Swakopmund
Zeehonden spotten

Zeehonden spotten
1 activiteiten gevonden

Topactiviteiten in Swakopmund

54 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Swakopmund

Swakopmund

Swakopmund Zeehonden spotten: onze aanbevelingen

Walvis Bay: luxe catamarantour Marine Big 5

Walvis Bay: luxe catamarantour Marine Big 5

Je begint met je expeditie om dolfijnen en walvissen te spotten wanneer je om 08:30 uur incheckt bij de Walvis Bay Waterfront. Je vertrekt tussen 08:45 en 09:00 uur vanaf de aanlegplaats. Van daaruit begin je je zoektocht naar Namibië's Big t van de Zeeën. Drink een kopje koffie of thee terwijl je Pelican Point nadert. Bewonder de markante vuurtoren en bekijk de 60.000 pelsrobben die er leven. Tijdens het hoogseizoen (van juli tot en met november), kun je grote zeezoogdieren spotten, waaronder zuidkapers en bultruggen. Als je geluk hebt, kun je ook een grijze walvis of een dwergwalvis zien. Observeer verschillende soorten dolfijnen waaronder tuimelaars, havisidedolfijnen - en bonte dolfijnen. Kijk ook uit naar maanvissen en lederschildpadden. Tijdens je expeditie zie je verschillende soorten zeevogels, zoals kelpmeeuwen, Hartlaubs meeuwen en Kaapse aalscholvers. Op de terugreis vaar je langs schepen en booreilanden in de baai. Onderweg terug geniet je van verse oesters, mousserende wijn, hartige snacks en desserts, en van lichte drankjes en water. Om 12:30 uur arriveer je weer bij de aanlegplaats. 

Swakopmund: quadrijden in de oudste woestijn ter wereld

Swakopmund: quadrijden in de oudste woestijn ter wereld

Ervaar de spanning van een rit op een quad door Namibiës eindeloze uitgestrekte bewegende zandduinen. Nadat de motoren gestart zijn, leidt een ervaren gids je door de monding van de Swakopmund-rivier naar de duinen toe.  Ervaar de vrijheid van het rijden door een van de mooiste wildernissen die er bestaan. Je ziet de enorme duinen verschijnen en zigzagt door de kleinere duinen richting het Amfitheater. Geef flink gas en rijd naar de top van de eerste grote duin, via de Achtbaan naar de top van de Grote Billy. Pauzeer even om iets te drinken en een foto te maken van de rauwe schoonheid van de Namibwoestijn. Rijd de Duivelse Helling af, via bermen, haarspeldbochten en hellingen naar het Tafelblad, een enorme duin die een spectaculair uitzicht op zee biedt. Na de rit word je teruggebracht naar het beginpunt waar je kunt ontspannen en wat kunt drinken bij de bar.

Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

Walvisbaai: 4x4 woestijnexcursie naar Sandwich Harbour Bay

Nadat je de gids hebt ontmoet bij Walvis Bay Waterfront, is het tijd om de massa's flamingo's in de Walvis Bay-lagune te gaan ontdekken.  De 4x4-tocht gaat naar een getijdenlagune die bestaat uit aangrenzende getijdengebieden, slikken en zandbanken waar duizenden moerasvogels leven. Naast de vele flamingo's, vind je er ook 11 soorten bedreigde vogelsoorten die regelmatig worden waargenomen op deze RAMSAR-locatie. Vervolgens ga je verder naar de rivierdelta van Kuiseb, een droge rivierbedding waar soms springbokken worden gezien. Hier ga je ook op zoek naar enkele van de kleinere wezens in het gebied, zoals de mistkever, de dansende spin (witte dame van de Namib), de gouden mol, de schepsnuithagedis en de palmato-gekko. Als het weer en de getijden het toelaten, rijd je vervolgens langs het strand tot aan de Sandwich Harbour-lagune, een van de rijkste wetlands van zuidelijk Afrika en de tweede RAMSAR-plek van de dag.  Ingeklemd tussen de zee en de Namib-duinen, is dit één van de belangrijkste kustmoeraslanden van Namibië en ondersteunt het acht bedreigde soorten onder het grote aantal waadvogels.  Geniet ten slotte van een lichte lunch met een selectie van oesters en hapjes, salade, brood, vers fruit en drankjes bovenop een hoog duin met uitzicht op de Atlantische Oceaan of op het strand.

