Dingen om te doen Stykkishólmur

Stykkishólmur: De beste dingen die je niet wil missen

Stykkishólmur: 2 uur durende zeekajaktocht

1. Stykkishólmur: 2 uur durende zeekajaktocht

Deze 2-uur durende zeekajaktocht is de perfecte gelegenheid om de natuur en dieren in het wild van IJsland op zijn best te ontdekken. Ontsnap aan de drukte tijdens deze excursie en reis langs de kustlijn naar enkele van de meest afgelegen eilanden van de Breiðafjörður-baai. Geniet van schilderachtige landschappen vanaf zeeniveau en bekijk de omliggende gletsjers en vulkanen van het schiereiland. De tour begint bij de kajakbasis in het centrum van het charmante dorpje Stykkishólmur. Na een korte peddeltocht komt de tour aan bij het eerste herkenningspunt, Landey, de wereldberoemde oogstlocatie voor dons. Later bezoekt de tour scheepswrakken, waaronder het griezelige wrak van de Thorgeir. Af en toe zien kajakkers de koning van de IJslandse vogels, de zeearend, die ver boven de eilanden vliegt of nestelt. De witte staartarend is een zeldzaam en onvergetelijk gezicht. Daarna, na een korte peddelpauze, slingert de tour tussen lokale eilanden voordat hij terugkeert naar de kust.

Snæfellsnes-schiereiland: privédagtour

2. Snæfellsnes-schiereiland: privédagtour

Ontmoet je gids in je hotel en bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je op pad gaat om het ongelooflijke uitzicht op dit epische schiereiland te zien. Ontspan in een comfortabele 8-persoons jeep, met je vrienden en familie, terwijl je gids je naar enkele van de meest iconische landschappen van IJsland brengt. Bewonder de prachtige Kirkjufell-berg, zoals te zien in de hitshow Game of Thrones, terwijl je naar de Kirkjufellsfoss- waterval reist, naast de berg. Ga verder naar Búðir, waar je de prachtige zwarte kerk te zien krijgt, een prachtige plek voor foto's. Verken dit prachtige gebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen, waaronder lavavelden bedekt met mos, basaltrotsformaties, bergketens, zwarte zandstranden en veel prachtige dieren in het wild tussen kleine vissersdorpjes. Tijdens de tour stopt je gids overal, zodat je voldoende tijd hebt om de perfecte foto te maken van elk spectaculair uitzicht, terwijl ze je informeren over de fascinerende geschiedenis van het schiereiland.

Van Reykjavik: privédagtrip naar Snæfellsnes

3. Van Reykjavik: privédagtrip naar Snæfellsnes

Ontdek de ruige schoonheid van het Snæfellsjökull National Park tijdens deze dagtrip vanuit Reykjavik. Nadat je 's ochtends bent opgehaald bij je hotel, reis je door de regio Snæfellsnes. Geniet van een panoramisch uitzicht op de glooiende kliffen, lavavelden en bergen van het gebied. Bij aankomst bij uw eerste stop, Ólafsvík, kunt u genieten van een wandeling door de straten van het oudste marktstadje van IJsland en stoppen voor de lunch in een heerlijk lokaal restaurant. Ga vervolgens verder naar Stykkishólmur en geniet van een adembenemend uitzicht op Breiðarfjarðarflói. Ga later naar de Snæfellsjökull-gletsjer. Luister naar de verhalen van je lokale gids over de elfen en trollen die hier zouden wonen en leer meer over de mythische geschiedenis van de gletsjer voordat je terugkeert naar Reykjavik.

Sitemap Stykkishólmur

Wil je alle activiteiten in Stykkishólmur ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.