Széchenyibad

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Széchenyibad: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Boedapest: hele dag Széchenyi Spa met optie Pálinka

1. Boedapest: hele dag Széchenyi Spa met optie Pálinka

Boek je dagkaart met voorrangstoegang voor de Széchenyi-baden van tevoren en loop langs de lange wachtrijen bij de ingang. Je krijgt snel en gemakkelijk toegang bij de aparte welkomstbalie. Széchenyi is het grootste thermische badencomplex van Boedapest en zelfs van heel Europa. Het werd in 1913 gebouwd in neobarokstijl. Oorspronkelijk waren de baden privé, met aparte stoombaden voor mannen en vrouwen en ook de openbare baden waren gescheiden voor mannen en vrouwen. In 1927 werd het complex uitgebreid en vandaag de dag telt het 3 buiten- en 15 binnenbaden. Na de uitbreiding kon de bron niet meer genoeg water verschaffen voor het complex, dus werd er een nieuwe put geslagen. De tweede bron stamt uit 1938. Handdoeken en zwemkleding zijn ter plekke te huur of te koop. Houd er rekening mee dat zwempakken die het hele lichaam bedekken niet zijn toegestaan.

...
Budapest Card: openbaar vervoer, 30 Top Attracties & Rondleidingen

2. Budapest Card: openbaar vervoer, 30 Top Attracties & Rondleidingen

Haal je kaart op bij een van de vijf Budapestinfo Points in de stad. Dan kun je beginnen om de stad te verkennen en maak je gratis gebruik van het OV. Je kunt enkele van de populairste musea gratis bezoeken met de Budapest Card: • De Nationale Galerie van Hongarije, inclusief een permanente tentoonstelling over Hongaarse kunst en andere tijdelijke tentoonstellingen • Nationaal Museum van Hongarije • Museum van Beeldende Kunsten • Het Museum van de Geschiedenis van Boedapest in de Burcht van Boeda  • Memento Park  • Robert Capa Centrum voor hedendaagse fotografie • Het Hongaarse Huis voor de Fotografie - het Mai Manó-huis • Ludwig Museum • Aquincum Openluchtmuseum • Ferenc Hopp Museum van Aziatische Kunst • Victor Vasarely Museum • Kiscelli Museum • Bartók Béla Herdenkingshuis • Nieuwe Galerie van Boedapest • Museum van de Hongaarse Douane en Belastingdienst • Hongaars Museum voor Handel en Toerisme • Óbuda Museum • Goldberger Textielcollectie Enkele attracties die gratis of met korting kunnen worden bezocht: • Gratis bezoek aan de Toren van Buda • Pálvölgyi-grot • Gratis wijntour Budafok • 50% korting bij de Hongaarse Muziekacademie, als je een rondleiding boekt • 40% korting op de Dunacorso Sightseeing Boot • 50% korting op fietshuur bij Cityrama • 20% korting op een hop on, hop off-tour van Program Centrum • Gratis toegang tot de thermale baden en het zwembad van St Lukács • 20% korting op de thermen van Széchenyi, de thermen van Gellért, Aquaworld Aqua Park of de thermen en het zwembad van Rudas • 1 gratis rit met de stoeltjeslift Zugliget

...
Boedapest: comfortabele 3,5 uur durende begeleide e-bike-tour

3. Boedapest: comfortabele 3,5 uur durende begeleide e-bike-tour

Verken Boedapest, het zogenaamde "Parijs van het Oosten", comfortabel op een gloednieuwe e-bike van de toonaangevende Duitse fabrikant Kalkhoff. Neem eerst de volledige lengte van de Andrássy Avenue langs de Hongaarse Staatsopera, het House of Terror, en arriveer op het Heldenplein. Je kunt er zeker van zijn dat je gids onderweg alle verhalen zal hebben. Ga vanaf het Heldenplein verder naar het Stadspark, waar u zult worden verrast door een nepkasteel en het thermale bad van Széchenyi, het grootste en meest populaire bad van de stad. De reis gaat verder met hoogtepunten zoals de Liszt Ferenc Muziekacademie en de Joodse wijk voordat je de binnenstad induikt. Zie en leer over de Sint-Stefanusbasiliek, de grootste kerk in Boedapest. In het hart van het financiële district ligt Liberty Square met een bloedige geschiedenis en een omstreden Holocaustmonument. Vanaf hier is het niet ver naar het Hongaarse parlementsgebouw, een mijlpaal in Boedapest. Bereik vervolgens de rivier de Donau met een adembenemend uitzicht op de Buda-kant van de stad. Steek de Margarethabrug over via een mooi fietspad en kom aan bij Buda en EuroVelo 6, een internationale fietspad langs de rivier de Donau. Rijd naar het Batthyany-plein, maak een foto van het parlement aan de overkant van de rivier en ga verder naar de Széchenyi-kettingbrug, vanwaar je de Castle Hill begint te beklimmen. Hier toont de elektrische ondersteuning van uw fiets zijn kracht. Bewonder de Matthiaskerk en het Vissersbastion voordat je terugkeert naar de Schoenen op de Donauoever en het historische Rudas-bad passeert. Zie op de Gellért-heuvel het beroemde thermale bad van Gellért terug naar Pest via de Vrijheidsbrug, de populairste brug in Boedapest. Mis de Centrale Markthal en het Hongaars Nationaal Museum niet voordat je de Dohány Street Synagogue bereikt, de laatste stop van de tour voordat je terugkeert naar het startpunt van de tour.

