Wat je niet wil missen in Szczecin

Szczecin: privéwandeling langs de hoogtepunten van de oude stad

1. Szczecin: privéwandeling langs de hoogtepunten van de oude stad

Szczecin is een charmante havenstad, bekend om zijn unieke stedenbouwkundige planning gebaseerd op het sterrenbeeld Orion. Ga met ons mee op een zoektocht om de architecturale monumenten van Szczecin te ontdekken en jezelf onder te dompelen in de geschiedenis van de stad en stedelijke legendes. De tour van 2 uur volgt het middeleeuwse pad door de oude stad. Je begint in het rustige park Plac Andersa, waar je privégids je een aantal interessante monumenten laat zien, zoals Jan Czekanowski's Bench, een populaire fotoplek voor de lokale bevolking en toeristen. Verderop, op het Victory Square, zult u zich vergapen aan de Water Gate-fontein en de prachtige neogotische architectuur van de Sacred Heart of Jesus Church en de Church of St Wojciech. Stap St. Wojciech binnen om elegante ornamenten, een prachtig altaar en rosetta-ramen te zien en jezelf onder te dompelen in de fascinerende geschiedenis van de kerk en haar beschermheer. Volg je privégids door de levendige straten van de oude binnenstad om tips te krijgen over de beste lokale restaurants, pubs en clubs. Bekijk een van de enige belangrijke overblijfselen van de 18e-eeuwse stadsversterkingen, de Havenpoort, en wandel naar de hoogste kerk in Pommeren, de torenhoge 14e-eeuwse kathedraalbasiliek van Sint Jacobus de Apostel. Rondom het marktplein vindt u enkele adellijke woningen en sierlijke huizen, zoals het Huis van Loitz. De tour eindigt op het schattige Hay Market Square, met het oude stadhuis en de fantastische kleurrijke huizen in peperkoekstijl. Kies de optie van 3 uur om nog meer over Szczecin te leren en geniet van een uitgebreide route. Wandel over de Piastowski-boulevard om het schilderachtige uitzicht over de rivier de West Oder te bewonderen en ontdek het kroonjuweel van de stad: het kasteel van de hertogen van Pommeren! Bewonder de elegante buitenkant met de middeleeuwse astronomische klok en stap de renaissancebinnenplaatsen binnen om fascinerende verhalen te horen over de machtige hertogen van Pommeren. Wandel ten slotte langs de populaire Chrobry Embankment om prachtige monumenten te zien, zoals de Chrobry Embankment Fountain en het Nationaal Museum in Szczecin. Kies de optie van 4 uur om uw ervaring te verrijken met een bezoek aan de aartskathedraalbasiliek van St. Jacobus de Apostel (kathedraal van Szczecin) en bewonder het fenomenale panoramische uitzicht over de stad vanaf de 110 meter hoge toren van de basiliek. Daarnaast zult u genieten van een wandeling rond het Solidariteitsplein, waar u de Koninklijke Poort, de Zonnewijzer en een Monument voor de Slachtoffers van december 1970 zult zien. U zult ook het iconische, ijsachtige Karlowicz Philharmonic zien, dat verschillende keren is ontvangen architectonische onderscheidingen voor het unieke ontwerp van de doorschijnende gevel van geribbeld glas en intrigerende geometrische vormen.

Szczecin privé-wodka-proeverij

2. Szczecin privé-wodka-proeverij

Neem deel aan de geweldige feesttour terwijl je een geweldige combinatie krijgt van feiten en ervaring met wodka. Krijg met je vrienden een proeverij en les in dezelfde tijd. Je drinkt witte, gearomatiseerde wodka en legendarische likeuren en speelt het spel om de smaken van je vrienden te vergelijken. De gids leert je wodka drinken in de Poolse traditie en vertelt je over de gelegenheden waarbij de Polen wodka drinken en waarom het de nationale drank wordt genoemd. Het zal dus veel informatie voor u zijn over Poolse wodka, geschiedenis en cultuur van Polen en de stad. Alle plaatsen zijn zorgvuldig uitgekozen om u de verschillende sferen te laten zien die de verschillende periodes van de Poolse cultuur weerspiegelen. Tijdens je rondleiding proef je ook Poolse hapjes die perfect passen bij wodka. We hebben voor u een geweldige samenstelling van Poolse wodka's gemaakt, waaronder 4 verschillende soorten: • witte wodka (aardappel, graan) • gearomatiseerde wodka (noten, citroen) • likeur • 70% Absint Tijdens de optie van 2 uur proef je een set van 5 wodka's en enkele hapjes op 3 verschillende locaties. Als je meer verschillende smaken wodka wilt proberen, dan is de optie van 3 uur iets voor jou. Speciale 7 shots op 4 verschillende locaties met hapjes die perfect passen bij wodka. Er is ook een optie om de optie van 4 uur te kiezen als u de beste combinatie van Poolse wodka's en traditionele gerechten op 5 locaties wilt hebben. Geniet van 10 wodka's en meer voedsel dan je kunt eten. Als jij en je mannen van feesten en nachtleven houden, is dit absoluut "Must Do" tijdens je verblijf in Polen!

