Kies data

Svolvær Fjorden

Svolvær Fjorden: Onze meest aanbevolen

Vanuit Svolvær: op zoek naar het Noorderlicht

1. Vanuit Svolvær: op zoek naar het Noorderlicht

Tijdens deze Noorderlichttour vanuit Svolvær zie je de meest dramatische natuurlijke lichtshow in een spectaculaire natuurlijke omgeving. Stop onderweg in het dorp Kabelvåg om op te warmen met een warme drank en een gebakje in een typisch Noors café. Tijdens de safari wandel je langs stille bossen, bevroren meren en oude vissersdorpjes. Je komt op de beste plekken om het Noorderlicht, de Aurora Borealis, te bewonderen. Afhankelijk van de zonneactiviteit selecteert de gids de juiste plek. De gids vertelt je meer over de mythen en legenden van het Noorderlicht en de impact die ze op de Scandinavische bevolking hebben gehad. Deze tour is geschikt voor iedereen.

Van Svolvær: fototour door de Zuidelijke Lofoten-eilanden

2. Van Svolvær: fototour door de Zuidelijke Lofoten-eilanden

Ontdek de zuidkant van de Lofoten-eilanden tijdens deze tour speciaal ontworpen voor beginnende of ervaren fotografen. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Svolvær, ga je naar de Atlantische kant van de eilanden, waar de natuur zich in de puurste en meest ongetemde staat bevindt. Bezoek het gebied van Flakstad en bekijk de kleurrijke rotsen, de kust en kleurrijke boerderijen. Ontdek op Ramberg een andere kant van het eiland, waar surfers elk jaar massaal op bezoek komen voor de beste golven. Tijdens uw tour ontdekt u een gebied vol geschiedenis, folklore en tradities. Bezoek historische kleine vissersdorpjes vol kleuren en omgeven door een betoverend landschap dat deze eilanden tot een paradijs voor fotografen maakt. Verken steden zoals Reine, Nusfjord, Hamnøy met hun traditionele vissershuizen, houten rekken, vissersboten en historische gebouwen. Leer meer over de cultuur en tradities van het gebied van je lokale fotograafgids, die ook de beste fotomogelijkheden vindt en je leert hoe je het meeste uit je camera kunt halen.

Svolvær: luxe TrollFjord-cruise op de Lofoten-eilanden met lunch

3. Svolvær: luxe TrollFjord-cruise op de Lofoten-eilanden met lunch

Deze vijf uur durende cruise is een schilderachtige tocht door de open zee van Vestfjord, in de smalle inham van Raftsundet en helemaal in Trollfjord. De route is spectaculair vanwege de steile bergen, de overvloedige waarnemingen van zeearenden en walvissen en de afwezigheid van wegen. Afgelegen gebieden, zoals Trollfjord, zijn alleen per boot bereikbaar, wat ervoor zorgt dat deze wilde en magische plek jarenlang behouden kan blijven. Dit zeilavontuur is een geweldige optie voor kleine groepen, gezinnen of koppels die een privétour willen om zich onder te dompelen in de natuur terwijl ze de kans krijgen om naar een van de meest unieke fjorden op de Lofoten-eilanden te gaan. We verlaten de haven van Svolvær, de belangrijkste stad van de Lofoten-eilanden. Kijk uit voor orka's, bruinvissen en bultruggen terwijl we over de Lofoten en naar Vestfjorden varen. Eenmaal binnen in de inham van Raftsundet, voel je de onmetelijkheid van het omringende landschap. Deze 25 km lange zeestraat verbindt de Vestfjorden in het zuiden met de Hadselfjorden in het noorden. Terwijl we koers zetten naar Trollfjord, zult u misschien onder de indruk zijn. Trollfjord is een zeer smalle fjord, slechts 100 meter breed bij de opening. Het is ook een korte fjord, slechts 1 km lang. Met torenhoge bergen van 1000 meter die recht uit de zee oprijzen, zal het dramatische landschap je doen twijfelen aan woorden. Eenmaal door de smalle opening opent de fjord zich en biedt 360 graden uitzicht. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan deze prachtige fjord worden omzoomd met met sneeuw bedekte bergen, overspoeld met zonlicht en watervallen of zelfs bedekt met noorderlicht. Leun achterover in de lounge op het bovendek, haal diep adem en geniet van het landschap en de stilte. Uw lokale gidsen zullen de geschiedenis en cultuur van de lokale sites delen terwijl u langskomt. Noord-Noorwegen, bekend als Nord Norge, heeft een unieke geschiedenis - een speciale combinatie van geologie, meer dan 10.000 jaar menselijke bewoners die de Noorse en Sami-cultuur vermengen. Dit is wat deze regio onderscheidt van de rest van Noorwegen. Tijdens onze luxe fjordcruise heeft u ook de mogelijkheid om een traditionele, langzaam gegaarde rendierstoofpot te proeven. De terugreis is informeel met tijd voor eten, genieten van de bezienswaardigheden en fotografie. Als je Lofoten-avontuur ten einde loopt, glijden we terug naar de haven van Svolvær. Je kunt nu zeggen dat je de Lofoten hebt bezocht en de Trollfjord, een van de beste plekken op de Lofoten, volledig hebt ervaren.

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Dagtochten
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Svolvær

Wil je alle activiteiten in Svolvær ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Svolvær

Geweldige ervaring, geweldige gids. Het enige minpunt was de beperkte tijd vanwege de werkuren van de chauffeur (hij had minder dan 3 uur beschikbaar om zijn dagelijkse limiet van rijuren te bereiken).

het was leuk! Eric was een goede gids, heerlijke energie. Hoewel het weer niet het beste was, slaagde hij erin om het beste van de nacht en de ervaring te krijgen. super aanbevolen

Fantastische ervaring! We zijn erin geslaagd om het noorderlicht te zien, zelfs als het weer bewolkt was met KP2. De gids Eric is zeer professioneel, geduldig en behulpzaam.

Adembenemend

Dankzij onze professionele gids hebben we geweldige plekken met echt geweldige motieven gevonden en kunnen we foto's maken.

Onze gids was gewoon geweldig en maakte de tour een echte ervaring! Heel erg bedankt! Graag weer op elk moment!