...
Ontdek Boedapest: 2 uur durende fietstocht in kleine groep

4. Ontdek Boedapest: 2 uur durende fietstocht in kleine groep

Fiets door Boedapest langs de belangrijkste en meest relevante bezienswaardigheden van de stad op deze leuke en ontspannende fietstocht van een halve dag. In plaats van je geest over te belasten met feitjes en cijfers brengen onze gidsen de stad tot leven met interessante anekdotes en verhalen over Boedapest. De tour begint met een tocht naar Szabadsag tér (Vrijheidsplein). Hier vind je een enorm monument ter herinnering aan het Sovjet-leger. Je zal de nasleep van revoluties, opstanden en de geschiedenis voelen. De tour gaat verder naar het Hongaarse parlement; een enorm neo-gotisch gebouw met 28 trappen van meer dan 20 km lang. Vanaf hier heb je je eerste uitzicht op de prachtige Donau. Ga verder naar Andrassy straat, de boulevard van Boedapest waar je de mooiste gebouwen en exclusieve winkels van Pest vindt. De tour passeert Nagymezö Utca; de Broadway van Boedapest. Deze straat is vol bars, clubs en theaters, en wij adviseren je over de beste plekjes voor een avondje uit in Boedapest. Vervolgens gaat de tour door Hôsök tere of het Helden-plein, dan loop je naar het stadspark Városliget waar je even kunt ontspannen in het Kasteel Vajdahunyad, met zijn tuinen en groene parken. Dan springen we weer op de fiets en bezoeken het wereldberoemde Széchenyibad, het Fun Park en de dierentuin van Boedapest. De tour keert terug naar de Basilika door kleine kronkelende straatjes waar je het oude Boedapest proeft. Je ziet oude gebouwen die beschadigd zijn tijdens de burgeroorlog en ontdekt de verborgen hoekjes van deze prachtige stad. Je passeert de Grote Synagoge, Nagy Zsinagoga, de grootste van Europa.

...
Boedapest: privé-dagtour met volledige dag

5. Boedapest: privé-dagtour met volledige dag

Beweeg beide zijden van Pest en Buda van de stad tijdens een tour van acht uur en een hele dag. Met het gemak van een privéauto die je van plaats naar plaats vervoert, heb je meer dan genoeg tijd om de stad dieper te verkennen en meer te weten te komen over de Hongaarse geschiedenis, cultuur, kunst, politiek, gastronomie en mensen. Vermijd de vermoeiende slaaf van het lopen heen en weer door de stad en bespaar je energie voor het zelf ontdekken van de bezienswaardigheden. Enkele hoogtepunten van de tour zijn het Heldenplein, de Széchenyi Spa, het Vajdahunyad-kasteel, Andrássy Avenue, de Staatsopera, de Sint-Stefanusbasiliek, het Vrijheidsplein en het Huis van het Parlement. Tijdens deze uitgebreide stadstour kunt u ook de Kettingbrug, het Nationaal Museum, de synagoge en de oude historische stad van het kasteeldistrict ervaren. Strek je benen op een aantal locaties en spring terug in het voertuig als je het naar hartelust hebt verkend.

...
Boedapest: Private City Tuk-Tuk Tour & Bootcruise

6. Boedapest: Private City Tuk-Tuk Tour & Bootcruise

Deze tour neemt je mee naar de beroemde bezienswaardigheden van Boedapest, zoals de Andrássy-boulevard, de oude joodse wijk, de Gellért-baden, de citadel, het kasteeldistrict, de Margaret-brug en het regeringsdistrict en het parlement. Je tuk-tuk-chauffeur is ook je persoonlijke gids, dus leun achterover en geniet van zijn verhalen en inzichten terwijl hij je meeneemt op een tournee die is afgestemd op je interesses, temperament en tempo. Elke tuk-tuk is uitgerust met een tablet om passagiers toegang te geven tot PocketGuide, de audiotourtoepassing. Andere sites op deze tour zijn de Hongaarse Staatsopera, het Heldenplein, de Széchenyi Spa, de Grote Synagoge, Petite Paris, de Grote Markthal, de Liberty Bridge, de Philosopher's Garden, de Castle Garden Bazaar, de Kettingbrug en de Matthiaskerk en Fisherman's Bastion. Volg de Tuk-Tuk-tour en geniet van een boottocht van 1 uur en 10 minuten langs de rivier de Donau. Ontspan en kijk terwijl de bezienswaardigheden van de stad voorbij zweven.

