Datums kiezen

Synagoge van Córdoba

Synagoge van Córdoba

Synagoge van Córdoba: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

1. Córdoba: Joodse wijk, synagoge, moskee en Alcázar tour

Ontdek de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding door de stad. Bezoek de Grote Moskee-kathedraal, de beroemde Joodse wijk met een van de best bewaarde synagogen van Spanje, en het Alcázar van de christelijke koningen met zijn indrukwekkende tuinen. Bezoek eerst de Grote Moskee-kathedraal. De tweekleurige bogen nemen je mee terug naar de islamitische periode van Córdoba. Kom meer te weten over de architectuur en hoe de kathedraal aan de moskee is toegevoegd. Bezoek vervolgens de Joodse wijk, het beroemdste historische gebied van de middeleeuwse wijk. Ontdek Calleja de la Hoguera, een straat waar de gids meer zal vertellen over de oorsprong van de Joodse cultuur in Spanje en de betekenis ervan voor Córdoba. Bezoek vervolgens de soek, de synagoge en het standbeeld van Maimónides. Sluit de tour af met een bezoek aan het Alcázar van de christelijke koningen. Ontdek het belang van dit monument in de geschiedenis van Córdoba en de verschillende rollen die het heeft gespeeld.

Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

2. Cordoba Moskee & Joodse Wijk Tour met Tickets

Verken de Moskee-Kathedraal van Cordoba, een van de meest bezochte monumenten in Spanje. De bouw begon in de 8e eeuw en het werd de op één na grootste moskee ter wereld. Tijdens deze 2,5 uur durende rondleiding ontdek je het interieur met een woud van zuilen en dubbele bogen, de Maqsura, de Mihrab en het indrukwekkende koor vlakbij de Burgemeesterskapel. In de 13e eeuw, onder Ferdinand III, werd de moskee omgebouwd tot een katholieke kathedraal. Daarnaast maak je een rondleiding door de historische Joodse wijk van de stad. Deze wijk ligt vlakbij de Moskee-Kathedraal en is een van de meest bezochte wijken van Córdoba. Bekijk de Synagoge (behalve op zon- en feestdagen), de Joodse straat, de Arabische markt (Zoco) en het bronzen standbeeld van Maimonides.

Vanuit Sevilla: dagtour naar Córdoba en Carmona

3. Vanuit Sevilla: dagtour naar Córdoba en Carmona

Ga mee op een dagtour naar Córdoba en Carmona vanuit Sevilla. Geniet van een dagtocht met gids en verken de Mezquita, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en hoor van je gids alles over het historische centrum van Carmona. Bekijk de moskee-kathedraal van Córdoba en bewonder het prachtige Andalusische platteland. Vertrek in de ochtend vanuit Sevilla en rijd naar Córdoba. Je ontdekt bezienswaardigheden zoals de Synagoge van Córdoba en het natuurwonder van de Sotos de la Albolaifa. Stop in Carmona, gebouwd op een heuvelrug die uitkijkt over de centrale vlakte van Andalusië, en geniet van het prachtige uitzicht. Dan gaat de tocht verder naar Córdoba, ooit de thuisbasis van Romeinen, Moren, katholieken en andere beschavingen.De stad werd in 1984 uitgeroepen tot Unesco-Werelderfgoed. Je ziet onder andere een Romeinse brug, de Torre de la Calahorra en de straten van de Joodse wijk. Je bezoekt de moskee-kathedraal van Córdoba en ontdekt een juweel van islamitische kunst. In de moskee kun je gebruikmaken van een complete audiogids in een taal naar keuze. Geniet daarna van wat vrije tijd om te lunchen of te winkelen.

Cordoba: Joodse wijk en Moskee-Kathedraal rondleiding

4. Cordoba: Joodse wijk en Moskee-Kathedraal rondleiding

Ontdek de geschiedenis van Córdoba tijdens een rondleiding langs de belangrijkste monumenten. Begin in het historische hart van de stad en ontdek de Synagoge van Córdoba, de Moskee-Kathedraal van Córdoba, de Judería de Córdoba en nog veel meer. Bezoek vanaf het Monument van de Geliefden de Synagoge (behalve op maandag, zondag en feestdagen), waar de hoofddeur rijkelijk is versierd met Mudejar pleisterwerk en drie kleine balkons een klaverbladboog vormen met inscripties uit de psalmen. Wandel door het complexe netwerk van kleine straatjes die samen de historische Joodse wijk vormen, geniet van de typisch Andalusische smaak en stop op decoratieve pleinen en straten om de bezienswaardigheden in je op te nemen. Rond je tour af bij de Grote Moskee-Kathedraal van Cordoba, waar de mix van architectonische stijlen negen eeuwen geschiedenis van Cordoba onthult. Ga naar binnen om het labyrint van prachtige zuilen, dubbele arcades en hoefijzerbogen te bekijken. Ontdek hoe een katholieke kathedraal werd gebouwd in de islamitische moskee, met Byzantijnse mozaïeken van marmer. Aan het einde van de tocht wijst je gids je graag de weg naar lokale restaurants en tavernes als je authentieke Andalusische tapas wilt proeven (kosten niet inbegrepen).

Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

5. Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk binnen in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een rondleiding met gids, en kom meer te weten over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Sla de wachtrij over bij de 8e-eeuwse moskee-kathedraal van Córdoba, en bewonder de zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en wandel door de Joodse wijk om de synagoge, de Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te bekijken. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

Vanuit Sevilla: Córdoba en Moskee Kathedraal Hele Dag Tour

6. Vanuit Sevilla: Córdoba en Moskee Kathedraal Hele Dag Tour

Vertrek vanuit Sevilla en maak een schilderachtige rit van 1,5 uur naar Córdoba, onderweg langs prachtige bezienswaardigheden. Kom aan in de stad, ooit beschouwd als het licht van de wereld vanwege de culturele schatten en vele bibliotheken, medische scholen en universiteiten. Veroverd door moslimlegers in de achtste eeuw, werd het de hoofdstad van het islamitische emiraat en vervolgens het kalifaat van Córdoba, bloeiend onder de tweede kalief, Al-Hakam II. Bewonder de moskee-kathedraal van Córdoba met een voorrangstoegangspas en bekijk de gouden mozaïeken en eindeloze rijen rood-wit gestreepte bogen. Slenter langs honderden gestreepte zuilen van suikerriet en neem de kerkelijke elegantie van de Moorse moskee in je op. Kijk naar elegante koepels terwijl je gids een boeiend commentaar geeft over de meest aanlokkelijke attractie van Córdoba Betreed de smalle straatjes van de Joodse wijk en zie witgekalkte huizen vol bloemen. Ontdek de enige synagoge in Andalusië en wandel door de Calle de las Flores om een van de mooiste straten van Córdoba te ervaren. Profiteer van wat vrije tijd om zelf rond te lopen, boodschappen te doen en te genieten van een traditionele lunch. Reis vervolgens terug naar Sevilla en word afgezet bij je hotel.

Vanuit Malaga: Dagtrip Cordoba met tickets Moskee-Kathedraal

7. Vanuit Malaga: Dagtrip Cordoba met tickets Moskee-Kathedraal

Maak een dagtrip per bus van Malaga naar Cordoba. Verken de Moskee-Kathedraal van Córdoba, een Unesco-werelderfgoedlocatie en een van de meest bezochte monumenten van Spanje, met toegangsbewijzen inbegrepen. Wandel door de charmante straatjes van de Joodse wijk tijdens een wandeltour en bewonder de oude synagoge. Steek de Romeinse brug over, beroemd als decor voor het tv-programma Game of Thrones. Volg je gids op een 1 uur durende wandeling door een goed bewaard gebleven historische wijk van de Kalifaatstad, de Joodse wijk van Cordoba. Wandel door de beroemde straat Calleja de las Flores, ook wel bekend als de Zakdoeksteeg. Loop langs de Synagoge van Cordoba, de enige synagoge die in Andalusië bewaard is gebleven na de verdrijving van de Joden in 1492. Ga verder naar een van de belangrijkste pleinen in het midden van de Joodse wijk, Plaza Maimónides. Bekijk het karakteristieke bronzen standbeeld van Maimónides, ter ere van deze beroemde Cordobische Joodse filosoof en arts. Ga vervolgens naar de Patio de los Naranjos voor een rondleiding door de Grote Moskee-Kathedraal van Córdoba, een van de meest gevierde monumenten van Spanje. Leer hoe het weelderige gebedshuis oorspronkelijk werd gebouwd als moskee in de 8e eeuw en later werd omgebouwd tot kathedraal. Later krijg je wat vrije tijd om door het historische centrum van de stad te wandelen. Bekijk belangrijke monumenten zoals het Alcazar van de christelijke vorsten, het Plaza de la Corredera en de Patios de San Basilio. Probeer de lokale gastronomie zoals flamenquines (gefrituurde varkensrolletjes) of salmorejo (koude tomatensoep). Tenslotte ontmoet je je gids op het afgesproken tijdstip om aan de terugreis naar Malaga te beginnen.

Córdoba Rondleiding door de moskee, de Joodse wijk en Alcazar

8. Córdoba Rondleiding door de moskee, de Joodse wijk en Alcazar

Krijg een diepgaande introductie in de rijke geschiedenis van Córdoba tijdens een uitgebreide rondleiding langs de belangrijkste monumenten met een Engels- of Spaanssprekende gids. Wandel door de kronkelende straatjes van de oude Joodse wijk (La Judería) om de Souk van de ambachtslieden, het Monument voor Maimonides en de 14e-eeuwse synagoge van Córdoba te zien. Bewonder vervolgens de sierlijke tegels en rijke Mudejar-decoraties van de kapel van San Bartolomé. Bezoek de voormalige residentie van de christelijke koningen en koninginnen in het magnifieke Alcázar de los Reyes Cristianos. Sluit af met een blik op de prachtige moskee-kathedraal van Córdoba.

