Kies data

Dingen om te doen Swidnica

Swidnica: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Wroclaw: Kasteel Ksiaz en Vredeskerk in Swidnica

1. Vanuit Wroclaw: Kasteel Ksiaz en Vredeskerk in Swidnica

Geniet van een tour van een halve dag naar een van de mooiste plekken in Neder-Silezië. Verken eerst het kasteel van Ksiaz. Dit is het op twee na grootste kasteel van Polen met meer dan 400 kamers. Meer dan 400 jaar behoorde het toe aan één familie, de Hochbergs, een van de rijkste en beroemdste families van Europa. Nadat je het kasteel en het terrein hebt verkend, brengt je chauffeur je terug naar de Vredeskerk in Swidnica, een rit die ongeveer 20 minuten duurt. Duizenden toeristen hebben de kerk bezocht, wat je nog nooit eerder hebt gezien. Met een unieke geschiedenis en esthetiek is het een must-see voor iedereen die Wroclaw bezoekt! Geniet na uw dag verkennen van het gemak van een privétransfer in een comfortabel, modern voertuig.

Wroclaw: Neder-Silezië, kasteel Ksiaz en complexe Osówka-tour

2. Wroclaw: Neder-Silezië, kasteel Ksiaz en complexe Osówka-tour

De Vredeskerk in Świdnica is het grootste houten religieuze gebouw in Europa, gebouwd in het voormalige Silezië in het midden van de 17e eeuw te midden van de religieuze strijd die volgde op de Vrede van Westfalen. Beperkt door de fysieke en politieke omstandigheden, getuigen de Vredeskerken van de zoektocht naar religieuze vrijheid en zijn ze een zeldzame uitdrukking van de lutherse ideologie in een idioom dat over het algemeen wordt geassocieerd met de katholieke kerk. Gebouwd buiten de stadsmuren, gemaakt van hout of klei en gebouwd in minder dan een jaar, nu geplaatst op de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties. Książ is het op twee na grootste kasteel van Polen, gelegen op een majestueuze rotsklif langs de rivier de Pelcznica. Prachtig omringd door het bos op een hoogte van 395 meter boven de zeespiegel, wordt het kasteel vaak 'de parel van Neder-Silezië' genoemd. Een dergelijke locatie die overeenkomt met de grootte van het gebouw is zeldzaam in Europa. In 1943 was de paramilitaire organisatie van Hitler het kasteel binnengestormd en begonnen met de bouw van een van de belangrijkste wijken voor Adolf Hitler. Complex Osówka maakt deel uit van een bouwproject uitgevoerd door nazi-Duitsland tussen 1943-1945 (codenaam Riese). Mysterieuze structuren met de bijnaam "Underground City" wachten nog steeds om hun geheimen te onthullen. Ontdek Hitlers laatste en grootste wijken in Neder-Silezië.

Van Wroclaw: privétour Parels van Neder-Silezië van een hele dag

3. Van Wroclaw: privétour Parels van Neder-Silezië van een hele dag

Ontdek de beroemdste plekken van de regio Neder-Silezië tijdens deze eendaagse rondleiding vanuit Wroclaw. Begin de reis vanuit je hotel in Wroclaw en ga richting de Churches of Peace in Jawor en Swidnica. De kerken zijn de grootste houten religieuze gebouwen in Europa en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze unieke, rijkelijk versierde kerken werden gebouwd door de Silezische protestanten in de 17e eeuw na de Dertigjarige Oorlog. Rijd daarna naar het magnifieke Ksiaz-kasteel, het op twee na grootste kasteel in Polen dat dateert uit de 13e eeuw. Tijdens je bezoek bewonder je antieke interieurs, torens en terrassen in Franse stijl. Mis de kans niet om een aangename wandeling te maken in de tuinen rondom het kasteel. Na het verkennen van het kasteel van Ksiaz, geniet je van een transfer terug naar je hotel.

Uit Wroclaw: Vredeskerken in Swidnica en Jawor

4. Uit Wroclaw: Vredeskerken in Swidnica en Jawor

Je wordt opgehaald bij de lobby van je hotel in Wroclaw. Uw persoonlijke chauffeur wacht op u voordat u op weg gaat naar de prachtige Vredeskerk in Świdnica, het grootste vakwerkhuis van Europa. Een rustige rit van iets meer dan een uur, geniet van de pittoreske rit naar Świdnica. Nadat je de Church of Peace en het aangrenzende terrein hebt verkend, brengt je chauffeur je naar de tweede Church of Peace, die 40 km naar het noorden in de stad Jawor ligt. Het is een heel bijzondere kerk. Na een bezoek aan de Jawor-kerk brengt uw chauffeur u terug naar uw accommodatie. Geniet na een dag vol ontdekkingen van het gemak van een privétransfer in een comfortabel, modern voertuig.

