Datums kiezen

Ontdek het beste van
Surabaya

Onze aanbevelingen voor Surabaya

Indonesië: eSIM mobiel data-abonnement

1. Indonesië: eSIM mobiel data-abonnement

Maak uw reis naar Indonesië zorgeloos met een flexibel eSIM-gegevensabonnement. Blijf verbonden tijdens uw reizen met supersnelle dekking in heel Indonesië. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking. Scan eenvoudig uw QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps en websites tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met slechts één eSIM per apparaat. Waardeer op door aanvullende eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Alle iPhone-modellen die na iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android, als u het niet zeker weet, controleer dan de foto van de richtlijn om in aanmerking te komen. Als u geen verbinding kunt maken met internet na het installeren van deze eSIM, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in uw GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): internet Info lokale operator: Indonesië: Excelcom (XL Axiata) De rest van de landen zijn na aankoop beschikbaar in de voucher-info op je GYG-app.

Vanuit Surabaya of Malang: Mount Bromo Zonsopgang Dagtrip

2. Vanuit Surabaya of Malang: Mount Bromo Zonsopgang Dagtrip

De reis begint rond middernacht, aangezien uw gids u rechtstreeks ophaalt van de gewenste ophaallocatie. Doe gerust een dutje in de auto terwijl je richting Mount Bromo rijdt. Vanaf daar vervolg je de reis in een 4WD-jeep, via een hobbelige weg om bij de berg Penanjakan te komen. Vergezeld van een slokje koffie om de nacht op te warmen in afwachting van de zon die uit haar schuilplaats tevoorschijn komt. Je gids zal je bezig houden, dus verwacht geweldige verhalen over de geschiedenis van de regio en interessante informatie over de kenmerken van het landschap, allemaal met een groot gevoel voor humor. Niets kan beschrijven als je eenmaal getuige bent van de verbazingwekkende zonsopgang op de top van de top van de berg Penanjakan en het verborgen landschap van de omliggende berg Bromo hebt onthuld. Je gids fungeert als je persoonlijke fotograaf voor de dag en helpt je om een aantal geweldige insta-waardige foto's te maken in het ongeëvenaarde Mount Bromo-landschap. Echt een lust voor het oog Als u de heuvel afrijdt, passeert u de uitgestrekte zee van zand, die het resultaat is van de uitbarsting van de berg Bromo, in een gemakkelijke weg van 30 minuten helemaal naar de top. Vanaf de kraterrand zie je de actieve Bromo-krater, caldera en het bergachtige uitzicht op de berg Batok en de hoogste berg op het Java-eiland, de berg Semeru. Je kunt ook de hindoetempel vinden die de geschiedenis van het Majapahit-koninkrijk weerspiegelt. Om de dag compleet te maken, wordt u naar het beste restaurant met uitzicht op Lava gereden en geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet voordat u terugkeert naar Surabaya of Malang

Van Malang: ultieme zonsopgangtour door Mount Bromo National Park

3. Van Malang: ultieme zonsopgangtour door Mount Bromo National Park

Verken de wonderen van Mount Bromo tijdens een zonsopgangstour vanuit Malang. Klim naar een uitkijkpunt op de berg Penanjakan en ervaar de zonsopgang terwijl je wordt omringd door adembenemende schoonheid in een ongelooflijke omgeving. Ontbijt en toegang tot het Bromo Tengger Semeru National Park zijn bij uw reis inbegrepen. Mount Bromo maakt deel uit van het Bromo Tengger Semeru National Park, dat een enorm gebied van 800 vierkante kilometer beslaat. Met een hoogte van 2.392 meter is Mount Bromo misschien klein vergeleken met andere vulkanen in Indonesië, maar hij stelt niet teleur met zijn weidse uitzichten en dramatische landschappen. Ervaar vanaf een uitkijkpunt op de berg Penanjakan (2.770 meter boven zeeniveau) wat reizigers van over de hele wereld te zien krijgen met Smartway!. Houd er rekening mee dat de rondleiding om 12.30 uur na middernacht plaatsvindt en rond 13.00 uur (geschatte aankomsttijd in de stad Malang) eindigt.

