Kies data

Svolvær Sightseeingrondvaarten

Svolvær Sightseeingrondvaarten: Onze meest aanbevolen

Van Svolvaer: Trollfjorden Wildlife RIB-cruise

1. Van Svolvaer: Trollfjorden Wildlife RIB-cruise

Ervaar de bergachtige Lofoten-eilanden vanaf het water en geniet van het opvallende natuurlijke landschap tijdens een boottocht naar Trollfjord. Sluit je aan bij je professionele gids en ga aan boord van een RIB vanuit Svolvaer om een verscheidenheid aan vogels en dieren in het wild te zien. Als je geluk hebt, spot je misschien zowel adelaars als zeehonden. Vertrek vanuit het centrum van Svolvaer en dobber door de zeestraat van Øyhellsundet, helemaal naar Trollfjord. Vind historische bezienswaardigheden, witte zandstranden en een van de meest dramatische fjorden van Noorwegen, omgeven door ongelooflijk steile bergen. Bezoek het walviseiland Skrova met zijn charmante haven. Bewonder het ongeëvenaarde Noorse landschap terwijl je lokale gids je alles vertelt wat er te weten valt over het gebied, de natuurlijke bezienswaardigheden en de verschillende soorten dieren in het wild die je onderweg zult zien.

Lofoten: stille Trollfjord-cruise

2. Lofoten: stille Trollfjord-cruise

Ontdek Trollfjord tijdens een natuurgerichte maar comfortabele en ontspannende catamarantocht met een deskundige gids en bemanning. Kom meer te weten over de wilde dieren die je onderweg ziet, waaronder adelaars, en verken de onderwaterwereld met de onderwaterdrone. Je vertrekt 's ochtends vanuit de haven van Svolvær en zet koers naar Trollfjord, ongeveer een uur verderop. Onderweg kun je vanuit een comfortabele, panoramische lounge en dekken verdeeld over meerdere niveaus genieten van het adembenemende uitzicht. Ervaar een uniek perspectief op de mysterieuze diepten van deze fjord dankzij de beelden van een ongelofelijke onderwaterdrone. Wat denk je dat er onder het oppervlak schuilt? Breng wat tijd door in Trollfjord en zie de zeearenden zweven tegen de achtergrond van hoge bergen. De boeiende bemanning vertelt je over de natuur, het landschap en de geschiedenis van de veerkrachtige gemeenschappen die in dit epische kustlandschap leven. Aan boord is een selectie van dranken en lokale gerechten te koop.

Svolvær: luxe TrollFjord-cruise op de Lofoten-eilanden met lunch

3. Svolvær: luxe TrollFjord-cruise op de Lofoten-eilanden met lunch

Deze vijf uur durende cruise is een schilderachtige tocht door de open zee van Vestfjord, in de smalle inham van Raftsundet en helemaal in Trollfjord. De route is spectaculair vanwege de steile bergen, de overvloedige waarnemingen van zeearenden en walvissen en de afwezigheid van wegen. Afgelegen gebieden, zoals Trollfjord, zijn alleen per boot bereikbaar, wat ervoor zorgt dat deze wilde en magische plek jarenlang behouden kan blijven. Dit zeilavontuur is een geweldige optie voor kleine groepen, gezinnen of koppels die een privétour willen om zich onder te dompelen in de natuur terwijl ze de kans krijgen om naar een van de meest unieke fjorden op de Lofoten-eilanden te gaan. We verlaten de haven van Svolvær, de belangrijkste stad van de Lofoten-eilanden. Kijk uit voor orka's, bruinvissen en bultruggen terwijl we over de Lofoten en naar Vestfjorden varen. Eenmaal binnen in de inham van Raftsundet, voel je de onmetelijkheid van het omringende landschap. Deze 25 km lange zeestraat verbindt de Vestfjorden in het zuiden met de Hadselfjorden in het noorden. Terwijl we koers zetten naar Trollfjord, zult u misschien onder de indruk zijn. Trollfjord is een zeer smalle fjord, slechts 100 meter breed bij de opening. Het is ook een korte fjord, slechts 1 km lang. Met torenhoge bergen van 1000 meter die recht uit de zee oprijzen, zal het dramatische landschap je doen twijfelen aan woorden. Eenmaal door de smalle opening opent de fjord zich en biedt 360 graden uitzicht. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan deze prachtige fjord worden omzoomd met met sneeuw bedekte bergen, overspoeld met zonlicht en watervallen of zelfs bedekt met noorderlicht. Leun achterover in de lounge op het bovendek, haal diep adem en geniet van het landschap en de stilte. Uw lokale gidsen zullen de geschiedenis en cultuur van de lokale sites delen terwijl u langskomt. Noord-Noorwegen, bekend als Nord Norge, heeft een unieke geschiedenis - een speciale combinatie van geologie, meer dan 10.000 jaar menselijke bewoners die de Noorse en Sami-cultuur vermengen. Dit is wat deze regio onderscheidt van de rest van Noorwegen. Tijdens onze luxe fjordcruise heeft u ook de mogelijkheid om een traditionele, langzaam gegaarde rendierstoofpot te proeven. De terugreis is informeel met tijd voor eten, genieten van de bezienswaardigheden en fotografie. Als je Lofoten-avontuur ten einde loopt, glijden we terug naar de haven van Svolvær. Je kunt nu zeggen dat je de Lofoten hebt bezocht en de Trollfjord, een van de beste plekken op de Lofoten, volledig hebt ervaren.

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Svolvær

Wil je alle activiteiten in Svolvær ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Svolvær

Onze gids, Julie, was een bron van kennis over de cultuur, verhalen en de omgeving die we verkennen. Het hebben van een zeebioloog is altijd een pluspunt, vooral iemand die meertalig is en oprecht enthousiast over de ervaring die ze opleverde. De toevoeging van de onderwaterdrone was fascinerend en leerzaam. Ik waardeer het dat er een sterke boodschap was over het behoud van het milieu!

Mooie tocht door de Trollfjord met bekwaam en opgeleid personeel. Zeer goede Italiaanse gids, vriendelijk en erg aardig die (in het Engels) de eigenaardigheden van de plaats en de onderwaterfauna illustreerde die we met een onderwaterdrone zagen. De boot, erg mooi, stopte in alle bezienswaardigheden waardoor we ten volle konden genieten van de prachtige tour. Niet te missen!

Geweldige ervaring, gelukkig hebben we een mooie dag gevonden en hierdoor konden we het adembenemende uitzicht nog beter bewonderen! De gidsen waren erg aardig en voorbereid en de aangegeven tijden werden perfect gerespecteerd?

Topactiviteit. Stille en comfortabele boten waarmee u ten volle kunt genieten van de ervaring. Uitleg door de gids overal. Ik raad ten zeerste aan. Florence

Het was een geweldige ervaring voor de Lofoten. We hadden super weer en de gids vertelde interessante dingen over Noorwegen en de Lofoten. Aanrader!