Belevingen in
Surabaya

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Surabaya: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Surabaya: 2-daagse trektocht naar de Bromo

1. Vanuit Surabaya: 2-daagse trektocht naar de Bromo

De Bromo is dé berg van Indonesië en ook favoriet onder hikers. Het is nog altijd een van de actiefste vulkanen op aarde. Veel delen zijn dan ook afgesloten voor toeristen. Op de eerste dag ga je direct naar de Bromo. In het nabijgelegen dorp Tosari doorloop je eerst een veiligheidsbriefing en je uitrusting wordt gecontroleerd. De rest van de avond is vrij.  Op dag twee trek je zo vroeg mogelijk met je gids naar de Penanjakan. Vanaf het hoogste uitkijkpunt maak je de spectaculaire zonsopgang mee. Vanaf de top kun je de Bromo én de Semeru zien – een prachtig schouwspel. Je wandelt ongeveer 20 minuten de helling op naar de Bromo-vulkaan. Zorg dus voor stevige schoenen en een goede conditie. Na afloop brengt een 4x4 Jeep je naar je hotel om te ontbijten, te douchen en je tas in te pakken. Als er genoeg tijd over is, pauzeer je op de terugweg bij de Madakaripura-waterval. Daarna rij je toch echt terug naar je bestemming in Surabaya. 

...
Vanuit Surabaya: privé-ervaring Bromo bij zonsopgang

2. Vanuit Surabaya: privé-ervaring Bromo bij zonsopgang

Nadat je om 00:05 uur bent opgehaald bij je hotel/accommodatie in Surabaya, reis je ongeveer 3 uur naar Bromo. Bij aankomst in Cemoro Lawang - het ontmoetingspunt voor de zonsopgangattractie - klim je aan boord van een 4WD-voertuig om het avontuur te beginnen. Rijd over een hobbelige weg naar het zonsopganggezichtspunt genaamd Penanjakan. Loop ongeveer 10 minuten van de parkeerplaats naar het uitzichtpunt van de zonsopgang en aanschouw het magische uitzicht op de zonsopgang van Bromo. Nadat de zonsopgang voorbij is, keer je terug naar de parkeerplaats en reis je naar de  zee van zand. Wandel gedurende 30 minuten naar de top van Bromo. Je bewondert het uitzicht op de krater, een tempel, caldera en omliggende bergen, waaronder Semeru, de hoogste piek op Java. Nadat je Bromo hebt verkend, geniet je van een ontbijt in het  plaatselijke restaurant. Kies de optionele tocht naar de Madakaripura-waterval, voordat je terugkeert naar de stad Surabaya.

...
Vanuit Surabaya: Bromo, Ijen en de Blauwe Vlammen (3 dagen)

3. Vanuit Surabaya: Bromo, Ijen en de Blauwe Vlammen (3 dagen)

Ga mee op een onvergetelijke, 3-daagse tocht naar de natuurlijke hoogtepunten van Oost-Java. Bezoek de Bromo, Waterval van Madakaripura en de Ijen-krater. Dag 1 Je reist rechtstreeks naar de Bromo, waar je 's nachts in een Tosari dorpshotel zult verblijven. Na een veiligheidsbriefing en controle van je kit heb je 's avonds vrije tijd. Dag 2 In de ochtend reis je per 4x4 voertuig naar de berg Pananjakan om de zonsopgang vanaf de rand van de Tengger Caldera te bekijken. Daarna ga je verder naar de actieve vulkaan Bromo om de krater te zien, voordat je weer teruggaat naar het hotel voor het ontbijt. De lunch vindt op weg naar Banyuwangi plaats, waar je bij je hotel incheckt. Dag 3 Begin de dag vroeg om de Blauwe Vlammen van de Ijen het beste te kunnen zien. Het is een moeilijke afdaling in de caldera om de blauwe vlammen te zien en het turquoise meer te bereiken. Vervolgens ga je terug naar de kraterrand om de spectaculaire zonsopgang te zien, voordat je weer afdaalt naar de auto.

...

Sitemap Surabaya

Wil je alle activiteiten in Surabaya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Surabaya

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 12 beoordelingen

Geweldige reis, de verschillende chauffeurs en gidsen die ik kon hebben waren super aardig, we hebben veel gelachen. Het landschap en het uitzicht zijn gewoon prachtig, het is iets om eens in je leven te doen.

de optionele excursie naar de Madakaripura-waterval is een echte aanrader. Let op je waadt door een beek. Slippers en poncho's kunnen ter plaatse worden gekocht. Asep was een uitstekende gids :-)

Prachtig circuit

3 intense dagen maar de landschappen zijn het waard.