Yogyakarta: 3-daagse Bromo & Ijen vulkaantrip met accommodatie

4. Yogyakarta: 3-daagse Bromo & Ijen vulkaantrip met accommodatie

Verken het eiland Java door een bezoek te brengen aan de beroemde vulkanen op het eiland Java, Bromo en Ijen. Vertrek vanuit Yogyakarta per privé minibusje/busje, begeleid door een ervaren Engelssprekende tourmanager. En verken Mount Bromo met een 4x4-voertuig om de zonsopgang te zien en de kraterrand te beklimmen. Ga dan naar Ijen om het beroemde blauwe vuur te zien. En bekijk de zonsopgang vanaf de kraterrand met een charmant turkoois meer. De tour eindigt bij Ketapang Ferry Terminal, Banyuwangi, en je kunt je reis naar Bali voortzetten. Dag 1 Je wordt opgehaald en gaat rechtstreeks naar je accommodatie in Bromo. Dag 2 Je wordt opgehaald door een 4x4-voertuig en gaat naar het zonsopgangspunt, geniet van de zonsopgang en gaat naar het zandgebied voor een fotosessie met de achtergrond van de Widodaren-heuvel, waarna de wandeling naar Bromo begint in de richting van de kraterrand. Keer dan terug naar de accommodatie voor het ontbijt en vervolg de reis naar Ijen. Dag 3 Wandelen naar ijen begint om 2 uur 's nachts en wandelen gedurende 2 uur naar het blauwe vuurpunt. Dan terug naar de kraterrand om de zonsopgang te zien. dan terug naar het startpunt en rijd verder om bij de veerbootterminal te komen. Je bent om ongeveer 9.00 uur bij de veerbootterminal.

Surabaya: Mount Bromo Zonsopgang & Madakaripura Waterval Tour

5. Surabaya: Mount Bromo Zonsopgang & Madakaripura Waterval Tour

Maak je op voor het avontuur van je leven terwijl we op reis gaan naar de berg Bromo en de Madakaripura-waterval. De spanning begint als je gids je om middernacht ophaalt bij je hotel en richting onze eerste bestemming gaat. De reis naar Mount Bromo is geen gewone, want we reizen in een 4WD-jeep over hobbelige wegen. Maar maak je geen zorgen, doe gerust een dutje in de auto voordat de echte opwinding begint. Als we de berg Penanjakan bereiken, vergezeld van een slokje warme koffie terwijl we wachten tot de zon tevoorschijn komt uit haar schuilplaats. Je gids houdt ons bezig met spannende verhalen over de geschiedenis van de regio en fascinerende informatie over de kenmerken van het landschap, allemaal met veel gevoel voor humor. En dan gebeurt de magie. Wees getuige van de adembenemende zonsopgang op de top van de berg Penanjakan terwijl het verborgen landschap van de berg Bromo zich voor je ogen ontvouwt. Je gids doet ook dienst als je persoonlijke fotograaf en helpt je de perfecte foto voor je Instagram te maken. Als we de heuvel afdalen, passeren we de uitgestrekte zee van zand die het gevolg is van de uitbarsting van de berg Bromo en bereiken we de top in slechts 30 minuten. Vanaf de kraterrand bewonderen we de actieve Bromo-krater, caldera en het bergachtige uitzicht op de berg Batok en de hoogste berg op het Java-eiland, de berg Semeru. We bezoeken de hindoetempel die de geschiedenis van het Majapahit-koninkrijk weerspiegelt en genieten van een heerlijk ontbijtbuffet in restaurant Lava View. Ons avontuur gaat verder terwijl we richting de Madakaripura-waterval gaan, een wonder van de natuur dat 200 meter hoog is. Wandelend door een eeuwenoud bos, met het geluid van de natuur en tjilpende vogels, bereiken we de rivier die naar de waterval leidt. Het kabbelende geluid van water wordt luider naarmate we het watergordijn naderen, waar de natuur haar verkwikkende geschenken uitstort. En daar is hij dan, de magnifieke Madakaripura-waterval, de hoogste waterval van Oost-Java. Voel je vrij om je eigen herinneringen aan je leven vast te leggen terwijl je zwemt, foto's maakt of gewoon geniet van de schoonheid van de natuur. Dit avontuur is niet voor angsthazen, maar als je er klaar voor bent, ga dan met ons mee terwijl we de verborgen juweeltjes van Oost-Java verkennen.

