Taj Mahal
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Meest Populair

Taj Mahal: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Taj Mahal
Bekijk alle 71 tickets en tours

De architectonische kenmerken van de Taj Mahal

De Taj Mahal heeft een rijke historie en is het grootste mausoleum ter wereld, dat in 1643 werd voltooid onder Shah Jahan, die de opdracht gaf voor de bouw ten ere van zijn vrouw, die overleed tijdens haar bevalling. Wat zijn de kenmerken waar je op moet letten?

Koepel

Deze gigantische koepel is op zichzelf al iconisch. De vorm is niet alleen in islamitische architectuur populair, maar ook in de Russisch orthodoxe architectuur.

Minaretten

Vier hoge minaretten omringen de Taj Mahal. Recentelijk zijn door Indiase architecten zorgen geuit over het feit dat ze langzaamaan een beetje scheef beginnen te staan!

Iwans

De iwans zijn de puntige bogen aan de zijkanten. Als je dichterbij komt, zie je de fijne kalligrafie uit de Koran waarmee ze versierd zijn.

Muurgraveringen

De geweldige geometrische patronen op de binnenmuren van de Taj Mahal zijn een ultiem huwelijk tussen wetenschap en kunst.

Wit Makrana marmer

Het witte marmer van de Taj Mahal verandert gedurende de dag van kleur. Als je er een hele dag doorbrengt, zie je het van stralend wit naar pastelroze en babyblauw veranderen!

Taj Mahal: Onze tips

Kledingvoorschrift

Onthoud dat de Taj Mahal een islamitisch gebouw is. Er wordt niet direct een kledingvoorschrift gehanteerd, maar bescheiden kleding toont respect; bedek je knieën en schouders.

Vroeg gaan

Als je de rijen wil vermijden, kun je de Taj Mahal het best bezoeken bij zonsopkomst. Het is ook nog eens één van de mooiste tijdstippen om het monument en de tuinen te zien.

Bagage

Er zijn kluisjes, maar houd er rekening mee dat je tas waarschijnlijk wordt doorrzocht. Je mag geen eten mee naar binnen nemen.

Agra

Goede kans dat je de Taj Mahal via New Delhi bezoekt, maar overweeg ook de nabije stad Agra te bezoeken. Een bezoek aan de Taj Mahal is makkelijk te combineren met een tour van het fort van Akhbar en spookstadje Fatehpur Sikri.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  Dagelijks open van zonsopkomst tot zonsondergang. Vrijdag gesloten.
 • Toegangsprijzen
  Een ticket kost vanaf Rs710 (ongeveer $11), maar de prijs stijgt als je tours en vervoer toevoegt.
 • Heb ik een gids nodig?
  De Taj Mahal is zo'n plek waar een gids je ervaring met een factor 10 kan verrijken. Bekijk een aantal opties om te zien wat het beste past bij jou en je gezelschap.
 • Hoe kom ik er?
  Check treinen vanuit Agra voor de makkelijkste route.
 • Extra tips
  • Prijzen verschillen voor Indiërs en buitenlanders, maar kinderen onder de 15 betalen nooit.
  • Je kunt tickets kopen bij de westelijke en zuidelijke poorten, en op ongeveer 750 meter van de oostelijke poort.

Activiteiten in de buurt van Taj Mahal


Taj Mahal
4.3
Gebaseerd op 130 beoordelingen van GetYourGuide-klanten