Dingen om te doen Surabaya

Surabaya: De beste dingen die je niet wil missen

Van Malang of Surabaya: privétour Tumpak Sewu-waterval

1. Van Malang of Surabaya: privétour Tumpak Sewu-waterval

Begin met een pick-up van je hotel in Malang of Surabaya City en reis naar Lumajang Regency waar de Tumpak Sewu-waterval zich bevindt. Stop bij het eerste uitkijkpunt en zie hoe een gordijn van bedauwd wit water langs de rotswand naar beneden stroomt. Vervolg je avontuur naar het uitkijkpunt in de lagere vallei van de Tumpak Sewu-waterval. Wandel door een pad dat ingewikkeld is versierd met weelderig groen mos. Geniet van een fantastisch uitzicht vanaf de bodem van de torenhoge kliffen die op indrukwekkende hoogten staan en overal water uit komen. Na Tumpak Sewu moet je zeker een andere verzameling kleinere beekjes bezoeken die van een spelonkachtig stuk rotsen genaamd Tetes-grot vallen. Breng wat tijd door en geniet van een verfrissende duik onder deze Tetes-waterval. Trek vervolgens terug naar het startpunt en keer terug naar je hotel in Malang of Surabaya City.

Vanuit Surabaya: privé-ervaring Bromo bij zonsopgang

2. Vanuit Surabaya: privé-ervaring Bromo bij zonsopgang

Nadat je om 00:05 uur bent opgehaald bij je hotel/accommodatie in Surabaya, reis je ongeveer 3 uur naar Bromo. Bij aankomst in Cemoro Lawang - het ontmoetingspunt voor de zonsopgangattractie - klim je aan boord van een 4WD-voertuig om het avontuur te beginnen. Rijd over een hobbelige weg naar het zonsopganggezichtspunt genaamd Penanjakan. Loop ongeveer 10 minuten van de parkeerplaats naar het uitzichtpunt van de zonsopgang en aanschouw het magische uitzicht op de zonsopgang van Bromo. Nadat de zonsopgang voorbij is, keer je terug naar de parkeerplaats en reis je naar de  zee van zand. Wandel gedurende 30 minuten naar de top van Bromo. Je bewondert het uitzicht op de krater, een tempel, caldera en omliggende bergen, waaronder Semeru, de hoogste piek op Java. Nadat je Bromo hebt verkend, geniet je van een ontbijt in het  plaatselijke restaurant. Kies de optionele tocht naar de Madakaripura-waterval, voordat je terugkeert naar de stad Surabaya.

Van Surabaya: 3-daagse tour naar Bromo, Ijen en Tumpak Sewu

3. Van Surabaya: 3-daagse tour naar Bromo, Ijen en Tumpak Sewu

Ontdek hoogtepunten zoals de Tumpak Sewu-waterval, de berg Bromo en de Ijen-krater tijdens deze driedaagse reis vanuit Surabaya. Geniet van een comfortabele overnachting in Bromo en Bondowoso. Kies uit touropties met drop-off bij uw accommodatie in Banyuwangi, Bali of Surabaya. Dag 1: Na het ophalen in de vroege ochtend in Surabaya, reist u in een klimaatgestuurde auto naar de Tumpak Sewu-waterval. Verken deze gelaagde waterval omringd door weelderige jungle en ga de hoek om om de Tetes-grot te bezoeken. Geniet van prachtige landschappen tijdens de rit naar je accommodatie in Mount Bromo. Kom in de late namiddag naar uw accommodatie en heb wat vrije tijd om uit te rusten of de omgeving te verkennen. Dag 2: Sta vroeg op om je voor te bereiden op een werkelijk onvergetelijke ervaring: kijken naar de magische zonsopgang boven Mount Bromo, de meest populaire vulkaan in Indonesië. Neem de tijd om de hoogtepunten van Mount Bromo te zien voordat u terugkeert naar het hotel voor het ontbijt. Leun achterover en geniet van het landschap terwijl je incheckt bij je accommodatie in Bondowoso. Geniet van vrije tijd om uit te rusten en te ontspannen voor de laatste dag van uw reis. Dag 3: Begin je tour naar de Ijen-krater midden in de nacht. Wandel naar de top van de Ijen-krater om te zien hoe de blauwe vlammen uit de krater opstijgen. Nadat je de krater hebt verkend, kun je ervoor kiezen om te worden afgezet in Banyuwangi, Bali of Surabaya.