Namibië zelf rijden audiogids (in Engels & Duits)

Namibië zelf rijden audiogids (in Engels & Duits)

Na het boeken ontvang je een aparte e-mail van ons met de instructies voor het installeren van de app en de gids! Je kunt de "Ticket" E-mail van Get Your Guide negeren. Controleer ook je spam-map voor onze e-mail en neem contact met ons op als iets niet werkt! Ontdek de schoonheid van Namibië tijdens een rondleiding op eigen gelegenheid. Verken Etosha National Park, Windhoek, Swakopmund, Fish River Canyon en nog veel meer natuurlijke en culturele hoogtepunten onderweg met deze audiogids. Je ontvangt de downloadinstructies na het boeken. Download de app en begin de rondleiding met je mobiele telefoon als gids. Naast de hoogtepunten en onbekende schatten onderweg bevat deze gids achtergrondinformatie over de natuur, wilde dieren, geschiedenis en cultuur van Namibië. Deze audiogids staat vol informatie en interessante feiten over alle delen van Namibië - van Kaokoland in het noorden tot de Fish River Canyon in het zuiden. Met 225 audiobestanden en ongeveer 10 uur inhoud is deze gids je persoonlijke gids die je onderweg alle informatie geeft die je nodig hebt tijdens je selfdrive reis.

Van Swakopmund: Living Dunes-ervaring

Van Swakopmund: Living Dunes-ervaring

Ontdek hoe de oude Namib de thuisbasis is van meer endemische soorten dan enige andere woestijn ter wereld. Deze levende woestijntour is een buitengewone verkenning van de kustduinengordel net buiten Swakopmund. Voor het ongetrainde oog zijn de duinen slechts een hoop zand, maar uw bekwame en ervaren gidsen zullen u kennis laten maken met een rijkdom aan leven. Volg Palmato-gekko's, zandduikende hagedissen, de beroemde mist-koesterende tok-tokkie-kever, sidewinder-slangen, spinnen, schorpioenen en kameleons. Deze verkenning van 3 uur wordt afgerond met een korte rit door de duinen. Ontmoet je chauffeur in je hotel in Swakopmund en reis vervolgens naar de kustduinengordel die net buiten de stadsgrenzen ligt. Ontdek enkele van de natuurlijke hoogtepunten van het woestijnlandschap terwijl je de duinen inrijdt, maar veel van de meest fascinerende bezienswaardigheden van de woestijn vereisen een geoefend oog en een blik uit de eerste hand. Leer meer over de fascinerende dieren die gedijen in het dorre landschap van Namibië; zoek naar wezens die kruipen, glijden en over het zand springen; en ontdek hoe je de subtiele sporen die ze achterlaten kunt identificeren. Volg het wildlife-gedeelte van deze Swakopmund-duinentour, versnel wat snelheid op een rit door de duinen en eindig met een retourtransfer naar uw hotel.

Swakopmund: ontdekkingstocht per quad

Swakopmund: ontdekkingstocht per quad

Bekijk de wezens van de woestijn tijdens een quadtour. Onder leiding van een deskundige gids en trekker gaat u de Namib-woestijn in om de "Little Five" te spotten. Vind de Namaqua Chameleon, Shovel Snouted Lizard, Web Footed Gecko, Sidewinder Puff Adder en de Wheel Spider. Nadat de motoren zijn gestart en klaar zijn om te rollen, leidt een ervaren gids u door de monding van de Swakopmund-rivier naar de duinengordel. Voel de vrijheid van het rijden door een van de grote wildernissen van de natuur. Je gids leert je over alle levende wezens in de woestijn en hoe ze erin slagen om zulke barre omstandigheden te overleven. Sta versteld van hoe deze wezens zich aanpassen aan de omstandigheden en de trucs die ze gebruiken om zichzelf gevoed en gedrenkt te houden.

Van Swakopmund: Tandem Sky Diving

Van Swakopmund: Tandem Sky Diving

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Swakopmund, arriveer je bij de parachutespringclub en ontvang je een korte briefing van je tandemmaster. Trek je harnas aan en kijk hoe andere deelnemers de sprong wagen. Zodra je naam is genoemd, stap je samen met je instructeur in het vliegtuig en geniet je van een mooie vlucht van 15 minuten. Bekijk de unieke Atlantische Oceaan waar deze de Namib Desert Dunes ontmoet - 's werelds oudste woestijn. Verzamel al je moed om uit het plan te springen dat met een harnas aan je gekwalificeerde instructeur is bevestigd. Ervaar de kick van een vrije val van 40 seconden en zweef een paar minuten door de lucht nadat de parachute is ingezet. Geniet van alle ongelooflijke uitzichten die ongeveer 7 minuten aan je parachute hangen totdat de instructeur je uiteindelijk veilig op Moeder Aarde laat landen. Als je eenmaal de grond raakt, wil je het helemaal opnieuw doen. Kies ervoor om de skydive te maken met een vrije val van 35, 45 of 60 seconden op toenemende hoogte om de sensatie van deze extreme sport echt te begrijpen.

