Kies data

Dingen om te doen Surabaya

Surabaya: De beste dingen die je niet wil missen

Bromo Sunrise & Tumpak Sewu Dagtrip vanuit Malang of Surabaya

1. Bromo Sunrise & Tumpak Sewu Dagtrip vanuit Malang of Surabaya

Begin met een pick-up van je hotel in Malang of Surabaya City om middernacht en reis ongeveer 3 uur naar Mount Bromo. Bij aankomst op Mount Bromo klim je aan boord van een 4WD-voertuig om het avontuur te beginnen. Rijd over een hobbelige weg naar het uitkijkpunt voor de zonsopgang. Wees getuige van het magische uitzicht op de Bromo-zonsopgang. Geniet van het uitzicht op de krater, de tempel, de caldera en de omliggende bergen, waaronder de berg Semeru, de hoogste berg van Java. Nadat u klaar bent met het verkennen van Mount Bromo, kunt u genieten van een ontbijt in een lokaal restaurant. Als je ontbijt bij Bromo klaar is, ga je verder met het avontuur naar Lumajang Regency, waar de Tumpak Sewu-waterval zich bevindt. Wandel vanaf de toegangspoort van Tumpak Sewu naar beneden via een pad dat ingewikkeld is versierd met weelderig groen mos. Geniet van een fantastisch uitzicht vanaf de voet van de torenhoge kliffen. Na je reis naar Tumpak Sewu trek je terug naar het startpunt en keer je terug naar je hotel in Malang of Surabaya City.

Vanuit Surabaya: privé-ervaring Bromo bij zonsopgang

2. Vanuit Surabaya: privé-ervaring Bromo bij zonsopgang

Nadat je om 00:05 uur bent opgehaald bij je hotel/accommodatie in Surabaya, reis je ongeveer 3 uur naar Bromo. Bij aankomst in Cemoro Lawang - het ontmoetingspunt voor de zonsopgangattractie - klim je aan boord van een 4WD-voertuig om het avontuur te beginnen. Rijd over een hobbelige weg naar het zonsopganggezichtspunt genaamd Penanjakan. Loop ongeveer 10 minuten van de parkeerplaats naar het uitzichtpunt van de zonsopgang en aanschouw het magische uitzicht op de zonsopgang van Bromo. Nadat de zonsopgang voorbij is, keer je terug naar de parkeerplaats en reis je naar de  zee van zand. Wandel gedurende 30 minuten naar de top van Bromo. Je bewondert het uitzicht op de krater, een tempel, caldera en omliggende bergen, waaronder Semeru, de hoogste piek op Java. Nadat je Bromo hebt verkend, geniet je van een ontbijt in het  plaatselijke restaurant. Kies de optionele tocht naar de Madakaripura-waterval, voordat je terugkeert naar de stad Surabaya.

Van Malang of Surabaya: privétour Tumpak Sewu-waterval

3. Van Malang of Surabaya: privétour Tumpak Sewu-waterval

Begin met een pick-up van je hotel in Malang of Surabaya City en reis naar Lumajang Regency waar de Tumpak Sewu-waterval zich bevindt. Stop bij het eerste uitkijkpunt en zie hoe een gordijn van bedauwd wit water langs de rotswand naar beneden stroomt. Vervolg je avontuur naar het uitkijkpunt in de lagere vallei van de Tumpak Sewu-waterval. Wandel door een pad dat ingewikkeld is versierd met weelderig groen mos. Geniet van een fantastisch uitzicht vanaf de bodem van de torenhoge kliffen die op indrukwekkende hoogten staan en overal water uit komen. Na Tumpak Sewu moet je zeker een andere verzameling kleinere beekjes bezoeken die van een spelonkachtig stuk rotsen genaamd Tetes-grot vallen. Breng wat tijd door en geniet van een verfrissende duik onder deze Tetes-waterval. Trek vervolgens terug naar het startpunt en keer terug naar je hotel in Malang of Surabaya City.

