Dingen om te doen Swakopmund

Swakopmund: De beste dingen die je niet wil missen

Walvis Bay: luxe catamarantour naar Big 5 van de Zee

1. Walvis Bay: luxe catamarantour naar Big 5 van de Zee

Je begint met je expeditie om dolfijnen en walvissen te spotten wanneer je om 08:30 uur incheckt bij de Walvis Bay Waterfront. Je vertrekt tussen 08:45 en 09:00 uur vanaf de aanlegplaats. Van daaruit begin je je zoektocht naar Namibië's Big t van de Zeeën. Drink een kopje koffie of thee terwijl je Pelican Point nadert. Bewonder de beroemde vuurtoren en zie de 60.000 pelsrobben die daar wonen. Tijdens het hoogseizoen  (van juli tot en met november),  kun je grote zeezoogdieren spotten, waaronder zuidkapers en bultruggen. Als je geluk hebt, kun je ook een grijze walvis of een dwergwalvis zien. Observeer verschillende soorten dolfijnen waaronder tuimelaars, havisidedolfijnen - en bonte dolfijnen. Kijk ook uit naar maanvissen en lederschildpadden. Tijdens je expeditie zie je verschillende soorten zeevogels, zoals kelpmeeuwen, Hartlaubs meeuwen en Kaapse aalscholvers. Op de terugreis vaar je langs schepen en booreilanden in de baai. Onderweg terug geniet je van verse oesters, mousserende wijn, hartige snacks en desserts, en van lichte drankjes en water. Om 12:30 uur arriveer je weer bij de aanlegplaats. 

Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

2. Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

Na hotel ophaalservice in Swakopmund of  een ontmoeting met je gids aan de Walvisbaai Waterfront, bewonder je de massa flamingo's in de Walvisbaai lagune. Je  4x4-trip gaat naar een getijdenlagune bestaande uit aangrenzende getijdengebieden, wadden en zandbanken die duizenden moerasvogels ondersteunen. Naast de vele flamingo's, zijn er 11 soorten bedreigde vogels die regelmatig worden waargenomen op deze RAMSAR-site. Vervolgens ga je verder naar de rivierdelta van Kuiseb, een droge rivierbedding waar soms springbokken worden gezien. Hier zul je ook zoeken naar enkele van de kleinere wezens in het gebied, zoals de mist-koesterende kever, dansende spin (witte dame van de Namib), gouden mol, schop-snuit hagedis  en woestijngekko. Als het weer en de getijden het toelaten, rijd je langs het strand recht naar de Sandwich Harbor Lagoon, één van de rijkste wetlands van Zuid-Afrika en de tweede RAMSAR-site voor die dag. Ingeklemd tussen de zee en de Namib-duinen, is dit één van de belangrijkste kustmoeraslanden van Namibië en ondersteunt het acht bedreigde soorten onder het grote aantal waadvogels. Ten slotte geniet je van een lichte lunch met een selectie van oesters en snacks, salade, brood, vers fruit en drankjes bovenop een hoge duin met uitzicht op de Atlantische Oceaan of op het strand.

Vanuit Swakopmund: rit met quad in de woestijn

3. Vanuit Swakopmund: rit met quad in de woestijn

Ervaar de spanning van een rit op een quad door Namibiës eindeloze uitgestrekte bewegende zandduinen. Nadat de motoren gestart zijn, leidt een ervaren gids je door de monding van de Swakopmund-rivier naar de duinen toe.  Ervaar de vrijheid van het rijden door een van de mooiste wildernissen die er bestaan. Je ziet de enorme duinen verschijnen en zigzagt door de kleinere duinen richting het Amfitheater. Geef flink gas en rijd naar de top van de eerste grote duin, via de Achtbaan naar de top van de Grote Billy. Pauzeer even om iets te drinken en een foto te maken van de rauwe schoonheid van de Namibwoestijn. Rijd de Duivelse Helling af, via bermen, haarspeldbochten en hellingen naar het Tafelblad, een enorme duin die een spectaculair uitzicht op zee biedt. Na de rit word je teruggebracht naar het beginpunt waar je kunt ontspannen en wat kunt drinken bij de bar.

