Datums kiezen

Sukiennice

Sukiennice

Sukiennice: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Warschau: Tour naar Krakau en Auschwitz per trein met ophaalservice

1. Warschau: Tour naar Krakau en Auschwitz per trein met ophaalservice

Na een ophaalservice in de vroege ochtend bij je accommodatie in Warschau, word je met een privévoertuig naar het treinstation gebracht. Je Engelssprekende chauffeur helpt je bij het inchecken en wacht tot je op de trein naar Krakau stapt. Na een korte treinrit word je verwelkomd door een lokale Engelssprekende chauffeur en begint je tour via gedeeld vervoer naar Auschwitz. Begin aan een 3,5 uur durende rondleiding in Auschwitz en Birkenau. Begin de tour met een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz, waar je leert over de oprichting ervan door Duitse nazi's aan de rand van de stad Oswiecim in 1940. Na de oorlog werd het kamp omgebouwd tot een museum met bewijzen van de genocide, die je kunt bekijken. Bekijk in het museum een film die na de bevrijding van het kamp is gemaakt en in verschillende talen wordt vertoond. Na een verblijf in Auschwitz ga je verder naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Ontdek hoe de Duitse nazi's in 1941 een nieuw kamp oprichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ongeveer 1,5 miljoen mensen. Zowat 90% van hen waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 landen van Europa. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau opgenomen op de Unesco-werelderfgoedlocatie. Vertrek uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je hebt drie uur vrije tijd om de Grote Markt in Krakau te bekijken, het grootste middeleeuwse oude stadsplein van Europa. In de oude stad bezoek je de Wawelheuvel, waar de kathedraal en het koninklijk kasteel staan, de stadhuistoren, de Sint-Mariabasiliek, Krakau Barbican en Sukiennice, bekend als de Lakenhal. Absorbeer de unieke sfeer van de stad met zijn duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, historische gebouwen en door paarden getrokken taxi's. Tijdens de reis is er tijd om te lunchen in een restaurant. Na je tijd in Krakau stap je rond 20.30 uur op de trein, word je opgehaald op het perron en van het treinstation teruggebracht naar je hotel in Warschau.

Krakau: wandeltocht door de oude stad

2. Krakau: wandeltocht door de oude stad

Ervaar de ultieme kennismaking met Krakau met een begeleide wandeling door de historische oude binnenstad. Begin je tour in het hart van de stad voor de Mariakerk. Je gids heeft een oranje paraplu, zodat je hem gemakkelijk kunt vinden op het ontmoetingspunt. Voel je alsof je een stap terug in de tijd hebt gezet terwijl je door de middeleeuwse architectuur wandelt op de Grote Markt, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Je professionele gids neemt je mee naar de topattracties van Krakau en informeert je over zijn dramatische geschiedenis. Ze zullen je ook voorzien van voorkennis over wat je kunt bezoeken, zien en eten terwijl je in deze prachtige stad bent. Je eindigt je tour bij Wawel Castle, de indrukwekkende koninklijke residentie van Poolse koningen.

Krakau: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

3. Krakau: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Leer Krakau in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen op boeking), gebruik de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. Begin je rondleiding bij de imposante Raadhuistoren! Bezoek de iconische Lakenhal van Krakau met zijn unieke tentoonstellingen en verken de wonderbaarlijke Mariakerk. Maak een foto bij de Floriańska-poort in het stadscentrum en verdwaal op het historische Plac Szczepański in het centrum van de oude stad. Kom meer te weten over de baanbrekende Nicolaus Copernicus en zijn leven. Je komt ook langs de unieke kerk van St. Peter en Paul, vergeet niet om een foto te maken. Zie, bewonder, fotografeer en huiver met de Wawel-kathedraal in het centrum van de stad, terwijl Smok Wawelski, het symboolmonument, de kers op de taart is van deze unieke tour.

Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

4. Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

Stap terug in de tijd terwijl je door de oude binnenstad van Krakau loopt. Je ervaart niet alleen de charme van zijn middeleeuwse architectuur, maar je professionele en deskundige stadsgids vertelt je ook meer over de geschiedenis van Polen, unieke symbolen en tradities en leuke feiten. Het hoogtepunt van de oude stad is de Koninklijke Route. Het begint in het noordelijke deel van de historische stad in Sint Floriankerk, die de relieken van de patroonheilige van Polen, Sint Florian bevat. Het historische pad gaat verder langs 3 straten, Floriańska, Grodzka en Kanonicza. Je loopt ook door de Sint Florian-poort, een indrukwekkende gotische toren en de enige overgebleven van de 8 middeleeuwse stadspoorten. Vervolgens bezoek je de Grote Markt. Dit is het grootste middeleeuwse plein in Europa en de thuishaven van vele historische gebouwen. Het centrale kenmerk van het plein is de Sukiennice, een Renaissance Lakenhal met prachtige arcades ontworpen door de Italiaanse architect J.M. Padovano. De Koninklijke Route eindigt aan de voet van de Wawel-heuvel, vanwaar je het koninklijke kasteel van Wawel kunt opzoeken en bewonderen. Je verkent deze indrukwekkende oude residentie van Poolse monarchen en gaat op avontuur in de Drakengrot hieronder. De prachtige koninklijke appartementen en hoogaltaar zijn onmisbaar, net als de Wawelkathedraal van Stanisław en Wacława. De wandeltocht door de Historische Stad van Krakau omvat ook een bezoek aan de Jagiellonian Universiteitswijk, de thuisbasis van de oudste universiteit van Polen, en het prachtige Planty Park. Je hebt een koffiepauze van een half uur tijdens de wandeltocht.

Krakau: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

5. Krakau: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je rondleiding bij de imposante stadhuistoren! Bezoek de iconische Lakenhal van Krakau met zijn unieke tentoonstellingen en verken de wonderbaarlijke Mariakerk. Maak een foto bij de Floriańska-poort in het stadscentrum en verdwaal op het historische Plac Szczepański in het centrum van de oude stad. Leer meer over de baanbrekende Nicolaus Copernicus en zijn leven. Je passeert ook de unieke Sint-Pieter-en-Pauluskerk, vergeet niet een foto te maken. Zie, bewonder, fotografeer en huiver met de Wawel-kathedraal in het centrum van de stad, terwijl Smok Wawelski, het symboolmonument, de kers op de taart zal zijn van deze unieke tour. Download de ‘’World City Trail’’ app uit de winkel. Start dan uw tour en geniet ervan!

Krakau: stadsverkenningsspel en rondleiding

6. Krakau: stadsverkenningsspel en rondleiding

Combineer de opwinding van een rondleiding door de stad met een stadsverkenningsspel tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling door Krakau. Vind attracties eenvoudig met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk gewenst moment als u even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je rondleiding bij de imposante stadhuistoren! Bezoek de iconische Lakenhal van Krakau met zijn unieke tentoonstellingen en verken de wonderbaarlijke Mariakerk. Maak een foto bij de Floriańska-poort in het stadscentrum en verdwaal op het historische Plac Szczepański in het centrum van de oude stad. Leer meer over de baanbrekende Nicolaus Copernicus en zijn leven. Je passeert ook de unieke Sint-Pieter-en-Pauluskerk, vergeet niet een foto te maken. Zie, bewonder, fotografeer en huiver met de Wawel-kathedraal in het centrum van de stad, terwijl Smok Wawelski, het symboolmonument, de kers op de taart zal zijn van deze unieke tour.

Krakau: Panoramische privétour per golfkar met audiogids

7. Krakau: Panoramische privétour per golfkar met audiogids

Je begint in de prachtige oude binnenstad, de thuisbasis van de beroemde Grote Markt, de Lakenhal en het Wawel-kasteel, voordat je verder gaat naar de historische Joodse wijk. Verken de charmante straatjes met traditionele synagogen en schilderachtige restaurants die in hun oorspronkelijke stijl bewaard zijn gebleven. Je bezoekt ook het voormalige Joodse getto, nu een trendy en populaire buurt, dankzij de Oskar Schindler-fabriek. Ontspan en geniet van de bezienswaardigheden vanuit het comfort van een golfbuggy, terwijl een ultramoderne audiogids commentaar geeft in een van de 27 verschillende talen. De route brengt je naar veel van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, waaronder de St. Wojciech-kerk, de St.-Mariakerk, het Czartoryski-museum en de beroemde Remuh-synagoge met zijn oude begraafplaats. Je bezoekt ook het Ghetto Heroes' Square en de Eagle Pharmacy, een vitale reddingslijn voor degenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vastzaten in het getto. Na de rondleiding brengt uw chauffeur u terug naar de plaats van uw keuze in de oude binnenstad en Kazimierz, zodat u verder kunt verkennen of terug kunt gaan naar uw hotel.

