Kies data

Sukiennice

Sukiennice: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

1. Krakau: 2 uur griezelen tijdens een stadswandeling

Tijdens je griezelwandeling door Krakau leer je de duistere kant van de stad kennen. Luister naar de angstaanjagende legendes en bloedstollende anekdotes uit de stad, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Durf de duistere kant van Krakau te ontdekken tijdens een wandeltocht na zonsondergang. Zie de bezienswaardigheden niet overdag maar in het donker en bereid je voor op kippenvelmomenten. Je bezoekt de hoogtepunten van de stad: de Florianspoort, St. John Street, de Mariabasiliek, de Lakenhal, de stadhuistoren, het Collegium Maius, het stadhuis, het Mariaplein, de Grote Markt, de Vistula-rivier en de draak. Leer de beste plekken in Krakau van een heel nieuwe kant kennen.

Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding met ticket

2. Krakau: Rynek Underground Museum rondleiding met ticket

Ga vier meter onder de grond om de mysteries van het verleden van Krakau te ontdekken. Na een grondige rondleiding over het centrale plein, loop je naar de ondergrondse gangen om het Rynek Museum te bezoeken. Leer meer over de geschiedenis van de stad vanaf het begin en bekijk de blootgestelde fundamenten van middeleeuwse constructies. Volg je gids op een fascinerende reis terug naar de Middeleeuwen. Begin met een wandeling over het centrale plein, tussen de Lakenhal en de Mariakerk. Geniet van de moderne bezienswaardigheden van het gebied voordat je naar beneden reist om te zien hoe het er ooit uitzag. Stap het mysterieuze Rynek Underground Museum binnen om te ervaren hoe het centrale plein er 750 jaar geleden uitzag. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van wat ooit het decor was voor ceremoniële ontmoetingen tussen koningen en buitenlandse gezanten, en een plek waar waardevolle materialen werden verhandeld. Ontdek met een beetje fantasie en hulp van je gids de sfeer van het middeleeuwse marktplein tijdens een wandeling langs de ondergrondse route. Bewonder de blootgestelde fundamenten van voormalige commerciële gebouwen, middeleeuwse wegen, hygiënische gebruiksvoorwerpen en authentieke 11e-eeuwse graven. Beëindig uw reis terug op het hoofdplein, waar u kunt kiezen om te genieten van een heerlijk diner in een van de vele lokale restaurants die u door uw gids worden aanbevolen.

Krakau: wandeltocht door de oude stad en Kazimierz

3. Krakau: wandeltocht door de oude stad en Kazimierz

Ontdek de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren in het Planty-park en bewonder de Barbakan en de Florianuspoort. Verken vervolgens de Grote Markt en luister naar legendes over de beroemde Mariakerk. Bewonder de historische Lakenhal en zie het hoofd van "Eros Bendato" net onder de stadhuistoren. Vervolg je tour richting de universiteitswijk, waar je het oudste academische gebouw in Polen kunt bezoeken. Volg dan in de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek zijn voormalige huis en favoriete plaats van aanbidding. Bezoek de wijk Kazimierz en ontdek de synagogen en het kerkhof van de Joodse wijk (Oppidum Judaeorum). Sluit je tour af met uitzicht op de indrukwekkende Corpus Christi-kerk voordat je het Koninklijke Kasteel van Wawel bezoekt. 

Krakau: wandeltocht door de oude stad

4. Krakau: wandeltocht door de oude stad

De oude binnenstad van Krakau is een van de beroemdste plaatsen in Europa en zelfs de wereld. De beste manier om de geschiedenis en alle hoogtepunten van Krakau te ontdekken, is door het te doen met een professionele stadsgids met vergunning. Een traditionele wandeling langs de Koninklijke Route, door de oude stad, de universiteitswijk naar de Wawel-heuvel naar het kasteel van de Poolse koningen. De gids zal je vertellen over de beroemdste monumenten - de Barbican, de Mariakerk, de Lakenhal, je zult de legendes kennen die verband houden met de Maria-trompetroep, een mes op een van de oude huizen of de fundering van Krakau . Deze tour is een kans om de oude binnenstad van Krakau op uw eigen voorwaarden te veroveren.

Krakau: wandeltocht door de oude stad

5. Krakau: wandeltocht door de oude stad

Ervaar de ultieme kennismaking met Krakau met een begeleide wandeling door de historische oude binnenstad. Begin je tour in het hart van de stad voor de Mariakerk. Je zult het gevoel hebben dat je terug in de tijd bent gestapt terwijl je slentert tussen de middeleeuwse architectuur op de Grote Markt, het grootste plein van Europa. Je professionele gids neemt je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau en informeert je over de dramatische geschiedenis. Ze geven je ook voorkennis over wat je kunt bezoeken, zien en eten terwijl je in deze prachtige stad bent. Je eindigt je tour bij Wawel Castle, de indrukwekkende koninklijke residentie van Poolse koningen.

