Datums kiezen

Ontdek het beste van
Takayama

Onze aanbevelingen voor Takayama

Nagoya: Shirakawa-go dorp en Takayama UNESCO 1-daagse reis

1. Nagoya: Shirakawa-go dorp en Takayama UNESCO 1-daagse reis

Ontdek de bergachtige stad Takayama en het dorp Shiragawa-go, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens deze dagexcursie vanuit Nagoya. Verken de markten en proef lokale specialiteiten in Takayama, bewonder daarna de schilderachtige landschappen in Shiragawa-go. Om de tour te beginnen, ga je naar het ontmoetingspunt, ontmoet je je gids en stap je in het vervoer. Rijd vervolgens naar de bergachtige regio Hida in de prefectuur Gifu om de prachtig bewaard gebleven stad Hida Takayama te bereiken. Maak bij aankomst een wandeling over Sannomachi Street, proef lokale delicatessen zoals Hida beef en Takayama ramen, en bekijk het werk van lokale ambachtslieden. Ga naar een van de ochtendmarkten - Miyagawa Market of Jinya-Mae Market - en proef het lokale leven. Je krijgt ook aanbevelingen voor de beste plekken om te lunchen (niet inbegrepen). Na de lunch ga je naar Gasyomura in Shiragawa-go en geniet je van het landschap van bergen, rijstvelden en kabbelende rivieren. Begrijp waarom Shiragawa-go bekend staat als het koninkrijk van bossen en beken en zie waarom de naam Shirokawa-go oorspronkelijk "de witte rivier" betekent. Ga naar het Ogimachi Castle Site Observatory om te genieten van het prachtige uitzicht op het dorp Gassho-mura en de berg Hakusan. Neem even de tijd om binnen te springen in het Ochiudo café, beroemd om zijn grote honden, decoratieve koffiekoppen en snacks. Daarna keert de tour terug naar Nagoya.

Nagoya: Hida Takayama & Werelderfgoed Shirakawa-go Dagtour

2. Nagoya: Hida Takayama & Werelderfgoed Shirakawa-go Dagtour

Ervaar het Japan uit de Edo-periode in Takayama en in het op de UNESCO-lijst opgenomen dorp Shirakawa-go. Je luncht in Koshiyama, waar je kunt genieten van de top 3 van Japans rundvlees - Hida Beef en de Oden set. (Exclusief voor wie kiest voor het Maaltijdplan) Stap in op de bustour vanaf Nagoya VIP Liner Bus Stop en ga op weg naar Takayama & Shirakawago aan boord van een comfortabele bus met airconditioning. Bij aankomst in Takayama heb je de gelegenheid om deze fascinerende stad, die bekend staat als de poort naar de Japanse Alpen, te verkennen. Verdiep je op eigen kosten in de charme van Takayama's Sanmachi Suji District, een drietal straten in het hart van de Edo-stad. In deze straten vind je een prachtige reeks traditionele huizen, winkels, restaurants, sakebrouwerijen en cafés. Het avontuur gaat verder naar het beroemde Shirakawa-go, bekend om zijn oude gassho-zukuri (rieten dak) stijl huizen genesteld tussen de bergen. Omringd door serene rijstvelden. Geïsoleerd voor een aanzienlijke periode, tonen deze dorpen de unieke Gassho-stijl huizen, die zich onderscheiden door hun steile rieten daken. Als onderdeel van je ervaring kun je genieten van een verrukkelijke Japanse teppanyaki lunch in het gerenommeerde restaurant Koshiyama in Shirakawa-go. Geniet van de plaatselijke specialiteit, 'Hidagyuu' rundvlees, of kies voor de Oden lunch, die beide de authentieke smaken van de regio laten zien. Stop bij het Koshiyama restaurant in Shirakawago voor een Japanse teppanyaki lunch van de plaatselijke specialiteit 'Hidagyuu' rundvlees of kies voor de Oden lunch. **In de winter kan sneeuwval af en toe leiden tot wegafsluitingen naar Shirakawa-go. In het geval van wegafsluitingen gaan we naadloos over op een boeiende vervangende reis, die je meeneemt naar het pittoreske stadje Gujo Hachiman, bekend als het 'kleine Kyoto van Gifu'. Dompel jezelf onder in de charme van de historische straten versierd met traditionele gebouwen. Alternatieve route 10:30 - 13:00 UUR: Verken de historische straten van Takayama, met de beroemde Miyagawa Morning Market, een van de drie grote ochtendmarkten van Japan. 14.30 - 16.30 UUR: Ontdek de verleidelijke charme van Gujo Hachiman, met zijn prachtige kasteelstad en ongerepte wateren. Bezoek Gujo Hachiman Castle of de Hachiman Exhibition Hall (extra kosten voor toegang). 18:00 UUR: We sluiten je reis af en keren terug naar Nagoya Station. Houd er rekening mee dat de werkelijke vertrek- en aankomsttijden kunnen variëren op basis van de verkeersomstandigheden van de dag.