...
Boedapest: halve dag privéautorondleiding

7. Boedapest: halve dag privéautorondleiding

Je kunt de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest zien tijdens deze 4 uur durende tour. Dit programma wordt aanbevolen voor diegenen die slechts een korte tijd hebben, alleen de stad willen verkennen of een oriëntatie nodig hebben. Tijdens zo'n stadstour kun je beslissen wat je grondiger wilt zien en waar je naartoe wilt. Sightseeing met de auto is comfortabeler en minder vermoeiend en biedt meer tijd om op alle plaatsen door te brengen. De aanbevolen hoogtepunten zijn het Heldenplein, de Széchenyi Spa, het Vajdahunyad-kasteel, Andrássy Avenue, de Staatsopera, de Sint-Stefanusbasiliek, het Vrijheidsplein, het parlementsgebouw, de Kettingbrug, het Nationaal Museum, de synagoge, de oude historische stad met de smalle straatjes van het kasteel District, Vissersbastion, Koninklijk Paleis, Matthiaskerk en het spectaculaire uitzicht vanaf de Gellert-heuvel (Citadel).

...
Boedapest: Legends and Mysteries Tour in het Spaans

8. Boedapest: Legends and Mysteries Tour in het Spaans

Ontmoet je Spaanssprekende gids op een van de meest populaire pleinen in Boedapest, het Heldenplein. Omringd door talloze standbeelden, leer je de verhalen van de oprichters van Boedapest. Als de avond valt, verandert deze prachtige stad in iets donkerder, waar de verlichte gebouwen sinistere lichten en schaduwen trekken, zoals bij het Vajdahunyad-kasteel. Hoor over de heksen, moorden, populaire mythen van de stad en de duistere rituelen die in Boedapest hebben plaatsgevonden. Bezoek Stadspark en Bagni Szécehnyi. Leer de oorsprong van de Donau, de mysteries van Attila, het geheim van de jeugd van gravin Elizabeth Báthory en de verhalen achter de Hongaarse Pauline-orde.

...
Boedapest: e-bike-tour

9. Boedapest: e-bike-tour

Rijd door Boedapest op een comfortabele premium e-bike. Volg je gids door het kasteeldistrict, langs het parlementsgebouw en de Sint-Stefanusbasiliek, en langs Andrássy Avenue. Begin uw e-bike-tour door naar de Citadel op de Gellért-heuvel te rijden. Geniet van het uitzicht over de stad voordat je doorgaat naar Castle District. Bekijk de monumenten van Boedapest, de Matthiaskerk, het Buda-kasteel en uitzicht op het parlementsgebouw en de Sint-Stefanusbasiliek vanaf de torens van het Vissersbastion. Steek de Donau over om het parlementsgebouw van dichterbij te bekijken en een ritje te maken langs de 2,5 km lange Andrássy Avenue. Passeer het Opera House voordat je stopt bij het Heldenplein. Voordat u de Donau oversteekt, ziet u het Vajdahunyad-kasteel en de beroemde Széchenyi Spa. Fiets door Margaretha-eiland en rijd langs de Donau voordat je terugkeert naar het startpunt.

...
Boedapest: privéwandeling in de Pest-kant

10. Boedapest: privéwandeling in de Pest-kant

Krijg een perfect inzicht in de geschiedenis, ontwikkeling en belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest. Bezoek het Heldenplein, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het millenniummonument, het stadspark, de Andrassy-straat, het Szechenyi-bad, de Sint-Stefanusbasiliek, de Budapest Eye, de Dunacorso-promenade en het centrum van Pest. Luister naar geweldige verhalen over een geweldige stad vanuit je gids en ga na een bezoek aan de Sint-Stefanusbasiliek naar een terras om het uitzicht te bewonderen en geweldige foto's te maken van het 360-graden panorama van Boedapest.

...

Sitemap Széchenyibad

Wil je alle activiteiten in Széchenyibad ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Széchenyibad

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 6.626 beoordelingen

De baden zijn uitstekend! Het is enorm! Je hebt een winkel waar je badhanddoeken/slippers etc. vindt. Neem een badjas mee, dat is prettiger, zeker als je daar in de winter heen gaat. De temperaturen zijn extreem laag

Als je graag musea bezoekt, is dat prima, want er is nogal wat te doen in Boedapest, en het openbaar vervoer is overvloedig en goed voorzien. We hadden de 72h en er is de 72h plus die extra toelaat.

Zeer ontspannend, een unieke ervaring Aarzel niet om een badjas mee te nemen (van het hotel)

Great! Don’t forget to get in, so you can enjoy all sauna and hot tub’s.

Om absoluut een atypische dag te doen, het voelt als een film !!