Dingen om te doen Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon: De beste dingen die je niet wil missen

Stratford-upon-Avon: ticket voor geboorteplaats van Shakespeare

1. Stratford-upon-Avon: ticket voor geboorteplaats van Shakespeare

Verken het leven van William Shakespeare in de stad waar hij is geboren en opgegroeid, tijdens een bezoek aan de geboorteplaats van Shakespeare. Uw ticket is geldig voor één toegang tot de accommodatie. William Shakespeare werd in dit huis geboren en groeide hier op met zijn ouders en broers en zussen, en bracht de eerste vijf jaar van zijn huwelijk hier door met zijn vrouw Anne Hathaway. John en Mary Shakespeare waren rijk genoeg om het grootste huis in Henley Street te bezitten. Bezoek de tentoonstelling Famous Beyond Words en mis Shakespeare's tweede Folio niet. Als je het huis binnengaat, zie je de werkplaats waar zijn vader John zijn prestigieuze beroep als handschoenmaker uitoefende. Mis het Giant Wallbook met de toneelstukken van Shakespeare niet, die in chronologische volgorde tot leven zijn gebracht. Scan eenvoudig uw smartphone en bekijk de video's die de verhalen van Shakespeare tot leven brengen.

Stratford upon Avon: The Dark Chronicles Horror-wandeltocht

2. Stratford upon Avon: The Dark Chronicles Horror-wandeltocht

Probeer iets anders voor de nacht en begin aan een horrorwandeling door Stratford upon Avon's straten. Volg je gids door 2000 jaar van de donkerste geheimen van de stad en ontdek de angstaanjagende en martelende verhalen die onder de oppervlakte liggen. Ontmoet je gids terwijl de zon ondergaat en de oude gruwelen van Stratford upon Avon's verleden ontwaken uit hun slaap. Loop door de straten en hoor de verhalen die de gruwelijke onderbuik van de mensheid blootleggen. Ga langs de geboorteplaats van Shakespear en hoor hoe de beroemde toneelschrijver aan de pest ontsnapte. Bewonder het Royal Shakespeare Theatre en leer over de vele duistere ongelukken die daar hebben plaatsgevonden. Ga vervolgens langs de buitenkant van de Holy Trinity Church en leer over de angstaanjagende verhalen van de pest tot mysterieus gestolen schedels. Terwijl je langs de rivier de Avon loopt, luister goed naar de verloren zielen die daar zijn verdronken en laat je schrikken door hun verhalen. Kras het oppervlak van deze prachtige stad en kijk misschien nooit meer in de spiegel.

Vanuit Londen: tour met gids Oxford, Stratford & Cotswolds

3. Vanuit Londen: tour met gids Oxford, Stratford & Cotswolds

Vertrek vanuit Londen voor een dagtour met gids over het Engelse platteland. Bewonder de sprookjesachtige huizen van de Cotswolds, de historische universiteit van Oxford en de geboorteplaats van William Shakespeare, Stratford-upon-Avon. Deze daguitstap begint in Londen en brengt je naar het westen van Engeland waar je het prachtige landschap van Cotswald bewondert en de meest romantische steden van het land bezoekt, Oxford en Stratford. Je bezoekt Stratford-upon-Avon in Warwickshire, en brengt 2 uur door in de geboorteplaats van William Shakespeare. De gids geeft je aanbevelingen over de beste lokale bezienswaardigheden. Maak een wandeling door het centrum van de stad, en maak kennis met de prachtige gebouwen in tudor-stijl, die verbonden zijn met het leven van Shakespeare, waaronder het Swan Theatre. Vervolgens rijd je verder door de streek Cotswolds en geniet je onderweg van het prachtige landschap en de dorpen met stenen huizen. Dit is een geliefd natuurgebied, en toont je het platteland van Engeland op z'n best. Vervolg je reis naar Oxford en verken de beroemdste universiteitsstad ter wereld. Wandel tussen de collegegebouwen, en bewonder de spitse torens. De gids raadt je een wandelroute aan langs de bekendste locaties, inclusief de Bridge of Sighs en de Christ Church Cathedral. Kom meer te weten over de relatie tussen Oxford en Alice in Wonderland en Harry Potter. De gids geeft je prima eetsuggesties om van een heerlijke maaltijd te genieten, maar je kunt ook met de lokale geleerden en academici een pint gaan drinken in de best bezochte pub van de stad. 's Avonds ben je weer terug in Londen waar je met de metro gemakkelijk naar alle delen van de stad reist.