Van Takayama: begeleide dagtocht naar Takayama en Shirakawa-go

3. Van Takayama: begeleide dagtocht naar Takayama en Shirakawa-go

Ontdek de goed bewaarde oude binnenstad en Jinya van Takayama en bezoek Shirakawa-go, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens een dagexcursie. Volg begeleide wandeltochten op beide plekken, samen met vrije tijd om zelf te verkennen, eten en winkelen. Ontmoet je gids op Takayama Station en word begeleid naar de meer dan 300 jaar oude Takayama Jinya, een lokaal gouverneurskantoor uit de Edo-periode. Betreed de jinya voor een rondleiding en leer alles over de geschiedenis van het gebouw en de stad Takayama zelf. Bekijk verschillende artefacten, waaronder kunst, boeken en gereedschappen, uit de hoogtijdagen in de 17e tot en met de 19e eeuw. In tegenstelling tot een bezoek aan een typisch museum biedt Takayama Jinya stukjes geschiedenis in een gebouw dat net zo oud is als de tentoongestelde voorwerpen. Ga daarna naar het centrum van Takayama, bekend als de "Sanmachi". Kijk terwijl uw gids de hoogtepunten van het gebied aangeeft. Geniet van mooie uitzichten en sluit dit deel van de tour af bij de ingang van de Miyagawa-ochtendmarkt. Geniet vervolgens van 1 uur en 30 minuten vrije tijd om rond de markt te lopen, keer terug naar de Sanmachi voor een kijkje in de winkels, of geniet van het eten uit de Hida-regio in een lokaal restaurant. U kunt uzelf trakteren op een sake-proeverij, of genieten van sushi gemaakt met Wagyu-rundvlees van lokale boerderijen. Ontmoet vervolgens uw gids om uw reis naar Shirakawa-go voort te zetten. Leun achterover en geniet van het landschap tijdens uw busrit. Begin dan aan de tweede helft van je tour. Ga naar het beroemde uitkijkpunt voor een adembenemend uitzicht over de stad Shirakawa-go. Volg je gids over de weg en daal af naar de rijstvelden en schilderachtige straatjes die deel uitmaken van het dorp. Bekijk het grootste gehucht met huizen in gassho-zukuri-stijl in Japan. Maak kennis met de hoogtepunten van Shirakawa-go en leer meer over de stad. Na de rondleiding kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen en de plaatsen bezoeken die je beter wilt bekijken. Gedurende deze tijd kunt u ook lunchen, naar een traditionele bergboerderij gaan of snacks proeven die langs de hoofdstraat worden verkocht. Begin ten slotte uw reis terug naar Takayama om de tour af te ronden.

Vanuit Nagoya: Dagtocht Gujo, Hida Takayama en Shirakawa-go

4. Vanuit Nagoya: Dagtocht Gujo, Hida Takayama en Shirakawa-go

Vertrek uit Nagoya naar je halte, Gujo Hachiman. Gelegen in het centrum van Japan in de prefectuur Gifu, hebben de straten van Gujo Hachiman een sfeer behouden die onveranderd is gebleven sinds de Edo-periode. Bekijk de rijen oude huizen die door de nationale overheid zijn geselecteerd als een groep belangrijke traditionele gebouwen. Verken de stad die bekend staat om de waterweg die langs de dakranden van de huizen loopt. Je tweede tourstop is Hida Takayama, een kasteelstad uit de Edo-periode. Geniet van het lokale gastronomische eten en winkelen terwijl je door de oude straatjes slentert, waaronder traditionele Hida handwerkwinkels en snoepwinkels. De derde en laatste stop van je tour is de Unesco-werelderfgoedlocaties Shirakawa-go en Gokayama Gassho-Zukuri. Deze dorpen staan bekend om hun gassho-zukuri (steile huizen met rieten daken) van verschillende groottes. Bewonder de unieke architectuur omringd door prachtige berglandschappen voordat je terugkeert naar Nagoya.

