Szentendre
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Szentendre

Bekijk alle tours en activiteiten in Szentendre

De 7 beste activiteiten in Szentendre

Szentendre is een beroemde kunstenaarsenclave ten noorden van Budapest - perfect voor een dagtrip. De stad druipt van de barokke architectuur, en met meer dan een dozijn musea en galeries doet Szentendre zijn naam als kunsthaven eer aan.

Servische Religieuze Kunstverzameling

Het portret van Jezus is vernield door een beschonken anti-Habsburgse huursoldaat. Toen hij de volgende dag besefte wat hij had gedaan, sprong hij de Donau in en verdronk.

Margit Kovács Keramiekcollectie

Margit Kovács is de bekendste kunstenaar van de stad. In haar werk komen Hongaarse folk, religeuze en moderne thema's samen in figuren met een gotisch tintje.

Hongaars Openluchtmuseum voor Etnografie

Dit openluchtdorp werd in 1967 opgericht. Je ziet er typische architectuur in de vorm van boerderijen, molens en kerken uit acht verschillende regio's.

Szentendre Kunstmolen

De galerie is verspreid over de drie verdiepingen van de molen. Er wordt lokale en nationale kunst tentoongesteld, met ruimten voor schilderijen, beeldhouwwerk, graphics en toegepaste kunst.

Szabó Marsepeinmuseum

In dit kleine museum zie je hoe marsepein wordt gebruikt om kunstwerkjes te maken, van cactussen tot Mickey Mouse. Je kunt er natuurlijk ook een bakje koffie drinken en genieten van een zoetigheid.

Burchtheuvel

Ooit stond hier een Middeleeuwse burcht. Tegenwoordig is het enige overlevende gebouw de gotische kerk van Johannes de Doper, met fresco's uit de jaren '30.

Dagtrip vanuit Budapest

Je kunt de HEV-trein nemen vanaf het Batthyányplein, die brengt je in 40 minuten naar Szentendre. De bus vanaf de Arpádbrug duurt 30 minuten. Je kunt ook de boot nemen bij Mahart Passnave (vaartmaatschappij), die vertrekt bij de Vigad'p tér-pier en duurt 1.5 uur.

Szentendre: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Szentendre?

Je kunt de grote bezienswaardigheden in een dag zien, maar overweeg een extra dag als je meer tijd wil voor de kunstgalerieën en musea.

Vervoer

In Szentendre wandel je simpelweg over straat en de bezienswaardigheden vliegen je om de oren. Het Openluchtmuseum ligt op 5 kilometer afstand - bus 230 brengt je ernaartoe, die vertrekt bij perron 7 op het busstation van Szentendre.

Waar slaap je in Szentendre?

Als je een nacht wil slapen, vind je in het centrum een verscheidenheid aan accommodaties.

Tips & informatie

 • Taal
  Hongaars
 • Valuta
  Hongaarse forint (HUF)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +36
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen juni en augustus komen de straten tot leven met het Zomerfestival en is Szentendre extra leuk.

Activiteiten in Szentendre

Sitemap Szentendre

Wil je alle activiteiten in Szentendre ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Szentendre
5
Gebaseerd op 2 beoordelingen van GetYourGuide-klanten