Córdoba: Moskee, Joodse wijk & Synagoge Tour met Ticket

9. Córdoba: Moskee, Joodse wijk & Synagoge Tour met Ticket

Ga mee op een rondleiding door Córdoba met voorrangstoegang tot de grote moskee-kathedraal. Volg je gids door de historische Joodse wijk en stap de indrukwekkende synagoge binnen. Ontmoet je ervaren gids buiten de moskee-kathedraal. Nadat je een headset hebt gekregen, begin je je rondleiding door te luisteren naar een inleiding over de geschiedenis van de moskee. Verken de binnenplaats van het complex, de Patio de los Naranjos. Proef de sfeer van deze rustige ruimte met veel groen en bewonder de prachtige klokkentoren. Sla dan de wachtrij over om het monument zonder gedoe te betreden. Laat je gids je door de moskee leiden. Bewonder de gebedsruimte, de mihrab en de beroemde rood-witte bogen, en maak foto's terwijl je rondloopt. Je gids vertelt je over de verschillende uitbreidingen van het gebouw en alle verborgen details van de architectuur. Vervolgens maak je een wandeling door de historische Joodse wijk, een must in Córdoba. Begin in Calleja de la Hoguera, waar je gids het Joodse erfgoed van het gebied en het belang ervan voor de ontwikkeling van de stad zal bespreken. Slenter over de ambachtsmarkt El Zoco, het pittoreske Plaza del Cardenal Salazar en de smalle Calleja de la Luna. Bekijk de souk, de kapel van Sint Bartholomeus, en het standbeeld van een van de belangrijkste denkers in de wereld: Maimónides. Ga ook naar de synagoge, een van de best bewaarde synagogen in Spanje.

Cordoba: Wandeltour met audiogids op App

10. Cordoba: Wandeltour met audiogids op App

Verken Cordoba op jouw manier met deze audiotour, toegankelijk op je smartphone! Dompel jezelf onder in de schoonheid van deze historische stad in je eigen tempo en in de taal van je voorkeur. Deze audiotour biedt je de flexibiliteit om zelf je bestemmingen te kiezen en te bepalen hoe lang je bij elke bezienswaardigheid wilt blijven. Cordoba is een levendige stad met veel gezellige pleinen en pittoreske straatjes en was vroeger een van de belangrijkste steden ter wereld. Qua geschiedenis heeft Córdoba veel te ontdekken en de vele overblijfselen in de stad zullen je versteld doen staan. Doe een audiotour door de stad en ontdek fantastische bezienswaardigheden zoals de wereldberoemde Mezquita kathedraal, Puente Romano de Córdoba, Alcázar de los Reyes Cristianos, de Synagoge van Cordoba en Torre de Calahorra. Daarnaast bewonder je tijdens deze audiotour de karakteristieke patio's die door de stad verspreid liggen en maak je de meest memorabele foto's in Calleja de las Flores. Ga er op uit en leer het bijzondere Córdoba kennen. We hebben zorgvuldig de mooiste wandelroute voor je samengesteld en meer dan 29 boeiende en interessante verhalen verzameld. Je komt langs alle bekende bezienswaardigheden, maar zult ook verrast worden door nieuwe ontdekkingen en verborgen juweeltjes. Verken de rijke geschiedenis van Keulen, omarm het bruisende heden en laat je verrassen door de boeiende legenden en verhalen. Of je nu op solo-avontuur gaat, van een romantische stadswandeling met je partner geniet of de stad met vrienden of familie verkent, onze audiotour met gids is geschikt voor alle voorkeuren. Bovendien krijg je een leuke korting als je de tour met je gezelschap doet.

31 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Synagoge van Córdoba: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Synagoge van Córdoba

Wil je alle activiteiten in Synagoge van Córdoba bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Synagoge van Córdoba

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.980 beoordelingen

Heel indrukwekkend. Córdoba is gewoonweg een must-see. Luca was een fijne gids die ons heel goed informeerde en ons op heel wat mooie plaatsen bracht. Nacho was een uitstekende gids in de Moskee-kathedraal, die ons uitgebreid informeerde over de geschiedenis van de site, met daarbij veel respect voor alle geloofsovertuigingen.

Indrukwekkend ondanks de regen. Maar het is januari. Onze gids Jaime was zeer gepassioneerd aan het vertellen. Het was een genot om aan deze tour deel te nemen. Cordoba is een prachtige stad. En zeker de moeite waard om terug te komen.

Ik vond de ervaring erg leuk. Omdat het zeer de moeite waard is als iemand die de monumenten die u bezoekt en de geschiedenis van die plaatsen begrijpt, u dit vertelt en u in de situatie plaatst.

Onze gids Miguel José was een uitstekende gastheer, met veel kennis van de monumenten en de stad Córdoba. Een wonder!

De gids en de programma's waren perfect. De transferbus had niet genoeg ruimte voor de benen.