Szczecin: privéwandeling door de middeleeuwse oude stad

3. Szczecin: privéwandeling door de middeleeuwse oude stad

Luister naar legendes, feiten en verhalen over het hertogdom Pommeren en ontdek de overblijfselen van de vestingwerken van de stad tijdens een wandeling met je privégids. Begin het pad op Plac Andersa, waar u enkele monumenten zult ontdekken die verborgen zijn door de bomen en planten in het park. Bekijk enkele rooms-katholieke kerken, bewonder hun prachtige torens en bekijk het interieur van de kerk van St. Wojciech. Zoek vervolgens de Waterpoort, een fantastische fontein met een kleurrijke watershow na zonsondergang. Bekijk de grote 14e-eeuwse kathedraalbasiliek van St. Jacobus de Apostel. Passeer de voormalige adellijke woningen en sierlijke huizen van de oude stad, waaronder de decoratieve Loitz's Tenement, nu de thuisbasis van de State High School of Visual Arts. Loop in de richting van de rivier de Odra om het Markt Sienny-plein met zijn prachtige stadhuis te zien. Volg je gids naar een van de beste uitzichten in de stad bij Bulwar Piastowski. Ga dan op weg naar de trots van Szczecin, het kasteel van de hertogen van Pommeren. Bewonder ten slotte de prachtig versierde gebouwen en wandel ten slotte over de Wały Chrobrego-promenade.

Szczecin Poolse bier- en voedselproeverij privétour

4. Szczecin Poolse bier- en voedselproeverij privétour

Met meer dan 1000 jaar brouwtraditie is Polen een van de topbestemmingen voor bier van hoge kwaliteit. Ga met ons mee op een leuke en culturele bier- en eetproeverij in de historische oude binnenstad van Szczecin. Ontdek de rijke smaak en het aroma van bieren uit verschillende regio's van Polen. Bezoek de beste lokale restaurants en pubs en heb plezier met de lokale bevolking! Tijdens de 2 uur durende tour ervaar je de Poolse biercultuur op 2 zorgvuldig geselecteerde locaties in de oude binnenstad van Szczecin. Onze Beer Expert Guide verwelkomt je met grote gastvrijheid en stemt de ervaring af op de gelegenheid en jouw voorkeuren. Op elk van de bezochte locaties zal uw familie- of vriendenkring genieten van een leuke en culturele bierproeverij met veel interessante feiten en anekdotes over de wereld van het Poolse bier. Ontdek de diversiteit aan biersmaken en -aroma's van brouwerijen uit heel Polen, waaronder regionale bieren uit de regio West-Pommeren en ambachtelijke bieren van lokale microbrouwerijen in Szczecin. Proef 7 speciaal geselecteerde bieren, waaronder populaire, regionale en ambachtelijke biermerken met bijpassende hapjes. Maak onvergetelijke herinneringen en leer over de lokale brouwgeschiedenis en -tradities! Kies de optie van 3 uur om nog meer Poolse gebruiken rond het drinken van bier te leren. Bezoek 3 unieke locaties, populair bij de lokale bevolking vanwege het geweldige bier en de authentieke sfeer. Je deskundige Beer Expert Guide selecteert 11 verschillende bieren, waaronder populaire, regionale en ambachtelijke biermerken, met bijpassende hapjes die het bier nog beter laten smaken! Dompel jezelf onder in de wereld van Poolse bieren en feest mee met de lokale bevolking! Kies de optie van 4 uur voor een premium ervaring en word een bierexpert! Proef 13 geselecteerde bieren met een verscheidenheid aan traditionele Poolse gerechten, hapjes en snacks. Deze Beer and Food Tasting-tour omvat het bezoeken van 4 unieke locaties, waaronder een traditioneel Pools restaurant. Uw privégids zal de ervaring op maat maken om u het meeste plezier te bezorgen tijdens uw avondje uit in Szczecin.