Van Wroclaw: Polish Pottery and Jawor Church of Peace Tour

5. Van Wroclaw: Polish Pottery and Jawor Church of Peace Tour

De eerste geregistreerde geschiedenis over aardewerkactiviteiten in de regio Bolesławiec gaat terug tot het einde van de 14e eeuw. Sindsdien werd de regio bekend als een zeer belangrijk gebied voor de aardewerkproductie. Bezoek een van de beste lokale fabrikanten en observeer de geschoolde arbeiders in de verschillende productiestadia. Vooral spectaculair is de decoratie, die allemaal met de hand wordt gedaan met speciale stempels met het emblematische patroon dat pauwenoog wordt genoemd. Daarna is er wat tijd om te winkelen voordat u naar de volgende halte gaat, een lokaal restaurant voor de lunch. Op de terugweg krijgt u de kans om een van de grootste houten kerken van Europa te zien. De opmerkelijke Vredeskerk in Jawor werd gebouwd tijdens de sociaal-politieke context van de 17e eeuw tijdens de godsdienstoorlogen en de vervolging van de protestanten. Het werd gebouwd onder zeer strikte voorschriften en staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wrocław: UNESCO-vredeskerktour van een hele dag

6. Wrocław: UNESCO-vredeskerktour van een hele dag

Ontmoet je gids in Wrocław en wordt je dagtour. Rijd over een schilderachtige route van Wrocław naar de stad Sobotka, een van de meer unieke en mysterieuze plaatsen in Polen. De stad ligt aan de voet van de berg Sleza, een heuvelrug die uit het eentonige Silezische laagland naar een hoogte van 718 meter oprijst en het landschap van de provincie domineert. Verken het marktplein en luister naar de fascinerende geschiedenis van de verschillende stammen die sinds de bronstijd in het gebied hebben gewoond. Bewonder oude stenen sculpturen die religieuze symbolen waren. Maak een korte stop bij de archeologische vindplaats Bedkowice om te zien hoe vroege Slavische nederzettingen eruit zagen. Ga verder naar het dorp Krzyzowa, de thuisbasis van de Stichting voor wederzijds begrip in Europa. Eenmaal daar, kom je meer te weten over de Pools-Duitse verzoeningsmis, gevierd op 12 november 1989. Daarna reis je naar Swinica om de betoverende stad met zijn indrukwekkende kathedraal en het pittoreske marktplein te bewonderen. Geniet van vrije tijd voor de lunch of om zelf te verkennen. Breng ten slotte een bezoek aan de prachtige Church of Peace, de grootste houten kerk van Europa. Hierna kunt u ontspannen tijdens de rit terug naar Wrocław.

Van Wrocław: privérondleiding door de Świdnica-vredeskerk

7. Van Wrocław: privérondleiding door de Świdnica-vredeskerk

Begin je tour vanuit de lobby van je accommodatie in Wroclaw. Hier staat uw persoonlijke chauffeur klaar om u te begroeten. Ga vervolgens op weg naar de Vredeskerk in Świdnica, het grootste vakwerkhuis van Europa. Geniet van maximaal 1 uur vrije tijd om de kerk in je eigen tempo te verkennen. Nadat je de Church of Peace en het bijbehorende terrein hebt verkend, brengt je chauffeur je terug naar je accommodatie. Geniet na een dag vol ontdekkingen van het gemak van een privétransfer in een comfortabel, modern voertuig.

Wroclaw naar Vredeskerk en Project Riese Tour

8. Wroclaw naar Vredeskerk en Project Riese Tour

Uw chauffeur ontmoet u bij het hotel en brengt u eerst naar Project Riese, op 1,5 uur rijden van Wroclaw. Eenmaal aangekomen op de locatie van Project Riese, kunt u deze fascinerende plek gaan verkennen. Project Riese was de codenaam voor een indrukwekkend bouwproject geïnitieerd door nazi-Duitsland tussen 1943 en 1945, bestaande uit zeven ondergrondse constructies in het Uilengebergte en het kasteel van Książ. Verken dit buitengewone netwerk van ondergrondse grotten, allemaal in verschillende staat van voltooiing, en leer over de geschiedenis van de site. U kunt hier blijven lunchen of naar de volgende plaats rijden, de Church of Peace, die nog steeds een actieve protestantse parochie is. Het is het grootste vakwerkhuis van Europa dat duizenden toeristen trekt. Degenen die de kerk bezochten, zeggen dat ze zoiets nog nooit eerder hebben gezien. De kerk heeft een unieke geschiedenis waardoor het een must-see plek is voor iedereen die naar Wroclaw komt!

8 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Topbezienswaardigheden in Swidnica

Andere activiteiten in Swidnica

Wil je alle activiteiten in Swidnica ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.