Stuttgart
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Stuttgart

Bekijk alle tours en activiteiten in Stuttgart

De 7 hoogtepunten van Stuttgart

In de 10e eeuw werd Stuttgart gesticht als hengstenboerderij, en sindsdien heeft de stad grote ontwikkelingen ondergaan. Stuttgart biedt bezoekers een kleurrijke reis door de geschiedenis heen, van de tijd der koninklijke paleizen tot de periode van de chique auto's.

Schlossplatz

De kern van de stad en de perfecte plek om je dag te beginnen. De fonteinen om de zuil van het Koning Wilhelm Jubilee staan voor de acht rivieren van Baden-Württemberg.

Nieuwe Paleis

Dit barokke paleis domineert Schlossplatz en was ooit de thuishaven van de Württembergse koningen. Na WOII werd het gerenoveerd, en vandaag de dag doet het dienst als Ministerie van Financiën en Onderwijs.

Altes Schloss

De graven van Württemberg woonden vroeger in dit Renaissancegebouw. Tegenwoordig is hier het Staatsmuseum gehuisvest, waarin je de kroonjuwelen, Middeleeuwse kunst en glaswerk kunt zien.

Schloss Solitude

Hertog Karel Eugene spaarde kosten noch moeite om dit weelderige 18e-eeuwse slot te creëren. Aanvankelijk had het een esthetische functie, maar later werd het een school voor de kinderen van de elite.

Fernsehturm Stuttgart

De twee observatieplatforms op deze televisietoren uit de jaren '50 bieden een adembenemend panorama van het gebied; je ziet zelfs het Zwarte Woud en de Schwäbische Alpen.

Wilhelma

Deze dierentuin met botanische tuin ligt in een 19e-eeuwse park en biedt een opwindend dagje uit. Het nieuwe Afrikaanse apenhuis is een hoogtepunt.

Foto: Nicolas de Camaret@flickr (CC BY 2.0)

Porsche Museum

Het avant-garde gebouw zelf is al een kijkje waard, maar de 80 klassieke Porsches zullen ook mensen die auto's slechts als vervoermiddel zien de nodige bewondering bezorgen. Op je verjaardag mag je gratis naar binnen!

Stuttgart: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Stuttgart?

In drie volle dagen heb je genoeg tijd om Stuttgart te ontdekken. Voeg wat dagen toe om het omliggende platteland te bezoeken, waar nog meer kastelen en paleizen te zien zijn temidden van prachtige natuur en de beroemde wijnstreek Württemberg.

Vervoer binnen de stad

Stuttgart heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. Met de StuttCard Plus krijg je korting en gratis entree tot vele musea; tevens dient de Card als vervoersbewijs. Denk eraan dat het in Duitsland -en dus in Stuttgart- gangbaar is om je kaartje af te stempelen voordat je aan de rit begint.

Waar blijf je slapen in Stuttgart?

Een hotel in het stadscentrum is altijd een goed idee. Het Porsche Museum ligt in de buitenwijk Zuffenhausen; een rit in de S-Bahn vanaf Hauptbahnhof duurt ongeveer 20 minuten.

Tickets en openingstijden voor het Porsche Museum

Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend tussen 9:00 en 18:00 uur; gesloten op 22-25 december, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag. Tickets kosten €8, kinderen van 14 jaar en jonger mogen gratis naar binnen. Voor €6 kun je een fabriekstour aan je bezoek toevoegen, maar die moet je vooraf reserveren. Een tour door het museum kost €60, daar komt de toegangsprijs nog bij.

Tips & informatie

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +49
 • De beste periode voor een bezoek
  In de herfst is het weer nog aangenaam, wordt de drukte minder en is het landschap op zijn mooist.

Activiteiten in Stuttgart

De must-see bezienswaardigheden in Stuttgart

Sitemap Stuttgart

Wil je alle activiteiten in Stuttgart ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Stuttgart
4.3
Gebaseerd op 64 beoordelingen van GetYourGuide-klanten