Van Swakopmund: quadrijden woestijntour

4. Van Swakopmund: quadrijden woestijntour

Bekijk de wezens van de woestijn tijdens een quadtocht. Onder leiding van een deskundige gids en trekker, ga je de Namib-woestijn in om de 'Little Five' te spotten. Vind de Namaqua Chameleon, Shovel Snouted Lizard, Web Footed Gecko, Sidewinder Puff Adder en de Wheel Spider. Nadat de motoren zijn opgevoerd en klaar zijn om te rollen, leidt een ervaren gids je door de monding van de Swakopmund-rivier naar de duingordel. Voel de vrijheid van het rijden door een van de grote wildernissen van de natuur. Je gids zal je informeren over alle levende wezens in de woestijn en hoe ze erin slagen om zulke barre omgevingen te overleven. Sta versteld hoe deze wezens zich aanpassen aan de omstandigheden en de trucs die ze gebruiken om zichzelf te voeden en te drinken.

Van Swakopmund: Living Dunes Experience

5. Van Swakopmund: Living Dunes Experience

Ontdek hoe de oude Namib meer endemische soorten herbergt dan enige andere woestijn ter wereld. Deze levende woestijntour is een buitengewone verkenning van de kustduingordel net buiten Swakopmund. Voor het ongetrainde oog zijn de duinen slechts een hoop zand, maar uw bekwame en ervaren gidsen zullen u kennis laten maken met een rijkdom aan leven. Volg Palmato-gekko's, zandduikende hagedissen, de beroemde tok-tokkie-kever in mist, zijwindslangen, spinnen, schorpioenen en kameleons. Deze verkenning van 3 uur wordt afgerond met een korte duinrit. Ontmoet je chauffeur in je hotel in Swakopmund en reis vervolgens naar de kustduingordel die net buiten de stadsgrenzen ligt. Ontdek enkele van de natuurlijke hoogtepunten van het woestijnlandschap terwijl je de duinen inrijdt, maar veel van de meest fascinerende bezienswaardigheden van de woestijn vereisen een geoefend oog en een blik uit de eerste hand. Leer meer over de fascinerende dieren die gedijen in het dorre landschap van Namibië; zoek naar wezens die kruipen, glijden en springen over het zand; en ontdek hoe u de subtiele sporen die ze achterlaten kunt identificeren. Na het wildlife-gedeelte van deze Swakopmund-duinentour, haal je wat snelheid op tijdens een duinenrit en eindig je met retourtransfer naar je hotel.

Van Swakopmund: Tandem Sky Diving

6. Van Swakopmund: Tandem Sky Diving

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Swakopmund, kom je aan bij de skydivingclub en ontvang je een korte briefing van je tandemmaster. Word uitgerust in je harnas en kijk toe terwijl andere deelnemers de sprong maken. Zodra je naam wordt genoemd, stap je in het vliegtuig met je instructeur en geniet je van een mooie vlucht van 15 minuten. Bekijk de unieke Atlantische Oceaan waar deze de Namib Desert Dunes ontmoet - 's werelds oudste woestijn. Roep al je moed op om uit het plan te springen dat door een harnas aan je gekwalificeerde instructeur is bevestigd. Ervaar de drukte van een vrije val van 40 seconden en zweef vervolgens een paar minuten door de lucht nadat de parachute is ingezet. Geniet van alle ongelooflijke uitzichten die ongeveer 7 minuten aan je parachute zijn opgehangen totdat de instructeur je veilig op Moeder Aarde landt. Als je eenmaal op de grond bent, wil je het helemaal opnieuw doen. Kies ervoor om de skydive met een vrije val van 35, 45 of 60 seconden op toenemende hoogten te nemen om de sensatie van deze extreme sport echt te begrijpen.

Sandwich Harbour rondleiding

7. Sandwich Harbour rondleiding

Vertrek naar de haven van Sandwich vanaf de waterkant van de Walvisbaai op een ochtendexcursie van 5 uur. Na een korte briefing ben je onderweg. Onderweg stopt u bij de Walvisbaai Lagune, een Ramsar Wetlands-site die in het regenseizoen 250.000 flamingo's herbergt. Stop bij Walvis Bay Salt Refiners en leer over hun productieproces. Ga verder door de Namib-woestijn. Op weg naar Sandwich Harbour, wees op zoek naar fascinerende dieren in het wild. Als het weer het toelaat, kunt u genieten van een lunch in Sandwich Lagoon - met hapjes, mousserende wijn, lokaal bier en verse Namibische oesters. Na de lunch gaat u terug naar de waterkant van de Walvisbaai.

