Stromboli

Stromboli: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Milazzo: boottocht Panarea en Stromboli bij nacht

1. Vanuit Milazzo: boottocht Panarea en Stromboli bij nacht

Ervaar de glitter en glamour van de Eolische eilanden tijdens deze tocht van een hele dag. Vertrek vanuit Milazzo, vaar naar Panarea, het kleinste van de eilanden. Proef de glamoureuze sfeer van het eiland, favoriet van VIP's, terwijl je door de smalle straatjes van het historische centrum wandelt. Bezoek dan het prehistorische dorp Capo Milazzese, waar je meer te weten kunt komen over de eeuwenoude oorsprong van Panarea. Bezoek vooral ook de Cala Junco-baai, een spectaculair strand in de vorm van een amfitheater dat ideaal is voor onderwater-zwemmen. Tot slot kun je ontspannen op het zandstrand bij Cala degli Zimmari, voordat je je reis vervolgt. Verlaat Panarea en vaar door schilderachtige inhammen die een micro-archipel vormen tussen Lipari en het eiland Stromboli, je volgende uitstapppunt. Geniet van wat vrije tijd om in je eigen tempo dit eiland te ontdekken, dat thuis biedt aan 1 van de meest actieve vulkanen ter wereld. Bezoek het Sint Vincent-plein, vernoemd naar de kerk die is opgedragen aan dezelfde heilige, het huis waarin Rosselini en Ingrid Bergman woonden tijdens de opnames van de film "Stromboli terra di Dio" (Stromboli land van God). Bekijk de zonsondergang op het eiland terwijl je geniet van panoramische uitzichten op de haven en de vulkanen vanaf het grote plein. Zie het vuur van de uitbarstingen contrasteren met de donkere hemel, leidend tot kleurrijke creaties in Sciara del Fuoco, dat tijdens de terugtocht zichtbaar zal zijn vanaf zee.

Stromboli: wandeltocht Sciara Del Fuoco bij zonsondergang

2. Stromboli: wandeltocht Sciara Del Fuoco bij zonsondergang

Ga mee met een wandeltocht met gids en bekijk het eiland Stromboli bij zonsondergang. Bewonder het adembenemende uitzicht op het eiland, de Middellandse Zee en de berg Stromboli, en kijk hoe de actieve vulkaan de nachtelijke hemel verlicht. Je ontmoet de gids op Piazza San Vincenzo, en vertrekt voor zonsondergang vanaf daar. Na een veiligheidsbriefing begint de wandeling vanaf een natuurpad dat 400 meter de vulkaan op leidt. Geniet van het dramatische uitzicht vanaf een uitkijkpunt op de hoogste kraters en de Sciara del Fuoco. Neem tijdens de wandeltocht af en toe een pauze om het uitzicht te bewonderen en bezoek ook de oude begraafplaats van het eiland. Doorkruis de mediterrane struiken, met in de verte steeds het uitzicht op de zeekliffen van Strombolicchio. Bij aankomst in Sciara del Fuoco kun je de zonsondergang bewonderen die de Eolische archipel rood kleurt, en getuige zijn van de vulkaanuitbarstingen die de nachtelijke hemel verlichten. Vervolgens ga je in het donker weer de berg af, uitgerust met een fakkel, en keer je terug naar het beginpunt.

Van Lipari: bootexcursie Panarea en Stromboli

3. Van Lipari: bootexcursie Panarea en Stromboli

Breng de dag door op een onvergetelijke boottocht door de Eolische eilanden. Geniet 's middags en' s avonds van het verkennen van schilderachtige dorpjes en het zien van prachtige landschappen van de Middellandse Zee. Ontmoet in Lipari en aan boord van uw boot om uw excursie door de Eolische eilanden te beginnen. Geniet van indrukwekkende uitzichten terwijl je langs de puimsteengroeven en Monte Rosa loopt. Ga richting het eiland Panarea, het kleinste van de Eolische eilanden. Bewonder de prachtige baai van Cala Junco voordat je aanmeert en heb wat vrije tijd om door het dorp te dwalen. Na een tijd op Panarea, hervat je je boottocht langs Basiluzzo, het grootste eilandje van Panarea, en het dorp Ginostra voordat je de haven van Stromboli bereikt. Kom aan in Stromboli en laat je overweldigen door de wilde kleuren van de natuur. Van het groene struikgewas van de Middellandse Zee tot het zwarte vulkanische landschap, van het blauwe frame van de zee tot de witte architectuur van het eiland, de beelden van het eiland zijn er een die je niet snel zult vergeten. Heb wat vrije tijd om Stromboli te bezoeken en als de zon ondergaat, cruise rond het eilandje Strombolicchio. Laat je adem in de schemering benemen terwijl de actieve vulkaan zijn natuurlijke geluiden in het donker van de avond vergroot. Ga langs de Sciara del Fuoco voordat je terugkeert naar Lipari.

Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Lipari, vulkaan

4. Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Lipari, vulkaan

Vaar vanuit Tropea op een begeleide dagtocht naar de Eolische eilanden Stromboli, Lipari en Vulcano die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Verken prachtige zwarte zandstranden, zwem in de schaduw van de berg Stromboli, slenter door charmante oude steden en ontdek een schilderachtig uitzicht op zee. Begin je avontuur vanuit de haven van Tropea en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor de dag. Vaar twee uur op de Tyrrheense Zee totdat u de prachtige kustlijn van het Eolische eiland Stromboli aan de horizon ziet. Zet voet op Stromboli en ontdek het traditionele dorp San Vincenzo met witte huizen en Eolische architectuur. Geniet van uw vrije tijd met de kans om door charmante straatjes te wandelen, de berg Stromboli te bewonderen of te gaan zwemmen aan de zwarte zandstranden aan de kust. Vaar naar Lipari, het grootste van de eilanden waar zoveel te ontdekken valt. Ga sightseeing op de Akropolis en de Lipari-kathedraal of luister naar de vredige geluiden van de oceaan bij Marina Corta en Marina Lunga. Als je op zoek bent naar traditie, ga dan naar het historische centrum. Reis slechts een paar honderd meter naar het zuiden naar het eiland Vulcano. Bewonder de stoomstralen van de vulkaan waarvan wordt gezegd dat het de mythologische thuisbasis van Hephaestus is en trek over het vulkanische pad om te worden weggeblazen door het uitzicht vanaf de krater.

Van Tropea: boottocht Panarea en Stromboli-eilanden

5. Van Tropea: boottocht Panarea en Stromboli-eilanden

Ga op een inzichtelijk avontuur naar twee unieke Eolische eilanden terwijl je per boot reist vanuit Tropea. Ontdek de schilderachtige straatjes en winkels van het historische centrum van Panarea en stop bij de actieve vulkaan op Stromboli en verken vervolgens de exotische zwarte zandstranden en het plaatselijke dorp. Vertrek vanuit de haven van Tropea en navigeer richting Panarea terwijl je geniet van het open uitzicht op de oceaan. Stap uit bij San Pietro en verken het centrum van de stad. Loop door oude straten vol met winkels en restaurants en bereik de kleine kerk van San Pietro, de beschermheilige van het eiland. Als u nog meer van het eiland wilt zien, kunt u een taxi nemen naar het prehistorische dorp Capo Malattese en het beroemde strand van Cala Junco, op slechts een paar minuten afstand. U kunt ook een extra tour boeken naar de onbewoonde lokale baaien en eilandjes. Laat Panarea achter je en ga naar Stromboli voor een spannend bezoek aan de actieve vulkaan met zwarte zandstranden. Bereik het charmante dorpje San Vincenzo en geniet van wat vrije tijd voordat je weer aan boord springt om de zonsondergang over de vulkaan Sciara del Fuoco te aanschouwen.

Eolische eilanden: actieve vulkaantour

6. Eolische eilanden: actieve vulkaantour

Ervaar een dagexcursie van de Eolische eilanden, die een van de meest actieve geologische structuren in het Middellandse Zeegebied vormen. De archipel van de Eolische eilanden bestaat uit zeven prachtige eilanden voor de kust van Sicilië - Lipari, Panarea, Vulcano, Stromboli, Salina, Alicudi en Filicudi - naast kleinere eilandjes en gigantische rotsblokken. Ze komen allemaal uit een ongerepte zee, gecreëerd door nog steeds actieve vulkanen (Stromboli en Vulcano), en gezegend door een woeste schoonheid. De eilanden, de bestemming voor tienduizenden toeristen per jaar, maken deel uit van de provincie Messina. Vertrek vanuit Milazzo, vaar naar Vulcano en stop voor 4 uur op de witte en zwarte stranden en beklim de krater van Vulcano. Vertrek vervolgens van Vulcano naar Panarea, het kleinste van de eilanden. Geniet van de prachtige sfeer van het eiland terwijl je door de smalle straatjes van het historische centrum slentert. Breng daarna een bezoek aan het prehistorische dorp Capo Milazzese, waar u meer te weten kunt komen over de oude oorsprong van Panarea. Een bezoek aan Cala Junco Bay is een must - een spectaculair strand in de vorm van een amfitheater, ideaal om onder water te zwemmen. Ontspan ten slotte op het zandstrand van Cala degli Zimmari voordat u uw reis voortzet. Vaar door de pittoreske inhammen die een micro-archipel vormen tussen Lipari en het eiland Stromboli, uw volgende stop. Bezoek het Sint-Vincentiusplein en het huis waarin Rossellini en Ingrid Bergman woonden tijdens de opnames van de film "Stromboli terra di Dio" (Stromboli-land van God). Terwijl de zon ondergaat over het eiland, kunt u vanaf het centrale plein genieten van een panoramisch uitzicht op de haven en de vulkanen. Kijk hoe het vuur van de uitbarstingen en de donkere lucht met elkaar botsen en zorgen voor steeds veranderende kleurrijke creaties in de Sciara del Fuoco.

