Kies data

Dingen om te doen Szentendre

Szentendre: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Boedapest: dagtocht met lunch Donauknie & Szentendre

1. Vanuit Boedapest: dagtocht met lunch Donauknie & Szentendre

Deze dagexcursie over de machtige Donau is ideaal voor mensen die geschiedenis met natuur willen combineren en graag wat van het mooie Hongaarse platteland willen zien. Je ziet historische monumenten en kunstmonumenten terwijl je gids een levendig verhaal vertelt over het Hongaarse leven. Je bezoekt de 750 jaar oude koninklijke residentie in Visegrád waar je meer leert over het leven in de middeleeuwen terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht op de Donauvallei. In Esztergom, ten noorden van Boedapest, pauzeer je bij de grootste kathedraal van het land en zie je de begraafplaatsen van beroemde kardinalen terwijl je over het water kijkt richting Slowakije. Je steekt de rivier en grens met Slowakije over en kunt het prachtige uitzicht vanaf de andere kant bekijken.  Je pauzeert bij een kunstenaarsdorp in Szentendre, een barokstad op de plaats waar de Donau de Pilis-bergen ontmoet. Wandel door de nauwe straatjes om de magische atmosfeer in je op te nemen en voor een prachtig uitzicht op de rivier. Je krijgt de tijd om enkele musea te bezoeken, zoals het wereldberoemde keramiekmuseum Margit Kovács of het Banketmuseum, waar de gebouwen en mensen gemaakt zijn van marsepein. Je kunt ook voor je terugkeer naar Boedapest de leuke winkeltjes van het dorp bekijken. Reis tijdens de maanden mei tot en met september en je beleeft een magische boottocht, een passende manier om terug naar het stadscentrum te gaan. De terugvaart vanaf de laatste halte Szentendre naar Boedapest is op een boot over de Donau van dinsdag tot zondag tussen begin mei en eind september. In juli en augustus gaat de boot ook op maandag.

Vanuit Boedapest: halfdaagse uitstap naar Szentendre

2. Vanuit Boedapest: halfdaagse uitstap naar Szentendre

Verken het kunstenaarsstadje Szentendre aan de Donauknie tijdens een uitstap van een halve dag. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Boedapest en reist naar het nostalgische kunstenaarsstadje Szentendre. Reis terug door de tijd, terwijl je door het barokke centrum van het plaatsje loopt. Neem een kijkje in de souvenirwinkels en ontdek restaurants, koffiehuizen en kunstgalerieën in de vele monumentale panden. Bewonder de kunst en creativiteit van deze straten, al geliefd door kunstenaars sinds de 18e eeuw. Klim vervolgens aan boord van één van de geplande openbare boten om op je gemak terug te varen naar Boedapest (alleen van mei tot september). De uitstap eindigt bij de pier in het centrum van Boedapest.

Vanuit Boedapest: dagtocht Donaubocht in het Engels

3. Vanuit Boedapest: dagtocht Donaubocht in het Engels

Tijdens deze onvergetelijke tocht langs de Donau maak je stops in Visegrád, Esztergom en Szentendre. Verken samen met een gids de architectuur en geschiedenis van de plaatsen die je bezoekt. Bekijk de Donaubocht en loop door de middeleeuwse smalle straatjes. Wandel in Visegrád dicht bij de 750 jaar oude stenen van de voormalige Koninklijke Residentie (toegangsprijs niet inbegrepen). Kom meer te weten over het leven in de middeleeuwen, en geniet van het fascinerende panorama van de Donauvallei. Bij Esztergom, de noordelijke poort van Boedapest, staat het centrum van de katholieke kerk. Bezoek de grootste kathedraal van Hongarije en de begraafplaats van de beroemdste kardinalen van het land, zoals Primaat József Mindszenty. Stop daarna om te genieten van het uitzicht over Slowakije, aan de overkant van de rivier. Stop op de terugweg bij het kunstenaarsdorp Szentendre. Dit is een kleine barokke stad aan de poort van de Donaubocht, op de plek waar de rivier de Donau en het Pilisgebergte elkaar ontmoeten, gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Wandel door de barokke nederzetting, gebouwd op middeleeuwse ruïnes, en loop via de smalle straatjes omhoog naar een panoramapunt om uit te kijken over de Donau. Geniet van de bijzondere sfeer van dit dorp voordat de reis eindigt.

Vanuit Boedapest: dagtrip Donaubocht met lunch

4. Vanuit Boedapest: dagtrip Donaubocht met lunch

Je dagreis naar de Hongaarse geschiedenis begint met een ophaalservice in je centraal gelegen hotel in Boedapest. Vertrek in het comfort van een bus met airco en begin met genieten van de opmerkelijke stad Esztergom en de grootste katholieke kerk van het land.  Je hebt tijd om te genieten van een heerlijke 3-gangen voordat je verder gaat naar het magische kunstenaarsdorp Szentendre, waar je gids je op een rondleiding neemt. In de loop van de dag heb je de mogelijkheid om Esztergom vanuit een ander perspectief te bekijken tijdens een fotomoment in Slowakije. Keer aan het einde van rondleiding terug naar Boedapest per boot, in de zomermaanden en met de bus van oktober tot april.

