Datums kiezen

Ontdek het beste van
Svolvær

Onze aanbevelingen voor Svolvær

Vanuit Svolvær: Lofoten Eilanden Stille Trollfjordrondvaart

1. Vanuit Svolvær: Lofoten Eilanden Stille Trollfjordrondvaart

Ontdek Trollfjord tijdens een natuurgerichte maar comfortabele en ontspannende catamarantocht met een deskundige gids en bemanning. Kom meer te weten over de wilde dieren die je onderweg ziet, waaronder adelaars, en verken de onderwaterwereld met de onderwaterdrone. Je vertrekt 's ochtends vanuit de haven van Svolvær en zet koers naar Trollfjord, ongeveer een uur verderop. Onderweg kun je vanuit een comfortabele, panoramische lounge en dekken verdeeld over meerdere niveaus genieten van het adembenemende uitzicht. Ervaar een uniek perspectief op de mysterieuze diepten van deze fjord dankzij de beelden van een ongelofelijke onderwaterdrone. Wat denk je dat er onder het oppervlak schuilt? Breng wat tijd door in Trollfjord en zie de zeearenden zweven tegen de achtergrond van hoge bergen. De boeiende bemanning vertelt je over de natuur, het landschap en de geschiedenis van de veerkrachtige gemeenschappen die in dit epische kustlandschap leven. Aan boord is een selectie van dranken en lokale gerechten te koop.

Vanuit Svolvaer: zeearendsafari naar de Trollfjorden

2. Vanuit Svolvaer: zeearendsafari naar de Trollfjorden

Dompel jezelf onder in het dramatische landschap van de Trollfjorden tijdens een schilderachtige boottocht vanuit Svolvaer. Bewonder de zeearenden die boven je vliegen, en kom meer te weten over de geschiedenis van de Vikingen in dit gebied terwijl je door de fjord reist. Zorg dat je een aantal geweldige foto's maakt die je helpen herinneren aan deze unieke ervaring. Begin de zeearendsafari vanaf de kade in Svolaerr. Je reist per boot door de mooie straat van Raftsundet naar de Trollfjorden. Profiteer van de open boot om de spectaculaire natuurlijke schoonheid in je op te nemen. Hoor meer over de slag om de Trollfjord en de belangrijkste locaties uit de tijd van de Vikingen. Kijk of je de majestueuze zeearenden kunt spotten, met de grootste spanwijdte ter wereld, met een lengte van tot wel 2,65 meter. Houd je camera in de aanslag om foto's van deze vogels te maken, en als je geluk hebt, ze boven de boot te zien cirkelen.

Vanuit Svolvaer: Trollfjorden Wildlife RIB Cruise

3. Vanuit Svolvaer: Trollfjorden Wildlife RIB Cruise

Ervaar de bergachtige Lofoten-eilanden vanaf het water en geniet van het opvallende natuurlijke landschap tijdens een boottocht naar Trollfjord. Sluit je aan bij je professionele gids en ga aan boord van een RIB vanuit Svolvaer om een verscheidenheid aan vogels en dieren in het wild te zien. Als je geluk hebt, spot je misschien zowel adelaars als zeehonden. Vertrek vanuit het centrum van Svolvaer en dobber door de zeestraat van Øyhellsundet, helemaal naar Trollfjord. Vind historische bezienswaardigheden, witte zandstranden en een van de meest dramatische fjorden van Noorwegen, omgeven door ongelooflijk steile bergen. Bezoek het walviseiland Skrova met zijn charmante haven. Bewonder het ongeëvenaarde Noorse landschap terwijl je lokale gids je alles vertelt wat er te weten valt over het gebied, de natuurlijke bezienswaardigheden en de verschillende soorten dieren in het wild die je onderweg zult zien.

Svolvær: Lofoten noorderlichtjacht per busje met snacks

4. Svolvær: Lofoten noorderlichtjacht per busje met snacks

Vergroot uw kansen om het noorderlicht te zien met deze rondleiding met een professionele fotograaf uit Svolvær. Neem onderweg een pauze om op te warmen met een warm drankje en wat lekkere snacks. Ontmoet je gids in het Svinøya Rorbuer hotel en spring aan boord van een ruim busje met airconditioning. Ontspan tijdens de rit naar strategische plekken op de Lofoten, net onder het midden van het poollicht-ovaal (de gordel die de geomagnetische polen omringt waar de kans het grootst is om de lichten te zien). Zorg voor een gids die hun kennis van de terrestrische weersystemen op de Lofoten en ruimteweerinformatie zal gebruiken op zoek naar de meest verbazingwekkende show op aarde. Krijg een gedetailleerde uitleg van de werking van de aurora. Luister naar verhalen uit de geschiedenis die uitleggen hoe verschillende culturen het noorderlicht hebben waargenomen, inclusief hoe het op de Lofoten bekend staat. Maak de beste foto's van de lichten met behulp van uw professionele fotograafgids. Keer terug naar je startpunt aan het einde van de tour.