Kajakken en Sandwich Harbour Combo Tour

8. Kajakken en Sandwich Harbour Combo Tour

Geniet van een schilderachtige ochtendrit langs de Walvis Bay Lagoon naar Pelican Point. Tijdens deze dagtour met combo stop je onderweg om talloze flamingo's, pelikanen en grote groepen aalscholvers te zien. Maak je kajak klaar bij Pelican Point, de thuisbasis van maar liefst 50.000 Kaapse pelsrobben. Peddel direct naast de vriendelijke wezens. Je gids zal enkele foto's nemen en ze na de tour naar je e-mailen. Ga de Namibwoestijn in voor een 4x4 duinrit. Betreed het Namib Naukluft National Park en stop onderweg om op verschillende punten dieren in het wild te fotograferen tijdens de rit. Als het weer het toelaat, kunt u genieten van een lunch in Sandwich Lagoon - met hapjes, mousserende wijn en lokaal bier.

Swakopmund: Scenic Desert Bike Tour

9. Swakopmund: Scenic Desert Bike Tour

Dit is een unieke must-do Swakopmund-ervaring. Geniet op een volledig ecologische manier van het adembenemende landschap van de oudste woestijn ter wereld zonder lawaai of luchtvervuiling en rijd zelfs langs de beroemde duinen van Namibië waarvandaan je een keer in je leven kunt genieten van uitzicht op de woestijn, de zee en Swakopmund. . Deze tour is voor zowel de scenares als adrenaline-zoekende avonturier. Bij aankomst op kantoor wordt u uitgerust met een fiets naar uw maat, een helm en een fles water die op de waterhouder van uw fiets past. Ontvang een korte veiligheids- en instructiebriefing voor een beschrijving van de tour en ga op weg om te genieten van je avontuur. De schilderachtige woestijntocht is ongeveer 12-14 km lang en omvat fietsen vanuit het centrum van Swakopmund, langs het droge Swakop-rivierbed en prachtige duinen op en neer.

Walvisbaai: Mondesa Township Fietstocht & Kookervaring

10. Walvisbaai: Mondesa Township Fietstocht & Kookervaring

De dag begint met het ophalen van uw accommodatie in Walvis Bay en een meet and greet met uw lokale gids die dit deel van Namibië en zijn mensen kent, als zijn broekzak. Luister naar verhalen over de geschiedenis van het land terwijl je door ongetemde wildernis reist op weg naar de gemeente Mondesa, waar je gids werd opgevoed. Bij aankomst in de township, ontvang je een warm welkom van de lokale bevolking en voel je je onmiddellijk ondergedompeld in de levendige Mondesa-manier van leven. Terwijl je de straten verkent, luister je naar het geluid van spelende kinderen, ruik je de geuren van barbecues op het trottoir, proef je lokaal gebrouwen bier en probeer je lokale delicatessen zoals mopane-wormen. Bezoek de plaatselijke school en het kunst- en ambachtscentrum en wandel dan tussen de drukte van de open markt voordat je de kliktaal van de Damara-stam leert. Luister tijdens de tour naar je gids en deel fascinerende informatie over de geschiedenis, cultuur en tradities van Mondesa, die een uniek inzicht in de lokale gemeenschap biedt. Ga later naar een huiselijke familiekeuken en leer hoe je een verscheidenheid aan lokale gerechten kunt bereiden. Bereid met uw groep traditionele maaltijden met seizoensgebonden ingrediënten, ga zitten en eet samen als gezin terwijl u geniet van de gastvrijheid van Mondesa. Aan het einde van een onvergetelijke culturele ervaring, kijk je naar een afscheidsvoorstelling van het stadskoor en ontspan je op de terugreis naar je accommodatie.

Topactiviteiten

Sitemap Swakopmund

Wil je alle activiteiten in Swakopmund ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Swakopmund

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 262 beoordelingen

Het was echt geweldig, alles was in orde behalve de mist, kwam er later achter dat ze ook een middagtour aanbieden, die helaas niet beschikbaar was bij getyourguide, dus ik raad aan om een middagtour te boeken, want dan is de mist meestal weg en de de zon schijnt.

We hadden onze beste tijd om met de quads door de woestijn te rijden! Ronaldo is de beste gids die je kunt wensen. Hij kent de beste routes en weet de groep te begrijpen. Zoveel plezier hadden we niet verwacht! Had onze beste tijd! Zeker een aanrader!

Geweldige gids op onze catamaran "Silverwind". Hij vertelde zoveel, legde uit, informeerde…. zelfs als we de Big Five van de zee niet hebben gezien, hebben we veel geleerd over dieren, land en oesterteelt.

Mooie toch. Vriendelijk personeel. Deelde dekens uit vanwege de koude wind. Seals, dolfijnen en walvissen gezien. Heerlijke lunch. Zeker aan te raden.

Geweldige deal voor de prijs. Mooi gedaan en de lunch was de beste.