Haven van Surabaya: stadsmarkering Privé begeleide kustexcursie

4. Haven van Surabaya: stadsmarkering Privé begeleide kustexcursie

Er is veel te zien in Surabaya en omgeving. Boek deze privé-excursie naar de kust en ervaar alles wat de stad te bieden heeft, inclusief de lokale markten, het Sampoerna-tabaksmuseum, het historische Heldenmonument en de belangrijkste bezienswaardigheden rond Surabaya. U begint uw kustexcursie in Surabaya wanneer u uw cruiseschip verlaat. Bij de pier van het schip wordt u begroet door uw vriendelijke en professionele chauffeur/gids. Ze houden een bordje met je naam erop om het contact te vergemakkelijken. Zodra je in je comfortabele minibus met airconditioning stapt, ga je op avontuur. Profiteer van een reisschema dat kan worden gewijzigd en aangepast aan uw interesses en ga naar waar u maar wilt tijdens deze kustexcursie. Als je graag de vrijheid hebt om te kiezen en plezier te hebben in je eigen tempo, dan is dit de beste manier om Surabaya en de omgeving te ontdekken. Zorgen voor een ontspannen afsluiting van een spannende dag.

Vanuit Surabaya: Bromo, Ijen en de Blauwe Vlammen (3 dagen)

5. Vanuit Surabaya: Bromo, Ijen en de Blauwe Vlammen (3 dagen)

Ga mee op een onvergetelijke, 3-daagse tocht naar de natuurlijke hoogtepunten van Oost-Java. Bezoek de Bromo, Waterval van Madakaripura en de Ijen-krater. Dag 1 Je reist rechtstreeks naar de Bromo, waar je 's nachts in een Tosari dorpshotel zult verblijven. Na een veiligheidsbriefing en controle van je kit heb je 's avonds vrije tijd. Dag 2 In de ochtend reis je per 4x4 voertuig naar de berg Pananjakan om de zonsopgang vanaf de rand van de Tengger Caldera te bekijken. Daarna ga je verder naar de actieve vulkaan Bromo om de krater te zien, voordat je weer teruggaat naar het hotel voor het ontbijt. De lunch vindt op weg naar Banyuwangi plaats, waar je bij je hotel incheckt. Dag 3 Begin de dag vroeg om de Blauwe Vlammen van de Ijen het beste te kunnen zien. Het is een moeilijke afdaling in de caldera om de blauwe vlammen te zien en het turquoise meer te bereiken. Vervolgens ga je terug naar de kraterrand om de spectaculaire zonsopgang te zien, voordat je weer afdaalt naar de auto.

Surabaya: privé enkele reis van/naar SUB Airport

6. Surabaya: privé enkele reis van/naar SUB Airport

Haal de stress uit het woon-werkverkeer naar de luchthaven door uw privéluchthaventransfer van of naar Juanda International Airport vooraf te boeken. Ontspan in de wetenschap dat je overal in Surabaya gemakkelijk, veilig en comfortabel wordt afgezet. Om een ontspannen transferervaring te garanderen, ontvang je kort voor je geplande ophaalservice een sms met je boekingsreferentie, een klantenservicenummer en de naam en contactgegevens van je chauffeur. Word begroet door uw chauffeur die een bord met uw naam vasthoudt. Uw chauffeur zal u helpen met uw bagage, waarna u aan boord kunt gaan van het comfortabele voertuig met airconditioning, achterover kunt leunen, ontspannen en genieten van de rit terwijl u naar uw bestemming wordt gebracht.