Vanuit Svolvær: RIB Zeearend Safari Trollfjord cruise

5. Vanuit Svolvær: RIB Zeearend Safari Trollfjord cruise

Verken Trollfjord, een gebied met een van de grootste populaties zeearenden in heel Europa, tijdens deze begeleide RIB-cruise. Begin aan een schilderachtig avontuur vanuit Svolvær tijdens een tour die ervoor zorgt dat je veilig bent door je uit te rusten met een warm drijfvest, zwemvest, veiligheidsbril en handschoenen. Ontmoet je gids op het kantoor van de activiteitenaanbieder op het centrale plein van Svolvær. Begin met een veiligheidsbriefing en bereid u voor voordat u vertrekt in een hoogwaardige RIB-boot die uitstekende manoeuvreerbaarheid biedt. Laat je omringen door de unieke natuur van de Lofoten. Geniet vanaf het water van het uitzicht op torenhoge bergen die direct in zee uitmonden, idyllische baaien met kristalhelder water en krijtwitte zandstranden. Kom dichter bij dieren en geniet van een meer intieme ervaring op een RIB-boot. Maak onderweg stops om foto's te maken en om naar je gids te luisteren, die je leuke en interessante feiten vertelt over de natuur en geschiedenis van het gebied. Keer aan het einde van uw reis terug naar uw ontmoetingspunt met onvergetelijke herinneringen.

Lofoten: traditionele visreis

6. Lofoten: traditionele visreis

Sluit je aan bij de MS Symra voor een authentieke viservaring op de Lofoten-eilanden. Afhankelijk van het seizoen kun je alles vangen, van traditionele skrei tot makreel, koolvis, schelvis en kabeljauw aan de kust. Eenmaal aan boord kunt u genieten van een korte introductie tot de aanwezige visgereedschappen en uitrusting. Er zijn 10 visstations aan boord, dus u deelt deze met een andere gast. Nadat u uw tarieven heeft gevangen, leert u hoe u de vis aan boord kunt fileren en kunt u uw vangst gerust mee naar huis nemen als u dat wilt. Tijdens je reis krijg je professionele begeleiding van je bemanning en ervaar je het leven op Lofotfisket door middel van verhalen en anekdotes. Voor deze activiteit is geen viservaring vereist.

Svolvær: Snowshoe Nature Explorer

7. Svolvær: Snowshoe Nature Explorer

Ga om te beginnen naar het hoofdkantoor van de lokale partner aan de kade van de haven in Svolvær. Je gids zal je verwelkomen en je voorzien van de juiste sneeuwschoenen en stokken voordat je in een minibus vertrekt op weg naar het startpunt in de buurt van Svolvær. Sneeuwschoenen zijn een gemakkelijke manier om dicht bij de natuur te komen zonder al te veel gedoe. Iedereen kan ze gebruiken. Begin met je ervaren gids aan een begeleide reis van 3 uur rond de Lofoten. Terwijl je door de prachtige wildernis loopt, luister je naar enkele intrigerende verhalen van je gids. Je gaat ook naar de beste locaties voor uitzichten en foto's. Vergeet je fototoestel niet.

Vanuit Svolvær: Rondleiding Noorderlicht door Van

8. Vanuit Svolvær: Rondleiding Noorderlicht door Van

Je wordt opgehaald bij het toeristeninformatiekantoor in Svolvær en stapt in een busje met klimaatbeheersing om je avontuur te beginnen op zoek naar het noorderlicht, een niet te missen ervaring op de Noordpool die je spontaan in verrukking brengt. Vergroot je kansen om de verblindende lichten te zien met de hulp van een gids die je meeneemt naar gebieden waar ze waarschijnlijk verschijnen, zoals het schilderachtige Vågan. Zoek gebieden met een heldere hemel en de beste kijkomstandigheden. Laat je onderweg meevoeren door de schoonheid van de Noorse wildernis. Neem gerust je camera en statief mee, zodat je prachtige foto's van het licht kunt maken. Keer terug naar je trefpunt aan het einde van je tour.

