Kies data

Dingen om te doen Szczecin

Szczecin: De beste dingen die je niet wil missen

Szczecin: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

1. Szczecin: hoogtepunten privéwandeling door de oude stad

Leer de legendes en historische feiten over Szczecin, een fantastische stad in West-Pommeren, tijdens een privérondleiding met gids. Hoor over het hertogdom Pommeren en ontdek de overblijfselen van de stadsvestingwerken bij de Seven Pillars Tower. Volg het middeleeuwse pad en bekijk de topattracties van Szczecin. Begin je tour in Park Anders en ontdek de verborgen monumenten in de bomen en planten van het park. Zoek naar het humoristische standbeeld van Jan Czekanowski. Als je beter kijkt, vind je er nog veel meer. Langs de weg passeer je enkele rooms-katholieke kerken van de steden en bewonder je hun prachtige architectuur. Je hebt ook de mogelijkheid om het interieur van de rooms-katholieke kerk van St. Wojciech te bekijken. Aangrenzend vindt u de Water Gate-fontein, die na zonsondergang een kleurrijk showspektakel biedt. Bezoek vervolgens de 14e-eeuwse kathedraalbasiliek van Sint-Jacob de apostel en bewonder de buitenkant. Zie de adellijke woningen, sierlijke huizen, waaronder de decoratieve woning van Loitz, nu de thuisbasis van de Staatshogeschool voor Beeldende Kunsten. Vervolg de tour richting de Odra-rivier om het Sienna-marktplein te bezoeken, samen met andere openbare gebouwen zoals het Rode Stadhuis en het stadhuis van Szczecin. Als u de optie van 3 uur selecteert, krijgt u de mogelijkheid om het beste uitzicht over de stad te bewonderen vanaf de Bulwar Piastowski. Bezoek vervolgens het meest prestigieuze monument van de stad - het kasteel van de hertogen van Pommeren. Leer meer over de geschiedenis van het hertogdom Pommeren en bewonder de rijkelijk versierde gebouwen. Ga vervolgens naar de Wały Chrobrego-promenade om de schoonheid en middeleeuwse sfeer van de stad te absorberen. De tour van een halve dag (4 uur) biedt de unieke mogelijkheid om de basiliek van St. James de Apostel te betreden, inclusief het adembenemende uitkijkplatform bovenop, evenals een bezoek aan het Filharmonisch orkest. Zie ten slotte de karakteristieke zonnewijzer voor de Koninklijke Poort.

Szczecin: privé traditionele Poolse foodtour

2. Szczecin: privé traditionele Poolse foodtour

Ontdek hoe de eetcultuur bij de Polen sterk geworteld is. Tijdens deze privérondleiding voor eten en sightseeing, laat uw professionele gids u de beste gerechten uit de Poolse keuken zien in 2, 3 of 4 zorgvuldig gekozen lokale locaties. Geniet op deze plaatsen van de speciale gelegenheid om te proberen, vergelijken en kiezen welke smaak uit een rijk scala aan traditionele gerechten die je het lekkerst vindt. Elke optie omvat een rondleiding door de oude binnenstad van Szczecin. Kies de optie van 2,5 uur om een basisset eten op 2 plaatsen te proberen. Proef verschillende soorten knoedels, Pools vlees en andere specialisten. Geniet ook van 1 frisdrank met cake en koffie / thee (behalve soep en bier). U kunt ook kiezen voor de optie van 3,5 uur om nog meer traditionele Poolse gerechten te proeven op 3 locaties. Probeer verschillende soorten knoedels, verschillende soorten Pools vlees, andere specialisten en traditionele soep. Deze optie is inclusief 1 frisdrank en bier, evenals cake en koffie / thee. Als je een nog uitgebreidere rondleiding door de Poolse cultuur en keuken wilt, kies dan voor de speciale optie van 5 uur. Deze tour omvat een combinatie van niet alleen eten, maar ook wodka of bier (je kunt kiezen uit 8 soorten bier of 8 soorten wodka-shots) en een uitgebreidere excursie.

