Kies data
Suðurland, IJsland

Nationale parken

Suðurland, IJsland Nationale parken: Onze meest aanbevolen

Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

1. Silfra: snorkelen in de kloof met onderwaterfoto's

Snorkel op een plaats die door National Geographic een van de beste duikplaatsen ter wereld werd genoemd met deze ervaring van de Silfra Fissure in Þingvellir National Park. Blijf warm terwijl je deze magische onderwater gletsjerwereld verkent met een droogpak van hoge kwaliteit. Zwem door zuiver, gefilterd glaciaal smeltwater. Houd je ogen open voor lokale plantensoorten en zeedieren zoals de dwergkarper. Verken de vallei waar de tektonische platen van Noord-Amerika en Europa elk jaar verder uit elkaar drijven, gelegen in het UNESCO-werelderfgoed Þingvellir National Park.

Skaftafell: ijsgrottocht en gletsjerwandeling

2. Skaftafell: ijsgrottocht en gletsjerwandeling

Verken adembenemende ijsformaties en gletsjermolens tijdens deze rondleiding in Skaftafell. Bewonder een natuurlijk gevormde, blauwe ijsgrot en leer hoe gletsjers ontstaan. Een professionele wandelgids brengt je naar de voet van Falljökull, een gletsjertong van de ijskap Vatnajökull, en leidt je naar de grot. Kijk op een heldere dag uit naar Hvannadalshnúkur in de verte.

Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

3. Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

Bekijk het beste van Zuidwest-IJsland tijdens een 8 uur durende Gouden Cirkel-ervaring vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire gebied Geysir en de Gullfoss Waterval. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Þingvellir National Park. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolg je reis naar een van IJslands grootste bezienswaardigheden: de Gullfoss Waterval (Gouden Waterval). Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Reis daaropvolgend naar het Þingvellir Nationaal Park, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot het werelderfgoed van de UNESCO vanwege de culturele waarde, en bezit een prachtige vallei en deRock of Law - het eerste parlement van de Vikingen. Bewonder de vulkanische krater bij Lake Kerið, en passeer de boerderijen van het zuiden van IJsland tijdens je rit rondom de Gouden Cirkel.

Silfra: halve dag snorkelen, inclusief onderwaterfoto's

4. Silfra: halve dag snorkelen, inclusief onderwaterfoto's

Beleef een uniek avontuur tijdens het snorkelen in een droogpak in de Silfra-kloof, een UNESCO werelderfgoedlocatie in Nationaal Park Thingvellir. In dit verborgen natuurwonder heb je 100 meter zicht onder water met heldere kleuren die de ervaring bijna onrealistisch maken. Ontmoet je gids en de groep op de locatie in Silfra en bereid je voor op een reis tussen twee continenten in de kloof. Laat je leiden door het prachtige landschap en bekijk Silfra vanaf de oppervlakte terwijl de langzame stroming je door het prachtige onderwaterlandschap voert. Blijf droog onder je droogpak of, voor de avonturiers, kies voor een wetsuit om het natuurlijke koude water te voelen. Snorkel door het zuivere en schone water van Silfra en eindig de tocht in een lagune die vanwege de helderblauwe kleur van het water vaak 'de echte blauwe lagune' wordt genoemd. 

Vanuit Reykjavik/Vik: ijsgrot Katla en tocht met Super Jeep

5. Vanuit Reykjavik/Vik: ijsgrot Katla en tocht met Super Jeep

Je gids haalt je op in Reykjavik of Vik in een Super Jeep en je zult snel een adembenemend uitzicht ervaren terwijl je langs de spectaculaire zuidkust van het land rijdt. Onderweg bezoek je het kleine stadje Vík en neem je vervolgens een afslag naar een landelijke weg die alleen toegankelijk is voor Super Jeep. Je bezoekt de Kötlujökull-gletsjer, waar je de prachtige ijsgrot verkent. Bewonder het interieur van de prachtige ijsgrot met een ervaren gids. Ga terug naar de Super Jeep voor de terugrit naar Reykjavik of Vik. Op de terugweg stop je om de populaire Skógafoss-waterval te bewonderen.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

6. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

Beleef IJslands 2 meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, binnen een dag met een comfortabele en handige minibus. Je vertrekt vanuit Reykjavik, waarna je eerste stop Nationaal Park Þingvellir is, het punt waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Wandel door dit prachtige gebied met vele meren, waarbij je telkens over de grens tussen twee continenten springt. Je ziet ook de plek waar het eerste IJslandse parlement samenkwam, van 930 tot 1798. Vervolgens ga je verder naar Geysir. Geysir herbergt een aantal geothermale baden, waarin temperaturen worden bereikt tot 200 graden. Het belangrijkste fenomeen in het gebied is het uitbarsten van de Strokkur-geiser, die elke paar minuten kokend water tot 30 meter de lucht in spuwt. In het gebied rond Geysir kun je wat eten, als je wilt, voordat je verder gaat naar Gullfoss, de krachtigste en meest indrukwekkende waterval in IJsland.  Het volgende punt op het programma is de vulkanische krater van de Kerið, die ontstond tijdens een uitbarsting 3000 jaar geleden. Stuur naar het donkerblauwe water in de diepte, dat is omringd door felrode rotsen. Je tour eindigt met een stop bij IJslands meest iconische bezienswaardigheid, de Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermale water en van een inbegrepen moddermasker. Nadat je van het prachtige landschap en het kleurrijke water hebt genoten keer je weer terug naar Reykjavik, met je herinneringen aan IJslands meest voorname natuurlijke pracht.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Kerid, & Secret Lagoon

7. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Kerid, & Secret Lagoon

Je wordt opgehaald bij de afgesproken ophaallocatie in het centrum van Reykjavik en gaat naar de Secret Lagoon, waar je 1,5 uur de tijd hebt om te badderen in de thermale wateren en te genieten van de rustige natuurlijke omgeving. De stoom die de lucht in spuit vanuit het water van 38 tot 40 graden Celcius geeft de omgeving een magisch tintje. Daarna staat een tour langs IJslands legendarische Golden Circle op het programma, die de hele dag duurt (10 uur). Zie het mooiste van het zuidwesten van IJsland, waaronder het spectaculaire Geysir-gebied, de Gullfoss-waterval en het nationaal park Þingvellir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolgens ga je naar de Gullfoss-waterval, een van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Voel de spetters van het water van de ijsrivier Hvítá waar deze naar beneden stort in een 32 meter diepe kloof. Daarna bezoek je het nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tectonische platen elk jaar een paar centimeter verder uit elkaar gaan. Þingvellir werd in 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle & sneeuwscootertour gletsjer

8. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & sneeuwscootertour gletsjer

Vertrek vroeg vanuit Reykjavik om de ochtendzon mee te pikken en reis in een bus waarin elke zitplaats uitgerust is met een tablet.Gebruik de audiogids met GPS in de bus (beschikbaar in 10 talen) om meer te weten te komen over de bezienswaardigheden die je bezoekt en blijf verbonden dankzij USB-opladers en gratis wifi aan boord van de bus. Bezoek de UNESCO Werelderfgoedinschrijving nationaal park Þingvellir, waar het langstzittende parlement ter wereld gevormd werd. Ontdek de plaats waar de grote continentale platen van Amerika en Eurasia zo ver uit elkaar gedreven zijn dat er een dramatische vallei ontstaan is, waarvan de randen duidelijk zichtbaar zijn aan de oevers van het grootste meer van IJsland. Ga door naar het gebied rondom de heetwaterbron Geysir, de bron waar het woord 'geiser' van afgeleid is. Voel hoe de grond trilt en zie hoe het hete water elke paar minuten de lucht in schiet vanuit de spuitende geiser Strokkur. Maak daarna een ontspannen wandeling naar de waterval Gullfoss. Hoor hoe het ijswater van de waterval bulderend 32 meter naar beneden raast, waarbij het trapsgewijs via 2 niveaus in een smalle kloof terechtkomt. Bewonder de pure natuur van de centrale hooglanden aan boord van een speciaal ontworpen supertruck. Het voertuig kan dankzij enorme banden over het ruige, besneeuwde terrein rijden. Rijd naar het sneeuwmobielkamp aan de voet van de gletsjer Langjökull. Rijd daarna door over de eeuwige sneeuw en de ijsvelden van een van de grootste gletsjers ter wereld op een rondleiding met een sneeuwmobiel. Beleef een van de laatste ware wildernissen van Europa, en misschien wel van de wereld! 