Vanuit Surabaya: 2-daagse trektocht naar de Bromo

7. Vanuit Surabaya: 2-daagse trektocht naar de Bromo

De Bromo is dé berg van Indonesië en ook favoriet onder hikers. Het is nog altijd een van de actiefste vulkanen op aarde. Veel delen zijn dan ook afgesloten voor toeristen. Op de eerste dag ga je direct naar de Bromo. In het nabijgelegen dorp Tosari doorloop je eerst een veiligheidsbriefing en je uitrusting wordt gecontroleerd. De rest van de avond is vrij.  Op dag twee trek je zo vroeg mogelijk met je gids naar de Penanjakan. Vanaf het hoogste uitkijkpunt maak je de spectaculaire zonsopgang mee. Vanaf de top kun je de Bromo én de Semeru zien – een prachtig schouwspel. Je wandelt ongeveer 20 minuten de helling op naar de Bromo-vulkaan. Zorg dus voor stevige schoenen en een goede conditie. Na afloop brengt een 4x4 Jeep je naar je hotel om te ontbijten, te douchen en je tas in te pakken. Als er genoeg tijd over is, pauzeer je op de terugweg bij de Madakaripura-waterval. Daarna rij je toch echt terug naar je bestemming in Surabaya. 

Surabaya: privé-excursie naar de Bromo-berg

8. Surabaya: privé-excursie naar de Bromo-berg

Begin uw kustexcursie naar de Bromo bij het verlaten van uw cruiseschip. Bij de pier van het schip wordt u begroet door uw vriendelijke en professionele chauffeur/gids. Ze houden een bordje met je naam erop om het contact te vergemakkelijken. Zodra je in je comfortabele minibus met airconditioning stapt, ga je op avontuur. Leun achterover, ontspan en geniet van de bezienswaardigheden terwijl uw chauffeur de reis van de haven van Surabaya naar de berg Bromo onderhandelt. Leer enkele lokale verhalen van je vriendelijke gids terwijl je in het voertuig zit, of stap zelfs uit het busje en maak prachtige vakantiekiekjes als je wilt. Eenmaal aangekomen bij Bromo, verken je de meest populaire vulkaan van Indonesië en ontdek je het uitzicht op de krater, een tempel, de caldera en de omliggende bergen, waaronder de berg Semeru, de hoogste top van Java. Bewonder de grootsheid, schoonheid en profiteer van de kennis van uw ervaren gids. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat je 's werelds meest populaire vulkaan in je beperkte tijd ziet. Wanneer uw bezoek aan de Bromo-berg is afgelopen, wordt u met een garantie teruggebracht naar uw cruiseterminal voordat uw schip vertrekt, zodat u een ontspannen einde van een spannende dag kunt garanderen.

Sitemap Surabaya

Wil je alle activiteiten in Surabaya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Surabaya

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 18 beoordelingen

It was the best thing we ever did. We would do it again! We are two girls alone travelling and felt very safe because of our guide Fahmi (hope I spell it well). He is very funny and kind, he helped us with everything. Bromo and Ijen are fantastic, something you need to see when in East Java! Also he took some nice pictures and moments for us. Just do it! You will not regret it. Greetz, Jolien and Julie xoxo

Geweldige reis, de verschillende chauffeurs en gidsen die ik kon hebben waren super aardig, we hebben veel gelachen. Het landschap en het uitzicht zijn gewoon prachtig, het is iets om eens in je leven te doen.

de optionele excursie naar de Madakaripura-waterval is een echte aanrader. Let op je waadt door een beek. Slippers en poncho's kunnen ter plaatse worden gekocht. Asep was een uitstekende gids :-)

Prachtig circuit

3 intense dagen maar de landschappen zijn het waard.