Szczecin ondergrondse routes en privéwandeling door de oude stad

3. Szczecin ondergrondse routes en privéwandeling door de oude stad

Ontdek de betekenis van Szczecin in de Tweede Wereldoorlog tijdens een tour door de ondergrondse gangen. De bezette Duitse troepen bouwden een luchtafweerschuilplaats onder de stad in 18e-eeuwse tunnels die tot op de dag van vandaag heeft overleefd. Het asiel werd gebruikt tijdens luchtaanvallen en kon 5000 burgers huisvesten. Betreed het asiel en ontdek een verscheidenheid aan tentoonstellingen, mannequins, foto's en films die met speciale geluiden en lichten worden afgespeeld. Leer op een opwindende manier over het gebruik ervan in de Tweede Wereldoorlog. Loop over de "Tweede Wereldoorlog Route" met de schuilplaats als de belangrijkste attractie. Volg daarna je gids naar de oude binnenstad waar je de middeleeuwse bezienswaardigheden van de stad kunt bewonderen, inclusief het prachtige uitzicht op de rivier de Odra vanaf Bulwar Piastowski en zie het prachtige Market Sienny-plein. Voor degenen die meer willen zien, is er een optie van 3 uur met een extra speciale route in de ondergrondse schuilplaats. Deze route benadrukt het gebruik van de schuilplaats tijdens de Koude Oorlog en het leven tijdens communistische tijden.

Szczecin Poolse bier- en voedselproeverij privétour

4. Szczecin Poolse bier- en voedselproeverij privétour

Proef de beste Poolse bieren tijdens deze bierproeverij in Szczecin. Je vriendelijke biermeester zal de belangrijkste aspecten van professioneel bierproeven uitleggen en je alles vertellen over de bierbrouwtradities van Polen. Deze leuke en leerzame avond biedt een verhelderende introductie in de wereld van het bierbrouwen in Szczecin. Geniet van een ontspannen, maar verfijnde ervaring, terwijl je bieren proeft van grote, massaproducerende Poolse brouwerijen, evenals lokale speciaalbieren uit Szczecin. Je gids zal de verschillende brouwprocessen en ingrediënten uitleggen die nodig zijn om elk bier te maken, en je helpen je proefvaardigheden aan te scherpen. Je leert ook over de geschiedenis van het bierbrouwen in Polen en over de belangrijkste brouwtradities van de Poolse meesterbrouwers. Met deze Poolse bierproeverij kunt u een volledig assortiment bieren in één keer proberen, precies daar waar ze het beste worden gewaardeerd - in het hart van Szczecin.  

Szczecin privé-wodka-proeverij

5. Szczecin privé-wodka-proeverij

Verken de cultuur van Polen door zijn favoriete likeuren en bars tijdens een wodka-proeverij door Szczecin. Krijg inzicht in de lokale gebruiken en tradities van uw deskundige gids. Leer hoe u wodka's van de beste kwaliteit kunt identificeren en hoor hoe wodka wordt geproduceerd. Bezoek een restaurant dat een indrukwekkende selectie van verschillende wodka's en pruimenbrandewijnen serveert, en geniet van proeverijen met een selectie heerlijke snacks. Ga verder naar een bar die dateert uit de jaren '60 en hoor over de barre dagen van het communistische bewind. Ontdek de rol van wodka in het dagelijks leven als de meest sociale drank. Eindig op een eigenzinnige locatie waar wodkapresentatie wordt behandeld als een kunstvorm en de beste barmannen op verschillende manieren mooie shots bereiden.  