Vanuit Boedapest: rondleiding door het kunstenaarsdorp Szentendre

5. Vanuit Boedapest: rondleiding door het kunstenaarsdorp Szentendre

Neem een pauze van het bruisende Boedapest en bezoek het ontspannen kunstenaarsdorp Szentendre, ten noorden van de stad. Bekijk de openluchttentoonstelling met werk van jonge Hongaarse kunstenaars en wandel daarna door de kronkelende, geplaveide steegjes. Geniet van de ontspannen sfeer op een terras. Beklim de nabijgelegen heuvel voor een prachtig uitzicht op de kleurrijke daken langs de rivier. Bewonder levensgrote sculpturen van marsepein in het Marsepeinmuseum. Na een rondleiding krijgt u de gelegenheid om andere musea in de stad te bezoeken, of om souvenirs te kopen in de kleine boetiekjes. Tijdens het zomerseizoen, tussen 29 april en 2 oktober in het weekend, keert u per boot terug naar Boedapest op de Donau. In de winter of bij laag water keer je per bus terug naar het centrum van Boedapest.

Vanuit Boedapest: excursie naar Szentendre van een halve dag

6. Vanuit Boedapest: excursie naar Szentendre van een halve dag

Ontdek het pittoreske kunstenaarsdorp Szentendre tijdens deze excursie van een halve dag vanuit Boedapest. Het barokke dorpje ligt op slechts 25 minuten rijden van Boedapest, in de mooie natuurlijke omgeving van Donauknie, waar de Donau en het Pilisgebergte bij elkaar komen. Maak een wandeling door Szentendre en bekijk de barokke bezienswaardigheden die op middeleeuwse ruïnes gebouwd zijn. Wandel door de smalle straatjes naar het uitkijkpunt en profiteer simpelweg van de unieke sfeer van het dorp. Je krijgt de kans om heerlijke Lángos te proeven (gefrituurd Hongaars platbrood), te winkelen of een van de beroemde musea van de stad te bezoeken (de toegangskosten daarvoor zijn niet bij de prijs van de excursie inbegrepen). In de zomermaanden (van 1 mei tot 30 september) keer je aan het einde van de excursie over de Donau terug naar Boedapest met de boot.

Szentendre: kunst- en cafétour (privétour van een halve dag)

7. Szentendre: kunst- en cafétour (privétour van een halve dag)

Szentendre is een betoverende en boeiende stad in de buurt van Boedapest aan de oever van de rivier de Donau. Deze juwelenkist wordt vaak de "stad van kunstenaars" genoemd en deze tour zal je gelegenheid zijn om te ontdekken waarom. De vroegere welvaart wordt weerspiegeld in de mediterrane stijl en ornamenten van de huizen tot op de dag van vandaag. De glooiende smalle steegjes en het centrale plein met kinderkopjes zijn beide unieke kenmerken van Hongaren. Szentendre is ook de thuisbasis van tal van musea, galerijen en tentoonstellingen. Je kunt hier bezienswaardigheden vinden als het beroemde Szamos Marsepein Museum Confectioner's, het Margit Kovács Keramiekmuseum, het grootste openlucht etnografische museum van Hongarije, en de Skanzen (met een vintage spoorweg erin). Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor een kopje koffie en een lekker stuk taart in een van de leuke cafés en banketbakkerijen van Szentendre.

Boedapest: 6 uur lange privé tour naar Szentendre

8. Boedapest: 6 uur lange privé tour naar Szentendre

Bezoek het historische stadje Szentendre op een sightseeing tour van een halve dag vanuit Boedapest en reis per auto met airconditioning voor maximaal 6 personen. In de Middeleeuwen thuisbasis voor zowel Serviërs als Bulgaren is de stad al ruim een millennium lang bevolkt geweest en stond het in de Romeinse tijd bekend als Ulcisia Castra (Wolven Kasteel). Vandaag de dag vind je er prachtige orthodoxe kerken inclusief de mid-18e eeuwse Blagovestenska kerk die gebouwd werd door de Griekse kolonisten. Je ziet ook het barokke Kruis van Fo ter (Grote Markt) en de Servische koopmanshuizen van de kronkelende straatjes er omheen. Vol met eigenzinnige bars, boekwinkels, galeries en sfeervolle restaurants vindt je in de zomer veel openlucht festivals in Szentendre en tijdens de Kerst vindt je er veel handgemaakte kunstnijverheid terwijl je van glühwein geniet in de openlucht kerstmarkt. Op bijna elke hoek van de straat vind je mooie dingen om te fotograferen, winkels met unieke souvenirs, schilderijen en tekeningen van straat kunstenaars. Als je wil kun je ook de keramische kunst van Margit Kovács verkennen in het uitgebreide Margit Kovács Museum net buiten Fo ter. Lunch en diner is ook mogelijk op aanvraag.

