Datums kiezen

Ontdek het beste van
Swidnica

Swidnica

Onze aanbevelingen voor Swidnica

Wroclaw: Neder-Silezië, Ksiaz Castle & Church of Peace Tour

1. Wroclaw: Neder-Silezië, Ksiaz Castle & Church of Peace Tour

Książ is het op twee na grootste kasteel van Polen, gelegen op een majestueuze rotsklif langs de rivier de Pelcznica. Prachtig omringd door het bos op een hoogte van 395 meter boven de zeespiegel, wordt het kasteel vaak 'de parel van Neder-Silezië' genoemd. Een dergelijke locatie die overeenkomt met de grootte van het gebouw is zeldzaam in Europa. In 1943 was de paramilitaire organisatie van Hitler het kasteel binnengestormd en begonnen met de bouw van een van de belangrijkste wijken voor Adolf Hitler. De Vredeskerk in Świdnica is het grootste houten religieuze gebouw in Europa, gebouwd in het voormalige Silezië in het midden van de 17e eeuw te midden van de religieuze strijd die volgde op de Vrede van Westfalen. Beperkt door de fysieke en politieke omstandigheden, getuigen de Vredeskerken van de zoektocht naar religieuze vrijheid en zijn ze een zeldzame uitdrukking van de lutherse ideologie in een idioom dat over het algemeen wordt geassocieerd met de katholieke kerk. Gebouwd buiten de stadsmuren, gemaakt van hout of klei en gebouwd in minder dan een jaar, nu geplaatst op de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties. Het marktplein van Świdnica - zeer charmante plek die u zeker moet bezoeken. Gerenoveerde, kleurrijke herenhuizen met gotische relikwieën, prachtige fonteinen, waaronder een waterput met Neptunus uit 1732, en indrukwekkende verlichting die tijdens wedstrijden werd bekroond, maken indruk. Het Wałbrzych Palm House is ontstaan uit het initiatief van de laatste vertegenwoordiger van de Hochberg-dynastie in kasteel Książ, Hans Heinrich XV. De prins liet het bouwen voor zijn echtgenote, Mary Theresa Cornwallis-West. Het is de enige dergelijke faciliteit in Polen die bewaard is gebleven in zijn oorspronkelijke constructie.

Juwelen van Neder-Silezië Dagvullende tour vanuit Wroclaw

2. Juwelen van Neder-Silezië Dagvullende tour vanuit Wroclaw

Begin je dagtour naar Neder-Silezië met een bezoek aan het prachtige Slot Fürstenstein, ongetwijfeld één van de grootste monumenten van de regio. Dit op 2 na grootste kasteel van Polen staat bekend als de parel van Neder-Silezië en ligt in de schilderachtige vallei van de Pelcznica-rivier. Het kasteel is een mengelmoes van bouwstijlen. De kamers van het kasteel herbergden ooit voorname gasten zoals John Quincy Adams (een van de eerste presidenten van de Verenigde Staten), Winston Churchill en de keizers van zowel Duitsland als Rusland. Je brengt een bezoek aan het representatieve deel van het kasteel en komt meer te weten over de opkomst en ondergang van de familie. Je hoort verhalen over de ongekende weelde, de schandalen die zich afspeelden in de hogere kringen, over de drama's en de geheimen van het kasteel.  De laatste locatie op je tour is de prachtige Vredeskerk in Świdnica, die terecht een plek verdient op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De kerk werd oorspronkelijk van hout, stro en leem gebouwd door protestanten in de 17e eeuw en is een indrukwekkend meesterwerk van sacrale kunst. Świdnica is ook de geboorteplaats van dé luchtmachtlegende uit de Eerste Wereldoorlog: Manfred von Richthofen, beter bekend als de Rode Baron. Je hebt tijdens deze tour de gelegenheid om zijn bescheiden huis te bezoeken.

Vanuit Wroclaw: Kasteel Ksiaz en Vredeskerk in Swidnica

3. Vanuit Wroclaw: Kasteel Ksiaz en Vredeskerk in Swidnica

Geniet van een tour van een halve dag naar een van de mooiste plekken in Neder-Silezië. Verken eerst het kasteel van Ksiaz. Dit is het op twee na grootste kasteel van Polen met meer dan 400 kamers. Meer dan 400 jaar behoorde het toe aan één familie, de Hochbergs, een van de rijkste en beroemdste families van Europa. Nadat je het kasteel en het terrein hebt verkend, brengt je chauffeur je terug naar de Vredeskerk in Swidnica, een rit die ongeveer 20 minuten duurt. Duizenden toeristen hebben de kerk bezocht, wat je nog nooit eerder hebt gezien. Met een unieke geschiedenis en esthetiek is het een must-see voor iedereen die Wroclaw bezoekt! Geniet na uw dag verkennen van het gemak van een privétransfer in een comfortabel, modern voertuig.