Indonesië: eSim mobiel data-abonnement

6. Indonesië: eSim mobiel data-abonnement

Maak uw reis naar Indonesië zorgeloos met een handige eSIM. Blijf tijdens uw reizen verbonden met supersnelle dekking in Indonesië en andere landen. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal, en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite om meerdere simkaarten te beheren met deze zero-waste-oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door eenvoudig extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Upgrade naar dekking in 8 regio's, waaronder Indonesië. Maleisië, Singapore, Vietnam, Thailand, Cambodja, Hongkong en Zuid-Korea. Upgrade naar dekking in 10 regio's, waaronder Indonesië. Maleisië, Singapore, Vietnam, Thailand, China, Hongkong, Macau, Taiwan en Zuid-Korea. De meeste apparaten die na 2019 zijn uitgebracht, zijn compatibel met eSIM (bijv. iPhone XR, XS van modellen daarna, Google Pixel 4 en hoger). Als je het niet zeker weet, controleer dan de foto van de compatibiliteitsrichtlijn om te bevestigen dat je in aanmerking komt. Als u na installatie van deze eSIM geen verbinding kunt maken met internet, volg dan de zelfhulpgids voor het oplossen van problemen in uw GYG-voucher. Indonesische vervoerders te gebruiken: Excelcom(XL Axiata)

Van Surabaya: Mt. Bromo Sunrise privétrip

7. Van Surabaya: Mt. Bromo Sunrise privétrip

Nadat je om 00.15 uur bent opgehaald bij je hotel/accommodatie in Surabaya, reis je ongeveer 3 uur naar Mt Bromo. Bij uw aankomst in Cemoro Lawang - het ontmoetingspunt voor de zonsopgangattractie - klimt u aan boord van een 4WD-voertuig om het avontuur te beginnen. Rijd over een hobbelige weg naar het uitkijkpunt Penanjakan voor de zonsopgang. Loop ongeveer 10 minuten vanaf de parkeerplaats naar het uitkijkpunt voor de zonsopgang en wees getuige van het magische uitzicht op de Bromo-zonsopgang. Nadat de zonsopgang voorbij is, keer je terug naar de parkeerplaats en reis je naar de zee van zand. Wandel 30 minuten naar de top van Mt Bromo. Geniet van het uitzicht op de krater, een tempel, de caldera en de omliggende bergen, waaronder de berg Semeru, de hoogste berg van Java. Nadat u klaar bent met het verkennen van Mt Bromo, kunt u genieten van een ontbijt in een lokaal restaurant. Kies de optionele drie naar Madakaripura-waterval, voordat je terugreist naar de stad Surabaya.

Privé vervoer (auto of busje) met gids

8. Privé vervoer (auto of busje) met gids

Ga op een naadloze en onvergetelijke reis met onze eersteklas auto- en buscharterdiensten, deskundig ontworpen om je reiservaring te verbeteren. Of je nu een nieuwe stad verkent of naar het schilderachtige platteland trekt, onze vloot van comfortabele en goed onderhouden voertuigen, begeleid door deskundige gidsen, zorgt voor een soepele en verrijkende tour. Onze ervaren gidsen zijn niet alleen chauffeurs, maar ook gepassioneerde verhalenvertellers, klaar om de verborgen juweeltjes en historische verhalen van elke bestemming te onthullen. Van iconische monumenten tot verborgen schatten buiten de gebaande paden, onze gidsen brengen de cultuur en geschiedenis van de regio tot leven en creëren zo een persoonlijk en meeslepend avontuur voor jou en je medereizigers. Ervaar het gemak van een privécharter, zodat je je eigen tempo en route kunt bepalen. Of het nu gaat om een familievakantie, bedrijfsuitje of een speciaal evenement, onze vloot voldoet aan verschillende behoeften en garandeert een ervaring op maat voor elke gelegenheid. Geniet van het comfort van ruime en goed uitgeruste voertuigen, die je een ontspannende omgeving bieden om de bezienswaardigheden in je op te nemen. Met onze toewijding aan veiligheid, betrouwbaarheid en persoonlijke service wordt je reis meer dan alleen een rit - het wordt een gedenkwaardige verkenning onder begeleiding van de expertise van ons toegewijde team. Kies voor onze auto- en buscharter met gids diensten voor een naadloze mix van comfort, gemak en kennis, waardoor je reismomenten echt buitengewoon worden.

Vanuit Surabaya: Bromo Ijen Tour in 3 dagen (privétour)