Vanuit Nagoya: Dagtocht Werelderfgoed Takayama en Shirakawa

5. Vanuit Nagoya: Dagtocht Werelderfgoed Takayama en Shirakawa

Bekijk het beste van de cultuur, geschiedenis en natuur van Japan in één dag met een tour vanuit Nagoya. Verken twee historische steden, Hida Takayama en Shirakawa-go, die op de Werelderfgoedlijst staan. Reis per bus vanuit Nagoya, met een gids die de reis leuk en informatief maakt. Bewonder de charme van Hida Takayama terwijl je door de oude straatjes slentert met houten koopmanshuizen in de sfeer van het Edo-tijdperk. Je hebt ruim de tijd om de Miyagawa Morning Market te bezoeken, een van de drie grote ochtendmarkten van Japan, waar je allerlei verse producten, augurken, kruiden, snacks, handwerk en nog veel meer kunt vinden. Geniet van de smaken van regionale lekkernijen zoals Hida rundvlees en Takayama ramen. Ga verder naar Shirakawa-go, beroemd om zijn huizen in gassho-stijl. Dit zijn traditionele boerderijen met steile rieten daken die eruitzien als handen in gebed. Bewonder het pittoreske dorp en de omringende bergen vanaf het Shiroyama Observatorium. Je krijgt veel vrije tijd om de bezienswaardigheden op je eigen tempo te ontdekken en de plaatselijke delicatessen te proeven.

Takayama: privéwandeling met een lokale gids

6. Takayama: privéwandeling met een lokale gids

Takayama (of Hida-Takayama), gelegen in de prefectuur Gifu op het hoofdeiland Honshu, is gevuld met historische charme en staat ook bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Verken deze oude stad met een lokale gids en zie het beste van wat het te bieden heeft tijdens een privéwandeling. Hieronder staan een aantal zaken die deel uitmaken van een typisch reisschema dat kan worden aangepast op basis van uw wensen. Sanmachi Street heeft veel huizen en winkels die dateren uit de Edo-periode (1603-1868). Het gebied is bezaaid met winkels met lokale specialiteiten en heeft een levendige sfeer met veel mensen die hier stoppen om te winkelen en te eten. Hida Folk Village is een openluchtmuseum met meer dan 30 traditionele huizen uit de Hida-regio, het bergachtige district van de prefectuur Gifu rond Takayama. De huizen werden gebouwd tijdens de Edo-periode en werden verplaatst van hun oorspronkelijke plaatsen om in 1971 het museum te creëren. De Takayama Jinya diende als het lokale overheidskantoor onder leiding van de functionarissen die vanuit Edo (het huidige Tokio) waren gestuurd. Het gebouwencomplex was tot 1969 officieel in gebruik en is nu als museum opengesteld voor publiek. Hida-Takayama Miyagawa Morning Market wordt dagelijks gehouden in Takayama tussen 07.00 uur (8.00 uur in de winter) en 12.00 uur. De Miyagawa-markt langs de Miyagawa-rivier in de oude stad en de Jinya-mae-markt voor de Takayama Jinya verkopen lokale ambachten, snacks en producten. Takayama Festival Floats Exhibition Hall toont de belangrijkste aspecten van het Takayama Festival. Het festival vindt elke lente en herfst twee dagen plaats en wordt, samen met Gion Matsuri in Kyoto en de Chichibu Yomatsuri, beschouwd als een van de drie mooiste van Japan. Hida Kokubunji-tempel is een boeddhistische tempel. De iconische pagode met drie verdiepingen werd gebouwd in 1820. In het hoofdgebouw staat een boeddhistisch beeld dat vermoedelijk in de Heian-periode is gemaakt. Zorg ervoor dat je de enorme gingko-boom op het terrein bekijkt. Het is meer dan 1260 jaar oud. Sakurayama Hachimangu-schrijn in Takayama is de locatie voor het Takayama-festival in de herfst. Naast het heiligdom is de Takayama Festival Floats Exhibition Hall, of Yatai Kaikan, waar vier van de daadwerkelijke praalwagens die in het festival worden gebruikt, te zien zijn. Het Kusakabe Folk Museum is een historische privéwoning die voor het publiek is geopend. Het gebouw is tijdens de Meiji-periode gebouwd in een Edo-bouwstijl. Het hele gebouw is aangewezen als belangrijk cultureel bezit van Japan.

Takayama: eten en sake tour

7. Takayama: eten en sake tour

Ontdek de geschiedenis en cultuur van Takayama door zijn gastronomie tijdens deze wandeltocht met een lokale gids. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je naar de ochtendmarkt. Hier kun jede lokale kruiden, groenten en seizoensproducten proeven en proeven. Loop vervolgens naar je volgende stop waar je gefrituurde tofu proeft. Bezoek dan een snoepwinkel waar je heerlijke zoetigheden kunt proberen. Mis de schattige snoepjes in de vorm van een kat niet. Bezoek daarna nog een ochtendmarkt waar je traditionele lokale producten kunt zien. Koop enkele unieke souvenirs en krijg de kans om met de lokale bevolking om te gaan. Bezoek ten slotte een sake-brouwerij en ontdek waarom dit gebied zo beroemd is vanwege de productie van sake. Proef 5 verschillende soorten sake en ontdek het proces achter hun productie. Dit is normaal gesproken een Engelse tour, maar als je andere talen nodig hebt, zoals Chinees, Italië, Frans, enz. Laat het ons dan weten.

