Kies data

Sukiennice

Sukiennice: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

1. Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

Tijdens je griezelwandeling door Krakau leer je de duistere kant van de stad kennen. Luister naar de angstaanjagende legendes en bloedstollende anekdotes uit de stad, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Durf de duistere kant van Krakau te ontdekken tijdens een wandeltocht na zonsondergang. Zie de bezienswaardigheden niet overdag maar in het donker en bereid je voor op kippenvelmomenten. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad: de Florianspoort, St. John Street, de Mariabasiliek, de Lakenhal, de stadhuistoren, het Collegium Maius, het stadhuis, het Mariaplein, de Grote Markt, de Vistula-rivier en de draak. Leer de beste plekken in Krakau van een heel nieuwe kant kennen.

Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

2. Warschau: daguitstap per trein naar Krakau en Auschwitz

Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je accommodatie in Warschau en met een privévoertuig naar het treinstation gebracht. Je Engelssprekende chauffeur helpt je bij het inchecken en wacht tot je op de trein naar Krakau zit. Na een korte treinrit word je verwelkomd door een lokale Engelssprekende chauffeur en ga je met gedeeld vervoer naar Auschwitz. Je krijgt een 3,5 uur durende groepsrondleiding door Auschwitz en Birkenau. Eerst bezoek je het concentratiekamp Auschwitz, waar je te weten komt hoe de Duitse nazi's in 1940 het kamp oprichtten aan de rand van de stad Oswiecim. Na de oorlog werd het kamp een museum, waar de bewijsstukken van de genocide worden tentoongesteld. Je krijgt de gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken. In het museum zie je een film, vertoond in verschillende talen, die na de bevrijding van het kamp is gemaakt. Na het bezoek aan Auschwitz ga je naar het Birkenau-gedeelte van het concentratiekamp. Je ontdekt hoe de Duitse nazi's in 1941 een nieuw kamp stichtten met de naam Auschwitz II Birkenau. Tussen 1942-1945 leefden en stierven hier ca. 1,5 miljoen mensen. 90% van hen waren Joden, anderen waren Polen, zigeuners, Russen en gevangenen uit 28 Europese landen. In 1979 werd het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Vervolgens vertrek je uit Auschwitz-Birkenau voor een 1,5 uur durende reis naar Krakau. Je krijgt drie uur vrije tijd om de Grote Markt van Krakau, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa, te bekijken. In de Oude Stad kun je de heuvel Wawel zien, waar zich de kathedraal en het koninklijk paleis bevinden, evenals de Stadhuistoren, de Mariakerk, Barbican en Sukiennnice, bekend als de Lakenhal. Geniet van de unieke atmosfeer van de stad met zijn duizenden bars en heerlijke regionale restaurants, vele historische gebouwen en paardentaxi's. Tijdens de uitstap is er tijd om te lunchen in een restaurant. Na je tijd in Krakau neem je rond 19:30 uur de trein. Je wordt op het perron opgehaald en van het treinstation terug naar je hotel in Warschau gebracht.

