Tallinn
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Tallinn

Bekijk alle tours en activiteiten in Tallinn

Tallinn: 10 hoogtepunten

De hoofdstad van Estland is een prachtige mix van klasisiek en modern, met technologische vooruitstrevendheid in een rustieke sfeer en een gezellig nachtleven. Wandel over de straten van de Oude Stad, bezoek het glinsterende district Rotermann en geniet van de schat van Estland.

Alexander Nevsky Kathedraal

Deze indrukwekkende Russisch-orthodoxe kathedraal staat hoog op de Toompea. De fascinerende politieke geschiedenis en meesterlijke architectuur maken het een van de mooiste bezienswaardigheden in de stad.

Toompea (Domberg)

Het Estse parlement zetelt op deze heuvel, en naast het culturele belang is ook het uitzicht een reden om de klim te maken. Het Kasteel van Toompea maakt het plaatje compleet.

Raekoja plats (Stadhuisplein)

Al eeuwen lang is dit plein het sociale hart van de stad. Als je geluk hebt, valt je bezoek samen met één van de vele evenementen, concerten of Kerstmarkten die er plaatsvinden.

Tallinn TV-Toren

In het hoogste gebouw van Tallinn kun je lunchen met een uitzicht. De 314 meter hoge toren staat ook naast de prachtige botanische tuin, en de echte waaghalzen kunnen een 'Walk On the Edge' proberen.

Kumu Kunstmuseum

Een creatieve documentatie van de Estse geschiedenis vind je in dit centrum van kwaliteitskunst, met zowel klassieke als moderne kunstwerken.

Stadhuis van Tallinn

Het stadhuis van Tallinn is het oudste in de Baltische regio. De 13e-eeuwse architectuur is geweldig en de historie hangt in de lucht.

Paleis Kadriorg

Ooit was dit het paleis van Peter de Grote; tegenwoordig is het een uitgebreid kunstmuseum. Naast honderden werken van de 16e tot de 20e eeuw zijn de tuinen ook zeker een bezoek waard.

Openluchtmuseum

In dit park zie je op je eigen tempo traditionele gebouwen terwijl een audiogids je het verhaal van Tallinn vertelt.

Maritiem Museum (Dikke Margareta)

Deze toren diende ooit als verdediging voor de stad, maar tegenwoordig is het een archief van maritieme geschiedenis. Tussen mei en september kun je naar de top klimmen voor een perfect uitzicht.

Dom van Tallinn

De Dom is een fascinerend symbool van Estse geschiedenis met een architectonische mix vanaf de 13e eeuw. Bewonder het eclectische interieur en bezoek de toren voor prachtig uitzicht.

Tallinn: Plan uw bezoek

Wat is de beste tijd om te gaan?

Tallinn is het hele jaar door prachtig, maar als je op zoek bent naar een bepaald type weer, moet je je bezoek goed plannen. In de herfst en winter transformeert de stad in een magisch sneeuwland. De Kerstmarkten zijn zeker een bezoek waard; de dagen zijn alleen wel kort en warm is het er niet! Als je een zonniger bezoek voor ogen hebt, ga dan in de zomermaanden. De attracties zijn dan ook langer open, en misschien kun je zelfs een Middeleeuws festival meepakken.

Hoe duur is een bezoek aan Tallinn?

Heb je een klein budget? Geen zorgen, je kunt met gemak goedkoop eten en slapen in hotels en appartementen, en ook de attracties zijn niet duur. Let wel op dure taxi's en über-toeristische restaurants.

Tips & informatie

 • Taal
  Ests
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +372
 • De beste periode voor een bezoek
  Je kunt Tallinn het hele jaar door bezoeken: koude, maar prachtige winters met geweldige Kerstmarkten en lange zomerdagen met leuke buitenevenementen.

Activiteiten in Tallinn

De must-see bezienswaardigheden in Tallinn

Sitemap Tallinn

Wil je alle activiteiten in Tallinn ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Tallinn
4.7
Gebaseerd op 59 beoordelingen van GetYourGuide-klanten