Szentendre: privétour van een halve dag vanuit Boedapest

9. Szentendre: privétour van een halve dag vanuit Boedapest

Op weg naar Szentendre kun je een korte stop maken bij de kust en ruïnes van Roman. Je gids zal suggesties doen over de beste galerijen en musea die je kunt bezoeken en welke lokale gerechten je kunt proeven. Loop door het barokke centrum van de stad, slingerend door de smalle straatjes en steegjes gebouwd op de middeleeuwse ruïnes. Na het verkennen van de verborgen schoonheid van de stad, kunt u genieten van een van de musea. Proef een smakelijke langosh, een beroemde lokale cake of een beroemd lokaal ijsje. Breng wat vrije tijd door met winkelen en het verkennen van de kunst en cultuur van de stad voordat je terugkeert naar Boedapest.

Van Boedapest: privétour van een hele dag Donau-bocht met lunch

10. Van Boedapest: privétour van een hele dag Donau-bocht met lunch

Deze privétour van 8 uur vertrekt vanuit Boedapest met een minibus met airconditioning om 3 parels van de Donaubocht te verkennen. Een van de beroemdste rivieren ter wereld, de rivier de Donau stroomt 1.785 mijl door het Europese continent en passeert enkele van de meest majestueuze steden. In Hongarije heeft een bocht in de rivier bij de stad Visegrád de naam Donaubocht gekregen. Geflankeerd door de Transdanubische bergen aan de ene kant en de Noord-Hongaarse bergen aan de andere, is het een spectaculaire regio rijk aan bossen en kalksteengrotten en de thuisbasis van een overvloedige wijnbouw Tijdens deze tour verken je 3 historische plekken van de Donaubocht met je persoonlijke gids. Rijd naar de mooie stad Esztergom, de voormalige hoofdstad van Hongarije van de 10e tot de 13e eeuw en gelegen aan de grens met Slowakije. De kathedraal, de Esztergom-basiliek, is de grootste kerk van Hongarije. Ga verder naar Visegrád, een klein kasteelstadje op de rechteroever van de Donau. Hier verken je de overblijfselen van het Koninklijk Paleis en bezoek je de citadel van het kasteel Visegrád. Maak een aantal souvenirfoto's van de Donaubocht vanaf het fantastische verhoogde uitkijkpunt van het kasteel. U zult genieten van een driegangenlunch in een lokaal restaurant in Visegrád voordat u doorgaat naar het middeleeuwse stadje Szentendre. Bekend om zijn kunstscene, slentert u door de charmante straatjes, vol met hedendaagse kunstgalerijen, ambachtswinkels en boetieks.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Szentendre

Wil je alle activiteiten in Szentendre ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Szentendre

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 748 beoordelingen

Uitstekend ! Excursie om zonder aarzeling te doen De gids VERA is gewoon schattig en erg gepassioneerd. Ze luistert echt naar ons en vertelt ons met veel plezier en humor het verhaal van Boedapest, wat de excursie erg levendig maakt. We waren een groep van 20 personen. We halen je op met de auto voor je hotel en brengen je vervolgens naar het EURAMA-kantoor en dan gaan we allemaal naar een zeer comfortabele bus met airconditioning. We hadden 2 gidsen, een Engelssprekende en onze Franstalige. De 2 gidsen, hoewel ouder, waren zeer bekwaam en geduldig. Na 1u30 rijden, een stop in Slowakije, keren we terug naar Hongarije, bezoeken de basiliek en rijden dan om te eten met een paranomisch uitzicht op het kasteel van de wolken, wandelen dan door het dorp en we eindigen met een cruise van een uur op de Donau. Hoewel een beetje duur, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding Als u Frans bent, dient u een speciaal verzoek in om Madame VERA als uw gids te hebben, u zult niet teleurgesteld worden

Zo'n mooie dag om een halve dag door te brengen, ik wou dat ik een hele dag had geboekt. Zeer gelukkig om slechts 2 mensen op de tour te hebben. Onze gids Elizabet was zo aardig en sprak geweldig Engels. De trip naar het marsepeinmuseum was een leuke extra op de ochtend. Zulke ongelooflijk creatieve mensen die de taarten beeldhouwen. Zo'n fantastisch klein stadje. Genoten van wat kleding shoppen en ook hier een erg lekker ijsje. In alle rust en stilte op een bankje dicht bij de Donau zitten was geweldig.

Onze gids Christine was fantastisch informatief en lief. Ze heeft veel kennis van het land en de geschiedenis, ook buiten de route, en beantwoordt graag alle vragen. Onze chauffeur was ook aardig en behulpzaam en je voelde je de hele reis veilig. Fantastische plaatsen om te bezoeken en hoewel het voor ons te droog was om een boottocht te maken, was de dag absoluut perfect. Bedankt voor een goede rondleiding!

Geweldige reis. We komen hier in februari, wat niet de piektijd is voor toeristen, dus alles is kalm en vredig. De gids is erg aardig, enthousiast en geweldig, ze heeft ons veel verteld over de geschiedenis van dit dorp. Verwijs mijn vrienden zeker door om in de toekomst mee te doen.

Het was zo'n leuke activiteit op een prachtige locatie met veel leuke winkels en souvenirs.