9. Vanuit Surabaya: Bromo Ijen Tour in 3 dagen (privétour)

Laten we het prachtige landschap van Mount Bromo en de Ijen krater in Oost-Java verkennen. Deze reis begint in de stad Surabaya, gelegen tussen Yogyakarta en Bali. Als je naar Bali gaat, kun je tegelijkertijd deze twee favoriete plaatsen bezoeken. Om deze reis te beginnen zijn we flexibel wat betreft ophaaltijd en -plaats. Je kunt ophaalservice aanvragen tussen 09:00 (9 AM) en 23:00 (11 PM). Vanuit Surabaya kun je vragen om te worden opgehaald bij het vliegveld, hotel of treinstation. Je kunt kiezen uit de volgende 2 routes: Route #1 (Begin Surabaya, eind Banyuwangi-Bali) Dag 1, 10:00 AM (Op jouw verzoek) Vanuit Surabaya gaan we naar het hotel bij de hellingen van Bromo, waar we een nacht blijven. Onderweg naar Bromo kun je lokaal eten of fruit uit Oost-Java proberen. 18:00 Diner, en rust en slaap in het hotel. Dag 2, 02:30 AM Rond 02.30 uur gaan we met een Jeep naar de Penanjakan heuvel. Daar zullen we de zonsopgang zien en ook het landschap van Mount Bromo. Daarna dalen we per Jeep af naar Mount Bromo, waarna we verder wandelen naar de top van de Bromo krater. Na het wandelen keren we terug voor het ontbijt. Na het ontbijt gaan we naar het Ijen hotel, het duurt ongeveer 3 uur met de auto om er te komen. Rond 15.00 uur komen we aan bij het hotel. Je kunt hier ook dineren, uitrusten en slapen. Dag 3, 00:00 AM De derde dag gaan we Mount Ijen bewandelen, vanaf het hotel duurt de tocht ongeveer 2 uur rijden. We starten dus rond 00:00 uur vanaf het hotel. Om van het basiskamp naar de top van de Ijen krater te komen, moet je ongeveer anderhalf uur lopen. Als je het blauwe vuur wilt zien, moet je afdalen naar de bodem van de krater, wat 20 minuten duurt. Daarna dalen we af naar het basiskamp en gaan we verder met het ontbijt. 09:00 Rijden naar Ketapang Harbor, Banyuwangi om verder te gaan met de veerboot naar Bali. 10:30 Aankomst in de haven van Ketapang, Einde van de reis Route #2 (Begin Surabaya, eind Surabaya) Dag 1, 10 AM - 3 PM (op uw verzoek) Op de eerste dag rijden we van Surabaya naar het Ijen hotel, we hebben ongeveer 5 uur rijden nodig om bij het Ijen hotel te komen. 17:00 Diner en rust in het hotel. Dag 2, 00:00 AM De tweede dag gaan we wandelen op Mount Ijen, vanaf het hotel duurt de tocht ongeveer 2 uur rijden. We starten dus rond 00:00 uur vanaf het hotel. Om van het basiskamp naar de top van de Ijen krater te komen, moet je ongeveer anderhalf uur lopen. Als je het blauwe vuur wilt zien, moet je afdalen naar de bodem van de krater, wat 20 minuten duurt. Daarna dalen we af naar het basiskamp en gaan we verder met het ontbijt. 09:00 We rijden terug naar het hotel om te douchen en te rusten, waarna we om 12 uur op weg gaan naar Bromo. Rond 16.00 uur komen we aan in het Bromo hotel, waar we kunnen uitrusten en slapen. Dag 3, 02:30 AM Om 02:30 uur beginnen we met het verkennen van Mount Bromo per Jeep. Om 05:00 uur zien we de zonsopgang en het landschap van de Bromo berg. Daarna gaan we verder met wandelen naar de top van de Bromo krater. Na het ontbijt checken we uit bij het hotel en rijden we naar Surabaya. We leveren af bij het treinstation, het vliegveld of een hotel in Surabaya. Aankomsttijd: rond 14.00 uur, einde van de reis.