Krakau: 3 uur durende groeps- of privéwandeling en verhalen

6. Krakau: 3 uur durende groeps- of privéwandeling en verhalen

Wil je de geschiedenis van Krakau weten en nog meer leren? Wil je in één wandeling de belangrijkste symbolen van dat stadsmuseum zien? Dan bent u hier aan het juiste adres! Onze gids en Krakau-enthousiasteling nemen je mee voor een wandeling door de stad. Je hoort unieke verhalen en anekdotes die je in geen enkele geschiedenisboek of zelfs in een reisgids aantreft. U zult de sfeer van Krakau voelen, die een mix is van ouderwetse en moderniteit. Je bezoekt de belangrijkste iconische monumenten, maar ook plekken die je in je eentje nooit zou vinden, want het zijn inderdaad de geheime plekken van Krakusy - de lokale bewoners. Als je Krakau echt wilt leren kennen, moet je een fascinerende wandeling maken door de straten en pleinen van Krakau, vol met schatten van elke eeuw. Onze gids en stadsliefhebber helpen je Krakau te ontdekken. Je leert de geschiedenis van de stad kennen en ontdekt Krakau door het prisma van een geheel nieuw, lokaal perspectief en zijn talrijke symbolen, zoals de Koninklijke Route, de St. Florianpoort, de Grote Markt, de Lakenhal, de Jagiellonische Universiteit, de Wawel-heuvel. Waarom reizigers voor deze tour kiezen Verhalen, anekdotes, legendes, persoonlijke avonturen... onze gidsen willen ze graag met je delen. Krijg de algemene oriëntatie van de stad, haar geschiedenis en het huidige leven in slechts 3 uur om het later zelf te kunnen ontdekken. Vraag je gidsen over alles - Krakau heeft geen geheimen voor hen! Ontmoetingspunt We ontmoeten je bij St. Florian's Gate vanaf de Barbican-kant), Florianska Street, 31-019 Krakau. Sightseeing deel I (~ 1,5 uur) Onze professionele gids neemt je mee voor het eerste deel van de wandeling. Je zult dan ontdekken: de overblijfselen van middeleeuwse verdedigingsmuren, de Koninklijke Route, de Grote Markt, de Mariakerk, de universiteitswijk met het Collegium Maius. Pauze voor wat rust en een kopje heerlijke koffie (0,5u) Ontspan in het sfeervolle café voor het tweede deel van de tour. Sightseeing deel II (~ 1u) Je gids neemt je mee voor het tweede deel van de wandeling, die je door de pittoreske Kanonicza-straat naar de Wawel-heuvel leidt. Je zult verrukt zijn van de pracht van deze plek, de prachtige renaissance-binnenplaats en de gouden koepel van de Sigismund-kapel die werd gebouwd tijdens het bewind van de machtige Jagiellonische dynastie. Je zult de historische kant van deze plek ontdekken en een stap terug in de tijd kunnen doen, dankzij de geweldige verhalen en vertelvaardigheden van je lokale gids. Einde van de tour Je eindigt het bezoek op de Wawel-heuvel vanwaar je het prachtige panorama van Krakau kunt bewonderen. Later wil je misschien een van de vele sfeervolle restaurants proberen die je door onze gids worden aanbevolen, en genieten van een heerlijke maaltijd en de magische geest van de stad ervaren. U kunt op die dag ook kiezen voor een andere rondleiding die door ons bedrijf wordt georganiseerd.

Krakau: wandeltocht door de oude stad "Royal Route"

7. Krakau: wandeltocht door de oude stad "Royal Route"

Bekijk de belangrijkste historische monumenten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan op deze unieke route door de stad. De naam van de tourroute verwijst naar de formele vermeldingen van Poolse koningen die op weg zijn naar hun verblijf op de Wawel-heuvel. Langs deze route loop je door de oude stad die wordt omgeven door het weelderige groene Planty-park. Baan je een weg naar de Grote Markt, de grootste van Europa, en bekijk de gotische Mariabasiliek en de Lakenhalle. Elk uur hoor je, vlakbij de Basilica's toren, de bugeloproep. Ga vervolgens langs de Jagiellonian University, de oudste in Polen, voordat je het kasteel en de kathedraal op de Wawel-heuvel bezoekt. Hier kun je de Wawel-draak zien die vuur ademt.

Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

8. Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

Stap terug in de tijd terwijl je door de oude binnenstad van Krakau loopt. Je ervaart niet alleen de charme van zijn middeleeuwse architectuur, maar je professionele en deskundige stadsgids vertelt je ook meer over de geschiedenis van Polen, unieke symbolen en tradities en leuke feiten. Het hoogtepunt van de oude stad is de Koninklijke Route. Het begint in het noordelijke deel van de historische stad in Sint Floriankerk, die de relieken van de patroonheilige van Polen, Sint Florian bevat. Het historische pad gaat verder langs 3 straten, Floriańska, Grodzka en Kanonicza. Je loopt ook door de Sint Florian-poort, een indrukwekkende gotische toren en de enige overgebleven van de 8 middeleeuwse stadspoorten. Vervolgens bezoek je de Grote Markt. Dit is het grootste middeleeuwse plein in Europa en de thuishaven van vele historische gebouwen. Het centrale kenmerk van het plein is de Sukiennice, een Renaissance Lakenhal met prachtige arcades ontworpen door de Italiaanse architect J.M. Padovano. De Koninklijke Route eindigt aan de voet van de Wawel-heuvel, vanwaar je het koninklijke kasteel van Wawel kunt opzoeken en bewonderen. Je verkent deze indrukwekkende oude residentie van Poolse monarchen en gaat op avontuur in de Drakengrot hieronder. De prachtige koninklijke appartementen en hoogaltaar zijn onmisbaar, net als de Wawelkathedraal van Stanisław en Wacława. De wandeltocht door de Historische Stad van Krakau omvat ook een bezoek aan de Jagiellonian Universiteitswijk, de thuisbasis van de oudste universiteit van Polen, en het prachtige Planty Park. Je hebt een koffiepauze van een half uur tijdens de wandeltocht.

Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

9. Krakau: Old Town, Ghetto en Kazimierz Golf Cart Tour

Ontdek het historische deel van Krakau met deze elektrische golfkar-tour door de oude stad. Rij door de oude Joodse wijk Kazimierz. Ontdek waar het Joodse getto zich bevond. Luister naar commentaar op wat je ziet met een handige audiogids. Je wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt en begint je tour met het UNESCO-werelderfgoed van de oude binnenstad van Krakau. Zet je koptelefoon op en luister terwijl je audiogids context biedt voor wat je ziet. Bewonder het levendige Grote Marktplein. Bekijk de torenhoge oude marktruimte in renaissancestijl van de Lakenhal. Bewonder de torenhoge St. Mary's Church en de groene ruimte in het Planty-park. Vaar door smalle straatjes met veel tempels, universiteiten en charmante huizen. Geniet van een prachtig uitzicht op het Wawel-kasteel, op weg naar Kazimierz. Breng wat tijd door met rijden door de pittoreske straatjes, oude synagogen, cafés en kraampjes van Kazimierz, de oudste wijk van de stad.

Oude binnenstad van Krakau: privétour van 2 uur met lokale historicus

10. Oude binnenstad van Krakau: privétour van 2 uur met lokale historicus

Welkom in het Koninklijk Krakau, een van de mooiste steden van Europa. Ontdek de belangrijkste monumenten van de stad van de Poolse koningen, waaronder de oude binnenstad en de Wawel-heuvel. Deze monumenten behoren tot de belangrijkste monumenten in Polen en staan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens het verkennen van het koninklijke Krakau, zult u het kloppende hart van Polen kunnen voelen. Eeuwenlang was Wawel een verblijfplaats van de koningen van Polen, Zweden en Litouwen. Dompel jezelf onder in de sfeer van de oude straten van het prachtige Krakau en voel de unieke charme van de oude binnenstad. Verken een van de mooiste steden van Europa met een geschiedenisleraar. U zult bezienswaardigheden ontdekken zoals de Grote Markt, de Mariakerk, de Sint-Adalbertkerk, de Stadhuistoren, Planty Park, de Jagiellonische Universiteit, de Lakenhal van Sukiennice en het Koninklijk Kasteel en de Kathedraal. Je gids is een geschiedenisleraar en promovendus, die al vele jaren gefascineerd is door geschiedenis, met name de geschiedenis van het christendom en Israël. Hij is van Poolse afkomst en heeft veel gereisd, omdat hij veel tijd heeft doorgebracht in de landen van zowel Zweden als Israël, maar hij is blij dat hij Polen zijn thuis mag noemen.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
  • Citycards
65 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 65

Sitemap Sukiennice

Wil je alle activiteiten in Sukiennice ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sukiennice

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 488 beoordelingen

De gids ontmoette ons op tijd. Een fijn mens met veel kennis, die ze op een zeer interessante manier aan ons heeft doorgegeven. De "enge Krakau"-reis bleek een geweldig idee om vrije tijd door te brengen. Voor een redelijke prijs kregen we een dosis Krakau's geschiedenis voorgeschoteld waar we nergens meer over zullen lezen. Ik raad aan!!!

Fantastische 2 uur. Huiveringwekkende verhalen verteld met humor en ondersteund door de grote kennis van onze gids. Mevrouw Ela was in alle opzichten geweldig - professioneel, grappig en in staat om de spanning te doseren. Het is een hele prestatie om indruk te maken op alle verveelde tieners en het is mevrouw Ela gelukt. Diepe buiging en bewondering!

Het was echt een hele leuke ervaring! Een hele leuke gids. Het duurt 2 uren en je loopt door de stad heen, maar op de locaties waar ze gaat vertellen ga je even zitten dus dat is fijn! Echt een hele leuke ervaring

Het was erg interessant en professioneel. Zeer mooie en responsieve gids. Bedankt uit Berlijn, Duitsland

Uitstekend ... Een andere gids dan leerboekverveling en tegelijkertijd een persoon met veel kennis ...