Tallinn

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Tallinn: de beste attracties

Tallinn: 10 hoogtepunten

De hoofdstad van Estland is een prachtige mix van klasisiek en modern, met technologische vooruitstrevendheid in een rustieke sfeer en een gezellig nachtleven. Wandel over de straten van de Oude Stad, bezoek het glinsterende district Rotermann en geniet van de schat van Estland.

 • Alexander Nevsky Kathedraal

  1. Alexander Nevsky Kathedraal

  Deze indrukwekkende Russisch-orthodoxe kathedraal staat hoog op de Toompea. De fascinerende politieke geschiedenis en meesterlijke architectuur maken het een van de mooiste bezienswaardigheden in de stad.

 • Toompea (Domberg)

  2. Toompea (Domberg)

  Het Estse parlement zetelt op deze heuvel, en naast het culturele belang is ook het uitzicht een reden om de klim te maken. Het Kasteel van Toompea maakt het plaatje compleet.

 • Raekoja plats (Stadhuisplein)

  3. Raekoja plats (Stadhuisplein)

  Al eeuwen lang is dit plein het sociale hart van de stad. Als je geluk hebt, valt je bezoek samen met één van de vele evenementen, concerten of Kerstmarkten die er plaatsvinden.

 • Tallinn TV-Toren

  4. Tallinn TV-Toren

  In het hoogste gebouw van Tallinn kun je lunchen met een uitzicht. De 314 meter hoge toren staat ook naast de prachtige botanische tuin, en de echte waaghalzen kunnen een 'Walk On the Edge' proberen.

 • Kumu Kunstmuseum

  5. Kumu Kunstmuseum

  Een creatieve documentatie van de Estse geschiedenis vind je in dit centrum van kwaliteitskunst, met zowel klassieke als moderne kunstwerken.

 • Stadhuis van Tallinn

  6. Stadhuis van Tallinn

  Het stadhuis van Tallinn is het oudste in de Baltische regio. De 13e-eeuwse architectuur is geweldig en de historie hangt in de lucht.

 • Paleis Kadriorg

  7. Paleis Kadriorg

  Ooit was dit het paleis van Peter de Grote; tegenwoordig is het een uitgebreid kunstmuseum. Naast honderden werken van de 16e tot de 20e eeuw zijn de tuinen ook zeker een bezoek waard.

 • Openluchtmuseum

  8. Openluchtmuseum

  In dit park zie je op je eigen tempo traditionele gebouwen terwijl een audiogids je het verhaal van Tallinn vertelt.

 • Maritiem Museum (Dikke Margareta)

  9. Maritiem Museum (Dikke Margareta)

  Deze toren diende ooit als verdediging voor de stad, maar tegenwoordig is het een archief van maritieme geschiedenis. Tussen mei en september kun je naar de top klimmen voor een perfect uitzicht.

 • 10. Dom van Tallinn

  De Dom is een fascinerend symbool van Estse geschiedenis met een architectonische mix vanaf de 13e eeuw. Bewonder het eclectische interieur en bezoek de toren voor prachtig uitzicht.

Plan je bezoek

 • Wat is de beste tijd om te gaan?

  Tallinn is het hele jaar door prachtig, maar als je op zoek bent naar een bepaald type weer, moet je je bezoek goed plannen. In de herfst en winter transformeert de stad in een magisch sneeuwland. De Kerstmarkten zijn zeker een bezoek waard; de dagen zijn alleen wel kort en warm is het er niet! Als je een zonniger bezoek voor ogen hebt, ga dan in de zomermaanden. De attracties zijn dan ook langer open, en misschien kun je zelfs een Middeleeuws festival meepakken.

 • Hoe duur is een bezoek aan Tallinn?

  Heb je een klein budget? Geen zorgen, je kunt met gemak goedkoop eten en slapen in hotels en appartementen, en ook de attracties zijn niet duur. Let wel op dure taxi's en über-toeristische restaurants.

Goed om te weten

 • Taal
  Ests
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +372
 • De beste periode voor een bezoek
  Je kunt Tallinn het hele jaar door bezoeken: koude, maar prachtige winters met geweldige Kerstmarkten en lange zomerdagen met leuke buitenevenementen.

Sitemap Tallinn

Wil je alle activiteiten in Tallinn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tallinn

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.142 beoordelingen

Leuk, tocht vooral buiten het oude centrum.

Onze gids had meer als voldoende kennis en op zich een leuke fietstocht. Wel jammer dat de fietstocht buiten het centrum is. Aan de andere kant is dit goed te belopen en zijn de klikkertjes in het oude centrum ook niet handig om over te fietsen. Kortom goede excursie.

UJitgebreide en gevarieerde kennismaking met het natuurpark. Prachtig!

Goede trip, klein gezelschap dus erg persoonlijk. Mooie variatie, prachtige dingen gezien. Alleen de reis met het busje is al mooi, maar de wandeling door het nationaal park en het bezoek aan de ba,lltische kust zijn echte hoogtepunten!

Enorm afwisselend programma. Fijne aardige gids met veel uitleg. Prima lunch in kleine haven aan de kust. Leuke prettige kleine groep. Aanrader!

Heel relaxed erg ontspannen bootreis met heel aardig personeel. Zou leuk zijn als ze op het begin een klein beetje vertellen over de omgeving.

Helemaal geweldig! Tallinn net een beetje anders, maar wel des te interessanter!!