Sukiennice

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sukiennice: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

1. Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

Tijdens je griezelwandeling door Krakau leer je de duistere kant van de stad kennen. Luister naar de angstaanjagende legendes en bloedstollende anekdotes uit de stad, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Durf de duistere kant van Krakau te ontdekken tijdens een wandeltocht na zonsondergang. Zie de bezienswaardigheden niet overdag maar in het donker en bereid je voor op kippenvelmomenten. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad: de Florianspoort, St. John Street, de Mariabasiliek, de Lakenhal, de stadhuistoren, het Collegium Maius, het stadhuis, het Mariaplein, de Grote Markt, de Vistula-rivier en de draak. Leer de beste plekken in Krakau van een heel nieuwe kant kennen.

Krakau: wandeltour door de oude stad en Kazimierz

2. Krakau: wandeltour door de oude stad en Kazimierz

Ontdek de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren in het Planty-park en bewonder de Barbakan en de Florianuspoort. Verken vervolgens de Grote Markt en luister naar legendes over de beroemde Mariakerk. Bewonder de historische Lakenhal en zie het hoofd van "Eros Bendato" net onder de stadhuistoren. Vervolg je tour richting de universiteitswijk, waar je het oudste academische gebouw in Polen kunt bezoeken. Volg dan in de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek zijn voormalige huis en favoriete plaats van aanbidding. Bezoek de wijk Kazimierz en ontdek de synagogen en het kerkhof van de Joodse wijk (Oppidum Judaeorum). Sluit je tour af met uitzicht op de indrukwekkende Corpus Christi-kerk voordat je het Koninklijke Kasteel van Wawel bezoekt. 

Oude binnenstad van Krakau: privétour van 2 uur met lokale historicus

3. Oude binnenstad van Krakau: privétour van 2 uur met lokale historicus

Welkom in het Koninklijk Krakau, een van de mooiste steden van Europa. Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad van de Poolse koningen, waaronder de oude binnenstad en de Wawel-heuvel. Deze monumenten behoren tot de belangrijkste monumenten in Polen en staan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens het verkennen van het koninklijke Krakau, zult u het kloppende hart van Polen kunnen voelen. Eeuwenlang was Wawel een verblijfplaats van de koningen van Polen, Zweden en Litouwen. Dompel jezelf onder in de sfeer van de oude straten van het prachtige Krakau en voel de unieke charme van de oude binnenstad. Verken een van de mooiste steden van Europa met een geschiedenisleraar. U zult bezienswaardigheden ontdekken zoals de Grote Markt, de Mariakerk, de Sint-Adalbertkerk, de Stadhuistoren, Planty Park, de Jagiellonische Universiteit, de Lakenhal van Sukiennice en het Koninklijk Kasteel en de Kathedraal. Je gids is een geschiedenisleraar en promovendus, die al vele jaren gefascineerd is door geschiedenis, met name de geschiedenis van het christendom en Israël. Hij is van Poolse afkomst en heeft veel gereisd, omdat hij veel tijd heeft doorgebracht in de landen van zowel Zweden als Israël, maar hij is blij dat hij Polen zijn thuis mag noemen.

Krakau: Galerij van 19e-eeuwse Poolse kunst in de Sukiennice

4. Krakau: Galerij van 19e-eeuwse Poolse kunst in de Sukiennice

Geniet van een werkelijk unieke kunstervaring met een bezoek aan de Sukiennice - een galerij met de grootste permanente tentoonstelling van 19e-eeuwse Poolse schilderijen en sculpturen, verdeeld over vier grote kamers. Dit spectaculaire gebouw herbergt kamers die aan al uw artistieke behoeften voldoen: de Bacciarelli-kamer, de verlichting, de Michałowski-kamer en een kamer voor romantiek. Het gebouw biedt ook genoeg voor liefhebbers van nationale kunst met de Siemiradzki-kamer en een speciale ruimte voor fans van realisme, Pools impressionisme en het begin van symbolisme. Ervaar een actuele collectie in de Sukiennice die bestaat uit geschenken van verzamelaars, kunstenaars en hun families. Na uw rondleiding door de verschillende kamers kunt u het café bezoeken terwijl u geniet van het uitzicht op het centrale plein.