Londen: dagtrip naar Oxford, Stratford, Cotswolds en Warwick

4. Londen: dagtrip naar Oxford, Stratford, Cotswolds en Warwick

Haal het meeste uit uw tijd in Engeland met een dagtocht naar het Engelse platteland. Geniet van een wandeltocht door de stad en de universiteit van Oxford, inclusief toegang tot de universiteitskerk van St. Mary the Virgin, wees getuige van het landschap van de Cotswolds, betreed Warwick Castle en bezoek de geboorteplaats van Shakespeare. Wandeltocht door Oxford Treed in de voetsporen van de beroemde studenten van Oxford, van CS Lewis tot Bill Clinton, terwijl je door de boeiende binnenplaatsen en geplaveide straatjes van deze historische universiteitsstad wandelt, tijdens deze begeleide dagtrip met de bus vanuit Londen. Geniet van de beroemde 'dromende torenspitsen' en bekijk de Bodleian Library, een van de oudste bibliotheken van Europa. Laat u betoveren door de ongerepte smalle steegjes en oude pleinen van deze natuurlijk mooie stad. Oxford staat bekend als de thuisbasis van de oudste universiteit in de Engelssprekende wereld - talloze slimme jonge dingen hebben door de jaren heen over de geplaveide straten van de stad gezworven! Tijdens deze begeleide wandeling ziet u de prachtige universiteitskerk van St. Mary the Virgin en ontdekt u heimelijk ongerepte smalle steegjes, oude pleinen en torenhoge torenspitsen. Toegang tot de 13e-eeuwse universiteitskerk van St. Maria de Maagd. Geniet van spectaculaire bezienswaardigheden van het unieke barokke ontwerp en de architectuur terwijl je het centrum van de Universiteit van Oxford verkent. Dit absolute juweeltje is een must-bezoek tijdens je reis naar Oxford. De Cotswolds Geniet van het uitzicht op het adembenemende landschap, slaperige dorpjes en bruisende marktsteden terwijl je door het charmante landschap van een van de mooiste regio's van Engeland rijdt. Stratford-upon-Avon Een unieke marktstad, beroemd als de thuisbasis van William Shakespeare, misschien wel 's werelds grootste schrijver. Bezoek het pittoreske vakwerkhuis waar de legendarische bard werd geboren en krijg fascinerende inzichten in zijn jeugd. geboorteplaats van Shakespeare: Zie waar de beroemde toneelschrijver opgroeide en zijn jaren als getrouwde man doorbracht. Warwick Castle Maak deel uit van de grootste middeleeuwse ervaring van Groot-Brittannië diep in het hart van Warwick Castle. Dompel jezelf onder in gevechtsvoorbereidingen en voel het gewicht van een middeleeuws zwaard. Word een soldaat - probeer een gevechtshelm op maat. Bezoek de spectaculaire State Rooms en kijk je ogen uit bij de voorbereidingen voor het Victoriaanse feest.

Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford, Stratford en Cotswolds

5. Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford, Stratford en Cotswolds

Na een ochtend pick-up in het centrum van Londen, ga je naar Oxford, Stratford-upon-Avon en de Cotswolds voor een dagtour die je meeneemt door de Engelse geschiedenis en het prachtige landschap. Bezoek Shakespeare's Stratford, maak een korte wandeling langs het huis waar Shakespeare werd geboren in het centrum van de stad en bezoek vervolgens Shakespeare's Schoolroom met je tourmanager. Daarna heeft u vrije tijd om Stratford met zijn rijke Tudor- en Shakespeare-geschiedenis te verkennen. Geniet van een rit door de pittoreske Cotswolds, een gebied van verbazingwekkende natuurlijke schoonheid. Bewonder de landschappen van prachtige glooiende heuvels en honingkleurige stenen dorpjes. Als het weer het toelaat, is er tijd voor fotostops. De volgende stop is Oxford voor een wandeltocht met een gids die je veel bezienswaardigheden laat zien, zoals het Sheldonian Theatre, Balliol College, Christ Church en het Museum of Science. Uw verwachte aankomsttijd terug in het centrum van Londen is 19.00 uur.