Krakau: 3 uur durende groeps- of privéwandeling en verhalen

3. Krakau: 3 uur durende groeps- of privéwandeling en verhalen

Wil je de geschiedenis van Krakau weten en nog meer leren? Wil je in één wandeling de belangrijkste symbolen van dat stadsmuseum zien? Dan bent u hier aan het juiste adres! Onze gids en Krakau-enthousiasteling nemen je mee voor een wandeling door de stad. Je hoort unieke verhalen en anekdotes die je in geen enkele geschiedenisboek of zelfs in een reisgids aantreft. U zult de sfeer van Krakau voelen, die een mix is van ouderwetse en moderniteit. Je bezoekt de belangrijkste iconische monumenten, maar ook plekken die je in je eentje nooit zou vinden, want het zijn inderdaad de geheime plekken van Krakusy - de lokale bewoners. Als je Krakau echt wilt leren kennen, moet je een fascinerende wandeling maken door de straten en pleinen van Krakau, vol met schatten van elke eeuw. Onze gids en stadsliefhebber helpen je Krakau te ontdekken. Je leert de geschiedenis van de stad kennen en ontdekt Krakau door het prisma van een geheel nieuw, lokaal perspectief en zijn talrijke symbolen, zoals de Koninklijke Route, de St. Florianpoort, de Grote Markt, de Lakenhal, de Jagiellonische Universiteit, de Wawel-heuvel. Waarom reizigers voor deze tour kiezen Verhalen, anekdotes, legendes, persoonlijke avonturen... onze gidsen willen ze graag met je delen. Krijg de algemene oriëntatie van de stad, haar geschiedenis en het huidige leven in slechts 3 uur om het later zelf te kunnen ontdekken. Vraag je gidsen over alles - Krakau heeft geen geheimen voor hen! Ontmoetingspunt We ontmoeten je bij St. Florian's Gate vanaf de Barbican-kant), Florianska Street, 31-019 Krakau. Sightseeing deel I (~ 1,5 uur) Onze professionele gids neemt je mee voor het eerste deel van de wandeling. Je zult dan ontdekken: de overblijfselen van middeleeuwse verdedigingsmuren, de Koninklijke Route, de Grote Markt, de Mariakerk, de universiteitswijk met het Collegium Maius. Pauze voor wat rust en een kopje heerlijke koffie (0,5u) Ontspan in het sfeervolle café voor het tweede deel van de tour. Sightseeing deel II (~ 1u) Je gids neemt je mee voor het tweede deel van de wandeling, die je door de pittoreske Kanonicza-straat naar de Wawel-heuvel leidt. Je zult verrukt zijn van de pracht van deze plek, de prachtige renaissance-binnenplaats en de gouden koepel van de Sigismund-kapel die werd gebouwd tijdens het bewind van de machtige Jagiellonische dynastie. Je zult de historische kant van deze plek ontdekken en een stap terug in de tijd kunnen doen, dankzij de geweldige verhalen en vertelvaardigheden van je lokale gids. Einde van de tour Je eindigt het bezoek op de Wawel-heuvel vanwaar je het prachtige panorama van Krakau kunt bewonderen. Later wil je misschien een van de vele sfeervolle restaurants proberen die je door onze gids worden aanbevolen, en genieten van een heerlijke maaltijd en de magische geest van de stad ervaren. U kunt op die dag ook kiezen voor een andere rondleiding die door ons bedrijf wordt georganiseerd.

Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

4. Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

Stap terug in de tijd terwijl je door de oude binnenstad van Krakau loopt. Je ervaart niet alleen de charme van zijn middeleeuwse architectuur, maar je professionele en deskundige stadsgids vertelt je ook meer over de geschiedenis van Polen, unieke symbolen en tradities en leuke feiten. Het hoogtepunt van de oude stad is de Koninklijke Route. Het begint in het noordelijke deel van de historische stad in Sint Floriankerk, die de relieken van de patroonheilige van Polen, Sint Florian bevat. Het historische pad gaat verder langs 3 straten, Floriańska, Grodzka en Kanonicza. Je loopt ook door de Sint Florian-poort, een indrukwekkende gotische toren en de enige overgebleven van de 8 middeleeuwse stadspoorten. Vervolgens bezoek je de Grote Markt. Dit is het grootste middeleeuwse plein in Europa en de thuishaven van vele historische gebouwen. Het centrale kenmerk van het plein is de Sukiennice, een Renaissance Lakenhal met prachtige arcades ontworpen door de Italiaanse architect J.M. Padovano. De Koninklijke Route eindigt aan de voet van de Wawel-heuvel, vanwaar je het koninklijke kasteel van Wawel kunt opzoeken en bewonderen. Je verkent deze indrukwekkende oude residentie van Poolse monarchen en gaat op avontuur in de Drakengrot hieronder. De prachtige koninklijke appartementen en hoogaltaar zijn onmisbaar, net als de Wawelkathedraal van Stanisław en Wacława. De wandeltocht door de Historische Stad van Krakau omvat ook een bezoek aan de Jagiellonian Universiteitswijk, de thuisbasis van de oudste universiteit van Polen, en het prachtige Planty Park. Je hebt een koffiepauze van een half uur tijdens de wandeltocht.

Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding met ticket

5. Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding met ticket

Ga vier meter onder de grond om de mysteries van het verleden van Krakau te ontdekken. Na een grondige rondleiding over het centrale plein, loop je naar de ondergrondse gangen om het Rynek Museum te bezoeken. Leer meer over de geschiedenis van de stad vanaf het begin en bekijk de blootgestelde fundamenten van middeleeuwse constructies. Volg je gids op een fascinerende reis terug naar de Middeleeuwen. Begin met een wandeling over het centrale plein, tussen de Lakenhal en de Mariakerk. Geniet van de moderne bezienswaardigheden van het gebied voordat je naar beneden reist om te zien hoe het er ooit uitzag. Stap het mysterieuze Rynek Underground Museum binnen om te ervaren hoe het centrale plein er 750 jaar geleden uitzag. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van wat ooit het decor was voor ceremoniële ontmoetingen tussen koningen en buitenlandse gezanten, en een plek waar waardevolle materialen werden verhandeld. Ontdek met een beetje fantasie en hulp van je gids de sfeer van het middeleeuwse marktplein tijdens een wandeling langs de ondergrondse route. Bewonder de blootgestelde fundamenten van voormalige commerciële gebouwen, middeleeuwse wegen, hygiënische gebruiksvoorwerpen en authentieke 11e-eeuwse graven. Beëindig uw reis terug op het hoofdplein, waar u kunt kiezen om te genieten van een heerlijk diner in een van de vele lokale restaurants die u door uw gids worden aanbevolen.

Krakau: wandeltocht door de oude stad

6. Krakau: wandeltocht door de oude stad

Ervaar de ultieme kennismaking met Krakau met een begeleide wandeling door de historische oude binnenstad. Begin je tour in het hart van de stad voor de Mariakerk. Je gids heeft een oranje paraplu, zodat je hem gemakkelijk kunt vinden op het ontmoetingspunt. Voel je alsof je een stap terug in de tijd hebt gezet terwijl je door de middeleeuwse architectuur wandelt op de Grote Markt, het grootste middeleeuwse marktplein van Europa. Je professionele gids neemt je mee naar de topattracties van Krakau en informeert je over zijn dramatische geschiedenis. Ze zullen je ook voorkennis geven over wat je kunt bezoeken, zien en eten terwijl je in deze prachtige stad bent. Je eindigt je tour bij Wawel Castle, de indrukwekkende koninklijke residentie van Poolse koningen.

Krakau: wandeltocht door de oude stad

7. Krakau: wandeltocht door de oude stad

De oude binnenstad van Krakau is een van de beroemdste plekken in Europa en zelfs de wereld. De beste manier om de geschiedenis en alle hoogtepunten van Krakau te begrijpen, is door dit te doen met een professionele, erkende stadsgids. Een traditionele wandeling langs de Koninklijke Route, door de oude stad, de universiteitswijk naar de Wawel-heuvel in de richting van het kasteel van Poolse koningen. De gids vertelt je over de beroemdste monumenten - de Barbacane, de Mariakerk, de Lakenhal, je kent de legendes die verband houden met de Mariabazuin, een mes op een van de oude huizen of de fundering van Krakau . Deze tour is een kans om de oude binnenstad van Krakau op uw eigen voorwaarden te verkennen.