Surabaya / Malang: Tumpak Sewu, Bromo en Ijen 3-daagse tour

10. Surabaya / Malang: Tumpak Sewu, Bromo en Ijen 3-daagse tour

Dag 1. We halen alle tourdeelnemers van elke plaats op 06.30 - 07.00 Haal de deelnemer op bij het ontmoetingspunt. 07.00 - 09.30 uur Ga naar de Tumpak Sewu-watervallen. 09.30 - 14.30 Bezoek aan de waterval 14.30 - 15.00 Even uitrusten 15.00 - 20.00 Ga naar Cemoro Lawang (Mount Bromo) 20.00 - 02.00 Inchecken, even uitrusten. Opmerking: de ophaalservice in Surabaya begint om 06.30 uur met een toeslag van +600.000 rupiah/groep inclusief brandstof en tolheffing. Dag 2. 02.00 - 02.30 Ochtendoproep 02.30 - 03.00 Ga naar Penanjakan zonsopgang uitkijkpunt. 03.00 - 06.00 Geniet van de zonsopgang 06.00 - 07.30 uur Ga naar Bukit Cinta (liefdesheuvel), Widodaren (dinosaurusvallei). 07.30 - 09.30 uur Wandeling naar de krater en de tempel, jeep wordt op de parkeerplaats geparkeerd. 09.30 - 10.30 Terug naar hotel, douchen, uitchecken. 10.30 - 17.00 Ga naar Paltuding, stop in Sukapura voor de lunch. 17.00 - 17.30 Geschatte aankomsttijd in Paltuding, check-in. 17.30 - 00.30 Even uitrusten Dag 3. 00.30 - 01.00 Ochtendoproep, voorbereiding om de berg te beklimmen. 01.00 - 03.00 Wandelen, het blauwe vuur vangen. 03.00 - 06.00 Geniet van het uitzicht! 06.00 - 07.00 Terug naar Paltuding (startpunt). 07.00 - 07.30 Ontbijt in gastgezin. 07.30 - 10.00 Rust 10.00 - 11.00 uur Uitchecken, geschatte aankomsttijd in de haven van Ketapang, Banyuwangi (eindreis). 10.00 - 17.00 Check-out, geschatte aankomsttijd in Malang (eindreis). 10.00 - 18.30 Uitchecken, geschatte aankomsttijd in Surabaya (eindreis) met toeslag +600.000 rupiah/groep (enkele reis) inclusief brandstof en tolheffing.

Alle activiteiten

140 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Surabaya

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Surabaya?

Andere activiteiten in Surabaya

Wil je alle activiteiten in Surabaya bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Surabaya

Gemiddelde beoordeling

4.6
(24 beoordelingen)

Als je een van de mooiste uitzichten van Java wilt ervaren met een vriendelijke, informatieve en betrouwbare gids, kan ik deze tour alleen maar aanbevelen. Agung en zijn chauffeur haalden me om middernacht op bij mijn hotel. Omdat ik de tour alleen had geboekt, kon ik een tijdje op de achterbank slapen. Na anderhalf uur stapten we over op een jeep voor het laatste stuk. De drie componenten van de tour waren de zonsopgang vanaf het uitkijkpunt, een kleine fotosessie in de vallei en een kleine wandeling (30 minuten heen en terug) naar de kraterrand van de vulkaan, die gewelddadig en luid zijn wolken naar zwavel ruikende rook wierp in de lucht. Ik kan de tour en mijn gids Agung absoluut aanbevelen. Bedankt!

Ik was in het begin een beetje in de war omdat mijn gids voor Borobudur blijkbaar iemand van buitenaf was en me niet kon helpen met vragen over de rest van de tour. De andere 3 dagen waren echter geweldig! Firdaus was een geweldige gids, ik heb echt genoten van mijn tijd hier in Indonesië. Hij was gemakkelijk om mee te praten en erg behulpzaam met alles, hij kocht zelfs mijn kaartje voor Bali en zorgde ervoor dat ik naar de veerboot werd begeleid. Mt Bromo en Ijen waren erg vermoeiend, maar het is het zo waard, dat beloof ik! Zorg ervoor dat je warme kleding meeneemt, het wordt echt koud, maar het uitzicht, man zo de moeite waard! Ik kan deze tour absoluut aanbevelen.

De reis was uitzonderlijk. Veel mooie uitzichten en onvergetelijke emoties. Het zonsopgangpunt was een beetje druk, maar dat is begrijpelijk, want het was zondag. Maar het uitzicht, het uiterlijk van de vulkaan en de waterval waren gewoon geweldig. Dank aan onze gids Agung, die deze ervaring nog beter maakte met een interessant gesprek gedurende de hele reis. Bedankt aan alle betrokkenen, het was fantastisch :)

De tour was uitstekend georganiseerd en de chauffeur was erg aardig en vriendelijk en zorgde ervoor dat, hoewel het weer niet zo aangenaam was, het een opmerkelijke ervaring was. Ik kreeg de kans om Mount Bromo te zien en de chauffeur sprak perfect Engels, waardoor ik me de hele reis zeer comfortabel en veilig voelde. Ik raad deze tour ten zeerste aan. Het was echt een mooie en bijzondere ervaring.

De ervaring was geweldig! De vroege start waard. Kouder dan we voor zonsopgang dachten, rond de 8 graden Celsius, dus neem hoed en laagjes mee. Onze chauffeur Bagus was geweldig, goede lokale kennis, vertelde ons de beste plek om te staan voor zonsopgang, een comfortabele reis en hij maakte er zo'n geweldig dagje uit van. Ook om te vermelden dat hij geweldige foto's maakt!