Londen: dagtrip Stonehenge, Stratford-Upon-Avon en Bath

6. Londen: dagtrip Stonehenge, Stratford-Upon-Avon en Bath

Verken de regio buiten Londen met een dagexcursie naar enkele van de meest fascinerende en essentiële bezienswaardigheden van Engeland. Ontdek de geheimen van Stonehenge, heb vrije tijd om de stad Bath te ontdekken, geniet van de charme van de Cotswolds en bezoek de geboorteplaats van Shakespeare, Stratford-upon-Avon. Ga rechtstreeks naar Stonehenge, het populairste prehistorische monument ter wereld. Bewonder de enorme Sarsens van 40 ton en de vulkanische blauwe stenen die werden meegebracht uit het Preseli-gebergte, dat meer dan 280 mijl verderop ligt. Ga verder naast de prachtige Georgische stad Bath. Je hebt genoeg tijd om te winkelen en de charmante straatjes te verkennen. Rijd door de pittoreske regio Cotswold. Geniet van een schilderachtig uitzicht op het open landschap, doorkruist door droge stenen muren en bruisende marktsteden. Stop buiten de geboorteplaats van William Shakespeare in Stratford-upon-Avon. Bekijk het huis van de grootste schrijver in de Engelse taal en de wereldberoemde Royal Shakespeare Company. Bewonder Stratford met zijn prachtige rivier die zich een weg baant langs de Holy Trinity Church, waar Shakespeare werd begraven. Ontvang een privérondleiding door Shakespeare's Schoolroom en Guildhall, neem deel aan een Tudor-les en schrijf met een ganzenveer en inkt.

Warwick, Oxford en Stratford Full-Day Tour vanuit Londen

7. Warwick, Oxford en Stratford Full-Day Tour vanuit Londen

Reis meer dan 1000 jaar terug en leer over de bloedige veldslagen en extravagante banketten van Warwick Castle tijdens deze dagtrip met de bus vanuit Londen. Zie waar Shakespeare werd geboren en verken de campus van Oxford. Spring aan boord van een klimaatgestuurde bus en ontspan tijdens de rit naar Warwick Castle. Bewonder de Grote Zaal en de Staatskamers en beklim de torens en wallen voor een boogschutterszicht op de historische stad. Sluit je aan bij Richard Neville terwijl hij zich voorbereidt op de strijd bij de multi-zintuiglijke Kingmaker-attractie, of wandel door de aangelegde tuinen. Stap in de bus voor de rit naar Stratford-upon-Avon. Krijg fascinerende inzichten in Shakespeare in zijn geboorteplaats. Ontdek de schilderachtige dorpjes van de Cotswolds op de rit naar Oxford. Stop voor een begeleide wandeling door de universiteitsstad. Bekijk de beroemde colleges die dateren uit de 13e eeuw. Luister naar verhalen van oud-studenten zoals Bill Clinton, CS Lewis, JRR Tolkien en Lewis Carroll. Ontdek waar Harry Potter werd gefilmd op het Christ Church College voordat je terugkeert naar Londen.

Van Stratford-upon-Avon / Moreton-in-Marsh: Cotswolds Tour

8. Van Stratford-upon-Avon / Moreton-in-Marsh: Cotswolds Tour

Ga met een lokale chauffeur/gids mee op een ontspannende dagtour door het nationale landschap van Cotswolds. Ervaar het allerbeste van deze typisch Engelse regio tijdens een tour die stopt op 6 verschillende en unieke locaties met voldoende tijd ingebouwd in de dag voor zelfonderzoek, winkelen en lunch. De rondleiding stopt bij: • Dover's Hill: het noordelijkste uitkijkpunt van de Cotswolds met panoramisch uitzicht richting Stratford-upon-Avon, Birmingham en Coventry • Chipping Campden: een historische wolstad waar je een uur vrije tijd hebt om te verkennen met onze unieke kaarten en lokale aanbevelingen • Een geheim Cotswolds-dorp buiten de gebaande paden (doe mee om dit te ontdekken) • Stow-on-the-Wold: uw aangewezen lunchstop met een breed scala aan heerlijke gerechten om uit te kiezen • Bibury: vaak aangeduid als het mooiste dorp van Engeland, het is ook de thuisbasis van de iconische Arlington Row met huisjes • Bourton-on-the-Water: beroemd om het kristalheldere water van de rivier de Windrush en de mooie bruggen die deze oversteken Tussen de haltes door vertelt je chauffeur-gids je het verhaal van de Cotswolds met een leuk, met feiten gevuld commentaar terwijl je door de smalle steegjes reist die alleen de lokale bevolking kent.