Vanuit Surabaya: Bromo, Ijen en de Blauwe Vlammen (3 dagen)

4. Vanuit Surabaya: Bromo, Ijen en de Blauwe Vlammen (3 dagen)

Ga mee op een onvergetelijke, 3-daagse tocht naar de natuurlijke hoogtepunten van Oost-Java. Bezoek de Bromo, Waterval van Madakaripura en de Ijen-krater. Dag 1 Je reist rechtstreeks naar de Bromo, waar je 's nachts in een Tosari dorpshotel zult verblijven. Na een veiligheidsbriefing en controle van je kit heb je 's avonds vrije tijd. Dag 2 In de ochtend reis je per 4x4 voertuig naar de berg Pananjakan om de zonsopgang vanaf de rand van de Tengger Caldera te bekijken. Daarna ga je verder naar de actieve vulkaan Bromo om de krater te zien, voordat je weer teruggaat naar het hotel voor het ontbijt. De lunch vindt op weg naar Banyuwangi plaats, waar je bij je hotel incheckt. Dag 3 Begin de dag vroeg om de Blauwe Vlammen van de Ijen het beste te kunnen zien. Het is een moeilijke afdaling in de caldera om de blauwe vlammen te zien en het turquoise meer te bereiken. Vervolgens ga je terug naar de kraterrand om de spectaculaire zonsopgang te zien, voordat je weer afdaalt naar de auto.

Haven van Surabaya: hoogtepunten van de stad Privé begeleide kustexcursie

5. Haven van Surabaya: hoogtepunten van de stad Privé begeleide kustexcursie

Er is veel te zien in Surabaya en omgeving. Boek deze privéexcursie op maat en ervaar alles wat de stad te bieden heeft, inclusief de lokale markten, het Sampoerna-tabaksmuseum, het historische Heldenmonument en de belangrijkste bezienswaardigheden in Surabaya. Je begint je excursie langs de kust van Surabaya als je je cruiseschip verlaat. Bij de pier van het schip wordt u begroet door uw vriendelijke en professionele chauffeur/gids. Ze houden een bord vast met uw naam erop om contact te vergemakkelijken. Zodra u in uw comfortabele minibus met airconditioning stapt, gaat u op avontuur. Profiteer van een route die kan worden gewijzigd en aangepast aan uw interesses en ga naar waar u maar wilt tijdens deze excursie aan wal. Als je graag de vrijheid hebt om te kiezen en plezier hebt in je eigen tempo, dan is dit de beste manier om Surabaya en de omgeving te ontdekken. Zorgen voor een ontspannen afsluiting van een enerverende dag.

Van Surabaya: Mt. Bromo, Ijen en Tumpak Sewu 3-daagse tour

6. Van Surabaya: Mt. Bromo, Ijen en Tumpak Sewu 3-daagse tour

Ontdek hoogtepunten zoals de Tumpak Sewu-waterval, de berg Bromo en de Ijen-krater tijdens deze driedaagse reis vanuit Surabaya. Geniet van een comfortabele overnachting in Bromo en Bondowoso. Kies uit touropties met drop-off bij uw accommodatie in Banyuwangi, Bali of Surabaya. Dag 1:  Nadat je vroeg in de ochtend bent opgehaald in Surabaya, reis je in een auto met airconditioning naar de Tumpak Sewu-waterval. Verken deze gelaagde waterval omringd door weelderige jungle en ga de hoek om om de Tetes-grot te bezoeken. Geniet van prachtige landschappen tijdens de rit naar uw accommodatie in Mount Bromo. Installeer u in de late namiddag in uw accommodatie en heb wat vrije tijd om uit te rusten of de omgeving te verkennen. Dag 2:  Sta vroeg op om je voor te bereiden op een werkelijk onvergetelijke ervaring: kijken naar de magische zonsopgang boven Mount Bromo, de populairste vulkaan van Indonesië. Neem de tijd om de hoogtepunten van Mount Bromo te bekijken voordat u terugkeert naar het hotel voor het ontbijt. Leun achterover en geniet van het landschap op weg naar het inchecken bij uw accommodatie in Bondowoso. Geniet van vrije tijd om uit te rusten en te ontspannen voor de laatste dag van uw reis. Dag 3:  Begin je tour naar de Ijen-krater midden in de nacht. Wandel naar de top van de Ijen-krater om getuige te zijn van de blauwe vlammen die vanuit de krater opstijgen. Na het verkennen van de krater kun je ervoor kiezen om afgezet te worden in Banyuwangi, Bali of Surabaya.

