Kies data
Dingen om te doen

Takayama

Takayama: De beste dingen die je niet wil missen

Takayama: privéwandeling met een lokale gids

1. Takayama: privéwandeling met een lokale gids

Takayama (of Hida-Takayama), gelegen in de prefectuur Gifu op het hoofdeiland Honshu, is gevuld met historische charme en staat ook bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Verken deze oude stad met een lokale gids en zie het beste van wat het te bieden heeft tijdens een privéwandeling. Hieronder staan een aantal zaken die deel uitmaken van een typisch reisschema dat kan worden aangepast op basis van uw wensen. Sanmachi Street heeft veel huizen en winkels die dateren uit de Edo-periode (1603-1868). Het gebied is bezaaid met winkels met lokale specialiteiten en heeft een levendige sfeer met veel mensen die hier stoppen om te winkelen en te eten. Hida Folk Village is een openluchtmuseum met meer dan 30 traditionele huizen uit de Hida-regio, het bergachtige district van de prefectuur Gifu rond Takayama. De huizen werden gebouwd tijdens de Edo-periode en werden verplaatst van hun oorspronkelijke plaatsen om in 1971 het museum te creëren. De Takayama Jinya diende als het lokale overheidskantoor onder leiding van de functionarissen die vanuit Edo (het huidige Tokio) waren gestuurd. Het gebouwencomplex was tot 1969 officieel in gebruik en is nu als museum opengesteld voor publiek. Hida-Takayama Miyagawa Morning Market wordt dagelijks gehouden in Takayama tussen 07.00 uur (8.00 uur in de winter) en 12.00 uur. De Miyagawa-markt langs de Miyagawa-rivier in de oude stad en de Jinya-mae-markt voor de Takayama Jinya verkopen lokale ambachten, snacks en producten. Takayama Festival Floats Exhibition Hall toont de belangrijkste aspecten van het Takayama Festival. Het festival vindt elke lente en herfst twee dagen plaats en wordt, samen met Gion Matsuri in Kyoto en de Chichibu Yomatsuri, beschouwd als een van de drie mooiste van Japan. Hida Kokubunji-tempel is een boeddhistische tempel. De iconische pagode met drie verdiepingen werd gebouwd in 1820. In het hoofdgebouw staat een boeddhistisch beeld dat vermoedelijk in de Heian-periode is gemaakt. Zorg ervoor dat je de enorme gingko-boom op het terrein bekijkt. Het is meer dan 1260 jaar oud. Sakurayama Hachimangu-schrijn in Takayama is de locatie voor het Takayama-festival in de herfst. Naast het heiligdom is de Takayama Festival Floats Exhibition Hall, of Yatai Kaikan, waar vier van de daadwerkelijke praalwagens die in het festival worden gebruikt, te zien zijn. Het Kusakabe Folk Museum is een historische privéwoning die voor het publiek is geopend. Het gebouw is tijdens de Meiji-periode gebouwd in een Edo-bouwstijl. Het hele gebouw is aangewezen als belangrijk cultureel bezit van Japan.

Takayama: begeleide wandeltocht door de oude stad

2. Takayama: begeleide wandeltocht door de oude stad

Krijg een insider's blik op de meest levendige buurten van Takayama tijdens een wandeltocht door de oude stad samen met een lokale gids. Begin je stedelijke wandelavontuur door je gids in het stadscentrum te ontmoeten. Baan je een weg door de oude stad en leer meer over de levensstijl en cultuur van de lokale bevolking van je lokale gids. Ontdek waarom Takayama op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO staat. Sla de hoek om richting de Nakabashi-brug en maak foto's met deze beroemde rode brug. Wandel naar Takayama Jinya, het voormalige overheidskantoor. Wees getuige van de drukte van de Jinya-ochtendmarkt en koop een koopje met de hulp van je gids. Tijdens je wandeling vertelt je vriendelijke lokale gids je interessante feiten en anekdotes over het verleden van de stad en de mensen die hier hebben gewoond. Eindelijk arriveer je bij het Yamazakura-heiligdom , je laatste stop, waar je meer te weten kunt komen over de Japanse religie. Uw gids wijst u graag in de richting van het dichtstbijzijnde metrostation of bushalte. Of vraag ze gerust om lokale aanbevelingen voor leuke eet- of drinkgelegenheden in de buurt.

Van Kanazawa: Shiakawago, Hida-Furukawa en Takayama Visit

3. Van Kanazawa: Shiakawago, Hida-Furukawa en Takayama Visit

Laat je ophalen door je Engelssprekende gids bij je accommodatie in Kanazawa en ga naar het UNESCO-dorp Shirakawago. Breng 2,5 uur door in Shirakawago om het dorp te verkennen. Loop over de Sho-rivier over de voetgangersbrug en geniet van de bezienswaardigheden van dit sprookjesachtige dorp. Ga naar de met kanalen omzoomde straten van Hida-Furukawa. Breng 1 uur door in Hida-Furukawa om de stad te verkennen en te genieten van de lunch. Hida-Furukawa staat bekend om zijn vakmanschap en festivals. Je laatste stop is Takayama. Breng 2 uur door in deze bewaarde stad die beroemd is om het timmerwerk en het brouwen van sake. Het dorp Takayama is een bewaard gebleven dorp, met gebouwen die dateren uit de Edo-periode. Vanuit Takayama brengt je chauffeur je terug naar je accommodatie in Kanazawa.

Takayama: Food and Sake Tour

4. Takayama: Food and Sake Tour

Ontdek de geschiedenis en cultuur van Takayama door zijn gastronomie tijdens deze wandeltocht met een lokale gids. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je naar de ochtendmarkt. Hier kunt u de lokale kruiden, groenten en seizoensproducten proeven en proeven. Loop vervolgens naar je volgende stop, waar je gefrituurde tofu gaat proeven. Bezoek dan een snoepwinkel waar je heerlijke zoetigheden kunt proberen. Mis de schattige snoepjes in de vorm van een kat niet. Bezoek daarna nog een ochtendmarkt waar u traditionele lokale producten kunt zien. Koop enkele unieke souvenirs en krijg de kans om in contact te komen met de lokale bevolking. Bezoek ten slotte een sakebrouwerij en leer waarom dit gebied zo beroemd is vanwege de sakeproductie. Proef 5 verschillende soorten sake en ontdek het proces achter hun productie.

Takayama: 30 minuten durende sake-brouwerijtour

5. Takayama: 30 minuten durende sake-brouwerijtour

Proef de beste sake in Takayama en leer alles over waarom dit gebied zo bekend staat om de sake-productie. Meer dan 300 jaar geleden waren er 56 sakebrouwerijen in de stad Takayama en vandaag zijn er nog zeven sakebrouwerijen actief. Leer alles over de geschiedenis en cultuur van de stad vanuit je lokale gids. Bezoek de oudste sakebrouwerij in de regio, een totaal exclusieve ervaring. Ervaar daar eenmaal de sfeer en, het beste van alles, proef vijf verschillende soorten sake en kijk hoe verschillend ze van elkaar zijn.

Topbezienswaardigheden in Takayama

Veelgestelde vragen over Takayama

Wat zijn deze week de beste dingen om te doen in Takayama?

Welke tours in Takayama nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Deze belevingen in Takayama nemen aanvullende Covid-19-maatregelen:

Sitemap Takayama

Wil je alle activiteiten in Takayama ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.