Kies data

Svolvær Vogelspotten

Svolvær Vogelspotten: Onze meest aanbevolen

Van Svolvaer: Trollfjorden Wildlife RIB-cruise

1. Van Svolvaer: Trollfjorden Wildlife RIB-cruise

Ervaar de bergachtige Lofoten-eilanden vanaf het water en geniet van het opvallende natuurlijke landschap tijdens een boottocht naar Trollfjord. Sluit je aan bij je professionele gids en ga aan boord van een RIB vanuit Svolvaer om een verscheidenheid aan vogels en dieren in het wild te zien. Als je geluk hebt, spot je misschien zowel adelaars als zeehonden. Vertrek vanuit het centrum van Svolvaer en dobber door de zeestraat van Øyhellsundet, helemaal naar Trollfjord. Vind historische bezienswaardigheden, witte zandstranden en een van de meest dramatische fjorden van Noorwegen, omgeven door ongelooflijk steile bergen. Bezoek het walviseiland Skrova met zijn charmante haven. Bewonder het ongeëvenaarde Noorse landschap terwijl je lokale gids je alles vertelt wat er te weten valt over het gebied, de natuurlijke bezienswaardigheden en de verschillende soorten dieren in het wild die je onderweg zult zien.

Vanuit Svolvaer: zeearendsafari naar de Trollfjorden

2. Vanuit Svolvaer: zeearendsafari naar de Trollfjorden

Dompel jezelf onder in het dramatische landschap van de Trollfjorden tijdens een schilderachtige boottocht vanuit Svolvaer. Bewonder de zeearenden die boven je vliegen, en kom meer te weten over de geschiedenis van de Vikingen in dit gebied terwijl je door de fjord reist. Zorg dat je een aantal geweldige foto's maakt die je helpen herinneren aan deze unieke ervaring. Begin de zeearendsafari vanaf de kade in Svolaerr. Je reist per boot door de mooie straat van Raftsundet naar de Trollfjorden. Profiteer van de open boot om de spectaculaire natuurlijke schoonheid in je op te nemen. Hoor meer over de slag om de Trollfjord en de belangrijkste locaties uit de tijd van de Vikingen. Kijk of je de majestueuze zeearenden kunt spotten, met de grootste spanwijdte ter wereld, met een lengte van tot wel 2,65 meter. Houd je camera in de aanslag om foto's van deze vogels te maken, en als je geluk hebt, ze boven de boot te zien cirkelen.

Svolvær: luxe TrollFjord-cruise op de Lofoten-eilanden met lunch

3. Svolvær: luxe TrollFjord-cruise op de Lofoten-eilanden met lunch

Deze vijf uur durende cruise is een schilderachtige tocht door de open zee van Vestfjord, in de smalle inham van Raftsundet en helemaal in Trollfjord. De route is spectaculair vanwege de steile bergen, de overvloedige waarnemingen van zeearenden en walvissen en de afwezigheid van wegen. Afgelegen gebieden, zoals Trollfjord, zijn alleen per boot bereikbaar, wat ervoor zorgt dat deze wilde en magische plek jarenlang behouden kan blijven. Dit zeilavontuur is een geweldige optie voor kleine groepen, gezinnen of koppels die een privétour willen om zich onder te dompelen in de natuur terwijl ze de kans krijgen om naar een van de meest unieke fjorden op de Lofoten-eilanden te gaan. We verlaten de haven van Svolvær, de belangrijkste stad van de Lofoten-eilanden. Kijk uit voor orka's, bruinvissen en bultruggen terwijl we over de Lofoten en naar Vestfjorden varen. Eenmaal binnen in de inham van Raftsundet, voel je de onmetelijkheid van het omringende landschap. Deze 25 km lange zeestraat verbindt de Vestfjorden in het zuiden met de Hadselfjorden in het noorden. Terwijl we koers zetten naar Trollfjord, zult u misschien onder de indruk zijn. Trollfjord is een zeer smalle fjord, slechts 100 meter breed bij de opening. Het is ook een korte fjord, slechts 1 km lang. Met torenhoge bergen van 1000 meter die recht uit de zee oprijzen, zal het dramatische landschap je doen twijfelen aan woorden. Eenmaal door de smalle opening opent de fjord zich en biedt 360 graden uitzicht. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan deze prachtige fjord worden omzoomd met met sneeuw bedekte bergen, overspoeld met zonlicht en watervallen of zelfs bedekt met noorderlicht. Leun achterover in de lounge op het bovendek, haal diep adem en geniet van het landschap en de stilte. Uw lokale gidsen zullen de geschiedenis en cultuur van de lokale sites delen terwijl u langskomt. Noord-Noorwegen, bekend als Nord Norge, heeft een unieke geschiedenis - een speciale combinatie van geologie, meer dan 10.000 jaar menselijke bewoners die de Noorse en Sami-cultuur vermengen. Dit is wat deze regio onderscheidt van de rest van Noorwegen. Tijdens onze luxe fjordcruise heeft u ook de mogelijkheid om een traditionele, langzaam gegaarde rendierstoofpot te proeven. De terugreis is informeel met tijd voor eten, genieten van de bezienswaardigheden en fotografie. Als je Lofoten-avontuur ten einde loopt, glijden we terug naar de haven van Svolvær. Je kunt nu zeggen dat je de Lofoten hebt bezocht en de Trollfjord, een van de beste plekken op de Lofoten, volledig hebt ervaren.

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Svolvær

Wil je alle activiteiten in Svolvær ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Svolvær

Gemiddelde beoordeling

3.8 / 5

gebaseerd op 3 beoordelingen

We hadden deskundige gidsen met een flinke dosis humor die ons de adelaars van dichtbij lieten zien en die ons heel wat vertelden over de geschiedenis van de plaats en zijn bevolking.

Zeer goede gidsen die weten waar de adelaars hun nesten hebben en je kunt de vogels heel goed bekijken. Met de kleine wendbare boten kun je heel dichtbij komen. Geweldige ervaring.

Ondanks het slechte weer veel zeearenden kunnen zien. Maar ook bij regenachtig weer een geweldige ervaring. Zeer mooie gids. Alles geweldig - graag weer.

Geweldig inzicht in de Seesdlern. En geweldige schipper. Top aanrader!

Mooie excursie, de rit op een rubberboot is erg leuk!