Elektrische scooter tour: Volledige tour (oude stad + Joodse wijk)

8. Elektrische scooter tour: Volledige tour (oude stad + Joodse wijk)

Voordat u op uw Elektrische Scooter stapt, krijgt u een korte training en een veiligheidshelm. Rijden is eenvoudig en we garanderen u dat het slechts een moment duurt voordat u zich vrij en zelfverzekerd op uw scooter kunt verplaatsen. Maak een sightseeingtour door Krakau met een verschil. Lange en vermoeiende wandelingen door de stad zijn niet nodig. Spring in plaats daarvan aan boord en rijd met uw eigen privé-scooter van plek naar plek. Scooter is een geruisloos, milieuvriendelijk en leuk tweewielig voertuig waarmee u in een mum van tijd zult leren rijden. Deze tocht van 3,5 uur is ruim 10 km lang. Het leidt je langs de belangrijkste plekken van Krakau, zodat je de architectuur en de monumenten van de stad kunt bewonderen. Je gids zal plaatsen aanbevelen die een bezoek waard zijn tijdens je verblijf in Krakau, en zal je veel tips geven over het leven in Krakau. Bewonder het adembenemende uitzicht vanaf de rivier, bekijk prachtige gebouwen en glijd door historische parken en koninklijke residenties. Zie dit alles en nog veel meer.

Krakau: privé-sightseeing per elektrische auto

9. Krakau: privé-sightseeing per elektrische auto

Ervaar Krakau met een elektrische auto, het hele jaar door beschikbaar. De elektrische auto's zijn geschikt voor alle weertypes en zijn voorzien van audiogids in 16 talen. Je tour gaat langs alle belangrijke bezienswaardigheden in elk district en met een audiogids leer je over de geschiedenis en traditie van Krakau. De reisroute is flexibel, zodat u de tour kunt aanpassen aan uw behoeften. Tijdens je tour passeer je en verken je zowel de oude binnenstad van Krakau als de Joodse wijk (het voormalige getto). U kunt een of meerdere districten bezoeken en ze mixen op basis van uw interesses. U kunt ook van tevoren aangeven in welke bezienswaardigheden u bijzonder geïnteresseerd bent, zodat u er zeker van bent dat u ze tijdens uw rondreis bezoekt. Een rondrit door Krakau met een elektrische auto laat je zoveel mogelijk zien, terwijl je tegelijkertijd de toeristische drukte vermijdt. Deze aanbieding omvat niet alleen een privétour met een elektrische auto, maar ook een directe deur-tot-deur ophaal- en terugbrengservice bij uw accommodatie. De duur van uw tour is afhankelijk van het aantal districten dat u bezoekt, met ongeveer een uur per district.