Krakau: wandeltocht door de oude stad

5. Krakau: wandeltocht door de oude stad

Ervaar de ultieme kennismaking met Krakau met een begeleide wandeling door de historische oude binnenstad. Begin je tour in het hart van de stad voor de Mariakerk. Je zult het gevoel hebben dat je terug in de tijd bent gestapt terwijl je slentert tussen de middeleeuwse architectuur op de Grote Markt, het grootste plein van Europa. Je professionele gids neemt je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau en informeert je over de dramatische geschiedenis. Ze geven je ook voorkennis over wat je kunt bezoeken, zien en eten terwijl je in deze prachtige stad bent. Je eindigt je tour bij Wawel Castle, de indrukwekkende koninklijke residentie van Poolse koningen.

Krakau: wandeltocht door de oude stad "Royal Route"

6. Krakau: wandeltocht door de oude stad "Royal Route"

Bekijk de belangrijkste historische monumenten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan op deze unieke route door de stad. De naam van de tourroute verwijst naar de formele vermeldingen van Poolse koningen die op weg zijn naar hun verblijf op de Wawel-heuvel. Langs deze route loop je door de oude stad die wordt omgeven door het weelderige groene Planty-park. Baan je een weg naar de Grote Markt, de grootste van Europa, en bekijk de gotische Mariabasiliek en de Lakenhalle. Elk uur hoor je, vlakbij de Basilica's toren, de bugeloproep. Ga vervolgens langs de Jagiellonian University, de oudste in Polen, voordat je het kasteel en de kathedraal op de Wawel-heuvel bezoekt. Hier kun je de Wawel-draak zien die vuur ademt.

Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

7. Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

Stap terug in de tijd terwijl je door de oude binnenstad van Krakau loopt. Je ervaart niet alleen de charme van zijn middeleeuwse architectuur, maar je professionele en deskundige stadsgids vertelt je ook meer over de geschiedenis van Polen, unieke symbolen en tradities en leuke feiten. Het hoogtepunt van de oude stad is de Koninklijke Route. Het begint in het noordelijke deel van de historische stad in Sint Floriankerk, die de relieken van de patroonheilige van Polen, Sint Florian bevat. Het historische pad gaat verder langs 3 straten, Floriańska, Grodzka en Kanonicza. Je loopt ook door de Sint Florian-poort, een indrukwekkende gotische toren en de enige overgebleven van de 8 middeleeuwse stadspoorten. Vervolgens bezoek je de Grote Markt. Dit is het grootste middeleeuwse plein in Europa en de thuishaven van vele historische gebouwen. Het centrale kenmerk van het plein is de Sukiennice, een Renaissance Lakenhal met prachtige arcades ontworpen door de Italiaanse architect J.M. Padovano. De Koninklijke Route eindigt aan de voet van de Wawel-heuvel, vanwaar je het koninklijke kasteel van Wawel kunt opzoeken en bewonderen. Je verkent deze indrukwekkende oude residentie van Poolse monarchen en gaat op avontuur in de Drakengrot hieronder. De prachtige koninklijke appartementen en hoogaltaar zijn onmisbaar, net als de Wawelkathedraal van Stanisław en Wacława. De wandeltocht door de Historische Stad van Krakau omvat ook een bezoek aan de Jagiellonian Universiteitswijk, de thuisbasis van de oudste universiteit van Polen, en het prachtige Planty Park. Je hebt een koffiepauze van een half uur tijdens de wandeltocht.

Krakau: wandeltocht door de oude stad

8. Krakau: wandeltocht door de oude stad

De oude binnenstad van Krakau is een van de beroemdste plaatsen in Europa en zelfs de wereld. De beste manier om de geschiedenis en alle hoogtepunten van Krakau te grijpen, is om het te doen met een professionele vergunningsklare gids. Een traditionele wandeling langs de Royal Route, door de oude stad, de universiteitswijk tot aan de Wawel Hill naar het kasteel van Poolse koningen. De reisgids vertelt u over de beroemdste monumenten - de Barbican, St. Mary's Basilica, de Cloth Hall, u zal de legendes kennen die verband houden met St. Mary's Trumpet Call, een mes op een van de oude huizen of de basis van Krakau . Deze tour is een ideale gelegenheid om de oude binnenstad van Krakau te grijpen op eigen condities.