Dagtrip naar Rock City in Adrspach en Kerk van de Vrede

4. Dagtrip naar Rock City in Adrspach en Kerk van de Vrede

Deze tour omvat de meest adembenemende attracties die beschikbaar zijn in Wrocław. Onze chauffeur ontmoet je in het hotel en na 2 uur rijden betreed je een totaal andere wereld met duizenden torens en adembenemende uitzichten. De grootste rots is ruim 81 meter hoog en de smalste doorgang is 0,5 meter. Het is een van de grootste en wildste rotslabyrint van Europa! De toeristische route door het rotsstadje vormt een lus en is groen gemarkeerd. Om de hele route af te leggen, dient u minimaal 2 uur te reserveren. Tijdens de tour zul je een buitengewoon meer met kristalhelder water, een prachtige Gothis-poort en vele andere geweldige plekken kunnen zien. Daarna brengt uw chauffeur u naar de Kerk van de Vrede in Swidnica, waar u ongeveer 30 minuten blijft. Veel mensen zeggen dat alle kerken hetzelfde zijn en willen deze overslaan. Maar de Kerk van de Vrede is anders en is daarom toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ik beloof je dat je de kerk nog nooit eerder zo hebt gezien. De kerk ligt halverwege Wroclaw en Adrsprach. De chauffeur heeft ongeveer 1 uur nodig om u terug te brengen naar Wrocław.

Wrocław: UNESCO-vredeskerktour van een hele dag

5. Wrocław: UNESCO-vredeskerktour van een hele dag

Ontmoet je gids in Wrocław en wordt je dagtour. Rijd over een schilderachtige route van Wrocław naar de stad Sobotka, een van de meer unieke en mysterieuze plaatsen in Polen. De stad ligt aan de voet van de berg Sleza, een heuvelrug die uit het eentonige Silezische laagland naar een hoogte van 718 meter oprijst en het landschap van de provincie domineert. Verken het marktplein en luister naar de fascinerende geschiedenis van de verschillende stammen die sinds de bronstijd in het gebied hebben gewoond. Bewonder oude stenen sculpturen die religieuze symbolen waren. Maak een korte stop bij de archeologische vindplaats Bedkowice om te zien hoe vroege Slavische nederzettingen eruit zagen. Ga verder naar het dorp Krzyzowa, de thuisbasis van de Stichting voor wederzijds begrip in Europa. Eenmaal daar, kom je meer te weten over de Pools-Duitse verzoeningsmis, gevierd op 12 november 1989. Daarna reis je naar Swinica om de betoverende stad met zijn indrukwekkende kathedraal en het pittoreske marktplein te bewonderen. Geniet van vrije tijd voor de lunch of om zelf te verkennen. Breng ten slotte een bezoek aan de prachtige Church of Peace, de grootste houten kerk van Europa. Hierna kunt u ontspannen tijdens de rit terug naar Wrocław.

Uit Wroclaw: Vredeskerken in Swidnica en Jawor

6. Uit Wroclaw: Vredeskerken in Swidnica en Jawor

Je wordt opgehaald bij de lobby van je hotel in Wroclaw. Uw persoonlijke chauffeur wacht op u voordat u op weg gaat naar de prachtige Vredeskerk in Świdnica, het grootste vakwerkhuis van Europa. Een rustige rit van iets meer dan een uur, geniet van de pittoreske rit naar Świdnica. Nadat je de Church of Peace en het aangrenzende terrein hebt verkend, brengt je chauffeur je naar de tweede Church of Peace, die 40 km naar het noorden in de stad Jawor ligt. Het is een heel bijzondere kerk. Na een bezoek aan de Jawor-kerk brengt uw chauffeur u terug naar uw accommodatie. Geniet na een dag vol ontdekkingen van het gemak van een privétransfer in een comfortabel, modern voertuig.

Van Wrocław: privérondleiding door de Świdnica-vredeskerk

7. Van Wrocław: privérondleiding door de Świdnica-vredeskerk

Begin je tour vanuit de lobby van je accommodatie in Wroclaw. Hier staat uw persoonlijke chauffeur klaar om u te begroeten. Ga vervolgens op weg naar de Vredeskerk in Świdnica, het grootste vakwerkhuis van Europa. Geniet van maximaal 1 uur vrije tijd om de kerk in je eigen tempo te verkennen. Nadat je de Church of Peace en het bijbehorende terrein hebt verkend, brengt je chauffeur je terug naar je accommodatie. Geniet na een dag vol ontdekkingen van het gemak van een privétransfer in een comfortabel, modern voertuig.