Szczecin ondergrondse routes en privéwandeling door de oude stad

5. Szczecin ondergrondse routes en privéwandeling door de oude stad

Szczecin is een fantastische stad in West-Pommeren met een enorme en fascinerende geschiedenis. Door de jaren heen was Szczecin een zeer belangrijke plaats op kaarten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier hebben de Duitsers luchtafweerschuilplaatsen gebouwd die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven en nu heb je een buitengewone kans om het zelf te verkennen en erachter te komen hoe het eruit ziet. Duitsers gebruikten 18e-eeuwse gangen om deze schuilplaats af te werken. Na de Tweede Wereldoorlog werd de schuilkelder omgebouwd tot een nucleaire schuilplaats. Tijdens de luchtaanvallen was het een schuilplaats voor ca. 5000 mensen. Het bevindt zich op een diepte van 5 niveaus. De muren en het plafond zijn gemaakt van 3 meter gewapend beton. De totale oppervlakte van de opvang is ongeveer 3000 m2. Ga naar binnen en ervaar een unieke show met vele tentoonstellingen, mannequins, foto's, films gespeeld met speciale geluiden en lichten. Dit alles maakt je op een spannende manier een interessante les over de Tweede Wereldoorlog. In de versie van 2 uur loop je langs de "Wereldoorlog II-route" in het asiel als de belangrijkste attractie en daarna neemt je gids je ook mee naar de oude stad waar je middeleeuwse bezienswaardigheden van de stad, prachtige landschappen van de rivier de Odra kunt bewonderen van Bulwar Piastowski en zie het schattige Markt Sienny-plein met het stadhuis. Voor degenen die meer willen zien, hebben we ook een optie van 3 uur voorbereid, die niet één, maar twee uur omvat! speciale routes in Undergrounds Shelter. De andere is een andere show over de Koude Oorlog en het leven tijdens PRL-tijden. Je zult twee ervaringen hebben in het asiel en daarna wandelen met je privégids door de fantastische oude binnenstad.

Szczecin Pomeranian Dukes 'kasteel exterieur privérondleiding

6. Szczecin Pomeranian Dukes 'kasteel exterieur privérondleiding

Weet jij wie de hertogen van Pommeren waren? Ga met onze gepassioneerde lokale gids mee op een privétour door de oude stad en ontdek de belangrijkste attractie van Szczecin, het hertogelijk kasteel. Bezoek de binnenplaatsen van het kasteel en dompel jezelf onder in middeleeuwse verhalen over het hertogdom Pommeren. Ervaar de levende geschiedenis van het kasteel van de hertogen van Pommeren. Boek een tour van 2 uur om het hertogelijk kasteel in Szczecin te zien. Uw privégids zal u ontmoeten op een handig ontmoetingspunt bij Harbor Gate en u meenemen op een wandeling door de vele marktpleinen en charmante straatjes van de oude stad, langs de prachtige basiliek van St. Jacobus de Apostel. Bij elke bocht ontdekt u meer interessante feiten en mythen over Szczecin en Pommeren. Het belangrijkste erfgoed van de stad is het renaissancekasteel. De gids laat je de oude paardenstallen en de buitenkant van het kasteel zien, samen met live commentaar op het leven in de middeleeuwen, toen het kasteel de officiële zetel was van machtige hertogen. Je zult 2 binnenplaatsen van het kasteel van de hertogen van Pommeren verkennen en de unieke mix van de gotische en Pommeren maniëristische bouwstijl bewonderen. Deze ervaring laat je Szczecin in een notendop leren kennen! Kies een tour van 3 uur om meer van Szczecin te zien! Tijdens deze uitgebreide wandeling ziet u de Koninklijke Poort op het Solidariteitsplein, het moderne en avant-gardistische gebouw van het Karlowicz Philharmonic en de monumenten langs Wały Chrobrego. De kenmerkende verhoogde promenade biedt een schilderachtig uitzicht op de rivier de Oder en is een geweldige plek om meer te weten te komen over de Poolse maritieme geschiedenis.

