Straatsburg
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Straatsburg

Straatsburg: bekijk alle tours en activiteiten

Straatsburg: 7 topattracties en bezienswaardigheden

Straatsburg is de zetel van het Europees Parlement en een cultuurrijke stad: van opera tot openluchtevenementen, van kunst tot architectuur, het is er allemaal. Hier zijn onze tips voor een ultieme ervaring.

Cathedrale Notre Dame de Strasbourg

Cathedrale Notre Dame de Strasbourg

Probeer maar eens niet onder de indruk te zijn van deze prachtige kathedraal. Neem tijd voor de Astronomische Klok en probeer ook de lightshow mee te pakken.

Barrage Vauban

Barrage Vauban

Deze dam toont techniek en architectuur op kenmerkende wijze. Je hebt er ook een prachtig uitzicht over de stad!

Europees Parlement

Europees Parlement

Elke maand vinden 4 dagen lang plenaire zittingen plaats die open zijn voor publiek. Je kunt er gratis naartoe, maar moet je bezoek wel minstens twee maanden vooraf boeken.

Petite France

Petite France

Petite France is een kleine verzameling Middeleeuwse huizen en barokke gebouwen op het Grande Île van Straatsburg. Zelfs 's zomers is het hier relatief rustig en kun je gemakkelijk een wandeltocht maken.

Kerstmarkten

Kerstmarkten

Straatsburg staat bekend als Kerststad, onder meer omdat hier in 1570 de eerste Kerstmarkt plaatsvond. 's Avonds is het helemaal feest, met duizenden lichtjes.

Elzas wijnroute

Deze bekende wijnroute is een vakantie op zichzelf, op reis door de wijngaarden van Vignoble tot Straatsburg. Vanaf Couronne d'Or heb je prachtig uitzicht over de regio.

Palais de Rohan

Palais de Rohan

Op een paar meter van de Kathedraal staat dit paleis, met binnen musea voor Schone Kunsten, Decoratieve Kunst en Archeologie. Het 3-in-1 ticket biedt waar voor je geld.

Plan je bezoek aan Straatsburg

Rondvaart

Zonder je voetjes moe te maken, sightseeing vanaf de rivier! Vooral 's avonds, verlicht langs de oever, ziet de stad er magisch uit

Genoeg cultuur gesnoven? Snuif sport!

RC Strasbourg Alsace is de voetbalclub van de stad. Hun thuisbasis is Stade de la Meinau, en hoewel ze de laatste jaren niet in topvorm zijn, is het één van de zes teams die alle drie de Franse bekers heeft gewonnen. Misschien is basketbal meer jouw ding - dan is Strasbourg IG het team voor jou.

Dagtrip

Sla twee vliegen in één klap: Straatsburg ligt aan de grens met Duitsland, en interessante steden als Heidelberg en Stuttgart zijn respectievelijk twee en tweeënhalf uur rijden.

Goed om te weten

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+1:00)
 • Landnummer
  +33
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente, de nazomer en het begin van de herfst zijn de beste tijden om de stad te bezoeken, omdat het milde weer zich dan perfect leent voor wandelen en sightseeën.

Activiteiten in Straatsburg

De must-see bezienswaardigheden in Straatsburg

Steden in Frankrijk

Sitemap Straatsburg

Wil je alle activiteiten in Straatsburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Straatsburg

Just great .. fantastisch en adembenemend

een uitstekende gids. je leert binnen de 2 minuten met een segway rijden. je wordt niet losgelaten in het drukke verkeer maar je krijgt nog een beetje training tussendoor en dan ... dan ontdek je de stad in al zijn glorie ...

Straatsburg: Euro-rondleiding door Segway Beoordeeld door mario, 24-04-2017

echt wat ik er had v verwacht . verkennend.

de groep niet te groot 14 personen. internationaal gezelschap. gelegenheid om andere mensen te leren kennen.

Stadsrondleiding door Straatsburg Beoordeeld door hugo, 24-08-2019