Szczecin: privéwandeling door de middeleeuwse binnenstad

6. Szczecin: privéwandeling door de middeleeuwse binnenstad

Luister naar legendes, feiten en verhalen over het hertogdom Pommeren en ontdek de overblijfselen van de stadsversterkingen tijdens een wandeling met je privégids. Begin het pad bij Plac Andersa, waar u enkele monumenten zult ontdekken die verborgen zijn tussen de bomen en planten in het park. Bekijk enkele rooms-katholieke kerken, bewonder hun prachtige torens en neem een kijkje in het interieur van de kerk van St. Wojciech. Zoek vervolgens de Water Gate, een fantastische fontein met een kleurrijke watershow na zonsondergang. Bekijk de grote 14e-eeuwse kathedraalbasiliek van St. Jacobus de Apostel. Passeer de voormalige adellijke residenties en sierlijke huizen van de oude stad, inclusief de decoratieve Loitz's Tenement, nu de thuisbasis van de State High School of Visual Arts. Loop naar de rivier de Odra om het marktplein van Sienny met zijn prachtige stadhuis te zien. Volg je gids naar een van de beste uitzichten in de stad bij Bulwar Piastowski. Ga dan op weg naar de trots van Szczecin, het kasteel van de hertogen van Pommeren. Bewonder ten slotte de prachtig versierde gebouwen en wandel ten slotte over de Wały Chrobrego-promenade.

Szczecin Pommeren Dukes' Castle Private Walking Tour

7. Szczecin Pommeren Dukes' Castle Private Walking Tour

Ontmoet je deskundige lokale gids en verken de topattractie van Szczecin, het kasteel van de hertogen van Pommeren. Het kasteel heeft vijf vleugels en twee binnenplaatsen. Als een culturele instelling organiseert het een scala aan culturele evenementen: concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen, conferenties en vergaderingen. De site dient ook om bezoekers te informeren over de geschiedenis van West-Pommeren. Loop door de binnenplaatsen van het kasteel, die bewaard zijn gebleven uit de middeleeuwen. Volg na je bezoek aan het kasteel je gids naar een van de mooiste locaties in Szczecin, de Wały Chrobrego-promenade. Onderweg passeer je ook de Tower of Seven Coats. Dit is een van de weinige overgebleven delen van de middeleeuwse vestingwerken van de stad. Als je meer van de stad wilt zien, kies je een optie van 3 uur vanaf de Wały Chrobrego-promenade en volg je je gids naar de Karłowicz Philharmonic Szczecin. Gemaakt in voorhoede stijl met geometrische delen en fascinerende architectuur binnen. Aan het einde van deze reis ziet u ook de karakteristieke zonnewijzer voor de Koninklijke Poort als het hart van de oude binnenstad van Szczecin.

Usedom: dagtocht naar Szczecin - privérondleiding

8. Usedom: dagtocht naar Szczecin - privérondleiding

Verken Polen en bezoek de prachtige stad Szczecin. Uw Duitstalige chauffeur en professionele gids halen u op bij uw accommodatie en rijden naar West-Pommeren, een gebied dat rijk is aan geschiedenis en cultuur. Luister naar legendes, feiten en verhalen over het hertogdom Pommeren en bezoek de overblijfselen van de stadsversterkingen. Volg het middeleeuwse pad en bekijk de topattracties van Szczecin, zoals het park: Plac Andersa, waar je de zittende figuur van de beroemde Poolse antropoloog Jan Czekanowski op een bankje kunt zien. Kijk om je heen en kijk wie je nog meer tegenkomt. Onderweg vindt u enkele rooms-katholieke kerken waar u hun prachtige torens kunt bewonderen en hun weelderige interieurs kunt bekijken. Je passeert Water Gate, een fantastische fontein die een kleurrijke ervaring geeft na zonsondergang en de 14e-eeuwse kathedraalbasiliek van Sint Jacobus de Apostel. Als u naar de rivier de Odra loopt, ziet u het schilderachtige marktplein van Sienny en het oude stadhuis. Dan naar de trots van Szczecin - het Pommerse hertogenkasteel. Maak kennis met de geschiedenis van het hertogdom Pommeren en bewonder de rijkelijk versierde gebouwen. In uw vrije tijd kunt u wat lokale Poolse gerechten proeven, zoals Pierogi.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Privétours
8 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Szczecin

Wil je alle activiteiten in Szczecin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.