Luchthaven van Szczecin (SZZ): bustransfer van/naar Szczecin

7. Luchthaven van Szczecin (SZZ): bustransfer van/naar Szczecin

Volg mij! Interglobus biedt uitstekende vervoersverbindingen van en naar Szczecin Goleniow Solidarity Airport naar Szczecin Turzyn Dworzec. Vermijd het gedoe van het navigeren door het openbaar vervoer voor of na een lange reis, maar ontspan en geniet vanuit uw luie stoel van het uitzicht op Szczecin. Al onze bussen hebben comfortabele fauteuils en hebben ruimte voor grote bagage en fietsen Stap aan boord van een moderne bus om uw zorgen achter u te laten en arriveer op tijd op uw bestemming op het vliegveld of in de stad. Blijf in contact met uw vrienden of ontspan gewoon met gratis wifi, mediasystemen en stroomvoorziening op elke stoel. Bovendien hebben sommige bussen een toilet voor uw gemak.

Van Berlijn: privétour van een hele dag naar Polen

8. Van Berlijn: privétour van een hele dag naar Polen

Szczecin, de derde grootste stad van Polen, is een geweldige dagexcursie vanuit Berlijn. Deze aantrekkelijke en schilderachtige stad aan de oevers van de rivier de Oder heeft genoeg activiteiten voor geschiedenisliefhebbers en fijnproevers. Het historische gedeelte van de stad wordt gekenmerkt door burgerlijke huurkazernes uit de negentiende en twintigste eeuw en wordt daarom ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. Bezoek een renaissancekasteel van de hertogen van Pommeren en betreed het Dialogue Centre om meer te weten te komen over het leven achter het IJzeren Gordijn tijdens de Sovjetbezetting. Buiten de stad ontstaat een kronkelig bos. Het is een natuurlijk verschijnsel dat nooit volledig is verklaard. Tijdens deze persoonlijke rondleiding proef je een verscheidenheid aan heerlijke Poolse gerechten. Tijdens de reis zijn er ook snacks en drankjes verkrijgbaar.

Polen/Europa: eSim mobiel dataplan

9. Polen/Europa: eSim mobiel dataplan

Maak uw reis naar Polen probleemloos met uw handige eSIM. Blijf tijdens uw reizen verbonden met supersnelle dekking in Polen en nog eens 43 Europese regio's (volledige lijst hieronder). Koop en installeer uw eSIM altijd en overal, en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite om meerdere simkaarten te beheren met deze zero-waste-oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door eenvoudig extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. De meeste apparaten die na 2019 zijn uitgebracht, zijn compatibel met eSIM (bijv. iPhone XR, XS van modellen daarna, Google Pixel 4 en hoger). Als je het niet zeker weet, controleer dan de foto van de compatibiliteitsrichtlijn om te bevestigen dat je in aanmerking komt. Als u na installatie van deze eSIM geen verbinding kunt maken met internet, volg dan de zelfhulpgids voor het oplossen van problemen in uw GYG-voucher. Netwerkdekking: Albanië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Isle of Man, Italië, Jersey, Kazachstan, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Oezbekistan , en Vaticaanstad. Carriers voor gebruik in Polen: T-Mobile en Orange Polska

Usedom: dagtocht naar Szczecin - privérondleiding

10. Usedom: dagtocht naar Szczecin - privérondleiding

Verken Polen en bezoek de prachtige stad Szczecin. Je Duitstalige chauffeur en professionele gids halen je op bij je accommodatie en rijden naar West-Pommeren, een gebied rijk aan geschiedenis en cultuur. Luister naar legendes, feiten en verhalen over het hertogdom Pommeren en bezoek de overblijfselen van de vestingwerken van de stad. Volg het middeleeuwse pad en bekijk de topattracties van Szczecin, zoals het park: Plac Andersa, waar u de zittende figuur van de beroemde Poolse antropoloog Jan Czekanowski op een bank kunt zien. Kijk rond en zie wie je nog meer vindt. Onderweg vindt u enkele rooms-katholieke kerken waar u hun prachtige torens kunt bewonderen en hun weelderige interieur kunt bekijken. Je passeert Water Gate, een fantastische fontein die na zonsondergang een kleurrijke ervaring geeft en de 14e-eeuwse kathedraalbasiliek van St. James the Apostle. Terwijl u naar de rivier de Odra loopt, ziet u het schilderachtige marktplein van Sienny en het oude stadhuis. Vervolgens naar de trots van Szczecin - het kasteel van de hertogen van Pommeren. Maak kennis met de geschiedenis van het hertogdom Pommeren en bewonder de rijkelijk versierde gebouwen. Probeer in uw vrije tijd een aantal lokale Poolse gerechten zoals Pierogi.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Szczecin

Szczecin
11 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Szczecin

Meer zien

Andere activiteiten in Szczecin

Wil je alle activiteiten in Szczecin bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.