Svolvær: Vistocht op de Lofoten

9. Svolvær: Vistocht op de Lofoten

Op onze visreizen kunt u ervaren hoe u allerlei soorten vis kunt vangen. U kunt de vis die u vangt meenemen als u dat wenst en uw eigen diner bereiden. De reis duurt ongeveer 3 uur in een traditionele Noord-Noorse vissersboot op de Lofotenzee. Je hoort verhalen/legendes over vissen op de Lofoten en, belangrijker nog, je gaat vissen proberen. Als u nog nooit eerder heeft gevist en niet zeker weet of u het aankan, hoeft u zich geen zorgen te maken, onze ervaren kapitein leert u alle basisprincipes zodat u op een veilige manier een geweldige ervaring kunt beleven met vissen. Lofoten staat bekend om zijn grote hoeveelheid vis, dus hier heb je de mogelijkheid om grote vissen te vangen en een herinnering voor het leven op te doen! In de zomer vang je vaak koolvis, schelvis, makreel en kustkabeljauw, maar het is ook gebruikelijk om slagtand, tong, bot en heilbot te vangen. Kijk ook eens naar de andere veel voorkomende vissoorten die je hier mogelijk kunt vangen. MS Luna is een goed onderhouden traditionele vissersboot zoals die vroeger op de Lofoten werd gebruikt. Wij nemen maximaal 12 personen mee aan boord van onze vissersboot omdat het ons concept is om al onze gasten een goede ervaring en voldoende ruimte te geven om van deze unieke en exclusieve ervaring te genieten, zodat er voor iedereen voldoende ruimte en voldoende hengels zijn. Natuurlijk heeft de reis veel meer te bieden dan alleen vissen. Je wordt omringd door de unieke natuur van de Lofoten met duizend meter hoge bergen die direct in zee uitmonden, idyllische baaien met kristalhelder water en krijtwitte zandstranden, om er maar een paar te noemen. Als we geluk hebben, zien we misschien zelfs zeearenden, walvissen, bruinvissen, haaien en zeehonden. Wij nemen veiligheid serieus en u wordt uitgerust met een warm drijfpak en zwemvest. Aan boord van Luna is koffie bij het ticket inbegrepen. Wij serveren geen eten aan boord, maar u kunt uiteraard uw eigen eten meenemen. Als u het koud heeft en even wilt opwarmen, kunt u in de cabine blijven. Er zijn ook toiletten aan boord.

Svolvær: Noorderlicht en Full Steam Cruise met proeverij

10. Svolvær: Noorderlicht en Full Steam Cruise met proeverij

Als we de haven van Svolvær verlaten, gaan we op weg naar Full Steam in de buurt van Henningsvær. Onderweg en als de omstandigheden het toelaten, zullen we onze onderwaterdrone inzetten om de onderwaterwereld te verkennen. Onze gidsen delen informatie over wat we zien en houden een oogje in het zeil voor het noorderlicht dat we onderweg kunnen zien. Op ongeveer 1 uur van de tour gaan we aan land bij Full Steam aan de rand van het historische vissersdorp Henningsvær. We bezoeken dit 200 jaar oude pakhuis waar kabeljauw wordt gestoomd en waar je verhalen hoort over de visserijgeschiedenis en -cultuur van de regio. Proef een hapje echte Noorse kaviaar om de verhalen tot leven te brengen. Omstreeks 21:00 uur springen we weer aan boord en varen we dichter naar Henningsvær voordat we de duisternis van de Vestfjorden intrekken, waar we de kans hebben om het magische noorderlicht te zien als het weer het toelaat. Langzaam varen we langs de 'muur van de Lofoten' met ruige bergtoppen naar onze thuishaven in Svolvær.

Alle activiteiten

47 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Svolvær

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Svolvær?

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Svolvær?

Andere activiteiten in Svolvær

Wil je alle activiteiten in Svolvær bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Svolvær

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.005 beoordelingen

We zijn eind oktober met mijn gezin geweest en hoewel het weer niet zo goed was, was het uitje geweldig. Tom, de gids, uitstekend in zijn uitleg en gedurende de twee uur. Wees alert, want in de aanvraag staat het vertrek gepland op 11 uur en dan sturen ze je een e-mail die zichzelf tegenspreekt en plant het op 10 uur.

Werkelijk fantastisch !! De reis met de RIB boot, al een hele ervaring op zich, de schitterende arctische omgeving, het zien van de spectaculair grote zeearenden. Kortom een safari die je hier beslist gedaan moet hebben !! Genieten van het begin tot het eind...

Echt een geweldige safari, de gids was geweldig, hij respecteerde de natuur, gaf een interessante rondleiding en reed briljant. Een echte aanrader..... hartelijk dank daarvoor! 👍👍👍

Ik vroeg me af wat de consequentie is van het zo vaak voeden van de adelaars. bovendien spannend om ze zo dichtbij te zien.

Comfortabel schip, vriendelijk personeel dat graag kennis over het fjord en mythen doorgeeft!