Belevingen in
Swidnica

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Swidnica

Swidnica: De beste dingen die je niet wil missen

Van Wroclaw: Ksiaz-kasteel en vredeskerk in widnica

1. Van Wroclaw: Ksiaz-kasteel en vredeskerk in widnica

Geniet van een tour van een halve dag naar een van de mooiste plekken in Neder-Silezië. Verken eerst het kasteel van Ksiaz. Dit is het op twee na grootste kasteel van Polen met meer dan 400 kamers. Meer dan 400 jaar behoorde het tot één familie, de Hochbergs, een van de rijkste en beroemdste families van Europa. Nadat je het kasteel en het terrein hebt verkend, brengt je chauffeur je terug naar de Vredeskerk in Swidnica, een reis die ongeveer 20 minuten duurt. Duizenden toeristen hebben de kerk bezocht, wat je nog nooit eerder hebt gezien. Met een unieke geschiedenis en esthetiek is het een must-see voor iedereen die Wroclaw bezoekt! Na uw dag vol ontdekkingen kunt u genieten van het gemak van een privétransfer in een comfortabel, modern voertuig.

Van Wroclaw: Polish Pottery and Jawor Church of Peace Tour

2. Van Wroclaw: Polish Pottery and Jawor Church of Peace Tour

De eerste geregistreerde geschiedenis over aardewerkactiviteiten in de regio Bolesławiec gaat terug tot het einde van de 14e eeuw. Sindsdien is de regio bekend geworden als een zeer belangrijk gebied voor de productie van aardewerk. De Professional Pottery School opende in 1893 met directeur dr Wilhelm Pukal, technisch directeur van de Royal Porcelain Factory in Berlijn. Dankzij zijn verbeteringen werd de stad Boleslawiec (voorheen Bunznlau) beroemd als de "stad van goede klei". Je bezoekt een van de beste lokale fabrikanten en observeert de geschoolde werknemers in de verschillende productiestadia. Vooral spectaculair is de decoratie, die allemaal met de hand wordt gedaan met speciale stempels met het emblematische patroon genaamd pauwoog. Daarna is er tijd om te winkelen voordat u naar de volgende halte gaat, een lokaal restaurant voor de lunch. Op de terugweg krijgt u de kans om een van de grootste houten kerken van Europa te zien. De opmerkelijke vredeskerk in Jawor werd gebouwd tijdens de sociaal-politieke context van de 17e eeuw tijdens de religieuze oorlogen en de vervolging van de protestanten. Het werd gebouwd onder zeer strikte voorschriften en is nu een UNESCO-werelderfgoed.

Wroclaw naar de Vredeskerk en Project Riese Tour

3. Wroclaw naar de Vredeskerk en Project Riese Tour

Uw chauffeur zal u ontmoeten bij het hotel en u eerst naar Project Riese brengen, op 1,5 uur rijden van Wroclaw. Eenmaal aangekomen op de Project Riese-site, kun je deze fascinerende plek gaan verkennen. Project Riese was de codenaam voor een indrukwekkend bouwproject geïnitieerd door nazi-Duitsland tussen 1943 en 1945, bestaande uit zeven ondergrondse constructies in het Uilengebergte en het kasteel van Książ. Verken dit buitengewone netwerk van ondergrondse grotten, allemaal in verschillende staat van voltooiing, en leer meer over de geschiedenis van de site. Je kunt hier blijven lunchen of naar de volgende plaats rijden, de Vredeskerk, die nog steeds een actieve protestantse parochie is. Het is het grootste houten gebouw in Europa dat duizenden toeristen trekt. Degenen die de kerk bezochten, zeggen dat ze zoiets nog nooit eerder hebben gezien. De kerk heeft een unieke geschiedenis waardoor het een plek is die je gezien moet hebben voor iedereen die naar Wroclaw komt!

Van Wrocław: privétour Świdnica Church of Peace

4. Van Wrocław: privétour Świdnica Church of Peace

Begin je tour vanuit de lobby van je accommodatie in Wroclaw. Hier staat uw persoonlijke chauffeur klaar om u te ontmoeten en te begroeten. Ga vervolgens op weg naar de Vredeskerk in Świdnica, het grootste houten gebouw in Europa. Geniet van maximaal 1 uur vrije tijd om de kerk in je eigen tempo te verkennen. Nadat je de Vredeskerk en het bijbehorende terrein hebt verkend, brengt je chauffeur je terug naar je accommodatie. Geniet van het gemak van een privétransfer in een comfortabel, modern voertuig na een dag verkennen.

Van Wroclaw: Vredeskerken in Swidnica en Jawor

5. Van Wroclaw: Vredeskerken in Swidnica en Jawor

Je wordt opgehaald bij de lobby van je hotel in Wroclaw. Uw persoonlijke chauffeur wacht op u voordat u vertrekt om de prachtige Vredeskerk in Świdnica te zien, het grootste houten gebouw in Europa. Een rustige rit van iets meer dan een uur, geniet van de pittoreske rit naar Świdnica. Nadat je de Vredeskerk en het aangrenzende terrein hebt verkend, brengt je chauffeur je naar de tweede Vredeskerk, die 40 km naar het noorden in de stad Jawor ligt. Het is een zeer unieke kerk. Na een bezoek aan de Jawor-kerk brengt uw chauffeur u terug naar uw accommodatie. Geniet van het gemak van een privétransfer in een comfortabel, modern voertuig na een dag verkennen.

Wrocław: Full-Day UNESCO Church of Peace Tour

6. Wrocław: Full-Day UNESCO Church of Peace Tour

Ontmoet je gids in Wrocław en wordt je volledige dagtour. Rijd langs een schilderachtige route van Wrocław naar de stad Sobotka, een van de meer unieke en mysterieuze plekken in Polen. De stad ligt aan de voet van de berg Sleza, een heuvelrug komt uit de monotone Silezische laaglanden naar een hoogte van 718 meter en domineert het landschap van de provincie. Verken het marktplein en luister naar de fascinerende geschiedenis van de verschillende stammen die sinds de bronstijd in het gebied hebben geleefd. Bewonder oude stenen sculpturen die religieuze symbolen waren. Maak een korte stop bij de archeologische vindplaats van Bedkowice om te zien welke vroege Slavische nederzettingen er goed uitzagen. Doorgaan naar het dorp Krzyzowa, de thuisbasis van de Stichting voor wederzijds begrip in Europa. Eenmaal daar, kom je te weten over de Pools-Duitse verzoeningsmis, gevierd op 12 november 1989. Daarna reis je naar Swidnica om de betoverende stad te bewonderen met zijn indrukwekkende kathedraal en pittoresk marktplein. Geniet van vrije tijd voor de lunch of om op eigen gelegenheid te verkennen. Breng tenslotte een bezoek aan de prachtige Church of Peace, de grootste houten kerk van Europa. Ontspan daarna op de rit terug naar Wrocław.

Veelgestelde vragen over Swidnica

Welke topattracties zijn een must-see in Swidnica?

De topattracties in Swidnica zijn:

Sitemap Swidnica

Wil je alle activiteiten in Swidnica ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.