Kasteel Książ en Vredeskerk in Świdnica

8. Kasteel Książ en Vredeskerk in Świdnica

Je ontmoet je chauffeur op het ontmoetingspunt en na 1,5 uur rijden zie je het op twee na grootste kasteel van Polen. Het oudste deel werd gebouwd in de 13e eeuw en is daarna een aantal keer verbouwd. De laatste grote verbouwing vond plaats in WO2 toen enkele kamers werden ingericht als privévertrekken voor Hitler. Tot het begin van WO II behoorde het kasteel toe aan een van de rijkste families van Europa, von Hochberg. Het grootste deel van de rondleiding door het kasteel gaat over de geschiedenis van Hochberg en hertogin Daisy - een van de mooiste en beroemdste vrouwen van haar tijd in Europa. In het kasteel maak je gebruik van zeer praktische audiogidsen die in het Engels of Duits zijn. Tussen mei en oktober kunnen bezoekers prachtige tuinen en tarraces rondom het kasteel bezichtigen. Deze tour omvat geen tunnels onder het kasteel. Je hebt 2,5 uur om het kasteel te verkennen. Na het bezoek aan het kasteel brengt de chauffeur je naar de Kerk van de Vrede in Świdnica. Het is slechts 30 minuten rijden van het kasteel. De kerk werd gebouwd in de XVII eeuw en is een van de grootste houten kerken in Europa. Het spectaculaire ontwerp en de unieke geschiedenis overtuigden deskundigen om de kerk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te plaatsen. Na een bezoek aan het interieur van de kerk moet je een wandeling maken rond het gebouw waar de oude begraafplaats ligt. Je hebt 30 minuten om de kerk te bekijken. Binnen kun je informatie lezen in vele talen.

Van Wroclaw: Pools aardewerk en Jawor Church of Peace Tour

9. Van Wroclaw: Pools aardewerk en Jawor Church of Peace Tour

De eerste geregistreerde geschiedenis over aardewerkactiviteiten in de regio Bolesławiec gaat terug tot het einde van de 14e eeuw. Sindsdien is de regio bekend geworden als een zeer belangrijk gebied voor de productie van aardewerk. Bezoek een van de beste lokale fabrikanten en observeer de geschoolde arbeiders in de verschillende productiestadia. Bijzonder spectaculair is de versiering, die allemaal met de hand wordt gedaan met speciale stempels met het emblematische patroon dat pauwenoog wordt genoemd. Daarna is er wat tijd om te winkelen voordat we naar de volgende stop gaan, een lokaal restaurant voor de lunch. Op de terugweg krijgt u de kans om een van de grootste houten kerken van Europa te zien. De opmerkelijke Vredeskerk in Jawor werd gebouwd tijdens de sociaal-politieke context van de 17e eeuw tijdens de godsdienstoorlogen en de vervolging van de protestanten. Het is gebouwd onder zeer strikte regels en het staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Van Wroclaw: privétour Parels van Neder-Silezië van een hele dag

10. Van Wroclaw: privétour Parels van Neder-Silezië van een hele dag

Ontdek de beroemdste plekken van de regio Neder-Silezië tijdens deze eendaagse rondleiding vanuit Wroclaw. Begin de reis vanuit je hotel in Wroclaw en ga richting de Churches of Peace in Jawor en Swidnica. De kerken zijn de grootste houten religieuze gebouwen in Europa en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze unieke, rijkelijk versierde kerken werden gebouwd door de Silezische protestanten in de 17e eeuw na de Dertigjarige Oorlog. Rijd daarna naar het magnifieke Ksiaz-kasteel, het op twee na grootste kasteel in Polen dat dateert uit de 13e eeuw. Tijdens je bezoek bewonder je antieke interieurs, torens en terrassen in Franse stijl. Mis de kans niet om een aangename wandeling te maken in de tuinen rondom het kasteel. Na het verkennen van het kasteel van Ksiaz, geniet je van een transfer terug naar je hotel.

12 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Swidnica

Wil je alle activiteiten in Swidnica bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Swidnica

Gemiddelde beoordeling

4.9
(35 beoordelingen)

Deze dagtocht was een hoogtepunt van onze reis naar Polen. Onze Duitstalige gids Matthias vertelde tijdens de reis op een onderhoudende manier veel over de geschiedenis van Wroclaw en omgeving. In Fürstenstein en later in Schweidnitz legde hij ons het kasteel en de Vredeskerk uit met veel achtergrondkennis en kleine anekdotes 🙂 Het was een allround geslaagde dag, vooral dankzij onze gids Matthias.

Interessant en zoals beschreven. De chauffeur was erg behulpzaam en vriendelijk, de gids sprak interessant Engels. De plaatsen zijn erg mooi en bijzonder, moeilijk zelfstandig te bereiken voor degenen die net als wij zonder auto op vakantie waren in Wroclaw.