Shakespeare's Schoolroom en Guildhall Entreekaarten

9. Shakespeare's Schoolroom en Guildhall Entreekaarten

Shakespeare's Schoolroom and Guildhall is dagelijks geopend en nodigt bezoekers uit om een van de zelden geziene plekken uit de kindertijd en jeugd van William Shakespeare te verkennen, een plek die helpt om het ontbrekende hoofdstuk in het verhaal van zijn tijd in zijn geboortestad te vullen. De onlangs gerestaureerde locatie biedt een kijkje in de beginjaren van Shakespeare en werpt een licht op zijn tijd als schooljongen. Stap in de schoenen van de jonge Shakespeare, ga in dezelfde kamer zitten waar hij als leerling zat en leer over welke onderwerpen de grote man zou hebben gestudeerd en over de lesmethoden van die tijd. Je hoort hoe hij de rijkdom van de klassieke literatuur en theater leerde kennen en enkele van de beste acteurs van het land in dit gebouw zag optreden. Stratford's Guildhall, gebouwd in 1420, is een van de weinige overgebleven middeleeuwse Guildhalls in het land. De authentieke en meeslepende ervaring van een bezoek aan dit vroeg vijftiende-eeuwse gebouw zal alle bezoekers volledig betrekken bij zijn unieke verhaal. Proef de sfeer van de Guildhall, inclusief de laatmiddeleeuwse priesterkapel met zijn zeldzame en recent geconserveerde muurschildering en leer meer over de rol van het gebouw als een middeleeuwse provinciale Guildhall. Het bezoek belooft voor elke groep veel plezier, opwinding en drama te zijn, de erfenis van Shakespeare waardig. Volg een rondleiding met deskundige gidsen, bekijk een korte film van historicus en presentator Michael Wood over de geschiedenis van de Guildhall. Volg een les bij een Tudor-schoolmeester, oefen het schrijven van een ganzenveer en verkleed je in een Tudor-kostuum. Shakespeare's Schoolroom & Guildhall is perfect voor alle leeftijden.

Sightseeing Hop-on-hop-off bustour door Stratford-upon-Avon van de stad

10. Sightseeing Hop-on-hop-off bustour door Stratford-upon-Avon van de stad

Naast de beroemdste Britse toneelschrijver William Shakespeare en het wereldberoemde Royal Shakespeare Theatre, is Stratford ook geweldig voor een dag op de rivier en om 's avonds te chillen in een van de vele chique restaurants en bars in het centrum van de stad. Reis naar alle Shakespeare-huizen: Shakespeare's Birthplace, Anne Hathaway's Cottage, Mary Arden's House, New Place, Nash's House en Hall's Croft. Het Royal Shakespeare Theatre waar het grootste deel van het jaar de toneelstukken van de bard worden opgevoerd. De Holy Trinity Church waar Shakespeare begraven ligt, beschermd door een vervloekte grafsteen. The Old 15th Century Grammar School waar Shakespeare werd opgeleid. U kunt ook genieten van een mooie tocht door het schilderachtige platteland van Warwickshire, waarbij u een bezoek brengt aan Wilmcote, het dorp waar Mary Arden's House (Shakespeare's moeder) te vinden is. Uw reisroute Halte 1 - Bezoekersinformatiecentrum, in de buurt van Avon Boating Halte 2 - De geboorteplaats van Shakespeare en het Shakespeare Center Halte 3 - Marktplein en Amerikaanse fontein Halte 4 - Shakespeare's New Place/Harvard House & Guild Chapel Halte 5 - Royal Avon en Royal Shakespeare Theatre Halte 6 - Halls Croft, Holy Trinity Church en Shakespeare's Grave Halte 7 - Evesham Place Halte 8 - Alcester Road Halte 9 - Anne Hathaways Cottage Halte 10 - Mary Arden's Farm is gesloten tot 8 september Halte 11 - Maybird Shopping Center

Veelgestelde vragen over Stratford-upon-Avon

Welke topattracties zijn een must-see in Stratford-upon-Avon?

Sitemap Stratford-upon-Avon

Wil je alle activiteiten in Stratford-upon-Avon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Stratford-upon-Avon

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.845 beoordelingen

Prachtige excursie, rij kwaliteit van de chauffeur kan veel beter.

De excursie was prachtig. De plaatsen waren ontzettend mooi, James is een hele leuke gids die veel en ook boeiend wist te vertellen. Jammer dat hij pas later op stapte en eerder afhaakte ivm zijn reistijd. Dit snapte we wel, maar voor de reis was het jammer. De chauffeur was ontzettend vriendelijk, maar we waren blij dat we weer veilig terug waren. Hij was continue bezig met de airco, raam en krabben in zijn gezicht, hoofd en armen wat de rijstijl er niet veiliger op maakte. 1 keer zelfs een flinke slinger gemaakt en op de terug weg een keer flink in de remmen waarvan we toch behoorlijk zijn geschrokken. Al met al was de reis echt meer dan de moeite waard, maar zouden we er goed overna moeten denken of we nog een keer via deze organisatie zouden boeken.

Echt super! Goed geregeld, leuke bezienswaardigheden en een super goede tour guide! Fijne balans tussen begeleide tour en vrije tijd. Echt een aanrader!

Geweldig dag tocht met voldoende tijd om alles te zien. Goede begeleiding. James en Darren geweldig duo

Probleem hier wel...heel lang onderweg...maar de trip en de gids waren fantastisch!!!

Rosie is een geweldige gids, met humor maar ook betrokken bij de onderwerpen