Straatsburg
Tours

Onze aanbevelingen voor Straatsburg

Straatsburg: Hoogtepunten zelf begeleide speurtocht door de stad

Straatsburg: Hoogtepunten zelf begeleide speurtocht door de stad

Leer Straatsburg in je eigen tempo kennen met een interactieve speurtocht die je op je telefoon speelt. Ontcijfer raadsels, bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante wetenswaardigheden en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor als je voor het eerst de stad bezoekt, voor stellen, groepen, gezinnen en kinderen. De tour is ook een geweldige teambuildingactiviteit. Nadat je de speurtocht op je telefoon hebt gedownload, kun je de mobiele app en geïntegreerde kaarten gebruiken om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Straatsburg te voet te verkennen. Je kunt de tour beginnen wanneer je maar wilt. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je deze locatie hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en team spirit om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Begin je tour bij de veel gefotografeerde Ponts Couverts. Bezoek de architectonisch interessante kerk Saint-Thomas, terwijl La Place Gutenberg je een voorproefje geeft van het leven in de binnenstad. Maak een foto in het gebouw van het Elzasser Museum, dat je zal verbazen met zijn tentoonstellingen, en ontdek de schoonheid van de kathedraal van Straatsburg, een gotisch meesterwerk. Bezoek het weergaloos mooie Palais Rohan, met zijn blauwbloedige uitstraling. Je komt ook langs het grootste plein van de stad, Place Kleber, genoemd naar een bekende generaal tijdens de Franse Revolutie. Bewonder het iconische Operagebouw van Straatsburg met zijn unieke akoestiek. De "nieuwe stad", met zijn geweldige geschiedenis, zal jou en je camera betoveren! De kers op de taart van deze unieke ervaring is de Pauluskerk (waar de tour eindigt) met het rijke interieur. Bij elke halte kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je deze locatie hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Straatsburg: 7-daagse stadspas

Straatsburg: 7-daagse stadspas

Bezoek meer en geef minder uit tijdens uw reis naar Straatsburg met een stadspas die 7 opeenvolgende dagen geldig is. Krijg korting bij verschillende musea, activiteiten en bezienswaardigheden. Haal je stadspas op bij The Strasbourg Tourist Office Shop en kijk waar je deze kunt gebruiken. Met je stadspas krijg je 7 dagen lang korting op de volgende attracties en activiteiten: • Rondvaart door Straatsburg • Toegang tot gemeentelijke musea • Klim naar het platform van de kathedraal van Straatsburg • Sightseeing treinreis (aanbieding alleen geldig op de Neustadt-route) • Toegang tot museum Château Vodou • Begeleide wandeling (enkel in het Frans en Duits) • Toegang tot de Vaisseau (een wetenschappelijk centrum voor kinderen) • Fietsverhuur • Een sessie om de sterrenhemel te ontdekken in het Planetarium van de Jardin des Sciences • Begeleide fietstocht • Segway®-tour • Een show in het TJP - Nationaal Centrum voor Dramatische Kunsten • Elektrische boottocht • Toegang tot het Chocolademuseum • Stadsrondleiding met audiogids

Straatsburg: Boottocht met gids over de Ill

Straatsburg: Boottocht met gids over de Ill

Geniet van de charme van Straatsburg vanaf het water met deze stadsrondleiding met gids door het hart van de stad. Reis moeiteloos door Grande-Île, Neustadt en de Europese wijk. Kom meer te weten over de stad met behulp van de live gids of de audiogids die beschikbaar is in 12 talen. Laat je ticket zien, stap aan boord van een comfortabele boot en begin je avontuur op de Ill. Vaar door Grande-Île, een Unesco-werelderfgoedlocatie met gebouwen van uitzonderlijke architectuur die het een uitstekend voorbeeld maken van een Rijnlandse middeleeuwse stad. Laat je betoveren door de wijk La Petite France aan de voet van het Palais Rohan. Maak foto's van de grachten en charmante oude gebouwen. Ga door twee sluizen en bewonder de overdekte bruggen, de Vauban-stuwdam en de stadsversterkingen die onder het bewind van Lodewijk XIV werden gebouwd. Ga verder door de Neustadt die werd gebouwd tijdens de annexatie van de Elzas-Moezel door Duitsland tussen 1871 en 1918. Deze keizerlijke wijk vergrootte de oppervlakte van Straatsburg en gaf de stad alle attributen van een keizerlijke hoofdstad die geschikt was om de keizer te verwelkomen. Laat je de adem benemen door het uitzicht op het Paleis aan de Rijn, de opera, de bibliotheek en het Universiteitspaleis voordat je naar de Europese wijk gaat die de tijd van de stad als hoofdkwartier van de Raad van Europa weerspiegelt. Oriënteer je op de Europese symbolen van eenheid en integratie als je de Frans-Duitse televisiezender Arte, het Europees Parlement, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens of de Raad van Europa ziet. Keer terug naar je vertrekpunt met een diepere waardering voor deze pittoreske stad.