Vanuit Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel

9. Vanuit Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel

De Gouden Cirkel is een klassieke route die je langs de mooiste plekken en populairste bestemmingen van IJsland brengt. In een dag volg je de route onder begeleiding van een deskundige gids, die de historische plaatsen en natuurfenomenen toelicht. Begin met een bezoek aan Þingvellir National Park, waar in 930 het parlement Alþingi werd opgericht. Þingvellir is van groot cultureel belang, maar ook geografisch gezien opmerkelijk – het ligt op de scheidslijn van twee tektonische platen. Vervolgens bezoek je de prachtige waterval Gullfoss, waar kleine drupjes gletsjerwater je gezicht besproeien. Een stukje verderop kom je langs de geisers Geysir en Strokkur om vervolgens terug te reizen naar Reykjavik. 

Van Reykjavik: Golden Circle en Glacier Snowmobiling

10. Van Reykjavik: Golden Circle en Glacier Snowmobiling

Ontdek de ruige schoonheid van de Gouden Cirkel van IJsland aan boord van een klimaatgestuurde bus met deze tour vanuit Reykjavik. Bezoek bezienswaardigheden zoals het nationale park Þingvellir, het Geysir-gebied en de Gullfoss-waterval. Voel de spanning van het rijden op een sneeuwscooter over de Langjökull-gletsjer. Stap in de bus bij de BSI Bus Terminal en rijd weg om de verschillende geothermische landschappen van de legendarische Gouden Cirkel van IJsland te ervaren. Stop bij Þingvellir National Park, bekend om zijn uitzonderlijke schoonheid en historisch belang als de locatie van 's werelds eerste parlementen. Ga verder naar het warmwaterbronnengebied van Geysir, voordat je naar Langjökull rijdt om deel te nemen aan een once-in-a-lifetime avontuurlijke activiteit. Bestuur een sneeuwscooter of reis als passagier om de uitgestrekte witte ijskap van Langjökull te verkennen. Blijf tijdens uw reis warme beschermende kleding. Ga terug naar Reykjavík via de spectaculaire Gullfoss-waterval en kijk verwonderd terwijl de Hvítá-rivier in een 32 meter diepe kloof dondert.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
79 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 79

Veelgestelde vragen over Nationale parken in Suðurland, IJsland

Welke andere activiteiten dan Nationale parken zijn de moeite waard in Suðurland, IJsland?

Andere onmisbare dingen om te doen in Suðurland, IJsland:

Welke Nationale parken in Suðurland, IJsland nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Suðurland, IJsland

Wil je alle activiteiten in Suðurland, IJsland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Suðurland, IJsland

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.250 beoordelingen

Very unique experience. Everything was very well organised. We loved our guide Kevin who spoke 6 languages and guided us through the clove. The dry suit kept us warm with only a jogging and T-shirt. Warm socks are recommended. One pair of socks is good, two pair of socks are better, three pair of socks best.

Supermooie wandeling met een hele aardige gids die antwoord gaf op al onze vragen. Veiligheid en “samen” staat voorop. De wandeling wordt zo ingericht dat iedereen met een beetje conditie mee kan tot aan “the Wall”.

Deze dagactiviteit was zeer de moeite waard. Alles was goed geregeld, we werden vervoerd in een comfortabele bus, en we hadden een fijne een fijne gids, Mia, Ik kan deze activiteit zeer aanbevelen.

Mooie reis door de Golden Cirkel. Een leuke, enthousiaste reisgids. Bij iedere stop genoeg tijd om rond te lopen/ kijken. Lange dag, maar is het zeker waard.

Goed georganiseerde excursie met een leuke gids die met humor veel informatie over IJsland en de te bezoeken plaatsen gaf.