Malmö geniet van het strand. Vanaf het strand bewonder je een fantastisch uitzicht op de Ørensund-brug die Denemarken en Zweden met elkaar verbindt. Lees meer over wat er is gebeurd tussen Denemarken en Zweden en hoe Denemarken ooit het zuidelijke deel van Zweden verloor. Sluit je tour af met het verkennen van een van de modernste en groenste buurten in Malmö, Västra Hamnen.

Kopenhagen: dagexcursie naar Malmö met Zweedse lunch

3. Kopenhagen: dagexcursie naar Malmö met Zweedse lunch

Verken Malmö, waar design, duurzaamheid en een ontspannen levensstijl opvallen. Dompel je onder in de cultuur, geschiedenis, gastronomie en levensstijl van de stad. Steek de Öresundbrug over en bezoek Gamla Väster, de Sint-Pieterskerk, het kasteel van Malmö, de Turning Torso, de stadsbibliotheek van Malmö en meer. Spring op een trein vanuit Kopenhagen met je privégids en bereik Malmö in slechts 45 minuten. Verken de hoeken en pleinen van Gamla Väster, de oude stad en het hart van Malmö. Bezoek de Sint-Pieterskerk, een gotisch juweel uit de 14e eeuw. Maak een wandeling over de charmante pleinen Stortorget en Lillatorg en ontmoet het grappige Optimist Orchestra. Geniet van een pauze en proef de Zweedse keuken. Lunch in een charmant restaurant terwijl je lokale gastheer je vertelt over de geschiedenis van de stad. Bezoek vervolgens het kasteel van Malmö, het oudste nog bestaande renaissancefort in de Scandinavische regio. Loop door de tuinen. Maak kennis met de oude windmolen van Slottsmollan. Bewonder 2 gebouwen die de perfecte harmonie tussen moderne en oude architectuur weerspiegelen, The Turning Torso en de stadsbibliotheek van Malmö. Maak een wandeling met je gids door de prachtige tuinen van de Oude Begraafplaats. Stop om te genieten van Zweedse gebakjes en een kopje koffie voordat je door de grachten van deze prachtige stad wandelt. Na het beëindigen van de tour, geniet je van de treinrit terug over de brug met de herinnering aan deze Scandinavische schat in gedachten.

Sitemap Stortorget

Wil je alle activiteiten in Stortorget ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stortorget

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 277 beoordelingen

Mijn man en ik hebben de reis "2 landen in één dag" gedaan en vonden het absoluut geweldig. In elke stad heb je tijd om zelf rond te kijken, maar krijg je ook tips van de gids. Tijdens de reis was er altijd spannende informatie via de koptelefoon of rechtstreeks van onze gids, Mario. De steden zelf waren geweldig! Mario reed ook naar een bezienswaardigheid die niet makkelijk op tijd te voet te doen is. Voordat we terug over de brug reden, reed hij naar een plek met een geweldig uitzicht op de brug zodat we allemaal een mooie foto konden maken. Hij had ook water bij zich, dat hij overdag uitdeelde. Conclusie: Super toffe tour en een van de beste en leukste gidsen die we ooit hebben gehad!

Hallo daar, ik wilde je gewoon bedanken voor de mooie tour afgelopen zondag rond Kopenhagen, Lund, Malmö en terug naar Kopenhagen. Ik heb nog nooit zo'n tour gedaan en je kunt niets aanmerken op de uitstekende ervaring van begin tot einde. Alles was professioneel afgehandeld, goed georganiseerd, informatief maar niet overdreven en je voelde echt dat je overal in goede handen was. We werden overdag verzorgd door een vriendelijke en benaderbare heer van een gids en een even behulpzame en beleefde buschauffeur. Als Carlsberg reisgidsen zou maken, zou hij waarschijnlijk de beste ter wereld zijn. Dank je!

Genoten van de busrit langs de kust waarbij de verschillende bezienswaardigheden werden aangegeven door de gids en door de headsets. Onze gids was zeer boeiend en behulpzaam De korte tocht met de veerboot naar Zweden was een extra traktatie die je het gevoel gaf op het water te zijn, wat niet alleen een belangrijke rol speelt in de geschiedenis, maar ook in het dagelijks leven in dit deel van Denemarken en Zweden. het weer was koel en regende op de dag van onze reis, we genoten nog steeds van het landschap en de locaties, en de cafés waren een genot.

Hield van de tour, vooral Helsingor en met de veerboot naar Zweden. Er is niet veel te zien in Lund en Malmö, maar het was toch een plezierige ervaring. Mario was een uitstekende gids, vriendelijk en deskundig. Ik luisterde graag naar zijn anekdotes naast het vooraf opgenomen commentaar. Vervoer was comfortabel met wifi en water beschikbaar in de bus.

Tour had ongeveer de juiste lengte met 3 stops van 1,5 uur op elke locatie. Gratis water aan boord was een mooi gebaar. Extra commentaar van Mario was nuttig. Het ervaren van de veerboot en de verkeersbrug was goed. Een goed samengestelde reis.