Krakau: Old Town Tour per golfkar en Vistula Cruise

8. Krakau: Old Town Tour per golfkar en Vistula Cruise

Bekijk de belangrijkste toeristische attracties van de oude binnenstad van Krakau tijdens een ritje in een milieuvriendelijke en comfortabele golfkar met audiocommentaar. Bezoek Planty Park met zijn middeleeuwse overblijfselen. Stop bij de Grote Markt en de Mariakerk, de Sint-Annakerk en een Franciscaans klooster. Ervaar het Quartier Latin en ga naar de Wawel met de koninklijke kathedraal en het koninklijk kasteel. Ga verder met het verkennen van de koninklijke stad, dit keer aan boord van een moderne catamaran, en begin aan een korte panoramische cruise op de rivier de Vistula. Luister naar de geschiedenis van Krakau vanaf een modern bootgeluidssysteem en bekijk een multimediapresentatie op een 50-inch scherm. Geniet van het verwarmde terras of probeer het observatiedek aan boord om getuige te zijn van het uitzicht op Krakau vanaf het water.

Krakau: wandeltocht door de oude stad en Kazimierz

9. Krakau: wandeltocht door de oude stad en Kazimierz

Ontdek de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren in het Planty-park en bewonder de Barbakan en de Florianuspoort. Verken vervolgens de Grote Markt en luister naar legendes over de beroemde Mariakerk. Bewonder de historische Lakenhal en zie het hoofd van "Eros Bendato" net onder de stadhuistoren. Vervolg je tour richting de universiteitswijk, waar je het oudste academische gebouw in Polen kunt bezoeken. Volg dan in de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek zijn voormalige huis en favoriete plaats van aanbidding. Bezoek de wijk Kazimierz en ontdek de synagogen en het kerkhof van de Joodse wijk (Oppidum Judaeorum). Sluit je tour af met uitzicht op de indrukwekkende Corpus Christi-kerk voordat je het Koninklijke Kasteel van Wawel bezoekt. 

Hoogtepunten van Krakau Zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

10. Hoogtepunten van Krakau Zelfgeleide speurtocht en wandeltocht

Leer Krakau in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen op boeking), gebruik de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je spel op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. Begin je rondleiding bij de imposante Raadhuistoren! Bezoek de iconische Lakenhal van Krakau met zijn unieke tentoonstellingen en verken de wonderbaarlijke Mariakerk. Maak een foto bij de Floriańska-poort in het stadscentrum en verdwaal op het historische Plac Szczepański in het centrum van de oude stad. Kom meer te weten over de baanbrekende Nicolaus Copernicus en zijn leven. Je komt ook langs de unieke kerk van St. Peter en Paul, vergeet niet om een foto te maken. Zie, bewonder, fotografeer en huiver met de Wawel-kathedraal in het centrum van de stad, terwijl Smok Wawelski, het symboolmonument, de kers op de taart is van deze unieke tour.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
  • Citycards
67 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Overzicht activiteiten in Sukiennice

Wil je alle activiteiten in Sukiennice ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sukiennice

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 778 beoordelingen

De gids ontmoette ons op tijd. Een fijn mens met veel kennis, die ze op een zeer interessante manier aan ons heeft doorgegeven. De "enge Krakau"-reis bleek een geweldig idee om vrije tijd door te brengen. Voor een redelijke prijs kregen we een dosis Krakau's geschiedenis voorgeschoteld waar we nergens meer over zullen lezen. Ik raad aan!!!

Fantastische 2 uur. Huiveringwekkende verhalen verteld met humor en ondersteund door de grote kennis van onze gids. Mevrouw Ela was in alle opzichten geweldig - professioneel, grappig en in staat om de spanning te doseren. Het is een hele prestatie om indruk te maken op alle verveelde tieners en het is mevrouw Ela gelukt. Diepe buiging en bewondering!

Het was echt een hele leuke ervaring! Een hele leuke gids. Het duurt 2 uren en je loopt door de stad heen, maar op de locaties waar ze gaat vertellen ga je even zitten dus dat is fijn! Echt een hele leuke ervaring

Uitstekend ... Een andere gids dan leerboekverveling en tegelijkertijd een persoon met veel kennis ...

leuke gids! weet veel te vertellen. blijft heel de tijd boeiend.