Vanuit Straatsburg: het beste van de Elzas als historische dagtocht

Vanuit Straatsburg: het beste van de Elzas als historische dagtocht

De tour begint met vertrek vanaf het busstation van Straatsburg en gaat naar de eerste halte van de dag, het historische kasteel Haut-Koenigsbourg. Bewonder bij aankomst de architectuur van het gebouw, leer meer over de mensen die hier ooit woonden en bewonder het adembenemende uitzicht van het kasteel over het Zwarte Woud. Na het kasteel volgt de bus met open dak de beroemde wijnroute van de Elzas en maakt onderweg een stop bij een van de best bewaarde middeleeuwse dorpen van de regio, Riquewihr. Breng wat vrije tijd door met dwalen door de pittoreske straatjes van het dorp, winkel in een plaatselijke winkel voor souvenirs of zoek een gezellig restaurant voor de lunch. De tour gaat verder naar Kaysersberg, waar je de prachtige versterkte brug kunt bewonderen, genesteld in de schilderachtige dorpsomgeving. Uw dagtocht eindigt met een bezoek aan Colmar, een uniek en innemend plattelandsstadje, voor een ritje met het toeristentreintje. Houd er rekening mee dat de toeristentrein in november niet rijdt. In plaats daarvan zal er vrije tijd in de stad zijn. De gids spreekt alleen Frans, maar audiogidsen hebben alle taalopties

Straatsburg: Wandeltour met lokale gids

Straatsburg: Wandeltour met lokale gids

Ga wandelen in Straatsburg en ontdek de beroemdste plekjes van de stad. Wandel met je plaatselijke gids over de Grande Ile, slenter door het centrum en maak foto's terwijl je onderweg bent. Leer van je gids over de fascinerende geschiedenis van Straatsburg en krijg aan het eind tips voor de beste eet- en drinkgelegenheden. Begin je tour in de Grande Île, een oude wijk die een voorbeeld is van middeleeuwse steden. Bewonder de Romaanse en Rayonnant-gotische architectuur van de kathedraal van Straatsburg en neem foto's voor het UNESCO Werelderfgoed. Luister naar verhalen over de vele legendes rond dit monument. Ga naar de Place Kléber, het grootste plein van de stad. Bekijk het standbeeld van de Franse revolutionair Jean-Baptiste Kléber, naar wie het plein is vernoemd, en leer meer over het militaire en architectonische verleden van de generaal. Wandel vervolgens door kleine, intieme straatjes en leer meer over de geschiedenis van Straatsburg. Ontdek de wijk Tonneliers met zijn vele bars en restaurants en leer hoe de plaatselijke bevolking leeft. Maak onderweg veel foto's en laat je gids je tips geven om de meest "instagrammable" foto's te maken. Tot slot krijg je advies van je gids over de beste plekken om te eten in de stad.

Straatsburg: privérondvaart door de stad

Straatsburg: privérondvaart door de stad

Ontdek de charme van Straatsburg tijdens een privécruise op rivier de III. Kies een tour van 1 uur om de belangrijkste monumenten te zien of word intiemer met de stad tijdens een tour van 2 uur. Vaar op het water van de rivier de Ill om de stad en haar historische monumenten op een andere manier te ontdekken of te herontdekken. Stap aan boord van het ruime schip de 'Saint Gothard' aan de oude Finkwiller-kade en begin je zeilavontuur door het hart van de stad. Passeer Europese instellingen en bewonder de unieke felgroene daken van de Russisch-orthodoxe 'Allerheiligenkerk'. Kies de optie van twee uur en voel de sensatie van het oversteken van de sluizen en de Vauban-dam. Glijd naar het oude centrum van Petite France om de klassieke architectuur in u op te nemen. Rijd over ckeienwegen en 16e-eeuwse gebouwen. Keer terug naar uw startpunt aan het einde van uw cruise.