Surabaya: privétransfer enkele reis van/naar SUB Airport

7. Surabaya: privétransfer enkele reis van/naar SUB Airport

Haal de stress uit het woon-werkverkeer van de luchthaven door uw privéluchthaventransfer van of naar Juanda International Airport vooraf te boeken. Ontspan in de wetenschap dat u gemakkelijk, veilig en comfortabel overal in Surabaya wordt afgezet. Om een ontspannen transferervaring te garanderen, ontvang je kort voor je geplande ophaalmoment een sms met je boekingsreferentie, een klantenservicenummer en de naam en contactgegevens van je chauffeur. U wordt begroet door uw chauffeur die een bord vasthoudt met uw naam erop. Uw chauffeur zal u helpen met uw bagage, waarna u aan boord kunt gaan van het comfortabele voertuig met airconditioning, achterover leunen, ontspannen en genieten van de rit terwijl u naar uw bestemming wordt gebracht.

Van Bali: Bromo, Ijen & Tumpak Sewu-waterval 3-daagse tour

8. Van Bali: Bromo, Ijen & Tumpak Sewu-waterval 3-daagse tour

Ontdek de hoogtepunten van het Java-eiland zoals; Mount Bromo, Ijen Crater en Tumpak Sewu Waterfall op deze driedaagse trip vanuit Bali. Routebeschrijving: Begin 's nachts met het ophalen van uw accommodatie waar dan ook op Bali en reis vervolgens in een auto met airconditioning naar de haven van Ketapang in Banyuwangi, Java. Dag 1 Als je eenmaal bent aangekomen in de haven van Ketapang in Banyuwangi, Java, begint je eerste dag van je avontuur. Reis vanuit de haven van Ketapang naar de Ijen-vulkaan en wandel vervolgens naar de top van de Ijen-vulkaan en bekijk vanaf daar de magische uitzichten. Na het verkennen van de Ijen, vervolg je je avontuur met reizen naar Mount Bromo. Vestig u daar in uw accommodatie en heb wat vrije tijd om uit te rusten of de omgeving te verkennen. Dag 2: Sta vroeg op op deze tweede dag om je voor te bereiden op een werkelijk onvergetelijke ervaring, kijkend naar de magische zonsopgang boven Mount Bromo, de meest populaire vulkaan in Indonesië. Na het verkennen van Mount Bromo, reist u naar de Tumpak Sewu-waterval, vestigt u zich in uw accommodatie en rust u wat uit. Dag 3: Op deze laatste dag begint uw reis nadat u in uw accommodatie heeft ontbeten. Verken deze prachtige waterval van Tumpak Sewu, bewonder deze gelaagde waterval omgeven door weelderige jungle en ga de hoek om om de Tetes-grot te bezoeken. Zodra je tour bij de Tumpak Sewu-waterval is voltooid, kun je ervoor kiezen om terug te worden afgezet op Bali of Surabaya.

