Sydney

Sydney: de beste attracties

Wat is er te beleven in Sydney?

Sydney ligt aan één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Het stadse comfort, de prachtige stranden en de weidse bergen vormen een heerlijk mix. Hier een aantal topactiviteiten in de grootste stad van Australië.

 • Sydney Opera House

  1. Sydney Opera House

  Het Sydney Opera House bestaat eigenlijk uit meedere zalen voor allerlei soorten optredens, niet alleen opera. Pak een voorstelling mee in het meest iconische gebouw van Sydney!

 • Sydney Harbour Bridge

  2. Sydney Harbour Bridge

  De Sydney Harbour Bridge (bijnaam: de kleerhanger) is niet alleen om naar te kijken, je kunt hem ook beklimmen! Boek een Bridge Climb bij zonsondergang.

 • Taronga Zoo

  3. Taronga Zoo

  Taronga Zoo is een van de topattracties van Sydney. Naast de dieren en de lezingen die er worden gehouden, kun je genieten van een geweldig uitzicht op Sydney!

 • The Rocks

  4. The Rocks

  The Rocks is de naam van de eerste Europese nederzetting in Australië, die is vernoemd naar de zandstenen gebouwen aldaar.

 • Sydney Tower Eye

  5. Sydney Tower Eye

  Beklim de Sydney Tower en bekijk de stad vanaf haar hoogste punt. Vervolgens kun je op koopjesjacht in het winkelcentrum beneden!

 • Wild Life Sydney dierentuin

  6. Wild Life Sydney dierentuin

  WILD LIFE Sydney werd gebouwd als uitbreiding van het aquarium om de leefgebieden van typisch Australische dieren te imiteren. Het perfecte gezinsuitje!

 • Darling Harbour

  7. Darling Harbour

  De skyline van Darling Harbour is de kroon op een levendige wijk, met onder meer de Chinese Garden of Friendship en het grootste IMAX-scherm ter wereld!

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Veel mensen op het noordelijk halfrond zijn geneigd de wintermaanden te ontvluchten, maar de Australische hitte in januari en februari kan heel intens zijn. In maart begint de herfst, dan is de warmte dragelijk maar kun je nog steeds van het strand genieten. Als je een wat lager budget hebt, is mei je beste optie: door het koelere weer zijn de hotels dan voordeliger.

 • Hoeveel dagen?

  Dat hangt er natuurlijk van af wat voor vakantie je zoekt. De hoogtepunten kun je in een paar dagen zien. Een dagtrip naar de Blue Mountains is zeker het overwegen waard, en als je al een langere reis hebt geboekt - geen zorgen! Zelfs de meest doorgewinterde reiziger kan zich in Sydney wekenlang vermaken.

 • Vervoer binnen de stad

  De meeste bezienswaardigheden liggen in het central business district aan de haven. Als je geen zin hebt om te lopen, kun je de City Circle Train en de Monorail nemen naar de meeste hotspots. Sydney heeft ook een voordelige ferryservice waarmee je de stad vanaf het water kunt zien. Als je de stad uit wil, kun je de treintijden checken op www.transportnsw.info.

Goed om te weten

 • Taal
  Engels
 • Valuta
  Australische Dollar ($)
 • Tijdzone
  UTC (+10:00)
 • Landnummer
  61
 • De beste periode voor een bezoek
  Bezoek Sydney in maart voor mildere temperaturen, maar ga er heen in mei voor budget-vriendelijk aanbiedingen!

Other Sightseeing Options in Sydney

Want to discover all there is to do in Sydney? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Sydney

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 10.903 beoordelingen

Leuk om te doen maar het dorpje Leura mocht echt over geslagen worden van mij. Niet dat het een slecht dorpje was maar het is niet eens benoemend waardig. Ik kreeg meer het gevoel dat de bussen een contract hadden met het dorp om daar toeristen te droppen om daar geld aan te verdienen. Ik had liever door gereden naar de Blue Mountains en dan daar iets gegeten. De buschauffeur was leuk en vertelde net genoeg over alles met een grapje hier en daar. Maar het was niet de meest comfortabele bus. Ik was ook weer blij als ik er uit kon.

Mooie foto’s gemaakt van de haven, je moet geen verre vaar route verwachten. Het is onder de brug door langs de opera house en weer terug. Maar zeker de moeite waard, iedereen was super aardig en de humor en enthousiasme was al veel waard.

Helemaal leuk! Je krijgt een goed overzicht van de stad. Een erg leuke piloot, vriendelijk en spontaan. Het ophalen van het hotel ging ook helemaal goed. Vriendelijke chauffeur en leuk babbeltje mee gemaakt, alles was erg relaxed.

Good organized afternoon tour. Really enjoyed the beautiful nature and learned a lot about the history of Sydney & Blue Mountains. It’s not a super easy hike by the way.

Prima optie om de stad en strand te verkennen en bij de highlights eruit te stappen. In begin even goed zoeken waar de halte is, op plekken waar je het niet verwacht.