Takayama: begeleide wandeling door de oude stad 45min.

8. Takayama: begeleide wandeling door de oude stad 45min.

Krijg samen met een lokale gids een kijkje in de levendigste buurten van Takayama tijdens een wandeltocht door de oude stad. Begin je stadswandelavontuur door je gids in het stadscentrum te ontmoeten. Baan je een weg door de oude stad en leer over de levensstijl en cultuur van de lokale bevolking van je lokale gids. Ontdek waarom Takayama op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO staat. Sla de hoek om naar de Nakabashi-brug en maak foto's met deze beroemde rode brug. Wandel naar Takayama Jinya, het voormalige regeringskantoor. Wees getuige van de drukte van de Jinya-ochtendmarkt en koop een koopje met behulp van je gids. Terwijl je wandelt, vertelt je vriendelijke lokale gids je interessante feiten en anekdotes over het verleden van de stad en de mensen die hier hebben gewoond . Kom ten slotte aan bij de Yamazakura-schrijn, uw laatste stop, waar u kunt leren over de Japanse religie. Uw gids wijst u graag in de richting van het dichtstbijzijnde metrostation of bushalte. Of vraag ze gerust om lokale aanbevelingen over geweldige eet- of drinkgelegenheden in de buurt. Dit is normaal gesproken een Engelse tour, maar als je andere talen nodig hebt, zoals Chinees, Italië, Frans, enz., laat het ons dan weten.

Japan zelf-gids app compleet met meertalige audiogids

9. Japan zelf-gids app compleet met meertalige audiogids

Ontdek Japan in je eigen tempo met onze zelf rondleidingen en audiogidsen in verschillende talen. Dompel jezelf onder in de fascinerende cultuur en schoonheid van dit land terwijl je historische monumenten, heilige tempels en adembenemende landschappen verkent - mis deze unieke kans niet om Japan door je eigen ogen en oren te ervaren! De complete rondreis door Japan omvat de volgende bestemmingen met audiogids (meertalig), met ongeveer 300 bezienswaardigheden om dit prachtige land te leren kennen: - Tokio (115 bezienswaardigheden), met secties als Minato, Centraal Tokio, Oost Tokio, Shibuya, Shinjuku en Taito. - Kyoto (78 bezienswaardigheden), met secties zoals: Noord-Kyoto, Zuid-Kyoto, Higashiyama, Arashiyama, Gion en Kyoto Must-sees. - Nara (10 bezienswaardigheden) - Takayama (13 bezienswaardigheden) - Kanazawa (23 bezienswaardigheden) - Nikko (15 bezienswaardigheden) - Osaka (19 bezienswaardigheden) - Koyasan (21 bezienswaardigheden) Onze tours zijn ontworpen om je kennis te laten maken met de meest iconische bezienswaardigheden van Japan, van bruisend Tokio tot historisch Kyoto. Elke tour bevat een meertalige audiogids die je gedetailleerde informatie geeft over de plaatsen die je bezoekt. Onze tours zijn ideaal voor: - Mensen die alleen of met z'n tweeën reizen. - Mensen die geld willen besparen. - Mensen die Japan in hun eigen tempo willen leren kennen. Boek vandaag nog je rondreis en begin je reis naar Japan.

Privétour van één dag naar Shirakawa-go & Takayama

10. Privétour van één dag naar Shirakawa-go & Takayama

Reizigers in deze regio zullen worden verwelkomd en zullen de natuurlijke schoonheid en traditionele Japanse cultuur leren kennen door een bezoek aan de historische dorpen van Shirakawa-go, Ogi-machi Castle Old Site Observatory en de must-see attracties van Takayama-steden en onderweg meer te weten komen over hun cultuur en geschiedenis. We hebben een goed getrainde en georganiseerde Engelssprekende chauffeur als gids. Shirakawa-go is werelderfgoed en als je Kanazawa bezoekt, laat ons het dan soepel en comfortabel voor je maken in plaats van met de busgroepen mee te gaan, het is altijd goed om in je eigen tempo te rijden.

Alle activiteiten

40 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Takayama

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Takayama?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Shirakawa-go

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Takayama?

Andere activiteiten in Takayama

Wil je alle activiteiten in Takayama bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.