Van Yogyakarta: 3-daagse Bromo & Ijen-vulkaantrip met accommodatie

9. Van Yogyakarta: 3-daagse Bromo & Ijen-vulkaantrip met accommodatie

Verken het eiland Java door een bezoek te brengen aan de beroemde vulkanen op het eiland Java, Bromo en Ijen. Vertrek vanuit Yogyakarta per trein of privévoertuig (indien geselecteerd), begeleid door een ervaren Engelssprekende tourmanager. en verken Mount Bromo met een 4x4-voertuig om de zonsopgang te zien en de kraterring te beklimmen. Ga dan naar Ijen om het beroemde blauwe vuur te zien, er zijn er maar 2 in de wereld, waarvan er één in Ijen is. En bekijk de zonsopgang vanaf de kraterring met een charmant turkoois meer. De tour eindigt in de haven van Ketapang, Banyuwangi, en je kunt je reis naar Bali voortzetten. Dag 1 Je wordt opgehaald en naar het treinstation gebracht. naar de stad Surabaya of Probolinggo (afhankelijk van beschikbaarheid) en op weg naar accommodatie in Bromo, check vervolgens in bij de accommodatie. Of ga direct naar accommodatie in Bromo als je kiest voor privévervoer. Dag 2 Wordt opgehaald door een 4x4-voertuig en gaat naar het zonsopgangspunt, geniet van de zonsopgang en gaat naar de woestijn voor een fotosessie met de achtergrond van de Widodaren-heuvel, waarna de wandeling naar bromo begint in de richting van de kraterring. En keer terug naar de accommodatie en vervolg de reis naar Ijen. Dag 3 Wandelen naar ijen begint om 2 uur 's nachts, je loopt 2 uur naar het blauwe vuurpunt. dan terug naar de kraterring om de zonsopgang te zien. dan terug naar het startpunt en rijd verder om bij de veerbootterminal te komen. Je bent om 9.00 uur bij de veerbootterminal.

Vanuit Surabaya: 2-daagse trektocht naar de Bromo

10. Vanuit Surabaya: 2-daagse trektocht naar de Bromo

De Bromo is dé berg van Indonesië en ook favoriet onder hikers. Het is nog altijd een van de actiefste vulkanen op aarde. Veel delen zijn dan ook afgesloten voor toeristen. Op de eerste dag ga je direct naar de Bromo. In het nabijgelegen dorp Tosari doorloop je eerst een veiligheidsbriefing en je uitrusting wordt gecontroleerd. De rest van de avond is vrij.  Op dag twee trek je zo vroeg mogelijk met je gids naar de Penanjakan. Vanaf het hoogste uitkijkpunt maak je de spectaculaire zonsopgang mee. Vanaf de top kun je de Bromo én de Semeru zien – een prachtig schouwspel. Je wandelt ongeveer 20 minuten de helling op naar de Bromo-vulkaan. Zorg dus voor stevige schoenen en een goede conditie. Na afloop brengt een 4x4 Jeep je naar je hotel om te ontbijten, te douchen en je tas in te pakken. Als er genoeg tijd over is, pauzeer je op de terugweg bij de Madakaripura-waterval. Daarna rij je toch echt terug naar je bestemming in Surabaya. 

Beschikbare activiteiten

18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Surabaya

Wil je alle activiteiten in Surabaya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Surabaya

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 24 beoordelingen

It was the best thing we ever did. We would do it again! We are two girls alone travelling and felt very safe because of our guide Fahmi (hope I spell it well). He is very funny and kind, he helped us with everything. Bromo and Ijen are fantastic, something you need to see when in East Java! Also he took some nice pictures and moments for us. Just do it! You will not regret it. Greetz, Jolien and Julie xoxo

Geweldige reis, de verschillende chauffeurs en gidsen die ik kon hebben waren super aardig, we hebben veel gelachen. Het landschap en het uitzicht zijn gewoon prachtig, het is iets om eens in je leven te doen.

de optionele excursie naar de Madakaripura-waterval is een echte aanrader. Let op je waadt door een beek. Slippers en poncho's kunnen ter plaatse worden gekocht. Asep was een uitstekende gids :-)

Prachtig circuit

3 intense dagen maar de landschappen zijn het waard.