Krakau: rondwandeling met bezoek aan kasteel van Wawel

9. Krakau: rondwandeling met bezoek aan kasteel van Wawel

Begin je rondleiding met een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz en verken het gebied dat vroeger werd bewoond door één van de meest diverse Joodse gemeenschappen in Europa. Dan brengt een korte rit je naar de Wawel, de belichaming van de voormalige monarchale glorie van Polen. Op de top bevindt zich het koninklijk kasteel en een kathedraal uit de 14e eeuw, waar bijna alle kroningen en begrafenissen van de Poolse monarchen werden gehouden. Wandel, als je de heuvel weer af bent, via de straten Kanonicza en Grodzka naar Collegium Maius, het oudste gebouw van de Academia Cracoviensis. Bezoek het mooie gotische binnenhof en ga vervolgens naar de Grote Markt. Dit bruisende hart van de stad is de perfecte plek om souvenirs te kopen, vooral in de Lakenhalle, die al eeuwenlang de lokale marktplaats is. Rond je rondleiding af door een bezoek te brengen aan de St Mariakerk, waar het prachtige middeleeuwse altaar gebeeldhouwd door Veit Stoss zich bevindt en elk uur op het hele uur klinkt er een bugelklok naar de vier hoeken van de wereld.

Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

10. Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

Ontdek het historische deel van Krakau met deze elektrische golfkar-tour door de oude stad. Rij door de oude Joodse wijk Kazimierz. Ontdek waar het Joodse getto zich bevond. Luister naar commentaar op wat je ziet met een handige audiogids. Je wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt en begint je tour met het UNESCO-werelderfgoed van de oude binnenstad van Krakau. Zet je koptelefoon op en luister terwijl je audiogids context biedt voor wat je ziet. Bewonder het levendige Grote Marktplein. Bekijk de torenhoge oude marktruimte in renaissancestijl van de Lakenhal. Bewonder de torenhoge St. Mary's Church en de groene ruimte in het Planty-park. Vaar door smalle straatjes met veel tempels, universiteiten en charmante huizen. Geniet van een prachtig uitzicht op het Wawel-kasteel, op weg naar Kazimierz. Breng wat tijd door met rijden door de pittoreske straatjes, oude synagogen, cafés en kraampjes van Kazimierz, de oudste wijk van de stad.

Sitemap Sukiennice

Wil je alle activiteiten in Sukiennice ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sukiennice

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 488 beoordelingen

Erg leuke tocht met gigantisch toffe en leuke verhalen. Net wat meer info dan de normale tours in Krakau, waar je de hoogtepunten bezoekt. Het verhaal van de gids is erg leuk verteld en haar Engels was perfect. Gids verdient gewoon een dik compliment, de dagen na deze tour hebben we nog vaak genoten van de verhalen die er zijn verteld tijdens de tochten door Krakau.

Super vriendelijke en grappige gids. De verhalen en mythes die ze heeft verteld in combinatie met de tour laten je de hot spots in Krakau zien zonder de saaie uitleg die vele gidsen geven (geschiedenis maar net even anders verteld). Dit is een unieke ervaringen, voor mezelf de tofste rondleiding die ik ooit in op een citytrip deed.

Een geweldige reis voor wie Krakau in een ontspannen sfeer wil bezoeken. Mevrouw Ewa vertelde veel interessante feiten, dus in vier uur tijd leerden we de stad van verschillende kanten kennen. Echt de moeite waard. Je zult veel zien voor een geweldige prijs voor zo'n dosis kennis.

Tijdens deze tour wordt je twee uur lang door het oude centrum rondgeleid en bijgepraat door de enthousiaste gids. Een aanrader! Je komt zo veel interessante verhalen en achtergronden te weten over de oude binnenstad van Krakau.

Leuke feitjes over de stad die je niet in een gids kan vinden.