Swakopmund: fietstocht door de schilderachtige woestijn

Swakopmund: fietstocht door de schilderachtige woestijn

Dit is een unieke must-do Swakopmund-ervaring. Geniet op een volledig ecologische manier van het adembenemende landschap van de oudste woestijn ter wereld zonder lawaai of luchtvervuiling en rijd zelfs omhoog langs de top van de beroemde duinen van Namibië, vanwaar je een eens in je leven uitzicht hebt op de woestijn, de zee en Swakopmund . Deze tour is voor zowel de landschappelijke appreciator als de adrenalinezoekende avonturier. Bij aankomst op kantoor krijg je een fiets op jouw maat, een helm en een fles water die op de waterhouder op je fiets past. Ontvang een korte veiligheids- en instructiebriefing voordat een beschrijving van de tour wordt gegeven en ga vervolgens op pad om van je avontuur te genieten. De schilderachtige woestijntocht is ongeveer 12-14 km lang en omvat fietsen vanuit het stadscentrum van Swakopmund, langs de droge rivierbedding van Swakop en op en neer door prachtige duinen.

Swakopmund: dagtour door Mondesa Township

Swakopmund: dagtour door Mondesa Township

Bij de culturele townshiptour draait alles om de mensen. Om de warmte, vriendelijkheid en menselijkheid van de townshipbewoners van Mondesa echt te ervaren, moet je door de straten lopen. Hoor de spelende kinderen, ruik de barbecues op de stoep, proef lokaal gebrouwen bier, leer "Uharapo" zeggen. Ontdek verschillende culturen en ontmoet lokale mensen in de gemeenschap van Mondesa met je lokale, persoonlijke gids. Leer Namibië beter kennen, leer over de verschillende stammen in Namibië van Ovambo, Damara, Herero en het Ovahimba-volk. Nande is een lokale gids uit de township Mondesa in Swakopmund, waar hij opgroeide. Hij begon zijn carrière als reisleider 15 jaar geleden terwijl hij nog op school zat. Hij zal je in staat stellen om de township te verkennen door middel van zijn tourervaring. Je krijgt een unieke kans om huizen te bezoeken, het lokale traditionele eten bij een familie thuis te proberen en een glimp op te vangen van het dagelijkse leven in de township. Houd er rekening mee dat de tour inclusief ophalen en afzetten in en rond Swakopmund is, en dat de tour geschikt is voor alle personen, zowel jong als oud. Het is altijd een leuke en informatieve rondleiding gegeven door een professionele gids.

Kajakken bij Bird Rock

Kajakken bij Bird Rock

Lanceer in de buurt van het historische monument dat bekend staat als Bird Rock en peddel ongeveer een uur in kalm water beschut door de baai. Geniet van het prachtige vogelleven, zie spelende zeehonden en zwemmende dolfijnen. Zie pelikanen, aalscholvers en flamingo's. Peddel ongeveer 1 uur voordat je geniet van warme dranken op het strand. De gloednieuwe Fluid Synergy-kajaks kunnen solo of dubbel worden gepeddeld en bieden plaats aan een klein kind samen met de ouders voor plezier voor het hele gezin. Bird Rock wordt ook wel Guano-eiland genoemd. Lees meer over de ondernemende drive van een man om een door de mens gemaakt eiland te bouwen om zijn 'witte goud' te oogsten. Rond 12.30 uur ben je terug in Swakopmund om je voor te bereiden op je middagactiviteit.

Veelgestelde vragen over Zeehonden spotten in Swakopmund

Welke andere activiteiten dan Zeehonden spotten zijn de moeite waard in Swakopmund?

Andere onmisbare dingen om te doen in Swakopmund:

Activiteiten in Swakopmund

Steden in Namibië

Andere activiteiten in Swakopmund

Wil je alle activiteiten in Swakopmund bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.