Lipari: boottocht Vulcano, Panarea en Stromboli

7. Lipari: boottocht Vulcano, Panarea en Stromboli

In de ochtend zet je de route naar het eiland Vulcano, waar je aan boord van de boot de Grotta del Cavallo en de beroemde Poel van Venus bewondert. Leg dan aan in Porto di Levante en bezoek het dorp Vulcano, het thermale moddermeer en het strand van het hete zwavelhoudende water. Ga dan aan boord om Panarea te bezoeken. Vanaf de boot kunt u de prachtige baai van Cala Junco bewonderen. Na het bezoek vaart u verder naar Basiluzzo, het grootste eilandje, en bereikt u vervolgens Stromboli. Bij zonsondergang vertrekt u voor een rondleiding door Strombolicchio, terwijl u een goed glas lokale Malvasia drinkt. Wees getuige van de spectaculaire uitbarstingen van Stromboli en keer dan terug naar Lipari.

Van Tropea: Lipari, Panarea en Stromboli-boottocht van een hele dag

8. Van Tropea: Lipari, Panarea en Stromboli-boottocht van een hele dag

Ga per speedboot naar Lipari, Panarea en Stromboli. Spring aan boord in Tropea en geniet van de rit naar de verschillende eilanden, waarbij je de locaties bij elke halte in je opneemt. Krijg een voorproefje van het Eolische leven en zie typische straten, winkels en de natuur. Begin 's ochtends met het ontmoeten van je gids in de haven van Tropea. Na een korte boottocht arriveert u bij uw eerste stop in Lipari, het grootste, meest bevolkte eiland. Bezoek de basiliek van San Bartolomeo en het kasteel van Lipari. Heb de mogelijkheid om tegen een toeslag een boottocht door het gebied te maken. Ga vervolgens verder naar San Pietro, Panarea. Verken het eiland een paar uur, door de kronkelende straatjes vol winkels, clubs en restaurants. Passeer Capo Milazzese en het beroemde strand van Cala Junco. Bezoek het charmante dorpje San Vincenzo en ontdek meer traditionele restaurants en winkels. Kom oog in oog te staan met de berg Stromboli, naar verluidt een van de meest actieve vulkanen op aarde, waar elk half uur kleine explosies kunnen worden gevoeld. Ga terug naar de boot en vaar om Strombolicchio heen. Stop onder de vulkaan om de Sciara Del Fuoco te bewonderen. Als de avond valt en de avond nadert, keert u met de boot terug naar Tropea.

Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Panarea, Lipari

9. Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Panarea, Lipari

De Eolische eilanden zijn natuurlijke wonderen die ontdekt moeten worden en de beste manier om dit te doen is ongetwijfeld per boot. Neem deel aan een minicruise naar de Eolische eilanden om een overzicht te krijgen van deze prachtige eilanden, elk verschillend van de andere, en in slechts één dag zul je de eigenaardigheden van elk eiland kunnen begrijpen. Wind en zon hebben het karakter en de identiteit van de eilandbewoners gevormd. Een zee vol vissen en schoon, grotten en zeer hoge kliffen, stapels en stranden met fijn zwart zand, solfataras en bergen van wit puimsteen, en alle charme van de omgeving van het eiland. Ondanks de wisselvalligheden van de geschiedenis en de veranderingen die door de moderne wereld zijn opgelegd, heeft deze identiteit overleefd met zijn gewoonten en tradities. De archipel van de Eolische eilanden, ten noorden van de Siciliaanse kust, in de provincie Messina, werd in 2000 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Zeven eilanden van vulkanische oorsprong, waarvan sommige nog behoorlijk vulkanisch actief zijn. Het grootste eiland is Lipari, gevolgd door Salina. Het kleinste, Panarea, is ook het meest exclusieve eiland, waar VIP's de voorkeur aan geven. Stromboli heeft dankzij de intense vulkanische activiteit van "Iddu" de laatste jaren een sterke toename van het toerisme gezien. Vulcano blijft een zeer populair eiland, zowel voor de spa als voor de toeristische attracties. Ten slotte zijn Filicudi en Alicudi, ten westen van de archipel en dichtbij Palermo, de eilanden voor liefhebbers van natuur en rust. Alicudi circuleert geen voertuigen en wordt gekenmerkt door een wild en ongerept gebied, ideaal voor een perfecte Siciliaanse mix van strandvakanties en trekking.

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Stromboli

Wil je alle activiteiten in Stromboli ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.