Straatsburg: Euro Rondleiding per Segway

Straatsburg: Euro Rondleiding per Segway

Maak kennis met de parttime zetel van het Europees Parlement tijdens een 2 uur durende Segway-tour door Straatsburg en bewonder monumenten uit verschillende tijdperken in de geschiedenis van de stad, waaronder de instellingen van de Europese Unie in Quartier Européen. Haal je Segway en helm op en ga op pad door verschillende buurten, waaronder de oude wijk en het stadscentrum. Vaar naar "La Petite France" aan de westkant van het Grande Île. Hier vind je het historische hart van de stad, waar in de Middeleeuwen leerlooiers, molenaars en vissers woonden. Luister naar fascinerende verhalen over Straatsburg terwijl u navigeert met uw transportmiddel op twee wielen terwijl u de vele verschillende bouwstijlen in de Duitse wijk Neustadt bekijkt. Kom meer te weten over de administratieve gebouwen van het Quartier Européen, waar onder andere het gebouw van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens van Richard Rogers gevestigd is.

Straatsburg: officiële digitale audiogids van de kathedraal

Straatsburg: officiële digitale audiogids van de kathedraal

Deze app-gebaseerde audiogids biedt een unieke en meeslepende manier om een van Europa's meest indrukwekkende gotische kathedralen te verkennen. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en informatieve audio-inhoud is deze app de perfecte metgezel voor bezoekers die de geschiedenis, kunst en architectuur van de kathedraal van Straatsburg in hun eigen tempo willen ontdekken. De audio-inhoud is beschikbaar in meerdere talen en wordt verteld door deskundige gidsen die fascinerende inzichten bieden in de geschiedenis en culturele betekenis van de kathedraal.

Vanuit Straatsburg: Dagtocht Middeleeuwse Dorpen & Wijnproeven

Vanuit Straatsburg: Dagtocht Middeleeuwse Dorpen & Wijnproeven

Vertrek vanuit Straatsburg naar het zuiden, waar de eerste stop zal zijn in Bergheim, een prachtig dorp aan de wijnroute dat binnen de middeleeuwse muren veel verborgen wonderen bevat. U krijgt dan de gelegenheid om het charmante stadje Ribeauvillé, het oude leengoed van de Heren van Ribeaupierre, te bezoeken. In elk voetgangersgebied zal de geschiedenis u aanspreken. Na een bezoek aan Hunawihr en een fotostop voor de beroemde fontein, ga je naar een lokale wijnmaker om traditionele Elzasser wijnen te proeven. Geniet van de lunchpauze in het dorp Riquewihr, een van de bekendste in de regio, vooral bekend vanwege de idyllische ligging in het hart van de wijngaard. De tour gaat verder naar twee dorpen die even beroemd zijn om hun historische karakter: Kaysersberg en Eguisheim. Deze twee middeleeuwse dorpen zijn verkozen tot ‘Favoriete Dorpen van de Fransen’, een beroemd Frans programma ter ere van het jaar van de favoriete dorpen van de Fransen. Kaysersberg won de editie in 2017 en Eguisheim in 2013. Ga aan het einde van de middag terug naar Straatsburg, na een dag vol mooie herinneringen en prachtige beelden. De gids spreekt alleen Frans, maar audiogidsen hebben alle taalopties

Straatsburg: begeleide Segwaytour van 1,5 uur

Straatsburg: begeleide Segwaytour van 1,5 uur

Ontdek Straatsburg tijdens deze leuke en opwindende Segway-tour door een van de meest pittoreske steden van Frankrijk. Glijd moeiteloos over het pad langs de rivier op uw Segway, ontdek het beste dat Straatsburg te bieden heeft en geniet van de opwinding van het navigeren met uw voertuig door de straten van de stad. Bekijk Petite France, de kathedraal, de Neustadt en enkele andere hoogtepunten van Straatsburg tijdens deze rondleiding.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Straatsburg

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Straatsburg?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Straatsburg op GetYourGuide

Wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen van Straatsburg?

Dit zijn de populairste musea en tentoonstellingen:

Bekijk de beste musea en tentoonstellingen van Straatsburg op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Straatsburg

Activiteiten in Straatsburg

Rondleidingen in Frankrijk

Wat te doen in Frankrijk

Andere activiteiten in Straatsburg

Wil je alle activiteiten in Straatsburg bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.