Rondleiding ondergronds museum Rynek

10. Rondleiding ondergronds museum Rynek

Ondergrondse van de Grote Markt - een afdeling van het Historisch Museum van de stad Krakau onder het oostelijke deel van de Grote Markt. Al bijna 800 jaar is de Grote Markt het centrale plein van de Koninklijke Stad! Wat is hier niet alleen in deze tijd gebeurd! Handelsrijen verkochten goederen van over de hele wereld en de kooplieden van Krakau verdienden er hun fortuin mee, het stadsbestuur hield streng toezicht op de orde, in de kerkers van het stadhuis martelde de beul de verdachten en de koningen paradeerden over het plein om naar hun kasteel te gaan. Wat een tijd was dat... Maar deze tijden zijn niet helemaal verdwenen! Zelfs vandaag de dag kun je op de Markt, en nog meer onder de Markt, de meest interessante sporen vinden van gebeurtenissen uit het verleden! We nodigen je uit voor een wandeling over een van de mooiste pleinen van Europa met een bezoek aan het Historisch en Archeologisch Museum Dungeon Market! Wat staat je te wachten? Marktplein - het hart van Krakau. Eerst lopen we een rondje over het plein zelf, vinden de interessantste artefacten uit vroeger tijden en ontrafelen hun doel, ontdekken welke gebeurtenissen hier hebben plaatsgevonden, welke legendarische personen hier zijn geweest. Daarna gaan we 4 meter onder de grond naar het Dungeon Market Museum om ons op hetzelfde niveau te bevinden als de geplaveide wegen van Krakau 12-13e eeuw. Waarom werden ze zo laag? Net als de eerste handelsrijen die hier werden gebouwd en de ringen en munten die de inwoners van Krakau in de 13e eeuw verloren? En dat is nu nog een geheim, maar we zullen het onthullen als we elkaar ontmoeten! In de mysterieuze sfeer van het ondergrondse museum zal het voor ons heel gemakkelijk zijn om naar de Middeleeuwen te gaan, om de vreugde en het verdriet van de mensen uit die tijd te begrijpen, hun leven, de architectuur die hen omringde, en nog veel meer!

66 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Sukiennice: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Sukiennice

Wil je alle activiteiten in Sukiennice bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sukiennice

Gemiddelde beoordeling

4.7
(778 beoordelingen)

De aandacht van de gidsen is erg goed. Ze waren punctueel voor de ophaaltijd. Altijd zeer attent en duidelijk met instructies. Ongeveer 20 uur vóór de tour stuurden ze me een e-mail om de reisduur te bevestigen. Er was geen grote verandering, alleen het vertrek was 10 minuten later dan gepland, dus dat was prima. Het is belangrijk dat u de e-mail in de gaten houdt om de reisroute te bevestigen. Ze haalden ons op buiten het hotel, zetten ons af bij het treinstation en een gids vergezelde ons op die reis, dus het was geen probleem om te weten op welk perron we de trein moesten nemen. Bij aankomst in Krakau werden we opgehaald door een vrachtwagen die ons rechtstreeks naar het museum bracht. De uitstekende museumgids. Na het verlaten van het museum werden we naar het centrum van Krakau gebracht, de gids vertrok. Ze gaven ons instructies over waar we de terugreistrein moesten nemen en bij aankomst stonden er nog meer gidsen klaar om ons terug te brengen. Ik heb er zonder twijfel geen spijt van dat ik ze heb ingehuurd.

We hebben echt genoten van de reis. Het was een zeer lange en vermoeiende, maar zeer goed georganiseerde en interessante dag. Ik kan de excursie alleen maar aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. Het contact met de gids uit Warschau was super aardig en vriendelijk. Ze was heel hardwerkend en behulpzaam. De gids ter plaatse was aardig, maar ik had graag een Duitse rondleiding gehad om de gids iets beter te kunnen begrijpen. Helaas was dat niet altijd het geval. Daarom slechts 4 sterren op dit moment. Al met al was het een absoluut spannende en aan te bevelen dag!

Het was een uitstekende reis voor mij en mijn vrouw. We reisden met de trein van Warschau naar Krakau en we waren niet alleen onder de indruk van de ervaring van de tour, maar we waren ook onder de indruk van de tijd die dit bedrijf nodig heeft om je naar het treinstation te brengen. Leg uit in welke trein je moet stappen en waar je moet uitstappen, wie je gaat ophalen en uiteindelijk wachten ze op je bij de treinhalte om je terug te brengen naar je hotel. De waarheid zorgt ervoor dat je terug wilt gaan

We hebben het een beetje koud gekregen door de kou in Auschwitz, als suggestie kan de informatie in de buitenruimtes worden ingekort. Het vervoer (trein, bus en ook auto) verliep soepel en comfortabel, ik was erg blij dat ik voor de dure trein had gekozen.

Een geweldige ervaring. We brengen misschien vele uren door om naar Auschwitz en terug naar Warschau te gaan, maar de begeleiding, het bezoek en al het andere was absoluut geweldig